Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

3 ΒΙΝΤΕΟ - Θρήνος στη Ρόδο για τα 2 θύματα της θεομηνίας – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι Ροδίτες έπειτα από την τεράστια θεομηνία που έπληξε την Παρασκευή το νησί και κόστισε τη ζωή σε δύο άτυχες γυναίκες, ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.


Οι σημερινές έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων, του 63χρονου συζύγου της 40χρονης που έχασε τη ζωή της και του 50χρονου εκπαιδευτικού υπήρξαν άκαρπες.

ΒΙΝΤΕΟ- Ο 12χρονος Έλληνας που εντυπωσίασε την Google

Ο 12χρονος, Νικόλας Αδάμ, έχει καταφέρει να κερδίσει την Google με τις εφαρμογές που δημιούργησε. 

Ο «βενιαμίν» προγραμματιστής από τη Θεσσαλονίκη εισήγαγε δύο εφαρμογές λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκ των οποίων η μία είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης στα πρότυπα του Facebook.

Ο Βασίλης Δοσούλας στήνει επιχείρηση με αντικείμενο την "τροφή των θεών"

Πριν 19 χρόνια το τρομερό ατύχημα του Βασίλη Δοσούλα συγκλονίζει την Ελλάδα. Χάνει και τα δυο του πόδια όταν τον χτυπά ιπτάμενο δελφίνι και τον ακρωτηριάζει. Τώρα, χρόνια μετά, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Βασίλης χτίζει τη δική του επιχείρηση


Στη συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα Espresso ο Βασίλης Δοσούλας εμφανίζεται υπερήφανος. Φοιτητής πια στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, κατασκευαστής χειροποίητων δερμάτινων τσαντών αλλά και μέλος πρωτότυπης επιχείρησης με γεύσεις από μανιτάρια.

Δεν αποκλείει νέο τρομοκρατικό χτύπημα ο Δένδιας

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα προσθέτοντας πως στόχος θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε.


Ο Ν. Δένδιας στην Real News δηλώνει πως οι έρευνες για την «έκνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής» συνεχίζονται.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Σάββατο από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στη δυτική Πελοπόννησο και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis  για την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». 

Έξι συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας

Για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών


Έξι άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.


Οι έξι συλλήψεις αφορούσαν σε παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ συνολικά προσήχθησαν συνολικά 163 άτομα. 

Τι αλλάζει στις συντάξεις: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν μόλις συμπληρώσουν τα 55

Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.


Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).

O «ταγματάρχης» της Χρυσής Αυγής: Φιλοχουντικός και πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του υπουργείο Εθνικής Αμυνας έπειτα από τη σύλληψη αξιωματικού του στρατού για παράνομη κατοχή οπλισμού, αλλά και τις σχέσεις που φαίνεται πως διατηρούσε με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» ο 51χρονος αξιωματικός, ταγματάρχης στο βαθμό, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και μερικές ημέρες έπειτα από την πληροφορία που είχε η ΕΛ.ΑΣ. πως κατείχε ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Scorpion.

Κως: Βίαζε επί ένα χρόνο ένα 14χρονο κορίτσι!

Σε βάρος του φερόμενου ως βιαστή είχε ασκηθεί δίωξη για βιασμό και αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση

Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια και μια σειρά από αναβολές, θα καθίσει τελικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας 35χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι, με βία και απειλές, εξανάγκαζε επί σχεδόν ένα χρόνο ένα ανήλικο κορίτσι στην Κω να υφίσταται αλλεπάλληλους βιασμούς!

Στο κυνήγι 1.000 δικηγόρων

Απίστευτη φοροδιαφυγή με το colpo grosso των ανύπαρκτων γραμματίων προείσπραξης.


Δύο παράλληλες έρευνες που έχουν ως στόχο να επιφέρουν καίρια πλήγματα στη φοροδιαφυγή διενεργούνται από τις δικαστικές Αρχές και το ΣΔΟΕ. Στο μικροσκόπιο των –αυτοτελών- ελέγχων μπαίνουν δικηγόροι και διοικητές νοσοκομείων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», στο στόχαστρο του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση έχουν μπει περίπου 1.000 δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο colpo grosso των ανύπαρκτων γραμματίων προείσπραξης.

Όμιλος Σταθοκωστόπουλου: Σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας

Μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Βλάση Σταθοκωστόπουλου, ο “όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου” εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την προσωπικότητά του και το τεκμήριο της αθωώτητας και διαβεβαιώνει πως εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει οφειλή θα πληρωθεί κανονικά.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Φαρμακ-ερός "πόλεμος" Άδωνι - Τσίπρα

Κλιμακώνεται καθημερινά η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σήμερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ρ/σ "Βήμα fm" και ορμώμενος από την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου του, αποκάλεσε τον Πάνο Σκουρλέτη εκπρόσωπο των φαρμακοβιομηχάνων και πρόσθεσε:


"Να καταλάβει ο κόσμος, που ακούει, ότι την Τετάρτη, στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει 'όχι', ψηφίζει για να μη μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να μειώσουμε όλα τα φάρμακα. Όλα! Δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του. Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, γιατί από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων και ας τα ξανασυζητήσουμε. Και να ξέρει ο κόσμος γιατί λέει Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς… Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο ; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων καλύτερα;"

Βροχερό το Σαββατοκύριακο

Οι βροχές και οι κατά τόπους καταιγίδες το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες δύο ημέρες - Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων


Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Ελληνες ... youtubers με σύνθημα «You can we can» συγκεντρώνουν τρόφιμα για απόρους [βίντεο]

Oι Έλληνες youtubers ενώνουν τις φωνές τους για το κοινό καλό και μέσα από την διαδικτυακή κοινωνία, μάς προσκαλούν να κάνουμε κάτι για την αληθινή κοινωνία και τον συνάνθρωπό μας.


Με σύνθημα «You can, we can» δείχνουν το δρόμο, ότι δηλαδή η ανθρωπιά είναι η μόνη γιατρειά για την κρίση.

Κατακλυσμός στη Ρόδο, παρέσυρε τρία άτομα, που αγνοούνται!

Δύο άνδρες παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής και ένας άνδρας στον Αρχάγγελο, μέσα στο αυτοκίνητό του!


Η θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο ήταν τόσο σφοδρή, που τρία άτομα αγνοούνται στο νησί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην ιστοσελίδα rodiaki.gr, δύο άνδρες παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν και ένα ακόμα άτομο αγνοείται στην περιοχή της Αρχαγγέλου, το οποίο οδηγούσε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο άτομα στην Κρεμαστή, ήταν εκπαιδευτικοί που επέβαιναν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό τους σε όχημα με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το όχημά τους, βγήκαν από αυτό και οι τρεις για να σωθούν.

Επρόκειτο για έναν 50χρονο μια 30χρονη και έναν ακόμα 30χρονο άνδρα εκπαιδευτικοί και οι τρεις στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τον έναν από αυτούς, ενώ ο 50χρονος με την 30χρονη δασκάλα, παρασύρθηκαν και τα ίχνη τους αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Πυροσβεστική και Αστυνομία έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των δύο εκπαιδευτικών και του τρίτου ατόμου, του οδηγού του οχήματος στον Αρχάγγελο.

Η απίστευτη κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής και συνεχίστηκε με απίστευτη σφοδρότητα.

Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που πέφτει ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.

Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο δρόμο προς το Αεροδρόμιο

news.gr

Σύλληψη -Σοκ του Βλάση Σταθοκωστόπουλου που έστησε φάμπρικα «ανακύκλωσης» αποδείξεων

Είχε εγκαταστήσει σύστημα που εξέδιδε αποδείξεις με τον ίδιο αύξοντα αριθμό - Συνολικά εντοπίστηκαν περισσότερες από 13.600 αποδείξεις-κλώνοι


Σοκ προκάλεσε στον κόσμο της διασκέδασης η σύλληψη γνωστού επιχειρηματία Βλάση Σταθοκωστόπουλου, με καταστήματα, μεταξύ άλλων, στο κέντρο της Γλυφάδας για φοροδιαφυγή.

Προσφυγή πολίτη στο ΣτΕ για ακύρωση του ΦΑΠ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε φορολογούμενος ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων (ΦΑΠ), που επιβλήθηκε τη διετία 2011-2012.


Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το ΣτΕ με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, δηλαδή θα συζητηθεί με διαδικασίες «εξπρές» και η πιλοτική απόφαση που θα εκδοθεί θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Αίτηση για να αποφυλακιστεί κατέθεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Να αποφυλακιστεί ζητεί με αίτησή του ο γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος. Στην σχετική αίτησή του υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. 


Την ίδια ώρα, οι δυο ειδικές -ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου αποστέλλουν, σύμφωνα με πληρηφορίες, κλήσεις σε ακόμα δύο κατηγορούμενους προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό την Κυριακή από τις 21:00

Εκτός λειτουργίας θα βρίσκονται την Κυριακή, από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, οι σταθμοί του μετρό «Αίγαλεω», «Ελαιώνας» και «Κεραμεικός» λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιηθούν για την επέκταση της Γραμμής 2 στον σταθμό «Αγία Μαρίνα».


Οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στο σταθμό «Μοναστηράκι».

Συνελήφθη χρυσαυγίτης αξιωματικός για παράνομη οπλοκατοχή


Ένας 51χρονος αξιωματικός που υπηρετούσε σε περιοχή της Μαγνησίας συνελήφθη από την ΕΛΑΣ, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος όπλων και πυρομαχικών αλλά και φιλοχουντικό - φασιστικό υλικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων. Μετά από έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του αλλά και στο στρατόπεδο που υπηρετούσε κοντά στο βόλο, προέκυψαν τα εξής ευρήματα

Η αιματοβαμμένη διαδρομή του Μάριου Παπαγεωργίου επιστρέφει στην εκπομπή της Νικολούλη

Στο φως νέα στοιχεία για την απαγωγή


Σκοτεινές υποθέσεις ζητούν φως. Καλυμμένα ίχνη και μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.
Θα εντοπιστούν οι μάρτυρες – κλειδιά; Θα ανοίξουν τα κλειστά στόματα; Θα εξιχνιαστεί το μυστήριο;
Ο γρίφος είναι για δυνατούς λύτες. Η λύση του είναι επιτακτική γιατί τίποτα δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι.

Πάτρα: Σοκ στο Σκαγιοπούλειο Ιδρυμα-Σεξουαλική κακοποίηση και χάπια που καταστέλλουν τα παιδιά

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες σοκ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πατρών σχετικά με το Σκαγιοπούλειο Ιδρυμα.


Οι καταγγελίες αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση νεαρού τροφίμου, χορήγηση χαπιών προκειμένου να βρίσκονται σε καταστολή παιδιά, αλλά και σωματικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των τροφίμων.

Η πρώτη έξοδος της Μυρτώς από το νοσοκομείο στη Βοστώνη: Επισκέφθηκε εκκλησία για να κοινωνήσει



Κανέναν δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο η περιπέτεια της  Μυρτώς που νοσηλεύεται πλέον στην ειδική κλινική αποκατάστασης «Σπόλτονγκ» της Βοστώνης.


Η 16χρονη κοπέλα που συνεχίζει και δίνει τη δική της μάχη μετά τη βάναυση κακοποίηση που δέχθηκε τον Ιούλιο του 2012 στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, έκανε την πρώτη της έξοδο από το νοσοκομείο. Επισκέφθηκε την ελληνική Εκκλησία όπου τελέσθηκε Ευχέλαιο και Παράκληση για την υγεία της.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έκαψαν το αυτοκίνητο του γραμματέα της πρεσβείας Λιβύης στο Χαλάνδρι

Το αυτοκίνητο γραμματέα της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ άλλα τρία οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε ημιυπόγειο γκαράζ τριώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 63 στο Χαλάνδρι.


Η πυρκαγιά αποδίδεται από τις αρχές σε εμπρησμό, αλλά μέχρι πριν από λίγο δεν είχε βρεθεί κάτι που να παραπέμπει σε εμπρηστικό μηχανισμό.

Ειδικός φρουρός συμμετείχε σε ληστείες εις βάρος αλλοδαπών

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν ένας ειδικός φρουρός και τρεις ιδιώτες για ληστεία σε βάρος αλλοδαπών.


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 30χρονου ειδικού φρουρού, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και τριών ακόμα πολιτών, ενός 30χρονου Έλληνα αλλά και δύο υπηκόων Πακιστάν, 19 και 21 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης του οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ισχυρές βροχές στην Αττική- Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ο καιρός θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα- Υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης


Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, από σήμερα Πέμπτη έως και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο καιρός θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης  σε κάποιες περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ:H δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζει πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

«Ως γενέτειρα χώρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δήλωσε στην Handelsblatt ο Ρόμαν Χέρτσογκ


Την άποψη ότι η δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά ότι ως γενέτειρες χώρες «θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία» εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημέρίδα Handelsblatt όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας επικαλείται ως ατού της Ελλάδας την «γέννηση» της Δημοκρατίας.

Ένταση και δακρυγόνα έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων

Φωτό Αρχείου

Ένταση σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όταν η πορεία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, φοιτητών και πρώην εργαζόμενων της ΕΡΤ επιχείρησε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων που είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εσπασαν τα κοντέρ οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ -Πήγαν 110.000 άνεργοι για 28.000 θέσεις

Περισσότερες από 110.000 ήταν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που έγιναν στον ΟΑΕΔ από άνεργους που διεκδικούν την 5μηνη απασχόλησή τους σε 27.948 θέσεις οι οποίες θα ανοίξουν σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ΕΟΠΥΥ, ιερές μητροπόλεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα φίλης του

Ένας 28χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε ένα εστιατόριο στην Ομόνοια, όταν επεδίωξε να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης τα δεδουλευμένα φίλης του, η οποία μέχρι πρότινος εργαζόταν εκεί.


Το έγκλημα έγινε την Τρίτη το απόγευμα στο εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Γερανίου.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Φυλάκιση για δύο χρυσαυγίτες που έκαψαν κατάστημα αλλοδαπών στην Πλατεία Αμερικής

Φυλάκιση 41 μηνών ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για δύο κατηγορούμενους, τους οποίους έκριναν ομόφωνα ενόχους για εμπρησμό καταστήματος αλλοδαπού στην Πλατεία Αμερικής με την επιβαρυντική περίσταση ότι το το κίνητρό τους ήταν ρατσιστικό.


Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής, αν και ήταν παρόντες κατά την έναρξη της δίκης τους, τελικά καταδικάστηκαν ερήμην και αυτό γιατί μετά από μία σύντομη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να βρουν δικηγόρο να τους υπερασπιστεί εκείνοι δεν επέστρεψαν στο εδώλιο να λογοδοτήσουν. 

Να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου προτείνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι η Βουλή που προήλθε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου του 2012 ουδόλως λειτούργησε και επομένως αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμοδιότητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του τέως υπουργού Οικονομικών να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια της Βουλής να ασκήσει εναντίον του την ποινική δίωξη.


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε την εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία στην ουσία προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Χάθηκαν 10 καρκινοπαθείς γιατί δεν είχαν χρήματα για εξετάσεις!


Άδικο θάνατο για 10 καρκινοπαθείς επειδή δεν είχαν χρήματα να κάνουν έγκαιρα εξετάσεις καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Την ίδια ώρα έγκλημα διαρκείας στον Ευαγγελισμό όπου λόγω έλλειψης προσωπικού τα άκρως τοξικά και επικίνδυνα φάρμακα της χημειοθεραπείας συνεχίζουν να αραιώνονται στους... διαδρομους και όχι στον ειδικό προστατευμένο θάλαμο, με τους εργαζόμενους να λιποθυμούν και να παρουσιάζουν διάφορα ύποπτα συμπτώματα, σύμφωνα με το iatropedia.gr. 

Θα δουλεύουμε για την ψυχή της μάνας μας: Απλήρωτοι 3 μήνες και με τον νόμο!

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν δυο επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, ανατρέπουν νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της μηνιαίας καταβολής του μισθού, τον οποίο μπορούν να καταβάλουν μετά την πάροδο τριών μηνών, ανοίγοντας ορέξεις για διεύρυνση του φαινομένου το οποίο ουσιαστικά οδηγεί στην φεουδαρχοποίηση της εργασίας


Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η αρχή γίνεται από δυο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φύλαξης (security), η μία εκ των οποίων έχει εγκριθεί (κυρωθεί), δηλαδή έχει πάρει υπογραφή από το υπουργείο Εργασίας.

Πρωταθλητές στους γάμους οι Ροδίτες, στα διαζύγια σαρώνουν οι Αθηναίοι!

Ας ξεκινήσουμε απ’τα ευχάριστα…Ποιος δήμος φιλοξενεί τους περισσότερους γάμους στην Ελλάδα; Ιδού η Ρόδος! Και ακολουθούν ασθμαίνοντα τα μεγαθήρια Αθηνών, Θεσσαλονίκης για να λάμψει με μικρή διαφορά στην τέταρτη θέση η Σαντορίνη όπου καταφθάνουν μελλόνυμφοι από τα πέρατα της γης.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται στην Ελλάδα ο φονικός τυφώνας που έπληξε την Σαρδηνία! Δες πού θα «χτυπήσει»

Η θεομηνία που προκάλεσε ο κυκλώνας Κλεοπάτρα στην Σαρδηνία κατευθύνεται προς την Ελλάδα και η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυέλλης.



Το εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο αναμένεται μέχρι το πρωί να χτυπήσει την Αδριατική και τη δυτική Ελλάδα, με ισχυρούς νοτιάδες, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, που κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.

Οκτώ συλλήψεις την ημέρα για χρέη προς στο Δημόσιο

Μέσα σε 270 ημέρες βρέθηκαν φυλακή 2.267 οφειλέτες - Το συνολικό ποσό της οφειλής των συλληφθέντων ανέρχεται στα 9,2 δισ. ευρώ

Σχεδόν οκτώ συλλήψεις πολιτών την ημέρα για οφειλές προς το Δημόσιο  πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργού Νίκου Δένδια  που διαβιβάστηκε στην Βουλή προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ «σε όλη την επικράτεια, κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2013 έως και 30.09.2013 συνέλαβαν συνολικά 2.267 άτομα για χρέη προς το Δημόσιο και λοιπά φορολογικά αδικήματα».

Χαμόγελο του Παιδιού: Αύξηση 62% στις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών!

1.151 περιστατικά από την αρχή του τρέχοντος έτους - Το 41%  των κακοποιημένων παιδιών ήταν ηλικίας έως έξι ετών!

Δραματική αύξηση στις καταγγελίες που αφορούν την κακοποίηση παιδιών και δη από τους ίδιους τους γονείς τους καταγράφεται το τελευταίο δεκάμηνο στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Φόβοι της αγοράς για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Κατά 1% μειώθηκαν τα έσοδα για το Κράτος παρά την αύξηση κατά 53% στους φόρους από το 2009

 

Δυσάρεστες εκπλήξεις για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την προσπάθεια συλλογής φόρων κρύβουν τα μεγέθη που η καπνική βιομηχανία παρουσιάζει.

Τους 39 έφτασαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στους 39 έχει ανέβει ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.


Οι εφέτες - ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπoύλου έστειλαν τρεις νέες κλήσεις προς απολογία σε πρόσωπα, που έχουν ήδη κατηγορηθεί για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ, στο Πέραμα.

Αδυνατίστε πριν τις γιορτές: Πώς να χάσετε εύκολα 4 κιλά!

Μία μοναδική δίαιτα από τη διαιτολόγο Βάσω Βαγιώτα, έρχεται να σας λύσει τα χέρια εν όψει των γιορτών, ώστε να χάσετε κιλά και να υποδεχθείτε το νέο χρόνο με μία καυτή σιλουέτα.


Πλησιάζουν Χριστούγεννα, το κλίμα γίνεται όλο και πιο γιορτινό κι εσύ σκέφτεσαι πώς θα χωρέσεις στο καλό σου φόρεμα για το ρεβεγιόν. Κάνοντας για 1 μήνα το παρακάτω διαιτολόγιο θα μπορέσεις να χάσεις 4 κιλά μέχρι να καλώς ορίσεις το νέο έτος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο εισαγγελέας Φλωρίδης προειδοποιεί: Aν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι σαν 2η Μικρασιατική καταστροφή

Ως φρικτή εμπειρία περιγράφει ο πασίγνωστος εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης τη διαδικασία των πλειστηριασμών που ζει καθημερινά στα δικαστήρια, προειδοποιώντας για όσα θα ακολουθήσουν  αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό». Πρόσθεσε περιγραφικά: 

Επιταγή έως 10.000 ευρώ σε νέους ανέργους για να ανοίξουν επιχείρηση -Ποια είναι τα κριτήρια

«Ανάσα» για 2.000 άτομα έως 35 ετών, οι οποίοι είναι άνεργοι, αναμένεται να αποτελέσει το νέο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης που «δρομολογεί» το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ενεργοποιήσει επιχειρηματικά τους νέους.


Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία», το οποίο αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αυτά είναι τα ακίνητα των επωνύμων που κατασχέθηκαν και βγήκαν στο σφυρί

Ο πρώην σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου Παναγιώτης Κούτσικος, ο Λάκης Γαβαλάς, οι Λάζαρης-Μανιάτης, ο Παναγιώτης Ταγταλίδης (Theo Textil), ο Θωμάς Παπαθανασίου (YSATIS) είναι μερικά από τα πρόσωπα των οποίων η ακίνητη περιουσία θα κατασχεθεί και θα μπει σε πλειστηριασμό από το υπουργείο Οικονομικών, μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Ποιος είναι ο βιαστής που υπερασπίζεται εδώ και επτά χρόνια η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το καλοκαίρι του 2005 τέσσερις τουρίστριες, η Ντάνα Σέιντ από την Αυστραλία, η Νάταλι Κάρνιφ από τον Καναδά, μια ακόμη Αυστραλή τουρίστρια και μια Βορειοευρωπαία έκαναν το μοιραίο λάθος να εμπιστευθούν έναν Έλληνα -και μετέπειτα πελάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου- που προσφέρθηκε να τις ξεναγήσει στην Αθήνα. Εκείνος όμως είχε άλλες προθέσεις. Τις κέρασε μία τυρόπιτα -ποτισμένη- με υπνωτικό-κατασταλτικό χάπι Stilnox. Μόλις εκείνες άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους, τις μετέφερε σε ξενοδοχείο και τις βίασε.

ΑΠΘ: Διοικητική υπάλληλος - μητέρα 2 παιδιών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Τραγικές σκηνές εκτυλίχτηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου μια διοικητική υπάλληλος, η οποία κινδυνεύει να χάσει την θέση της, προσπάθησε να πέσει από το μπαλκόνι.

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Aλλάζει ξανά την Τρίτη το σκηνικό του καιρού, αφού βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από τα δυτικά και από το απόγευμα. Εντωμεταξύ σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία, αφού σε πολλές περιοχές θα πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Εκτός υπηρεσίας 116 εφοριακοί

Στους 116, ανέρχονται οι εφοριακοί υπάλληλοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες τους, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα, επειδή τους επιβλήθηκε το μέτρο της αργίας ή ποινή οριστικής παύσης.


Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω επιβολής του διοικητικού μέτρου της αργίας 111 εφοριακοί υπάλληλοι, λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης ένεκα αμετάκλητης ποινικής καταδίκης τέσσερις εφοριακοί υπάλληλοι και λόγω εκτέλεσης της πειθαρχικής ποινής ένας εφοριακός υπάλληλος.

ΒΙΝΤΕΟ-"Ματώνουν" φοιτητές και γονείς από το χάος στα Πανεπιστήμια

Απεγνωσμένοι είναι οι φοιτητές που βλέπουν να περνάει ο χρόνος και τα Πανεπιστήμια να μένουν κλειστά. Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...