Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Δίνουν ψεύτικα στοιχεία για ανασφάλιστη εργασία -Συλλήψεις σε Μυτιλήνη, Αθήνα

Έναν 56χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου στη Μυτιλήνη και τρεις εργαζόμενους (ηλικίας 23,31 και 30 ετών) συνέλαβε η αστυνομία για δήλωση ψευδών στοιχείων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι τρεις εργαζόμενοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, με σκοπό να αποτρέψουν τη βεβαίωση παράβασης για ανασφάλιστη εργασία. Επιπλέον, ο 30χρονος υπέγραψε στην επιτόπια έκθεση ελέγχου, με στοιχεία υπαλλήλου της επιχείρησης, ο οποίος είναι καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι οι εργαζόμενοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία μετά από υπόδειξή του, για να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, όπου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης. Στο κατάστημα διαπιστώθηκε επίσης η μη καταχώρηση τεσσάρων εργαζόμενων στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού της επιχείρησης, παράβαση για την οποία θα ενημερωθεί το αρμόδιο κατάστημα Ι.Κ.Α για την επιβολή προστίμων.

Επιπλέον, σε φορολογικό έλεγχο καταστήματος - εστιατορίου στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι σε 14 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 657,60 ευρώ. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη ένας 42χρονος Έλληνας, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα διαπιστώθηκε και διοικητική φορολογική παράβαση και συγκεκριμένα η μη επίδειξη του φορολογικού μηχανισμού που είχε δηλωθεί για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Συνελήφθη χειρούργος την ώρα που "τσέπωνε" φακελάκι σε δημόσιο νοσοκομείο

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ιατρός - χειρουργός σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής για παθητική δωροδοκία καθώς απαίτησε και έλαβε παράνομα από ιδιώτη ασθενή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για χειρουργική επέμβαση.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου ιατρού - χειρουργού Προκαταρκτική Εξέταση για παρόμοια υπόθεση.

Ο γιατρός αφού διέγνωσε πάθηση σε ιδιώτη κατά τη διάρκεια προχθεσινής ιατρικής εξέτασης, κανόνισε την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης την επόμενη , απαιτώντας παράνομα το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό Φορέα του ασθενή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιατρό εντός του Δημόσιου Νοσοκομείου, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε το συμφωνηθέν προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που του είχε παραδώσει προηγουμένως ο ασθενής.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου χειρουργού Προδικαστική Έρευνα (Προκαταρκτική Εξέταση), σε εκτέλεση παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για παρόμοια υπόθεση.

Πιο αναλυτικά η έρευνα αφορούσε καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία, τον Ιανουάριο του 2013 για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο ιατρός απαιτούσε παράνομα, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο, μετά από διαπραγμάτευση, διαμορφώθηκε σε 800 και τελικά σε 600 ευρώ.

Ο συλληφθείς ιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για την εντός των πλαισίων του αυτοφώρου υπόθεση και την συσχετισθείσα με αυτή Προκαταρκτική Εξέταση, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος στη Χίο- Φωτογράφιζε στρατόπεδα για λογαριασμό Τούρκων

Σε μια μεγάλης σημασίας σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, καθώς εντόπισε και συνέλαβε έναν 72χρονο Γερμανό στη Χίο, ο οποίος τουλάχιστον για τρία χρόνια φωτογράφιζε εγκαταστάσεις, υποδομές και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών, για λογαριασμό Τούρκων υπηκόων.

Ο 72χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στα Αρμόλια Χίου από την ΕΛ.ΑΣ είχε στην κατοχή του δύο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα της Χίου. Μετά από εξέταση μάλιστα, διαπιστώθηκε πως είχε φωτογραφήσει το πρωί της Πέμπτης στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

  • 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 2 φωτογραφικές μηχανές,
  • 14 κάρτες μνήμης ,
  • 5 usb sticks ,
  • 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γινόντουσαν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή. Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από -5- άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό ( e - mail ), προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Ο 72χρονος, ο οποίος διαμένει στην Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Αυτό είναι το «πόιντ σύστεμ» των υπαλλήλων για την διαθεσιμότητα

Για πρώτη φορά θα αφαιρούνται μόρια σε υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και μπορεί να χάσουν έως 30 μόρια σύμφωνα με την δημοσιοποίηση της απόφασης για την μοριοδότηση των υπαλλήλων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτό τον τρόπο δεν αποκλείεται κάποιος υπάλληλος με χαμηλότερα προσόντα να παραμείνει στη θέση του ενώ κάποιος που φέρει πειθαρχικό παράπτωμα να τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ όπως γράφει το real.gr, σημαντικό ρόλο στην μοριοδότηση έχουν οι τίτλοι σπουδών, ο τρόπος διορισμού στο Δημόσιο, η προϋπηρεσία και το πειθαρχικό μητρώο.

Το «πόιντ σύστεμ» των υπαλλήλων ΕΔΩ

Εικόνα «κραχ» στην αγορά ακινήτων- Σοκ και δέος από τη πτώση των τιμών

Εικόνα "κραχ" στην εγχώρια αγορά ακινήτων αποτυπώνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, σε μια συγκυρία όπου το υπουργείο Οικονομικών έχει μπει στη τελική φάση των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, με στόχο την ελάφρυνση κυρίως των μικροϊδιοκτητών.

Τα νεώτερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, δείχνουν ότι οι τιμές των ακινήτων- νεόδμητων και παλαιών- μειώθηκαν περαιτέρω κατά 11,6% μέσα σε έναν χρόνο. Αν η σύγκριση γίνει, δε, με το 2008, όταν οι τιμές είχαν φτάσει στο ανώτερο επίπεδο- η πτώση είναι της τάξης του 31%!!! Παρά τη "βουτιά" στις τιμές, η ζήτηση παραμένει υποτυπώδης. Σε σύγκριση με πέρσι, η πτώση των αγοραπωλησιών είναι της τάξης του 35,3%, ενώ συγκρίνοντας το πρώτο εξάμηνο του έτους με το πρώτο εξάμηνο του 2008, οι συναλλαγές είναι μειωμένες κατά 85%!!!

Το κακό για τους ιδιοκτήτες είναι ότι αυτές οι μειώσεις στην αξία της περιουσίας τους δεν φέρνουν και ανάλογη μείωση των φόρων κατοχής που καλούνται να πληρώσουν, καθώς οι Τιμές Ζώνης με τις οποίες υπολογίζονται οι φόροι κατοχής, θα παραμείνουν "παγωμένες" έως το 2016. Χαμένοι είναι κυρίως οι ιδιοκτήτες στις αποκαλούμενες ακριβές περιοχές, όπως για παράδειγμα το Π. Ψυχικό, καθώς οι Τιμές Ζώνης είναι έως και 102% υψηλότερες των εμπορικών, αλλά ανάλογη εικόνα καταγράφεται και σε πολλές άλλες περιοχές των Βορείων και Νοτίων Προαστίων όπως και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, όπου οι Τιμές Ζώνης είναι έως και 85% υψηλότερες π.χ. στη Λάρισα. Χαμένοι είναι, επίσης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πολύ υποβαθμισμένες περιοχές καθώς οι εμπορικές αξίες έχουν κατρακυλήσει ακόμα και κάτω από τις χαμηλές αντικειμενικές αξίες, ενώ "φουσκωμένους" φόρους καλούνται να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων, καθώς οι Συντελεστές Εμπορικότητας προκαλούν στρεβλώσεις.

Το... κερασάκι στη τούρτα είναι η απαίτηση της Τρόικας για υψηλότερους συντελεστές στον Ενιαίο Φόρο έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα. Συγκεκριμένα, "κλειδί" για τον Ενιαίο Φόρο είναι και η διασφάλιση υψηλού δείκτη εισπραξιμότητας, έτσι ώστε οι φορολογικοί συντελεστές να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Ο στόχος εσόδων που θα εισπραχθούν είναι 2,9 δισ ευρώ. Με βάση τον υπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, η εισπραξιμότητα του νέου φόρου θα είναι 85%, όσο δηλαδή και του Τέλους της ΔΕΗ, άρα απαιτείται βεβαίωση φόρων ύψους 3,4 δισ ευρώ. Με βάση, όμως, τον υπολογισμό της Τρόικας η εισπραξιμότητα θα κινηθεί στα επίπεδα του 70%, άρα απαιτείται να βεβαιωθούν φόροι ύψους 4,2 δισ ευρώ! Αν η Τρόικα επιβάλει τελικά την άποψη της, τότε οι συντελεστές του Ενιαίου Φόρου θα πρέπει να αυξηθούν πολύ έτσι ώστε να καλύψουν το "κενό", με αποτέλεσμα οι ωφελημένοι του νέου φόρου να είναι τελικά μόνο οι ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων.

Κι όλα αυτά, ενώ η FITCH προβλέπει περαιτέρω μείωση των εμπορικών τιμών των ακινήτων κατά 18% στα χρόνια που ακολουθούν!!!

Νέα τραγωδία με δύο νεκρούς σε αρδευτικό κανάλι

Η επιστροφή από το πανηγύρι είχε τραγικό τέλος - Πέντε παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο που έχασε τον έλεγχο και έπεσε μέσα στο κανάλι - Σώθηκαν από θαύμα οι τρεις φίλοι τους


Ένα τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Βοιωτία θυμίζει σε πολλά την τραγωδία με τον πνιγμό των δύο μικρών παιδιών σε αρδευτικό κανάλι στην Ηλεία.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 06:30 το πρωί, όταν μία παρέα επέστρεφε από ένα πανηγύρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πέντε φίλοι από την Αλίαρτο είχαν πάει σε πανηγύρι στο Διόνυσο κοντά στον Ορχομενό. Επιστρέφοντας στην Αλίαρτο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή της Κωπαΐδας.

Δυστυχώς δυο από τα πέντε παιδιά, ένας 16χρονος και ένας 21χρονος πνίγηκαν στο κανάλι, ενώ τα υπόλοιπα κατάφεραν να βγουν ζωντανά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ένας από τους δυο νεκρούς είναι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, ενώ στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο μικρότερος αδελφός του ο οποίος σώθηκε.

Τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου ερευνά η τροχαία Λιβαδειάς.

lamiastar.gr 

Αυτοί έβαλαν την φωτιά στο Μαρκόπουλο

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαρκόπουλο και προκάλεσε ζημιές σε εξοχικές οικίες, καλλιέργειες και αποθήκες.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 57 και 35 ετών και ένας Αλβανός, 50 ετών, οι οποίοι έκαναν εργασίες με τροχό στην περιοχή με αποτέλεσμα από τις σπίθες να ξεσπάσει η φωτιά.

Όλα αυτά μια ημέρα που στην περιοχή φυσούσαν ισχυροί άνεμοι και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει ανακοίνωση που έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιών στην Αττική.

Οι τρεις δράστες κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια και θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Το χρονικό
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις τρείς το μεσημέρι της Παρασκευής και από τις έξι το απόγευμα και μετά, λόγω των ισχυρών ανέμων, ένα μέτωπο κατευθύνθηκε προς το δάσος Κουβαρά και ένα δεύτερο προς το χωριό, γεγονός που ανάγκασε το δήμαρχο Μαρκόπουλου, Σωτήρη Μεθενίτη, να θέσει σε συναγερμό όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Παράλληλα, απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες με υδροφόρες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής και άρχισαν αμέσως το έργο της κατάσβεσης, σώζωντας το δάσος του Κουβαρά, που αποτελεί στολίδι και πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή των Μεσογείων.

Τους πυροσβέστες συνέδραμαν στη μάχη κατά των φλογών εθελοντές και διώτες με τα υδροφόρα οχήματά τους, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή μετά από έκκληση του δημάρχου Μαρκοπούλου.

Στην περιοχή την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπνεαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, που δυσκόλευαν το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι πυκνοί καπνοί οι οποίοι κάλυψαν τον ουρανό και δυσκόλευαν, επίσης, και τις ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η φωτιά πλησίασε και το μοναστήρι της Αγίας Άννης, όπου κάηκε ένα κελί. Μεγάλο πρόβλημα σημειώθηκε και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύνατος, αφού σημειώνονταν συνέχεια διακοπές.

Για προληπτικούς λόγους 193 παιδιά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση Διονύσου - Κερατέας, τα οποία οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Μετά την κατάσβεση θα γίνει και αποτίμηση των ζημιών, με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως να κάνουν λόγο για καταστροφή μεγάλης δασικής έκτασης καθώς και σε οικίες, καλλιέργειες και αποθήκες.

newsbomb.gr

Άγρια καταδίωξη πριν από λίγο στην Αργυρούπολη

Άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ, άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο


Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Περιπολικό της αστυνομίας έκανε σήμα σε όχημα Ι.Χ  να σταματήσει για έλεγχο και τότε οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη από τους αστυνομικούς που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. 

Ο 3χρονος Κωνσταντίνος Ζητάει τη Βοήθεια μας

Ο μικρός Κωνσταντίνος Χασακής είναι μόλις 3 χρονών, πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται Αιμοπετάλια. Μετά την διάγνωση της ασθένειας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ο μικρός νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "ΕΛΠΙΔΑ" στην Αθήνα.

Αιμοπετάλια μπορεί να τα δώσει κάποιος που είναι κάτω των 50 ετών και είναι αιμοδότης. Εάν κάποιος είναι διαθέσιμος και πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις θα πρέπει να κάνει μια εξέταση σε Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσοκομείου.

Όσοι είναι από Αθηνά μπορούν να απευθυνθούν στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (τηλ. 2107785105) ενώ όσοι είναι από επαρχία ας απευθυνθούν στα νοσοκομεία της περιοχή τους. Για αιμοπετάλια δεν παίζει ρόλο η ομάδα αίματος.

Επίσης, όποιος μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του μπορεί να καταθέσει χρήματα στην Εθνική Τράπεζα, στον αριθμό 448/773391-74, στο όνομα της μητέρας του Θάλειας Μαγκλάρα.

http://www.theywantyourhelp.eu/2013/08/3.html

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ζεστός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου 


Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο 3 Αυγούστου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα Δυτικά και θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, οι οποίοι από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με πρόσκαιρη μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Καλός ο καιρός και την Κυριακή

Καλός και ζεστός αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, 4 Αυγούστου, ο καιρός περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα Δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα Ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα Δυτικά.  

Μεγάλος ο κίνδυνος φωτιάς το Σάββατο


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Σάββατο, 3 Αυγούστου, σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο και Ικαρία, σύμφωνα... με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιπτώσεις πυρκαγιών.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α..

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πόλεμος ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο βουλευτή της Κουμουνδούρου που καλεί σε αναταραχή

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή σχόλιο που έκανε ο Ανδρέας Καραγιάννης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον διαγράψει, διαφορετικά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση θα θεωρηθεί ότι  «είναι ο ίδιος που τον υποκινεί και τον κατευθύνει».

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση στη χώρα το Σεπτέμβριο, για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση. Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχός του Ανδρέας Καραγιάννης προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες.

Εντός ωρών ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαγράψει το στέλεχός του και να το καταδικάσει δημοσίως, όχι βέβαια όπως (δεν) έκανε με το Νάσο Θεοδωρίδη. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ο ίδιος που τον υποκινεί και τον κατευθύνει».

ΣΥΡΙΖΑ: Η γαλάζια μονταζιέρα ρετάρει...

Αμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι προφανές ότι «η γαλάζια μονταζιέρα ρετάρει», ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου».

Διαβάστε την ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη που προκάλεσε σάλο ΕΔΩ.

Χτύπημα στο γραφείο του Ερντογάν σχεδίαζαν οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στη Χίο – Επιασαν συνεργό τους στην Αγκυρα

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο στόχος των Τούρκων τρομοκρατών που συνελήφθησαν στην υπόθεση με το σκάφος- οπλοστάσιο ανοιχτά της Χίου. Παράλληλα στη γειτονική χώρα συνελήφθη και ένας συνεργός τους, ο οποίος παρακολουθούνταν από τις τουρκικές αρχές τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που θεωρείται ο σύνδεσμος του Χασάν Μπιμπέρ στην Αγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Ο τελευταίος ήταν ανάμεσα στα άτομα που επέβαιναν στο επίμαχο φουσκωτό και εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Μπιμπέρ έχει ήδη κατονομαστεί από τις τουρκικές αρχές ως δράσης της επίθεσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο. Ο φερόμενος ως σύνδεσμός του, είχε εντοπιστεί μετά από τη συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια, καθώς είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας πριν την επίθεση, να συνομιλεί στο τηλέφωνο επί 10' με τον Μπιμπέρ.

Οι τουρκικές αρχές είχαν αποφασίσει να μην τον συλλάβουν, καθώς τον παρακολουθούσαν προσδοκώντας να τους οδηγήσει στον Μπιμπέρ, αλλά από τη στιγμή που ο τελευταίος συνελήφθη στην Ελλάδα, οι Τούρκοι του πέρασαν χειροπέδες.

Οπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, ο Μπιμπέρ σχεδίαζε να κάνει επίθεση στο πρωθυπουργικό γραφείο, φορώντας στολή αστυνομικού. Στο μεταξύ στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Παρασκευής η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε εκτεταμένη έρευνα στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς ωστόσο να προκύψει τίποτα.

Κόλαση φωτιάς στο Μαρκόπουλο – Εκαψε σπίτια, απειλεί το δάσος Κουβαρά

Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης απειλεί πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, καθώς έφτασε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το δάσος Κουβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν εξοχικά σπίτια και αποθήκες, ενώ εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση. Αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια έκανε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

«Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό - υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της», ήταν η ανακοίνωση του κ. Μεθενίτη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι. Ομως το έργο τους γίνεται πιο δύσκολο από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ η φωτιά εξελίσσεται ακόμη ανάμεσα σε οικισμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οικίες, ενώ κάποια στιγμή απείλησε τη Μονή Αγίας Αννης.

Το απόγευμα εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή. Εκεί βρίσκονταν 193 παιδιά, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες κατευθύνονται προς τον Ιππόδρομο. Λόγω της πυρκαγιάς από το απόγευμα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μυρινούντος στο Μαρκόπουλο και σε όλους τους δρόμους που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο

«Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ σύμφωνα με το protothema.gr κινδύνεψε τέσσερις φορές να εγκλωβιστεί ο ίδιος από τις φλόγες.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, απειλώντας οικισμούς με διάσπαρτα σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται καθώς περνάει η ώρα και αποτελούνται πλέον από 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Aνατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες για το διπλό έγκλημα στην Ηλεία

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο θάνατος των δύο αδελφών, ηλικίας τεσσάρων και επτά ετών στο αρδευτικό κανάλι στην Ηλεία δεν προήλθε από ατύχημα αλλά ήταν εγκληματική ενέργεια με θύτη τον 13χρονο θείο τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση, ο 13χρονος θείος -αδερφός της μητέρας των θυμάτων- ομολόγησε ότι σκότωσε τα δύο παιδάκια από τη Βουλγαρία επειδή τα ζήλευε.

Ολα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι, όταν ο 13χρονος, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει να κάνουν οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου από το δικό τους.

Ο 13χρονος βρήκε τα παιδιά και συνέχισε μαζί τους την πορεία προς το σπίτι τους, κατά μήκος του αρδευτικού καναλιού. Κάποια στιγμή, όμως, χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο στο κανάλι με αποτέλεσμα τα δυο παιδιά να πνιγούν.

Ο τετράχρονος σε μια προσπάθεια να αντισταθεί και να μην πέσει στο κανάλι πιάστηκα από το πουκάμισο που είχε τυλιγμένο ο δράστης στη μέση του για να σωθεί. Το πουκάμισο έπεσε και αυτό στο κανάλι και ήταν αυτό που τελικά πρόδωσε τον 13χρονος.

Στην πορεία των αστυνομικών ερευνών προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής του 13χρονου, ο οποίος προσήχθη και μετά από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κίνητρο της πράξης του, φέρεται να είναι τα συναισθήματα ζήλιας, που ένιωθε για τους δυο ανιψιούς του. Επιπλέον του παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, από εξειδικευμένο ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας .

Ο 13χρονος, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

Αρετή Τσοχατζοπούλου: «Είπα τη μισή αλήθεια, κάλυψα τον πατέρα μου»

Σε ομολογία ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης προχώρησε, με δάκρυα στα μάτια, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση πολιτικής διαφθοράς του πρώην υπουργού Άμυνας.

Η κόρη του βασικού κατηγορούμενου, συντετριμμένη, ομολόγησε στους δικαστές ότι ήταν απόφασή της να μην πει όλη την αλήθεια στον ανακριτή ως προς την προέλευση χρημάτων που διακινήθηκαν για αγοραπωλησία οικοπέδου στην Κυψέλη, ενώ τόνισε: «Δεν θα γίνω κατήγορός του».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, υπόλογη για την αγορά οικοπέδου στην οδό Κεφαλληνίας, με τίμημα περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, το οποίο σήμερα ομολόγησε ότι ήταν δώρο του πατέρα της. Επίσης, η κατηγορουμένη λογοδοτεί και για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι, που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι ουσιαστικά εικονική, καθώς συνδέεται με διακίνηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού. Για το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο ζούσε τα τελευταία χρόνια με τα ανήλικα παιδιά της, η κ. Τσοχατζοπούλου δέχθηκε ερωτήσεις από Έδρας, πλην όμως αρνήθηκε ότι η αγοραπωλησία του συνδέεται με παράνομη δραστηριότητα.

Η κ. Τσοχατζοπούλου επανέλαβε στο δικαστήριο ότι συνειδητά αποφάσισε πριν λίγες ημέρες να διαθέσει τα ακίνητα που της ανήκουν στο Δημόσιο, καθώς «έχουν συνδεθεί με μαύρο χρήμα» ενώ υπογράμμισε: «Αυτή η ιστορία πήρε την υπόληψή μου».

Από το βήμα του δικαστηρίου η Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε ότι αγαπά και εκτιμά τον πατέρα της και δεν πιστεύει όλα όσα ακούστηκαν για τον πρώην υπουργό όλο αυτό το διάστημα. «Δεν θα γίνω εδώ πέρα κατήγορος του πατέρα μου» ανέφερε δακρυσμένη. «Είμαι 16 μήνες κρατούμενη στον Κορυδαλλό. Θεωρώ πρώτα από όλα ότι τιμωρούνται τα παιδιά μου... Αποφάσισα να γυρίσω τα ακίνητα γιατί έχουν συνδεθεί με μαύρο χρήμα... Έτρεχαν πίσω από το παιδί μου στο σχολείο και του έλεγαν: «Κλέφτη, φέρτε πίσω τα λεφτά. Αυτή η ιστορία πήρε την υπόληψή μου» πρόσθεσε.

Η τακτική εισαγγελέας ρώτησε την κατηγορουμένη για όσα καταμαρτυρούν σε βάρος του πρώην υπουργού συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση: «Θα σας πιέσω κ. Τσοχατζοπούλου... Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου απαντήσετε... Βλέπετε ότι αυτές τις μέρες εδώ, πρώην συνεργάτες του πατέρα σας με δάκρυα στα μάτια είπαν για αυτόν ότι τους χρησιμοποίησε, ότι τον πίστεψαν και εκείνος τους κατέστρεψε...».

«Εγώ αρνούμαι να πιστέψω πως όλα αυτά είναι έτσι όπως τα λένε, όπως τον κατηγορούν. Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Αν ήταν έτσι όλα αυτά, δεν θα με είχε προστατέψει ο πατέρας μου παραπάνω για να μην είμαι εδώ πέρα σήμερα;» απάντησε η κατηγορούμενη.

Σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα, μήπως η κατηγορουμένη δέχθηκε πιέσεις από τον πατέρα της για να τηρήσει τη στάση που τήρησε στην ανάκριση, η κ. Τσοχατζοπούλου απάντησε ότι ήταν μία αποκλειστικά δική της απόφαση. «Φοβήθηκα ότι θα φαινόταν άσχημα» είπε.

Αναφερόμενη στον χωρισμό των γονιών της και τον γάμο του Άκη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη, η κατηγορουμένη σημείωσε: «Με τη μητέρα μου είχε δημιουργηθεί μία άσχημη κατάσταση και για αυτό είχαμε μειωμένη επικοινωνία με τον πατέρα μου. Μετά τον γάμο του οι σχέσεις μας χάλασαν εντελώς και για δύο χρόνια δεν είχαμε επαφή. Εγώ στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν έχω πάει ποτέ. Ούτε καν ξέρω πού βρίσκεται».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία τής κατηγορουμένης δικηγόρου Μαρίας Ταλίτα- Τσεκούρα, η οποία αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση εξωχώριας εταιρίας που της καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Απολογήθηκε για το δεύτερο δάνειο ο Βίκτωρας Ρέστης – Οδηγήθηκε ξανά στον Κορυδαλλό

Στο γραφείο της ανακρίτριας για θέματα διαφθοράς βρέθηκε και πάλι ο Βίκτωρας Ρέστης.Ο εφοπλιστής έκανε συμπληρωματική απολογία στη Ρέα Κατσιβέλη, για την υπόθεση δεύτερου δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ, που φέρεται να χορηγήθηκε από την τράπεζα FBB και να κατέληξε σε εταιρεία συμφερόντων του. Για την υπόθεση αυτή ο κ. Ρέστης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά οδηγήθηκε ξανά στον Κορυδαλλό, καθώς έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση του δανείου των 5,8 εκατ. ευρώ από την FBB.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο εφοπλιστής αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό των 10 εκατ. ευρώ αφορούσε επιχειρηματικό, επενδυτικό δάνειο για το οποίο η τράπεζα είχε εξασφάλιση κατά 150% της αξίας του καθώς είχε υποθήκη της οικίας του.

Παράλληλα ο μέχρι πρότινος κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της FBB, προσκόμισε παραστατικά των δόσεων που καταβάλλονται και επικαλέστηκε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος - που αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας - προκειμένου να πείσει ότι η συγκεκριμένη εκταμίευση ήταν «μηδενικού κινδύνου» για την τράπεζα. Ακόμη ο εφοπλιστής ανέφερε στην ανακρίτρια πως από την Πέμπτη (1/8) έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αποπληρωμής του δανείου.

Ωστόσο, η κατηγορία σε βάρος του εφοπλιστή αναφέρει πως το ποσό των 10 εκατ. ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς που είχε εγκριθεί και εκταμιευθεί.

«Ο κ. Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές Αρχές και τους παρέχει ό,τι στοιχεία χρειάζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση», ανέφερε ο συνήγορός του, Πέτρος Μαχάς, προσθέτοντας πως εάν ο εφοπλιστής είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και συλληφθεί «θα είχαν διευκρινιστεί όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική».

Ο κ. Ρέστης έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών από το οποίο ζητεί την άρση της κράτησής του.

Απόφαση σταθμός: Κούρεψαν 100% το χρέος δανειολήπτριας που ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ

Σε ολική διαγραφή χρέους δανειολήπτριας που χρωστούσε πάνω σε 100.000 ευρώ σε τέσσερις τράπεζες προχώρησε το Ειρηνοδικείο Βάμου στον Αποκόρωνα Χανιών, με μια απόφασή του που χαρακτηρίζεται «σταθμός».

Η δανειολήπτρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εργάζοταν ως κομμώτρια όμως λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί. Ετσι, σήμερα ζει με τη σύνταξη που λαμβάνει από τον ΟΑΕΕ, ύψους 515 ευρώ.

Ο σύζυγός της είναι αγρότης, της ίδιας ηλικίας, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του ένα σπίτι 97 τετραγωνικών, στο οποίο μένει με την σύζυγο του. Ακόμα, έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% ο καθένας ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Αντί για ερωτευμένους βρήκαν γιάφκα

Οπλοστάσιο (φωτογραφία αρχείου) αντίκρισαν οι αστυνομικοί που αναζητούσαν... ερωτική φωλιά

Ενας εφηβικός έρωτας οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο στον Αγιο Δημήτριο


Εντυπωσιακό παρασκήνιο και μια ερωτική ιστορία φαίνεται να κρύβονται πίσω από τον εντοπισμό οπλοστασίου στο σπίτι 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο που εργαζόταν και ως σεκιούριτι σε καταστήματα. Ψάχνοντας μια 15χρονη που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο Κρητικό η Αστυνομία τελικά εντόπισε «γιάφκα» που αποδίδεται στο ελληνικό οργανωμένο έγκλημα.

Σε πρώτη φάση διατυπώθηκαν υπόνοιες για συμμετοχή του 44χρονου σε ομάδα ένοπλης οργάνωσης, όμως στην πορεία η έρευνα στράφηκε σε τυχόν διασύνδεσή του με το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ο 44χρονος πιθανόν να διατηρούσε επαφή με ορισμένα από τα μέλη μιας συμμορίας ελλήνων κακοποιών (συμμετείχαν συνολικά 15 άτομα), κυρίως από την περιοχή της Ηλείας, που είχε προχωρήσει σε 23 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών χρησιμοποιώντας Καλάσνικοφ και βαριοπούλες. Η λεία τους υπερέβαινε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ασχολείται με επισκευές όπλων και δεν έχει καμιά εγκληματική δράση.

Σε σχέση όμως με τον εντοπισμό του οπλοστασίου είχε αναπτυχθεί ένας ολόκληρος μύθος. Πολλοί υποστήριζαν ότι η ανακάλυψή του έγινε από πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ή της ΕΥΠ που ασχολούνται με την τρομοκρατία. Επιπλέον, άλλοι μιλούσαν για το «τελικό αποτέλεσμα πολύμηνων παρακολουθήσεων με σύγχρονα τεχνικά μέσα» ή και άλλες ευφάνταστες θεωρίες. Οπως προκύπτει ωστόσο από δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική - και όπως συμβαίνει συχνά, πολύ πιο απλή...

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έφθασαν στο διαμέρισμα ψάχνοντας μια 15χρονη, θυγατέρα δημοτικού υπαλλήλου στα νότια προάστια, που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο από την Κρήτη. Ο νεαρός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 20 χρόνων για βιασμό και ανθρωποκτονία που φέρεται να διέπραξε προ οκταετίας - σε ηλικία 17 ετών δηλαδή. Ο 25χρονος είχε παραβιάσει προ μερικών μηνών πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Γρεβενών και φαίνεται να συνήψε ερωτική σχέση με την έφηβη, την οποία γνώρισε μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντός της.

Τα ίχνη της 15χρονης όμως χάθηκαν τον τελευταίο μήνα. Γι' αυτό οι ανήσυχοι γονείς της απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπισθεί. Οι αστυνομικοί λοιπόν άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για τα καταλύματα του άφαντου συντρόφου της νεαρής. Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αστυνομικοί εξέτασαν την περίπτωση η 15χρονη να βρίσκεται στο σπίτι του 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο καθώς ήταν φίλος του 25χρονου καταζητούμενου. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν εκεί το κορίτσι, όμως έκπληκτοι ανακάλυψαν μέσα στο διαμέρισμα «όπλα για μια ολόκληρη στρατιωτική μονάδα» όπως χαρακτηριστικά είπαν. Κι αυτή η αναζήτηση της «ερωτευμένης 15χρονης» οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε μια απροσδόκητη επιτυχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, ισογείου και γκαράζ πολυκατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια, μία καραμπίνα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πέντε περίστροφα κρότου - λάμψης, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο τύπου στυλό, δεκαπέντε σκελετοί περιστρόφων, πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων όπλων (λαβές, ελατήρια, κάννες), δύο γεμιστήρες για καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια η καθεμία, δύο μεγάλες γεμιστήρες πιστολιού 9 mm που περιείχαν 27 και 28 φυσίγγια αντίστοιχα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός καλύκων φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τέσσερα κράνη, δέκα συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας και τρία σπρέι ακινητοποίησης.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus 

Διαγράφηκε το χρέος δανειολήπτη κατά 96%!!!!!

​Μια «απόφαση-σταθμό» που σίγουρα θα ξενέρωνε την τρόικα, τον Σόιμπλε και πολλούς τραπεζίτες έλαβε το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας! Το δικαστήριο αποφάσισε το "κούρεμα"  του χρέους ενός δανειολήπτη κατά 96% !!!!

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr,  ο μακροχρόνια άνεργος δανειολήπτης, κατέφυγε στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας και συγκεκριμένα στις διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την δημοτική ραδιοφωνία της πόλης, το Ειρηνοδικείο αφού δίκασε την υπόθεση του δανειολήπτη, τον δικαίωσε και αναγνώρισε τα τεράστια οικονομικά προβλήματά του, εκδίδοντας την εν λόγω απόφαση, δια της οποίας διέγραψε από τις προαναφερόμενες οφειλές του δανειολήπτη το ποσό εκατόν εβδομήντα τριών χιλιάδων εκατόν ενενήντα πέντε ευρώ και δώδεκα λεπτών (173.195,12€), αφήνοντας προς αποπληρωμή σε 48 άτοκες δόσεις μόλις το ποσό των επτά χιλιάδων διακοσίων ευρώ (7.200,00€).

Εκτός από μικρό χρέος έχει και….  τύχη βουνό ο συγκεκριμένος δανειολήπτης!

Νέο κάλεσμα από την Εφορία -Ξεκινά νέα καταγραφή ακινήτων και μετά η φορο-κεραμίδα

Νέος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την απόφαση πως θα πρέπει έως τις 15 Σεπτεμβρίου να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς.

Στόχος είναι η Εφορία να έχει όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, ώστε μετά να μπορέσει να τους στείλει το ανάλογο χαράτσι.

Εξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το Εθνος τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:
  • Ο 12ψηφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει
  • Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.
  • Η επιφάνεια των κατοικιών – μονοκατοικιών που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
  • Η επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου.
  • Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
  • Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης
  • Το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου
  • Το πλήθος των προσόψεων που έχει κάθε ακίνητο


Πηγή:  | iefimerida.gr 

ΟΡΓΗ και ΚΛΑΜΜΑΤΑ από τους δημοσίους υπαλλήλους για την κινητικότητα

H ΑΔΕΔΥ στο υπoυργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δημόσιοι υπάλληλοι είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ.Σοφίας (έχει διακοπεί η κυκλοφορία).

Μέλη της ΑΔΕΔΥ επισημαίνουν ότι παρ’ όλη την περιφρούρηση της απεργίας, περίπου 20 υπάλληλοι μπήκαν στο υπουργείο και εργάζονται.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων προβάλλουν την αντίδραση του κλάδου στην εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας του προσωπικού.
Enhanced by Zemanta

Ο 13χρονος θείος ΣΚΟΤΩΣΕ τα δύο παιδάκια στην Ηλεία

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Ηλείας ο 13χρονος θείος των δύο ανήλικων αγοριών ως υπαίτιος για τον πνιγμό τους σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι.

Για την υπόθεση αυτή, σήμερα στις 14:30 στο A.M. Hλείας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας Tαξίαρχο, Aνδρικόπουλο Aριστείδη.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ρούχο και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο θείος των ανήλικων αγοριών οδηγήθηκε στο έγκλημα, επειδή τα φθονούσε.

Νεκρός στην παραλία Αλίμου βρέθηκε ο επιχειρηματίας Νίκος Σαλευρής

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Καλλιθέας αγνoούνταν από το βράδυ της Πέμπτης


Πένθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την Καλλιθέα. Ο επί χρόνια μεγαλομέτοχος της ομάδας, Νίκος Σαλευρής βρέθηκε νεκρός στην παραλία του Αλίμου το πρωί της Παρασκευής και ενώ αγνοούνταν από το βράδυ της Πέμπτης. 

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο ο άτυχος επιχειρηματίας φέρεται να πνίγηκε αφού πρώτα είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο την ώρα που κολυμπούσε.

Ο Νίκος Σαλευρής δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από το βράδυ της Πέμπτης και η οικογένειά του τον αναζήτησε στην παραλία του Αλίμου. Εκεί βρέθηκαν μόνο τα προσωπικά αντικείμενά του, με την οικογένειά του να ενημερώνει τις Αρχές.

Αυτές άρχισαν να τον αναζητούν χωρίς αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις 10:00, βρέθηκε η σωρός του άτυχου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη και τον ομώνυμων φροντιστηρίων.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Δίκτυο... σουβλατζίδικων πίσω από τους Τούρκους με τα όπλα στη Χίο

Η δικογραφία, οι «μεσάζοντες», το φορτίο με χασίς και το μυστικό του ταχύπλοου


Το «δίκτυο των... εστιατόρων» που φέρεται να υποστήριξε τη μεταφορά των μελών της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C μέσω Χίου στη γειτονική χώρα διερευνά το τελευταίο 24ωρο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. «Το Βήμα» παρουσιάζει άγνωστα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Χίου και του ρόλου των ελλήνων μεσαζόντων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη συλλάβει δύο ιδιοκτήτες εστιατορίων στο Παλαιό Φάληρο και στον Άγιο Δημήτριο, έναν «ντελίβερι» αλλά και συγγενείς τους που φαίνεται να ήσαν αυτοί που οργάνωσαν τη μετακίνηση των δύο μελών της τουρκικής οργάνωσης με το ταχύπλοο. Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 55 και 34 ετών, που αναζητούνταν ήδη από τις τουρκικές Αρχές, είχαν μαζί τους βαρύ οπλισμό και εκτιμάται ότι θα επιχειρούσαν ένοπλη επίθεση στα τουρκικά παράλια.

Κύριο μέλημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να διαπιστώσουν για ποιον λόγο παρασχέθηκε από τους έλληνες ιδιώτες βοήθεια στους τούρκους ενόπλους. Κύρια ένδειξη είναι ότι πρόκειται κυρίως για δίκτυο διακίνησης λαθρομεταναστών το οποίο συνεργάσθηκε με τους συλληφθέντες. Ωστόσο οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους μήπως πίσω από αυτό το κύκλωμα μεταφοράς κρύβονται έλληνες υποστηρικτές των τούρκων ενόπλων, κάτι που ενδεχομένως προκαλέσει προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εστίασε λοιπόν το ενδιαφέρον της σε κατάστημα με σουβλάκια στην οδό Πλουτάρχου στον Άγιο Δημήτριο που ανήκει σε άτομο τουρκικής καταγωγής. Αυτός εμφανιζόταν ως ο πρώτος ιδιοκτήτης του φουσκωτού που εντοπίσθηκε ανοικτά της Χίου με όπλα και εκρηκτικά. Στο κατάστημα αυτό δούλευε ως υπάλληλος ο 54χρονος Έλληνας που συνελήφθη σαν «καπετάνιος» του ταχύπλοου.

Ο τούρκος ιδιοκτήτης του εστιατορίου στον Άγιο Δημήτριο φέρεται να είχε παραχωρήσει το ταχύπλοο με ειδικό συμφωνητικό στον 54χρονο έλληνα υπάλληλό του. Ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί και είχε αποφυλακισθεί πριν από έναν χρόνο για σοβαρή υπόθεση μεταφοράς χασίς και φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Τους τελευταίους μήνες ο 54χρονος είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις και με έναν ακόμη τούρκο υπάλληλο του ίδιου εστιατορίου ο οποίος και διέμενε σπίτι του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στη μεταφορά των τούρκων μεταναστών εμπλέκεται και ένας άλλος 50χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Παλαιό Φάληρο, ο οποίος επίσης διατηρούσε επαφές με τούρκους ιδιώτες.

Η Αστυνομία αποδίδει στον 50χρονο που συνελήφθη μαζί με έναν 54χρονο Τούρκο έξω από το λιμεναρχείο της Χίου λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του ταχύπλοου οργανωτικό ρόλο στη μεταφορά των μελών της DHKP-C. Το άτομο αυτό φέρεται να είχε έλθει σε επαφή με τον 54χρονο έλληνα υπάλληλο του εστιατορίου στον Άγιο Δημήτριο προκειμένου να οργανώνουν μεταφορές τούρκων λαθρομεταναστών από Μυτιλήνη και Χίο στα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έγιναν τέτοιου είδους διακινήσεις λαθρομεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο και τον προηγούμενο Απρίλιο. Στις μεταφορές φέρεται να ήταν παρών και ο 22χρονος σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο, ο οποίος επίσης συνελήφθη πάνω στο ταχύπλοο πριν από τέσσερις ημέρες. Ο 22χρονος φέρεται να εντάχθηκε στο δίκτυο λαθροδιακίνησης επειδή γνώριζε τον γιο ου του 50χρονου εστιάτορα από το Παλαιό Φάληρο ο οποίος συνελήφθη και αυτός ως συμμέτοχος στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 54χρονου υπαλλήλου του εστιατορίου στον Άγιο Δημήτριο κ. Γεώργιος Κατσιάδας, «ο πελάτης μου πίστευε ότι επρόκειτο για μία μεταφορά αλλοδαπών από τη Χίο πιθανόν προς τη Μυτιλήνη. Στη Μυτιλήνη ήταν για τις καλοκαιρινές διακοπές του μαζί με την οικογένειά του που έχει σπίτι στο νησί. Στην κατοχή των δύο Τούρκων βρέθηκαν περισσότερα από 2.500 ευρώ που φαίνεται ότι θα πλήρωναν στους δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν αναλάβει τη μεταφορά τους».

Για τα όπλα ο συνήγορος του 54χρονου ισχυρίζεται ότι «ήταν σε δύο σάκους και ο πελάτης μου δεν τα είχε δει. Εξάλλου όταν το Λιμενικό του ζήτησε να σταματήσει, δεν προέβαλε καμιά αντίσταση. Οφείλω να σας πω ακόμη πως ο πελάτης μου με διαβεβαιώνει ότι ποτέ δεν είχε καμιά σχέση με ελληνικές ή ξένες ένοπλες οργανώσεις και στόχος του ήταν μόνο τα χρήματα...»

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κύριο μέλημά τους να εντοπίσουν τυχόν κρησφύγετο με όπλα των συλληφθέντων μελών της τουρκικής οργάνωσης αλλά και να ανακαλύψουν ποιοι είναι οι τροφοδότες τους με όπλα. Πάντως στελέχη της Αστυνομίας διευκρίνιζαν ότι δεν έχει προκύψει καμιά σχέση ελληνικών και τουρκικών ένοπλων ομάδων.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ./tovima.gr

Εγκλωβίστηκαν λουόμενοι σε παραλία των Κυθήρων

Λόγω πυρκαγιάς εγκλωβίστηκαν περίπου 30 λουόμενοι σε παραλία στα Κύθηρα.

 Συγκεκριμένα περικυκλώθηκαν από τις φλόγες στην παραλία Μελιδόνι νοτιοανατολικά του νησιού και χρειάστηκε η συνδρομή ενός επιβατικού τουριστικού σκάφους στο οποίο βρίσκονταν λιμενικοί για να απεγκλωβιστούν. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα, ενώ στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, δώδεκα άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στο κατώφλι θερμού επεισοδίου Κύπρος - Τουρκία

Τουρκική τορπιλάκατος παρενόχλησε ιταλικό σκάφος εντός της κυπριακής ΑΟΖ


Στο κατώφλι θερμού επεισοδίου βρέθηκε η Κύπρος με την Τουρκία, όπως εκτιμούν κυπριακές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το “ΒΗΜΑ”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τουρκική πυραυλάκατος, οπλισμένη με πυραύλους επιφανείας, ανέκοψε την πορεία ενός ιταλικού σκάφους που λειτουργούσε για λογαριασμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, το οποίο δεν πραγματοποιούσε έρευνες, αλλά απλώς πόντιζε καλώδια, εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης.

Μάλιστα, το ζήτημα έφτασε στο σημείο να από την κυπριακή κυβέρνηση ως 'επικίνδυνο', ενώ συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Άμυνας. Ακολούθησαν διαβήματα, τα οποία κοινοποιήθηκαν σε Ιταλία και στις ΗΠΑ.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό και δεύτερο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, που αφορά στην παρεμπόδιση – παρενόχληση πλοίων που λειτουργούν για λογαριασμό της Κύπρου από τουρκικά πολεμικά.

Αναφέρουμε μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα πλοία της γείτονος περιπολούν ανενόχλητα στην περιοχή, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. 

Τρομοκράτες της οργάνωσης DHKP-C οι συλληφθέντες για το φουσκωτό στη Χίο – Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στη γιάφκα

 
Τρομοκράτες που εις βάρος τους εκκρεμούν διεθνή εντάλματα είναι οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στην υπόθεση του σκάφους- οπλοστασίου το οποίο σταμάτησαν για έλεγχο οι αρχές ανοιχτά της Χίου. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για μέλη του ενόπλου τμήματος της οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο» (DHKP-C), η οποία δρα στην Τουρκία.

Ο Χασάν Μπιμπέρ- ο 55χρονος που επέβαινε στο σκάφος και τον οποίο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατονόμασε την Τετάρτη ως δράστη βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα- καταζητείται με ερυθρά αγγελία από την INTERPOL Τουρκίας, για τρομοκρατική δράση.

Ενας ακόμη Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα, καταζητείται εκτός των άλλων και με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών. Μάλιστα έχει καταδικαστεί στη Γερμανία σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ κυκλοφορούσε με πλαστό γαλλικό διαβατήριο, το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Απρίλιο από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Ηδη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και προφυλακίσθηκε.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Ο Βαρουφάκης επικροτεί το "ΟΧΙ" της Βραζιλίας στο δάνειο του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Ήταν καιρός, θα έλεγα», γράφει ο οικονομολόγος επικροτώντας το «όχι» της Βραζιλίας στη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας


«Λέγοντας την αλήθεια για την Ελλάδα (ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει) το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα», έγραψε στο twitter ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης υπερασπιζόμενος το «όχι» της Βραζιλίας και ακόμη 10 χωρών από τη Λατινική Αμερική στη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Ο κ. Βαρουφάκης τουίταρε το πρωί σχολιάζοντας τις ενστάσεις που εξέφρασε η Βραζιλία στη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Το σκεπτικό των 11 χωρών της Λατινικής Αμερικής εί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και άρα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο ΔΝΤ τα χρήματα που δανείζεται,.

«Η Βραζιλία εξωθεί τη Λατινική Αμερική σε εξέγερση ενάντια στην «αυταπάτη» ότι η δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα είναι εντός τροχιάς. Ήταν καιρός, θα έλεγα», γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης επικροτώντας την κίνηση της Βραζιλίας να διαφοροποιηθεί από την κεντρική απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας.

Το πρώτο «τιτίβισμα» του κ. Βαρουφάκη είναι προφανές ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, κριτική αλλά και ευνοϊκά σχόλια από τους υποστηρικτές του. Γιατί λίγη ώρα αργότερα ήρθε και δεύτερο, στο οποίο ο ίδιος αναφέρει ότι «το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα μας», θέλοντας να τοποθετηθεί εκ νέου στα λεγόμενά του.

Πάντως είναι προφανές ότι ο διαπρεπής οικονομολόγος επιλέγει με την τοποθέτησή του αυτή να προκαλέσει αφού γνωρίζει ότι αν γινόταν δεκτή η άποψη της Βραζιλίας για διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ -και εφ' όσον οι Ευρωπαίοι δεν κάλυπταν το κενό που θα δημιουργούνταν για την αναχρηματοδότηση των ελληνικών δανείων- τότε ενδεχομένως το «σταμάτημα» της χρηματοδότησης από το Ταμείο να ήταν η θρυαλλίδα που θα πυροδοτούσε μια διαδικασία που θα οδηγούσε στην επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το πρώτο tweet του Γιάννη Βαρουφάκη
Και το τουιτάρισμα που ακολούθησε...

Ζήγρας: «Ο Ακης ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής και να έχει την ασυλία»

Τις συντεταγμένες της διαδρομής του μαύρου χρήματος εξακολουθεί να δίνει για δεύτερη μέρα στο δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες. 

Το συνεχές σφυροκόπημα Ζήγρα προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Υπουργού.

«Ζητήστε από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να σας πει για τα ποσά - πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ - που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. Τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο» είπε ο Νίκος Ζήγρας. «Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ο,τι να είναι» φώναξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από το εδώλιο..

Στη συνέχεια ο Νίκος Ζήγρας απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου είπε ότι «όλα ξεκίνησαν το 1997-1998 από την επιθυμία του Ακη Τσοχατζόπουλου και τότε περίπου τον έφερε σε επαφή με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη (σ.σ είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος), ο οποίος εκπροσωπεί Αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα».
Ο κατηγορούμενος περιέγραψε συγκεκριμένα ραντεβού που ο Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Αρχικά, όπως είπε δεν είχε υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. «Τα γνώριζε όλα ο Ακης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Ακη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά».
H δική του συμμετοχή στην υπόθεση σταμάτησε το 2006 και μετά, όπως λέει, ανέλαβε ο συγκατηγορούμενος του Γιώργος Σαχπατζίδης. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με τις ερωτήσεις του κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δεδομένα τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη βέλη που ρίχνει και ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται. Ο Νίκος Ζήγρας συνεχίζει να απαντά σε ερωτήσεις δικαστών.

Ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 100.000€ πληρώνει 76.400€ σε φόρους!

«Ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 100.000€ πληρώνει 76.400€ σε φόρους!», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ερώτηση προς τον Γιάννη Στουρνάρα έχει ως εξής:

Είναι αλήθεια, πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε μεγάλο βαθμό απέφευγαν να συμμετάσχουν στην κοινή οικονομία. Δεν πλήρωναν φόρους, γιατί ανενόχλητοι δεν δήλωναν εισοδήματα. Και πολλοί συνεχίζουν ακόμη.

Ας δούμε , ωστόσο, πως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση, παίρνοντας ως παράδειγμα έναν εκπρόσωπο της κραταιάς, έως το 2011, μεσαίας τάξης, στα ανώτατα κλιμάκια της. Ελεύθερος επαγγελματίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών και 100.000 ευρώ εισόδημα το 2013. Αυτοκίνητο 2500 κυβικά, σπίτι και εξοχικό, αξίας και τα δύο 1.000.000 ευρώ. Έχουμε και λέμε:

α. Φόρος εισοδήματος για τις πρώτες 50.000, 13.000 ευρώ.
β. Για τις δεύτερες 50.000, φόρος 19.000 και προκαταβολή φόρου 2014 (55 ο/ο) 17.000. Σύνολο: 49.000.
γ. Εισφορά αλληλεγγύης, 4.000 ευρώ.
δ. Τέλη κυκλοφορίας, 1200 ευρώ.
ε. Εισφορά πολυτελούς αυτοκινήτου, 1200 ευρώ.
στ. "Χαράτσι", 3.000 ευρώ.
ζ. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2013, 10.000 ευρώ.
η. Εισφορές, 7.000 ευρώ.
Ι. Τέλος(!) για το "μπλοκάκι", 1.000 ευρώ.
ΣΥΝΟΛΟ: 76.400 ευρώ!!!

Στις ανωτέρω επιβαρύνσεις προφανώς και δεν συμπεριλαμβάνονται οι δημοτικές!!! Είναι προφανές, πως η αδυναμία είσπραξης φόρων από τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει οδηγήσει σε υπερφορολόγηση, η οποία όμως έχει ξεπεράσει τα όρια και οδηγεί πολλούς στην απόκρυψη εισοδήματος, δηλαδή σε ένα νέο γύρο φοροαποφυγής, ή σε οικονομική εξόντωση, εξαιτίας της συνεπούς δήλωσης των εισοδημάτων τους.

Με βάση τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, κύριε Υπουργέ, ερωτάσθε:
α. Αν τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι ορθά.
β. Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, αν προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε με διαφορετικό τρόπο την ανωτέρω κατάσταση, ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2014.

Ο ερωτών Βουλευτής

Ανδρέας Λοβέρδος

Πάτρα: Ο 15 μηνών Μύρωνας έδωσε ζωή σε τέσσερις ανθρώπους

Ο 15 μόλις μηνών Μύρωνας έδωσε ζωή σε 4 πάσχοντες στν Ελλάδα, τη Βιέννη και τη Γερμανία. Το παιδί απεβίωσε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μετά από μάχη με σπάνια ασθένεια.

Το βρέφος κατάγεται από την Άρτα. Αρχικά νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κατάστασή του όμως χειροτέρεψε και προ ημερών μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.

Όταν το παιδάκι έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το βρέφος δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Παρά τον μεγάλο πόνο τους όμως οι γονείς του 15 μηνών Μύρωνα αποφάσισαν να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων και βρέθηκαν συμβατοί δότες στη Γερμανία, τη Βιέννη και την Ελλάδα.

Η καρδιά μεταφέρθηκε για μεταμόσχευση στη Βιέννη, το ήπαρ στη Γερμανία και οι νεφροί μεταμοσχεύθηκαν στην Ελλάδα.



Πηγή: thebest.gr

Φρίκη με δυο πτώματα στο λιμάνι του Πειραιά

Φρίκη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν δυο πτώματα να επιπλέουν στη θάλασσα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρες ηλικίας 45 και 65 ετών αντίστοιχα, περίπου, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα περαιτέρω στοιχεία για τα θύματα.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Άγιος Παντελεήμων”, και από εκεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας.

50.000 προσλήψεις ανέργων: Με ποια κριτήρια και πότε θα γίνουν

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου

Εργασία μέγιστης διάρκειας επτά μηνών με μισθό 490 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, συνολικά για περίπου 50.000 ανέργους, προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου και οι άνεργοι θα μπορούν να απασχοληθούν όχι μόνο σε πεντάμηνη σύμβαση σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και με συμβάσεις διάρκειας επτά μηνών, όταν υπάρχουν "ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις", όπως για παράδειγμα από σχολεία ή νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες που θα υποβάλουν τις αιτήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Σημειωτέον ότι θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, δηλαδή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα για σύνταξη.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και με κριτήρια τη διάρκεια της ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα - ατομικό ή οικογενειακό του 2012 –, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και το εκπαιδευτικό επίπεδο όπου απαιτείται.

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ, όταν δημοσιευτεί η προκήρυξη.

Τραγωδία: Νεκρά τα δύο παιδάκια σε αρδευτικό κανάλι στην Ηλεία


Σε υγρό τάφο για δύο αγγελούδια από τη Βουλγαρία, μετατράπηκε η κεντρική αρδευτική διώρυγα του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, στην περιοχή του Στρεφίου, το μεσημέρι της Τετάρτης. Τα δύο αδερφάκια ηλικίας τεσσάρων και επτά ετών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν – όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές – μέσα στο κανάλι και χάθηκαν τα ίχνη τους. 

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες και αργότερα είχαν τη συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ, χωρίς όμως μέχρι αργά το βράδυ να υπάρξει αποτέλεσμα. Όπως γράφει το ilialive.gr, η τροφοδοσία του νερού στη διώρυγα διακόπηκε και έως το πρωί αναμένεται να έχει αδειάσει εντελώς, οπότε και θα φανεί αν τα παιδιά βρίσκονται εκεί. Μια καταγγελία του πατέρα τους, που φέρεται να δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση, πέραν αυτής του ατυχήματος, εξετάζεται από τις Αρχές.


Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν περίπου στις 2,30 το μεσημέρι να πάνε από το χώρο που διαμένουν σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κηροπλαστείο στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους να πάρουν μια σακούλα με κρέας. Σε μικρή απόσταση από αυτό, βρέθηκε αργότερα μετά τις τρεις, η σακούλα με το κρέας και ίχνη στην άκρη της λάσπης του καναλιού. Τα παιδιά όμως ήταν άφαντα. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και ξεκίνησαν έρευνες από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβαν από την πρώτη στιγμή βάσει των ενδείξεων εκτιμήθηκε πως είχαν πέσει μέσα στο κανάλι και είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα στον πάτο. Δόθηκε εντολή να σταματήσει η τροφοδοσία με νερό σε αυτό ώστε να πέσει η στάθμη και να βοηθήσει αυτό στις έρευνες. Κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η μητριά του ήταν αυτή που πέταξε τα παιδιά στο κανάλι γιατί δεν τα αγαπούσε, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο. Ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο που μπορεί να δώσει εγκληματική τροπή στην υπόθεση.

Αργά το απόγευμα έφτασαν στην περιοχή και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα με βάρκα όπου μπήκαν στο κανάλι και ξεκίνησαν επισταμένες έρευνες, χωρίς όμως μέχρι και τις δέκα το βράδυ να καταφέρουν να εντοπίσουν κάτι.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν να έχει συμβεί κάτι άλλο όμως τα στοιχεία που έχουν οδηγούν περισσότερο στο να βρίσκονται τα παιδιά μέσα στο κανάλι νεκρά. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες.

Στους δρόμους βγαίνει η ΑΔΕΔΥ Πέμπτη και Παρασκευή, ενάντια στη διαθεσιμότητα

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και διαδήλωση από την πλ. Καλυθμώνος στο υπουργείο Οικονομικών στις 12


Διήμερο κινητοποιήσεων ξεκινά για τους δημόσιους υπαλλήλους που συνεχίζουν να αντιτίθενται «στη σφαγιαστική πολιτικών έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων».

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά την Πέμπτη σε παννατική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και προγραματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονονομικών.

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δηλώνοντας έτοιμοι να αποτρέψουν κλείσιμο νοσοκομείων αλλά και απολύσεις.

Στις 11:30 προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί 24ωρη παναττική απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Συγκέντρωση την Παρασκευή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Την κήρυξη 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Εργασίας και αύριο την ίδια ώρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Μετά τις αποφάσεις του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχτηκε ο Υπουργός Εργασίας δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους.

Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι 600 διαθεσιμότητες - απολύσεις που αποφασίστηκαν για το Υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία για 4 ώρες


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ σήμερα λόγω της τετράωρης Παννατικής στάσης εργασίας από τις... 11:00 έως τις 15:00 που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στα πρώτα έξι “λουκέτα” νοσοκομείων στην Αττική.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, την αναβάθμιση του ΕΣΥ και προσλήψεις προσωπικού, ενώ τονίζουν πώς, “δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα λουκέτο σε νοσοκομείο, ούτε μία διαθεσιμότητα υγειονομικού”.

Σε ισχύ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως πού καταναλώνεται το προϊόν, διευκρινίζει ο Χ. Θεοχάρης 

Σε ισχύ τίθεται από την Πέμπτη 1η Αυγούστου η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13%, και το ζητούμενο είναι η μείωση του φόρου να περάσει και στις τιμές καταναλωτή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, η μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 23% συνεπάγεται μία μεσοσταθμική μείωση των τιμών της τάξεως του 8%.

Σε αρκετές περιπτώσεις, πάντως, οι επιχειρήσεις προχωρούν σε μεγαλύτερες μειώσεις, που αγγίζουν το 10%.

Το μέτρο είναι προσωρινό (ισχύει μέχρι το τέλος του έτους) και θα συνεχισθεί μόνο εφόσον δεν παρατηρθεί σημαντική μείωση στα δημόσια έσοδα.

Μετά τη σύγχυση που προκάλεσε η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διευκρίνισε ότι ο ΦΠΑ είναι 13% «ανεξαρτήτως πού καταναλώνεται».

Από την εγκύκλιο προέκυπτε πως τα μη αλκοολούχα ποτά (καφέδες, χυμοί και αναψυκτικά) που σερβίρονται, χρεώνονται με ΦΠΑ 13%, αλλά αν τα πάρει κανείς σπίτι του με delivery θα επιβαρυνθεί με 23%.

Επίσης, ο συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν θα ισχύει για τα μη αλκοολούχα ποτά που παραλαμβάνονται από τον πελάτη για κατανάλωση εκτός καταστήματος.

Ο κ. Θεοχάρης είπε ακόμα ότι «μόνο τα αναψυκτικά έχουν διαφορετικό συντελεστή, όχι το φαγητό» και πως «ο συντελεστής διαφέρει μόνο στα αναψυκτικά ανάλογα με το αν η κατανάλωση γίνεται στο εστιατόριο ή όχι».

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, «η παράδοση των αναψυκτικών υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) σε όλες τις πράξεις που αφορούν την αλυσίδα διανομής τους (εισαγωγή, παραγωγή, χονδρική πώληση, λιανική πώληση) από οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση (πχ σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, περίπτερα, κυλικεία, κλπ). Ο συντελεστής αυτός ισχύει από 1.9.2011, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 3986/2011».

Στη διευκρινιστική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η παροχή υπηρεσίας εστίασης, και συνεπώς η κατανάλωση αναψυκτικών εντός του καταστήματος, με την πρόσφατη διάταξη υπάγεται από 1.8.13 έως 31.12.13 στον μειωμένο συντελεστή (13%)».

«Κατά πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για την αυθεντική ερμηνεία των διατάξεων του κοινοτικού δικαίου», προστίθεται, «ως παροχή υπηρεσίας εστίασης θεωρείται η επιτόπια κατανάλωση εντός καταστημάτων με παράλληλη παροχή υπηρεσιών (διάθεση τραπεζοκαθισμάτων, επιτραπέζιων σκευών, σερβίρισμα, καθαρισμός χώρων, κλπ), ενώ στην περίπτωση που δεν παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες ως ανωτέρω, πρόκειται για παράδοση αγαθών, η οποία υπάγεται στον προβλεπόμενο συντελεστή για κάθε είδους αγαθό (Απόφαση της 10.3.2011 για τις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις C-497/09, C- 499/09, C-501/09 και C-502/09)».

Τέλος, η ΓΓΔΕ σημειώνει ότι δεν είναι ακριβές ότι ο συντελεστής των έτοιμων φαγητών διαφοροποιείται ανάλογα με το αν καταναλώνονται στο κατάστημα ή εκτός (π.χ. με παράδοση κατ' οίκον),καθώς «στην παράδοση των εν λόγω αγαθών εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση ο μειωμένος συντελεστής (13%)».

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Διαβάστε τα ονόματα των πρώτων 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Προέρχονται από τους πενήντα κλάδους της τεχνικής εκπαίδευσης που καταργούνται


Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη η λίστα με τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των πενήντα ειδικοτήτων τεχνικής εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες αποτελούν την «δεξαμενή» για τους 4.260 υπαλλήλους που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα στο πρώτο «κύμα» αυτής της διαδικασίας βάσει των όσων έχει συμφωνήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Η διαπιστωτική πράξη που φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και δημοσιεύθηκε από το alfavita.gr, προβλέπει ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει:

α) να εκδώσουν, για τον κάθε εκπαιδευτικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα ατομική Διαπιστωτική Πράξη με ταυτόχρονη επικαιροποίηση της βάσης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τα στοιχεία εκείνα των εκπαιδευτικών που τίθενται σε καθεστώς
διαθεσιμότητας (Αποδέσμευση των εκπαιδευτικών με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς σε διαθεσιμότητας»),
β) να καταρτίσουν τους πίνακες των επόμενων μισθολογικών καταστάσεων με βάση τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα και την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών(ΕΑΠ).

Διαβάστε όλη τη λίστα

Τα σημεία όπου οι επαγγελματίες μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό σήμα μείωσης τιμής

Σε ισχύ τίθεται από Πέμπτη 01 Αυγούστου η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συμφωνία τιμής» που υπέγραψαν ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΕΣΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΠΟΑ με τα υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού, Οικονομικών θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται το ειδικό σήμα με την προϋπόθεση να μειώσουν κατά τουλάχιστον 5% τα 3/4 των προϊόντων καταλόγου.

Για την παραλαβή του ειδικού σήματος, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει απαραιτήτως ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

Παλαιό τιμοκατάλογο που θα φέρει την σφραγίδα της επιχείρησης.
Νέο τιμοκατάλογο με το νέο καθεστώς ΦΠΑ και μειωμένες τις τιμές στα ¾ των ειδών κατά τουλάχιστον 5% (π.χ. αν ο κατάλογος έχει 20 είδη η μείωση πρέπει να περάσει στα 15 είδη) σε δυο (2) στήλες, μια με τις τιμές ΦΠΑ 23% και μια με τις τιμές με ΦΠΑ 13%.
Την σφραγίδα της επιχείρησης.
Υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του φορέα και της επιχείρησης ότι αποδέχεται τους όρους χορήγησης του Ειδικού Σήματος, το οποίο παραμένει στο αρχείο του φορέα.
Η ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι επαγγελματίες θα μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό σήμα από τα εξής σημεία:

ΑΤΤΙΚΗ

ΠΟΕΣΕ, Καποδιστρίου 24 Αθήνα 210 - 3317.301

ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46 Αθήνα 210 - 3816.600

Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών, Παράσχου 8 Χαλάνδρι 210-6231.286

Ένωση Εστιατόρων Ψαροταβερνών & Συναφών Πειραιά, Κολοκοτρώνη 80 Πειραιάς 210-4113.573

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΕΒΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λεωφ. Δημοκρατίας 307) 25510-38018

ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ, Καφετέρια Απέναντι (Αθηνών 10, Αλμυρός Βόλου) 6932-362201

ΑΡΑΧΩΒΑ, Arahova Inn 22670-31353

ΒΟΛΟΣ, Toronto Pizza (Αργοναυτών 50, Βόλος) 6947-703111

ΓΡΕΒΕΝΑ, Πιτσαρία Εκάβη (Πλ. Αιμιλιανού 1, Γρεβενά) 6906-082152

ΔΡΑΜΑ, ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ (Διρφυός 3) 25210-22568

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Εστιατόριο Παρασίρης (Αμνισός Ηρακλείου) 6942-483848

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εστιατόριο Χαμόδρακας (Μαν. Γαγύλη 13, Καλαμαριά) 6944-568734

ΘΗΒΑ, Ταβέρνα Μπαρμπαγιάννης (Μοσχοπόδι Θήβας) 6978-007275

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Ένωση Κατ/ρχων Εστίασης & Αναψυχής (Βαλταδώρου 4, Καρδίτσα) 6936-803332

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ψησταριά Παρασκευάς (Ζαλόγγου 36, Κατερίνη) 23510-24177

ΚΕΡΚΥΡΑ, Καφέ Ακταίον (Αγωνιστών Πολυτεχνείου Πάνω Πλατεία, Κέρκυρα) 6932-761500

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΣΕΓΕΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Δαμασκηνού 25, Κόρινθος) 6979-118256

ΛΑΜΙΑ, ΟΕΒΕ ΛΑΜΙΑΣ (Όθωνος 3) 22310-22112

ΛΑΡΙΣΑ, Εστιατόριο Estro (Παναγούλη 27, Λάρισα) 2410-551446

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΟΕΒΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Αθηνών 26) 26340-23439

ΝΑΥΠΛΙΟ, Εστιατόριο Χριστόφορος (Σταικοπούλου 26, Ναύπλιο) 6977-671960

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, Επ/κός Σύλλογος Εστιάσεως & Ποτών (Ευαγγελιστρίας 28, Π. Χέλι) 6944-899489

ΡΟΔΟΠΗ, ΟΕΒΕ ΡΟΔΟΠΗΣ (Σοφ. Κομνηνού 13 Κομοτηνή) 25310-22384

ΡΟΔΟΣ, Σύλλογος Εστιατόρων Ρόδου με σημείο Διανομής το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

ΣΕΡΡΕΣ, Ένωση Εστιατόρων Σερρών (Ηροδότου 33, Σέρρες) 6974-015456

ΣΥΡΟΣ, Εστιατόριο ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ (Θυμ. Σπερχειού 7, Ερμούπολη) 6974-325097

ΤΗΝΟΣ, Εστιατόριο ΑΠΟΔΡΑΣΗ (Στενή) 6973-807532

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΟΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Απόλλωνος 10) 24310-28465

ΤΡΙΠΟΛΗ, Εστιατόριο Grant Salet (Πλ. 'Αρεως, Τρίπολη) 6974-409623

ΧΑΛΚΙΔΑ, ΟΕΒΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ελ. Βενιζέλου 12) 22210-20328

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Εστιατόριο Μαξίμ (Πευκοχώρι Χαλκιδικής) 6942-23461.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...