Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

«Mαύρη τρύπα» άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στο Μετσόβιο

«Μαύρη τρύπα» με αδικαιολόγητες δαπάνες άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εντόπισαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος...

Η έρευνα του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Πολυτεχνείου της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπου οι ελεγκτές κάνουν «φύλλο και φτερό» τιμολόγια και άλλα παραστατικά για δαπάνες, ερευνητικά προγράμματα, αμοιβές κ.λπ.

Ο μέχρι σήμερα έλεγχος έχει αποκαλύψει δαπάνες που υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ για τις οποίες δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Στην πρώτη αντίδραση εκ μέρους του ΕΜΠ, ο πρύτανης Σ. Σιμόπουλος εκτίμησε ότι δεν έχουν χαθεί χρήματα από το Μετσόβιο και πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα για την περίοδο 2005-'13, το Ιδρυμα είχε διαδοχικά κέρδη ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τις εκδόσεις του ΕΜΠ που αφορούν σε πωλήσεις πανεπιστημιακών βιβλίων και συγγραμμάτων. Τα έσοδα έχουν δηλωθεί στα παραστατικά του Ιδρύματος αλλά δεν έχουν φορολογηθεί». Ο κ. Σιμόπουλος πρόσθεσε πως ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων στη Δ' Εφορία.

Οπως έγινε γνωστό, η έρευνα ξεκίνησε στο ΕΜΠ στις 13 Φεβρουαρίου.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...