Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Απαγόρευση των συγκεντρώσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ

Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου αύριο, Πέμπτη, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ.


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (για να αποφευχθεί τυχόν αιφνιδιαστική συγκέντρωση εργαζομένων) και στα σημεία που θα βρεθεί ο Γκάουκ με βάση το προγράμμά του.


Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα κλείσουν σταθμοί του Μετρό.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Πέμπτης 6 Μαρτίου 2014 έως και την 19:00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)».

Τα συλλαλητήρια

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, Πέμπτη, στις 09.00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 10.00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Επίσης για τις 12.30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη διαθεσιμότητα. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.ά. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη.

Το πρόγραμμα του γερμανού προέδρου

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και η σύντροφός του Ντανιέλα Σαντ θα μείνουν στην Ελλάδα έως τις 7 Μαρτίου.

Στην Αθήνα ο γερμανός πρόεδρος θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκη καθώς και βουλευτές.

Ο Γιαοχίμ Γκάουκ θα συναντηθεί επισης με έλληνες εκπροσώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, θα ενημερωθεί για το εγχείρημα της δυικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και θα εκφωνήσει ομιλία στο Μουσείο της Ακρόπολης με θέμα «Ευρώπη: Η κοινή μας
κληρονομιά μας και το κοινό μας μέλλον».

Στη συνέχεια θα μεταβεί μαζί με τον Κάρολο Παπούλια στην Ήπειρο. Οι δύο πρόεδροι θα επισκεφθούν το χωριό Λιγκιάδες, όπου στρατιώτες της Βέρμαχτ διέπραξαν σφαγή κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στα Ιωάννινα θα επισκεφθούν την Εβραϊκή Κοινότητα. Στις 25 Μαρτίου φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον εκτοπισμό των Εβραίων των Ιωαννίνων προς το Άουσβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...