Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Απάτη με ελληνικά πτυχία μηχανικών αεροσκαφών – Έστελναν τις απαντήσεις με mail!

Μεγάλη απάτη με πτυχία μηχανικών αεροσκαφών που χορηγούσε ελληνική ιδιωτική σχολή ξεσκέπασε «πράκτορας» της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας


Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας υποχρεώθηκε σε αφαίρεση της άδειας της σχολής, έπειτα από καταγγελία της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή (EASA).


Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας Αθηνών, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεση χορήγησης πλαστών πτυχίων σε μηχανικούς αεροσκαφών από ιδιωτική σχολή με έδρα την Αττική.

Η καταγγελία αφορά προγράμματα εξετάσεων που η ελληνική ιδιωτική σχολή οργάνωσε στις Μαλδίβες, τον Αύγουστο του 2012 και τον Αύγουστο του 2013. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υπεύθυνοι της σχολής κοινοποίησαν, έναντι αμοιβής, τις ερωταπαντήσεις των εξετάσεων σε υποψήφιους μηχανικούς αεροσκαφών που μετείχαν στις εξετάσεις. Mάλιστα, η βρετανική CAA χρησιμοποίησε υποψήφιο μηχανικό σε ρόλο μυστικού «πράκτορα» προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία ικανά να αποδείξουν ότι η διαδικασία των εξετάσεων ήταν διαβλητή. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να δέχτηκε τις απαντήσεις στο προσωπικό του email απευθείας από τον ιδιοκτήτη της σχολής.

Στην Ελλάδα λειτουργούν τέσσερις εξουσιοδοτημένες σχολές μηχανικών αεροσκαφών: δύο ιδιωτικές, μία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). Οι εξετάσεις γίνονται υπό μορφή ερωτήσεων που επιλέγονται από μια δεξαμενή πολλών χιλιάδων θεμάτων. Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σωστά στο 75% των ερωτήσεων. Για να μετάσχουν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι καλούνται να καταβάλουν ποσό ύψους περίπου 2.500 ευρώ. Τα πτυχία που χορηγούν και οι τέσσερις σχολές είναι ισότιμα με εκείνα αντίστοιχων ευρωπαϊκών και θεωρούνται περιζήτητα από υποψηφίους τρίτων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...