Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο Θοδωρής Δρίτσας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά - Οι άλλοι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα

Την υποψηφιότητά του για το δήμο του Πειραιά ανακοίνωσε και επισήμως την Κυριακή το βράδυ ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε θέσει τις προηγούμενες μέρες την υποψηφιότητά του στην κρίση των τοπικών οργανώσεων του κόμματος η οποία και ενεκρίθη. 

 
Στο μεταξύ έντονες είναι οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων στις μεγάλες πόλεις, με τη Θεσσαλονίκη να παραμένει εκκρεμότητα. 

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Θοδωρής Δρίτσας έχει ως εξής:

«Με τη σημερινή απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης μελών και φίλων του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου "Tο Λιμάνι της Αγωνίας" ξεκινάμε ένα νέο ελπιδοφόρο αγώνα για τον Πειραιά και την κοινωνία του.

» Διεκδικούμε με ισχυρή, δημοκρατική, ριζοσπαστική και δημιουργική πλειοψηφία στο Δήμο Πειραιά, για την ανασυγκρότηση της πόλης, μια νέα συμμαχία με τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες. Με πολύτιμες αποσκευές τη συλλογικότητά μας και την βιωμένη γνώση από την πολύχρονη συμμετοχή μας στα κοινά και τους αγώνες της πόλης μας.

» Η τιμή και η ευθύνη να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά είναι πολλή μεγάλη. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους τα μέλη και τους φίλους του Λιμανιού της Αγωνίας, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων που με ενθάρρυναν, ενέκριναν και στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Τους τιμώ και εγώ και μοιράζομαι μαζί τους τις κοινές μας φιλοδοξίες για τον Πειραιά, την πόλη μας.

» Είμαστε αισιόδοξοι ότι στη μεγάλη πολιτική, κοινωνική και θεσμική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας ο Πειραιάς θα πρωτοστατήσει. Η πόλη μας πρέπει να ξανακερδίσει το μεγάλο λιμάνι της και να γίνει ξανά πόλη της εργασίας, του εμπορίου, της ναυτοσύνης και του Πολιτισμού. Πόλη λαϊκή, ανοικτή, ελεύθερη, δημοκρατική. Πόλη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της συνεννόησης. Πόλη των νέων ανθρώπων και των νέων ρευμάτων. Πόλη με την ξεχωριστή πειραιώτικη ταυτότητά της.

» Ξεκινάμε. Είμαστε ανοικτοί σε μια νέα κοινωνική και αυτοδιοικητική συμμαχία χωρίς ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικά σχέδια. Εγγύηση ο ριζοσπαστισμός μας και η δημιουργική συλλογικότητά μας. Τα έχει ανάγκη ο Πειραιάς».

Εκτός από τον Πειραιά οριστικοποιούνται η μία μετά την άλλη οι υποψηφιότητες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης τον δήμο θα διεκδικήσει ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος Ηλίας Λυγερός.

Στην Πάτρα, προηγήθηκαν εσωκομματικές εκλογές της Οργάνωσης για την επιλογή που θα διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης με την υποστήριξη του κόμματος. Με διαφορά μόλις μίας ψήφου, πρώτευσε ο Γιάννης Λάμπρου, που πήρε 204 ψήφους έναντι του Χρήστου Πατούχα, και λόγω της οριακής διαφοράς η τελική επιλογή θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα Γιάννενα, προκρίνεται ο βιολόγος Λάζαρος Νάτσης, στο Μεσολόγγι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Πάνος Παπαδόπουλος, στο Αγρίνιο κατά πάσα πιθανότητα ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, στον Βόλο ο δικηγόρος Μαργαρίτης Πατσιαντάς, στην Κοζάνη ο δικηγόρος και εκ των παλαιότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Γιώργος Μητλιάγκας και στη Λάρισα Απόστολος Καλογιάννης.

Στην Αθήνα, ως γνωστόν, υποψήφιος είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...