Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου έφτασε η πορεία καθηγητών και σχολικών φυλάκων, η οποία είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Εξω από το υπουργείο Οικονομικών είχαν ήδη συγκεντρωθεί καθαρίστριες για να διαμαρτυρηθούν. 


Όταν η πορεία προσπάθησε να φτάσει στο ΥΠΟΙΚ, αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν στην πλατεία Συντάγματος τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτίριο του υπουργείου και έκαναν χρήση χημικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση στο υπουργείο με την τρόικα για το μνημονιακό στόχο των 11.000 απολύσεων εντός του 2014.

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στις 22 Μαρτίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απόλυση.

Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας παίρνουν μέρος καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι τα ξημερώματα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου επικράτησε ένταση.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, κάποιοι εκ των οποίων είχαν εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, και προχώρησε σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Θ.Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε. Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία».

Νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματιστεί από την ΑΔΕΔΥ στις 13:00. Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το σχέδιο του υπουργείου στηρίζεται σε όσους διαθέσιμους δεν καταφέρουν να μετακινηθούν σε άλλους φορείς -μέρος σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών- καθώς και σε όσους κριθούν μετεξεταστέοι στη φάση της αξιολόγησης που προωθείται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Πάντως καθυστέρηση παρατηρείται στις διαδικασίες αξιολόγησης στους δήμους, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει εάν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα αποδεχθούν τελικώς να συνυπολογιστούν στον αριθμό των απολύσεων και όσοι συμβασιούχοι υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και απομακρύνονται έπειτα από δικαστικές αποφάσεις –ήδη έχουν εκδοθεί περισσότερες από 1.600.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...