Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μειώθηκε στα 4 εκατ. ευρώ η εγγύηση του Κοντομηνά

Στα 4 εκατ. ευρώ μειώθηκε τελικά η εγγύηση που καλείται να καταβάλει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά από σχετική απόφαση του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση επιχειρηματίας πρέπει να καταβάλει το ποσό της εγγύησης μέχρι τις 21 Μαρτίου, σε μετρητά με εγγυητική επιταγή Τραπέζης και μέρος του ποσού με εμπράγματες εγγυήσεις σε ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε εισηγηθεί στον ανακριτή να γίνει δεκτή η προσφυγή του Δημήτρη Κοντομηνά για τη μείωση της χρηματικής εγγύησης που του είχε επιβληθεί.

Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δάνεια που είχαν λάβει εταιρείες του Ομίλου του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις είχαν δοθεί χωρίς εξασφαλίσεις για την τράπεζα, κάτι όμως που αρνείται ο ίδιος ο κ. Κοντομηνάς. Στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης κ. Ανδρεάδη, δήλωσε πρόθεση παροχής επιπλέον εγγυήσεων προς την τράπεζα.

Μετά την απολογία του κ. Κοντομηνά στις 14 Ιανουαρίου, στην κλινική όπου νοσηλευόταν, είχε προκύψει διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του, με τον ανακριτή της υπόθεσης να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.

Το θέμα είχε κριθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που συνεδρίασε την επόμενη ημέρα, το οποίο με πλειοψηφία 2 έναντι 1 είχε ταχθεί υπέρ της άποψης του κ. Ανδρεάδη και είχε επιβάλει στον κ. Κοντομηνά πλην της χρηματικής εγγύησης και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...