Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ποιος ήταν ο ρόλος του Σπανού στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης καυσίμων;;;

Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που εξαρθρώθηκε την Τετάρτη, αποδίδει η αστυνομία στον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ, Γ. Σπανό. Ο ίδιος πάλι αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι δεν συνελήφθη, αλλά εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια.


«Είμαι αθώος! Δεν θα με δικάσετε εσείς, η δικαιοσύνη θα με δικάσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην ασφάλεια.


Το κύκλωμα είχε ρίξει στην αγορά περίπου 4.500.000 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας, ως πετρέλαιο θέρμανσης, με τους διαφυγόντες δασμούς και τους φόρους να ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ!

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου, πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ, ενώ αναζητούνται ακόμα εννέα άτομα ως μέλη του κυκλώματος.

τα μέλη του κυκλώματος, έπαιρναν εντολή να πάνε να φουλάρουν καράβια στο λιμάνι. Εκεί το βυτιοφόρο όταν έφτανε έβαζε για παράδειγμα 1.000 λίτρα αλλά υπήρχε ένας μηχανισμός που επέστρεφε 300 λίτρα μέσα στο βυτιοφόρο. Φεύγοντας λοιπόν το βυτιοφόρο όταν γινόταν ο τυπικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν όντως έχει αδειάσει το εμπόρευμα υπήρχαν μέσα 300 λίτρα.  Όμως ο υπάλληλος δήλωνε ότι το βυτιοφόρο είναι άδειο.

Από εκεί και πέρα έφευγαν τα φορτηγά με το κλεμμένο πια καύσιμο, πήγαιναν σε προκαθορισμένα σημεία, άδειαζαν το καύσιμο το οποίο διοχετευόταν στην αγορά.

Μέχρι στιγμής η ΕΛ. ΑΣ έχει καταλήξει ότι το κύκλωμα συνεργαζόταν με 12 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική, ενώ έχει αποδειχθεί ότι άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα δεν κώλωναν πουθενά και ενεργούσαν και για προσωπικό τους όφελος.

Όπως αποκάλυψε η αστυνομία, οδηγοί βυτιοφόρων  κατά την επιστροφή του παρακρατηθέντος ναυτιλιακού καυσίμου, δεν το επέστρεφαν όλο, αλλά κρατούσαν μεγάλες ποσότητες, τις οποίεςπουλούσαν σε χαμηλότερη τιμή σε συγκεκριμένους πρατηριούχους και έπαιρναν οι ίδιοι τα χρήματα.

Στο κύκλωμα συμμετείχε υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά, ο οποίος έναντι αδρού ανταλλάγματος ενημέρωνε για επικείμενους ελέγχους στα πλωτά μέσα που διέθετε η εταιρεία για την διακίνηση του ναυτιλιακού καυσίμου.

Επίσης ανάλογη ενημέρωση είχε και από ανώτερο υπάλληλο του ΥΠ.Ε.Κ.Α., ο οποίος είχε πρόσβαση σε στοιχεία για τους προγραμματισμένους ελέγχους της υπηρεσίας.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το μέγεθος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος είναι πολύ μεγαλύτερο και γι' αυτό συνεχίζει τις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι για την  υπόθεση έχουν συλληφθεί 15 άτομα ηλικίας από 36 έως 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, απάτη κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...