Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Απίστευτη πρόταση του ΕΜΠ: Ζητεί να πληρωθούν οι διοικητικοί για τις ημέρες που απήργησαν

Η Σύγκλητος ζητεί να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών επειδή προσέφεραν υπερεργασία ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν!


Μία απίστευτη πρόταση, που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπέβαλε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου της Αθήνας προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 


Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος ζητεί να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, οι οποίοι είχαν επί μήνες απεργήσει, επειδή στη συνέχεια προσέφεραν υπερεργασία ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν!

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ζητούν με απλά λόγια να μην περικοπούν οι μισθοί τους, επειδή μετά το χάος που δημιουργήθηκε (από την απεργία και από τις διαθεσιμότητες) δούλεψαν σκληρά, για να το καλύψουν!

Το αίτημα, μάλιστα, η Σύγκλητος το υπέβαλε στις 7 Μαρτίου με επιστολή προς τον κ. Αρβανιτόπουλο, ζητώντας τους να υπάρξει συνάντηση με τον πρύτανη του ιδρύματος Σίμο Σιμόπουλο για να συζητήσουν το πώς θα καλύψουν τις περικοπές, εξηγώντας, παράλληλα, γιατί αυτές δεν πρέπει να γίνουν.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως οι περικοπές για τις ημέρες της απεργίας ξεκίνησαν από τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια τονίζεται ότι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της λειτουργίας του ΕΜΠ συνέβαλε η υπερεργασία του διεκδικητικού προσωπικού.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως για αυτή την πρόσθετη εργασία δεν απαιτείται έξτρα αμοιβή, αλλά η Σύγκλητος ζητά κρατήσεις της απεργίας «να αντισταθμιστούν συνολικά και εις το ακέραιο από την υπερεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...