Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πατρινές κουτσομπόλες έλεγαν μάνα και κόρη πόρνες και έφαγαν 8 μήνες φυλακή

Μαλλιοτραβήγματα και γαλλικά στους διαδρόμους του δικαστικου μεγάρου
Και το… κουτσομπολιό τιμωρείται και καταδικάζεται, αυστηρά! Και ειδικά μάλιστα μετά από την απόφαση η οποία εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τα δικαστήρια της Πάτρας σε μια υπόθεση αντιδικίας μεταξύ γυναικών που διαμένουν στην ίδια πολυκατοικίας, με κατηγορία την… συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιφασιστών για τα Ιμια στην Αθήνα


Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, περίπου 3.000 οπαδοί της Χρυσής αυγής βρίσκονται συγκεντρωμένοι το βράδυ του Σαββάτου στο Μνημείο Ιμίων στη Ρηγίλλης, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί αντιφατσιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».


Μιλώντας στη συγκέντρωση της ΧΑ, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος «Εθνική Αυγή», το οποίο όπως είπε θα μπορούν να ψηφίσουν οι «πατριώτες» σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

ΤΩΡΑ- Επεισόδια στο Μοναστηράκι

Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά και ανθρωποκυνηγητό συνθέτουν το παζλ των επεισοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μοναστηράκι. 


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, με χρήση χημικών. 

Σπείρα που έκανε αγορές μέσω ίντερνετ με κλεμμένη πιστωτική κάρτα

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει μια 36χρονη Ελληνίδα και αναζητούν πέντε αλλοδαπούς


Αγορές με κλεμμένη πιστωτική κάρτα πραγματοποιούσαν τα έξι μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί έχουν, μέχρι στιγμής, συλλάβει μια 36χρονη Ελληνίδα και έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος άλλων πέντε αλλοδαπών από τη Γκάμπια και τη Νιγηρία.

Κλειστοί, από τις 4 το απόγευμα, οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό

Εκλεισαν στις 4 το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμό», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων, στο κέντρο της Αθήνας, για τα Ίμια.

Αυτοκίνητο - Γιάφκα με ρουκέτες και βαρειά όπλα βρέθηκε στο Φάληρο

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τεθεί εδώ και ημέρες υπό παρακολούθηση από την αστυνομία - Εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής - Μεταφέρθηκε για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου όταν εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με όπλα σε δρόμο του Παλαιού Φαλήρου

Πήρε μίζες κι άλλος πολιτικός; Προσοχή: Ο «πατέρας» είναι άπληστος

Κι άλλος πολιτικός φαίνεται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Στη δικογραφία κατονομάζεται με την κωδική ονομασία «πατέρας» και του καταλογίζεται ότι είναι «άπληστος»…

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Εξαφάνιση-θρίλερ επιχειρηματία στην Ξάνθη - Είχαν χαθεί για μέρες τα ίχνη του

Τα ίχνη ενός μέσης ηλικίας επιχειρηματία από την Ξάνθη είχαν χάσει οι συγγενείς και φίλοι του για περίπου μία εβδομάδα. 


Ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης εξαφανίστηκε αιφνιδίως το περασμένο Σάββατο, σκορπώντας τον πανικό στους δικούς του, οι οποίοι μη μπορώντας να τον εντοπίσουν στράφηκαν στις αρχές. 

Η αστυνομία απαγόρευσε τις πορείες το Σάββατο

Σε απαγόρευση των πορειών αύριο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθεί συνάντηση χρυσαυγιτών με μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων έβαλε η ΓΑΔΑ, καθώς την ίδια ώρα προγραμματίζονται αντιφασιστικό συλλαλητήριο και εκδήλωση της Χ.Α. για τα Ίμια, προχώρησε η ΓΑΔΑ.

Την επόμενη εβδομάδα η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, η δικάσιμος για τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ θα οριστεί πιθανότατα για τη Δευτέρα


Έφτασαν στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης όλα τα έγγραφα για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Φήμες για μυστική συνάντηση Καραμανλή-Τσίπρα αναστατώνουν τo πολιτικό σκηνικό

Μια είδηση που έχει προκαλέσει σάλο και ποικίλα σχόλια στη ΝΔ -και όχι μόνο-, αποκαλύπτει το περιοδικό Επίκαιρα σχετικά με μια μυστική συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο άντρες συναντήθηκαν πριν το τέλος του 2013 στο διαμέρισμα του κ. Καραμανλή, στον Λυκαβηττό, και μάλιστα με πρωτοβουλία του ιδίου, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και την Κυριακή βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη τη χώρα ενώ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.


Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Το 10% των μαθητών πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας


Την ανάγκη λήψης μέτρων, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε σχολεία της χώρας, τουλάχιστον το 10% των μαθητών γίνονται γίνονται θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών.




Ενώ, όσον αφορά στους θύτες, ανέρχονται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών - κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής.

Βίντεο – σοκ της DW από επιχείρηση του Λιμενικού: Πάνοπλοι άνδρες σημαδεύουν λαθρομετανάστες

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από επιχείρηση του λιμενικού στη Λέσβο το καλοκαίρι του 2012 για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών παρουσιάζει λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι η Deutsche Welle.


Στο βίντεο έχει καταγραφεί η επιχείρηση του λιμενικού μέσα στη νύχτα όπου πάνοπλοι άνδρες σημαδεύουν με όπλα τους λαθρομετανάστες φωνάζοντας τους στα αγγλικά:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΤΩΡΑ: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο εισήχθη εσπευσμένα πριν από λίγο ο γνωστός επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς. 

Συννεφιά και κρύο θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή

Σε αντίστοιχα επίπεδα θα κυμανθεί ο καιρός και την Παρασκευή, με τα σύννεφα να καλύπτουν όλη τη χώρα και τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα.


Αναλυτική πρόγνωση

Σύλληψη κακοποιών με πυροβολισμούς στον Ν. Κόσμο

Αναστάτωση προκλήθηκε στον Νέο Κόσμο από πυροβολισμούς που ακούστηκαν το βράδυ.


 Συγκεκριμένα ένας οδηγός ταξί δε σταμάτησε σε σήμα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ένα μηχανάκι με τους αστυνομικούς να ρίχνουν στον αέρα για να σταματήσει.

Εμπλέκει και πολιτικούς ο Κάντας στις μίζες -Ονόματα που θα προκαλέσουν πάταγο

Αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πάταγο φέρεται διατεθειμένος να κάνει ο Αντώνης Κάντας στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στην πολύωρη απολογία του την Τετάρτη ενέπλεξε δύο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία το ένα είναι εν ενεργεία.


Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών «φωτογράφισε» και δεν κατονόμασε τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους στην απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» πρόκειται για σημαντικά πρόσωπα, από τα οποία το ένα μπορεί να προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» αν επιβεβαιωθεί ο κατηγορούμενος.

Βουλευτίνες καταγγέλλουν σεξισμό και λεκτική βία στη Βουλή

Λεκτική βία λόγω φύλου κατά της γυναικείας παρουσίας στη Βουλή κατήγγειλαν βουλευτίνες σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, με κάποιες εκπροσώπους κομμάτων να κάνουν λόγο και για σεξιστικές συμπεριφορές.


Η Επιτροπή διαπιστώνει αυξημένα κρούσματα τους τελευταίους  μήνες, τα οποία σχετίζονται υποτιμητικές αναφορές σε τοποθετήσεις γυναικών βουλευτών, αλλά και σεξιστικά σχόλια για τις ενδυματολογικές επιλογές μελών του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, αρκετά στελέχη από όλα τα κόμματα προτείνουν πρόστιμα και παραδειγματικές τιμωρίες για αντίστοιχα κρούσματα.

VIDEO - Προσαγωγές μετά την «εισβολή» στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη

Ένταση και προσαγωγές μετά την εισβολή φοιτητών στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που διαμαρτυρήθηκαν για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Στόχος ομάδας διαδηλωτών, έγινε το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τις 11 το πρωί. 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Ανοιγόκλεισε τα μάτια του ο Σουμάχερ!

Ο οργανισμός του αντιδρά θετικά στη σταδιακή αφύπνισή του από το τεχνητό κώμα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe»


Ελπίδα και χαμόγελα στα πρόσωπα της οικογένειας, των φίλων και των θαυμαστών του Μίκαελ Σουμάχερ σκόρπισε την Πέμπτη η είδηση ότι ο πρωταθλητής της Formula 1 κατάφερε να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

Συνελήφθη ο Πηλαδάκης για χρέη στο Δημόσιο

Για χρέη προς το δημόσιο, που αφορούν δική του εταιρία, συνελήφθη ο Κώστας Πηλαδάκης.


Ο 48χρονος επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της

Άργος: ''Συναντάει'' τη Μυρτώ η 18χρονη Ασπασία που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της!

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρεται στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης - Η περιπέτεια υγείας της, εξακολουθεί να συγκλονίζει...


Στο κέντρο αποκατάστασης που νοσηλεύεται η Μυρτώ θα μεταφερθεί η 18χρονη Ασπασία από το Άργος, η κοπέλα την οποία πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι ο 47χρονος πατέρας της - τον περασμένο Αύγουστο - για να εκδικηθεί με τον τρόπο αυτό την εν διαστάσει σύζυγό του.

Παίρνουν την πρώτη κατοικία εγγυήτριας δανειολήπτη!

Τράπεζα έστειλε ειδοποιητήριο κατάσχεσης για την πρώτη κατοικία πενταμελούς οικογένειας στον εγγυητή, επειδή ο δανειολήπτης χρωστούσε στο Δημόσιο, το οποίο και είχε προτεραιότητα στην είσπραξη των απαιτήσεων.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Χαράλαμπο Περβανά, η τράπεζα απέστειλε κατασχετήριο πρώτης κατοικίας στην εγγυήτρια του δανειολήπτη, ο οποίος είχε πάρει δάνειο ύψους 25.900 ευρώ.

Κακός ο καιρός και την Πέμπτη: Συννεφιά, βροχές και παγετός τη νύχτα

Μπορεί οι βροχοπτώσεις να υποχωρούν, ωστόσο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με χειμωνιάτικους ρυθμούς, καθώς, στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.


Αναλυτική πρόγνωση

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εξελίξεις: Νέα απολογία Κάντα για τα εξοπλιστικά

Εξελίξεις αναμένονται στη δικαστική έρευνα της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά την κατάσχεση στοιχείων από το γραφείο του προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση, μεσάζοντα γερμανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, Δημήτρη Παπαχρήστου και τα στοιχεία που θα εισφέρει για την πλήρη «αποκωδικοποίηση» της ,το πρώην στέλεχος του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας.


Ο κ. Κάντας, ήδη προφυλακισμένος για το σκέλος που αφορά τα υποβρύχια, βρίσκεται από το πρωί ενώπιον των ανακριτών για τις παράνομες αμοιβές που αφορούν την προμήθεια από το δημόσιο, αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Με τέσσερις συλλήψεις η Αντιτρομοκρατική συνέχισε τις έρευνες για τον Ξηρό

Συνέχεια των συλλήψεων είχαμε την Τετάρτη, στο πλαίσιο των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με αφορμή την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, στη διάρκεια τριών ερευνών σε σπίτια στην Αθήνα και ισάριθμων στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα.

Αύριο η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ

Αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Γιατί πρέπει να κλείνουμε τα κινητά μας τη νύχτα;

Το κινητό τηλέφωνο όταν είναι ανοιχτό κρατά το μυαλό απασχολημένο και δεν το αφήνει να χαλαρώσει, ενώ δυσκολεύει τον άνθρωπο να αποκοπεί από τα εργασιακά του καθήκοντα. 


Αυτό υποστηρίζει μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και έτσι, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να κλείνουμε το κινητό μας όταν είμαστε εκτός εργασιακού ωραρίου, συνήθως μετά τις 9 το βράδυ.

Ενδεχόμενες συλλήψεις για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν

Συνομιλίες στην Πορτογαλία με τους Πορτογάλους ομολόγους τους έχουν οι Βρετανοί ερευνητές που έχουν αναλάβει την έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν το 2007 στην Πορτογαλία, ενόψει... της ενδεχόμενης σύλληψης τριών υπόπτων, ανακοίνωσε σήμερα ο αγγλικός Τύπος.


Τέσσερις ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιάρντ έφθασαν χθες, Τρίτη, στο Αλγκάρβε, στη νότια Πορτογαλία, για να διεξαγάγουν μια «μυστική συζήτηση τεσσάρων ωρών» με πορτογάλους αστυνομικούς και εισαγγελείς, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ντέιλι Μίρορ", η οποία επικαλείται μια ανώνυμη πηγή και οι πληροφορίες της δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη βρετανική αστυνομία.

Συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων της ΔΕΗ κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή (15:30) και πορεία προς το Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν και με αφορμή την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (κέντρα μεταφοράς).


Τα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΔΕΗ πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, χωρίς όμως να προκαλούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Όπως υποστηρίζουν, η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικής και εθνικής ασφάλειας.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ισόβια και 25 χρόνια στο τέρας της Πάρου

- Ξέσπασε η μητέρα της 17χρονης όταν πέρασε από μπροστά της ο Πακιστανός δράστης
- Ο Αχμέτ Βακάς ζητάει συγγνώμη για ό,τι έκανε - Διαβάστε τι είπε στην απολογία του
- ''Φρούριο'' το δικαστικό μέγαρο της Σύρου, όπου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου 

Ισόβια και 25 χρόνια είναι η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον βιαστή της Μυρτούς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, το καλοκαίρι του 2012.

Πιο αναλυτικά, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε για τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς τις παρακάτω ποινές:

«Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»: Την ενοχή του Τ. Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο, ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Αυγή», η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Τ. Θεοφίλου, για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές, της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά του υποκαταστήματος της Alpha Bank, για οπλοφορία, οπλοχρησία, αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου κατ'εξακολούθηση, συγκράτηση τρομοκρατικής οργάνωσης, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και κατοχή όπλων.

Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις -Σε ποια τηλεφωνήματα δεν πρέπει να απαντάμε

Επιτήδειοι και απατεώνες έχουν βρει ένα νέο τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των χρηστών κινητών τηλεφώνων, χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά χωρίς καν να το καταλαβαίνουν οι τελευταίοι. 


Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα να απαντηθούν οι κλήσεις.

Όργιο σπατάλης – Σχεδόν 400.000 ευρώ τον μήνα ξοδεύουμε σε 283 μετακλητούς υπαλλήλους

Ένα ακόμα περιστατικό αλόγιστης σπατάλης έρχεται στο φως της δημοσιότητας καθώς το ποσό των 370.000 ευρώ φαίνεται να λαμβάνουν αθροιστικά και σε μηνιαία βάση 283 μετακλητοί υπάλληλοι σε 13 υπουργεία. 


Αυτό προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία που μεταβιβάστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιδείνωση του καιρού -Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας θα βρεθεί και την Τρίτη η χώρα, καθώς αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.


Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ποινική δίωξη σε βάρος του αδελφού και της συζύγου του Γ. Γιακουμάτου

Ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση παραστατικών στοιχείων ασκήθηκε σε βάρος του αδελφού και της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, οι οποίοι συνελήφθησαν για φορολογικές παραβάσεις.

Το ίδιο αδίκημα αντιμετωπίζουν και η διαχειρίστρια καθώς και ο λογιστής του οίκου ευγηρίας  «Αγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως διευθύνων σύμβουλος.

Νέες συλλήψεις, στο πλάισιο των ερευνών για τον Ξηρό

Συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.


Κατά τις σημερινές έρευνες έγιναν δυο συλλήψεις. Στο σπίτι του πρώτου, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν ένα τσεκούρι, τέσσερα ξύλινα ρόπαλα, ένα πιστόλι replica, ασύρματος πομποδέκτης, τρία μαχαίρια, μια ξιφολόγχη πολεμικού τουφεκιού τύπου καλάσνικοφ, δυο σπρέι πιπεριού, λέιζερ, επτά αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένα έντυπο αναρχικού περιεχομένου. 

Νέα εξέλιξη στο θρίλερ: Δεν ανήκουν στον Άλεξ τα οστά

Σε ηλικιωμένη γυναίκα ανήκουν, κατά πληροφορίες, τα οστά που βρέθηκαν θαμμένα σε κοιμητήριο της Ημαθίας. 

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αυτήν να ανήκει στον μικρό 'Αλεξ από τη Βέροια, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται από το Φεβρουάριο του 2006. 

Ποινική δίωξη σε 19 στελέχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Στο στόχαστρο η οικονομική διαχείριση την περίοδο 2006-2010


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος 19 στελεχών της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) την περίοδο 2006-2010, για υπόθεση κακής οικονομικής διαχείρισης που φέρεται να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία που υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι υπεύθυνοι της εταιρίας φέρονται να χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης αποζημιώσεις που έφθαναν έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις προβλεπόμενες.

Η θεία του Μιχάλη Λιάπη ζει και τον αδειάζει για το σαλέ στην Ευρυτανία

H Βασιλική Λιάπη, θεία του πρώην υπουργού, όχι μόνο ζει αλλά και αδειάζει τον ανιψιό της. Η κυρία Λιάπη, στο όνομα της οποίας εκδίδονταν «αθωωτικές» ανακοινώσεις για τον ανιψιό της ζει στο Χολαργό σε μια διώροφη κατοικία επί της οδού Υμηττού και όπως αναφέρει έχει χρόνια να δει τον πρώην υπουργό.

Ζωή και κότα… στον άλλο κόσμο: Δώσαμε 30 εκ. ευρώ συντάξεις σε πεθαμένους!

Ειρωνεία αλά… ελληνικά: Να έχεις χιλιάδες υπαλλήλους στην αναμονή για σύνταξη και να πληρώνεις συντάξεις σε… πεθαμένους!


Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανέκτησε 30 εκ. ευρώ από συντάξεις που δίνονταν σε αποδημήσαντες!  Σύμφωνα με τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , σε 2.658 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες!

Συνέλαβαν τον αδερφό και τη σύζυγο του Γιακουμάτου για χρέη στο Δημόσιο

Συνελήφθησαν ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρης Γιακουμάτου, και η σύζυγός του, Ελένη Θεοδώρου, για χρέη που αφορούν τον οίκο ευγηρίας "Άγιος Χαράλαμπος", που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό.

Οικογενειακό επίδομα του 2013: Πότε και ποιοι τελικά θα το πάρουν;

 

​Με ένα χρόνο καθυστέρηση.... καταβάλλεται αύριο Τρίτη  29 Ιανουαρίου το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων (Ν. 4093/2013) και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών (Ν. 4141/2013) για το έτος 2013.


Συνολικά 21.522 δικαιούχοι θα λάβουν 14.147.724,75 ευρώ.

Ποιοι είναι οι τυχεροί:

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου της γραμμής "Αθήνα- Τίρανα" - Δύο τραυματίες

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον λεωφορείου της γραμμής "Αθήνα- Τίρανα". Δύο νερά άτομα τραυματίστηκαν


Δύο άτομα, ένα 19χρονο αγόρι κι ένα 23χρονο κορίτσι, τραυματίστηκαν, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον λεωφορείου της γραμμής "Αθήνα- Τίρανα", τα ξημερώματα, στο Τεπελένι.

Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη την χώρα από το πρωί της Τρίτης

Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το πρωί της Τρίτης.


Σύμφωνα με την μετεωρολόγο, Ε. Κατριτζόγλου, στην Κεφαλονιά, όπου αρκετοί κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς σπίτια, θα σημειωθούν αραιές βροχοπτώσεις με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Ντου της αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αθήνα για εντοπισμό του Ξηρού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με εφόδους σε σπίτια και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με σκοπό να εντοπίσουν τα ίχνη του Χριστόδουλου Ξηρού ή κάποια στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

«Dancing with the stars 4»: Δείτε ποιος αποχώρησε

Ο ημιτελικός του «Dancing with the stars 4» ολοκληρώθηκε με δύο ζευγάρια να προκρίνονται στον τελικό.


Ένα ζευγάρι έφτασε πολύ κοντά στη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε. Όλοι την εβδομάδα οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αλλά κάποιος δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό. 

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απόλυση εργαζόμενου, που αρνήθηκε μείωση αποδοχών

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 5/2014 απόφασή του έκρινε ότι είναι άκυρη, παράνομη και καταχρηστική η καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από τον εργοδότη του μείωση των αποδοχών του κατά ποσοστό 15%.


Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση δικαιώθηκε ο εργαζόμενος και υποχρεώθηκε η εργοδότης εταιρεία να του καταβάλει το ποσό των 16.960 ευρώ, για μισθούς υπερημερίας, συν τους νόμιμους τόκους.

Την πρόκληση στο Κερατσίνι από τάγμα χρυσαυγιτών καταγγέλλει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Φωτογραφία αρχείου που περιλαμβάνεται και στη δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ο προφυλακισμένος πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης (στο κέντρο με το καπέλο) μαζί με τους συνεργάτες του χαιρετούν ναζιστικά σε εκδήλωση της τοπικής.

Την επανεμφάνιση το Σάββατο, των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι και τη βεβήλωση της μνήμης του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα -βεβήλωσαν το σημείο της άνανδρης δολοφονίας του από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά-  κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η οικογένεια και οι φίλοι του, επισημαίνοντας ότι οι χρυσαυγίτες «στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και τρομοκράτηση της οικογένειάς μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...