Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Γερμανική Αριστερά: «Οχι» σε τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα -Να μπει φόρος στους πλούσιους Ελληνες

Αντίθετο στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού εμφανίζεται το κόμμα της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Die Linke

 
Η γερμανική Αριστερά, σύμφωνα με τη Deutche Welle στηρίζει την πρόταση της Μπούντεσμπανγκ για εφάπαξη επιβολή κεφαλαιακού φόρου σε περίπτωση που μια χώρα πρέπει να διασώσει την οικονομία της.

Σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, πρώτη αντιπρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, αποκαλεί τη γερμανική κυβέρνηση «συνήγορο των ελλήνων εκατομμυριούχων» και εναντιώνεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στη «νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων».

Οπως σημειώνει η Deutche Welle, το Die Linke υποστηρίζει την πρόταση της Μπούντεσμπανκ για εφάπαξ εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου, που είναι απαραίτητος όχι μόνο «σε περίπτωση χρεοκοπίας, όπως αναφέρει η Μπούντεσμπανκ, αλλά και για την αποφυγή της χρεοκοπίας, όπως υποστηρίζει και το ΔΝΤ».

Στην ίδια ανακοίνωση δίδονται στοιχεία από την Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία, η περιουσία των ευρωπαίων εκατομμυριούχων ύψους 17 τρις ευρώ φθάνουν για να υπερκαλυφθούν τα χρέη και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ ύψους πάνω από 11 τρις ευρώ. Επί πλέον 85 άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν περιουσία όση ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. «Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι με πακέτα στήριξης την πλουτοκρατία».

«Η εξαγγελία από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δις ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας», ανέφερε η γραπτή δήλωση του Die Linke.

«Η γερμανική κυβέρνηση κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων». συμπλήρωσε.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...