Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εκτός από την MI6, εμπλέκουν και την SAS στον θάνατο της Νταϊάνα

- Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η Daily Mail - Τι έγραφε το δαχτυλίδι που της δώρισε λίγο πριν φύγουν από το Ριτζ ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ - Τι λένε οι μάρτυρες για τη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο που ακολουθούσαν τη μοιραία Μερσεντές του ζεύγους


Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997. Η  είδηση είχε συγκλονίσει τον κόσμο, αφού η πριγκίπισσα ήταν ένα από τα γνωστότερα και πιο αγαπητά πρόσωπα της Βρετανίας και των απανταχού βασιλικών οικογενειών. Η πριγκίπισσα του λαού Νταϊάνα, που αγαπήθηκε όσο λίγοι, έφυγε άδοξα στα 36 της, αφήνοντας δύο παιδιά ορφανά και ένα έθνος στο πένθος. Δεκαέξι χρόνια μετά οι θεωρίες συνεχίζονται.

Μια αγνώστου ταυτότητας μηχανή που ήταν δίπλα στο αμάξι δίνει νέα στοιχεία για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Η τελευταία φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταιάνα λίγα λεπτά πριν πεθάνει την δείχνει να κάθεται με τον τότε σύντροφο της Ντόντι  στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας. Και να κοιτάει απεγνωσμένα αν πίσω τους βρίσκονται οι παπαράτσι.

Το τι συνέβη τα επόμενα δύο λεπτά, είναι στο επίκεντρο της Σκοτλαντ Γιάρντ σύμφωνα με αποκάλυψη από σκοπευτή των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας SAS, ότι δολοφόνησαν την Νταιάνα λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του αμαξιού στο τούνελ το μοιραίο βράδυ που άφησε την τελευταία της πνοή.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας ανάμεσα στις τόσες που γράφτηκαν για την Νταϊάνα. Η επίσημη έρευνα κατέληξε πριν πέντε χρόνια στο ίδιο συμπέρασμα. Η εφημερίδα Daily Mail όμως έχει άλλη γνώμη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κοστίζει ακριβά η… δωρεάν Παιδεία: Δίνουμε 3.500 το χρόνο για φροντιστήρια!

Κατά μέσο όρο, η ελληνική οικογένεια δαπανά 3.500 ευρώ το χρόνο για τα φροντιστήρια προκειμένου το παιδί τους να έχει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για μια θέση στο πανεπιστήμιο, ποσό που ισχύει στο 1/9 του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.


Όπως αποκαλύπτει  έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή, οι ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος είναι εμφανείς και ως εκ τούτου οι οικογένειες στρέφονται στην παραπαιδεία για να καλύψουν τα κενά: Το ο 61% των γονιών δίνει τον χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα. Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, 7 στις 10 οικογένειες (68%) θεωρούν απολύτως απαραίτητο το φροντιστήριο για επιτυχία στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μόλις το 17% απάντησε ότι ο λόγος φοίτησης σε φροντιστήριο είναι επειδή θέλει ενίσχυση στα μαθήματα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια στην Αχαρνών μεταξύ οπαδών

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Στρατηγού Καλάρη.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού που κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την Βέροια συναντήθηκαν με οπαδούς της ΑΕΚ μετά τον φιλικό αγώνα της ομάδας με την Καλλιθέα.

Τα αίματα άναψαν για άγνωστο ακόμα λόγο, με αποτέλεσμα στα στενά της περιοχής να σημειωθεί πετροπόλεμος μεταξύ των οπαδών αλλά και ξυλοδαρμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις και αρκετές προσαγωγές.

Δείτε σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου καθώς και Νήσος Ικαρία και Νήσος Σάμος και Νήσος Χίος.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δημοσκόπηση: Οριακά πρώτη η ΝΔ, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ, στο όριο η ΔΗΜΑΡ

Οριακό προβάδισμα 0,1% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής». Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, καθώς το ΚΚΕ εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με ποσοστό 6,9%.

Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29%, η Χρυσή Αυγή 11,7%, το ΚΚΕ 6,9%, το ΠΑΣΟΚ 6,8%, οι ΑΝΕΛ 5,1% και τέλος η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3,1%. Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis μεγάλη αύξηση καταγράφουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,4%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο «Κανένας» με 40% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 31% και ο Αλέξης Τσίπρας με 11%. Το 64% επιθυμεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τη θητεία της, ενώ το 34% ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Συναγερμός στην Αθήνα: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Σεπτέμβριο

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές ασφαλείας έπειτα από πληροφορίες και ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα εντός του Σεπτεμβρίου. 


Το σχεδιαζόμενο ισχυρό χτύπημα, σύμφωνα με τις αναλύσεις των στοιχείων που κάνουν οι Αρχές, θα αφορά οικονομικό στόχο και ειδικότερα πρόσωπο από τον τομέα της οικονομίας. Τον συναγερμό επιτείνει η προγραμματισμένη έλευση του κλιμακίου της τρόικας.

Ηδη, επανασχεδιάζονται και ενισχύονται υπό το πρίσμα αυτής της απειλής τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου κινούνται τα στελέχη της τρόικας αλλά και έλληνες παράγοντες του οικονομικού τομέα.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του λεγόμενου αντάρτικου πόλεων που έχει εκδηλωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού με μία σειρά βομβιστικών και άλλων επιθέσεων, είχε ανησυχήσει την Αντιτρομοκρατική και τις υπηρεσίες Πληροφοριών περισσότερο από όσο είχαν αφήσει δημόσια να φανεί. Μάλιστα, στο «Σχέδιο Φοίνικας» των τρομοκρατών οι Αρχές είδαν ποιοτικά χαρακτηριστικά τέτοια, που τις έκαναν να ξαναβάλουν στο μικροσκόπιο πρόσωπα και τις κινήσεις τους.

Η πρώτη προκήρυξη, με την υπογραφή της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, έδειχνε ότι στόχος των συντακτών της δεν ήταν απλώς και μόνο να δηλώσουν την παρουσία τους, αλλά επιπλέον να δείξουν τη διάθεση και ενδεχομένως την ετοιμότητά τους να κλιμακώσουν τη δράση τους.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική διάβαζε και ένα «προσκλητήριο» των Πυρήνων σε πρόσωπα που είχαν κινηθεί στις παρυφές τους και είχαν απομακρυνθεί, αλλά και σε ομάδες που κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποσχισθεί τα προηγούμενα χρόνια και είχαν δράσει αυτόνομα. Σε αυτές τις ομάδες η Αστυνομία περιλαμβάνει κυρίως τη Σέχτα Επαναστατών, η οποία «σίγησε» ύστερα από δύο δολοφονίες και σειρά χτυπημάτων.

Μάλιστα, η επίκληση στη Σέχτα «διαβάζεται» ως πρόσκληση για δολοφονική επίθεση. «Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς -FAI - IRF, σε συνεργασία με τους συντρόφους από τις Συμμορίες Συνείδησης, τιμώντας την παλιά και διαχρονική μας φιλία, ανατινάξαμε το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, ως ένδειξη αυθεντικής αλληλεγγύης στα δέκα φυλακισμένα αδέλφια μας Γιώργο Π., Ολγα, Γεράσιμο, Χρήστο, Μιχάλη, Γιώργο, Χάρη, Θεόφιλο, Παναγιώτη, Δαμιανό, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή τους στη Συνωμοσία», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην προκήρυξη και συνέχιζαν: «Μετά από δύο, περίπου, χρόνια σιωπής στην ελληνική επικράτεια, η Σ.Π.Φ. επιστρέφει. Σε κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης, τους πυρήνες της FAI ("αντιφασιστικό μέτωπο", "αλώβητος πυρήνας εκδίκησης", "Μοναχικός Λύκος" κ.ά.) και τη Σέχτα Επαναστατών, στηρίζουμε και ενισχύουμε τη διεθνή συνωμοσία της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF). Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα».

H κινητικότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κράτησε σε επιφυλακή και τις διωκτικές Αρχές. Μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού - με την οποία δηλώθηκε το σχέδιο ανασυγκρότησης των τρομοκρατών - ακολούθησαν επιθέσεις με στόχο πρόσωπα που αμέσως ή εμμέσως είχαν συνδεθεί με την εξάρθρωση των Πυρήνων.

Ετσι, στο στόχαστρο μπήκε σωφρονιστικός υπάλληλος (χτύπημα με συμβολισμό, περισσότερο, που αφορά τις συνθήκες κράτησης τις οποίες καταγγέλλουν οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι ως μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς) και στη συνέχεια ο πρώην διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρης Χωριανόπουλος, ο οποίος ήταν ο παραλήπτης δέματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, το οποίο όμως είχε εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική από την αρχή του «ταξιδιού» του, στη Θεσσαλονίκη, και έτσι όταν έφθασε στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι το εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Για την αποστολή του τρομοδέματος έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη. Στα χτυπήματα του «Σχεδίου Φοίνικας» περιλαμβάνονται και δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην... Ινδονησία: σε ξενοδοχείο και σε αστυνομική σχολή πριν από λίγες ημέρες. Και για τις δύο την ευθύνη έχει αναλάβει η οργάνωση  FAI - IRF. Η προκήρυξη για την τελευταία εμπρηστική επίθεση αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μόλις προχθές.

Οπως αναφέρεται σε αυτήν, πρόκειται για «άμεση πράξη εκδίκησης» που εκδηλώθηκε όταν έμαθαν για την αστυνομική επίθεση σε στέκι αναρχικών και για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για το τρομοδέμα στον Δ. Χωριανόπουλο. Επίσης απειλούν ότι «για κάθε χιλιοστό παραβίασης της ελευθερίας μας θα σας απαντάμε με χτυπήματα πιο βίαια από τα προηγούμενα».

Μυστήριο με το οπλοστάσιο

Ο τρόπος με τον οποίο προμηθεύτηκαν τα όπλα που κατέχουν οι οργανώσεις του αντάρτικου πόλεων απασχολεί έντονα τις Αρχές. Ενα σενάριο ήθελε να τα αγοράζουν από ποινικούς. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής εστιάσθηκε σε μια παρτίδα πιστολιών τύπου Glock (παρόμοιων με αυτό της φωτογραφίας) που βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντων, ενώ τέτοια πιστόλια είχαν και οι ληστές στο Βελεστίνου. Κατά την ΕΛ.ΑΣ., οι τρομοκράτες έχουν βρει δίαυλο εισαγωγής των όπλων αυτών «λυμένων» σε κομμάτια, από τη Φινλανδία. Μάλιστα, έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή για τον έλεγχο αυτών των εκτιμήσεων.

tanea.gr

Ερχεται νέος φόρος στα ακίνητα με 33 συντελεστές

Επιφυλάξεις από την τρόικα για εισπραξιμότητα από τις Εφορίες


Η εισπραξιμότητα του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα αντικαταστήσει από το 2014 το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ θα τεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει την προσεχή εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τα στελέχη του ΔΝΤ για την τεχνική βοήθεια σε θέματα φορολογίας. Η έλευση των στελεχών που επικουρούν την Ελλάδα σε θέματα φορολογίας πριν από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας δεν είναι τυχαία, καθώς επιδιώκεται να υπάρξει πλήρης επεξεργασία των θεμάτων που άπτονται της φορολογίας πριν αυτά τεθούν προς συζήτηση με τα κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Σε διευρυμένη σύσκεψη που συγκλήθηκε χθες το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη παρουσίασαν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα το σχέδιο προσχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ειδικότερα, εξετάστηκαν τεχνικά ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή του φόρου που θα αντικαταστήσει από το 2014 το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, όπως το ποιοι και υπό ποιες προϋποθέσεις θα εξαιρούνται από αυτόν.

Σημειώνεται πως ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα βαρύνει όλους τους ιδιοκτήτες, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για εντός σχεδίου ακίνητα, οικόπεδα, καταστήματα, αγροτεμάχια ή καλλιεργήσιμες γαίες και ανεξαρτήτως αν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή όχι. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα εφαρμόζεται ανά ακίνητο και όχι επί του συνόλου της περιουσίας και λόγω της «τεράστιας» διεύρυνσης της φορολογικής βάσης που θα προκληθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους περισσότερους φορολογουμένους που σήμερα καταβάλλουν το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ. Ο νέος φόρος είναι κλιμακωτός, προβλέπει 33 συντελεστές ανά τιμής ζώνης και επιβάλλεται ανά τετραγωνικό μέτρο.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. 

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσε, στα «ΝΕΑ», πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει οι δανειστές για την εισπραξιμότητα του φόρου από τις Εφορίες θα καμφθούν. Το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει αρχικό στόχο την είσπραξη του 80% των εσόδων που θα βεβαιωθούν από τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι για να πληρωθεί η επιταγή του νέου Μνημονίου για έσοδα 2,9 δισ. ευρώ από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πρέπει να βεβαιωθούν συνολικά έσοδα 3,6 δισ. ευρώ.
Αρμόδια στελέχη υποστηρίζουν πως ο στόχος του 80% δεν είναι φιλόδοξος. Οπως τονίζουν, ο νέος φόρος θα προκαλέσει φοροελαφρύνσεις. Ετσι, ακόμη και ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα επιβαρυνθούν λιγότερο σε σχέση με σήμερα. Επίσης, υπογραμμίζουν πως ακόμη και αν η εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προσεγγιστεί με την αντίστοιχη του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, το αποτέλεσμα είναι και πάλι ενθαρρυντικό.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΠ.

 Πάντως, από την πλευρά τους οι δανειστές θεωρούν πως η μέση εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων θα κινηθεί κοντά στο 70%. ΔΝΤ και ΕΕ εκτιμούν πως με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, πιο ασφαλής δείκτης για την εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων θεωρούνται τα έσοδα από τον ΦΑΠ 2011 και 2012. Αλλά τα απολογιστικά στοιχεία για τους φόρους αυτούς δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ακόμη, παρότι αναγνωρίζουν πως τα έσοδα από εντός σχεδίου ακίνητα, καταστήματα και οικόπεδα θα είναι ικανοποιητικά, εκτιμούν πως για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, αγροτεμάχια και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις οι εισπράξεις δεν θα είναι ανάλογες των εκτιμήσεων.

Αν επικρατήσει η άποψη των δανειστών το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να μεταβάλει τους υφιστάμενους υπολογισμούς του, καθώς θα απαιτηθεί πλέον η βεβαίωση 4,1 δισ. ευρώ από τον νέο φόρο, ήτοι 500 εκατ. ευρώ περισσοτέρων. Αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει στη μεταβολή της κλίμακας των 33 ζωνών που έχει καταρτίσει το υπουργείο και η οποία προβλέπει επιβαρύνσεις από 2 ευρώ έως 23,1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Παραδείγματα

Σήμερα ο ιδιοκτήτης ακινήτου 120 τετραγωνικών μέτρων που οικοδομήθηκε το 2004 και βρίσκεται σε περιοχή που η αντικειμενική τιμή ζώνης κυμαίνεται μεταξύ 1.001 και 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο πληρώνει χαράτσι 720 ευρώ, ήτοι το κόστος ανά τετραγωνικό ανέρχεται σε 12 ευρώ. Με τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο ίδιος ιδιοκτήτης θα πληρώσει 504 ευρώ, ήτοι 4,20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή θα καταβάλει 216 ευρώ λιγότερα. Ιδιοκτήτης ακινήτου 100 τετραγωνικών μέτρων που οικοδομήθηκε το 2002 και βρίσκεται σε περιοχή που η αντικειμενική τιμή ζώνης είναι στα 520 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο πληρώνει σήμερα χαράτσι 368 ευρώ, δηλαδή 9,20 ευρώ ανά τετραγωνικό. Με τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο ίδιος ιδιοκτήτης θα πληρώσει 270 ευρώ, ήτοι 2,7 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή θα καταβάλει 98 ευρώ λιγότερα.

tanea.gr

Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν εφάπαξ την εφορία


Περίπου 700.000 φορολογούμενοι εξαιτίας της καθυστέρησης των ελέγχων θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ και όχι σε δύο διμηνιαίες δόσεις.

Πρόκειται για 500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι έχουν υποβάλει ακόμη και από τις αρχές Ιουλίου τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος αλλά δεν έχει προχωρήσει η εκκαθάριση.

Κι αυτό γιατί κατά την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων που δήλωσαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, για τις καθαρές αποδοχές τους και τους παρακρατηθέντες φόρους μισθωτών υπηρεσιών, με τα αντίστοιχα δεδομένα των δηλώσεων ΦΜΥ που υπέβαλαν οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, προέκυψαν σημαντικές αποκλίσεις οι οποίες ελέγχονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτός από τις δηλώσεις στις οποίες έχουν εντοπιστεί αναντιστοιχίες με τις δηλώσεις των εργοδοτών όσον αφορά τα ποσά των φορολογητέων αποδοχών και των παρακρατηθέντων φόρων άλλες περίπου 200.000 δηλώσεις έχουν παραπεμφθεί για έλεγχο στις αρμόδιες ΔΟΥ λόγω αμφιβολιών για τα ποσά εισοδημάτων και δαπανών που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι. Σε αυτή την περίπτωση με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω των θερινών διακοπών, ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών η 16η Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά από τις 500.000 δηλώσεις όπως διαπιστώνεται οι περισσότερες αφορούν φορολογούμενους που είναι απόλυτα «ειλικρινείς».

Δήλωσαν δηλαδή ορθά τα ποσά των καθαρών φορολογητέων αποδοχών και των παρακρατηθέντων φόρων από τις βεβαιώσεις στους σχετικούς κωδικούς, αλλά οι δηλώσεις δεν εκκαθαρίστηκαν είτε επειδή εντοπίστηκαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τα ποσά που δήλωσαν οι εργοδότες στις οριστικές δηλώσεις ΦΜΥ είτε επειδή διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εργοδότες δεν είχαν καν υποβάλει ηλεκτρονικά δηλώσεις ΦΜΥ ή βεβαιώσεις αποδοχών εργαζομένων τους.

Βέβαια δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που επιχειρείται να αποκρυβεί εισόδημα από λογιστές οι οποίοι για να μειώσουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις πελατών τους ανέγραψαν ποσά παρακρατηθέντων φόρων υψηλότερα από τα πραγματικά, αλλά εντοπίστηκαν από τις αυτόματες διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται από το ΤΑΧΙSNET. Από το σύνολο των 700.000 δηλώσεων σε... καθυστέρηση υπολογίζεται ότι οι μισές είναι χρεωστικές. Πέρα λοιπόν από την ταλαιπωρία όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και βεβαιωθεί το ποσό του αναλογούντος φόρου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να το εξοφλήσουν εφάπαξ, καθώς θα έχει παρέλθει πλέον το χρονικό όριο μέχρι το οποίο υπήρχε η δυνατότητα βεβαίωσης φόρου για εξόφληση σε δύο δόσεις.

Επιπρόσθετα θα καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή των νέων επιδομάτων τέκνων σε όσους από τους φορολογούμενους, των οποίων έχει «μπλοκαριστεί» η εκκαθάριση, είναι δικαιούχοι.

Εξάλλου μία εβδομάδα περιθώριο έχουν περίπου 700.000 φορολογούμενοι οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Πρέπει να το κάνουν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 του μήνα οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται με πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Έτσι όσοι δεν είναι συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους με την εφορία η δήλωση θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη γεγονός που συνεπάγεται:

Επιβολή πρόσθετου φόρου ίσου με το 2,5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος. Ο έξτρα φόρος προκύπτει καθώς στις εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών του 2012. Η συνολική αξία των αποδείξεων δεν λαμβάνεται υπόψη για την κάλυψη του 25% του ετησίου εισοδήματός.

Αυτό έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση των φορολογουμένων με επιπλέον φόρο 10% επί του 25% του ετησίου εισοδήματος, δηλαδή με πρόσθετο φόρο 2,5% επί του εισοδήματος.

Επιβολή προσαύξησης 1% επί του κύριου φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση.

Επιβολή προστίμου 39 ευρώ, εφόσον η δήλωση είναι μηδενική ή πιστωτική.

Επιβάρυνση με επιπλέον ποσό φόρου εισοδήματος, λόγω απώλειας του δικαιώματος μείωσης του αναλογούντος φόρου κατά το 10% συγκεκριμένων δαπανών για ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και μαθημάτων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και δωρεές χρηματικών ποσών.

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο – Πού θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα

Χαλάει ο καιρός το Σάββατο, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη.

Οι βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, ενώ καλό καιρό με παροδικές νεφώσεις θα έχει η υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 30 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ

Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια αναφέρει η πρόβλεψη για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Τοπικές νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας, αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αντιδρώντας στην πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

- Εβδομάδα δράσης απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

- 48ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.

- Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Παρατείνεται ως την ερχόμενη Παρασκευή η προθεσμία πληρωμής φόρου και ΦΑΠ

Καθώς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «αρκετοί υπόχρεοι ειδοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες»

Στην παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της πρώτης δόσης του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 έως την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία και για τις δύο πληρωμές έληγε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων».

Το υπουργείο υπενθυμίζει, επίσης, ότι οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου που τους αναλογεί δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.

Ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και ο φόρος φυσικών προσώπων πληρώνεται σε 3 δόσεις.

Στο ΣΔΟΕ τα ονόματα "ύποπτων" γιατρών για υπερσυνταγογράφηση


Λίστα με ονόματα γιατρών οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον Ιούνιο παρέδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, οι εν λόγω γιατροί να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Ερευνες για Ασλάνη: Πρόσωπο-κλειδί η Τζούλια από την Αλβανία

Το κορίτσι που μεγάλωσε σαν παιδί του - Το Σάββατο, στις 11 το πρωί στη Χαλκίδα, το τελευταίο αντίο στον σχεδιαστή


Ήταν λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν η είδηση έγινε γνωστή: ο Μιχάλης Ασλάνης είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Τον βρήκε πεσμένο δίπλα στο κρεββάτι του η υπεύθυνη του ατελιέ του, η συνεργάτης του που είχε κλειδιά του σπιτιού του.

Την ίδια ώρα, πρόσωπο - κλειδί για τις έρευνες του θανάτου του σχεδιαστή είναι η Αλβανίδα λογίστριά του Τζούλια, την οποία ο γνωστός σχεδιαστής μόδας είχε υιοθετήσει .

Μάλιστα, ο Μιχάλης Ασλάνης όχι μόνο τη μεγάλωσε και φρόντισε για την εκπαίδευσή της, αλλά παράλληλα είχε προσλάβει και την μητέρα της σαν καθαρίστρια.

Ένα βίντεο από το παρελθόν, και συγκεκριμένα από το 1997, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και απεικονίζει τον Ασλάνη και την μικρή τότε Τζούλια.

Η Τζούλια, φέρεται να είναι εκείνη η οποία διαχειριζόταν τα οικονομικά του γνωστού σχεδιαστή μόδας.

Τα αίτια του θανάτου

Σε πνευμονικό οίδημα αποδίδεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη που έχει συνταράξει το χώρο της μόδας και της σόου μπιζ. Ο σχεδιαστής μόδας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με αυξημένο σάκχαρο, ενώ ως γνωστόν δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκαν άδεια κουτιά χαπιών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο protothema.gr o ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ασλάνη, η «προσωρινή αιτία» θανάτου του σχεδιαστή είναι «πνευμονικό οίδημα». «Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη κάτι ξεκάθαρο, γι' αυτό και αναφερόμαστε σε προσωρινή αιτία. Πνευμονικό οίδημα μπορεί να προέλθει είτε από λήψη φαρμάκων ή ναρκωτικών, είτε και από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά» ανέφερε ο γιατρός.

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα δοθούν σε περίπου 20 ημέρες οπότε και θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων καθώς αυτά είναι που θα ξεκαθαρίσουν αν ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε αυτοκτονία, σημείωσε τέλος ο κ. Μπουζιάνης.

Το Σάββατο, στις 11 το πρωί στη Χαλκίδα, το τελευταίο αντίο στον σχεδιαστή

Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ασλάνη, θα πουν συγγενείς και φίλοι, το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στην Χαλκίδα.

Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 10 το πρωί όπου αναμένεται πλήθος κόσμου για να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, τον Μιχάλη Ασλάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η 21χρονη Πολωνή που θέλει να κάνει σεξ με 100.000 άντρες

Μέχρι σήμερα έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή με 284 άντρες!


Είναι όμορφο πράγμα να βάζεις στόχους και να προσπαθείς να τους πετύχεις, αλλλά στην περίπτωση της 21χρονης Ania Lisewska από την Πολωνία τα πράγματα αλλάζουν...

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η νεαρή κοπέλα επιθυμεί να ρίξει στο κρεβάτι της 100.000 άντρες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Σκοπεύει να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τουλάχιστον 100.000 αρσενικά, για  20 λεπτά κάθε φορά.

«Λατρεύω το σεξ, τη διασκέδαση και τους άντρες», δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια, επισημαίνοντας ότι έχει αδυναμία στους Πολωνούς και τους Ευρωπαίους.

Η 21χρονη λέει ότι το σεξ στην Πολωνία είναι ακόμη ταμπού και κανείς δεν μπορεί να εκπληρώσει όπως θέλει τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή με 284 άντρες!

Η σελίδα της στο facebook διαθέτει πάνω από 14.000 φίλους. 

Θρίλερ στην υπόθεση Ασλάνη. Ποιος μπήκε στο διαμέρισμα πριν την αστυνομία; Τι έγγραφα λείπουν;

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος που συνεργαζόταν με τον σχεδιαστή φέρεται λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του να κινούνταν έξω από το διαμέρισμά του, ενώ το ίδιο έκανε και κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου. Κανονικά αυτό είναι κάτι το οποίο απαγορεύεται αυστηρά, ενώ λέγεται ακόμα πως ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να φτάσει στον χώρο όπου βρισκόταν νεκρός ο σχεδιαστής πριν από την αστυνομία και προχώρησε σε βιαστική παρατήρηση της σκηνής θανάτου προτού οι αστυνομικοί αποκλείσουν την οικία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, η ταυτοποίηση του θύματος άργησε να γίνει μιας και από τον νεκρό είχε εξαφανιστεί η αστυνομική ταυτότητα. Έχει παράλληλα καταγραφεί και απώλεια εγγράφων, καθώς και προσωπικών αντικειμένων του Μιχάλη Ασλάνη.

Ποιοι πρόλαβαν να μπουν στο διαμέρισμα του σχεδιαστή πριν καν φτάσει η Αστυνομία; Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι να ήταν παρόντες την ώρα που πέθανε ο Μιχάλης Ασλάνης και να γύρισαν την ίδια νύχτα ή την επόμενη μέρα για να σβήσουν τα ίχνη τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Σύλληψη 49χρονου στη Θεσσαλονίκη για χρέος δύο εκατ. ευρώ

Το τελευταίο διήμερο πραγματοποιήθηκε μπαράζ συλλήψεων στην Αττική


Πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ χρωστούσε ένας 49χρονος από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. To ύψος της οφειλής του προς το Δημόσιο ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.073.779,76 ευρώ.

Ο 49χρονος συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Επίσης στην Αττική  το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές τέσσερις  ημεδαποί για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Αναλυτικά:

Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 64χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 15.352.653,65 ευρώ.

Συνελήφθη στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κυψέλης, 52χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 630.689,54 ευρώ.

Συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Σμύρνης, 48χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 185.959,17 ευρώ.

Συνελήφθη στη Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Σαλαμίνας, 59χρονη ημεδαπή, νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας, για μη καταβολή Φ.Π.Α. ύψους 67.671,60 ευρώ.

Αστυνομικός κυκλοφορούσε μόνο με το εσώρουχό του στην πόλη των Χανίων

Έβριζε όποιον βρισκόταν στο δρόμο του μέχρι να συλληφθεί και να διαπιστωθεί η ιδιότητα του

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι των Χανίων όταν αντίκρυσαν έναν άνδρα να γυρνάει μόνο με το εσώρουχό του μέσα στην πόλη και να βρίζει αδιακρίτως όλους τους πολίτες.
Μεγαλύττερο ήταν το σοκ που υπέστησαν όταν έμαθαν ότι πρόκειται για αστυνομικό!

Έβριζε όποιον βρισκόταν στο δρόμο του μέχρι να συλληφθεί και να διαπιστωθεί η ιδιότητα του.

Έκπληκοι οι αστυνομικοί στα Χανιά διαπίστωσαν ότι ο άνδρας που περιφερόταν σε έξαλλη κατάσταση και φορώντας μόνο το εσώρουχο του αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Συντριβανίου στα Χανιά  ήταν συνάδελφος τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive,  πρόκειται για αρχιφύλακα που υπηρετεί στην Ασφάλεια, στην Αθήνα και βρέθηκε στα Χανιά για διακοπές. Ο αρχιφύλακας κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί βρέθηκε να κυκλοφορεί σχεδόν γυμνός στο χώρο της πλατείας και να επιτίθεται φραστικά, αρχικά στις γυναίκες που περνούσαν από εκεί και στη συνέχεια και σε όποιος άλλο προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Όπως ήταν φυσικό κλήθηκε η αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Εκεί ήταν που ...αποκαλύφθηκε και η ταυτότητά του.

Άμεσα ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή: cretalive.gr

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Φθινοπωριάζει» ο καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές την Παρασκευή

Σε φθνινοπωρινό κλίμα μπαίνει αργά αλλά σταθερά ο καιρός, καθώς, θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ θα υπάρξουν και πρόσκαιρες βροχές κατά περιοχές.

Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα τοπικών βροχών η όμβρων στη Χαλκιδική το πρωί.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα τμήματα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά και τη βόρεια Εύβοια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές η όμβροι.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά κατά περιόδους 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για βροχή η όμβρο κυρίως στα ανατολικά του νομού.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δικογραφία εναντίον βουλευτή της Χ.Α. που έφερε το όπλο του αστυνομικού συνοδού του

Σχηματίστηκε δικογραφία και εναντίον του αστυνομικού


Εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσης Αυγής Δημήτρη Κουκούτση σχηματίστηκε δικογραφία καθώς έφερε πάνω του το όπλο του αστυνομικού του φρουρού, κατά παράβαση του νόμου. 

Δικογραφία σχηματίστηκε και εναντίον του αστυνομικού που υπηρετούσε στη φρουρά του βουλευτή, ενώ επιπλέον η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ με το ερώτημα της απόταξης για τον συγκεκριμένο αστυνομικό 

Tο Σάββατο η κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη


Tο Σάββατο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στην Χαλκίδα θα γίνει η κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη.

Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 10 το πρωί όπου αναμένεται πλήθος κόσμου για να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, τον Μιχάλη Ασλάνη.

Αποφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Λόγω παρέλευσης 18μηνου - Τους επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι


Ελεύθεροι με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών ορων - ακόμη και αυτόν της υποχρεωτικής διαμονής στον τόπο κατοικίας τους - αφήνονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας.  

Πρόκειται για την αποκαλούμενη «θηλυκή συμμορία» που φέρεται ότι μέσω επιδομάτων- μαϊμού έχει προκαλέσει στο ΙΚΑ ζημία άνω των 11 εκατ. ευρω.  Η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων διατάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των δεκαοκτώ μηνών.

Το συμβούλιο με το βούλευμά του κάνει δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, κ. Δράκου, ο οποίος με εισήγησή του προς το συμβουλίου είχε προτείνει την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων με τους εξής όρους:

-Απαγόρευση εξόδου  από τη χώρα.
-Απαγόρευση απομάκρυνσης από το νομό Αττικής.
-Υποχρεωτική διαμονή στον τόπο κατοικίας.
- Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής των κατηγορουμένων έξι φορές το μήνα.

Επικίνδυνη η Παρασκευή για εκδήλωση πυρκαγιών

Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος να ξεσπάσουν φωτιές


Η αυριανή ημέρα θα είναι πολύ επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, που εκδίδει η ΓΓΠΠ, την Παρασκευή θα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στα νησιά του Ιονίου, του νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Ικαρία, τη Θεσσαλονίκη, τη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία και τη Λακωνία (ανατολική Μάνη).

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Άδωνις προς γιατρούς: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

Υπόσχεται ευνοϊκή μεταχείριση των τυχόν παραβατών γιατρών και προημηθευτών του ΕΟΠΥΥ, αν επιστρέψουν τα χρήματα που τους αναλογούν


«Ανοιχτή πρόσκληση» προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τους παρόχους του Οργανισμού, όπως π.χ. προμηθευτές, που ενδεχομένως έχουν ζημιώσει με πράξεις ή παραλείψεις τους τον ασφαλιστικό φορέα, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας τους να επιστρέψουν τα χρήματα που τους αναλογούν, πριν από την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης, αναζητείται από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης φόρμουλα για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των τυχόν παραβατών γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και όσων συναλλάσσονται με τον ασφαλιστικό οργανισμό προκαλώντας οικονομική ζημία σε αυτόν, στην περίπτωση που αυτοί αποδείξουν εμπράκτως τη μεταμέλειά τους, επιστρέφοντας τα χρήματα που καρπώθηκαν χωρίς να δικαιούνται.

«Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν γενικά συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο τους ιατρούς, οι οποίοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο επιστρέφοντας χρήματα τα οποία δε θα έπρεπε να έχουν πάρει» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η σχετική ρύθμιση σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.


PROTOTHEMA.GR

Πώς αυξάνεται στο 40% η φορολογία για 500.000 επαγγελματίες

Θα φορολογηθούν ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή είχαν ζημιά από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, λόγω της κρίσης


Τεκμήρια - παγίδες για τουλάχιστον 500.000 αυτοαπασχολούμενους αναμένεται να εφαρμοστούν το 2014 καθώς υποχρεώνονται να εμφανίζουν για τη χρήση του έτους 2013, εξωπραγματικά φορολογητέα εισοδήματα με βάση τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με τελικό συντελεστή 40,3% από το πρώτο ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή είχαν ζημιά από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, λόγω της κρίσης, θα φορολογηθούν το 2014 για ετήσια “καθαρά κέρδη” ύψους πολύ μεγαλύτερου των 3.000 ευρώ αφού το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίσει τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Τα εισοδήματα από την ατομική άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ή ελευθέριου επαγγέλματος, τα οποία θα αποκτηθούν το 2013, θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ο οποίος θα αυξάνεται σε 33% για ποσά εισοδημάτων που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ. Κατά συνέπεια, για τους φορολογούμενους που έχουν ατομικές επιχειρήσεις, παρέχουν υπηρεσίες ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ αλλά και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια των 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα καθώς και των 3.000 ευρώ για το τρίτο τέκνο.

Με 26% από το πρώτο ευρώ και με 33% πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογούνται εμποροβιοτέχνες, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητες τους και για τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία θα τους προσδιορίζει η εφορία με βάση τις “αντικειμενικές δαπάνες” ή τα “τεκμήρια διαβίωσης”, εφόσον τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι χαμηλότερα από τα εν λόγω τεκμαρτά εισοδήματα ή εφόσον δηλώσουν ζημίες.

ΚΚΕ: Συγκέντρωση στις 19:30 στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία - Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας


Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενάντια στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή διοργανώνουν σήμερα, στις 19:30  η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν προσυγκεντρώσεις σε:

Προπύλαια: Α΄ Αθήνας - Δυτικός - Βόρεια - Θριάσιο - Κορωπί - Εκπαιδευτικοί - ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Κλαυθμώνος: Βιομηχανία - Κατασκευές - Μεταφορές - Τηλεπικοινωνίες - Χρηματοπιστωτικό - Εμπόριο - Επισιτισμός - Δικηγόροι - Καλλιτέχνες - ΜΜΕ - ΕΒΕ - Υγεία.

Στύλους Ολυμπίου Διός: Νότια - Ανατολική - Πειραιάς - ΟΤΑ.
Enhanced by Zemanta

H μικρή Madeleine μπορεί να είναι ζωντανή!

Έξι χρόνια αφότου εξαφανίστηκε ενώ κοιμόταν στο σπίτι στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της, νέες έρευνες αναπτερώνουν την ελπίδα: η μικρή Madeleine, της οποίας η εξαφάνισή συνταραξε τον πλανήτη, είναι πιθανό να ζει.


Έχουν περάσει περισσότερα από έξι χρόνια από το τραγικό εκείνο περιστατικό που έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από πρωτοσέλιδα: Ενώ η οικογένεια των Bρετανών McCann έκανε διακοπές στο θέρετρο Praia Da Luz στην Πορτογαλία, η 3χρονη τότε κόρη τους, Madeleine, εξαφανίστηκε από το κρεβάτι όπου κοιμόταν στο σπίτι που νοίκιαζαν, την ώρα που οι γονείς της είχαν πάει να δειπνήσουν σε εστιατόριο που απείχε μόλις 50 μέτρα από εκεί όπου διέμεναν. 

Όλες οι έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής με τα χαρακτηριστικά πρασινογάλανα μάτια και το αγγελικό πρόσωπο απέβησαν άκαρπες, ενώ τον πρώτο καιρό μετά την εξαφάνιση οι υποψίες της αστυνομίας έπεσαν πάνω στους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι τελικά αποδείχτηκαν αθώοι. Αθώοι μεν, αλλά χωρίς ποτέ να πάρουν απαντήσεις για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία βραδιά. Έξι χρόνια μετά, όμως, οι έρευνες της Scotland Yard κάνουν τον Gerry και την Kate McCann να χαμογελάσουν ξανά. Η Madeleine μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη- Αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

«Πέπλο μυστηρίου» καλύπτει τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη, καθώς η νεκροτομή μπορεί μεν να διαπίστωσε τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο δεν μπόρεσε να διευκρινίσει εάν ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία.


Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ο οποίος έκανε τη νεκροτομή στη σορό του γνωστού σχεδιαστή μόδας, δήλωσε πως ο Μιχάλης Ασλάνης είχε αποβιώσει 10 ώρες προτού τον εντοπίσουν στο σπίτι του, ενώ η προσωρινή αιτία θανάτου είναι πνευμονικό οίδημα, κάτι που υποστήριξε πως μπορεί να προκλήθηκε από την χρήση χαπιών, ενώ μιλώντας στο newsit, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η ακριβής αιτία θα αποσαφηνιστεί αφού βγουν οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες θα είναι έτοιμες σε έναν μήνα, δήλωσε ο ιατροδικαστής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...