Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

To Mozilla Lightbeam σας δείχνει ποιοί σας παρακολουθούν online!


Ένα νέο εργαλείο για τον Mozilla Firefox δίνει πλέον την δυνατότητα να βλέπουμε ποιοί παρακολουθούν τα ίχνη μας στο διαδίκτυο.

Το Lightbeam είναι ένα δωρεάν extension για τον Mozilla Firefox που αποκαλύπτει στους χρήστες το ποιές εταιρείες τους παρακολουθούν (κυρίως οι εταιρείες που που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές είναι εκείνες που προσφέρουν στοχευμένες διαφημιστικές υπηρεσίες).

Πηγή: techit.gr

Συλλήψεις και προσαγωγές μετά από επιχείρηση-«σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και συμμετείχαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αθηνών, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προσήχθησαν 186 άτομα, ενώ συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί. Πιο συγκεκριμένα οι πέντε από τους συλληφθέντες  κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν εις βάρος του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

"Ο Παύλος ζει Τσακίστε τους ΝΑΖΙ" - Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο


Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, το συλλαλητήριο αντιφασιστικών οργανώσεων στην πλατεία Καραΐσκάκη, στο Μεταξουργείο. Κύριο  σύνθημα: "Ο Παύλος ζει  Τσακίστε τους ΝΑΖΙ"

Το κλίμα ήταν ήρεμο, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να συναντηθούν οι διαδηλωτές με οπαδούς και φίλους της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται ακόμη στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και της πλατείας του Αγίου Παύλου.

Επίσης, η τροχαία, πριν από λίγη ώρα, επέτρεψε την κυκλοφορία γύρω από την πλατεία Καραΐσκάκη όχι, όμως και σ΄ όλο το μήκος της οδού Δηλιγιάννη προς το σταθμό των τρένων, η οποία παραμένει κλειστή για λόγους ασφαλείας.

Παραμένουν ακόμη κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Μεταξουργείο και σταθμό Λαρίσης.

Ανακαλείται από 13 χώρες της Ευρώπης παρτίδα φαρμάκων για διαβητικούς

Ανακαλούνται από 13 ευρωπαϊκές χώρες συγκεκριμένες παρτίδες ινσουλίνης για άτομα με διαβήτη. Όπως διευκρινίζεται από την εταιρεία, «στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι παρτίδες αυτές δεν κυκλοφόρησαν και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς».

Οι ινσουλίνες που αποσύρονται είναι της εταιρείας Novo Nordisk και κυκλοφορούν με την εμπορική ονομασία «NovoMix 30 FlexPen» στις κάτωθι ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία και Σλοβακία. Στην Ιρλανδία και στη Βρετανία, ανακαλούνται τρεις παρτίδες του προϊόντος «NovoMix30 Penfill».

«Καμία από τις συγκεκριμένες παρτίδες δεν έχει διατεθεί στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά από τη Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ. Η πιθανότητα εισαγωγής τμήματος των παρτίδων αυτών στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά από τρίτη εταιρεία δεν είναι πιθανή (λόγω της χαμηλής τιμής του προϊόντος σε Ελλάδα και Κύπρο), σε κάθε περίπτωση όμως αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί από τον εισαγωγέα, οι αντίστοιχοι Εθνικοί Οργανισμοί Φαρμάκων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταρεία.

Το προϊόν NovoMix 30 είναι προϊόν που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη και ο λόγος για τον οποίο αποσύρεται, είναι διότι ο έλεγχος ποιότητας που διεξήχθη από τη Novo Nordisk έδειξε ότι ένα μικρό ποσοστό (0,14%) των προϊόντων σε αυτές τις παρτίδες δεν είναι εντός των προδιαγραφών όσον αφορά την περιεκτικότητα της ινσουλίνης γεγονός το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες ή χαμηλότερες τιμές γλυκόζης αίματος από ότι θα αναμενόταν.

Απανθρακωμένο πτώμα βρήκαν στην οροφή βαγονιού του ΟΣΕ

Το απανθρακωμένο πτώμα ενός άγνωστου άντρα βρήκαν μηχανοδηγοί του ΟΣΕ στην οροφή ενός βαγονιού στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα την Παρασκευή το βράδυ.

Συγκεκριμένα, οι μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας 23503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, διαπίστωσαν μετά τη σήραγγα των Τεμπών πτώση της τάσεως στην ηλεκτροκίνηση και εστία φωτιάς σε βαγόνι του συρμού. Ακινητοποίησαν την αμαξοστοιχία στο σταθμό του Ευαγγελισμού και διενήργησαν επιτόπιο έλεγχο με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το πτώμα.

Εκτιμάται ότι ο θάνατός του προήλθε από την επαφή του σώματός του με τα καλώδια υψηλής τάσης της ηλεκτροκίνησης. Κλήθηκε άμεσα η αστυνομία και η πυροσβεστική οι οποίες διενεργούν έρευνες για το συμβάν. Λόγω του περιστατικού σημειώθηκαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τραίνων για περίπου τρεις ώρες.

Ο Ράιχενμπαχ «καρφώνει» 100 πλούσιους Ελληνες - Ζητά από το ΣΔΟΕ να τους ελέγξει - ΟΛΑ τα ονόματα


Οι Γάλλοι ειδικοί της Task Force έστειλαν στην Τρόικα λίστα με 100 ονόματα πλουσίων Ελλήνων υποστηρίζοντας πως ενδεχομένως να φοροδιαφεύγουν. Οι Γάλλοι που εκπαιδεύουν τους Ελληνες εφοριακούς στο κυνήγι των φοροφυγάδων χρησιμοποιούν μαθηματικούς τύπους βάσει των οποίων μπορούν να υπολογίσουν την περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων βήμα βήμα.

Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα που αναδεικνύει το θέμα με αυτούς τους μαθηματικού τύπους οι ειδικοί του Χορστ Ράιχενμπαχ μπορούν να προσδιορίσουν το εισόδημα με βάσει το ύψος της περιουσίας και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου όπως αυτός προκύπτει από τις δαπάνες που πραγματοποιεί. Στη συνέχεια τα ονόματα όσων θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής θα ελεγχθούν για να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει ή όχι παράβαση.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν του τύπους αυτούς οι Γάλλοι ελεγκτές προχώρησαν στη σύνταξη μίας λίστα με 100 ονόματα εφοπλιστών, επιχειρηματιών, γιατρών, δικηγόρων και εισοδηματιών, ενώ κάποια από τα ονόματα βρίσκονται και στη λίστα Λαγκάρντ.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτών - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Οι "μάγκες υπάλληλοι" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ: Απεργούν μεν, πληρώνονται δε.

Προσπάθεια να μη χαθούν το εξάμηνο και η εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές.


Του Απόστολου Λακασά / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Απεργούν μεν, πληρώνονται δε. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο ιστορικότερων ΑΕΙ της χώρας, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, αποφάσισαν να συνεχίσουν για όγδοη εβδομάδα, δηλαδή έως την επόμενη Παρασκευή, την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας συνολικά 1.349 υπαλλήλων από οκτώ ΑΕΙ, εκ των οποίων οι 897 ανήκουν στα δύο ιδρύματα της Αθήνας. Παράλληλα, όμως, οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν να αμείβονται κανονικά, επικαλούμενοι το γεγονός ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού είναι κλειστές και έτσι δεν μπορούν να στείλουν στοιχεία για την απεργία. Μείζον θέμα αναδεικνύεται και από τη στάση των πανεπιστημιακών και ιδίως του ΕΜΠ. Εδώ και έξι εβδομάδες, ο σύλλογός τους έχει αποφασίσει απεργία, όμως και αυτοί πληρώθηκαν κανονικά. Πόσοι τελικά απεργούν; Πόσοι θα επικαλεστούν τις καταλήψεις των φοιτητών για τα χαμένα μαθήματα; Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι εισαγγελείς Πρωτοδικών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία από τον Αγιο Παντελεήμονα προς τα γραφεία της Χ.Α

Αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε πριν από λίγο από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με κατεύθυνση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης.

Στην πορεία συμμετέχουν πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, κινήσεις κατοίκων της περιοχής και εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Προηγήθηκαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Αχαρνών και παρακείμενοι δρόμοι.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση οπαδών της Χ.Α. μπροστά από τα γραφεία του κόμματος.

Ο Μπεν ζει σε νησί; Eπιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του


- Bίντεο τράβηξε τον περασμένο Απρίλιο ένας δικηγόρος 
- Δείχνει κατάξανθο νεαρό αγόρι σε πανηγύρι μαζί με τσιγγάνους
- Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
- Ενημερώθηκε και η Ιντερπόλ
- Η εξαφάνιση του Μπεν από την Κω τον Ιούλιο του '91 είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινη γνώμη
- Επι 22 χρόνια οι γονείς του δεν σταμάτησαν να ελπίζουν οτι θα βρουν το παιδί τους

Σε εξέλιξη είναι γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ, του αγοριού που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Κω.

Όπως αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής, το τελευταίο 48ωρο η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ένα βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει έναν νεαρό ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον 24χρονο σήμερα Μπεν, σύμφωνα με το σκίτσο που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφιών του.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζει την πληροφορία ότι ο Μπεν ζει με Ρομά σε νησί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, οι αξιωματικοί και δικαστικοί όταν είδαν το βίντεο πετάχτηκαν όρθιοι από τη θέση τους καθώς διαπίστωσαν την εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ καθώς και ο εισαγγελέας εφετών Ανδρέας Καραφλός, ο οποίος ως εισαγγελέας Πλημμελειοδικών - όταν υπηρετούσε στην Κω - χειρίστηκε την υπόθεση και είναι από τους λίγους που τη γνωρίζουν τόσο καλά.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος είναι ένας απο τους δικαστικούς που είδαν το βίντεο και έδωσε εντολή να κληθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Μπεν οπως θεωρείται πως είναι σήμερα, μετά απο επεξεργασία φωτιγραφιών.

Άνθρωπος - κλειδί στην υπόθεση είναι ένας δικηγόρος, ο οποίος γύρισε το επίμαχο βίντεο τον περασμένο Απρίλιο. Τα πρόσφατα γεγονότα με τη μικρή Μαρία στα Φάρσαλα τον έκαναν να "επικαιροποιήσει" το οπτικό υλικό που είχε στα χέρια του και να το παραδώσει αμέσως στις Αρχές, στη Δικαιοσύνη και την  ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο είναι γυρισμένο σε νησί, κατά τη διάρκεια πανηγυριού ιερού ναού. Απεικονίζεται μια οικογένεια Τσιγγάνων μαζί με τον ηλικίας περίπου 24 ετών κοντοκουρεμένο κατάξανθο νεαρό.

Η οικογένεια δεν φορά τα ρούχα που συνηθίζουν οι Ρομά ενώ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η οικογένεια δεν μένει σε καταυλισμό αλλα ζει σε σπίτι στον οικισμό του νησιού.

Εάν διαπιστωθεί ότι ο 24χρονος είναι ο Μπεν, τονίζει η εφημερίδα, τότε θα επαληθευτεί η δικογραφία που είχε σχηματίσει η Αστυνομία για την υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ο μικρός είχε απαχθεί στην Κω από τσιγγάνους.

Μεταφέρεται στη Βουλγαρία η μικρή Μαρία

- Η Ελληνική Αστυνομία θα αποστείλει αίτημα προς τη Βουλγαρία να εκδώσουν την βουλγάρα τσιγγάνα
- Η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά δήλωσε πως θα κάνει αίτηση για την αποφυλάκισή τους
- Ζήτημα παραμένει εάν η βουλγάρα τσιγγάνα έλαβε χρήματα από το ζευγάρι στα Φάρσαλα
- Η μικρή Μαρία παραμένει στο Χαμόγελο του Παιδιού αλλά όχι για πολύ

Η Σάσα και ο Ατανάς Ρούσεφ, ένα ζευγάρι Βούλγαρων Ρομά, είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

«Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Με αφορμή τη νέα εξέλιξη αναμένεται η Ελληνική Αστυνομία πολύ σύντομα να στείλει αίτημα προς τις βουλγαρικές αρχές, ωστε να εκδοθεί η μητέρα της μικρής Μαρίας στην Ελλάδα, προκειμένου να απολογηθεί για το πώς έδωσε το παιδί της στο ζευγάρι των τσιγγάνων.

Το ερώτημα πλέον που δημιουργείται είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες η βουλγάρα τσιγγάνα έδωσε το παιδί της στο ζευγάρι των τσιγγάνων και εάν έλαβε χρήματα για αυτό το λόγο.

Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη, το NewsIt επικοινώνησε με τη δικηγόρο του ζευγαριού Ρομά, κα Μαριέτα Παλάβρα η οποία δήλωσε πως το αποτέλεσμα DNA δικαιώνει τους πελάτες της, καθώς πλέον απορρίπτεται με τον πλέον σαφή τρόπο η δίωξη για αρπαγή ανηλίκου.

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του ζεύγους των ΡΟΜΑ από τα Φάρσαλα που εμφανιζόταν ως «γονείς» της μικρής Μαρίας, προτίθενται να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη, οι συνήγοροι τους καθώς,υπό το φώς των νέων εξελίξεων, θεωρούν ότι δεν προκύπτει θέμα «αρπαγής» της μικρής. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες βάσει των οποίων προφυλακίστηκαν ήταν «αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση».

Η επιβεβαίωση και από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ότι η εξέταση DNA που έγινε εκεί, έδειξε ότι βιολογικοί γονείς της μικρής είναι οι δυο ΡΟΜΑ από την Βουλγαρία καθώς και η παραδοχή της βιολογικής μητέρας ότι άφησε την μικρή στην αθίγγανη από το Φάρσαλα, συνάδει με τον ισχυρισμό των δυο κατά την απολογία τους την περασμένη Δευτέρα καθώς είχαν παραδεχτεί ότι επρόκειτο για παράνομη υιοθεσία αλλά όχι για αρπαγή.

Οι δυο αθίγγανοι κρατούνται η μεν γυναίκα στις φυλακές Κορυδαλλού ο δε άνδρας στις φυλακές Λάρισας.
Enhanced by Zemanta

62.000 ακίνητα για το… σφυρί

Περίπου 50.000 δανειολήπτες με προσημειωμένα ακίνητα για τους οποίους έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής τα τελευταία έξι χρόνια θα βρεθούν στο στόχαστρο, εφόσον αρθεί η οριζόντια απαγόρευση στη διενέργεια πλειστηριασμών.

Στη γραμμή εκκίνησης για πλειστηριασμούς βρίσκονται περίπου 62.000 ακίνητα και για την ακρίβεια, κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και εξοχικά. Πρόκειται να βγουν στο… σφυρί από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εφόσον αρθεί οριζόντια η απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών.

Αυτός είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», ο αριθμός των δανείων για τα οποία οι τράπεζες έχουν εκδώσει τα τελευταία έξι χρόνια, διαταγές πληρωμής, καθώς οι περίπου 50.000 δανειολήπτες και συνάμα ιδιοκτήτες των υποθηκευμένων ακινήτων βρέθηκαν στο «κόκκινο».

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως αυτά τα 62.000 δάνεια είναι επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά και έχουν υποθηκευμένα ακίνητα. Από αυτά μόλις τα 26.000 είναι στεγαστικά, δηλαδή έχουν κατά κύριο λόγο προσημειωμένη την πρώτη κατοικία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια δείτε όμως για ποιο λόγο αλλάζουμε δυο φορές το…χρόνο μας


Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε την ιδέα για την αλλαγή της ώρας το 1784, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες.

Πρωτοεφαρμόστηκε στον 20ο αιώνα αρχίζοντας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι…

Μετά καταργήθηκε, εμφανίστηκε στο Β’ Παγκόσμιο και μετά την ενεργειακή κρίση του 1973, ήρθε για να …μείνει. Στην Ελλάδα το υιοθετήσαμε το 1973.

Το 1997 η κυβέρνηση διατύπωσε τη σκέψη να μην εφαρμόσουμε τη θερινή ώρα ώστε να συγκλίνουμε «ωρολογιακώς» με την κεντρική Ευρώπη, αλλά πρυτάνευσαν σοφότερες σκέψεις. Σήμερα γύρω στις 70 χώρες εφαρμόζουν το μέτρο.

Στην Ε.Ε. ως το 1996 κάθε χώρα έκανε τα δικά της, εμείς για παράδειγμα εφαρμόζαμε τη χειμερινή ώρα τον Σεπτέμβριο. Μετά ανέλαβαν οι Βρυξέλλες και η χειμερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η θερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Μάλιστα η αλλαγή της ώρας είναι κατοχυρωμένη με κοινοτική οδηγία (2000/C 337 Ε/18).

Η ώρα Γκρίνουιτς δεν αλλάζει γι’ αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Η «κανονική» ώρα θεωρείται η χειμερινή ενώ η τεχνητή-θερινή (ανθρώπινη παρέμβαση) γίνεται εν όψει καλοκαιριού στα τέλη Μαρτίου. Φυσικά δεν προσαρμόζονται όλες οι χώρες στην αλλαγή ώρας.

Το «παιχνίδι» με τις ώρες δεν το παίζουν οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό, όπου η μέρα διαρκεί 12 ώρες και η νύχτα άλλες τόσες. Αντίθετα, όσο πιο κοντά κατευθύνεται κανείς προς τους Πόλους τόσο περισσότερο ηλιακό φως είναι διαθέσιμο κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Επίσης, άλλο πρόγραμμα ακολουθούν οι Βορειοαμερικανοί, άλλο οι Ευρωπαίοι, άλλο οι Νοτιοαμερικανοί.

Η επίσημη ονομασία στην Ελλάδα είναι η «θερινή» και η «χειμερινή» ώρα. Οι Αγγλοσάξονες, προτιμούν το εφετζίδικο Daylight Saving Time, που στα ελληνικά δημιουργεί το μάλλον άσχημο ακρωνύμιο ΧΕΗΦ, αν το μεταφράσουμε στο «Χρόνος Εξοικονόμησης Ηλιακού Φωτός».
Enhanced by Zemanta

Ποιοί σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σαββατοκύριακο θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Αιγάλεω, τον Ελαιώνα και τον Κεραμεικό, λόγω τεχνικών εργασιών στον σταθμό “Αγία Μαρίνα”.

Οι συρμοί της «μπλε» γραμμής θα σταματούν στο σταθμό «Μοναστηράκι».

Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή με ονομασία «Χ50 «ΣΤ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ», η οποία θα έχει Αφετηρία την οδό Όθωνος στο Δήμο Αθηναίων.

Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις παρακάτω στάσεις:
«ΟΜΟΝΟΙΑ-ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ» επί της Πειραιώς, μεταξύ Ζήνωνος και Μενάνδρου.
«ΣΙΔΕΡΑ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Λεωνίδου και Μεγ. Αλεξάνδρου (εξυπηρέτηση σταθμού «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»).
«ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Εμ. Παππά και Νάξου (εξυπηρέτηση σταθμού «ΕΛΑΙΩΝΑΣ»).
«ΣΜΥΡΝΗΣ» για επιβίβαση – αποβίβαση, επί της οδού Δημαρχείου, μεταξύ Σμύρνης και Ιεράς Οδού (εξυπηρέτηση σταθμού «ΑΙΓΑΛΕΩ»).
«ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ εν. Νάξου και  Εμ. Παππά (εξυπηρέτηση σταθμού «ΕΛΑΙΩΝΑΣ»).
«ΣΙΔΕΡΑ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ  Τριπτολέμου και Ιάκχου (εξυπηρέτηση σταθμού «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»).
«ΟΜΟΝΟΙΑ-ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» επί της Πειραιώς, μεταξύ Γερανίου και Σωκράτους.

Στην κατεύθυνση από Αιγάλεω προς Σύνταγμα, το πρώτο δρομολόγιο από τη στάση «ΣΜΥΡΝΗΣ» θα είναι στις 05:30 το Σάββατο και την Κυριακή 26&27/10/2013. Το τελευταίο δρομολόγιο το Σαββάτου 26/10/2013 θα είναι στις 02:10 (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο την Κυριακής 27/10/2013 θα είναι στις 00:10 (πρωί Δευτέρας).

Στην κατεύθυνση από Σύνταγμα προς Αιγάλεω, το πρώτο δρομολόγιο από την Αφετηρία θα είναι στις 05:45 το Σάββατο και την Κυριακή 26&27/10/2013. Το τελευταίο δρομολόγιο το Σαββάτου 26/10/2013 θα είναι στις 02:25 (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο την Κυριακής 27/10/2013 θα είναι στις 00:25 (πρωί Δευτέρας).

Συλλήψεις για άλλους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Την έναρξη ενός νέου κύκλου ποινικών διώξεων κατά βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη, προαναγγέλλει η “Καθημερινή”, με σχετικό άρθρο της Ιωάννας Μάνδρου.

Το ρεπορτάζ αφορά τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, των οποίων η ασυλία έχει αρθεί, και αναμένεται να κληθούν σε απολογία για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με επόμενο στάδιο τη… σύλληψή τους.

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια


Αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα, με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε εγρήγορη εν όψει και προγραμματισμένης συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στις 18:00 στον σταθμό Λαρίσης.


Αναλυτικά, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας - Πειραιά διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στην Πλατεία Βικτωρίας.

Θα ακολουθήσει πορεία προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, με τη συμμετοχή αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, αντιφασιστικών κινήσεων και συνελεύσεων κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, εκπαιδευτικών από τοπικές ΕΛΜΕ, διοικητικών υπαλλήλων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στον δήμο Αθηναίων.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα με μουσικούς και καλλιτέχνες του θεάτρου δρόμου.

Εν τω μεταξύ, χθες η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε τη διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στον σταθμό Λαρίσης καταγγέλλοντας «πολιτικές διώξεις» κατά των Γ. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού.

Η γνωστοποίηση των προθέσεων της Χρυσής Αυγής οδηγησε την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό και στη Ρατσιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) να διοργανώσει αντισυγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 15:00 και πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης με στόχο τη ματαίωση της συγκέντρωση της Χ.Α., την οποία χαρακτηρίζει «παρέλαση μίσους»

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- Καταιγιστικές εξελίξεις για την Μαρία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας. Πριν από λίγο οι Βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η μητέρα του παιδιού είναι η Βουλγάρα αθίγγανη που συνελήφθη χθες καθώς το τεστ DNA απέδειξε ότι είναι η βιολογική μητέρα της Μαρίας. 
Δείτε το βίντεο του ALPHA.

BINTEO- Λαθρεμπόριο χρυσού στον δρόμο


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα του λαθρεμπορίου χρυσού στον δρόμο, καθώς οι πολίτες πωλούν τα κοσμήματά τους για λίγα ευρώ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALPHA

Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιό του


Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" παρουσιάζει σήμερα μια σκανδαλώδη παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιου του Δημήτρη-Γιώργου.

Διορισμός στο Λιμενικό

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την τοποθέτηση του υιού Μπαλτάκου στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον υιό Μπαλτάκο, προκεμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011

Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, γιός του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Τάκη Μπαλτάκου (παλαιότερα νομικού συμβούλου των ΕΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός) και βαφτιστικός του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.

Ο 24χρονος τότε υιός έχοντας σπουδάσει στο Πολιτικό της Νομικής και με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται.

Υπερπηδά όλα τα εμπόδια

Ο νεαρός Μπαλτάκος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011) αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ωστόσο ο υιός Μπαλτάκος καταφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Δικηγόρος είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.

Το Δικαστήριο καλεί λοιπόν την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δίνει εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση.

Ετσι ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο.
Εκανε παρέμβαση βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα παρενέβη τότε ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ζήτησε να ριχθεί φως στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Το αποτέλεσμα ήταν να προβλεφθεί ειδική διάταξη με την οποία προσελήφθησαν και οι 15 επιλαχόντες, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.



Στα χέρια της αστυνομίας στενός συνεργάτης του Ριζάι

Συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών - Στο σπίτι του βρέθηκε εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών


Ένας 38χρονος Αλβανός συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στον Ταύρο, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και για εγκατάσταση στην οικία του, εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 38χρονος εξετάζεται εξονυχιστικά από τις αρχές, καθώς το 2006 είχε συλληφθεί, αφού στο χωριό, Πρόδρομος Βιοιωτίας, μαζί με τον αδερφό του, είχαν «κρύψει» τον καταζητούμενο τότε, Αλκέτ Ριζάι. Θεωρείται στενός του συνεργάτης.

Σε ότι αφορά την διακίνηση και το εργαστήριο κοκαΐνης, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, για αλλοδαπό ο οποίος διακινεί μεγάλες ποσότητες, εντοπίστηκε αυτός, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους –3.715- γραμμαρίων, σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους -115- γραμμαρίων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, 18 φυσίγγια, των 7.65 mm, δυο χειροβομβίδες τέσσερα καψύλια φυτιλιού, το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας , 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μια υδραυλική πρέσα, μία μηχανική πρέσα, πέντε μεταλλικές πλάκες δυο μεταλλικά καλούπια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Eλληνας γιατρός έγινε γνωστός διεθνώς από τις επιδόσεις του στο ...τάβλι

Τρικαλινός και γιατρός, είναι ο καλύτερος παίκτης ταβλιού στη χώρα μας, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009, σε παγκόσμιους αγώνες ταβλιού «backgammon». Ο λόγος για τον γιατρό Χρήστο Γρούτσο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο των παιχτών ταβλιού πανελλήνια, καθώς επί δύο χρόνια τώρα (2012-2013) κρατά σταθερά τα σκήπτρα του καλύτερου παίκτη στη χώρα, διατηρώντας το όνομά του πρώτο στη λίστα της βαθμολογίας «ELO».

Ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα, αλλά η φήμη του ως καλύτερος ταβλαδόρος, έχει ξεπεράσει και τα σύνορα της Ελλάδας, αφού έχει δεχθεί ακόμη και ονομαστική πρόσκληση για συμμετοχή του σε παγκόσμιους αγώνες ταβλιού «backgammon» από την Κίνα!

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, χρόνια τώρα, έχει παρουσιάσει τα καλύτερα δείγματα ενός έξυπνου παίχτη, με τον Αθηναίο πρόεδρο αυτής, κ. Μιχάλη Προυκάκη, να μιλά γι αυτόν με θαυμασμό, αναφέροντας ότι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των καλύτερων παικτών στη χώρα, που άξια μπορεί να την εκπροσωπήσει στο εξωτερικό (κάτι που το έχει κάνει ήδη).

Ο κ. Γρούτσος ανάφερε στην τοπική εφημερίδα ''Ελευθερία'', πως ξεκίνησε το αγωνιστικό τάβλι τη δεκαετία του '80, ως φοιτητής, παρακινούμενος από έναν παλιό παίκτη τον Αντώνη Μαλτεζόπουλο. «Μέχρι τότε έπαιζα τάβλι καφενείου...» , τονίζει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι τον κέρδισε η πρόκληση να ερευνήσει ένα πεδίο γνώσης πολύ μεγαλύτερο στο παιχνίδι.


Enhanced by Zemanta

Οκτώ νέες συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν χθες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οκτώ άτομα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.


Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

Στην Αθήνα, 46χρονος ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 733.334,76 ευρώ

Στην Κηφισιά, ένας 65χρονος και μία 61χρονη, πρόεδρος και αντιπρόεδρος εταιρείας, για μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ συνολικού ύψους 395.569,86 ευρώ

Στα Βριλήσσια, 46χρονη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 359.453,10 ευρώ

Στο Χαλάνδρι, 48χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 326.870,42 ευρώ

Στην Αθήνα, 55χρονη ομόρρυθμο μέλος επιχείρησης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.971,48 ευρώ

Στο Χαλάνδρι 45χρονος για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 121.998,43 ευρώ

Στο Μοσχάτο, 64χρονη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 66.384,91 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πρώτο θέμα στη Βουλγαρία η μικρή Μαρία

Πρώτο θέμα στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης είναι η ιστορία της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις με την γυναίκα που διατείνεται ότι είναι η βιολογική μητέρα της.


Η Σάσα Ρούσεβα ανακρίθηκε χθες σε αστυνομικό τμήμα του Γκούρκοβο και ομολόγησε ότι μέσα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναγνώρισε τους δυο αθίγγανους στους οποίους είχε δώσει το παιδί της το 2009, χωρίς ωστόσο όπως τόνισε να πάρει χρήματα.

Τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονται στον καταυλισμό Ρομά της περιοχής και μεταδίδουν εικόνες από το πρωί.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά στην συγκεκριμένη οικογένεια -συνολικά εννιά- και κάποια εξ αυτών παρουσιάζουν τρομερή ομοιότητα με την μικρή Μαρία.

Η Σάσα Ρούσεβα ζήτησε άμεσα εξέταση DNA για να αποδειχθεί ότι είναι δικό της το παιδί, με τα αποτελέσματα να αναμένονται ακόμα και εντός της ημέρας.

Η φερόμενη ως μητέρα της Μαρίας και ο σύζυγός της έχουν αφεθεί ελεύθεροι, έχει ωστόσο ξεκινήσει η προανάκριση και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του MEGA στη Βουλγαρία, Κλέλια Κλουτζού.

Ινστιτούτο ΓΣΕΕ: Την περίοδο 2010- 2013 χάθηκαν περίπου 1.000.000 θέσεις εργασίας


Πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν την περίοδο 2010- 2013, η ανάκτηση των οποίων είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 20 χρόνια. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, για την απασχόληση και ανεργία, που επιμελήθηκε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

Η πρόβλεψη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι ότι η ανεργία κατά μέσο όρο το 2013 θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 29% από 24,4% (2012), 17,7% (2011) και 12,5% (2010). Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάζονται στην Ενημέρωση του ΙΝΕ, οι άνεργοι το δεύτερο τρίμηνο 2013 ήταν 1.350.435 άτομα και οι απασχολούμενοι 3.632.200 άτομα.

Σύμφωνα με το real.gr η κατανομή της απασχόλησης κατά θέση στο επάγγελμα έχει ως εξής: Μισθωτοί (63%), αυτοαπασχολούμενοι με προσωπικό (6,7%), αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό (25,5%), βοηθοί στην οικογενειακή επιχείρηση (4,9%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ, η ανεργία είναι γένους θηλυκού (31,1% γυναίκες) ενώ το επίπεδο της ανεργίας των ανδρών είναι 24,1%. Το 66,8% των ανέργων είναι εκτός εργασίας από 12 μήνες και άνω (μακροχρόνια άνεργοι). Από την κατά ομάδες ηλικιών διάρθρωση της ανεργίας, προκύπτει ότι τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στους νέους 15-24 ετών με ποσοστό ανεργίας 59% (σε αυτή την ομάδα ηλικιών το ποσοστό ανεργίας των νέων γυναικών είναι 65,1% και των ανδρών 54,2% του οικονομικά ενεργού πλη-θυσμού τους).

Η ομάδα ηλικιών 25-29 ετών ακολουθεί δεύτερη με ποσοστό ανεργίας 44,4% και η ομάδα ηλικιών 30-44 ετών ακολουθεί τρίτη με ποσοστό ανεργίας 25,5%. Ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης, τα ποσοστά ανεργίας σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο βρίσκονται στο 43,5%, ενώ ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις του Δημοτικού (39,6%).

ΤΑ ΝΕΑ: Καμμένος κερνάει, Καμμένος πίνει -Νοικιάζει δικό του κτίριο στο κόμμα του έναντι 6.000 ευρώ

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες νοικιάζουν έναντι 6.000 ευρώ τον μήνα ακίνητο που ανήκει στον πατέρα του Πάνου Καμμένου, γράφουν τα Νέα. Οταν το νόμιμο δεν είναι ηθικό.


Μείζον ηθικό ζήτημα εγείρεται με τα ενοίκια που πληρώνουν οι ΑΝΕΛ για τα γραφεία τους στον ίδιο τον πατέρα του Πάνου Καμμένου. Την ίδια ώρα ανοίκιαστα γραφεία της γύρω περιοχής διατίθενται με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, έως το ένα τρίτο της τιμής, αναφέρει η εφημερίδα.

Το μίσθωμα των 6.000 ευρώ προορίζεται για μέρος του 1ου ορόφου του κτιρίου στην Καλλιθέα, το οποίο ανήκει στον Ηλία Καμμένο.

«Είναι μείζον ηθικό ζήτημα: πώς μπορεί κανείς να δαπανά σε ενοίκια κρατικό χρήμα το οποίο καταλήγει στην ίδια την οικογένειά του, ενώ θα μπορούσε να εξοικονομεί σημαντικά ποσά αν ενοικίαζε άλλο χώρο σε απόσταση μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα από τα σημερινά γραφεία» τονίζει το ρεπορτάζ των Νέων.

Καλά ενημερωμένη πηγή των Νέων αναφέρει ότι στα αρχικά σχέδια του Πάνου Καμμένου ήταν η σύναψη τριών μισθωτηρίων συμβολαίων για τρεις διαφορετικούς χώρους του κτιρίου, καθώς ακουγόταν η άποψη ότι «πρέπει να υπάρχει άπλα».

Κάθε χώρος θα ενοικιαζόταν έναντι 6.000 ευρώ, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 18.000 ευρώ το μήνα. Ωστόσο τα σχέδια δεν προχώρησαν: ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, ο οποίος έχει πλέον αποχωρήσει, φέρεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει, καταλήγει το ρεπορτάζ.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ζευγάρι Ελλήνων συνελήφθη επειδή αγόρασε 8 μηνών κοριτσάκι έναντι 4.000 ευρώ!

​Ένα ζευγάρι Ελλήνων συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης και κατηγορείται για παράνομη αγορά βρέφους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι φαίνεται να αγόρασε ένα κοριτσάκι 8 μηνών έναντι 4.000 ευρώ.

Η ιστορία ξεκίνησε από την στιγμή που το ζευγάρι φέρεται να μην μπορούσε να κάνει δικό του παιδί, με αποτέλεσμα κάποιοι ΡΟΜΑ να μάθουν γι’ αυτήν τους την επιθυμία. Έτσι, τους πλησίασαν και πριν από 8 μήνες τους πούλησαν το κοριτσάκι.

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με την υπόθεση της μικρής Μαρίας υπήρξαν πάρα πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες για υποθέσεις παράνομων αγοραπωλησιών και έτσι έφτασαν οι αστυνομικοί στη συγκεκριμένη υπόθεση!

Πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού και τότε η μητέρα τους αποκάλυψε τι συνέβη. Την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. 

ΑΥΤΟΣ Καζητείται για τον φόνο ενός 30χρονου

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2010, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη. Συγκεκριμένα, περίπου στις 6 το πρωί εκείνης της ημέρας, ενώ ο 30χρονος επέστρεφε στο σπίτι του από κατάστημα όπου διασκέδαζε στην Κυψέλη, δέχθηκε επίθεση από άνδρα ο οποίος τον πυροβόλησε δυο φορές και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάλυκες των 9 mm.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 29χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, για εμπορία ναρκωτικών. Ως κίνητρο της δολοφονίας φέρεται ότι ήταν οικονομικές διαφορές μεταξύ δράστη και θύματος.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή.

Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης δόθηκαν από την Αστυνομία στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του δράστη. Πρόκειται για τον Mariouς η Μάριο Dhiamandi ή Διαμαντή, του Σπύρου και της Ραϊμόντα, που γεννήθηκε το 1984 στην Αλβανία.

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες που γνωρίζουν κάτι να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 της Ασφάλειας Αττικής, με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αυτή είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ - ΒΙΝΤΕΟ με όλη την οικογένεια

- Η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανας Ρούσεφ φέρονται να είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα
- Την άφησα γιατί δε μπορούσα να τη ζήσω, είπε η μητέρα
- Την έδωσαν έναντι 250 ευρώ υποστηρίζει γείτονας στον καταυλισμό στη Βουλγαρία
- Η Ρούσεβα είχε συλληφθεί για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας το 2013
- Εκκρεμούσε εις βάρος της ένταλμα σύλληψης για παράνομη υιοθεσία το 2009!

Το θρίλερ με την ταυτότητα του κατάξανθου κοριτσιού, που βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα, κορυφώνεται στη Βουλγαρία, όπου σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ εντοπίστηκαν οι άνθρωποι που φέρονται να είναι οι βιολογικοί γονείς της. Η 35χρονη Σάσα Ρούσεβα και ο 37χρονος Ατανας Ρούσεφ...

Μάλιστα, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, το θέμα "παίζει" πρώτο, σε πολλά ξένα ΜΜΕ όπως η Τelegraph και η Daily Mail.



Το βουλγαρικό πρακτορείο bgnes.com μεταδίδει πως το ζευγάρι των τσιγγάνων μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της περιοχής για ανάκριση. Μάλιστα, σύμφωνα με την telegraph, έχουν ήδη δώσει δείγμα DNA για να συγκριθεί με εκείνο της μικρής Μαρίας.
Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, η οικογένεια μίλησε στους δημοσιογράφους.



Η 35χρονη γυναίκα που φέρεται να είναι η βιολογική της μητέρα, παραδέχθηκε ότι άφησε Μαρία στην Ελλάδα, "γιατί εκεί το παιδί θα έχει να φάει" και δήλωσε ότι η ίδια δεν πήρε χρήματα όταν έδωσε τη Μαρία. Δείτε τη, στο βίντεο του bgnes.com


Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας BNT, το ζευγάρι κατάγεται από την πόλη Νικολάεβο

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ζευγάρι έχει πολλά παιδιά. Πέντε από αυτά, είναι κατάξανθα και μοιάζουν με το κοριτσάκι από τα Φάρσαλα.

Ένα από τα παιδιά της οικογένειας στη Βουλγαρία, δήλωσε πως όταν η μητέρα του είδε στην τηλεόραση τη φωτογραφία της μικρής από τα Φάρσαλα και του είπε πως ήταν η Μαρία τους.

Ο Jesus, γιος της Σάσα και του Ατανας Ρούσεφ, είπε πως η μητέρα του του είπε ότι όταν ζούσε στην Ελλάδα δεν είχαν λεφτά και γι’ αυτό αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τη Μαρία.
Σύμφωνα με έναν από τους γείτονες της οικογένειας, η Σάσα πήρε 500 λεβ (250 ευρώ) για να δώσει τη Μαρία.

Στο video που φιλοξενεί το πρακτορείο bgnes.com εμφανίζεται ένα κατάξανθο αγοράκι που μοιάζει καταπληκτικά με τη Μαρία, καθώς κι ένα κοριτσάκι με βαμμένα κόκκινα μαλλιά, που επίσης έχει ομοιότητα με τη μικρή Μαρία που βρέθηκε στα Φάρσαλα.

Ταιριάζουν οι ημερομηνίες...

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση των παιδιών στη Βουλγαρία, που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της μικρής Μαρίας, άλλο ένα στοιχείο που "ταιριάζει" στην όλη υπόθεση, είναι η ημερομηνία που έχει δηλωθεί, ότι γεννήθηκε η Μαρία.

Είναι η ίδια, με εκείνη που η 35χρονη Βουλγάρα, φέρεται να γέννησε ένα παιδί στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Από χθες άλλωστε, η διευθύντρια της Γυναικολογικής του νοσοκομείου Λαμίας, είχε δηλώσει ότι όντως, τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 2009, γέννησε εκεί μια Βουλγάρα.

Σύμφωνα με την dailymail, στο σχετικό έγγραφο της γέννας της Βουλγάρας, δεν αναγράφεται το όνομα του παιδιού - το οποίο ακόμα δεν έχει βαπτιστεί - αλλά αν μη τι άλλο, η ημερομηνία ταιριάζει, με εκείνη που έδωσαν στην Αστυνομία για τη γέννηση της μικρής Μαρίας, η Έλληνες τσιγγάνοι που τη μεγάλωναν Σαλής και Δημοπούλου.

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος της Σάσα Ρούσεβα για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας

Η υπόθεση περιπλέκεται μετά τις πληροφορίες πως εις βάρος της Σάσα Ρούσεβα εκκρεμούσε από το 2013 ένταλμα σύλληψης για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2013 όταν η Ρούσεβα γέννησε στο Ιπποκράτειο και λίγο μετά συνελήφθη για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

Η μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.

Λίγους μήνες μετά προέκυψε πως η ίδια είχε δώσει παρανόμως ένα από τα παιδιά της για υιοθεσία το 2009! Και τον Απρίλιο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

Η Ρούσεβα είχε δηλώσει πως γέννησε στις 31 Ιανουαρίου του 2009 στη Λαμία. Την ίδια ημερομηνία δήλωσε τη γέννηση της μικρής Μαρία και το ζευγάρι των τσιγγάνων που την κράτησαν.

Το ζήτημα είναι τώρα, αν όντως είναι αυτοί οι άνθρωποι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, τι θα απογίνει το κοριτσάκι..

Καθώς, από τις εικόνες που μεταδίδει η βουλγαρική τηλεόραση, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η πολυμελής οικογένεια στη Βουλγαρία, είναι τουλάχιστον άθλιες...

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία τριών ετών και πως θα ήταν σε ηλικία 9 χρόνων
Τον φάκελο της Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚάν η οποία εξαφανίστηκε το 2007 κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ ανοίγουν ξανά οι Αρχές της Πορτογαλίας μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα.

Τα ίχνη της τρίχρονης, τότε, Μαντλίν χάθηκαν τον Μάιο του 2007 από το διαμέρισμα όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της, όταν εκείνοι έτρωγαν με φίλους τους στο εστιατόριο.

Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο το 2008, ενώ είχαν ανακριθεί ακόμα και οι γονείς του παιδιού.

Το 2010 η βρετανική Αστυνομία άνοιξε ξανά τον φάκελο μετά από έκκληση των γονιών του κοριτσιού προς τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι γονείς της Μαντλίν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας και δήλωσαν ότι περιμένουν να λάβουν επιτέλους απαντήσεις.

Προφυλακιστέος ο Σμπώκος για ξέπλυμα 12 εκ. ευρώ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλος Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγόριες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Σμπώκος, που έχει καταδικαστεί ήδη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου με 16 χρόνια κάθειρξη, κατηγορείται επιπλέον για το πόσο 12 εκατ. Ευρώ, που εντοπίστηκε σε λογαριασμό εταιρείας σε ελβετική τράπεζα.

Απολογείται ο Λαυρεντιάδης για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος επιχειρηματία

Απολογία για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου επιχειρηματία, δίνει στην 10η ειδική ανακρίτρια ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank, επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, από το Ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η κατηγορία σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, τον Ιούνιο του 2012, του επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα. Τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία για την υπόθεση φαίνεται να παραπέμπουν σε «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο την εξόντωση του 43χρονου επιχειρηματία στα χέρια του οποίου εξερράγη στις 15 Ιουνίου 2012 η χειροβομβίδα, περιτυλιγμένη σε συσκευασία δώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, είναι άλλα έξι πρόσωπα -πέντε άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας 44χρονος πυροσβέστης, και μία 27χρονη γυναίκα.

Στο κατηγορητήριο, που καλείται να αντικρούσει ο Λ. Λαυρεντιάδης, αναφέρεται ότι ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ. Ο πυροσβέστης, που εμπλέκεται στην υπόθεση, φέρεται να συνέστησε στον «εντολοδόχο» έναν 46χρονο, ο οποίος ανέλαβε έναντι 25.000 ευρώ να σκοτώσει με πιστόλι τον κ. Ανδρεαδάκη. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό και έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση αποστολής παγιδευμένου πακέτου την οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν ένας 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 27 ετών.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη στο σπίτι του κ. Ανδρεαδάκη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν «παγιδευμένο» μεταλλικό κουτί που του εστάλη με γλάστρα την οποία είχε αγοράσει από ανθοπωλείο της Βούλας η γυναίκα μαζί με άλλους δύο. Στη συνέχεια μάλιστα η γυναίκα είχε τηλεφωνήσει στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση- παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.

Προσήχθησαν από το κέντρο της Αθήνας επαίτες με 6.485 ευρώ

Πρόκειται για έναν υπήκοο Βουλγαρίας και έναν υπήκοο Τουρκίας


Δυο αλλοδαποί επαίτες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 6.485 ευρώ προσήχθησαν από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., χθες Τετάρτη το απόγευμα  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών εντόπισαν στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μαρασλή αλλοδαπό, βουλγαρικής καταγωγής, 63 ετών, να επαιτεί, στην κατοχή του οποίου, μετά από σωματικό έλεγχο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ.

Επιπλέον, στην Λεωφόρο Αμαλίας στην είσοδο του σταθμού Μετρό Συντάγματος εντοπίσθηκε άλλος επαίτης αλλοδαπός, τουρκικής καταγωγής, 61 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.775 ευρώ και 9 δολαρίων.

Οι επαίτες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και σε βάρος τους συντάχθηκαν Εκθέσεις Αρχής για επαιτεία ενώ τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η Σάσα Ρούσεβα πιθανόν να είναι η μητέρα της μικρής Μαρίας

Η βουλγαρικής καταγωγής τρίτοκος γέννησε στη Λαμία στις 31.1.2009


Ήταν 31 ετών όταν στις 31 Ιανουαρίου 2009 γέννησε στη Λαμία ένα κοριτσάκι βάρους 3,100 κιλών. Η βουλγαρικής υπηκοότητας τρίτοκος Σάσα Ρούσεβα πιθανώς είχε βρεθεί στην Ελλάδα για περιστασιακές αγροτικές εργασίες στα χωράφια της Φθιώτιδας. Οι ισχυρισμοί του ζεύγους των Ρομά - στο σπίτι των οποίων βρέθηκε η μικρή ξανθομάλλα Μαρία - ότι τους άφησαν το παιδί να το προσέχουν ίσως να έχουν βάση.

Το θέμα όμως γίνεται πιο περίπλοκο καθώς η πιθανολογούμενη μητέρα της μικρής δήλωσε άγαμη στη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενώ οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν ότι στη μαιευτική κλινική χρησιμοποίησε το όνομα του συζύγου της.

Οι υπάλληλοι σημειώνουν ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση για να συμπληρώσουν τη ληξιαρχική πράξη.

Απομένει να διαλευκανθεί αν η φερόμενη ως μητέρα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ή  «εξαναγκάστηκε» να το δώσει.

Το δεύτερο «γκρίζο» σημείο της υπόθεσης είναι ότι το ζευγάρι των Τσιγγάνων υπέπεσε σε αντιφάσεις, δηλώνοντας διαφορετικό κάθε φορά λόγο για το πώς βρέθηκε η μικρή Μαρία στο σπίτι τους, ξεκινώντας από τον ισχυρισμό ότι το απέκτησε η Ρομά με έναν Καναδό εραστή,  έως το  ότι «μας το άφησαν να το προσέχουμε».

Η πιθανότητα η μικρή Μαρία να είναι η μικρή Ρούσεβα είναι πλέον ζήτημα προς απόδειξη, καθώς όλα τα δεδομένα συγκλίνουν σε αυτή την κατεύθυνση.

«Εξόντωση» για μητέρες ανηλίκων, ασφαλισμένους με 35ετία και ανέργους

- Οι μητέρες θα επιβαρυνθούν με έως και 15 χρόνια- Η απειλή της νέας αύξησης των ορίων ηλικίας μπορεί να ωθήσει σε μαζική φυγή με μικρές συντάξεις


Aνθρωποβόρο χαρακτηρίζουν συνδικαλιστές της ασφάλισης το σχέδιο για κατάργηση των πρόωρων συντάξεων καθώς «εξοντώνει» τις μητέρες ανηλίκων, τους ασφαλισμένους με 35ετία που θα αναγκαστούν να δουλέψουν πάνω από 40 χρόνια και τους ανέργους πάνω από 50 ετών οποίοι προσδοκούσαν να βγουν με μειωμένη σύνταξη.

Συγκεκριμένα οι μητέρες θα επιβαρυνθούν έως και 15 χρόνια ενώ οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άνεργοι με 2 έως 5. Η ποινή μπορεί εν μέρει να μετριαστεί με την εξαγορά πλασματικών χρόνων.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τις πρόωρες συντάξεις θα ισχύσει από το 2014 και αφορά περίπου 300.000-350.000 ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες αλλά και ΙΚΑ οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και περιμένουν να πιάσουν και το όριο ηλικίας για να βγουν στη σύνταξη. Ο βασικός στόχος, όπως τόνιζαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι να συμπιεστούν οι μεγάλες αποκλίσεις από τα γενικά όρια, κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσει η έξοδος ή θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις πριν από τα 60 ή τα 62.

Δηλαδή μια μητέρα ανηλίκου του ιδιωτικού τομέα που θεμελίωσε δικαίωμα σύνταξης το 2012 με 18,3 έτη ασφάλισης και μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 60 ή στα 55 με μειωμένη θα επιβαρυνθεί με 2 έως 12 επιπλέον χρόνια δουλειάς ώστε να συνταξιοδοτηθεί στα 62 με μειωμένη και στα 67 με πλήρη.

Πάντως σήμερα πάνω από 200.000 ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με 25ετία και χωρίς την αναγνώριση πλασματικών ετών, πιστεύοντας ότι έχουν κλειδώσει την έξοδό τους ακόμα και στα 50, 52 και 57 ( μητέρες ανηλίκων) ή πριν πατήσουν τα 58 αν πρόκειται για άντρες και γυναίκες που διορίστηκαν μικροί σε ηλικία 20-22 ετών.

Αντίστοιχα, πάνω από 100.000 είναι οι άντρες και οι γυναίκες που πιστεύουν ότι έχουν «κλειδώσει» την έξοδό τους από το Δημόσιο.

Αν εγκλωβιστούν από τις νέες παρεμβάσεις, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε 100.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας δέσμευση.

Εκτός εάν η απειλή της νέας αύξησης ορίων ηλικίας ωθήσει σε μαζική φυγή με μικρές συντάξεις τις μητέρες ανηλίκων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Η ίδια στρατηγική είναι πιθανόν να ακολουθηθεί και για ΔΕΚΟ και τράπεζες αρκεί να μην έρχεται σε αντίθεση με τις εθελούσιες εξόδους που έχουν ήδη εξαγγελθεί (ΟΤΕ, Πειραιώς, ΤΤ, Εθνική). Δηλαδή, ποιος εργαζόμενος θα βγει με εθελουσία, αν ξέρει ότι θα χάσει το δικαίωμά του για πρόωρη συνταξιοδότηση;

Σε περίπτωση που επιλεγεί το σενάριο της μείωσης των συντάξεων λόγω πρόωρης εξόδου πέραν του 30% που είναι σήμερα για κάθε χρόνο που υπολείπεται από το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που είναι το 67ο, η σύνταξη θα συρρικνωθεί τόσο δραματικά έως και 60% που θα φθάσει στο κατώτατο όριο.

Η επιλογή να μη δοθεί σύνταξη σε κανέναν ασφαλισμένο κάτω των 62 ετών εκτιμάται ότι θα αποφέρει άμεσα εξοικονόμηση 500- 600 εκ ευρώ, ένα σημαντικό ποσό από τα 2 δις που απαιτούνται σύμφωνα με την Τρόικα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ . Στουρνάρας απασφάλισε τη χειροβομβίδα της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων καθώς πρόκειται για διαρθρωτικό και όχι οριζόντιο μέτρο και επιτρέπει στην κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της ότι δε θα προχωρήσει σε νέα μείωση κύριων συντάξεων. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο επόμενο 15ήμερο όταν οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία έλευσης της Τρόικα.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει της 28ης Οκτωβρίου

Με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας


Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού, προβλέπουν:

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Σημειώνεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
Παρασκευή (25.10.2013): ώρες 16.00 – 21.00
Σάββατο (26.10.2013: ώρες 08.00 – 13.00
Δευτέρα (28.10.2013): ώρες 15.00 – 21.00. 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κοζάνη: Πέθανε για ένα στοίχημα - Ηπιε δυο μπουκάλια ουίσκι μονορούφι μέσα σε 20 λεπτά

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αιανής Κοζάνης από την είδηση πως 40χρονος πέθανε στην προσπάθειά του να πιει δυο ολόκληρα μπουκάλια ουίσκι σε χρόνο ρεκόρ για να κερδίσει ένα στοίχημα.

Ολα ξεκίνησαν όταν μια παρέα έβαλε ένα στοίχημα για το ποιος θα μπορέσει να πιει πιο γρήγορα είνα ολόκληρο μπουκάλι ουίσκι. Ενα ένα τα μέλη της παρέας άρχισαν να υποχωρούν. Ο μόνος που συνέχισε ήταν ο 40χρονος ο οποίος είχε καταφέρει μέσα σε 20 λεπτά της ώρας να πιει δύο ολόκληρα μπουκάλια ουίσκι. Λίγο αργότερα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιατροδικαστής Γιάννη Φούντας μιλώντας στο Kozanimedia ο άτυχος άνδρας είχε προβλήματα με την καρδιά του το οποίο ίσως δε γνώριζε, σημειώνοντας πως «επιβαρύνεται ο οργανισμός από μεγάλη ποσότητα αλκοόλ».

Ο ίδιος προσέθεσε πως φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η τοξικολογική εξέταση, μετά και τη λήξη όλων των στοιχείων, με τον κ. Φούντα να λέει πως «δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη και εάν έφτασε στα όρια του αλκοολικού κώματος. Φαίνεται να είχε τις αισθήσεις του. Πάντως μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο».

Οι προϋποθέσεις για φοροαπαλλαγές σε οικονομικά ασθενέστερους

Μειωμένο φόρο 50% ή πλήρη απαλλαγή από την καταβολή του προβλέπει το νομοσχέδιο για τις οικονομικά ασθενέστερες κατηγορίες φορολογούμενων.

Ειδικότερα όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο:

1. χορηγείται έκπτωση 50% στο φορολογούμενο, την σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του επί του ενιαίου φόρου ακινήτων, αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής. Η έκπτωση χορηγείται σε ετήσια βάση εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

- Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις επτά χιλιάδες ευρώ προσαυξημένο κατά χίλια ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος,

- το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων και των γηπέδων στα οποία κατέχουν δικαιώματα δεν υπερβαίνει τα 150 τμ προκειμένου για κτίσματα, ή τα 500 τμ προκειμένου για οικόπεδα, ή τα 6 στρέμματα προκειμένου για γήπεδα εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού , και

- ο φορολογούμενος, ο/η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

2. χορηγείται πλήρη απαλλαγή από τον φόρο εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα παραπάνω κριτήρια και ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία.

3. για νομικά πρόσωπα χορηγείται ετήσια αναστολή πληρωμής του φόρου ( έως και τρεις φορές σε 10 χρόνια) εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Ο συνολικός κύκλος εργασιών του νομικού προσώπου κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του συνολικού φόρου,

- ο συνολικός κύκλος εργασιών έχει παρουσιάσει μείωση μεγαλύτερη του 30 % και

- δεν υπάρχουν ή δεν ευθύνεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού του ή σε δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Αν ο υπόχρεος καταβάλλει εφάπαξ το σύνολο του φόρου, μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση 1,5%

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δίνει το υπουργείο Οικονομικών:

Για τις κατοικίες:

- στις πρώτες 5 ζώνες των συντελεστών προσδιορισμού του φόρου βρίσκεται το 85% των κτιρίων.

- μόλις το 0,6% των μονοκατοικιών θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με τον προηγούμενο. Σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως όταν πρόκειται για οικοδομές της τελευταίας 10ετίας, επειδή η ΔΕΗ υπολόγιζε κύριους και βοηθητικούς χώρους ενιαία, και τώρα αυτό διαχωρίζεται, θα προκύπτει χαμηλότερος φόρος.

Για τα οικόπεδα

- Το 75% των οικοπέδων βρίσκονται σε ζώνες που πληρώνουν μέχρι 250 ευρώ το στρέμμα

- Συνήθως οι εκτάσεις στα αστικά οικόπεδα δεν είναι μεγάλες και πολλές φορές οι συνδικαιούχοι μοιράζονται τον φόρο. Η όποια φορολογία μένει για αστικό οικόπεδο στο οποίο υπάρχει κτίσμα είναι μειωμένη κατά 25%.

- στα νομικά πρόσωπα ο φόρος εκπίπτει ως δαπάνη και άρα το ποσό που καταβάλλεται είναι μειωμένο κατά 26%

- σε αγροτεμάχια που έχουν μέσα κτίριο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως βοηθητικό κτίριο και να πληρώνει φόρο 10%

Για τα γήπεδα εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια)

- Το 90% των μην αστικών οικοπέδων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα. Υπάρχουν συνολικά 10 ζώνες

- για βοηθητικό χώρο σε αγροτεμάχιο θα καταβάλλεται φόρος 10%

- τα μαντριά θα πληρώνουν κανονικό φόρο

Ποιοι δεν απαλλάσσονται και φορολογούνται για πρώτη φορά:

Κόμματα, Συνδικαλιστικές οργανώσεις, κτίρια Νοσοκομείων που αξιοποιούνται εμπορικά, ακίνητα και εκτάσεις επιταγμένες από το στρατό, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι Ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου.

Παρ' ολίγον πρόξενος ο καταζητούμενος Αναστάσιος Πάλλης

Το κρατίδιο Σάο Τομέ ζήτησε να τοποθετηθεί στο πόστο αυτό πριν από έναν χρόνο


Αποκαλυπτική των προθέσεων του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη είναι μια υπόθεση που έρχεται στο φως σήμερα. Όπως προκύπτει από αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών, το νησιωτικό κρατίδιο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε στις ακτές της δυτικής Αφρικής ζήτησε από την Αθήνα τον Νοέμβριο του 2012 να αναγορευτεί επίτιμος πρόξενός του ο Α. Πάλλης.

Ορισμένες δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα υποβλήθηκε καθώς ο επιχειρηματίας είχε διασυνδέσεις στο μικροσκοπικό κρατίδιο και ενώ είχε ήδη εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Απώτερος στόχος του, όπως αναφέρουν, εκτιμούν ότι ήταν η ειδική δικαστική μεταχείριση που απολαύει ο επίτιμος πρόξενος σε περίπτωση διώξεων.

Ενδιαφέρον είναι ότι λίγες εβδομάδες αργότερα ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία από το υπουργείο Εξωτερικών και εξεδόθη το αρχικό προεδρικό διάταγμα για τον ορισμό του. Η υπόθεση πάντως πάγωσε και δεν έγιναν τα επόμενα βήματα για την οριστικοποίηση του διορισμού του ως επίτιμου προξένου.

Με το κρατίδιο αυτό ο καταζητούμενος Πάλλης συνδέεται με υπόθεση «ροζ τηλεφώνων», την οποία κίνησε τότε η διοίκηση του ΟΤΕ κατηγορώντας τον ότι ζημίωσε τον Οργανισμό με .4,2 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρουν και Τα Νέα ο επιχειρηματίας «Διέφθειρε και τον μικρό παράδεισο», ρίχνοντας την κυβέρνηση του αφρικανικού κράτους.
Enhanced by Zemanta

Σπείρα ληστών με πάνω από 100 μέλη εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες και κλοπές κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, άλλα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης «η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα, καθώς ο αριθμός των μελών της υπερβαίνει τα εκατό 100 και πλέον άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως».

Από τα άτομα αυτά, δεκατρία συνελήφθησαν προχθές Δευτέρα κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι από αρχές του 2010 ξεκίνησε η δράση της σπείρας. Ειδικότερα, οι δράστες σε μικρότερες ομάδες και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έκαναν ληστείες και κλοπές, επιλέγοντας τα θύματά τους κυρίως ανάμεσα σε ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον έκαναν κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς επίσης από διαμερίσματα και καταστήματα.

Οι δράστες «χτυπούσαν» κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές της Ακρόπολης, στην Ομόνοια, το Θησείο, τα Πετράλωνα, το Γκάζι και το Μοναστηράκι ενώ έχουν εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές όπως στην Κρήτη, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην προσπάθεια αφαίρεσης αλυσίδων, πολύτιμων αντικειμένων, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών.

Σύμφωνα με τον κ. Παρθένη από την έρευνα προέκυψε ακόμη πως οι δράστες «προέρχονται από χώρες όπως Αλγερία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Τυνησία, Πακιστάν και Συρία, είχαν τη δυνατότητα να εναλλάσσουν τους τρόπους και τη μεθοδολογία δράσης τους και να διαφοροποιούν την σύνθεση των επιμέρους ομάδων που συγκροτούσαν, λόγω του μεγάλου αριθμού τους,  αφαιρούσαν αντικείμενα με άμεση μεταπωλητική αξία,  έχουν και κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα».

Οι δράστες «δήλωναν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας ενώπιον Αστυνομικών και Δικαστικών Αρχών, επικαλούντο διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, εμφανιζόμενοι άλλοτε ως ανήλικοι και άλλοτε ως ενήλικοι, με σκοπό την ευνοϊκότερη μεταχείρισή τους από τις Δικαστικές Αρχές, στην πλειονότητα τους  δεν τηρούσαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και αφορούσαν την εμφάνισή τους σε αστυνομικά τμήματα και δήλωναν συστηματικά ψευδείς διευθύνσεις κατοικίας».

Σχετικά με τη δράση τους μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε πως έχουν διαπράξει 355 κλοπές και 28 ληστείες.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν τέσσερις έλεγχοι σε οικίες - αποθήκες όπου έκρυβαν τα κλοπιμαία και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, κοσμήματα, μαχαίρια, ποδήλατα, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αρκετά διαρρηκτικά εργαλεία και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. «τα αδικήματα που διέπραξαν οι δράστες επιβεβαιώθηκαν πλήρως τόσο από την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, όσο και από αναγνωρίσεις παθόντων αλλά και από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους» . Το Βήμα

Συνελήφθη διαχειριστής ιστοσελίδας που οι χρήστες κατέβαζαν ταινίες

 Από την έναρξη του Φόρουμ για την Ελευθερία στο Ίντερνετ, το 2013. Πηγή: http://www.stockholminternetforum.se
Συνελήφθη από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 35χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες να παρακολουθούν και να «κατεβάζουν» ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, των οποίωντα δικαιώματα διάθεσης και προβολής ανήκουν αποκλειστικά σε εταιρείες.

Είχε προηγηθεί καταγγελία εκπροσώπου της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων «ΕΠΟE».

Στην ιστοσελίδα, επίσης, υπήρχε παραπομπή και σε αντίστοιχους παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους με παρόμοιο αντικείμενο, ενώ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι χρήστες-συνδρομητές μπορούσαν να προβαίνουν σε χρηματικές «δωρεές», μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων paypal, έτσι ώστε να «ανεβαίνουν» επίπεδο προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα.

Ακολούθησε διεξοδική διαδικτυακή ανάλυση και διερεύνηση, στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ύστερα από έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» του διαχειριστή του συγκεκριμένου ιστολογίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στο Περιστέρι Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από την επιτόπια ψηφιακή αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο 35χρονος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε την Τρίτη, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Κρήτη: Πρόστιμο σχεδόν μισό δισ. ευρώ σε Μονή!

Υψηλότατο πρόστιμο, που προσεγγίζει τις 500.000 ευρώ, επέβαλε το ΣΔΟΕ Κρήτης στη Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, για την έκδοση πλαστών τιμολογίων, μια υπόθεση που αποκάλυψε πριν μερικές εβδομάδες το Cretalive και είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ολοκλήρωσαν πριν από λίγες μέρες τον έλεγχο στα βιβλία της Μονής Επανωσήφη και αφού εξέτασαν και το υπόμνημα που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι της, επέβαλε πρόστιμο 458.100 ευρώ (που ισούται με το διπλάσιο ποσό των εικονικών τιμολογίων που υπέβαλλε) καθώς θεώρησαν πως η Μονή, όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε όπως εγγράφως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι της στο υπόμνημα, αλλά "δεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι παντελώς αμέτοχη στην όλη υπόθεση".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, είναι καταιγιστικό για τους υπεύθυνους της μονής, καθώς διαπιστώνει πως η φερόμενη ως εκδότης των τιμολογίων, λειτούργησε ουσιαστικά ώς αχυράνθρωπος, αφού ο έλεγχος εξακρίβωσε πως το επίμαχο διάστημα που εξέδωσε τα συγκεκριμένα τιμολόγια, η συγκεκριμένη ήταν συναλλακτικά ανύπαρκτη.

Όπως αναφέρει το πόρισμα "σκοπός της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων ήταν να χρησιμοποιηθούν από τη Μονή για την είσπραξη επιχορήγησης (το επενδυτικό σ΄χεδιο ήταν συνολικής δαπάνης 1.700.000 ευρώ) και την επιστροφή Φ.Π.Α" αλλά τελικώς μπλοκαρίστηκε μετά από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Ήδη ο φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ με προορισμό την Β΄ ΔΟΥ Ηρακλείου, απ'όπου θα κινηθεί και η διαδικασία είσπραξης του προστίμου.

Cretalive.gr

Ένταλμα σύλληψης για τον Παλαιοκώστα


Οι Αστυνομικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Βασίλη Παλαιοκώστα και του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου στη Λιβαδειά.  

Διαβιβάστηκε, προς εκτέλεση, στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από τον Ανακριτή Λιβαδειάς Βοιωτίας, σε βάρος του αναζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλη του Λεωνίδα και της Γεωργίας, που γεννήθηκε το 1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένταλμα σύλληψης αφορά στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, και άλλα αδικήματα, που σημειώθηκαν στις  6 Φεβρουαρίου 2011, στον οδικό άξονα Λιβαδειάς - Αράχοβας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου Audi A4 από αστυνομικές δυνάμεις.



Υπενθυμίζεται ότι, όταν οι δυο επιβαίνοντες ακινητοποίησαν το παραπάνω όχημα, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε επανειλημμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των αστυνομικών, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 κάλυκες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Η σχετική ποινική δικογραφία σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους επιβάτες, ο προαναφερόμενος αναζητούμενος κακοποιός.

Δίνονται στη δημοσιότητα επτά φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται το παραπάνω όχημα καθώς και άτομο, που επέβαινε σε αυτό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...