Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΑΔΕΔΥ ΠΟΕ ΟΤΑ και ΟΛΜΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι προχωράει μαζί με την ΟΛΜΕ σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη όπου θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Η προ-συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα).


Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού. 


Αναφέρει επίσης ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Ακόμη η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης». «Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή 'απορρίπτονται' και στη συνέχεια υλοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» σημειώνει.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει επίσης 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...