Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Εφιάλτης για την Apple: Η Amazon σχεδιάζει να διαθέσει smartphone δωρεάν

Απώλειες για Apple - Samsung και οφέλη για τους καταναλωτές καθώς και οι δύο εταιρείες -αν συμβεί αυτό - θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές


Εφιάλτης για την Apple μετά τη φήμη ότι η Amazon ετοιμάζει το δικό της smartphone το οποίο σκέφτεται να προσφέρει σε όλους δωρεάν και μάλιστα χωρίς συμβόλαιο. Η έντονη φημολογία βάζει... βόμβα στα θεμέλια της Apple και της Samsung αφού και οι δύο εταιρείες -αν συμβεί αυτό - θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές.

Αυτό που προκύπτει είναι τι θα κερδίζει η Amazon. Σύμφωνα με την dailymail, θα παρέχει μεν τη συσκευή δωρεάν, αλλά ο πελάτης θα πρέπει να πληρώνει κάποια συνδρομή τύπου Amazon Prime έτσι ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί.
Η διάσημη blogger σε θέματα τεχνολογίας Jessica Lessin ισχυρίζεται ότι «οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με την προσπάθεια της Amazon», και επιβεβαίωσε τις φήμες.

Πηγή μέσα από το Amazon ανέφερε ότι η εταιρεία λιανικής είναι σε επαφές με διάφορους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και επεξεργάζονται το πως θα ήταν εφικτό να αποκτήσει κάποιος smartphone χωρίς τη δέσμευση συμβολαίου. 

Ενταση στη ΔΕΘ: Πετροπόλεμος, χημικά και κυνηγητό στα στενά της Θεσσαλονίκης [βίντεο]

Ενταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της πορείας αντιεξουσιαστών, κοντά στη Ροτόντα.


Ολα ξεκίνησαν όταν ορισμένοι από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξαν πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη χημικών και δακρυγόνων.

Ακολούθησε κυνηγητό στα γύρω στενά ενώ οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές.

Φωτογραφία αρχείου


Χειροπέδες στρατιωτικούς: Αντί να φυλάνε τα όπλα, τα διακινούσαν παράνομα

Δύο στρατιωτικοί και ένας ιδιώτης, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης οπλισμού. Πρόκειται για έναν 41χρονο ανθυπολοχαγό και έναν συνομήλικό του αρχιλοχία, οι οποίοι υπηρετούν σε διαφορετικές στρατιωτικές Υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και έναν 50χρονο ιδιώτη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Οι στρατιωτικοί και ο ιδιώτης κατηγορούνται για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Αττική και Καρδίτσα, καθώς και έρευνες στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των τριών συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για συγκρατήρες, χειρολαβές, κοντάκια, γεμιστήρες, επαναληπτικά ελατήρια, κορμούς όπλων, κλείστρα, πύρους σφηνώσεως, εγχειρίδια για συντήρηση όπλων, για τα οποία δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κυριότητας.

Σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές, διερευνάται εάν τα υλικά οπλισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του αρχιλοχία, έχουν αφαιρεθεί από μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Ο αρχιλοχίας μαζί με τον ιδιώτη οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ ο ανθυπολοχαγός στον αρμόδιο εισαγγελέα του Στρατοδικείου.


ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Μία γυναίκα νεκρή και δύο τραυματίες στη λεωφόρο Κηφισίας

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη λεωφόρο Κηφισίας λίγο πριν από τις 11. Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο αλλά την παρέσυρε μοτοσυκλέτα.

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η συνεπιβάτιδα της μοτοσυκλέτας, ενώ ο οδηγός της μηχανής νοσηλεύεται.


Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές το Σάββατο – Βροχές στην Ηπειρο και την Πελοπόννησο

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου το μεσημέρι και το απόγευμα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Πηγή: meteo.gr

ΕΦΕΤ: Απόσυρση τόνου σε κονσέρβα


Υπέρβαση των νομοθετημένων μέγιστων ορίων για την ισταμίνη εντοπίστηκε σε προϊόν τόνου σε κονσέρβα από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), για αυτό και ο Φορέας προχώρησε στην απόσυρσή του.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, πρόκειται για το προϊόν «cavos τόνος σε λάδι», με κωδικό T78E2COYN 35GEA, ημερομηνία παραγωγής 10-5-2013 και λήξης 10-5-2018, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία «Δ. & Ν. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Α.Ε.», που εδρεύει στη Σίνδο, το οποίο κρίθηκε μη κανονικό - μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προαναφερθέν προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ένα δισ. αναμένει το ΣΔΟΕ από τις καλοκαιρινές εφόδους

Ο διευθυντής του Σώματος έκανε λόγο και για το όργιο φοροδιαφυγής σε συναυλίες, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους


Η καλοκαιρινή επίθεση του ΣΔΟΕ κατά της φοροδιαφυγής θα φέρει περισσότερες εισπράξεις από κάθε άλλη φορά, διαβεβαίωσε ο Θεόδωρος Φλωράτος.

Ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας ΣΔΟΕ μέσα από το ραδιόφωνο του Alpha 989 τόνισε ότι ελέγχεται το κτηματολόγιο και θα ξεπεράσει το ένα δισ. η καλοκαιρινή επίθεση του ΣΔΟΕ κατά της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Φλωράτος έκανε λόγο και για το όργιο φοροδιαφυγής σε συναυλίες, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ αναφέρθηκε και στις ενοικιάσεις βιλών διαμέσου άλλων κρατών.

Ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας ΣΔΟΕ τόνισε ότι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Πηγή: newmoney.gr

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.


Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ και συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Ερμού και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο Σύνταγμα.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και δρώμενα από εκπαιδευτικούς Εικαστικών, Μουσικής και Θεατρολόγους.

Υπενθυμίζεται πως τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που συνεδρίασαν το τελευταίο διήμερο σε όλη τη χώρα έδωσαν το «πράσινο φως» στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συνελήφθη η γυναίκα που πούλησε παράνομα οικόπεδο στη Βούλα για 740.000 ευρώ

Είχε παρουσιαστεί ψευδώς ως ιδιοκτήτρια του οικοπέδου και με δελτίο ταυτότητας (προϊόν υφαρπαγής) με τα στοιχεία της πραγματικής κατόχου του ακινήτου


Συνελήφθη η 50χρονη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη από παράνομη αγοραπωλησία ακίνητο. Η γυναίκα αράχνη εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το χρονικό 

Συγκεκριμένα η ανωτέρω από τον Απρίλιο του 2009, συμμετέχοντας σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, κατάφερε να εξαπατήσει ημεδαπό αγοραστή και να του πουλήσει οικόπεδο στην περιοχή της Βούλας Αττικής, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού (740.000 ευρώ), παρουσιαζόμενη ψευδώς ως ιδιοκτήτρια του οικοπέδου και με δελτίο ταυτότητας (προϊόν υφαρπαγής) με τα στοιχεία της πραγματικής κατόχου του ακινήτου.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς της, για το σκοπό δε αυτό, μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες της.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, από τη συνεχιζόμενη έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, κατάφεραν να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητας της, να την εντοπίσουν και τελικά να την συλλάβουν. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον 20ο Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον «τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Αμφίπολη Σερρών

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών προκειμένου να βγει στο «φως» το μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο εικάζεται ότι ενδεχομένως να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Τα σενάρια περί ανεύρεσης του τάφου του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά, «πήραν φωτιά» μετά την ανακάλυψη του εν λόγω ευρήματος, με τις φημολογίες να φτάνουν μέχρι το Associated Press και την Washington Post.

Ωστόσο, μετά και την αποστασιοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού και των αρχαιολόγων που μετέχουν στην έρευνα από τα δημοσιεύματα, οι ιστορικές πηγές που επικαλείται «το Ποντίκι», υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της Αμφίπολης στα αρχαία χρόνια, υποστήριζαν πως βρίσκεται θαμμένος στην περιοχή «ένας μεγάλος βασιλιάς».

Μετά από αυτό το σενάριο, το οποίο θέλει να είναι μεν θαμμένος κάποιος βασιλιάς στην Αμφίπολη όχι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος, υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο ενισχύεται από την καταγραφή του αρχαίου ιστορικού Διόδωρου του Σικιελιώτη. Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο Μέγας Αλέξανδρος, γοητευμένος με την Αμφίπολη, σκόπευε να φτιάξει έναν ναό για να τιμήσει την πόλη απ' όπου απέπλευσε το 334 π.Χ. για την εκστρατεία στην Ασία.

Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, οι ντόπιοι έδειχναν στους επισκέπτες τον τάφο του στην Αλεξάνδρεια ώς το 391 μ.Χ. Μετά χάνονται τα ίχνη του. Κανείς δεν μπορούσε να πει με κατηγορηματικό τρόπο πού βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου. Κάποιοι μίλησαν για τον παλιό θρύλο των κατοίκων της αρχαίας Αμφίπολης, που λέει πως κάπου εκεί βρίσκεται «ένας τρανός βασιλιάς».

Τι λένε οι αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή, είναι εντυπωσιασμένοι από το εύρημα, ωστόσο κρατούν χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, η Κατερίνα Περιστέρη η οποία είναι επικεφαλής της ανασκαφής, επισημαίνει: «Κατασκευασμένος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., συμπίπτει ιστορικά «με μια εποχή κατά την οποία συμβαίνουν πολλά και δραματικά γεγονότα στη Μακεδονία και στην Αμφίπολη ειδικά, με τις διαμάχες των επιγόνων του Αλεξάνδρου και τον θάνατο της Ρωξάνης και του μικρού Αλεξάνδρου Δ' κατόπιν διαταγής του Κάσσανδρου. Πρόκειται για μνημεία αλληλένδετα μεταξύ τους, αφού το λιοντάρι βρισκόταν, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πλέον, στην κορυφή του τύμβου, σηματοδοτώντας με την παρουσία του κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή πρόσωπα της Αμφίπολης», υποστηρίζει η κ. Περιστέρη. Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα ανασκαφή για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του περιβόλου, καθώς από τα 497 μέτρα του έχουν ερευνηθεί τα 405.


Enhanced by Zemanta

Χρέος «μαμούθ» 81χρονης στην Αθήνα – Συνελήφθη για οφειλές 57 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο

Με χειροπέδες βρέθηκε στα 81 της χρόνια μία γυναίκα στην Αθήνα. Η ηλικιωμένη είχε χρέος μαμούθ προς το Δημόσιο, αφού όφειλε ατομικά και ως διαχειρίστρια εταιρείας συνολικά 57.227.598,98 ευρώ.


 Σε βάρος της επίσης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές προς το Δημόσιο.

Παράλληλα, άλλα πέντε άτομα συνελήφθησαν επίσης για τη μη καταβολή των οφειλών τους προς το Δημόσιο και οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Στο Καματερό Αττικής, 58χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 12.066.532,99 ευρώ

Στη Βούλα, 65χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1.484.326,78 ευρώ

Στην Αθήνα, 73χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 314.696,41 ευρώ

Στην Αθήνα, 62χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γαλλίας, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 163.152,22 ευρώ

Στην περιοχή του Ελληνικού, 51χρονη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 101.928,67 ευρώ

Υπάλληλος του υπ. Εσωτερικών μετέφερε μετανάστες στις ΗΠΑ!

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη,  υπάλληλος του υπουργείου για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του για το χρονικό διάστημα από 1-5-2013 μέχρι 1-8-2013.


Ο υπάλληλος αυτός, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών και αντίστοιχο του Προξενείου της Ελλάδας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, συνελήφθη την 30η Απριλίου του 2013 στο Διεθνή Αερολιμένα της Ατλάντα προσπαθώντας να περάσει παράνομα δυο αλβανούς υπηκόους στο αμερικανικό έδαφος οι οποίοι έφεραν ελληνικά διαβατήρια!

Σε βάρος του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη από το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, έχει προφυλακισθεί και έχει ορισθεί δικάσιμος για τις 7-10-2013.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και έναν προϊστάμενο της  Διεύθυνσης του υπουργείου διότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, προέβη σε ενέργειες προκειμένου αναπτυξιακό έργο δήμου να ανατεθεί σε αναπτυξιακή εταιρεία στην οποία μετέχει ως μέλος η σύζυγός του.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, για να το πετύχει ανέλαβε χωρίς προηγούμενη άδεια και ενημέρωση της υπηρεσίας την προετοιμασία του φακέλου χρησιμοποιώντας μέσα της Υπηρεσίας και τη θέση που κατέχει, ενώ σε διενεργούμενη ΕΔΕ από την υπηρεσία καλούμενος να παράσχει σχετικές εξηγήσεις άσκησε κριτική κατά των πράξεων προϊσταμένης αρχής χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις.

Η υπηρεσία επιλήφθηκε της υπόθεσης παραγγέλλοντας τη διενέργεια ΕΔΕ μετά από καταγγελία - αναφορά  δημάρχου ότι ο υπάλληλος πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο φάκελος στάλθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα εξοχικά της φοροδιαφυγής- Πολυτελείς κατοικίες σε ελληνικά νησιά, νοικιάζονται μέχρι και 10.000 ευρώ χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία

Οργιο παραβατικότητας ανακάλυψε το ΣΔΟΕ στα ελληνικά νησιά, όπου διαπιστώθηκε πως χιλιάδες ιδιοκτήτες νοικιάζουν παράνομα πολυτελείς κατοικίες κυρίως σε τουρίστες, σε αστρονομικές τιμές οι οποίες αγγίζουν τα 10.000 ευρώ ημερησίως.


Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι έχουν αρχίσει την έρευνα για τις παράνομες εκμισθώσεις από τον Ιούνιο του 2012, έχουν διαπιστώσει σημεία και τέρατα, καθώς κυρίως στα κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Κεφαλλονιά, έχουν διαπιστωθεί περίπου 500 περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι νοικιάζουν «χρυσές» βίλες από 300 μέχρι και 10.000 ευρώ ημερησίως, χωρίς να δηλώνουν το παραμικρό έσοδο, αναφέρει το Εθνος.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν και το υπηρετικό προσωπικό, οι οποίοι δουλεύουν «μαύρα».

Πως στήθηκε η «φάμπρικα των ακινήτων»

Οπως έχουν αποκαλύψει οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, το κόλπο γίνεται μέσω Διαδικτύου, καθώς τα ακίνητα ενοικιάζονται μέσω Ιντερνετ και από γραφεία του εξωτερικού, τα οποία κάνουν τις «μαύρες» ενοικιάσεις. Οι ιδιοκτήτες τα διαφημίζουν στη διεθνή αγορά σε ιστοσελίδες real estate και στη συνέχεια έρχονται σε συμφωνία με τους ενοικιαστές προκειμένου να τα εκμισθώσουν παράνομα.

Μεγάλη η ζημιά για τον τουρισμό και το κράτος

Οι «μαύρες» ενοικιάσεις, έχουν μεγάλο κόστος για τον τουρισμό και το κράτος καθώς από την στιγμή που οι εκμισθώσεις είναι παράνομες, τα ενοίκια που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες είναι αφορολόγητα. Η Τράπεζα της Ελλάδος συγκεκριμένα, επεσήμανε πως τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ την ίδια στιγμή πλήττεται και ο τουρισμός καθώς αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι προτιμούν τα πολυτελή ακίνητα.

Τέλος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν διαπιστωθεί 160 παραβάσεις κυρίως στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα την Ρόδο και αναμένεται να επιβληθούν οι σχετικές «καμπάνες».

Αίσιο τέλος για την 5χρονη Χούντα Γουαζάν-Βρέθηκε στη Σουηδία στην αγκαλιά του πατέρα της

Βρέθηκε στη Σουηδία η 5χρονη Γουζάν, για την εξαφάνιση της οποίας είχε στηθεί γιγαντιαία κινητοποίηση.


Το Χαμόγελο του Παιδιού ανήρτησε στο Τwitter την είδηση ότι ανήλικη βρίσκεται με τον πατέρα της στη Σουηδία.

«Δεχθήκαμε πληροφορίες απ' την οικογένεια της μικρής Χούντα Γουαζάν. Είναι καλά. Βρίσκεται με τον πατέρα της στη Σουηδία», έγραψαν οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού.


Ενοπλοι ληστές εισέβαλαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στις 08.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου στο υποκατάστημα της Alpha Bank και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν περίπου 6.000 ευρώ από τα ταμεία και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν δύο, ενώ την ώρα της ληστείας στο χώρο του νοσοκομείου βρισκόταν εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους,.

Οι ληστές που δεν φορούσαν ούτε κουκούλες ούτε γάντια κρατούσαν όπλα και αφού απείλησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν πεζή.

Ο κόσμος πανικοβλήθηκε με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση για αρκετή ώρα.


Enhanced by Zemanta

Συγκέντρωση εργαζομένων της Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή


Συγκέντρωση στη πλατεία Κάνιγγος διοργανώνει αυτή την ώρα ο Σύλλογος Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και φορέων και συλλόγων από άλλα υπουργεία.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη διαθεσιμότητα και το νέο οργανόγραμμα που, όπως υποστηρίζουν, κατ’ ουσία διαλύουν τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή.

Στην ανοιχτή συγκέντρωση έχουν κληθεί να χαιρετίσουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα. Χθες, ο Σύλλογος των εργαζομένων είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στη Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή.

Αρτέμιδα: Νεκρός 85χρονος μετά από εισβολή ληστών στο σπίτι του

Ένας 85χρονος βρέθηκε νεκρός μετά από εισβολή δύο ληστών στο σπίτι του στην Αρτέμιδα στις 3:30 τη νύχτα.


Ο ιατροδικαστής που κλήθηκε στο σημείο δεν διαπίστωσε εξωτερικές κακώσεις στη σορό του ηλικιωμένου.

Την ώρα της ληστείας εντός του σπιτιού βρισκόταν και η συζύγος του 85χρονου.

Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα και οι αθλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο

Δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το παρόν κύμα διαθεσιμότητας, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Καταγγέλλει τις απολύσεις ο ΣΥΡΙΖΑ


Σε καθεστώς διαθεσιμότητας κινδυνεύουν να μπουν και οι διακεκριμένοι αθλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο. 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι δεν προβλέπει εξαίρεση για τους πρωταθλητές οι οποίοι μετά τις αθλητικές τους επιτυχίες αποκαθίστανται επαγγελματικά από το κράτος, με τοποθέτησή τους σε κάποια θέση του Δημοσίου.

Μάλιστα στη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε στους Έλληνες Ολυμπιονίκες ότι από το κύμα διαθεσιμότητας δεν μπορεί να εξαιρεθούν οι αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων αθλητών, με όποιο περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται και τονίζει: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες... Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει».
Enhanced by Zemanta

Γι' αυτό το sex-tape ο Κιμ Γιονγκ-ουν εκτέλεσε την φιλενάδα του

Σύμφωνα με την Daily Mail αυτό είναι το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε την οργή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας


Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouKu (το κινεζικό YouTube) και απεικονίζει τρεις Κορεάτισσες να χορεύουν το τραγούδι Aloha Oe του Έλβις Πρίσλεϊ φέρεται, σύμφωνα με την Daily Mail, να είναι το περιβόητο sex tape που οδήγησε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν, να εκτελέσει τη φιλενάδα του Χιόνγκ Σονγκ-γολ.

Νοτιοκορεατική εφημερίδα είχε μεταδώσει ότι  ο μυστικοπαθής ηγέτης επέβαλε την ποινή του θανάτου σε δώδεκα μουσικούς, ανάμεσά τους και η τραγουδίστρια Χιόνγκ Σονγκ-γολ, που τον γνώριζε από όταν ήταν παιδιά και είχε ερωτικό δεσμό μαζί του, όταν εκείνος ανέβηκε στην εξουσία και ενώ και οι δύο ήταν παντρεμένοι.

Εκτός από την κατηγορία για sex tape, οι εκτελεσθέντες λέγεται ότι καταδικάστηκαν για κατοχή αντιγράφων της Βίβλου, που αποτελεί σοβαρό αδίκημα στην χώρα, όπου επισήμως είναι ένα κράτος άθεων.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σύννεφα και βροχές την Παρασκευή – Πού θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Παρασκευή. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα δώσουν λίγες βροχές στα βόρεια και δυτικά ορεινά του νομού, αναμένονται την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αντίστοιχος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Γλιτώνουν την απόλυση οι τρίτεκνοι αλλά….

Θετικά αποτελέσματα είχε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αντιπροσωπεία των τριτέκνων το απόγευμα της Πέμπτης. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθησύχασε τους τρίτεκνους, διαβεβαιώνοντας τους πως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τρία παιδιά μπορεί μεν να μετακινούνται λόγω κινητικότητας αλλά το σημαντικό είναι πως γλιτώνουν την απόλυση βάσει όμως εισοδηματικών κριτηρίων! 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τρία παιδιά και εισόδημα έως και 45.000 ευρώ εξαιρούνται της μοριοδότησης.  Αυτό σημαίνει πως μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας αλλά θα μετακινηθούν κατά προτεραιότητα σε άλλη υπηρεσία  που δεν αποκλείεται να είναι εντός της περιοχής που διαμένουν. 

Τι γίνεται με τους «ευκατάστατους» τρίτεκνους; 

Όσοι τρίτεκνοι όμως έχουν εισόδημα άνω των 45000 ευρώ, δεν σημαίνει πως αυτόματα απολύονται, ειδικά αν συγκεντρώνουν τα μόρια που απαιτούνται! Το σίγουρο είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι με τρία παιδιά και πολλά ….λεφτά δεν θα ενταχθούν σε αυτήν την ρύθμιση!!!

1.326 "μαϊμού" λογιστές είχαν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet


Στην επιφάνεια έφεραν διασταυρώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών 1.326 «μαϊμού» λογιστές. 

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα τα οποία ενώ είχαν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ως λογιστές για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και την διεκπεραίωση άλλων φορολογικών υποχρεώσεων για λογαριασμό άλλων φορολογούμενων, δεν είχαν αποκτήσει άδεια άσκησης επαγγέλματος φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Από τους 1.326 τουλάχιστον οι 800 ασκούν το επάγγελμα του φοροτεχνικού από το 1997.

Η διασταύρωση έγινε μεταξύ του Taxisnet και του Μητρώου αδειούχων Φοροτεχνικών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Τα στοιχεία των 1.326 «φοροτεχνικών» παραδόθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μηταράκη στο ΓΓΔΕ κ. Χ. Θεοχάρη, καθώς και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.

Να σημειωθεί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Κυδωνάκης, βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλη διασταύρωση στο Οικονομικό Επιμελητήριο από την οποία έχει προκύψει ότι περίπου 200 φοροτεχνικοί έχουν καταθέσει πλαστό πτυχίο στο Οικονομικό Επιμελητήριο με το οποίο έλαβαν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο συνάντησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκη, του ΓΓΔΕ κ. Χ. Θεοχάρη και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητήριου κ. Γ. Κυδωνάκη και του αντιπροέδρου κ. Κ. Κόλλια.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Πυρκαγιά στο υπόγειο του Notos galleries στον Πειραιά

Συναγερμός σήμανε στο πολυκατάστημα Notos galleries στον Πειραιά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα.


Η φωτιά ξέσπασε στο υπόγειο του καταστήματος που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Τσαμαδού και Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά. 

Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 15 πυροσβέστες με πέντε υδροφόρα οχήματα.



Σοκ με τον θάνατο 28χρονου μοντέλου -Ο άντρας της την σκότωσε και την έκαψε γιατί τον κόλλησε Aids

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου της 28χρονης καλλονής και μοντέλου Yulia Loshagina από τη Ρωσία, της οποίας το πτώμα βρέθηκε κακοποιημένο και απανθρακωμένο σε δάσος στα Ουράλια Όρη.


Το πτώμα της μάλιστα χρειάστηκε εξετάσεις DNA για να γίνει η ταυτοποίηση, καθώς ο λαιμός της ήταν σπασμένος και το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί από τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία συνέλαβε τον σύζυγό της και φωτογράφο Dmitry Loshagin, ο οποίος φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος. Οι Αρχές τον ανακρίνουν καθώς πιστεύουν πως σκότωσε την γυναίκα του επειδή τον κόλλησε Aids.

Η κοπέλα εξαφανίστηκε μετά από ένα μεγάλο κοσμικό πάρτυ που έγινε, κατά τη διάρκεια του οποίου η ίδια φαινόταν πολύ αγχωμένη. Μετά τον έλεγχο του DNA ταυτοποιήθηκε πως ήταν αυτή και αποκαλύφθηκε πως ήταν φορέας του Aids, κάνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να στραφούν προς τον σύζυγό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

Κεραυνοί από τη λογίστρια του Τσοχατζόπουλου: Με πίεσαν να αλλάξω την απολογία μου

Βόμβα έριξε η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου καθώς κατήγγειλε πως συγκατηγορούμενοί της, την πίεσαν να αλλάξει σημεία από την απολογία της. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως δέχθηκε πιέσεις από Νίκο Ζήγρα και Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα.

Η κ.Λαμπροπούλου αναφέρθηκε στις πιέσεις του Νίκου Ζήγρα και τόνισε ότι «εγώ ήρθα εδώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και όχι να καταδικάσω συγκατηγορούμενους μου». Τόνισε δε, ότι αγανακτεί με τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού πως αυτή του συνέστησε το ακίνητο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η δικηγόρος Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, που εμπλέκεται στην εταιρία NOBILIS, την πίεσε να αλλάξει το σημείο της απολογίας της σχετικά με τη σύσταση της εν λόγω εταιρίας. Η Λαμπροπουλου ανέφερε στην απολογία της πως είχε ακούσει ότι την εταιρία είχε συστήσει ο Γιάννης Σμπώκος.

Παράλληλα είπε πως συνέστησε έναν γνωστό της για να εκπροσωπήσει εταιρία «για να βοηθήσει τον κ. Τσοχατζόπουλο».

-Πρόεδρος: Σε τι να τον βοηθήσετε;

-Ε. Λαμπροπούλου: να κρυφτεί κ. Πρόεδρε.


Μικρότερο φέτος το επίδομα θέρμανσης αλλά θα το εισπράξουν όλοι οι δικαιούχοι

Στην... παλιά δοκιμασμένη συνταγή της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, που δεν θα συνδέεται με τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τη παταγώδη αποτυχία του περσινού συστήματος. 

Όπως σημειώνουν, πάντως, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, με το νέο σύστημα είναι προφανές ότι το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο, καθώς θα το εισπράξουν όλοι οι δικαιούχοι και δεν θα εξαρτάται από το ύψος της κατανάλωσης καυσίμου, δεδομένο που φαίνεται να προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο.

Η αποτυχία του περσινού συστήματος οφείλεται στο ότι για να πάρουν οι δικαιούχοι το επίδομα έπρεπε πρώτα να αγοράσουν το ακριβότερο κατά 35% πετρέλαιο θέρμανσης και να καταχωρήσουν τα σχετικά τιμολόγια στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ, το οποίο αφού έκανε τις αναγκαίες διασταυρώσεις με τα στοιχεία που έπρεπε να καταχωρήσουν και οι έμποροι καυσίμων, πίστωνε το επίδομα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Κι επειδή είναι προφανές ότι ο οικονομικά αδύναμος δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο, το αποτέλεσμα ήταν ότι καταβλήθηκαν ούτε 80 εκατ. ευρώ από το διαθέσιμο κονδύλι των 279 εκατ. ευρώ!

Με αυτό το δεδομένο κι έχοντας καταγράψει απώλειες ΦΠΑ περίπου 300 εκατ. ευρώ από τη μειωμένη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επαναφορά- με προσαρμογές- του συστήματος που ίσχυσε προ ετών για τη καταβολή επιδόματος θέρμανσης και όχι πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, με βάση κριτήρια που θα αφορούν στο εισόδημα, στο ύψος της ακίνητης περιουσίας, στην επιφάνεια του ακινήτου και στη τοποθεσία του (θα ισχύσουν γεωγραφικές ζώνες), οι δικαιούχοι θα εισπράξουν είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις (Νοέμβριο και Φεβρουάριο) επίδομα, που δεν θα εξαρτάται από τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ για τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης

Η διατήρηση του φόρου  του πετρελαίου θέρμανσης και  κατ΄ επέκταση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, δεν θα επιτρέψει την επιστροφή των πολιτών στην κατανάλωση του πετρελαίου.

Η κυβέρνηση δεν δικαιούται  να παραμένει προσκολλημένη στην προηγούμενη  ρύθμιση, όταν μάλιστα  δεν έχει προκύψει  κανένα όφελος για τα έσοδα του κράτους.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ιωάννινα: Με τη σφραγίδα του «εθελοντισμού» παγίδευε και εξαπατούσε πολίτες

Ο 40χρονος, μέσω του Facebook προσέγγιζε πολίτες -κυρίως γυναίκες- τους οποίους προέτρεπε να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εθελοντισμού


Το Facebook χρησιμοποιούσε για να παγιδεύει διάφορους πολίτες των Ιωαννίνων και να τους παίρνει χρηματικά ποσά, τάχα  για... «εθελοντική δραστηριότητα», ένας 40χρονος ο οποίος συνελήφθη, κατόπιν εντάλματος του ανακριτή, για υπόθεση απάτης, που αφορά ανύπαρκτη οργάνωση εθελοντικών δραστηριοτήτων. 

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι εξαπάτησε έξι πολίτες, από τους οποίους πήρε συνολικά το χρηματικό ποσό των 54.310 ευρώ ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος, μέσω του Facebook προσέγγιζε πολίτες -κυρίως γυναίκες- τους οποίους προέτρεπε να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εθελοντισμού, μέσω της εγγραφής τους στην υποτιθέμενη «Ελληνική Ενωση Ερευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» και στη συνέχεια, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη, τους εξαπατούσε εισπράττοντας χρήματα, για δήθεν παροχές και δραστηριότητες.

Για να γίνει πιστευτός, διατηρούσε γραφείο στα Ιωάννινα και εκμεταλλευόμενος τη μετέπειτα διαπροσωπική τους σχέση, τους έπειθε είτε να πληρώνουν χρηματικά ποσά, ως μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, είτε να κάνουν αγορές αγαθών και υπηρεσιών, για πλασματικές ανάγκες της οργάνωσης.

Ο 40χρονος, κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, η δε προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Άλλοι δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τα δύο νέα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους με επιβαρυμένη υγεία -  Πρόκειται για έναν 83χρονο από την Παλλήνη και μια γυναίκα 100 ετών από την Ξάνθη


Άλλοι δύο άνθρωποι κατέληξαν λόγω της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Αττική και την Ξάνθη, αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της λοίμωξης των κουνουπιών στους τρεις – ο πρώτος ασθενής, κάτοικος Αρτέμιδας, είχε καταλήξει στις 20 Αυγούστου. 

Συνολικά, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγραφεί 57 κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου.

Τα δύο νέα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους με επιβαρυμένη υγεία. Πρόκειται για έναν 83χρονο από την Παλλήνη και μια γυναίκα 100 ετών από την Ξάνθη.

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο των περιοχών υψηλού κινδύνου του Κέντρου, 15 δήμοι της Αττικής και άλλοι 18 στην υπόλοιπη χώρα βρίσκονται σε κλοιό από μολυσμένα με τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνούπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη- Ψυχικό, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Χολαργός - Παπάγου.

Μάλιστα, η τελευταία περιοχή μπήκε στο «κόκκινο» την τελευταία εβδομάδα μετά τον αυξημένο πληθυσμό μολυσμένων κουνουπιών και των κρουσμάτων που καταγράφηκαν.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου και ο δήμος Καβάλας (Καβάλα), οι δήμοι Συντικής και Ηράκλειας (Σέρρες), ο δήμος Κέρκυρας και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Ηλεία).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

ΤΡΟΜΟΣ στην Ελλάδα: «έρχονται σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο»!

 

Ανησυχία, φόβο και τρόμο προκαλεί ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη»)!


Το επιστημονικό άρθρο παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe).

Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Μεταξύ αυτών ανήκει η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο και τονίζεται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ήπειρος αλλά και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα και εντάσσονται στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας!


Ο διακεκριμένος σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σχολίασε το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας και είπε πως δεν συμφωνεί απόλυτα με το ρεπορτάζ της «Le Monde», αλλά παράλληλα προσέθεσε πως το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση.

«Πρόκειται για μια σοβαρή επιστημονική προσέγγιση που φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να ασπαστούμε πλήρως» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί σεισμός της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη χώρα μας. Στην Ιαπωνία όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός της Φουκουσίμα, το ρήγμα ήταν μεγέθους 300 χιλιομέτρων, ενώ στην Ελλάδα οι τεκτονικές δομές είναι πολύ μικρότερες. Παρ' όλα αυτά, κανείς δε μπορεί να πει με πλήρη βεβαιότητα τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει».


Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζονται παρόμοιοι χάρτες με τόση λεπτομερή καταγραφή των σεισμογενών περιοχών για την Ευρώπη!

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος SHARE, το οποίο κόστισε 4,1 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψε τα ιστορικά δεδομένα των σεισμών των τελευταίων τριάντα ετών.
Enhanced by Zemanta

«Τον σκότωσε η παπαδιά» δηλώνει μέσα από το κελί του ο εραστής της 43χρονης για το έγκλημα στην Ηλεία

«Δεν πυροβόλησα εγώ τον παπά», υποστηρίζει τώρα ο εραστής της 43χρονης συζύγου του άτυχου ιερέα, Αθανάσιου Αυγερόπουλου. Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος αλλάζει και πάλι την κατάθεσή του και δηλώνει θύμα της παπαδιάς, λέγοντας ότι είχαν σχέση και πως δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τον ιερέα, αλλά η 43χρονη σύζυγός του.

Ο κατηγορούμενος, μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso» από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει την ποινή του, λέει: «Δεν πυροβόλησα εγώ τον παπά. Η παπαδιά τον σκότωσε. Τον έφαγε για τα λεφτά».

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η παπαδιά-πριν την εγκληματική πράξη-, είχε εκμυστηρευτεί σε γνωστούς της πως ήταν αποφασισμένη να βγάλει από τη μέση τον άντρα της καθώς τη χτυπούσε και επειδή είχε σκοπό να του «φάει» τη σύνταξη και την περιουσία.

«Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι λόγοι που την έσπρωξαν στο έγκλμα. Μου είπε πως αν έπαιρνα πάνω μου όλες τις κατηγορίες, θα μου έδινε 20.000 ευρώ και θα φρόντιζε να με βγάλει γρήγορα από τη φυλακή. Θόλωσα, την πίστεψα, και έκανα λάθος να δηλώσω ένοχος, ενώ ήμουν αθώος. Δε γνώριζα τις συνέπειες του νόμου και έπεσα στην παγίδα», καταλήγει ο δράστης..



«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ στις αντιπροσωπείες της Mercedes και της BMW- Ελέγχονται για φοροδιαφυγή

Από το μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ περνούν οι μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων Mercedes και BMW, μετά τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή που έχουν γίνει σε βάρος τους.

Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η έρευνα ξεκίνησε όταν δημοσιεύματα του περασμένου Μαΐου, ανέφεραν πως οι δύο εταιρείες «εμφανίζουν την τιμή εργοστασιακής πώλησης των αυτοκινήτων από τις μητρικές εταιρείες στη Γερμανία στις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική εργοστασιακή τιμή, γεγονός που συνεπάγεται απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από τα τέλη ταξινόμησης και τους φόρους πολυτελείας».

Με αφορμή το περιστατικό, ο κ. Μαυραγάνης είχε δώσει εντολή για άμεση παρέμβαση του ΣΔΟΕ και σήμερα ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη εξονυχιστικές έρευνες από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα διενεργούνται έρευνες από το ΣΔΟΕ προκειμένου ελεγχθεί εάν ήταν νόμιμη η εισαγωγή, η εμπορία και η κυκλοφορία ΕΙΧ οχημάτων.

Ο υφυπουργός τέλος, τόνισε πως «είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων» και διαβεβαιώνει ότι «με την ολοκλήρωση των ελέγχων και σε περίπτωση διαπίστωσης φορολογικών παραβάσεων ή λαθρεμπορίας, τα επιβληθέντα πρόστιμα θα διαβιβαστούν άμεσα για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αρμόδια τελωνεία».

Υπουργείο Οικονομικών: Καμία παραγραφή για τις υποθέσεις των 1.750 πλούσιων φορολογούμενων

«Δεν έχει επέλθει παραγραφή», δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών για τις υποθέσεις φορολογικού ελέγχου 1.750 φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που ερευνώνται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με υπουργική απόφαση του Απριλίου του 2011 είχαν συγκροτηθεί 32 Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου για τη διενέργεια οριστικού (τακτικού) φορολογικού ελέγχου περίπου 1.750 φορολογουμένων με ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 2238/1994.

Ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων των συνεργείων αυτών, ανατέθηκε στη συνέχεια (Νοέμβριος του 2012) στα Διαπεριφερειακά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για τον καλύτερο συντονισμό του ελεγκτικού έργου και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση των ελέγχων. «Ο έλεγχος των εν λόγω φυσικών προσώπων εμπίπτει πλέον στις αρμοδιότητες του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Όλα τα στοιχεία που αφορούν τους ελέγχους των ανωτέρω υποθέσεων δημοσιεύονται μηνιαίως στην ιστοσελίδα www.gsis.gr , αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης και ενημερώνει ότι «δεν έχει επέλθει παραγραφή για τις ανωτέρω υποθέσεις».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πότε θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένοι φορολογικοί έλεγχοι και πότε θα βεβαιωθούν τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν αλλά και αν υπάρχουν μεταξύ αυτών και υποθέσεις που έχουν παραγραφεί.

Χάος στην κυβέρνηση -Ο ένας υπουργός απολύει και ο άλλος προσλαμβάνει


Με την Τρόικα να βάζει το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης και να ζητά επιτακτικά τον ξαφνικό θάνατο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με απολύσεις εξπρές των εργαζομένων, χωρίς αποζημιώσεις και τη κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων να βρίσκεται σε εξέλιξη στην κυβέρνηση επικρατεί σύγχυση. Από τη μία πλευρά υπάρχουν υπουργοί που συντάσσονται με τις απαιτήσεις της Τρόικα και μιλούν για «υποχρεωτικές» απολύσεις, υπάρχουν όμως και εκείνοι που αρνούνται πεισματικά ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις, αντιθέτως θα γίνουν προσλήψεις.

Μητσοτάκης και Στουρνάρας λένε «ναι» σε απολύσεις

Οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννης Στουρνάρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτοί που από την πρώτη στιγμή είπαν πως θα πρέπει να υπάρξουν αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων από το Δημόσιο προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος και η χώρα να μην μπορέσει να πάρει τις επόμενες δόσεις από το δάνειο της Τρόικα.

«Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσει η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις», είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών.

Σήμερα χαρακτήρισε μη βιώσιμες τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας και μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι μαζί με την ΛΑΡΚΟ στοιχίζουν στον φορολογούμενο 150 εκατ .ευρώ ετησίως, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «θα γίνει σκληρή διαπραγμάτευση» προκειμένου να πειστούν οι δανειστές ότι η λύση που προτείνει η ελληνική πλευρά, για εκκαθάριση εν λειτουργία, θα δίνει μεγαλύτερη άξια στο δημόσιο σε βάθος χρόνου.

Και ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του δήλωσε πως η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να λάβει οριζόντια μέτρα γιατί την πίεζαν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και τόνιζε πως μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχουν δει την πόρτα της εξόδου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα προέλθουν ακόμα και από καταργήσεις οργανισμών. Παράλληλα δεσμεύεται συνεχώς πως θα απομακρυνθούν άμεσα οι «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο πλήρης έλεγχος του προφίλ των δημοσίων υπαλλήλων είναι ιδιαιτέρως σημαντικός όσον αφορά την αξιολόγηση, ενώ όπως υποστηρίζει στο έγγραφο που διαβιβάστηκε «έχει ήδη διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση».

Μιχελάκης και Αδωνις υποστηρίζουν πως δεν θα γίνουν απολύσεις

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και οι υπουργοί που υποστηρίζουν με τον πλέον δυναμικό τρόπο πως δεν θα γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο, αλλά οι υπαληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο Mega δήλωσε άγνοια για τη δήλωση του κ.Μητσοτάκη πως «σε αντίθεση με τους δημοτικούς αστυνομικούς οι σχολικοί φύλακες δεν θα βρουν δουλειά». Μάλιστα ο κ.Μιχελάκης επιχείρησε να καθησυχάσει τους σχολικούς φύλακες τονίζοντας ότι υπάρχουν θέσεις που μπορούν να μετακινηθούν, όπως φύλακες σε Μουσεία, σε νοσοκομεία κλπ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης βάζει στοίχημα την υπουργική καρέκλα και υποστηρίζει πως αν γίνει έστω και μία απόλυση από το χώρο της Υγείας τότε εκείνος θα παραιτηθεί. Μάλιστα σε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις παροτρύνει τους πολιτικούς αντιπάλους του να βάλουν στοίχημα λέγοντας πως αν δεν γίνουν απολύσεις να παραιτηθούν εκείνοι από τις θέσεις τους.

Χθες πάντως ανακοινώθηκαν προσλήψεις στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα tο αίτημα για την πρόσληψη στο Δημόσιο ενός μέλους κάθε οικογένειας αστυνομικού και πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ικανοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Με τον τρόπο αυτό η πολιτεία εκπληρώνει υποχρεώσεις με ιδιαίτερο ηθικό βάρος απέναντι στις οικογένειες αστυνομικών και πυροσβεστών που διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα για να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη» σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 24 αιτήματα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από οικογένειες αστυνομικών και πυροσβεστών που πληρούν τις προϋποθέσεις».



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Κατάληψη από σχολικούς φύλακες στο υπουργείο Εσωτερικών

Κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν σχολικοί φύλακες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε ότι είχε για σήμερα προγραμματισμένο ραντεβού με τους σχολικούς φύλακες, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε σε μια νύχτα να καταργήσει το θεσμό των σχολικών φυλάκων και από την άλλη ετοιμάζεται να προσλάβει 3.800 σχολικούς φύλακες μέσω ΕΣΠΑ», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων της Λάρισας, Σωτήρης Αυγέρης.

«Διεκδικούμε την εργασίας μας, την οποία μάς πήραν σε μια νύχτα», πρόσθεσε ο κ. Αυγέρης.

Στις 10:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΣΔΟΕ: Τέσσερα νέα 48ωρα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις

Σε άλλες τέσσερις επιχειρήσεις επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε το 3ήμερο 30/8 έως 01/9/2013, το μέτρο της 48ωρης αναστολής λειτουργίας για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.


Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, οι επιχειρήσεις είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχαν έδρα στις πόλεις Καλαμάτα, Βόλος, Τρίκαλα και Κομοτηνή

Πέραν του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ακολουθεί η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου, τον καταλογισμό των φόρων, ως και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς. Επίσης, σε δύο περιπτώσεις εφαρμόσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οι υπαίτιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη σε βάρος του Α. Πάλλη για αρπαγή Βρετανού

Κακουργηματική κατηγορία για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και σε απόπειρα εκβίασης απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ύστερα από καταγγελία του συμβούλου ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πειρατείας πλοίων.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του καταζητούμενου επιχειρηματία, που εμφανίζεται ως μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αλλά και σε βάρος ακόμα τριών προσώπων, αφορά στην επιχείρηση αρπαγής του Βρετανού Έντουαρντ Πρίνγκλ Στέισι, στις 27 Νοεμβρίου του 2012 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο καταγγέλλων απευθύνθηκε στην Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και στην πρεσβεία της χώρας του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση πλην του επιχειρηματία που καταζητείται επίσης για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια της FBBank, για την οποία έχει προφυλακιστεί ο Β. Ρέστης, είναι ένας απόστρατος αξιωματικός, ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ένας δικηγόρος. Οι τρεις τους διώκονται για αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια σε αυτή και απόπειρα εκβίασης.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι εξιστόρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» όσα έζησε στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωί της 27ης Νοεμβρίου του 2012 από ανθρώπους -όπως λέει- του πρώην συνεργάτη του και ιδρυτή του ιδρύματος «ΠΑΛΙΣ», κατονομάζοντάς τον ως υπεύθυνο της παράνομης κράτησής του.

Τα ίδια έχει καταθέσει στους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής καθώς και στην εκτενή αναφορά που έκανε στη βρετανική πρεσβεία στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Στις καταγγελίες του Στέισι απάντησε μέσω της "Κ.Ε" μια εβδομάδα μετά η εταιρεία IMS Enterprises S.Α. στην οποία συνεργαζόταν ο Βρετανός με τον Πάλλη.

Newsroom Enet

Spiegel για Μητσοτάκη: Για να αποδείξει πως δουλεύει, «κόβει» χιλιάδες θέσεις εργασίας

Χαμογελώντας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ποζάρει στο φακό του γερμανικού περιοδικού, στο πλαίσιο της συνέντευξής του

Με κεντρική φωτογραφία τον ίδιο να στηρίζεται στην κάσα της πόρτας, ενώ δεξιά του κρέμονται πέντε από τις υπουργικές γραβάτες, το περιοδικό Spiegel πραγματοποιεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τίτλο: «Γόνος της λιτότητας: Μια δύσκολη υπόθεση για το νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Ο υπουργός ποζάρει στην κάμερα του γερμανικού περιοδικού χαμογελώντας, ενώ σε πρώτο πλάνο φαίνονται φωτογραφίες με την οικογένειά του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Χίλαρυ Κλίντον να ερωτοτροπεί με γυναίκα [εικόνες]


Στη δημοσιότητα έδωσε η εφημερίδα «Globe» το εξώφυλλο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και άναψε φωτιές στην Washington και στην κυβέρνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Μέσα κάνουν λόγο για την κρυφή ερωτική ζωή της πρώην Υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton. Εδώ και χρόνια μέρος του Τύπου αφήνει υπονοούμενα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις «φωτογραφίζει» το γεγονός ότι η Hillary είναι ομοφυλόφιλη και έχει εδώ και χρόνια σχέση με τη γραμματέα της!


Αυτή τη φορά όμως ,η εφημερίδα δεν περιορίζεται στις φήμες, αλλά έχει ντοκουμέντα: συγκεκριμένες φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα μέχρι τώρα λεγόμενα. Όπως φαίνεται από το εξώφυλλο και από την μικρή επεξήγηση, η Hillary βρίσκεται σε πισίνα και ερωτοτροπεί με άγνωστη γυναίκα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το υλικό που τώρα διέρρευσε είναι από video ασφαλείας της εποχής.

ΣΟΚ στη Βουλιαγμένη: Πυροβόλησαν επιχειρηματία στο κεφάλι

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον σοβαρό τραυματισμό ενός επιχειρηματία στην Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα ένα άτομο εισέβαλλε στην βίλα του 60χρονου Θ.Σ στην οδό Πραξιτέλους και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση .

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες ενώ για την ώρα δεν έχουν καταλήξει για το εάν πρόκειται για απόπειρα ληστείας ή για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε υπόθεση διακίνησης λαθράιων τσιγάρων.

ΘΡΙΛΕΡ με την εξαφάνιση της 5χρονης Χούντα από τη Συρία-Αγνοείται και ο πατέρας της!

​Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση της 5χρονης Χούντα από τη Συρία που εξαφανίστηκε το Σάββατο 30/8/13 στο Ίλιον.


Το κοριτσάκι είναι πρόσφυγας από τη Συρία και από τον περασμένο Μάρτιο ζούσε στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Ίλιον.

Εκεί την περασμένη Παρασκευή την συνάντησε ο πατέρας της, ο οποίος πήγε συνοδευόμενος από ανθρώπους, που κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια τόσο του ίδιου όσο και του παιδιού!

Από τότε αγνοούνται! Παρά την τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό της Χούντα και του πατέρα της, έως αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε υπάρξει κανέναν στοιχείο που να οδηγεί στα ίχνη τους και αυτό επέτεινε την ανησυχία των ανθρώπων στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τα μηνύματα Amber Alert στα τηλεοπτικά δίκτυα με τη μετάδοση της φωτογραφίας του παιδιού, κυκλοφορεί και μήνυμα στις πληροφοριακές πινακίδες στην Αττική Οδό και στους αυτοκινητόδρομους, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν για τον εντοπισμό του παιδιού.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, αφού δεν αποκλείεται να είναι μπλεγμένοι στα πλοκάμια αδίστακτων διακινητών ανθρωπίνων οργάνων.

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής

Η οικογένεια της 5χρονης (οι γονείς της μαζί με εκείνη και το αδελφάκι της) εγκατέλειψε την Συρία γύρω στα τέλη του 2012. Τότε εμπιστεύτηκαν, όπως εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, διακινητές προς την Ευρώπη και λίγο αργότερα βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, οι γονείς και το ένα παιδί έφτασαν στη Σουηδία, όπου και ζουν μέχρι σήμερα.  Έτσι η οικογένεια απευθύνθηκε στα κυκλώματα των διακινητών, προκειμένου να εξασφαλίσει και το ταξίδι της Χούντα.

Τον περασμένο Ιανουάριο όμως, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, η μικρή εντοπίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» συνοδευόμενη από πρόσωπο που ισχυριζόταν ότι ήταν συγγενής, ο οποίος θα συνόδευε το παιδί στο εξωτερικό.

Οι Αρχές όμως δεν επέτρεψαν την έξοδο του παιδιού από την Ελλάδα, αφού δεν υπήρχε νομιμοποίηση στο πρόσωπο που το συνόδευε και δεν εξασφαλιζόταν η ασφάλεια της μικρής. Για περίπου δύο μήνες η μικρή Χούντα φιλοξενήθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων».

«Τον Μάρτιο με εντολή του εισαγγελέα η Χούντα ήρθε σε μας και τη φιλοξενήσαμε στο Ίλιον», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Παράλληλα με τη φιλοξενία της μικρούλας, το Χαμόγελο, όπως έχει κάνει για δεκάδες άλλα παιδιά που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με το κοριτσάκι από τη Συρία, κίνησε διαδικασίες για τον εντοπισμό της οικογένειάς της.

Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια οι γονείς και το αδελφάκι της βρέθηκαν στη Σουηδία.

Το τραγικό είναι ότι η οικογένεια εκτός από το δράμα του αποχωρισμού από το ένα παιδί και της προσφυγιάς, ζει και την αγωνία για τη ζωή του άλλου παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού με δότη τον πατέρα.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος είπε: «Ο πατέρας της μικρής ήρθε στην Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία να πάρει την κόρη του. Για να γίνει αυτό υποβλήθηκε ακόμη και σε εξετάσεις DNA. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας είχε επισκεφτεί το παιδί αρκετές φορές. Ωστόσο, στις 30 Αυγούστου και κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου κατάφερε να πάρει την κόρη του και να εξαφανιστεί. Δεν γνωρίζουμε πως έγινε αυτό, αφού εμείς δεν έχουμε αστυνομική προστασία».

«Έχουμε ήδη επεκτείνει τις έρευνες σε όλη την Ευρώπη, αφού αν βρίσκονται εντός αυτής, τότε ίσως εντοπιστούν. Αν όμως τους έχουν πάει αλλού, τότε όλα τα σενάρια είναι πιθανά», κατέληξε.


Πηγή: ''Τα Νέα''

Νέες μειώσεις στις συντάξεις έως και 20% -Τι αλλάζει στον υπολογισμό των επικουρικών

Από το 2014 δημιουργείται ο ατομικός λογαριασμός κάθε ασφαλισμένου και η σύνταξη και το εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάσει τις κρατήσεις. Παράλληλα οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 20% σε ό,τι αφορά στην επικουρική σύνταξη, αλλά και το εφάπαξ.


Οπως αναφέρει το Εθνος αναμένεται να προκύψουν νέα ελλείμματα στα Ταμεία και γι αυτό θα αναγκαστούν να προβούν στις νέες μειώσεις. Μάλιστα οι αλλαγές που έρχονται αναμένεται να κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη αλλαγή θα έχει να κάνει με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Το κράτος θα εγγυάται μόνο ένα ποσό κοντά στα 360 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα αλλάζει ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και από κει και πάνω για τον υπολογισμό του τελικού ποσού της σύνταξης θα καθορίζεται από την ασφαλιστική πορεία του κάθε ασφαλισμένου.

Σταδιακά θα καταργηθούν και οι εξαιρέσεις που προβλέπονται σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία αυτή τη στιγμή. Παράλληλα και από το 2014 έρχεται ο ενιαίος υπολογισμός των εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία που θα σημάνει δραματική μείωση του ποσού για τους περισσότερους εργαζόμενους.

Τέλος θα υπάρξει μείωση των εργοδοτικών εισφορών η οποία θα είναι της τάξης του 3,6% και η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά ως το 2016

Ιδιοκτήτης Λαμποργκίνι 6.500 κυβικών, δήλωνε άνεργος και χωρίς εισόδημα

Νέο «λαβράκι» έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, το οποίο ανακάλυψε ιδιοκτήτη Λαμποργκίνι 6.500 κυβικών από την Καβάλα, ο οποίος δηλώνει...άνεργος και τα τελευταία χρόνια δεν έκανε καν φορολογική δήλωση.


Το εντυπωσιακό λευκό αμάξι το οποίο ο άνδρας κυκλοφορούσε με άνεση στη Θεσσαλονίκη, δεν άφησε αδιάφορο το ΣΔΟΕ, το οποίο σε έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως ο ιδιοκτήτης του δηλώνει ανεπάγγελτος και τα δύο χρόνια δεν έχει υποβάλλει καν φορολογική δήλωση, ενώ το 2010 είχε δηλώσει εισόδημα μόλις 1.490 ευρώ, αναφέρει το Εθνος.



Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η μητέρα της προστατευόμενης του Μιχάλη Ασλάνη ξεσπάει: " Δεν τον έκλεβε η Τζούλια μου"

Η μητέρα της πνευματικής κόρης του Μιχάλη Ασλάνη, ξεσπά. Μετά από την καταιγίδα υπαινικτικών δημοσιευμάτων προς το πρόσωπο της οικογένειάς της, όσον αφορά την σύνδεσή τους με την οικονομική καταστροφή του σχεδιαστή, που τον οδήγησε και στον θάνατο η γυναίκα αποφάσισε να λύσει την σιωπή της.


«Η οικογένειά μας είναι καθαρή. Η Τζούλια ήταν το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του Μιχάλη. Το κορίτσι μου σπουδάζει στην Κρήτη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τώρα το καλοκαίρι έβγαζε το χαρτζιλίκι της εργαζόμενη σε ένα μαγαζί με τουριστικά στη Μύκονο. Πώς είναι δυνατόν να τον έκλεβε στην Αθήνα;», δηλώνει σε καθημερινή εφημερίδα.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πνευματική κόρη του σχεδιαστή, Τζούλια, ζει μαζί με τους γονείς της στη βίλα του σχεδιαστή στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου.

«Όλη μέρα κλαίω. Δεν μπορώ να ζω χωρίς τον Μιχάλη. Είχα και αδελφό, αλλά ο Μιχάλης ήταν πάνω από αυτόν. Για μένα ήταν όλη μου η ζωή. Η Τζούλια είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να κοιμηθεί, να δει φωτογραφίες του. Αν συνεχίσω να είμαι σ΄ αυτήν την κατάσταση, δεν θα μπορέσω να ζήσω», λέει η οικιακή βοηθός του Μιχάλη Ασλάνη.

«Αυτό το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για εμάς. Δεν ήταν καλά στην υγεία του και όλο μας έλεγε «θα έρθω, θα έρθω», δεν το έκανε όμως, αφήνοντας υπόσχεση ότι θα μας επισκεφτεί τον Σεπτέμβριο. «Θα έρθω να σας δω», γιατί εσύ και η Τζούλια είστε οι αγαπημένες μου μας έλεγε «περιγράφει η Βέρα και ξεκαθαρίζει ότι «Το σπίτι στην Μύκονο είναι του Μιχάλη. Εμείς απλά δουλεύουμε εδώ».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...