Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Περιστέρι


Τα ευρήματα των ιατροδικαστών επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι προηγήθηκε συμπλοκή του 19χρονου με τον ελεγκτή πριν από την πτώση του νεαρού από το λεωφορείο στο Περιστέρι. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα κάτω από ποιες συνθήκες ο 19χρονος βρέθηκε έξω από το τρόλεϊ.

Ο πατέρας του άτυχου νέου εμμένει στην άποψή του ότι ο γιος του δεν πήδηξε από το τρόλεϊ αλλά ότι τον έσπρωξαν.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Οκτάχρονος έπεσε από μπαλκόνι δεύτερου ορόφου-Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε ο ανήλικος στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης


Ένα 8χρονο αγόρι έπεσε στο κενό από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, στην οδό Χρ. Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr πρόκειται για ατύχημα. 

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 8χρονος έπεσε από το μπαλκόνι. Ο ανήλικος τραυματίστηκε σοβαρά όμως μέχρι τη στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και οι γιατροί προσπαθούν να σταματήσουν την αιμορραγία.

πηγή: thefestival.gr 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή!

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας


Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αύριο Κυριακή προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση αφορά τις εξής περιοχές:

    Περιφέρεια Αττικής
    Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (νότια)
    Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων
    Νήσος Χίος
    Νήσος Σάμος
    Νήσος Ικαρία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα εφιστά την προσοχή, στους πολίτες περιοχών που βρίσκονται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (με βάση την ημερήσια πρόβλεψη), στους κατοίκους αστικών κέντρων των οποίων οι οικίες βρίσκονται κοντά σε περιαστικά δάση, καθώς και στους πολίτες που παραμένουν σε παραθεριστικές κατοικίες, που βρίσκονται  κοντά σε δασικές εκτάσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε πολλές περιοχές της χώρας σε πολύ υψηλά επίπεδα (κατηγορία κινδύνου 4).

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πολιτικές παρεμβάσεις σε ελέγχους του ΣΔΟΕ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ / ENET.GR

Τα τελευταία κρούσματα παρανομίας, από επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων, και το «νταηλίκι» ορισμένων απέναντι σε όργανα του ΣΔΟΕ, να «αγνοούν τη νομοθεσία και την εφαρμογή των νόμων», ήταν ένα από τα θέματα στην ατζέντα του υπουργού Οικονομικών, στην ενημέρωσή του στον πρωθυπουργό, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, όμως, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι «δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι-ελεγκτές του ΣΔΟΕ που δέχονται παρεμβάσεις στην εκτέλεση του έργου τους από πολιτικούς, οι οποίοι έχουν κάποιες σχέσεις με επιχειρηματίες, οι οποίοι ελέγχονται».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «ελεγκτές φορολογικών παραβάσεων του ΣΔΟΕ απειλούν και προειδοποιούν ότι θα φτάσουν ακόμη και στο γραφείο του πρωθυπουργού για να καταγγείλουν πολιτικούς, υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και άλλους, οι οποίοι παρεμβαίνουν ωμά στο έργο τους, όταν πληροφορούνται ή ειδοποιούνται ότι ελέγχουν δικούς τους επιχειρηματίες».

«Θα ενημερώσουν»

Μάλιστα, ελεγκτές του ΣΔΟΕ «έχουν καταγγείλει κατά καιρούς», όπως πληροφορηθήκαμε, παρόμοια περιστατικά και σε ανωτέρους τους, αλλά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, ότι πολιτικά πρόσωπα παρεμβαίνουν στο έργο τους, χωρίς ποτέ να γίνει καμία ενέργεια. Απλώς τους έλεγαν ότι «θα ενημερώσουν αρμοδίως» και το θέμα σταματούσε εκεί. Καταλαβαίνετε το είδος της διαπλοκής.

Το φαινόμενο αυτό «της διαπλοκής και της σήψης», όπως λένε ελεγκτές του ΣΔΟΕ, το διαπιστώνουν όταν μπαίνουν σε νυχτερινά κέντρα ή άλλες επιχειρήσεις για έλεγχο και επιχειρηματίες τούς «απειλούν με συνέπειες που θα έχουν από δικούς τους, αν τους γράψουν ή τους σφραγίσουν το μαγαζί».

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ενημερωθεί κατά καιρούς για «παρόμοια κρούσματα διαπλοκής, σήψης, αλλά και παρεμβάσεων σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους και ζήτησε να μην υποκύπτουν σε απειλές απ' όπου κι αν προέρχονται».

Ελεγκτές, όμως, ενημερώνουν τακτικά, όπως έγινε γνωστό, υπευθύνους της υπηρεσίας τους ότι «κάποιες φορές κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους γιατί ορισμένοι, ιδιαίτερα ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, επικαλούνται φιλία υπουργού, ή υφυπουργού, ή βουλευτή ή κάποιου άλλου δημόσιου παράγοντα και τους συνιστούν να φύγουν από το μαγαζί "πριν είναι αργά" για τους ίδιους».

Στον πρωθυπουργό

Και αυτά τα φαινόμενα ελεγκτές «θέλουν να τα καταγγείλουν στον πρωθυπουργό, ώστε να δώσει εντολή σε αρμόδιους υπουργούς και αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα τους ελέγχους σ' όλη την επικράτεια».

Από το υπουργείο Οικονομικών πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας πρόκειται να στείλει εγκύκλιο στις περιφερειακές εφορίες (ΔΟΥ) ώστε να «δραστηριοποιηθούν περισσότερο στους ελέγχους και να είναι αυστηροί και άκαμπτοι στις οποιεσδήποτε παραβάσεις διαπιστώνουν» και να ενημερώνουν το υπουργείο για όποιες παρεμβάσεις γίνονται από «προστάτες» τους.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται ότι είπε ότι «αν κάποιοι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές ή άλλοι παράγοντες του τόπου πιστεύουν ότι με τη μονόπλευρη λιτότητα και με το "νταβατζηλίκι" τους υπέρ ημέτερων θα ανακάμψει η οικονομία, είναι πολύ γελασμένοι. Είναι προτιμότερο να πάνε στο σπίτι τους!».

Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για εμπρησμούς σε Κατσιμίδι Ωρωπού, Καπανδρίτι και Χίο

Ένας 56χρονος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κατσιμίδι, του δήμου Ωρωπού. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Για απόπειρα εμπρησμού συνελήφθη εξάλλου ένας 67χρονος άνδρας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στο Καπανδρίτι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια περιπολίας αστυνομικών.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπιτόνια κι ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό. Από την αστυνομία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εμπρησμών της Πυροσβεστικής, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ένας 41χρονος, από το Αφγανιστάν κατά δήλωσή του, συνελήφθη ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Καψάλα, μεταξύ Βικίου- Καμπιών, του δήμου Καρδάμυλων, στη Χίο.
Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί σήμερα στον εισαγγελέα Χίου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας κοντά σε δασικές εκτάσεις, με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τη δύση ως την ανατολή του ηλίου, ισχύει ως και την Κυριακή.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Σχέδια, ώστε να μην κινδυνεύσουν να βγουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες πολιτών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Νέα πρόταση για το θέμα των πλειστηριασμών α' κατοικίας φαίνεται να επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο με δεδομένες και τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Στο νέο σχέδιο προβλέπονται συγκεκριμένα κριτήρια, που θα λειτουργούν ως ασπίδα για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Όπως αναφέρεται στον «Ελεύθερο Τύπο» του Σαββάτου, το σχέδιο προβλέπει τέσσερα κριτήρια:

Διασφαλίζονται άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι
Καθορίζεται μέγιστος χρόνος προστασίας τα 5 έτη για να μην γίνουν κατασχέσεις στα «κόκκινα» δάνεια της κρίσης
Μειώνεται ελαφρώς το όριο αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, από 200.000 ευρώ στις 180.000 ή και χαμηλότερα για να καλυφθούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα
Σε ζήτημα-«κλειδί» αναδεικνύεται το ύψος του ανεξόφλητου δανείου.
Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα, στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας δανειολήπτης, ο οποίος πλήρωσε μερικές δόσεις και μετά σταμάτησε χωρίς να προβεί σε ρύθμιση, με εκείνον που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μεγάλο μέρος των τόκων.

Για τα πέντε έτη ως μέγιστο χρόνο προστασίας: αν ένα ακίνητο πήρε αναστολή πλειστηριασμού το 2008-2009 να βγει το 2014, εκείνο που προστατεύτηκε το 2010 να βγει το 2015 κοκ.

Όπως αναφέρεται και στο αντίστοιχο ρεπορτάζ της «Ημερησίας» του Σαββάτου, τα ακίνητα που προστατεύονται από το 2008-2009 θα είναι τα πρώτα που θα βγουν στο σφυρί.

Κύκλοι του ΥΠΑΝ σημειώνουν ότι για να μπει ένα ακίνητο σε καθεστώς προστασίας το 2008 ή 2009 σήμαινε ότι ο κάτοχός του δεν πλήρωνε τις δόσεις 2-3 πριν, όταν δεν υπήρχε ύφεση.

Πάντως η όλη συζήτηση για άρση των πλειστηριασμών έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση, αφού τόσο από πλευράς ΝΔ όσο και από πλευράς ΠΑΣΟΚ υπάρχει αρνητική τοποθέτηση.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Εννέα προσαγωγές για τα επεισόδια μετά την κηδεία του 19χρονου


Εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από την αστυνομία κατά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιστέρι...μετά την κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, μετά από πτώση από το τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε. 

Κάποια άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προς την πλατεία Δημαρχείου.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του μετρό.

Ακόμα και στην κρίση, όποιος έχει χρήματα, κάνει περισσότερο σεξ!

Οι Έλληνες που έκαναν σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, κέρδιζαν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που δεν ήταν τόσο... τυχεροί


Το να έχει κανείς ενεργή σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με πολλές έρευνες κάνει τον άνθρωπο χαρούμενο και πιο υγιή. Με βάση νέα μελέτη, όμως, που διεξήχθη στη χώρα μας, όσο πιο πολύ σεξ κάνει κανείς, τόσο πιο γεμάτο είναι το πορτοφόλι του!

Πιο αναλυτικά, οι Έλληνες που έκαναν σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, φαίνεται πως έβγαζαν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που δεν ήταν τόσο... τυχεροί.

«Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να αγαπούν και να αγαπιούνται (σεξουαλικά, αλλά και μη). Ελλείψει αυτών των στοιχείων, πολλοί γίνονται ευαίσθητοι στη μοναξιά, την κοινωνική ανησυχία και την κατάθλιψη που μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική τους ζωής», υποστηρίζει ο Νίκος Δρυδάκης. συγγραφέας της συγκεκριμένης μελέτης, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο από το Ινστιτούτο Μελέτης για την Εργασία στη Γερμανία.

Ο κ. Δρυδάκης, λέκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Angila Ruskin στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, εξέτασε προσεκτικά τα δεδομένα που συλλέχθηκαν με δείγμα 7.500 άτομα ηλικίας 26 έως 50 που ζούσαν στην Ελλάδα από το 2008 έως το 2009.

Οι συμμετέχοντες καλούνταν να απαντήσουν,  μεταξύ άλλων, πόσες φορές την εβδομάδα έκαναν σεξ, αν εργάζονταν ή ήταν άνεργοι, πόσα χρήματα έβγαζαν και πόσες ώρες δούλευαν σε εβδομαδιαία βάση.

Βάσει των συμπερασμάτων της έρευνας, άτομα που είχαν σεξουαλική επαφή τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα έβγαζαν 5% περισσότερα χρήματα από εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο.

Ο κ. Δρυδάκης είπε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι εκείνοι που έκαναν περισσότερο σεξ είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη, αλλά και να μην νοσήσουν από καρδιακές παθήσεις ή και να πάθουν αρθρίτιδα.

Ακόμη, όσοι άνθρωποι είχαν προβλήματα υγείας και έκαναν σεξ πιο συχνά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με εκείνους που έκαναν λιγότερο σεξ.

Η τάση αυτή μάλιστα δεν φαίνεται να επηρεάζεται ακόμα και όταν συντρέχουν άλλοι παράγοντες σύγκρισης, όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο σεξουαλικός προσανατολισμός (γκέι, στρέιτ, κ.ά.) ή το επάγγελμα που ακολουθεί κανείς.

Καισαριανή: 18χρονος Βούλγαρος σκότωσε 60χρονο που τον φιλοξενούσε

Ο δράστης επιτέθηκε και στην 33χρονη κόρη τπυ θύματος, απειλώντας την με μαχαίρι - Η γυναίκα πήδηξε από μπαλκόνι, για να γλιτώσει, και τραυματίστηκε σοβαρά

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 60χρονου, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος χθες το πρωί, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την 33χρονη κόρη του, στην περιοχή της Καισαριανής.

Για τη δολοφονία συνελήφθη ένας 18χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος φιλοξενείτο στο διαμέρισμα εδώ και τρεις μήνες από τον 60χρονο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης, ύστερα από έντονο διαπληκτισμό που είχε με τον 60χρονο για προσωπικές διαφορές, τον μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στην 33χρονη κόρη του θύματος, απειλώντας την με μαχαίρι. Εκείνη, για να γλιτώσει, πήδηξε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της.

Ο συλληφθείς ομολόγησε τις πράξεις του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΕΠΙΘΕΣΗ με πέτρες κατά λεωφορείου την ώρα της κηδείας του 19χρονου


Κηδεύεται αυτή την ώρα στο νεκροταφείο Περιστερίου ο Θανάσης Καναούτης, ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης πέφτοντας από τρόλεϊ, μετά από διαπληκτισμό κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων. 

Πλήθος περίπου 3.000 ατόμων, φίλων του νεαρού και απλών πολιτών, έχουν κατακλύσει τον χώρο, ακόμη και έξω από το νεκροταφείο.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας του πλήθους που κατευθυνόταν προς την κηδεία, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες κατά λεωφορείου.

Το λεωφορείο στο οποίο ξέσπασε η οργή ομάδας νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία, λίγο πριν την κηδεία του Θανάση Καναούτη Στο λεωφορείο που δέχτηκε την επίθεση εγκλωβίστηκαν επιβάτες, οι οποίοι στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα. Εκτιμάται ότι υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς στο οδόστρωμα υπάρχουν εμφανή ίχνη αίματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Η οργισμένη μαρτυρία της γυναίκας που είπε να πληρώσει το εισιτήριου του 19χρονου [βίντεο

Τι αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου του 19χρονου


ΤΩΡΑ- Ένταση στο Περιστέρι από διαδηλωτές-φίλους του 19χρονου Θανάση

VIDEO KAI PHOTOS: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου - Το απόγευμα η κηδεία του

Αυτός είναι ο 19χρονος που σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή ο 19χρονος Θανάσης, ο οποίος πήδηξε από το τρόλεϊ ενώ αυτό κινούνταν γιατί βρέθηκε να μην έχει εισιτήρι...
 
- Τι λέει ο πατέρας του 19χρονου επιβάτη «Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ».  Είναι η σ...

Η οργισμένη μαρτυρία της γυναίκας που είπε να πληρώσει το εισιτήριου του 19χρονου [βίντεο] |


Μια επιβάτιδα του μοιραίου τρόλεϊ αποκάλυψε πως υπήρξε συμπλοκή μέσα στο όχημα, ο οδηγός πήρε το μέρος του ελεγκτή και ο 19χρονος βρέθηκε εκτός τρόλεϊ χωρίς όμως να ανοίξει ο ίδιος την πόρτα. Μάλιστα ξέσπασε γιατί όπως είπε και εκείνη και άλλοι επιβάτες προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το εισιτήριο του νεαρού κάτι που ο ελεγκτής αρνήθηκε.

Εντωμεταξύ το πρωί έγινε αναπαράσταση στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο, στο Περιστέρι. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες έλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου του 19χρονου


ΤΩΡΑ- Ένταση στο Περιστέρι από διαδηλωτές-φίλους του 19χρονου Θανάση

VIDEO KAI PHOTOS: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου - Το απόγευμα η κηδεία του

Αυτός είναι ο 19χρονος που σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή ο 19χρονος Θανάσης, ο οποίος πήδηξε από το τρόλεϊ ενώ αυτό κινούνταν γιατί βρέθηκε να μην έχει εισιτήρι...
 
- Τι λέει ο πατέρας του 19χρονου επιβάτη «Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ».  Είναι η σ...

Τι αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου του 19χρονου

Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου επιβάτη του τρόλεϊ έρχονται στη δημοσιότητα μετά την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ελεγκτές επιθεώρησαν το τρόλεϊ προκειμένου να εξακριβώσουν τι διαδικασία ανοίγματος της πόρτας και το ποιος πάτησε το μπουτόν κινδύνου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr που επικαλείται δικαστικές πληροφορίες στο πόρισμα των ελεγκτών μεταξύ άλλων φέρεται να αναφέρεται πως «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε». Παράλληλα, από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό περιστατικό.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης. Μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται για το τραγικό περιστατικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ίδια τόνισε ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθυστερήσουν αρκετά και ότι η οικογένεια στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί την πορεία της δικογραφίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΤΩΡΑ- Ένταση στο Περιστέρι από διαδηλωτές-φίλους του 19χρονου Θανάση

VIDEO KAI PHOTOS: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου - Το απόγευμα η κηδεία του

Αυτός είναι ο 19χρονος που σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή ο 19χρονος Θανάσης, ο οποίος πήδηξε από το τρόλεϊ ενώ αυτό κινούνταν γιατί βρέθηκε να μην έχει εισιτήρι...
 
- Τι λέει ο πατέρας του 19χρονου επιβάτη «Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ».  Είναι η σ...

Πώς θα γίνει η κινητικότητα για τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους

- Ποιά είναι τα κριτήρια και ο τρόπος της μοριοδότησης- Ποιοί εξαιρούνται από το καθεστώς - Ποιές είναι οι αποδοχές της διαθεσιμότητας Ολόκληρη η εγκύκλιος

Εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας, εξέδωσε, σήμερα Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013, το  Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο και σε συνέχεια της έκδοσης των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων αναλύονται τα βήματα με τα οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί η ένταξη συνολικά 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι τον Ιούλιο. Ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 που πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και οι οποίοι  θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα τεθούν συνολικά 25.000 από το σύνολο των 618.709 τακτικών υπαλλήλων, ένα ποσοστό δηλαδή μόλις 4%.

Τα βήματα για τη διαδικασία της κινητικότητας, όπως αυτά παρουσιάζονται στην εγκύκλιο,ΕΔΩ

ΤΩΡΑ- Ένταση στο Περιστέρι από διαδηλωτές-φίλους του 19χρονου Θανάση


Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Περιστέρι ανάμεσα στους διαδηλωτές-φίλους του 19χρονου Θανάση που διαμαρτύρονται για τον άδικο χαμό του, και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Η πορεία των διαδηλωτών ξεκίνησε στις 4 μμ από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Θανάσης, πηδώντας από το τρόλεϊ, στην Παναγή Τσαλδάρη.

Υπενθυμίζουμε ότι η κηδεία του Θανάση είναι προγραμματισμένη για τις 5 μμ.

Πυρκαγιές σε Αχαΐα, Φθιώτιδα, Αμφιλοχία, Τρίπολη

Σε εξέλιξη είναι τέσσερις φωτιές : σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας κοντά στην Πάτρα , στις Λιβανάτες Φθιώτιδας σε αγροτοδασική έκταση, στο Μαλατέϊκο Αμφιλοχίας όπου καίει χαμηλή βλάστηση και στην Κυνουρία.

Στη Μπάλα Αχαϊας, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.Για την κατάσβεση επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Στην Αμφιλοχία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα. Στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όπου επίσης πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι καλή η εικόνα από τα παραπάνω μέτωπα.

Λίγο μετά τις 12.30 όμως ξέσπασε νέα φωτιά κοντά στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας, η οποία πήρε διαστάσεις λόγω του ισχυρού αέρα  κάνοντας στάχτη αγροτικές εκτάσεις με ελιές και δάσος με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο βρίσκονται κι επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες των δήμων και εθελοντές πολίτες από τα Κούτρουφα και τα γύρω χωριά, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε δολοφονημένη 25χρονη αεροσυνοδός

Με τον πλέον τραγικό τρόπο «έκλεισε» η υπόθεση εξαφάνισης της 25χρονης αεροσυνοδού από τη Θεσσαλονίκη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την περασμένη εβδομάδα.

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη σε περιοχή κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου των Ευζώνων.

Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη ο ηλικίας 20 ετών σύντροφός της, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε εναποθέσει το πτώμα της νεαρής αεροσυνοδού.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με βάση το οποίο συνελήφθη.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για έγκλημα ερωτικού πάθους, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η νεαρή αεροσυνοδός είχε ζητήσει από τον 20χρονο να διακόψουν τη σχέση τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν στραφεί από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης της 25χρονης στο περιβάλλον του δράστη. Ο τελευταίος, μάλιστα, κρυβόταν τις τελευταίες μέρες. Με δεδομένο ότι ο κλοιός στένευε γύρω από τον ίδιο, αποφάσισε να παραδοθεί τα ξημερώματα, ομολογώντας το έγκλημα που διέπραξε.

Κορκίδης: «Η τρόικα μας πιέζει για μειώσεις μισθών έως 32%»

«Προσπαθώ να σώσω την κλαδική σύμβαση» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, που προτείνει μισθούς προ μνημονίου, με μείωση 13% και εισαγωγικό μισθό 751 ευρώ - Αρνητικοί οι εμποροϋπάλληλοι


Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα οι μισθοί 500.000 εμποροϋπαλλήλων, με στόχο τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους σε ποσοστό έως 13%.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, είπε ότι η τρόικα που ανακατεύεται, όπως είπε, παντού, πιέζει για μειώσεις μισθών στο λιανεμπόριο της τάξης του 32%, αλλά ότι εκείνος προσπαθεί να κρατήσει το ποσοστό στο 13%, προτείνοντας μείωση του εισαγωγικού μισθού από τα 863 στα 751 ευρώ, όσο ήταν οι μηνιαίες αποδοχές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Το θέμα άνοιξε με δηλώσεις του κ. Κορκίδη στην «Ημερησία», σύμφωνα με τις οποίες «τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών».

«Αν δεν υπογραφεί», τόνισε, «νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο».

Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ, αναμένεται να στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με σχετική έρευνα, έχουν απολέσει το 45% των πωλήσεών τους και το 86% των κερδών τους.

Οι διαπραγματεύσεις βέβαια αναμένεται να είναι χρονοβόρες, ίσως ακόμη και χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι εμποροϋπάλληλοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δεχτούν την πρόταση της ΕΣΕΕ. «Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή μια τέτοια πρόταση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς προωθεί συμβιβαστική λύση με μειώσεις μισθών λίγο κάτω από 10%.

ΦΠΑ: Μόλις το 15% των επιχειρήσεων προσάρμοσε τις τιμές προς τα κάτω

Οι μειώσεις των τιμών στις επιχειρήσεις αυτές κυμαίνονται μεταξύ 5% και 8%-Η μεγάλη πλειοψηφία δεν προχώρησε σε αναπροσαρμογή των τιμών προς τα κάτω


Οι επιχειρήσεις «ξέχασαν» να μειώσουν τον ΦΠΑ στην εστίαση αφού όπως όλα δείχνουν μόλις το 15% προσάρμοσε τις τιμές προς τα κάτω με βάση τη μείωση στο συντελεστή του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», μεταξύ των 90.000 επιχειρήσεων εστίασης που λειτουργούν στην Ελλάδα, περίπου 13.000 προχώρησαν σε μειώσεις τιμών από την 1η Αυγούστου.

Οι μειώσεις των τιμών στις επιχειρήσεις αυτές κυμαίνονται μεταξύ 5% και 8%. Η μεγάλη πλειοψηφία όμως των επιχειρήσεων δεν προχώρησε σε αναπροσαρμογή των τιμών προς τα κάτω.

Εκτιμάται όμως ότι οι επιχειρήσεις που θα παραλάβουν το ειδικό σήμα, το οποίο πιστοποιεί ότι έχει γίνει μείωση τιμής, θα είναι 30.000!

Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το στοιχείο, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και νέες μειώσεις σε άλλες επιχειρήσεις.

Πάντως, ακόμη κι έτσι, η μεγαλύτερη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, δύο στις τρεις, δε θα έχει κάνει καμία μείωση.

VIDEO KAI PHOTOS: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου - Το απόγευμα η κηδεία του


- Δείτε φωτογραφίες του νεαρού - Τι γράφουν οι φίλοι του στο facebook και πως τον αποχαιρετούν- Στις 17:00 στο Περιστέρι το «τελευταίο αντίο»- Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από επιβάτες του μοιραίου τρόλεϊ - Υπήρξε διαπληκτισμός που δεν ήταν μόνο λεκτικός δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας


Η τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται από το βράδυ της Τρίτης και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αναμένεται να παιχτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα καθώς συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το τρόλεϊ της γραμμής 12.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ , ΕΔΩ

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας - Αναλυτικός πίνακας



«Πολύ υψηλός» θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές της Ελλάδας ΣΗΜΕΡΑ, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...

Αναλυτικά, «πολύ υψηλός» θα είναι ο κίνδυνος στις:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Νήσος Σκύρος
Νήσος Λέσβος
Νήσος Θάσος
Νήσος Σαμοθράκη
Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (περιλαμβανομένης της χερσονήσου του Άθω)
Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
Παράλληλα, «υψηλός» θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, μέρος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, αλλά και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση τυχόν εστιών φωτιάς.

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο ξενοδοχείο του τραγουδιστή Γ. Τσαλίκη μετά την εμφάνιση στην Ξάνθη !


Αιφνιδιαστική έφοδο στον ξενοδοχείο του Καζίνο Ξάνθης, όπου διέμενε, δέχτηκε ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης ο οποίος τραγουδούσε το βράδυ της Τετάρτης, παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, σε κέντρο διασκέδασης της πόλης, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του XanthiPress.gr

Οι άνδρες και οι γυναίκες του ΣΔΟΕ από την ΑΜΘ, έφτασαν περίπου στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο του Καζίνο Ξάνθης με δύο οχήματα. Ζήτησαν το γνωστό τραγουδιστή, ο οποίος μόλις είχε προσέλθει με την οικογένειά του στο εστιατόριο για το πρωινό.

Η παρουσία τους προκάλεσε τον εκνευρισμό του γνωστού καλλιτέχνη, όμως μετά τις αναγκαίες εξηγήσεις τους για το λόγο της εφόδου (προφανώς για να ελεγχθεί φορολογικά η εμφάνισή του στην Ξάνθη) οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ παρέμειναν για μία ώρα και πλέον, ζήτησαν κάποια έγγραφα και εξηγήσεις και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δεν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του ελέγχου καθώς και αν ο έλεγχος επεκτάθηκε στην επιχείρηση όπου εμφανίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αναρτήσεις σε blogs η κοσμοσυρροή στην εμφανισή του ήταν εντυπωσιακή για τα μέτρα της Ξάνθης.

Νίκος Νικολόπουλος: "Οι εργολάβοι ζητούν αυξήσεις στα διόδια"

Εννιά νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματίες και 43 ελαφρά τραυματίες είναι ο  απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων για τον περασμένο Απρίλιο στο οδικό δίκτυο των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας με βασικούς άξονες τις Κορίνθου - Πατρών, Πατρών - Ιωαννίνων και Πατρών - Πύργου. 

Η κυβέρνηση και οι κατασκευάστριες κοινοπραξίες αποφάσισαν να πατάξουν αμέσως το ανησυχητικό φαινόμενο, των ατυχημάτων κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: Επιβάλλουν νέα διόδια και ανατιμήσεις στα υπάρχοντα…Πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους, οι κοινοπραξίες ορέγονται αύξηση των σταθμών και των χρεώσεων.

Εδω καλά καλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει κάτι το ιδιαίτερο στον τομέα των οδικών έργων παραχώρησης, αν και υπήρχε η  συμφωνία με το Δημόσιο που όμως δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή και από πλευράς παραχωρησιούχων και κατασκευαστικών κοινοπραξιών ήδη σκέπτονται πως και πότε θα αυξήσουν τα διόδια και θα τοποθετήσουν νέους σταθμούς. Ιδίως οι εργολάβοι της Ολυμπίας Οδού, δηλαδή της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα- Κόρινθος  - Πάτρα, για την οποία ήδη έχουν εγκριθεί και καταβληθεί αποζημιώσεις. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι η Ολυμπία Οδός  και από τις δυο κατευθύνσεις, αφετέρου σταδιακά να ανεβάσει τις χρεώσεις.

Πρακτικά, από την ώρα που θα επιβληθούν στα νέα διόδια, οι υψηλότερες χρεώσεις και η πληρωμή διοδίων και στις δύο κατευθύνσεις που φέρνει η επανεκκίνηση των έργων της Πατρών- Κορίνθου Ελευσίνας, από τότε οι –δυστυχείς- οδηγοί θα βιώσουν τον διπλασιασμό των εξόδων για ένα ταξίδι Πάτρα-Αθήνα.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες θα ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο διάστημα και κατόπιν θα ζητηθεί το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέσα στο καλοκαίρι θα κατατεθούν για ψήφιση στη Βουλή οι τροποποιήσεις  στις συμβάσεις παραχώρησης.

Και γιατί θα πληρώνουν παραπάνω οι οδηγοί; Για να δουν (;) επιτέλους  εν ευθέτω χρόνω το μισό έργο της Ολυμπίας Οδού να ολοκληρώνεται. Η ελπίδα ότι δεν θα βλέπουμε ταμπέλες έργων για καμιά… δεκαετία ακόμα, γεννάται από το γεγονός ότι τα τέσσερα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., η οποία ζητά να είναι έτοιμα το 2015. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει σε πολύ σύντομο διάστημα οι εργασίες να εξελίσσονται σε εντατικούς ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα. Προϋπόθεση γι’ αυτό βέβαια είναι να υπάρξει η απαραίτητη ρευστότητα από τις τράπεζες.

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι στην απόφαση που έχει συμφωνηθεί για τα διόδια, σύντομα θα αρχίσει η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων (λ.χ. στην Εθνική Οδό Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα αρχίσουν να χρεώνουν και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ θα προστεθούν και νέοι σταθμοί). Επίσης, σταδιακά οι χρεώσεις στα διόδια θα ανέβουν, ανάλογα με το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων (ουσιαστικά οι χρεώσεις έχουν «παγώσει» εδώ και μία διετία).

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε:

Είναι αλήθεια ότι αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή στην πολιτική για τα διόδια, σύντομα θα αρχίσει η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην εθνική οδό Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα;
Είναι αλήθεια ότι στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα αρχίσουν να χρεώνουν και στις δυο κατευθύνσεις, ενώ θα προστεθούν και νέοι σταθμοί (μετωπικοί ή πλευρικοί);
Έχετε συμφωνήσει ότι οι χρεώσεις θα αυξηθούν σταδιακά ανάλογα με το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων;
Ο υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης συναινούν σε όλα αυτά;
Λησμονούν οι εκλεκτοί της Μιντιακής διαπλοκής αρμόδιοι υπουργοί ότι τα έργα είχαν παγώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά οι ίδιες οι εταιρείες εισέπρατταν κανονικότατα τα διόδια;
Ακόμα ξεχνούν ότι τα έργα θα γίνουν λειψά και με σημαντικές τεχνικές αλλαγές αλλά οι μεγαλοεργολάβοι θα απολαύσουν στο ακέραιο τα κέρδη από τη νέα «δουλειά-πακέτο» που έστησαν με τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;

Από 16-18 Αυγούστου απαγορεύεται η διέλευση από δάση


Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, δεν επιτρέπεται...από την Παρασκευή (16-08-2013) έως και την Κυριακή (18-08-2013), η διέλευση οχημάτων και πεζών στις δασικές εκτάσεις και τα περιαστικά δάση των περιοχών για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Το μέτρο θα ισχύει από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου. Οι περιορισμοί αυτοί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, δύναται να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν οι περιπολίες από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ: Μαζί με τα πρωτοβρόχια έρχονται και νέες αυξήσεις στο ρεύμα!


Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της χαμηλής τάσης του ρεύματος μαζί με τα πρωτοβρόχια, παρά το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ αποκλείει, έως τώρα, νέες αυξήσεις.

Και αυτό διότι, όπως εξηγούν αρμοδίως, δεν έχει ικανοποιηθεί ο σχετικός όρος του μνημονίου για άρση όλων των σταυροειδών επιδοτήσεων.

Θα έπρεπε, δηλαδή, προ της πλήρους απελευθέρωσης των τιμολογίων χαμηλής τάσης που επήλθε την 1η Ιουλίου, να έχουν γίνει όλες οι κατηγορίες τιμολογίων κοστοβαρείς.

Κάποια βήματα είχαν γίνει τον Ιανουάριο, όταν επιβλήθηκαν και οι τελευταίες αυξήσεις, και είχε αφεθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις αλλαγές που είχαν τότε προγραμματιστεί για Μάιο και Ιούλιο.

Οι αλλαγές αυτές, όμως, δεν επήλθαν, τελικώς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εκκρεμότητα.

Τι σημαίνει στην πράξη η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων:

Αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια μικρής κατανάλωσης -ως γνωστόν, μεγάλες διαφορές υπάρχουν στις πολύ μικρές καταναλώσεις 0 έως 800 κιλοβατώρες- αλλά και στα αγροτικά τιμολόγια με παράλληλη ελάφρυνση των εμπορικών τιμολογίων.

Βάσει των όσων προβλέπει το μνημόνιο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο οικιακό τιμολόγιο όσον αφορά την ενέργεια. Διαφοροποίηση ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης δεν δικαιολογείται, αφού δεν αποτελεί στοιχείο ξεχωριστού προφίλ καταναλωτή.

Άλλο είδος καταναλωτή έχουμε όταν η συμπεριφορά του μέσα στο 24ωρο είναι διαφορετική (μόνο νύχτα κ.λπ.), πράγμα που δεν συμβαίνει με τους οικιακούς, ανεξάρτητα από το πόσο ρεύμα καταναλώνουν.

Το ενιαίο οικιακό τιμολόγιο που θα φέρει αυξήσεις για τις χαμηλές καταναλώσεις και τα αγροτικά θα το θέσει η τρόικα το Σεπτέμβριο.

star.gr

VIDEO - Τον έσπρωξαν έξω από το τρόλεϊ, καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση - Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο ελεγκτής και ο οδηγός του τρόλεϊ που κατά τον υφ. Μεταφορών «έκαναν τη δουλειά τους»

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του 19χρονου που έχασε τη ζωή πέφτοντας από το τρόλεϊ στο Περιστέρι δημιουργεί η δήλωση της δικηγόρου της οικογένειας του νεκρού Θανάση Καναούτη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυρία Αρετή Παναγιώτου υποστήριξε ότι κάποιος έσπρωξε τον άτυχο νεαρό έξω από το τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Περιστέρι.

«Φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε, έπεσε με την πλάτη και έσπασε τον αυχένα του», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας. Παράλληλα, η κυρία Παναγιώτου τόνισε ότι «Πιστεύω ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό ρόλο θα παίξουν η ιατροδικαστική ερευνά και η πραγματογνωμοσύνη... Ας αφήσουμε το θέμα να λυθεί στο φυσικό του χώρο».

Συγκλονιστική είναι την ίδια στιγμή και η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». Ο κ. Νίκος Καταλιός ο οποίος επέβαινε στο τρόλεϊ και κατά πληροφορίες προσπάθησε να χωρίσει τον ελεγκτή από τον 19χρονο κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους μέσα στο τρόλεϊ, είπε ότι ο εθελοντής ελεγκτής Ν.Π χειροδίκησε εναντίον του Θανάση Καναούτη.

«Το εξευτέλισαν, το προσβάλανε, του άσκησαν πίεση» είπε ο κ. Καταλιός και πρόσθεσε ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση. «Το παιδί το δολοφονήσανε, το σπρώξανε έξω το παιδί».



Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ


Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι.

Ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση, αν και δεν άσκησε δίωξη κατά του οδηγού και του ελεγκτή ζήτησε από την Τροχαία Περιστερίου να διερευνήσει περαιτέρω τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας διενεργώντας πραγματογνωμοσύνη στο όχημα, ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έκανε λόγο για διαπληκτισμό του ελεγκτή με τον 19χρονο. «Ο ελεγκτής» λέει ο οδηγός «τον πρόλαβε και τον άρπαξε από την μπλούζα και η μπλούζα σκίστηκε, ενώ έσπασαν και τα γυαλιά του ελεγκτή. Μόλις ηρέμησαν, ξεκίνησα για να συνεχίσω τη διαδρομή. Δεν είχαν περάσει λίγα λεπτά και ο νεαρός πήγε τρέχοντας στη μεσαία πόρτα, έσπασε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα αυτόματα άρχισε να επιβραδύνει και ωστόσο ο νεαρός άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω».

Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου 19χρονου
«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο πατέρας του 19χρονου Θανάση, Γιάννης Κακούτης, ο οποίος περιέγραψε στο newpost.gr την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η σύζυγός του και αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ. Είχε μπροστά του ένα παιδί χωρίς εισιτήριο. Εντάξει, έκανε λάθος το παιδί. Δεν μπορούσαν να το αφήσουν να φτάσει μέχρι το σπίτι; Θα το κατέβαζαν κάτω μέσα στη νύχτα; Για ένα ευρώ»; Παράλληλα, ο τραγικός πατέρας δηλώνει πως εργάζεται και ο ίδιος και η σύζυγός του.

Υφυπουργός Μεταφορών: Ελεγκτής και οδηγός έκαναν τη δουλειά τους...
Για το περιστατικό μίλησε το πρωί στο ΜEGA ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής του μοιραίου τρόλεϊ έκαναν αυτό που έπρεπε και τίποτα παραπάνω ενώ χαρακτήρισε σωστή την καταβολή μπόνους στους εθελοντές ελεγκτές, ένας από τους οποίους ήταν και αυτός στο μοιραία δρομολόγιο.

Τι υποστηρίζει ο Οργανισμός Συγκοινωνιών
Σύμφωνα με την εκδοχή της διοίκησης του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), όλα ξεκίνησαν στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης όταν ο ελεγκτής Ν.Π. εισήλθε στο τρόλεϋ της γραμμής 12 Αθήνα-Περιστέρι, για να κάνει το νόμιμο έλεγχο εισιτηρίων. Ο επιβάτης Αθανάσιος Καναούτης ετών 19, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, ως ήτο υποχρεωμένος, ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. Οπως υποστηρίζουν από τον ΟΣΥ, ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή , χειροδικώντας με γροθιές και κλωτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια , φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση.

Κατά την ίδια εκδοχή, στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον. Εντός ολίγον λεπτών η κατάσταση είχε κάπως καταλαγιάσει με την παρέμβαση και των υπολοίπων επιβατών και ο ελεγκτής παρά την ταραχή του και την σύγχυση του από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί, είπε στον νεαρό επιβάτη, σε ήρεμο τόνο να μην κατέβει από το τρόλεϋ, αλλά να ακολουθήσει μέχρι το τέρμα για να έρθει η αστυνομία και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις και διευκρινίσεις.

Κατά την άποψη στελεχών του Οργανισμού Συγκοινωνιών, ενώ τα πράγματα φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες (γιατί αν δεν είναι απολύτως κλειστές οι πόρτες το τρόλεϋ δεν μπορεί να κινηθεί) και κατευθυνόταν προς την στάση «Δημαρχείο», 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του τρόλεϊ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα, ενώ αυτομάτως ακινητοποιήθηκε το όχημα (διότι με την παραβίαση της πόρτας λειτούργησε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που ακινητοποιεί το όχημα στην περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα).

«Συνέπεια της αψυχολόγητης αυτής κίνησης του νεαρού επιβάτη ήτο ο σοβαρός τραυματισμός του», εκτιμούν στον Οργανισμό Συγκοινωνιών. Στο τόπο του συμβάντος ήρθε αμέσως αστυνομία και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ο οποίος σήμερα εξέπνευσε, εξηγούν στελέχη του ΟΣΥ.

Ενταση με τρόλεϊ της γραμμής 12 το βράδυ της Τετάρτης
Από ένταση σημαδεύτηκε η χθεσινοβραδινή πορεία διαμαρτυρίας από αντεξουσιαστές και αναρχικούς στο Περιστέρι για τον θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη. Ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη οι διαδηλωτές συνάντησαν ένα τρόλεϊ της γραμμής 12 «Ζάππειο-Περιστέρι» στο οποίο επέβαινε ο νεαρός που έχασε τη ζωή του όταν «βούτηξε» στο κενό αφού ελεγκτής θέλησε να του επιβάλει πρόστιμο επειδή δεν είχε εισιτήριο. Οι διαδηλωτές κατέβασαν τους επιβάτες και για κάποια λεπτά είχαν έντονη λεκτική διαμάχη με τον οδηγό χωρίς, όμως, να σημειωθούν επεισόδια.

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ! Σκοτώθηκε ο «Τζέιμς Μποντ» των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου


Σκοτώθηκε την Τετάρτη σε δυστύχημα στις Ελβετικές Άλπεις ο κασκαντέρ, ο οποίος υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 .

Ο Μαρκ Σάτον, ο οποίος ήταν μόλις 42 χρονών, σκοτώθηκε χθες πέφτοντας από ελικόπτερο κάνοντας wing diving σε βουνοκορυφή της περιοχής Τριέν, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Η ελβετική αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του. Οι διασώστες πιστεύουν ότι ο Σάτον έχασε τη ζωή του ακαριαία κατά την πρόσκρουση, ενώ η ακριβής αιτία του δυστυχήματος δεν είναι ακόμα σαφής. Θεωρείται ότι ήταν ένας από τους πλέον έμπειρους κασκαντέρ.

Πηγή:gossip-tv.gr

Μεγάλη αύξηση τουριστικής κίνησης τον Αύγουστο

Σε πολύ υψηλά επίπεδα φαίνεται να διαμορφώνεται τον Αύγουστο η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Τράπεζας, όπως προκύπτει από τις αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας και από την αύξηση της μέσης τιμής για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Alpha Bank, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις ξένων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 8,6% (ή κατά 192,1 χιλιάδες άτομα) και τον Ιούλιο του 2013, μετά την αύξησή τους κατά12,6% (442,4 χιλ. άτομα) σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και έναντι της μικρής πτώσης τους κατά -6,2% (κατά -34,6 χιλ. άτομα) στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Επίσης, σημαντικά αυξημένη κατά +9,3% (585 χιλ.) σε ετήσια βάση ήταν η αύξηση των αφίξεων στο πρώτο επτάμηνο του 2013, έναντι της πτώσης τους κατά -2,4% το πρώτο επτάμηνο του 2012. Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, είναι σημαντικό ότι ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων του πρωτου επταμήνου του 2013 υπερέβη κατά 6,6% τον αντίστοιχο αριθμό των ταξιδιωτών του πρώτου επτάμηνο του 2011.

Μια επιπλέον θετική εξέλιξη στην περίοδο Μαΐου-Ιουλίου του 2013 ήταν ότι στο τρίμηνο αυτό σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αφίξεων και στο αεροδρόμιο της Αθήνας στο οποίο υπήρξε πτώση των αφίξεων το 2012 και στο πρώτο τετράμηνο του 2013. Ειδικότερα, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο την Αθήνας ήταν αυξημένες κατά 11,21% τον Μάιο του 2013, 10,35% τον Ιούνιο του 2013 και 1,51% τον Ιούλιο του 2013.

Όσον αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, σύμφωνα με τον κατάλογο ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr, ο οποίος παρέχει συγκριτικές τιμές από 160 ιστοσελίδες κρατήσεων, η μέση τιμή που πληρώθηκε ανά διανυκτέρευση τον Αύγουστο του 2013 ανήλθε στα 131 ευρώ έναντι 119 ευρώ τον Αύγουστο του 2012 και 121 ευρώ τον Αύγουστο του 2011. Η εξέλιξη αυτή αντιστρέφει την τάση για διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών των ξενοδοχείων στην Ελλάδα κατά τους προηγούμενους μήνες και ενισχύει τις προσδοκίες για σημαντική αύξηση και των εισπράξεων από τον εξωτερικό τουρισμό το 2013, τονίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.

enet.gr

Αρματαγωγό «Λέσβος»: Μια ιστορία ηρώων που χάθηκε στην ντροπή της προδοσίας


Τριάντα εννέα χρόνια μετά την ηρωική δράση του στην υπεράσπιση της Κύπρου ενάντια στην εισβολή του Αττίλα, το θρυλικό αρματαγωγό παραμένει ξεχασμένο από την πατρίδα. Οπως ξεχασμένο παραμένει και το προσωπικό του, ο ηρωισμός του οποίου πέρασε -περιέργως πώς- στα ψιλά της Ιστορίας

Η σκόνη της Ιστορίας, ιδιαίτερα έπειτα από μια μεγάλη εθνική ήττα, όπως ήταν εκείνη του Ελληνισμού στην Κύπρο το 1974, σκεπάζει τις μεγάλες στιγμές. Στη συλλογική μνήμη το καλοκαίρι του 1974 έχει ταυτιστεί με την ντροπή της προδοσίας, που άφησε στα χέρια των Τούρκων το 37% των εδαφών της Κύπρου.

Με μια μονοκοντυλιά παραγράφηκαν όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες, οι οποίες έμειναν σκοτεινές, όπως και οι άνθρωποι που σχεδίασαν και εκτέλεσαν το έγκλημα.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Σάλος στην Κύπρο: Πάρτι αστυνομικών με κρατούμενους και χορεύτριες στο κελί!

Οι αστυνομικοί αντί να φρουρούν κρατούμενο ο οποίος είχε προφυλακιστεί, του έδωσαν τα κλειδιά του κελιού για να μπαινοβγαίνει χωρίς να τους ενοχλεί - Παλιός γνώριμος της αστυνομίας καθώς ασχολείται με τη παροχή προστασίας σε νυχτερινά κέντρα

Κύπριοι αστυνομικοί που υπηρετούν στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας στη Λευκωσία, βρίσκονται υπό έρευνα ενώ δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, … γιατί συμμετείχαν σε πάρτι με χορό της κοιλιάς ενώ είχαν παραδώσει και τα κλειδιά των κελιών σε κρατούμενο!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» οι αστυνομικοί αντί να φρουρούν κρατούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, του  έδωσαν τα κλειδιά του κελιού για να μπαινοβγαίνει χωρίς να τους ενοχλεί. Ο κρατούμενος  είναι παλιός γνώριμος της αστυνομίας καθώς ασχολείται με τη παροχή προστασίας σε νυχτερινά κέντρα. Στις 29 Ιουλίου το βράδυ αν και μετά τις 7 απαγορεύεται κάθε επίσκεψη στα κρατητήρια, οι αστυνομικοί επέστρεψαν σε φίλους του κρατούμενου να τον δουν στις 10:30 και να του φέρουν και φαγητό από γνωστό εστιατόριο. Ο κρατούμενος για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς έφερε στα κρατητήρια γυναικεία συντροφιά και μια χορεύτρια για να διασκεδάσουν όλοι μαζί με χορό της κοιλιάς και άλλα καλλιτεχνικά νούμερα.

Το πάρτι καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας των κρατουμένων και τώρα ο αξιωματικός που ορίστηκε για να κάνει την έρευνα διαπιστώνει πράματα και θάματα. Μάλιστα σε κάποιες στιγμές έκλειναν και τα φώτα ώστε να μην καταγράφονται από τις κάμερες τα όσα συνέβαιναν.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αυτός είναι ο 19χρονος που σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή ο 19χρονος Θανάσης, ο οποίος πήδηξε από το τρόλεϊ ενώ αυτό κινούνταν γιατί βρέθηκε να μην έχει εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε.

Σοκαρισμένοι είναι οι γνωστοί και οι φίλοι του 19χρονου Θανάση, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης.

Μιλώντας με γείτονες του 19χρονου, όλοι ανέφεραν ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, πάντα ευγενικό που ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα για το παραμικρό.

Ο Θανάσης σπούδαζε σε τεχνικό λύκειο και έκανε όνειρα για τη ζωή που δυστυχώς έληξε τόσο άδοξα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στο τρόλεϊ μαζί με τον άτυχο Θανάση επέβαιναν η κοπέλα του και μια φίλη τους, οι οποίες δεν είχαν επίσης εισιτήριο.

Μέλη της οικογένειας του που μίλησαν αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ισχυρίζονται ότι ο ελεγκτής ήταν παλιός «γνωστός» του Θανάση, καθώς τον είχε εντοπίσει και πριν δύο χρόνια χωρίς εισιτήριο και του επέβαλε πρόστιμο, το οποίο πληρώθηκε κανονικά.

Μάλιστα ανέφεραν ότι με το που ο ελεγκτής είδε τον Θανάση, τον θυμήθηκε και του είπε χαρακτηριστικά «βουνό με βουνό δε σμίγει, θα σε φτιάξω τώρα».

Η οικογένεια φέρεται να έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά ζητώντας απαντήσεις για τον τραγικό χαμό του παιδιού και απευθύνει έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού να καταθέσουν στην Αστυνομία τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο μοιραίο τρόλεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ»

VIDEO - Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι




Καταδικάστηκε ο Πολωνός που βίασε τη σκυλίτσα στο Ολυμπιακό Χωριό

Στην έγγραφη κατάθεσή του ο δράστης παραδέχτηκε ότι ασέλγησε στο ζώο


Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, εξαγοράσιμη έναντι του ποσού των 5 ευρώ ανά ημέρα καταδικάστηκε ο 53χρονος Πολωνός, ο οποίος βίασε μία σκυλίτσα, το περασμένο Σάββατο, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε επίσης στο δράστη την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στην έγγραφη κατάθεσή του, ο κτηνοβάτης, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο, παραδέχεται ότι άρπαξε το ζώο και ότι ακούμπησε το μόριο του στο αιδοίο της σκυλίτσας και αμέσως εκσπερμάτωσε χωρίς να διεισδύσει στον κόλπο του ζώου...

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία έχει διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης και ελέγχου DNA, και τα αποτελέσματα αναμένονται. Η σκυλίτσα που νοσηλεύεται ακόμα στο κτηνιατρείο είναι πλέον καλύτερα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: zoosos.gr

VIDEO - Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι

Ο εισαγγελέας τους κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση και ζήτησε να διερευνηθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας


Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι που συνελήφθησαν το πρωί για το θάνατο του 19χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Τρίτης, πηδώντας από τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό.

«Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η εν λόγω πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ»

Θεσσαλονίκη: Γιατρός κατηγορείται ότι βίασε 29χρονη κατά τη διάρκεια εξέτασης

Γιατρός συνελήφθη σε χωριό της Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος ότι βίασε 29χρονη ασθενή κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης! 

Ο ίδιος, ο οποίος ήδη απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος αφού του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για «σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του».

Σύμφωνα με την καταγγελία η 29χρονη πήγε στο ιατρείο του 47χρονου ο οποίος είναι γενικός χειρουργός προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πιθανό πρόβλημα στα γεννητικά της όργανα.

Η κοπέλα υποστηρίζει ότι ο γιατρός κατά τη διάρκεια της εξέτασης τη βίασε λέγοντας μάλιστα πως όταν το αντιλήφθηκε ο 47χρονος δεν της επέτρεψε να αντιδράσει!

Από την πλευρά του ο γιατρός στην απολογία του στον ανακριτή υποστήριξε ότι η εξέταση έγινε κανονικά ενώ ισχυρίστηκε ότι την ώρα του υποτιθέμενου βιασμού στο χώρο αναμονής του ιατρείου βρίσκονταν και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται ότι βίασε 29χρονη ασθενή



Κάτω Αχαϊα: Στα χέρια της αστυνομίας πα-τέρας που εξωθεί τις ανήλικες κόρες του στην πορνεία


Ενας 37χρονος Ρομά που χτύπησε την 14χρονη κόρη του συνελήφθη χθες στις 8.30, στην Κάτω Αχαΐα. Ο άνδρας χτύπησε την 14χρονη επειδή είχε φύγει από το σπίτι μην αντέχοντας άλλο... την κακομεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος υποχρεώνει τις δύο κόρες του, 12 και 14 ετών, να δέχονται τα χάδια ηλικιωμένων στην Κάτω Αχαΐα. Όταν τα παιδιά αρνούνται τα χτυπάει και τα βρίζει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας εκμεταλλεύεται, βάζοντάς τα να επαιτούν, και τα άλλα τρία μικρότερα παιδιά του, δύο αγόρια 6 και 8 ετών και ένα κοριτσάκι 7 ετών.

Ο άνδρας συνελήφθη δύο ώρες περίπου μετά το περιστατικό από άνδρες της αστυνομίας και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών στην 14χρονη κόρη του, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού.
patrastimes.gr

«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ»

- Τι λέει ο πατέρας του 19χρονου επιβάτη

«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ». 

Είναι η συγκλονιστική κραυγή του πατέρα του 19χρονου επιβάτη του τρόλεϊ που σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης...
στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον ελεγκτή που του ζήτησε εισιτήριο.
Η υπόθεση έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Στο σπίτι του νεαρού στο Περιστέρι κυριαρχεί η θλίψη. «Είμαστε όλοι σε πολύ κακή κατάσταση.

Κυρίως η μητέρα του» , λέει στο newpost ο Ιωάννης Καναούτης.

Λίγο πριν φτάσει στο αστυνομικό τμήμα όπου έχει κληθεί για κατάθεση ο κ. Καναούτης δήλωσε στο newpost συγκλονισμένος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβησαν όλα αυτά.
Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ. Είχε μπροστά του ένα παιδί χωρίς εισιτήριο.

Εντάξει, έκανε λάθος το παιδί. Δεν μπορούσαν να το αφήσουν να φτάσει μέχρι το σπίτι; Θα το κατέβαζαν κάτω μέσα στη νύχτα; Για ένα ευρώ»;

Ο Ιωάννης Καναούτης διαψεύδει τις πληροφορίες που ήθελαν το νεαρό γιο του να λέει στον ελεγκτή πως έχει δυο άνεργους γονείς.

«Εργαζόμαστε και εγώ και η γυναίκα μου», λέει στο newpost ο τραγικός πατέρας.

newpost.gr

Πύργος: 59χρονος ξεψύχησε ύστερα από ερωτική πράξη!

Η αλλοδαπη σύντροφός του ειδοποίησε πανικόβλητη την Αστυνομία, όμως ήταν ήδη αργά. Ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του


Την τελευταία του πνοή άφησε 59χρονος στα Καλακέικα Σκαφιδιάς τα ξημερώματα της Τετάρτης ύστερα από ερωτική πράξη με τη σύντροφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πράξης, ο 59χρονος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία.

Η αλλοδαπη σύντροφός του (με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) ειδοποίησε πανικόβλητη την Αστυνομία, όμως ήταν ήδη αργά.

Ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Θα ακολουθήσει ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πηγή: patrisnews.com

18χρονος σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ γιατί δεν είχε εισιτήριο

Τραγικό τέλος είχε για ένα νεαρό ο έλεγχος για εισιτήριο στη διαδρομή του τρόλεϊ «Ζάππειο-Αγ.Ιερόθεος», την ώρα που διέσχιζε την οδό Π.Τσαλδάρη στο Περιστέρι, το βράδυ της Τρίτης. 

Ο 18χρονος επιβάτης δεν είχε εισιτήριο και προσπάθησε να βγει από το όχημα για να αποφύγει το πρόστιμο, όμως τραυματίστηκε θανάσιμα, καθώς το τρόλεϊ βρισκόταν εν κινήσει.

Συγκεχυμένες είναι οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδονται ως προς το αν προηγήθηκε διαπληκτισμός του άτυχου 18χρονου με τον ελεγκτή, για να παραμείνει στο όχημα και να δώσει τα στοιχεία του ώστε να του κόψει πρόστιμο.

Τραυματισμένος στο κεφάλι από την πτώση, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγ.Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου τα ξημερώματα εξέπνευσε.

Ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ κρατήθηκαν στο τμήμα Τροχαίας Περιστερίου.

Ανατροπές για 6.028 εκπαιδευτικούς


Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν βιαστικά τις αποσκευές τους για να υπηρετήσουν σε άλλες σχολικές μονάδες από τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις στα δημοτικά σχολεία καθώς και για το πλεονάζον προσωπικό.

Τον αριθμό των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αυτών που πλεονάζουν, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712 μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας.

Οι υπόλοιποι 1.316 που συνεχίζουν να πλεονάζουν μετά και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων των περιοχών τους.

Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν υποχρεωτικά το επόμενο σχολικό έτος, με βάση κριτήρια που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τον πίνακα με τους εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν ανά περιφέρεια:

ΔΕΗ: Έρχονται νέες αυξήσεις για εξοχικά και αγρότες τον Σεπτέμβριο

Η κατάργηση των επιδοτήσεων φέρνει νέο ηλεκτροσόκ στους καταναλωτές – Αναμένεται και ενιαίο οικιακό τιμολόγιο


Το αναθεωρημένο μνημόνιο φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Από τον Σεπτέμβρη, με τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, προβλέπεται και η κατάργηση των επιδοτήσεων στις χαμηλές οικιακές καταναλώσεις και τα αγροτικά τιμολόγια.

Η κατάργηση έπρεπε να έχει γίνει από την 1η Ιουλίου, από τότε που ισχύει η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος και αυτό σημαίνει πως θα επιβληθούν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες και στα αγροτικά, με παράλληλη ελάφρυνση των εμπορικών τιμολογίων.

Προβλέπεται ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο οικιακό τιμολόγιο, στο οποίο δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το ύψος κατανάλωσης. Αυτό θα τεθεί επιτακτικά από την τρόικα, ενώ αναμένεται να περιλαμβάνει αυξήσεις στις μικρές καταναλώσεις, ώστε να αντισταθμίζεται η κατάργηση των επιδοτήσεων.

Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυξημένα κατά 8,8% μεσοσταθμικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ,  ενώ σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση οι αυξήσεις έπρεπε να επιβληθούν σε τρεις δόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η πρώτη από 1/1, η δεύτερη από 1/5 και η τρίτη από 1/7, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Καταιγίδα "λυπητερών" από την εφορία - Αποστάλθηκαν 1 εκατ. εκκαθαριστικά

Για φόρο εισοδήματος και ΦΑΠ 2011


«Ο ταχυδρόμος θα χτυπήσει δυο φορές» τον Αϋγουστο για να φέρει άλλα δύο εκκαθαριστικά φόρου

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ταχυδρόμησε πάνω από 500.000 εκκαθαριστικά φόρο εισοδήματος αλλά και 500.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ για το 2012.

Λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην εκκαθάριση των ΦΑΠ περασμένων ετών και στην υποβολή των φετινών δηλώσεων εισοδήματος, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένους τους φόρους, γεγονός που κάνει και τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών να προβληματίζονται για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλα αυτά τα βάρη οι πολίτες. Συγκεκριμένα η ΓΓΠΣ ταχυδρόμησε τις προηγούμενες μέρες:

·      την 5η παρτίδα εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος που περιλαμβάνει 500.000 χρεωστικά σημειώματα για τα οποία αντίστοιχα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο 200.000.000 ευρώ ή από 400 ευρώ κατά μέσον όρο. Άλλα 350.000 σημειώματα θα είναι μηδενικά και λιγότερα από 100.000 πιστωτικά.

Μέχρι τον Ιούλιο η ΓΓΠΣ έστειλε 3.100.000 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος εκ των οποίων τα 1.500.000 ήταν χρεωστικά και οι παραλήπτες τους καλούνται να πληρώσουν συνολικά φόρο εισοδήματος 1,2 δισ. ευρώ . Αυτοί δικαιούνται τρεις δόσεις, που η πρώτη πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου, η δεύτερη στο τέλος Οκτωβρίου και η τρίτη μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι υπόλοιποι χάνουν τις τρεις δόσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...