Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Οι 5 εκδοχές της 40χρονης

Μετά από 5 διαφορετικές εκδοχές η 40χρονη κατηγορούμενη για την αρπαγή του 4χρονου κοριτσιού ισχυρίζεται ότι η βιολογική μητέρα της Μαρίας κατάγεται από τη Βουλγαρία και της έδωσε οικειοθελώς το παιδί καθώς, όπως είπε, δεν μπορούσε να το μεγαλώσει.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Παγκόσμια συγκίνηση για τον «ξανθό άγγελο» - Στις έρευνες για τους γονείς και η Ιντερπόλ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε από αστυνομικούς σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας.


Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης παραλληλίζουν την ιστορία της Μαρίας - όπως είχαν ονομάσει οι δύο Ρομά το κοριτσάκι - με την τραγική υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται με την Ιντερπολ, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο δράσης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων.

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Αστυνομία στην Λάρισα από διεθνή ΜΜΕ (CNN, SKY NEWS, TIMES κ.ά.), αλλά και από πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής. Μάλιστα, ο όγκος των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.

Το ενδιαφέρον κυρίως των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι η περίπτωση της μικρής Μαρίας έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα που είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.

Οι έρευνες

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών, ενώ, μεταξύ των λοιπών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού, ως ξεχωριστή αξιολογήθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τελικά η έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα.

Η προσοχή της Αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων που είχαν υπό την κηδεμονία τους τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Την Δευτέρα εξάλλου πρόκειται να απολογηθούν και ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην Αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικηγόρος των κατηγορούμενων δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι η μικρή υιοθετήθηκε, επειδή η μητέρα της από το εξωτερικό δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει.

Το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ημεδαποί Ρομά κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.

Υστερα από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ

Το ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mirror τονίζει ότι η ιστορία της μικρής δίνει ελπίδες στην οικογένεια της Μαντλίν πως μπορεί η κόρη τους να βρεθεί ζωντανή. Γίνεται, επίσης, αναφορά και στην ιστορία απαγωγής του μικρού Μπεν.

Η Daily Star έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «"Μαντλίν" Βρέθηκε στην Ελλάδα». Ανανεώνονται οι ελπίδες καθώς το "κλεμμένο" κορίτσι βρέθηκε σώο σε καταυλισμό ρομά».

Η εφημερίδα Daily Mail με την σειρά της, λέει στον τίτλο της: «Το μυστήριο της Μαρίας βαθαίνει καθώς οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν ότι το τετράχρονο ξανθό κορίτσι που έχει "απαχθεί από ρομά" μιλάει μόνο μια δυσνόητη γλώσσα». Η εφημερίδα μιλάει για σπείρα ρομά σε όλη την Ευρώπη η οποία «εμπορεύεται εκατοντάδες παιδιά σε διάφορες χώρες της ηπείρου». Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα «διεθνές κύκλωμα εγκληματιών» που αγοράζει και πουλάει παιδιά από την μια χώρα στην άλλη.

Οι Times γράφουν: «Μυστήριο με την "απαγωγή ενός κοριτσιού 4 ετών που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στην Ελλάδα"».

Το θέμα απασχολεί και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Το BBC εστιάζει στην έκκληση που έχει κάνει η Ελληνική Αστυνομία να βρεθούν οι γονείς της μικρής. «Η Ελληνική Αστυνομία κάνει έκκληση για το μυστήριο ξανθό κορίτσι» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

Ανάλογη είναι και η προσέγγιση του Sky News: «Μυστήριο για το ξανθό παιδί που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά».

Αντίστοιχα και τo Channel 4 στο ρεπορτάζ του μιλάει για το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στην Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες των «γονιών» της μικρής Μαρίας


Τη Δευτέρα, μετά από εντολή του εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους, τη μικρή Μαρία. Εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης του κοριτσιού. «Βροχή» τα τηλεφωνήματα για πληροφορίες.

Την ίδια μέρα απολογούνται στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που παραμένουν υπό κράτηση.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η αστυνομία στην Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και από πολίτες που ενδιαφέρονται για την υπόθεση και την τύχη της μικρής.

Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.


Με το ένα πόδι στον τάφο όσοι μπαίνουν χειρουργείο: 6000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο στην Ελλάδα!


Στα παλιά τα χρόνια έλεγαν πως οι έγκυες είναι με το ένα πόδι στον τάφο…. στην σύγχρονη εποχή όμως, η απειλή του θανάτου έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα ακόμη και σε όσους δεν περιμένουν απόγονο !!!!!

Μια ματιά στα στοιχεία-ΣΟΚ για τα ιατρικά λάθη σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές υγείας είναι αρκετή για να προκαλέσει φόβο, ακόμη και σε αυτούς που δεν λυγίζουν με τίποτα….

Άνθρωποι γεροί κατάγεροι …. μένουν ανάπηροι ή χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας κακών χειρισμών παραβλέψεων στη διάρκεια της επέμβασης ή της νοσηλείας  με τους ιατροδικαστές να εκτιμούν πως κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα 6.000 ιατρικά σφάλματα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Tο ΣΔΟΕ εξετάζει εταιρεία που σχετίζεται με τη Χ.Α.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται μια εταιρεία στο Μαρούσι η οποία είχε… περίεργες συναλλαγές με τη Χρυσή Αυγή.


Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής και έχουν ανακαλυφθεί κάποιες ύποπτες επενδύσεις με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Παράλληλα εξετάζονται στοιχεία που έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιερείς και τρεις τουλάχιστον επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

Αναστάσιος Πάλλης: Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

Ο Αναστάσιος Πάλλης σε παλαιότερη φωτογραφία του. Για μεγάλη περίοδο τον κάλυπταν πρόσωπα με ισχύ γιατί ήταν ο συνδετικός κρίκος τους
Πολιτικοί, εκδότες, μοναχοί, οικονομικοί παράγοντες, δικαστικοί και αστυνομικοί στη λίστα των ανθρώπων που σχετίστηκαν με τον φυγόδικο επιχειρηματία
Γιώργος Λακόπουλος / Τα Νέα

Ποιος είναι πραγματικά ο 52χρονος Αναστάσιος Πάλλης που καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές για σειρά κακουργηματικών πράξεων και όποια πόρτα του και αν ανοίξει αυτές τις ημέρες, η Αστυνομία βρίσκει όπλα και υλικό για τους Ναζί; Χρόνια τον ερευνούν οι εισαγγελείς, αλλά πολιτικοί, εκδότες, μοναχοί, οικονομικοί παράγοντες, δικαστικοί και αστυνομικοί νταραβερίζονται μαζί του. Στην πραγματικότητα, για μεγάλη περίοδο τον κάλυπταν πρόσωπα με ισχύ γιατί ήταν ο συνδετικός κρίκος τους.

Η ουσία στην υπόθεση Πάλλη ίσως δεν βρίσκεται σε όσα τον περιγράφουν ως φαντομά που εμφανίζεται με διαφορετικούς ρόλους, στήνει πλεκτάνες και οργανώνει ύποπτες δουλειές. Βρίσκεται στην ερώτηση: προς τι όλα αυτά; Πρόκειται για τη δράση ενός κατά συρροήν κομπιναδόρου ή για κάτι μεγαλύτερο; Π.χ., σαν αυτά που εκτυλίχθηκαν στην Ιταλία με τη στοά Π-2 ή στην Τουρκία με την υπόθεση Εργκένεκον.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οριακή η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως συνεχίζει να παραμένει στην τρίτη θέση, δείχνει η δημοσκόπηση της Metrisis, ενώ την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της Pulse RC δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται μία μονάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Μετανάστης χάρισε ζωή με το θάνατό του

Ολονύκτια επιχείρηση ζωής, στήθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο από τη 01.00 τα ξημερώματα ως τις 08.00 το πρωί, για τη μεταφορά οργάνων ενός ασθενούς, οι συγγενείς του οποίου αποφάσισαν να δωρίσουν νεφρά, ήπαρ και κερατοειδή, καθώς η κατάσταση του 41χρονου μετανάστη κρίθηκε μη αναστρέψιμη.

Δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, τα αδέρφια του 41χρονου Αλβανού, ο οποίος, σύμφωνα με το cretalive, νοσηλευόταν επί 14 ημέρες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με όγκο στον εγκέφαλο αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του αδερφού τους, κι έτσι, χθες το βράδυ κατέφθασαν στο νοσοκομείο, γιατροί από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Με αερομεταφορά, οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ο ένας κερατοειδής στο ΠΑΓΝΗ.

Έκαψαν ΑΤΜ με προσανάματα τζακιού σε Γαλάτσι και Περιστέρι!

Στόχος αγνώστων έγιναν τα ξημερώματα δύο ΑΤΜ σε Γαλάτσι και Περιστέρι.


Με βαμβάκι και προσανάματα τζακιού άγνωστοι έβαλαν φωτιά στις 6 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ τράπεζας, επι της οδού Αγ. Γλυκερίας 5 στο Γαλάτσι.

Νωρίτερα, στις 4.50 στόχος αγνώστων έγινε κι ένα άλλο ΑΤΜ στην οδό Πελασγίας 18 στο Περιστέρι, το οποίο περιελουσαν με εύφλεκτο υγρό και τιου έβαλαν φωτιά.

Θες να γλιτώσεις μισθό ή σύνταξη από την κατάσχεση; Πήγαινε στην τράπεζα


Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Eιπώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ότι οι τράπεζες δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις. Έτσι, ζητείται από εκατομμύρια φορολογούμενους να δηλώσουν στην τράπεζα από ποιο λογαριασμό εισπράττουν τη σύνταξη ή το μισθό τους, αν θέλουν να προστατευτούν από τα κατασχετήρια της εφορίας. Για μια ακόμη φορά, το μπαλάκι πέφτει στον αδύναμο κρίκο.

Η μόνη σωτηρία σήμερα για εκατομμύρια συνταξιούχους και μισθωτούς που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς με υπόλοιπα μέχρι 2.000 ευρώ (ανά περίπτωση), για να τους σώσουν από το ...μακρύ χέρι της εφορίας, είναι να τους δηλώσουν στις τράπεζες.

Δηλαδή θα πρέπει να πάνε στην τράπεζα και να δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού που πιστώνεται είτε η σύνταξη, είτε ο μισθός τους.

Μόνο έτσι θα γλιτώσουν:

· Ποσό ως 1.000 ευρώ όταν το χρέος αφορά την εφορία (και εν γένει το δημόσιο)
· Ποσό ως 1.500 ευρώ όταν το χρέος αφορά ιδιώτη (πχ χρέος προς ιδιωτικό σχολείο, τράπεζα, κλπ).

Όταν ο λογαριασμός είναι κοινός (δηλαδή ένα ζευγάρι έχει έναν λογαριασμό για τη σύνταξη ή την μισθοδοσία του) το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ αφορά τον καθένα χωριστά, για χρέος προς την εφορία. Για χρέος προς ιδιώτη το όριο στους κοινούς λογαριασμούς είναι τα 2.000 ευρώ.

Τα παραπάνω διευκρινίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο την θέσπιση ενιαίων κανόνων εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και για τη σύσταση του ενιαίου Ταμείου εγγύησης των καταθέσεων.

Συγκεκριμένα για το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος, που ήταν ομιλητής -μαζί με τον υποδιοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Παπαδάκη- στην Επιτροπή της Βουλής, διευκρίνισε πως:

«Ο καταθέτης θα πρέπει να πάει στην τράπεζα και να δηλώσει τον λογαριασμό της σύνταξης ή της μισθοδοσίας, διότι έτσι προβλέπει ο νόμος (άρθρο 20 του ν.4161/2013) σημειώνοντας πως η τράπεζα δεν μπορεί να γνωρίζει αν δεν ενημερωθεί ποιος λογαριασμός αφορά τι".

Σημειώνουμε ακόμα πως ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, προβλέπει την κατάσχεση εις χείρας τραπεζών για οφειλές προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δηλαδή εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, ΔΕΚΟ.

Συγκεκριμένα χθες, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών της Βουλής διευκρίνισε πως: το άρθρο 20 του νόμου 4161/2013 (ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο), καθώς και το άρθρο 31 του ΚΕΔΕ, προβλέπει ρητά, πως ο καταθέτης θα πρέπει να δηλώσει σε ποιόν λογαριασμό πιστώνεται η σύνταξη ή ο μισθός του. Έτσι διασφαλίζει το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για χρέη προς το δημόσιο ή τα 1.500 ευρώ για χρέη προς ιδιώτες.

Το θέμα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και μισθωτούς. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες υπήρξαν περιπτώσεις που η εφορία «τράβηξε» χρήματα ακόμα και από λογαριασμούς που είχαν λιγότερα από 1.000 ευρώ.

«Οι τράπεζες, δεν μπορούν να γνωρίζουν, ποιος λογαριασμός αφορά τη σύνταξη ή την μισθοδοσία του κάθε καταθέτη» σημείωσε ο κ. Γκόρτσος διευκρινίζοντας πως όταν το πιστωτικό ίδρυμα λαμβάνει σχετικό αίτημα από τις εφορίες, είναι υποχρεωμένο εκ του νόμου να προχωρήσει στην κατάσχεση και να αποδώσει το ποσό στην ΔΟΥ που το ζήτησε, όπως ακριβώς ορίζει ο ΚΕΔΕ (κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων) που προβλέπει την κατάσχεση εις χείρας τραπεζών.



fpress.gr

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Παραδόθηκε ο 22χρονος δράστης του αιματηρού επεισοδίου στο Παγκράτι

Το περιστατικό είχε γίνει τα ξημερώματα της 14ης Οκτωβρίου σε γνωστό μαγαζί στο Παγκράτι, σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών


Παραδόθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ο 22χρονος δράστης της συμπλοκής μεταξύ οπαδών στο Παγκράτι, τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Το περιστατικό είχε γίνει τα ξημερώματα της 14ης Οκτωβρίου σε γνωστό μαγαζί στο Παγκράτι, σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα και στη συνέχεια στον ανακριτή από όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Να σημειωθεί πως μετά από έρευνα στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, μεταλλικά γκλοπ, μία σιδερογροθιά, μία μεταλλική ράβδος πολεμικών τεχνών και ένας κάλυκας.

Βαρυμπόμπη: Aυτοί είναι η μητέρα και ο γιος που εξανάγκαζαν 34χρονη σε ερωτικό τρίγωνο!

 

Η 59χρονη έταζε στη γυναίκα ότι θα την απαλλάξει από «μάγια» που είχαν ενεργήσει τρίτοι σε βάρος της εδώ και μία περίπου δεκαετία - Γιος και μάνα την εκβίαζαν ότι θα δημοσιεύσουν βίντεο και φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές


ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Δες ΤΩΡΑ εάν είσαι ένας από τους δικαιούχους!

Με κοινή υπουργική απόφαση του  υπουργού Οικονομικών Γ,Στουρνάρα του  αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Χρ.Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι , οι προϋποθέσεις η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

ΦΩΤΟ: Αυτό είναι το κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό των Φαρσάλων

Αυτό είναι το ανήλικο κοριτσάκι, το οποίο βρέθηκε στον καταυλισμό ROMA των Φαρσάλων στην Λάρισα και δεν ανήκει, όπως σας είχαμε πει στους φερόμενους ως γονείς της.


Το κορίτσι έχει κατάλευκο δέρμα, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των ανθρώπων με τους οποίους ζούσε, ενώ σε εξέταση DNA που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι  δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων της ανήλικης και των γενετικών στοιχείων του 39χρονου και της 40χρονης.

Οι αρχές διαπίστωσαν πώς το 2009 πήραν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες , μία στο Δήμο Λαρισαίων , στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών!

Η αστυνομία ζητάει από όποιον πολίτη γνωρίζει κάτι, που μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση να καλέσει στα τηλέφωνα 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. 

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά να την μεγαλώσω» - Το σημείωμα άνεργης μάνας στους νηπιαγωγούς

Μια σπαρακτική ιστορία μητέρας που δεν μπορούσε να ζήσει το παιδί της αποκαλύπτεται σήμερα, φανερώνοντας τις κρυφές ιστορίες της οικονομικής κρίσης που περισσότερο παρά ποτέ συναντάμε πλέον στα πολύτιμα χωριά SOS. Eκεί, γονείς κάτω από το όριο της φτώχειας αφήνουν με ευγνωμοσύνη και τα παιδιά τους με την ευχή να είναι αυτό προσωρινό.

Η περιγραφή της Μαρίλης Μαργωμένου σήμερα στην Καθημερινή, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο: «Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ήταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της». Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία και αυτός έστειλε το παιδί στα χωριά SOS.

Είναι μια από τις ιστορίες που αφηγήθηκε ο υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS κ. Σιφνιός. Συνολικά 500 γονείς έχουν στείλει τα παιδιά του λόγω της κρίσης στα χρονιά, ενώ μέχρι πριν από δύο χρόνια το 95% των παιδιών που έφταναν στα χωριά SOS ήταν θύματα κακοποίησης. Ηταν δηλαδή εντελώς διαφορετική η συνθήκη που τα ανάγκαζε να χωριστούν από την οικογένειά τους.

Και συνεχίζει το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Μαρίλης Μαργωμένου:

«Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της. Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».

Πριν απο λίγο: Έπεσε με την μηχανή. Γλίτωσε απο θαύμα απο Πέτρος Φιλιπίδης

Είχε ραντεβού με τον Λιάγκα…τηλεοπτικό ραντεβού για τις ανάγκες της εκπομπής και έπεσε με την μηχανή του. 


Ο Πέτρος Φιλιππίδης γλίτωσε από θαύμα καθώς ένα αυτοκίνητό τον έκλεισε στο κέντρο της Αθήνας και υποχρεώθηκε να ρίξει την μηχανή του κοντά στο πεζοδρόμιο.

Το κεφάλι του απείχε εκατοστά από το κράσπεδο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αυτή την ώρα επιστρέφει στο σπίτι του με μικροτραυματισμούς.

http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/


Συγκέντρωση των εργαζόμενων στο Σκαραμαγκά στο υπουργείο Άμυνας


Περίπου 200 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά πραγματοποιούν συγκέντρωση προς το υπουργείο Άμυνας 

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Κατεχάκη και πραγματοποίησαν πορεία ως την είσοδο του υπουργείου στην Μεσογείων. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο μπροστά στο υπουργείο όπου υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, χωρίς όμως να κλείνουν τον δρόμο. Ωστόσο λόγω της συγκέντρωσης έχει κλείσει η δεξιά λωρίδα στο ρεύμα καθόδου της Μεσογείων

Ισχυρή η δύναμη της αστυνομίας στην είσοδο του υπουργείου ΦΩΤΟ NEWSIT
Απλήρωτοι επί 18 μήνες οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία διεκδικούν άμεση επίλυση στο πρόβλημά τους από την κυβέρνηση.

Όλα αυτά εν μέσω πιέσεων από την τρόικα για περαιτέρω μείωση των αμυντικών βιομηχανιών με απολύσεις υπαλλήλων και κλείσιμο εργοστασίων  NEWSIT

Tώρα- Ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο για τον Φ. Κουβέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πριν από λίγο, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να παραλάβει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία.


Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών  μεταφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», απ' όπου θα αναχωρούσε για περιοδεία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Άγρια δολοφονία πρατηριούχου στην Χαλκιδική

Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ μπροστά στους φίλους του, αν και εκείνος δεν έφερε αντίρρηση όταν οι ληστές του ζήτησαν τις εισπράξεις


Σοκ προκαλεί η άγρια δολοφονίας ενός 32χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο πρατήριο μαζί με τρεις φίλους του, όταν εισέβαλαν σε αυτό τρεις ένοπλοι δράστες και του ζήτησαν τις εισπράξεις της ημέρας.

Αν και δεν έφερε αντίρρηση να δώσει τα χρήματα, οι αδίστακτοι ληστές τον τραυμάτισαν θανάσιμα και πριν διαφύγουν έδεσαν τους τρεις φίλους του, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

ΓΙΑΤΙ εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τον Αν. Πάλλη

Νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τού ήδη καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστασίου Πάλλη μετά την κακουργηματική δίωξη, που ασκήθηκε την Τετάρτη σε βάρος του για διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού με τον επιστάτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Εξάλλου, ελέγχεται λεπτομερώς κάθε υπόθεση που αφορά τον επιχειρηματία, ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει διασύνδεση του με τη Χρυσή Αυγή και τη χρηματοδότησή της.

Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι τού Αν. Πάλλη αξιολογούνται από τις διωκτικές Αρχές που αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την προέλευση, αλλά και τις δυνατότητες των όπλων αυτών.

Παράλληλα θα διενεργηθεί λεπτομερής έλεγχος και στα οικονομικά των εταιρειών του με τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν εντολή να αξιολογήσουν κάθε στοιχείο που αφορά τη δραστηριότητά τους, ώστε να εντοπιστεί αν υπάρχει σύνδεση με οποιονδήποτε τρόπο με τη Χρυσή Αυγή. Έτσι, όλες οι δικογραφίες, που εκκρεμούν σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη, θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να εντοπιστούν τα πιθανά κοινά σημεία, που τις ενώνουν και ενδεχομένως συνδέονται με τη διερευνώμενη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 52χρονου επιχειρηματία εκκρεμεί παλαιότερο ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του στην υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη για επισφαλή δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ της τράπεζας FBΒ.

Ποιος είναι ο μέσος μισθός των υπαλλήλων σε δώδεκα υπουργεία

Δώδεκα από τα 18 υπουργεία στα οποία είχε κατατεθεί ερώτηση, διαβίβασαν στη Βουλή στοιχεία για το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων τους. Την ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ζητώντας από κάθε υπουργείο να απαντήσει ποιος είναι ο μέσος μισθός για κάθε κατηγορία υπαλλήλων που απασχολούνται αλλά και ποιος είναι ο μέσος μισθός στους φορείς, τους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται σε κάθε υπουργείο. 
Η προθεσμία των 25 ημερών που δίνει ο Κανονισμός στα υπουργεία προκειμένου να στείλουν έγγραφες απαντήσεις στη Βουλή έχει εκπνεύσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχουν υπουργεία που δεν ανταποκρίθηκαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που τους ασκήθηκε. Ανάμεσα στα υπουργεία που δεν έστειλαν τα στοιχεία για τους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούν είναι και τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αλλά και κάποια υπουργεία περιορίστηκαν σε απαντήσεις με το συνολικό μισθολογικό κόστος και όχι το μέσο μισθό, όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο απέστειλε μόνο το συνολικό μηνιαίο μισθοδοτικό κόστος, ενώ δεν διαβιβάστηκαν τα στοιχεία για τους μισθούς 3.737 δικαστικών λειτουργών. Συγκεντρωτικά στοιχεία απέστειλε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Από τα στοιχεία πάντως που βρίσκονται στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκύπτουν αποκλίσεις προς τα άνω για τους μισθούς στις ΔΕΚΟ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσκόπηση Alco: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή αλλά με σημαντική πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γέννησε ξανά στα 51 της η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Μετά το ανείπωτη τραγωδία, που έζησε η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν ο 16χρονος τότε γιο της έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2006, βρήκε ξανά την ζωή με την γέννηση του νέου μέλους της οικογένειας της.

Η κ. Τζίνα Τσαλικιάν έγινε μητέρα τον Μάρτιο του 2013 σε ηλικία 51 ετών.  Ο γυναικολόγος της, κ. Μαστρομηνάς, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανιδού, χαρακτήρισε το γεγονός θείο δώρο.

Όπως αποκάλυψε από τότε που ήταν 49 ετών προσπαθούσε να κάνει και άλλο παιδάκια και τελικά τα κατάφερε. «Έτυχε να είναι και αγοράκι», πρόσθεσε.

Ο προσωπικός γιατρός της κ. Τσαλικιάν δεν θα ξεχάσει ποτέ την στιγμή, που έδωσε το μωράκι στην μητέρα του. Όπως περιγράφει, εκείνη έκλαιγε, τον ευχαριστούσε και τον ευλογούσε, ενώ από το πλευρό της δεν έλειπε ο σύντροφος της, Α. Κωνσταντίνου.

Αυτοί κατηγορούνται για τον βιασμό της τενίστριας στον Μαραθώνα.


Τρεις Γάλλοι τενίστες, δύο από αυτούς επαγγελματίες είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για βιασμό της 25χρονης Αμερικανίδας τενίστριας Άσλεϊ Μούρντοκ σε τουρνουά τένις στον Μαραθώνα.

Πρόκειται για τους Αλεξάντρε Μασά και Γιανές Λορέντ. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Η Αμερικανίδα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τους τρεις Γάλλους, έναν Γερμανό -κατά πάσα πιθανότητα προπονητή- και έναν Ρουμάνο -κατά πάσα πιθανότητα υπάλληλο του ξενοδοχείου-.

Άπαντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες με τον Μάσα να παραδέχεται ότι είχε σεξουαλική επαφή με την Αμερικανίδα όμως δεν επρόκειτο περί βιασμού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, απλά βρέθηκε τη λάθος στιγμή σε λάθος μέρος.

Ο Λορέντ συνελήφθη κοντά στην Τρίπολη, ενώ ο τρίτος Γάλλος παίκτης του τουρνουά, Τομάς Λεμπούλτς δήλωσε στη «Le Figaro: «Ξέρω τι συνέβη, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι 'αυτό. Είναι άνθρωποι που γνωρίζω πολύ καλά . Δεν θα ήθελε να αποκτήσει μεγαλύτερη έκταση η συγκεκριμένη ιστορία».

Όπως κατέθεσε η τενίστρια, το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου μετά από αγώνες τένις, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να καταλήξει με τον Ρουμάνο ανιματέρ σε απομονωμένο χώρο του ξενοδοχείου προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά. Ωστόσο, ξαφνικά εμφανίστηκαν και οι 4 άλλοι άνδρες, οι οποίοι την κρατούσαν ανά δύο και την βίαζαν διαδοχικά για πολύ ώρα καταγγέλλει η ίδια σύμφωνα με την Espresso, ενώ μάλιστα υποστηρίζει πως την έχουν τραβήξει και βίντεο.

Όταν τελείωσε ο εφιάλτης της, η ανέβηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της όπου κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ και μέσα σε λίγες ώρες οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν.

Η Αμερικανίδα είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο παρακολουθείται από ψυχολόγο μέχρι να συνέλθει από το σοκ που υπέστη.

Με χειροπέδες διοικητής Ασφαλείας και υπαρχιφύλακας – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά στην έρευνα


Δύο ακόμη αστυνομικοί βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, αξιωματικός- διοικητής του τμήματος Ασφάλειας του Κολωνού- και ένας υπαρχιφύλακας συνελήφθησαν καθώς κατείχαν παράνομα όπλα και ναρκωτικά.

Σε βάρος του 30χρονου αξιωματικού και το 32χρονου υπαρχιφύλακα σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Τα αδικήματα που βαρύνουν τον πρώτο αφορούν τις διατάξεις της παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών κ.λπ., ενώ ο δεύτερος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Από την έρευνα που έγινε στο γραφείο του αξιωματικού – διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα
  • εκατόν ογδόντα δύο φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • είκοσι φυσίγγια διαμετρήματος 25 auto, είκοσι κυνηγετικά φυσίγγια, τρία φυσίγγια των 9 mm και φυσίγγιο κρότου 38 special
  • σιγαστήρας
  • ποινική δικογραφία του έτους 2006 με τα πειστήρια (ένα πορτοφόλι, τρεις βιντεοκασέτες και ένα πλαστικό αεροβόλο πιστόλι)
  • δύο συσκευασίες πυροτεχνημάτων με δεκαεννέα πυροτεχνήματα έκαστη
  • ενενήντα εννέα κροτίδες
  • συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια
  • πέντε ζεύγη ελληνικών πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπής Αρχής, τρεις πινακίδες ελληνικών Αρχών, μία πινακίδα αλλοδαπής και δύο πλαστές πινακίδες
  • εξήντα τρεις κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD – DVD)
  • υπόλειμμα τηγμένης πλαστικής ύλης, τρία διερρηγμένα μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου, τρεις μεταλλικοί πυθμένες με ίχνη καύσης και δύο φιαλίδια βουτανίου κενού περιεχομένου
Σε κοινόχρηστους χώρους του Τμήματος κατασχέθηκαν δύο βαριοπούλες, τσεκούρι, κατσαβίδι, τρεις «σκύλες», ξύλινο λοστό, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων αλλοδαπής Αρχής και δέκα πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και δικύκλων.

Επίσης, μέσα σε φοριαμό που χρησιμοποιούσε ο υπαρχιφύλακας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, αναδιπλούμενο μαχαίρι με οδοντωτή λάμα, περίστροφο REPLICA, δύο καρτέλες, που περιείχαν συνολικά (17) δισκία του φαρμακευτικού – ναρκωτικού σκευάσματος VULBEGAL και σφραγίδα με στοιχεία άλλου αστυνομικού.

Συναγερμός στη Λάρισα: Βρήκαν κατάξανθο κοριτσάκι σε καταυλισμό τσιγγάνων - Ξεσκονίζουν τις υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών


Mια περίεργη υπόθεση εξετάζει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας. Σε έλεγχο ρουτίνας που έγινε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα εντοπίστηκε ένα κατάξανθο κοριτσάκι με πράσινα μάτια και ανοιχτό δέρμα και έτσι τώρα ξεσκονίζουν όλες τις υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών στην περιοχή.

Οπως αναφέρει το Newsit.gr τα χαρακτηριστικά του παιδιού δεν συνάδουν καθόλου με αυτά των γονιών του και έτσι οι άνδρες της Αστυνομίας τους έχουν προσαγάγει  στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τους υποβάλλουν σε ερωτήσεις παρουσία εισαγγελέα, για να διευκρινιστεί η καταγωγή του παιδιού.

Παράλληλα, γίνονται επαφές με υπηρεσίες εκτός Λάρισας, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται να αποσαφηνιστεί η υπόθεση.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και για αυτό δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις.

Γιατροί με ρεκόρ στη φοροδιαφυγή – Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ Κρητικός με 10.680 παραβάσεις

Πρωταθλητισμό στη φοροδιαφυγή κάνουν οι γιατροί όπως προδίδουν οι εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έπεσαν στην τσιμπίδα του Σώματος δύο άτομα που είχαν κάνει σύστημα το να μην κόβουν αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη το ΣΔΟΕ καταλόγισε παραβάσεις ύψους 875.000 ευρώ σε έναν γιατρό που εξέταζε τουρίστες χωρίς να εκδίδει φορολογικά στοιχεία. Από τον έλεγχο προέκυψε πως από το ιατρείο του είχαν περάσει περισσότεροι από 6.000 ασθενείς το διάστημα από το 2006 έως και το 2011.

Ακόμη, στη Φθιώτιδα γιατρός του ΕΟΠΠΥ συνταγογραφούσε και εξέταζε ασφαλισμένος, αλλά δεν έκοβε την προβλεπόμενη απόδειξη. Εις βάρος του καταλογίστηκαν 10.680 παραβάσεις!

Τα στοιχεία είναι από τους ελέγχους των τελευταίων ημερών του ΣΔΟΕ, διάστημα στο οποίο καταγράφηκαν και περιπτώσεις εκτεταμένου λαθρεμπορίου οινοπνεύματος για την παρασκευή ποτών. Κατασχέθηκαν δύο βυτιοφόρα από τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι φτάνουν τα 665.000 ευρώ.

Συνελήφθη ο αλλοδαπός που απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Προαστιακό


Κινητοποίηση των αρχών κράτησε αρκετή ώρα στον Προαστιακό στην Παλλήνη, καθώς ένας άνδρας είχε ανέβει στη γέφυρα και απειλούσε να αυτοκτονήσει.


Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας καθώς και της Πυροσβεστικής.

Ο αλλοδαπός άνδρας δεν έκανε τελικά πράξη την απειλή του, και συνελήφθη για παρακώληση συγκοινωνιών, αφού από τις 12:30 το περιστατικό είχε προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, αλλά και στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Νέα «λαβράκια» από το ΣΔΟΕ

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), ανακοινώνει χαρακτηριστικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος που διαπιστώθηκαν σε ελέγχους που πραγματοποίησε:

1. Στις 15/10/2013 στην περιοχή των Τεμπών, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής, εντόπισε Βουλγαρικό φορτηγό το οποίο μετέφερε 15.400 λίτρα λαθραίο οινόπνευμα, το οποίο προορίζονταν για την παρασκευή λαθραίων-πειρατικών ποτών. Κατασχέθηκε το φορτηγό και το οινόπνευμα καθώς και Ε.Ι.Χ αυτοκίνητο προπορευόμενο του φορτηγού που μετέφερε το λαθραίο οινόπνευμα. Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι υπήκοοι και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 600.000 ευρώ. Το οινόπνευμα είχε δηλωθεί ως καθαριστικό επίπλων.

2. Στις 16/10/2013 διενεργήθηκε έλεγχο από την Π.Δ.ΣΔΟΕ Αττικής , σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά, σε εμπορευματοκιβώτιο το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά την 11/3/2013 από Βέλγιο. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν μία ρυμουλκούμενη πλατφόρμα αντιαεροπορικού πυροβόλου 40mm, χρονολογίας 1940 και εξαρτήματα αυτού. Ως παραλήπτης αναφέρεται ίδρυμα στην Γλυφάδα.

Σε δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο , το ποίο είχε αφιχθεί από Η.Π.Α. μέσω Σιγκαπούρης την 07/10/2013, βρέθηκε επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας CHEVROLET TAHOE μοντέλο 2007, το οποίο έφερε σημάδια από αστυνομικά διακριτικά. Παραλήπτης φέρεται Ιστορικό Μουσείο του ίδιου ως άνω ιδρύματος στο Κορωπί Αττικής.

3. Συνελήφθη την 16/10/2013 καθηγητής Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης σε πόλη της Ημαθίας, γιατί είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φροντιστήριο, χωρίς να έχει τηρήσει τις προβλεπόμενες φορολογικές διαδικασίες. Οι έλεγχοι έγιναν από το ΣΔΟΕ Π.Κ. Μακεδονίας , παρουσία δικαστικού λειτουργού.

4. Η Π.Δ. ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, κατέσχεσε φορτηγό βυτιοφόρο, προερχόμενο από Βουλγαρία, γιατί διακινούσε υγρό φορτίο μέσα στο οποίο είχε αποκρυβεί ποσότητα καθαρού οινοπνεύματος, με αναλογούντες δασμούς και φόρους 65.000 ευρώ. Προορισμός ήταν η Παρασκευή λαθραίων ποτών.

5. Το Σ.Δ.Ο.Ε Κρήτης καταλόγισε παραβάσεις ύψους 875.000 ευρώ σε γιατρό των Χανίων γιατί προχωρούσε σε ιατρικές εξετάσεις τουριστών, χωρίς να εκδίδει φορολογικά στοιχεία. Υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου, ότι εξέτασε περισσότερους από 6.000 τουρίστες από το 2006 έως το 2011.

6. Τέλος στην περιοχή Φθιώτιδας σε ιατρό του ΕΟΠΠΥ, καταλογίστηκαν 10.680 παραβάσεις , γιατί ενώ συνταγογραφούσε και εξέταζε ασφαλισμένους, δεν εξέδιδε την προβλεπόμενη απόδειξη.

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη της Σκορδέλη – «Η Χρυσή Αυγή θα φτάσει στο Θεό έτσι που το πάτε!»

«Αφήστε τη Χρυσή Αυγή! Έτσι που το πάτε θα φτάσει στο Θεό» είπε η «αγανακτισμένη» χρυσαυγίτισα και υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Θέμις Σκορδέλη λίγα λεπτά αφού είχε πάρει μια ακόμη αναβολή η δίκη της. 

Η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ήταν προγραμματισμένη η δίκη της για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς σε έρευνα στο σπίτι της είχαν βρεθεί ποσότητες προϊόντων μαϊμού και πλαστά CD και DVD.

Η δίκη πήρε νέα αναβολή, αυτή τη φορά για τον Ιούνιο του 2014.

Η Σκορδέλη κατηγορείται επίσης για δολοφονική ρατσιστική επίθεση το 2011, όταν μαζί με άλλους δύο χρυσαυγίτες, συνελήφθησαν για το μαχαίρωμα Αφγανών μεταναστών στο σπίτι τους.

Η δίκη αυτή έχει αναβληθεί οκτώ φορές. Τη μια από αυτές, η κατηγορούμενη είχε πάρει βεβαίωση για ψυχολογικά προβλήματα από τον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Παρασχάκη, ο οποίος τέθηκε σε αργία 30 ημερών με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ίδια η Σκορδέλη, πάντως, δήλωσε σήμερα πως μόνο μια φορά είχε ζητήσει εκείνη αναβολή και τις άλλες έφταιγαν οι απεργίες των δικηγόρων, των δικαστικών αλλά και αιτήματα της άλλης πλευράς.

«Για το δικαστήριο με τον Αφγανό μια και μόνη αναβολή έχω ζητήσει. Πήραν αναβολή γιατί είχαν απεργία οι δικηγόροι, είχαν απεργία οι δικαστικοί», είπε.

Εξήντα κλάδοι σε ένα Ταμείο - Νέες μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ

Νέο ασφαλιστικό «κύμα» με οκτώ μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να φέρουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους

Oκτώ μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό με νέες περικοπές που θα φτάσουν το 20% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους.

Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου και σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» θα ξεκινήσει το 2014 προκαλώντας μεγάλες μειώσεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία όπως αυτά των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών αλλά και στον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το κράτος θα διασφαλίζει μόνο τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, ενώ ετοιμάζεται και αλλαγή στον υπολογισμό του εφάπαξ ανά Ταμείο με βάσει μια σειρά από παράγοντες. Κλειδί στον υπολογισμό θα είναι φυσικά τα οικονομικά του Ταμείου κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αυτό θα μεταβάλλεται ανά... έτος.

Τέλος, προβλέπεται η συγχώνευση 60 ασφαλιστικών κλάδων που λειτουργούν ως ανεξάρτητοι λογαριασμοί στα βασικά Ταμεία ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕΟΓΑ Δημόσιο και ΝΑΤ θα συγχωνευτούν καθώς και 90 τμημάτων μητρώων συνταξιούχων.

Σε 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς βάζει χέρι η εφορία

Τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες από τις αρχές του έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 130%


Καταιγίδα κατασχέσεων φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο απ' την αρχή της χρονιάς έχει βάλει χέρι σε περισσότερους από 50.000 λογαριασμούς φορολογούμενων

Τα κατασχετήρια, που συνήθως στέλνονται κατά δεκάδες τη φορά, αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη από μια δεξαμενή οφειλών η οποία ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να βάζει «χέρι» στους τρεχούμενους λογαριασμούς, σε λογαριασμούς μισθοδοσίας καθώς και σε προθεσμιακές καταθέσεις, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει η κατάσχεση, αρχίζει από λίγα ευρώ και φθάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό.

Τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες από τις αρχές του έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 130%.

Πάντως δεν λείπουν και μεμονωμένες περιπτώσεις όπου έχουν γίνει κατασχέσεις ακόμα και επιδομάτων ανεργίας, παρότι ο νόμος ορίζει αυστηρά ότι το επίδομα ανεργίας είναι ακατάσχετο.

Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

Πηγή:newmoney
Enhanced by Zemanta

Aπίστευτη κομπίνα: Υπάλληλοι ΔΕΚΟ πήραν εφάπαξ χωρίς μείωση

Άλλαξαν τη σειρά της προτεραιότητας και κατάφεραν να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που ορίζει ο νόμος

Μια απίστευτη κομπίνα με την απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους αποκαλύπτεται έπειτα από καταγγελίες από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Υπάλληλοι ΔΕΚΟ στα Ταμεία κατάφεραν να αλλάξουν τη σειρά προτεραιότητας παίρνοντας τελικά το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» από τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία προκύπτει πως σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και κατάφεραν έτσι να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα, άλλοι να χάσουν ως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειρά τους υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και μετά και οι δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Όλα δείχνουν πως έγινε διεκπεραίωση εκτός σειρά αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να βρεθούν πιο πίσω και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.

Το κόλπο των επιτήδειων δεν ήταν άλλο από τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.

Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη ο επιστάτης του Πάλλη

Ο καταζητούμενος Πάλλης
Kατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του επιστάτη του καταζητούμενου επιχειρηματία Πάλλη, ο οποίος ερευνάται για τον οπλισμό που κατείχε. Ο επιστάτης συνελήφθη, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι του επιχειρηματία, που καταζητείται για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της τράπεζας FBΒ, για την οποία είναι προφυλακισμένος ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.

Εναντίον του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον εργοδότη του.

Ο εργαζόμενος στο σπίτι του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι πίστευε ότι τα όπλα ήταν εκθέματα και ότι η αξία τους ήταν μόνο μουσειακή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε όλη την εποπτεία του σπιτιού και ότι μεταξύ των εργασιών που έκανε ήταν και να προβαίνει σε πληρωμές για λογαριασμό του καταζητούμενου.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

ΕΠΕΙΓΟΝ από Τράπεζα Πειραιώς: Απόπειρα υποκλοπής στοιχείων πελατών (phishing)

Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω αποστολής emails (phishing). Τα emails, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Τράπεζα Πειραιώς, προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε μια σελίδα, όπου πρέπει να πληκτρολογήσει προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Για τον λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή σας:

ΜΗΝ συμπληρώσετε κανένα στοιχείο σας σε κανένα έντυπο ή σελίδα, τα οποία λάβατε μέσω e-mail. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα σας ζητήσει ποτέ, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο, να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως στοιχεία λογαριασμών και καρτών, κωδικούς ATM και κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες web banking, mobile banking ή phone banking.

Δείτε παρακάτω δείγμα του email:


Απειλές κατάσχεσης σε όσους χρωστούν

70.000 φορολογούμενοι σνομπάρουν την πρόσκληση επανελέγχου των φορολογικών δηλώσεων


 
Την απειλή κατάσχεσης επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να μαζέψει τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2013. Η ηγεσία του υπουργείου πιέζει ασφυκτικά τους εφόρους να σταματήσουν την αυξητική πορεία των νέων ληξιπρόθεσμων, που το πρώτο οκτάμηνο έχουν φτάσει ήδη στα 5,3 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι προτιμούν να πληρώσουν τα παλιά χρέη τους προς την Εφορία, αφήνοντας τα νέα χρέη του 2013 να καταστούν ληξιπρόθεσμα.

Οι έφοροι έχουν δώσει ήδη εντολή στα δικαστικά τμήματα να πιέσουν τους οφειλέτες να πληρώσουν ακόμα και με μικρά ποσά έναντι του συνολικού χρέους τους, για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την κατάσχεση.

Φόβοι παραγραφής

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου των υποθέσεων που παραγράφονται στο τέλος του 2013. Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνεται ότι μέσω του ELENXIS θέτει σε πλήρη εφαρμογή και δρομολογεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούν σε παραγραφή φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες είτε έχουν εντοπιστεί επιβαρυντικά στοιχεία, είτε εντάσσονται στα δείγματα των αναλύσεων κινδύνου, είτε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης των ποσών που θα βεβαιωθούν.

Την ίδια ώρα 70.000 φορολογούμενοι συνεχίζουν να αγνοούν την πρόσκληση των ΔΟΥ για επανέλεγχο των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σε σύνολο 345.118 φορολογουμένων οι οποίοι εκλήθησαν να υποβάλουν δικαιολογητικά, οι 275.652 έχουν ήδη ανταποκριθεί, ενώ 69.466 ακόμα δεν έχουν προσέλθει στις ΔΟΥ τους για επανέλεγχο.

Σύμφωνα με τις εντολές του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όσοι δεν υποβάλουν τα δικαιολογητικά και τα εκκαθαριστικά τους είναι χρεωστικά θα τους αποσταλούν κανονικά με τους βεβαιωμένους φόρους.

Ωστόσο, θα συνεχιστούν κανονικά οι διασταυρώσεις των στοιχείων τους και όπου εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής θα επιβληθούν πρόστιμα και πρόσθετοι φόροι.

Αντίθετα, για όσους προκύπτει πιστωτικό εκκαθαριστικό η ΓΓΔΕ θα μπλοκάρει τις επιστροφές φόρου μέχρι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.

Nαζιστικές σημαίες, στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και σβάστικες στο σπίτι του Πάλλη

Νέα ευρήματα εντοπίστηκαν στη βίλα του φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα.

Συγκεκριμένα έχουν βρεθεί επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • πιστόλι Walther 357 Magnum  
  • πιστόλι Walther 9 mm
  • τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm
  • τέσσερα πιστόλια Glock 0,45

 
Για τα παραπάνω πιστόλια έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων. Επίσης εντοπίστηκαν:
  • βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί
  • άλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου
  • μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων
  • πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
  • βαλλίστρα με διόπτρα
  • δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών
  • ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας
  • μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.
 
Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες).

Σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των χθεσινών ερευνών στη βίλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Glock 34 with a GTL 22 attachment
Glock 34 with a GTL 22 attachment (Photo credit: Wikipedia)
  • Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.
  • 13 πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή
  • 60 μαχαίρια
  • 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser
  • δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser
Επιπλέον εντοπίστηκε ουροβόλο όπλο και σε άλλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., σε σπίτι του επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο.

Ο φυγόδικος έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και στο πρόσφατο παρελθόν για παράνομη κατοχή όπλων, ενώ έχει κατηγορηθεί και για οικονομικές ατασθαλίες.

Έρευνες στο Κορωπί

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας σε πολεμικό μουσείο στο Κορωπί.

Άνοιξαν δύο κοντέινερ μετά τον εντοπισμό όπλων

English: Glock 17, second generation
English: Glock 17, second generation (Photo credit: Wikipedia)
Στο μεταξύ, ένα παλιό αντιαεροπορικό όπλο και ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ βρέθηκαν σε δύο κοντέινερ στον Πειραιά, που φέρονται να προορίζονταν για τον φυγόδικο επιχειρηματία, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε οπλισμός.


Πηγές του ΑΜΠΕ ανέφεραν ότι τα κομμάτια του πολεμικού όπλου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Εκτιμάται πάντως πως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι λειτουργικό.

Τα δύο κοντέινερ, που έφθασαν στο τελωνείο την άνοιξη και έκτοτε δεν τα είχε αναζητήσει κανείς, ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσής τους.

Οι έρευνες στα εμπορευματοκιβώτια, αλλά και στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα έγιναν στο πλαίσιο αναζήτησης του οπλισμού της Χρυσής Αυγής.
Enhanced by Zemanta

Σε αυτοδίκαιη αργία ο Δρ. Ψυχώ της Χρυσής Αυγής με εντολή Αδωνι Γεωργιάδη

Σε αυτοδίκαιη αργία τίθεται ο ψυχίατρος του ΨΝΑ Κωνσταντίνος Παρασχάκης ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΧΑ με εντολή του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με εντολή του Αδωνι Γεωργιάδη, ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, κ. Όθων Χαραλαμπάκης, έλαβε το αρχικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τριάντα (30) ημέρες για τον διευθυντή ψυχίατρο κ. Κωνσταντίνο Παρασχάκη, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το εν λόγω μέτρο συνιστά παράλληλη διαδικασία με τη διεξαγόμενη Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Το βαθύ κράτος του ΙΚΑ: Πλήρωνε 32.000 ευρώ το μήνα γι'αυτό το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα


Την ώρα που ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει μπει στην «κλίνη του Προκρούστη» και η μαύρη τρύπα στα οικονομικά του προκαλεί πονοκέφαλο, ο Οργανισμός δαπανά υπέρογκα ποσά σε ενοίκια για συνολικά 329 κτίρια προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ επιβαρύνεται κάθε μήνα με 1,1 εκατ. ευρώ, την ώρα που άλλα δημόσια κτίρια παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Σύμφωνα με το Notia TV το ΙΚΑ είχε νοικιάσει από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, το κτίριο που χρησιμοποιούσε ο ΕΟΠΥΥ στην Γλυφάδα αντί 32.000 ευρώ μηνιαίως!
Το ακίνητο ανήκει στην οικογένεια Γρηγοράτου και πριν το 2000, λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Στο σεισμό του 1999, είχε χαρακτηριστεί κόκκινο και χρειάστηκε να γίνουν ενέσεις μπετόν για να αποκατασταθούν οι βλάβες.
Στη συνέχεια το νοίκιασε το διαγνωστικό κέντρο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε. Έγινε ανακατασκευή του κτιρίου αλλά δεν λειτούργησε ποτέ ως διαγνωστικό κέντρο.

Το 2002 η ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε. το υπομίσθωσε στο ΙΚΑ της Γλυφάδας και εισέπραττε ενοίκιο 32.000 το μήνα!
Το συγκεκριμένο κτίρο βρίσκεται πάνω από το cafe Rich της Γλυφάδας, οποίο πριν λίγους μήνες εκδηλώθηκε πυρκαγιά προκαλώντας τεράστιες ζημίες (σχετική φωτό).
Συνολικά, ο ΕΟΠΥΥ χρησιμοποιεί 420 κτίρια σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 329 είναι μισθωμένα. Υπάρχουν ακόμη 81 κτίρια που η χρήση τους παραχωρήθηκε από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ ιδιόκτητα είναι μόλις δέκα. Σχεδόν ένα στα τρία κτίρια είναι στην Αττική και από το σύνολο των μισθωμένων, σε ποσοστό 80% έχει λήξει το συμβόλαιο.

Ως λύση, στο σχέδιο πρότασης για την αναβάθμιση της φροντίδας υγείας, ο ΕΟΠΥΥ προτείνει για την αποτελεσματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και της περιουσίας που διαθέτει από κοινού με τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, προς όφελος των δικαιούχων του τα εξής:

- Να αξιοποιηθούν κτίρια ταμείων που υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ τα οποία δεν έχουν ακόμα παραχωρηθεί προς χρήση (ΔΕΗ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ).

- Να αξιοποιηθούν κρατικά κτίρια που εκκενώνονται (π.χ. νοσοκομεία).

- Να τεθεί πλαφόν στο ύψος των μισθωμάτων κατά τετραγωνικό.

- Να εξορθολογισθούν τα καταβαλλόμενα μισθώματα στις περιπτώσεις που προκύπτει ότι υπερβαίνουν τον μέσο όρο των τιμών της περιοχής.

- Να συστεγασθούν μονάδες (διοικητικές και υγειονομικές) ειδικότερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη και σε οκτώ ακόμα πόλεις όπου υπάρχουν ιδιόκτητα και μισθωμένα κτίρια
Από το μάζεμα των κτιριακών δομών του ΕΟΠΥΥ θα μπορούσε να προκύψει οικονομία της τάξεως του 30% στα σημερινά καταβαλλόμενα μισθώματα, αλλά και στα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων. Στις προθέσεις πάντως του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να γίνει ένα γερό ξεκαθάρισμα στις δομές του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο της ένταξης τους στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


ΚΙ ΟΜΩΣ: λήστεψε τράπεζα και μετά συνελήφθη όταν κατέθετε τα κλεμμένα σε λογαριασμό του!

​Δεν υπάρχει η ιστορία του 40χρονου από τα Ιωάννινα!


Το πρωί της Τέταρτης λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής και στη συνέχεια πήγε να καταθέσει τα κλεμμένα σε άλλη τράπεζα!

Όμως, οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν στις εικόνες που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας και γρήγορα τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Μάλιστα τα χρήματα είχε ήδη προλάβει να τα καταθέσει, αφού δεν βρέθηκαν πάνω του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην επιχείρηση που διατηρεί.

Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...