Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

45χρονος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Eίχε μικρή εμπορική επιχείρηση και ασχολούνταν και με αγροτικές εργασίες.

Συγκλονίζει η νέα αυτοκτονία στην Κρήτη ενός 45χρονου άνδρα απο την Ιεράπετρα ο οποίος διέμενε στο χωρίο της Επισκοπής.

Ο 45χρονος άνδρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήπιε υγρό φυτοφάρμακο και βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι βρέθηκε απο μέλη της οικογενείας του νεκρός ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του στις 16.30 του Σαββάτου.

'Επρόκειτο για εναν βιοπαλαιστή ο οποίος είχε μικρή εμπορική επιχείρηση και ασχολούνταν και με αγροτικές εργασίες.  Τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή δεν έχουν γινει γνωστά.

Κλήθηκε Ιατροδικαστής απο το Ηράκλειο για να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του.

Πηγή: radiolasithi.gr

Εργαζόμενοι ΕΡΤ σε Καψή: «Κλείσε την παράνομη ΔΤ και μετά έλα να μιλήσουμε»

Σε υψηλούς τόνους απάντησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πως αποδέχονται την πρόσκληση του για να φτιάξουν μαζί «μια ραδιοτηλεόραση που να φυσάει», ωστόσο τον καλούν να «αποκαταστήσει την νομιμότητα» και να εκπέμψουν παντού οι δημόσιες συχνότητες.

Στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επισημαίνουν πως δεν πρόκειται «να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το "μαύρο" της 11ης Ιουνίου» και σημειώνουν πως δεν θα συμμετάσχουν σε κανένα «παζάρι» το οποίο θα έχει ως προαπαιτούμενο «να "σφραγιστούν" έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά - τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να "αλυσοδεθούν" οι πόρτες του Ραδιομεγάρου».

Κλείνοντας, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν πως αποδέχονται την πρόσκληση του για να φτιάξουν μαζί μια ραδιοτηλεόραση «που να φυσάει», αλλά παράλληλα τον καλούν να εκπέμψουν παντού οι δημόσιες συχνότητες «και όχι η κακέκτυπη και παράνομη "ΔΤ"».

Η απάντηση του Καψή:

Απαντώντας στην ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, σημείωσαν ότι «οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ επιμένουν να μην επιτρέπουν τη χρήση των εγκαταστάσεων της Αγ. Παρασκευής για την εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η επιλεκτική ''απελευθέρωση'' του χώρου των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών απλώς επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη κατάληψη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ:

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με συνέπεια στην πρωτοβουλία που πήραν από την πρώτη στιγμή για την έναρξη του διαλόγου με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνεχίζουν να λένε σε όλους τους τόνους ότι θέλουν λύση.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούν τον υπουργό να εγκαταλείψει την πρακτική της ασάφειας και της επικοινωνιακής ρητορικής περί «κατάληψης που τον εμποδίζει να προχωρήσει στο σχεδιασμό του» και να αποδείξει ότι «οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης».

Αποδεχόμαστε τη σημερινή πρόσκλησή του, μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης στο σταθμό «Στο κόκκινο», προκειμένου «να φτιάξουμε μαζί μία ραδιοτηλεόραση που να φυσάει». Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε εδώ. Παράγουμε πλήρες πρόγραμμα σε τηλεόραση, ραδιόφωνα και πολυμέσα, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα για ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και επαναλαμβάνουμε ότι το μόνο που απομένει για την αποκατάσταση της νομιμότητας είναι να εκπέμψουν παντού οι δημόσιες συχνότητες και όχι η κακέκτυπη και παράνομη«ΔΤ».Ακόμη και αν κάποιος υιοθετούσε πλήρως τα προτεινόμενα ως λύση από τον υφυπουργό, το αδιέξοδο είναι προφανές γιατί:

Είμαστε εδώ και δεν εμποδίζουμε την πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο ούτε στον αρμόδιο υφυπουργό, ούτε σε κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών και του Ειδικού Διαχειριστή στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες. Ενημερώνουμε, πάντως, ότι για να αποφευχθούν παράνομες, πρόχειρες και αδιαφανείς τακτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι στιγμής, η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής –την οποία επικαλείται ο ειδικός διαχειριστής- δεν είναι υπόθεση τεσσάρων ημερών, όπως ανέφερε ο υφυπουργός. Πρόκειται για διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, λεπτομερή καταγραφή κάθε είδους υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που θα συνοδεύεται με τον αντίστοιχο αριθμό εγγράφων και προσδιορισμό ποιοι παραδίδουν, σε ποιον και με ποιο εργασιακό καθεστώς.

Επισημαίνουμε ότι η τελευταία απογραφή του συνόλου του υλικού της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα σε περίοδο πλήρους λειτουργίας της εταιρείας διήρκεσε τέσσερις μήνες.

Κανείς επίσης δεν μπορεί να εμποδίσει τον κ. Καψή να προχωρήσει στη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος, τηρώντας την πολιτική συμφωνία για απασχόληση 2000 εργαζόμενων της ΕΡΤ. Είναι καιρός, όμως, να μάθουμε ποιοι και με ποια εξειδικευμένη γνώση θα καταρτίσουν οργανόγραμμα, αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα και προδιαγραφές λειτουργίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο χρηματιστής – τραπεζικός κ. Γκίκας Μάναλης και οι «εθελοντές συνεργάτες του» έχουν άραγε την τεχνογνωσία για ένα εγχείρημα τέτοιου βεληνεκούς, ή μήπως θα αρκεστούν σε ένα φτωχό, πρόχειρο και ανυπόληπτο κανάλι τύπου «ΔΤ».

Η ελλιπής ενημέρωση του υφυπουργού δεν σταματάει εδώ:

- Η μισθοδοσία της ΕΡΤ αφορά το 44% του προϋπολογισμού της εταιρείας και είναι αντίθετα από ότι υποστήριξε ο κ. Καψής πολύ κοντά στο «ιδανικό» 40% με βάση τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά πρότυπα και τις έρευνες της EBU. Διευκρινίζουμε, δε, ότι σχεδόν σε όλες τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στον κόσμο, οι δαπάνες για τη μισθοδοσία υπερβαίνουν κατά πολύ το 40%. Να υπενθυμίσουμε ότι ο εξορθολογισμός δαπανών από το 60% στο 40% επετεύχθη από τη Διοίκηση της ΕΡΤ το 2010, με την εταιρεία σε λειτουργία και χωρίς αντιδράσεις των εργαζομένων, όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές του «μαύρου». Να επαναλάβουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντέδρασαν καταγγέλλοντας κακοδιαχείριση, απαξίωση και αυθαίρετη συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέσω οριζόντιων μέτρων που προέβλεπαν κλείσιμο της ΕΤ1 και των περιφερειακών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Να προσθέσουμε, δε, ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της εταιρείας, πριν το «λουκέτο» οι δαπάνες μισθοδοσίας ήταν λίγο περισσότερο από το 35% της συνολικής λειτουργίας.

- Η «χειροκίνητη τηλεόραση», που απαιτεί δηλαδή αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό εργαζομένων και αναχρονιστικές μεθόδους, όπως ανέφερε ο κ. Καψής ήταν κυρίως επίτευγμα των κυβερνήσεων που «φόρτωναν» με... υποχρεώσεις την ΕΡΤ. Να σημειώσουμε ότι μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης η ΕΡΤ είναι επιφορτισμένη για την αποκλειστική κάλυψη του συνόλου της δραστηριότητας του προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών και των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με την υποχρέωση μάλιστα να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το τηλεοπτικό υλικό στα ιδιωτικά κανάλια (pool), τα οποία με απόφαση της Πολιτείας τα μετέδιδαν και πρώτοι, υπονομεύοντας τον όποιο ανταγωνισμό με την ΕΡΤ.

Επαναλαμβάνουμε με κάθε σαφήνεια και χωρίς επικοινωνιακούς ελιγμούς. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι σε κανένα κόμμα. Θέλουν λύση ουσιαστική και δίκαιη για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την κοινωνία, μέσα από έναν ειλικρινή και όχι προσχηματικό διάλογο. Δεν συμμετέχουν σε κανένα «παζάρι» με προαπαιτούμενο να «σφραγιστούν» έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά – τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να «αλυσοδεθούν» οι πόρτες του Ραδιομεγάρου.

Η συνέχεια που δόθηκε το βράδυ της 11ης Ιουνίου με την επιταγή της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινής γνώμης δεν ανακόπτεται.

Ούτε ένα λεπτό «μαύρο» κ. Καψή για να εξιλεωθεί το παράνομο μόρφωμα της ΔΤ.

Μιχελάκης: Οσοι αρνηθούν την κινητικότητα θα απολυθούν

Για πλήρη εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προειδοποιώντας με απολύσεις όσους δεν δεχθούν τις νέες θέσεις τους στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο κ. Μιχελάκης αναφέρει «Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν»

Προσθέτει επίσης ότι «Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς», ενώ υπογραμμίζει πως σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες.

Ο κ.Μιχελάκης δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Αυτός θα είναι ο μισθός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Μόνο το άκουσμα του ποσού προκαλεί... ίλιγγο. Την ώρα που για άλλους κόβονται μισθοί και συντάξεις, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Χρήστος Παπουτσής, θα αμείβεται με 10.000 ευρώ το μήνα!

Η επιλογή του Χρήστου Παπουτσή για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Γκρινιάζουν στο ΠΑΣΟΚ, γκρινιάζουν και στη ΝΔ για την επιλογή Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα Όχι μόνο στα social media που έχουν από την Παρασκευή κατακλυστεί με σχόλια πως ένας πολιτικός τον οποίο οι πολίτες άφησαν εκτός Βουλής, επιλέχθηκε να είναι το πρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα ή πως ο επόμενος πολιτικός που θα επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς για παρόμοια θέση θα είναι ο... Γιώργος Παπανδρέου.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Λέγεται πως η τοποθέτηση Παπουτσή στη συγκεκριμένη θέση έγινε με πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά και πως πρόθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν να... κόψει το βήχα στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Πολλοί αιφνιδιάστηκαν και από τις παρασκηνιακές επαφές αλλά και από το γεγονός πως ο Χρήστος Παπουτσής, που μέχρι πριν από λίγο καιρό τουίταρε κατά της συμμετοχής πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα δέχεται να γίνει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Φυσικά, γκρίνιες υπάρχουν και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, για ευνόητους λόγους.

Ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα θα αναλάβει καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ολες οι αλλαγές στο χάος των αυθαιρέτων -Πρόστιμα και εκπτώσεις

Με το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την «πληγή» των αυθαιρέτων και να βάλει επιτέλους τέλος στο χάος της αυθαίρετης δόμησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα γίνει διαχωρισμός των αυθαιρέτων σε σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την πολεοδομική παράβαση, και βάσει αυτών των κατηγοριών θα πέσουν και τα προβλεπόμενα κλιμακούμενα πρόστιμα.

Οπως αναφέρει το Εθνος με τη δημιουργία της Τράπεζας Γης θα μπορέσουν και οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια τουλάχιστον για μία 30ετία να τα διασώσουν. Μάλιστα η αντιμετώπισή τους θα γίνει με καθαρά πολεοδομικά κριτήρια, ενώ η λύση που θα παρουσιαστεί θα λαμβάνει υπόψη της το απορριπτικό σκεπτικό του ΣτΕ.

Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις -Ποια αυθαίρετα γλιτώνουν την κατεδάφιση

Βάσει των νέων ρυθμίσεων από τη διαδικασία των κατεδαφίσεων όπου εντάσσονται όσα αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί σε δασικές εκτάσεις και στον αιγιαλό εξαιρούνται τα εξής:

Ολες οι αυθαίρετες κατοικίες που χτίστηκαν πριν το 1975 με την πληρωμή παραβόλου των 5000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν έχουν άδεια ή όχι.

Οσα αυθαίρετα χτίστηκαν πριν το 1983, με τους ιδιοκτήτες τους να πρέπει να πληρώσουν τόσο το παράβολο των 500 ευρώ, όσο και το 15% του προστίμου που είχε προβλεφθεί με τον παλιότερο μαθηματικό τύπο.

Οσα κτίρια προ του 1983 έχουν αυθαιρεσίες έως 40% βάσει της άδειας που διαθέτουν, μπορούν να νομιμοποιηθούν με την πληρωμή παραβόλου 500 ευρώ και το 80% του αρχικού προστίμου.

Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί μετά το 1983 και δεν έχουν άδεια θα υπάρξουν ξεχωριστές ρυθμίσεις.

Τι αλλάζει με την Τράπεζα Γης

Η Τράπεζα Γης θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και μέσω αυτής θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα μεταφοράς ή αγοράς συντελεστή δόμησης από μία περιοχή σε άλλη από τα διαθέσιμα δικαιώματα, ενώ βάσει του νέου πλαισίου για τα συγκεκριμένα αυθαίρετα θα εξετάζεται και η δυνατότητα μια περιοχής για ενσωμάτωση των αυθαιρέτων.

Τι αλλάζει με τους ημιυπαίθριους

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου για τα αυθαίρετα με συμψηφισμό των ποσών που έχουν ήδη καταβάλει, θα έχουν όσοι είχαν προχωρήσει σε τακτοποίηση των ημιυπαίθριων βάσει των προηγούμενων ρυθμίσεων.

Από το ΥΠΕΚΑ διαβεβαιώνουν πως όσοι επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν χρήση με συμψηφισμό του ποσού που έχουν ήδη καταβάλει. Για όσους δεν είχαν μπορέσει να αποπληρώσουν τις οφειλές τους θα προβλεφθεί μία μεταβατική περίοδος και θα μπορέσουν να ενταχθούν και αυτοί στο νέο νόμο και να συνυπολογιστεί η οφειλή τους.

Πως θα πληρωθούν τα πρόστιμα

Με ευνοϊκές ρυθμίσεις θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να αποπληρώσουν τα πρόστιμα και τις οφειλές τους. Ειδικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα τους καταβάλλοντας μόνο το 50% του προστίμου.

Ευκολίες πληρωμής θα δωθούν και σε άλλες κατηγορίες πολιτών όπως για παράδειγμα άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκτο, οι οποίο θα πληρώσουν μισό πρόστιμο. Οπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το Εθνος για όλους τους υπόλοιπους αναμένεται να υπάρξουν εκπτώσεις στην περίπτωση που τα πρόστιμα καταβληθούν εφάπαξ (25%) ή καταβληθεί το 30% του προστίμου εντός εξαμήνου (10%).

Ιωάννινα: Αυτοκτόνησε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Μάντης

Τέλος στη ζωή του, έδωσε το μεσημέρι, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ιωαννιτών Ν. Μάντης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα τον περασμένο Μάιο, αφού προηγουμένως αποκάλυψε υπεξαίρεση από τα Ταμεία του δήμου ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Τότε, στην γραπτή του δήλωση, η οποία συνόδευε την παραίτηση του ανέφερε: «Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με καταπόνησε σωματικά ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν, ανθρωπινά με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας και ο ταμίας του δήμου.

Στο σπίτι του στην περιοχή του Βελισσαρίου, βρίσκετακι από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστή η είδηση και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, που όπως και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, είναι συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του.

Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους τα όργανα του 19χρονου Μάριου από τον Βόλο


Παρότι "έφυγε" νωρίς, μετά το σοβαρό τροχαίο στην οδό Μαιάνδρου, η καρδιά του θα συνεχίσει να χτυπά.

Το ήπαρ, οι νεφροί, οι κερατοειδείς, μα κυρίως η καρδιά του 19χρονου Μάριου Σουλιώτη, ο οποίος νοσηλεύονταν στην Μ.Ε.Θ. του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου σε τροχαίο στην οδό Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία Βόλου, όταν το δίκυκλο μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με Ι.Χ., θα χαρίσουν ζωή σε πέντε ανθρώπους, αφού οι γονείς του αποφάσισαν τη δωρεά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ήπαρ θα μεταμοσχευθεί σε μία 39χρονη γυναίκα από τα Γρεβενά, η οποία νοσηλεύεται στην Δ' Παθολογική του Ιπποκρατείου με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οι νεφροί σε νεφροπαθείς, μετά από σχετική επιλογή, οι κερατοειδείς την ερχόμενη Δευτέρα σε ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ, ενώ η καρδιά θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ωνάσειο.

«Διαβολοβδομάδα» με μπλακ-άουτ σε Δήμους, Υγεία, ΟΣΕ

Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση - Μέχρι Τετάρτη λουκέτο στους Δήμους- Τρίτη και Τετάρτη και στα νοσοκομεία- 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη - Πρόβλημα και με τα σκουπίδια

Υπό τον φόβο ομαδικών παραιτήσεων των δημάρχων που αντιστέκονται στην κινητικότητα και υπό το σοβαρό ενδεχόμενο να γεμίσουν με σκουπίδια τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στο δημόσιο φαίνεται να παίρνει διαστάσεις επικές με την ερχόμενη εβδομάδα να προδιαγράφεται καυτή, τουλάχιστον σε επίπεδο κινητοποιήσεων και απεργιών.

Λουκέτο στους Δήμους και σκουπίδια στις γειτονιές

Με σκουπίδια στις γειτονιές και λουκέτο στους δήμους έχει ήδη απειλήσει την κεντρική εξουσία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που δίνει πράσινο φως για απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας σε πολύ υψηλούς στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τόνους απείλησε ούτε λίγο ούτε πολύ να μπει «φρένο» στην αποκομιδή των σκουπιδιών και να γεμίσουν με βουνά απορριμάτων οι γειτονιές.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας οι δήμοι που αντιδρούν στην κινητικότητα έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές αλλά και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που πρέπει να μαζεύονται τα απορρίμματα υποχρεωτικά για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας. Ειδικές αποφάσεις για ευνόητους λόγους,πρόκειται να ληφθούν για τους τουριστικούς δήμους όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις κοινωνικές δομές τους.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια «σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων. Άλλωστε μια μεγάλη μερίδα των δημάρχων έχουν ήδη θέσει στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Στους δρόμους στις 16 Ιουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση της ανέφερε:

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν οι οργανώσεις που συμμετέχουν.

Λουκέτο και στα δημόσια νοσοκομεία

«Ταφόπλακα μπαίνει και την επόμενη εβδομάδα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, τόσο την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, όσο και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση».

“Χειρόφρενο” στα τρένα -Ματαιώσεις δρομολογίων από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη

Την Τρίτη 16 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στα νέα χαράτσια, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Εταιρειών, διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε.

Εμπρηστική επίθεση σε κοινωνικό χώρο στην Κυψέλη


Φωτιά έβαλαν άγνωστοι στον κοινωνικό χώρο "Μυρμήγκι" στην Κυψέλη. Οι εμπρηστές έδρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και σύμφωνα με καταγγελίες πρόκειται για... δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Οι δράστες πέταξαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πόρτα της εισόδου.

Ο χώρος του Δικτύου Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας Αθήνας, που στεγάζεται στην διασταύρωση των οδών Επτανήσου 60 και Τενέδου, στη Κυψέλη.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα 80 - 100 χρυσαυγιτών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», που λειτουργεί στην Ηλιούπολη.
nooz.gr

Δένδιας: Το δίκτυο των τρομοκρατών ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα


«Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και τους συνέλαβε» δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή... τη σύλληψη των δύο 30χρονων χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Όπως τόνισε «είναι η πρώτη φορά που το δίκτυο ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική την επιτυχία αυτή της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, όπως είπε, έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Πιο σύντομο από κάθε άλλη φορά φορά εντόπισε τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και τους συνέλαβε», τόνισε ο Ν. Δένδιας.

Εν τω μεταξύ οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, όπου εξετάζονται.

Εξετάζονται, κυρίως, για τις πρόσφατες ενέργειες της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου προς τον τέως διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, τις βομβιστικές ενέργειες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλιου στο Άργος, καθώς και για εμπρησμό ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η ευρεία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, αλλά και σε στέκι αναρχικών στη συμπρωτεύουσα. Εκεί εντοπίστηκαν τα δύο άτομα, τα οποία αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική.

Απο την έρευνα στο διαμέρισμα στη Σταυρούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από τα ξημερώματα σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα έρευνα στο «στέκι», το οποίο σφραγίστηκε χθες μετά τη δεύτερη σύλληψη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη εικόνα από το στέκι δείχνει ότι έχουν βρεθεί κάποια ρόπαλα και κράνη.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, σε βάρος των δύο 30χρονων σχηματίζεται δικογραφία και πιθανόν να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις στις 14.30 το μεσημέρι.

Ανάληψη ευθύνης για το τρομο-δέμα στο Κρυονέρι
Στο μεταξύ, η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Διεθνές Επαναστατικό μέτωπο» (FAI-IRF) ανέλαβε χθες την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Πρόκειται για τον φάκελο με εκρηκτικά που εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι στις 3 Ιουλίου, πριν φτάσει στον παραλήπτη του. Χθες, με προκήρυξή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της FAI-IRF εξηγούν με επιθετικό ύφος γιατί έθεσαν στο στόχαστρό τους τον συγκεκριμένο ανώτατο αξιωματικό και απειλούν ευθέως όλους τους αξιωματικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι πρόκειται για την τέταρτη πράξη του Σχεδίου «Φοίνικας», της αναγέννησης δηλαδή των ομάδων νεοτρομοκρατίας.

Η πρώτη πράξη αφορά στη βόμβα που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ η δεύτερη στο όχημα σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου. Η τρίτη πράξη διαδραματίστηκε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Εκεί, στις 26 Ιουνίου, μέλη της FAI/IRF τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο ξενοδοχείο Σέρατον, που αναφέρουν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης ως «ξενοδοχείο και πύργο των ΜΜΕ», με αποτέλεσμα να καεί όλος ο τρίτος όροφος.

Με την επίθεση οι δράστες έστελναν επαναστατικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων», τους 4 αναρχικούς που συνελήφθησαν στην Κοζάνη και σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και σ' εκείνους των πυρήνων της FAI/IRF σε όλον τον κόσμο.

Η προκήρυξη
Στη χθεσινή τους προκήρυξη, οι δράστες της τέταρτης πράξης υποστηρίζουν ότι οι παλιές ομάδες επαναδραστηριοποιούνται και εξηγούν γιατί στοχοποίησαν τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. «Κατά τη διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον της ε.ο. Σ.Π.Φ.

Το ότι έχει αποσυρθεί δεν σημαίνει πως τον ξεχάσαμε», γράφουν και συμπληρώνουν ότι «το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους κ... της υπηρεσίας του. Καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F.».

Στο κείμενο επίσης αναφέρουν ότι «το δέμα που στείλαμε ήταν απόλυτα ασφαλές για όποιον δεν αποτελούσε στόχο. Ο μηχανισμός ενεργοποιείται μόνο αν ανοίξει ο φάκελος και όχι από πτώση και κραδασμούς. Δε γνωρίζουμε τι συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φάκελος άνοιξε».
imerisia.gr
Enhanced by Zemanta

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ματαιώσεις δρομολογίων από Δευτέρα έως Τετάρτη λόγω απεργίας


Ματαίωση δρομολογίων από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου έως την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, εξαιτίας της γενικής απεργίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 του μήνα, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δείτε ποια δρομολόγια που καταργούνται:

Την Δευτέρα 15/7/2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 500, 501
Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: 1686
Καταργούνται σε όλη τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 743, IC 85

4. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης: Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 3593, 3592
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 2576, 2577

6. Μεταξύ Πειραιά-Χαλκίδας Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: 2536

Την Τρίτη 16/7/2013 (ημέρα απεργίας)

Καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξ/χίες του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στις διαδρομές:

Ολυμπία – Πύργος – Κατάκωλο

Α. Λεχώνα – Μηλιές

Επισημαίνεται ότι:

· Οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων,μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Την Τετάρτη 17/7/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων Καταργείται η αμαξοστοιχία: 1681

Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης Καταργείται η αμαξοστοιχία: IC 82

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο – Μπλακ άουτ στη νοτιοδυτική Αττική

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές περιοχές της νοτιοδυτικής Αττικής για περισσότερες από δύο ώρες εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Η φωτιά καίει καλώδια στον υπόγειο χώρο του υποσταθμού στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο και στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με εννιά οχήματα.

Τεχνικοί της ΔΕΗ επαναηλεκτροδοτούν σταδιακά τη γραμμή που συνδέει την Αθηνά με το Λαύριο, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, έπειτα από περίπου ένα δίωρο συσκότισης σε αρκετά σημεία.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μετά τους φραουλάδες πυροβολούν τώρα τους εργάτες τους και οι κτηνοτρόφοι

Μιμητές έχουν βρει οι φραουλάδες της Νέας Μανωλάδας όπως αποδεικνύεται δυστυχώς. Αντίστοιχη συμπεριφορά έδειξε ένας κτηνοτρόφος στην Αλεξανδρούπολη όταν του ζήτησαν δεδουλευμένα, με δύο Βούλγαρους να γλιτώνουν από τύχη από τις σφαίρες του.

Δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία αποφάσισαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα του πατέρα τους από τον Ελληνα κτηνοτρόφο. Ο 44χρονος όμως δεν είδε με καλό μάτι την πρωτοβουλία τους. Οταν οι δύο νεαροί πήγαν στη στάνη του κτηνοτρόφου στις Φέρες, εκείνος αρνήθηκε πως χρωστούσε χρήματα στον πατέρα τους και τους απείλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του. Την ώρα που αποχωρούσαν οι Βούλγαροι με το αυτοκίνητό τους, πυροβόλησε μία φθορά προκαλώντας φθορές στο όχημα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Το περιστατικό έγινε την Πέμπτη και το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος κτηνοτρόφος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Τι ενοχοποίησε τους δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη – Οι τέσσερις πράξεις του σχεδίου «Φοίνικας»

Το προσχέδιο της προκήρυξης με την οποία έγινε η ανάληψη ευθύνης για την αποστολή του δέματος- βόμβα ήταν ανάμεσα στα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ενοχοποίησαν τους δύο 30χρονους που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμούς, κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών. Επίσης, η δικογραφία αφορά και άλλα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για ηθική αυτουργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέρα από το χειρόγραφο που ήταν το προσχέδιο της προκήρυξης για την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια: φάκελοι προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων, χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας, τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή, μάλλινη κουκούλα τύπου full face, σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, 27 ξύλινα κοντάρια, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, πλαστική αντιασφυξιογόνα μάσκα και βιβλία αναρχικού περιεχομένου.

Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή των δύο συλληφθέντων σε τέσσερις πρόσφατες ενέργειες, τις ισάριθμες πράξεις του «Σχεδίου Φοίνικας».

Πρόκειται για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού (7/6) την ευθύνη της οποίας ανέλαβε με προκήρυξη η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», για την ίδια τρομοκρατική ενέργεια στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίο (12/6) την οποία ανέλαβε η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».

Η τρίτη «πράξη» ήταν εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα (26/6), την οποία ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Ελληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Και η τέταρτη «πράξη» ήταν η αποστολή σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. «παγιδευμένου» φακέλου ο οποίος εξερράγη στα ΕΛΤΑ (3/7). Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF.

Τα ονόματα εκπαιδευτικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

Δείτε τις λίστες για όλη την Ελλάδα

Βγήκαν εσπευσμένα από το υπουργείο τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τίθεται σε απόλυση-διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσει το πρώτο “ξεσκαρτάρισμα” βάσει... κοινωνικών κριτηρίων.

Έφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, πριν από λίγα λεπτά, κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα εκπαιδευτικών που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου.

Για μια φορά ακόμα οι υπηρεσίες καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές επιλογές πριν καν αυτές εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Η διοίκηση καλείται – όπως και στην περίπτωση της αύξησης του ωραρίου – να «βοηθήσει» στην υλοποίηση της πιο αισχρής αντιλαϊκής πολιτικής, λειτουργώντας σε «αντιδημοκρατικά» πλαίσια. Είναι φανερό, πως κανείς δεν πρέπει να υλοποιήσει τις παράνομες εντολές του υπουργού της διάλυσης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τα στελέχη της εκπαίδευσης οφείλουν τώρα να παραιτηθούν.

Οικογενειακή τραγωδία στο Βόλο – Εσφαξε τον πατέρα του και τραυμάτισε τον γαμπρό του

Ενα άγριο φονικό συγκλόνισε τη Νέα Ιωνία Βόλου. Ενας 46χρονος σκότωσε με κουζινομάχαιρο τον 86χρονο πατέρα του, ενώ επιτέθηκε και στον γαμπρό του ο οποίος επιχείρησε να σώσει τον άτυχο ηλικιωμένο.

Ο 46χρονος δράστης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», πάσχει από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και έμενε στο ίδιο σπίτι με τον πατέρα του, την αδερφή του και τον σύζυγό της, στον οποίο επιτέθηκε. Ο 55χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Τραγικό πρόσωπο η μάνα που έβαλε το παιδί της στην κατάψυξη: Εσώκλειστη σε ιδρύματα, θύμα βιασμού

Στις φυλακές της Θήβας οδηγήθηκε η 31χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο του τριών μηνών παιδιού της, στο Αλεποχώρι Αχαΐας. Μετά την απολογία της χθες το μεσημέρι στον ανακριτή της Πάτρας, κρίθηκε προφυλακιστέα, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα. 

Σε δηλώσεις που έκανε η συνήγορος υπεράσπισης της 31χρονης, μετά το τέλος της απολογίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την κατηγορούμενη, με το αιτιολογικό ότι βρίσκεται ακόμα σε επιλόχεια κατάθλιψη.

Επίσης ανέφερε, ότι η 31χρονη δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί της και πρόσθεσε ότι θύμα είναι και η ίδια. Οπως σημείωσε, το βρέφος θα μπορούσε να έχει σωθεί εάν είχαν λειτουργήσει οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

Η κατηγορούμενη, υποστήριξε, είναι μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Είπε, σύμφωνα με το dete.gr και το thebest.gr, ότι υπήρξε εσώκλειστη για χρόνια σε ιδρύματα.

Μάλιστα φέρεται να αποκάλυψε στον εισαγγελέα, πως όταν ήταν ανήλικη είχε πέσει θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο.

Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Οριακό προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής».

Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 29,1% τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 28,7%. Η ισορροπία του... τρόμου ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχει και στην πρόθεση ψήφου όπου Νέα Δημοκρατία επιλέγει το 19,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 19,5% των ψηφοφόρων επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.  Η ΔΗΜΑΡ βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται και βρίσκεται στο 3,2%.


Επίσης η αίσθηση ότι το «πρόγραμμα δεν βγαίνει» ισχυροποιήθηκε και πάλι. Βασική αιτία αυτής της παλινδρόμησης είναι το μείζον ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον «Επενδυτή» που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, καμιά από τις εκδοχές που τίθενται σήμερα, ενώπιον της κοινωνίας, δεν έχει σαφή αποδοχή:

-Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ το 50% θεωρεί ότι το μείζον είναι να μη γίνουν άλλες απολύσεις.

- Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων.

- Τα πράγματα είναι σαφέστερα στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόλις το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της ενώ το 62% διαφωνεί.

Απεργίες την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου στα δημόσια νοσοκομεία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με απεργίες την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Παγώνει ο τομέας της Υγείας την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση».

Εντόπισαν εργαστήριο κατασκευής πλαστών διαβατηρίων στο κέντρο της Αθήνας

Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, χθες (11-7-2013) το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 37 και 31 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία προμήθευαν σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.

Στο διαμέρισμα που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε (5) διαβατήρια τρίτων προσώπων.

Εσωτερικά φύλλα έξι (6) διαβατηρίων τρίτων προσώπων.

Δώδεκα (12) ασυμπλήρωτα εσωτερικά φύλλα διαβατηρίων ξένων χωρών.

Τρεις (3) αυτοκόλλητες βίζες διαβατηρίου Γερμανικών Αρχών.

Εννέα (9) εξώφυλλα διαβατηρίων Ινδικών Αρχών

Δεκατέσσερις (14) άδειες διαμονής ενιαίου τύπου.

Ένα (1) ασυμπλήρωτο ατομικό βιβλιάριο υγείας εργαζομένου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μία (1) προσωρινή άδεια παραμονής.

Τέσσερα (4) έγγραφα Πακιστανικών Αρχών.

Δύο (2) άδειες ικανότητας οδήγησης Πακιστανικών Αρχών.

Ένα (1) ασυμπλήρωτο αυτοκόλλητο Φινλανδικών Αρχών.

Δύο (2) επικυρωμένα φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής τρίτων προσώπων.

Tο χρηματικό ποσό των 360 ευρώ.

Ένα πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων αποτελούμενο από:

- Τέσσερις (4) κεντρικές μονάδες Η/Υ.

- Τρεις (3) εκτυπωτές.

- Τρία (3) πολυμηχανήματα.

- Ένα (1) scanner.

- Ένα (1) φορητό υπολογιστή.

- Μία (1) οθόνη.

- Ένα (1) Tablet .

- Δύο (2) μηχανήματα πλαστικοποίησης.

- Πέντε (5) σκληρούς δίσκους.

- Δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb)

- Μία (1) φορητή συσκευή καταγραφής δεδομένων (web camera).

- Δύο (2) κάρτες μνήμης χωρητικότητας 2 GB και 4 GB.

- Τέσσερις (4) ξύλινες σφραγίδες με εντυπώματα.

- Σαράντα τρία (43) εντυπώματα σφραγίδων.

- Δύο (2) σφραγίδες ημεροχρονολογίας.

- Δύο (2) σφραγίδες σειράς αριθμών.

- Πλήθος φωτοαντιγράφων, αδειών διαμονής, διαβατηρίων, δελτίων αιτήσαντος άσυλο, βιβλιαρίων υγείας.

- Ειδικά γυαλιά με μεγεθυντικό φακό.

- Μία (1) συσκευή εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας ελέγχου γνησιότητας εγγράφων και χαρτονομισμάτων.

- Τέσσερις (4) δίσκους αποθήκευσης δεδομένων.

- Πλήθος εργαλείων κατάρτισης πλαστών εγγράφων (κατσαβίδια, κλωστές, ταμπόν, ψαλίδια, κόλλες, χάρακες).

- Δύο (2) χάρακες διαφόρων διαμετρημάτων που χρησιμεύουν για την κατασκευή εντυπωμάτων σφραγίδων.

- Δύο (2) ρολά δερματίνης πράσινου χρώματος ιδίου χρώματος με τα εξώφυλλα διαβατηρίων.

- Ένα (1) φύλλο που χρησιμεύει για την κατασκευή εντυπωμάτων σφραγίδων.

- Πλήθος ζελατίνων πλαστικοποίησης εγγράφων.

- Πλήθος φύλλων χάρτου διαφόρων διαστάσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

www.kathimerini.gr

Κλειστοί οι Δήμοι από Δευτέρα (15/7) έως την Τετάρτη (17/7) με απόφαση της ΚΕΔΕ

Έληξε λίγο πριν τις 6.30 μμ η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με τα μέλη της να υπερψηφίζουν την πρόταση για αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ενώ στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, αποφασίστηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.

Η ΚΕΔΕ ζητά να συγκληθεί, άμεσα, ανεξάρτητη επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους, της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει σοβαρός διάλογος για την κινητικότητα. Ακόμη, θεωρεί αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές τις διατάξεις για το Οικονομικό Παρατηρητήριο, που έχουν ως προφανή στόχο την επιτροπεία των δήμων, και ζητά την απόσυρσή τους.

Αντίθετη στο ψήφισμα ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κατέθεσε δικό της ψήφισμα. Η εκπρόσωπός της στην ΚΕΔΕ, Ε. Παντελάκη, υποστήριξε ότι με την επιτροπή αξιολόγησης, ουσιαστικά, ξεκινά η διαδικασία εφαρμογής του νόμου. Η Λαϊκή Συσπείρωση, στο ψήφισμά της, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «που με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις επιταχύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με το πολυνομοσχέδιο». «Η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού περί δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης και η περιβόητη ενδο-δημοντική κινητικοτητα, υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων και αποτελούν το άλλοθι για τις απολύσεις» προσθέτει.

Συνελήφθη ξανά ο πρόεδρος και και διευθύνων σύμβουλος της 'Εξπρές Σέρβις'

Ούτε ένα 24ωρο μετά την απολογία του σε ανακριτή για υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ και την επιβολή περιοριστικών όρων με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 'Εξπρές Σέρβις' Γιάννης Ραπτόπουλος, συνελήφθη εκ νέου. Αυτήν την φορά για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, που προσεγγίζουν τα 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2013.

Αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν το πρωί τον 70χρονο επιχειρηματία και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

Μόλις χθες, ο Γ. Ραπτόπουλος απολογήθηκε σε ειδικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους σχεδόν 8 εκατ. ευρώ. Εισαγγελέας και ανακριτής τον είχαν αφήσει ελεύθερο με χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά την απολογία του, ο Γ. Ραπτόπουλος επικαλέστηκε πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε στην εταιρεία του το ποσό των 2,9 δισ. ευρώ για παραβίαση σειράς διατακτικών, αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, για αθέμιτο ανταγωνισμό της 'Εθνικής Ασφαλιστικής' στον κλάδο της οδικής βοήθειας, τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή και με πιθανό συμβιβασμό που θα προκύψει μεταξύ των δύο πλευρών, θα καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεών του (σ.σ. συνελήφθη παλιότερα και για χρέη προς το δημόσιο όπως και για οφειλές προς το ΙΚΑ). Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό αναμένεται να αναπτύξει και κατά την εκδίκαση της νέας υπόθεσης που προέκυψε σε βάρος του.

Απίστευτο: Έλεγχος σε αυτοκίνητο ηθοποιού για... αρχαιοκαπηλία! (Φωτό)


Ο πασίγνωστος ηθοποιός έβαλε τον κίονα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, αλλά εξείχε λίγο και έτσι οι αστυνομικοί της ομάδας "Ζ" τον σταμάτησαν στην Εθνική Οδό και απαίτησαν να σηκώσει "ψηλά" τα χέρια του! 

Ο λόγος για τον Πέτρο Ξεκούκη που είχε όλη την καλή διάθεση να το βάλει αποθήκη του σπιτιού του, αφού δεν χωρούσε στη σκηνή. 

Το έβαλε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, αλλά εξείχε λίγο και έτσι οι αστυνομικοί της ομάδας "Ζ" να τον σταματήσουν στην Εθνική Οδό.

Ο ίδιος ο ηθοποιός περιγράφει στην "Espresso": «Με το που βγήκα από το αυτοκίνητο μου είπαν να σηκώσω τα χέρια ψηλά και αμέσως άρχισαν να με ρωτάνε με στόμφο τι είναι αυτό που κουβαλάω», είπε ο ηθοποιός. 

Οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι μετέφερε αρχαίο κίονα με το αυτοκίνητό του. Και πρόσθεσε: «Έβγαλα την κολόνα και την έστησα στην Εθνική Οδό για να καταλάβουν τα όργανα της τάξης πως ήταν ελαφριά, φτιαγμένη από ξύλο και όχι από μάρμαρο. Κι εν πάσει περιπτώσει οι αρχαιοκάπηλοι δεν νομίζω να μεταφέρουν αρχαίους κίονες με ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο είναι ριγμένα τα καθίσματα κα ανοιχτό το πορτ μπαγκάζ».

Τελικά οι αστυνομικοί πείστηκαν ότι ήταν ψεύτικο και τον άφησαν να συνεχίσει τον δρόμο του!

Τα Νέα: Παχυλές οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ -Από 35.000 ως 80.000 ευρώ

Επιστολή δημοσιογράφου από την ΕΤ3 επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα και γράφει ότι οι αποζημιώσεις στους απολυμένους στην ΕΡΤ θα κυμανθούν από 35-80 χιλιάδες ευρώ. «Είναι αδιανόητο σε καιρούς κρίσης να δίνονται αυτά τα χρήματα σε κάποιους οι οποίοι την επόμενη ημέρα θα ξαναπροσληφθούν» αναφέρει.

Οπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 -ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του- προτείνει στην επιστολή που του έστειλε στα ΝΕΑ να υπάρξει μέριμνα στον νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή ώστε αυτός που θα εισπράξει την παχυλή αποζημίωση να μην μπορεί να προσληφθεί στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σωστό και δίκαιο νομίζω, σημειώνουν τα Νέα.

Προς "λουκέτο" διαρκείας προσανατολίζονται οι Δήμοι

Σε πενθήμερο «black out» προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι Δήμαρχοι ξεκινώντας από σήμερα και τελειώνοντας την ημέρα της ψήφισης του εφαρμοστικού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από κορυφαίους κύκλους της ΚΕΔΕ και κυρίως την Ένωση Δήμων Αττικής, η μεγάλη πλειοψηφία των Δημάρχων έχουν ήδη αποφασίσει να προτείνουν το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου για 5 μέρες ξεκινώντας από σήμερα.

Και αυτό γιατί αντιδρούν όχι μόνο στις απολύσεις πάνω από 5.500 χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι) αλλά κυρίως στην επιβολή μιας -τροϊκανού τύπου- κηδεμονίας των Δήμων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Σύμφωνα με το νέο εφαρμοστικό οι Δήμαρχοι θα υπόκεινται ακόμα και σε ποινικές διώξεις σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου καθ’ όλη την διάρκεια κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της ΚΕΔΕ κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην ουσιαστική «κατεδάφιση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μιας και τα πάντα στους Δήμους θα καθορίζονται από την κεντρική εξουσία.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα ξεκινάει η πανελλαδική γενική συνέλευση των δημάρχων στο ξενοδοχείο Caravel, ενώ ο χώρος πολιορκείται από περίπου 1.000 σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς.


Πηγή:www.capital.gr

Έξω από το Κάραβελ οι δημοτικοί αστυνομικοί

Κλειστή η οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου, καθώς έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ έχουν συγκεντρωθεί με οχήματα οι δημοτικοί αστυνομικοί για να διαμαρτυρηθούν για την διαθεσιμότητα καθώς εκεί συνεδριάζουν οι δήμαρχοι των δήμων της Αττική.

Πάτρα: Οι μάρτυρες στο δικαστήριο ήταν οι δολοφόνοι

Δραματική ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας της 82χρονης συνταξιούχου δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου η οποία είχε σφαγιαστεί μέσα στο σπίτι της στην οδό Καποδιστρίου τον Ιούνιο του 2012.

Δράστες είναι ένα ζευγάρι το οποίο ήταν και οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας των προφυλακισθέντων (ενός άντρα και μιας γυναίκας τοξικομανών).

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο είχαν δώσει τα κοσμήματα στο ζευγάρι στου οποίου την κατοχή μετά από λίγες ημέρες βρέθηκαν, με αποτέλεσμα βάσει ενδείξεων να ενοχοποιηθούν και προφυλακιστούν.

Οι πραγματικοί δράστες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι για 13 μήνες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στον εντοπισμό των πραγματικών δολοφόνων Παπανδρέου μέσα από την διαλεύκανση της δολοφονίας της 84χρονης Κων. Κουλούρη που έγινε στη συμβολή Θεμιστοκλέους και Σμύρνης το Νοέμβριο του '12 καθώς είναι οι ίδιοι δράστες και εντοπίστηκαν μέσα από την ταυτοποίηση DNA.

Σύμφωνα με το dete.gr, η διαλεύκανση στη δολοφονία της Κων. Κουλούρη ήταν ο προπομπός για να «βγεί» και η δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου.

Πράγματι, ο Σαμαράς είχε αποφασίσει εκλογές!

Έχει δίκιο ο Κουβέλης στους ισχυρισμούς του…

Σε δύο τουλάχιστον συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης τις τελευταίες μέρες και αναφερόμενος στα όσα δραματικά συνέβησαν στο παρασκήνιο που προηγήθηκε της αποχώρησής του απ’ την κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι:
  • Ο Αντ. Σαμαράς προκάλεσε σκόπιμα την μεγάλη κρίση με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επειδή είχε επιλέξει τότε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές!
Πολλοί έσπευσαν να απορρίψουν αυτό τον ισχυρισμό του Φ. Κουβέλη, με βασικό επιχείρημα ότι κάτι θα πρέπει να βρει για να δικαιολογήσει την απόφασή του να φύγει απ’ την κυβέρνηση Σαμαρά, κάτι που τον έχει ρίξει πολύ δημοσκοπικά και του έχει δημιουργήσει σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα και αμφισβητήσεις.
Είναι όμως έτσι;
Το newsbomb.gr έψαξε το θέμα.
Απευθύνθηκε και σε συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και σε συνομιλητές του Κ. Καραμανλή θεωρώντας ότι αν συνέβαινε στο παρασκήνιο κάτι τέτοιο σίγουρα θα το γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός.
Και αυτό που μας προέκυψε, είναι πως ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ λέει την αλήθεια, όταν ισχυρίζεται τα παραπάνω!
Πράγματι, από όλες τις πηγές στις οποίες απευθυνθήκαμε λάβαμε τις ίδιες περίπου απαντήσεις, που συγκλίνουν στα εξής:
  1. Πράγματι, δύο πολύ στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, ένας με αρμοδιότητες στα επικοινωνιακά και ένας που ασχολείται με δημοσκοπήσεις και την ποιοτική τους ανάλυση, τον είχαν πείσει ότι είναι ευοίωνο το κλίμα προκειμένου να προκαλέσει μια εκλογική αναμέτρηση με βασικό επικοινωνιακό όπλο ότι είναι μεταρρυθμιστής αποφασισμένος και ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος προκειμένου να προχωρήσει σε τομές αναγκαίες για την Ελλάδα, μα χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση του έναντι της «αμαρτωλής ΕΡΤ»!
  2. Στα πλαίσια του ίδιου σεναρίου τον είχαν βεβαιώσει, ότι αν οδηγούσε τις εξελίξεις σε εκλογές με το παραπάνω διακύβευμα, τότε η Ν.Δ. θα ήταν άνετα πρώτο κόμμα, με ποσοστό πάνω από 30%. Και αν δεν εύρισκε συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση, αν δηλαδή αρνούνταν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τότε σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα άγγιζε την αυτοδυναμία, αφού ο λαός θα εκβιάζονταν με τον κίνδυνο της ακυβερνησίας!
Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες, πείστηκε απ’ αυτή την εισήγηση.
Έτσι αν και είχε αρνητική απάντηση από Βενιζέλο και Κουβέλη (στη μυστική συνάντηση που είχε μαζί τους στο σπίτι της μητέρας του στη Μουρούζη) προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ προκαλώντας μια μείζονα κυβερνητική κρίση.
Αλλά όταν οι εξελίξεις κατάληξαν να γίνουν οριακές και οι εκλογές να είναι πάρα πολύ κοντά, τότε δέχτηκε το αυστηρό μήνυμα της Μέρκελ καθώς και άλλων υψηλόβαθμων παραγόντων της Ε.Ε., του ΔΝΤ αλλά και των εγχώριων οικονομικών και εκδοτικών παραγόντων:
  •          Ούτε να το σκεφτείς να πας σε εκλογές!
Αυτό τον ώθησε σε αλλαγή πλεύσης. Με αποτέλεσμα στην προτελευταία δραματική συνάντηση με Βενιζέλο και Κουβέλη να πάει με σαφώς συμβιβαστική πρόταση για την ΕΡΤ, πρόταση που δεν είχε σχέση με την προηγούμενη, αδιάλλακτη στάση του.
Είχε όμως σπάσει το γυαλί με τον Φ. Κουβέλη, ο οποίος είχε διαβεί τον Ρουβίκωνα.
Στο σημείο αυτό ήταν καθοριστική η αλλαγή στάσης του Βενιζέλου, ο οποίος ενώ μέχρι τότε διατυμπάνιζε ότι θα πράξει ό,τι ακριβώς κι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τελικά πήγε σε συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά δικομματική αντί της τρικομματικής!
Στην δραματική αυτή κυβίστηση Βενιζέλου διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο αφενός τηλεφωνήματα και αυστηρά μηνύματα από παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας (το Newsbomb είχε αποκαλύψει ένα τέτοιο καθοριστικό τηλεφώνημα…) που τον καλούσαν να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Σαμαρά οπωσδήποτε και αφετέρου η βεβαιότητα ότι αν η χώρα οδηγούνταν σε εκλογές, τότε το ΠΑΣΟΚ θα κινδύνευε ακόμα και να μείνει εκτός Βουλής, ιδιαίτερα σε μια πιθανή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα διεξάγονταν σε συνθήκες ακρότατης πόλωσης!
Και η συμφωνία να συνεχίσουν τη συνεργασία Σαμαράς και Βενιζέλος είχε γίνει απ’ το μεσημέρι της μέρας της κρίσιμης τελευταίας συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου – Κουβέλη.
Έχει δηλαδή δίκιο και σε αυτό του τον ισχυρισμό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Κάπως έτσι γράφτηκε μια σημαντική σελίδα της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας…

newsbomb.gr

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ για την Παρασκευή

Ζέστη, λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία για την Παρασκευή. Πιθανότητα βροχών και τοπικών καταιγίδων υπάρχει για τα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία, όπως αναφέρει το meteo.gr, θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα βόρεια τμήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά αναφέρει η πρόβλεψη για την Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αντίστοιχη είναι η πρόβλεψη και για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως 4 μποφόρ.

Έπεσε ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά-Θέμα για Δημ. Αστυνομία και Σχ. Φύλακες


Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τα είχε όλα! Συγκίνηση, αγωνία, πάθος, στενοχώρια... και ''ξύλο'' από το συνήθη ύποπτο περιφερόμενο οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από το θεωρείο!

Σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, διεξήχθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, λόγω της πρόσφατης απόφασης της Κυβέρνησης για ένταξη των δημοτικών αστυνμικών και των σχολικών φυλάκων (που υπάγονται στους Δήμους) σε καθεστώς κινητικότητας ή εφεδρείας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά

Εκπρόσωποι των εργαζομένων πήραν τον λόγο, εκφράζοντας την αγωνία τόσων οικογενειών για το μέλλον τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι μέλλει γενέσθαι.

Το πάθος για την εργασία τους, η αποτελεσματικότητά τους, η νομιμότητα των προσλήψεων τους ήταν τα κυρίαρχα θέματα που έθεσαν, βγάζοντας μια κραυγή αγωνίας, η οποία και είναι απόλυτα σεβαστή από όλους.

Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν και ακρότητες, όμως δικαιολογούνται, καθώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την ψυχοσύνθεση αυτών των συνανθρώπων μας, που την Παρασκευή κοιμήθηκαν ως εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά και το Σάββατο ξύπνησαν, μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνει...

Η στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής

Ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν κάθετος! Η συμμαχία Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και δημοτών ΔΕΝ θα σπάσει. Η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά που για ακόμη μια φορά πλήττονται άδικα!

Αναφέρθηκε στη συμβολή τους τόσο στην πάταξη του παρεμπορίου όσο και στη μείωση της παραβατικότητας στους δρόμους και στα σχολεία του Πειραιά.

Στις αντιπολιτευτικές κορώνες που έκαναν λόγο ότι ο Δήμαρχος δε θέλει να πάει κόντρα στον αρχηγό της ΝΔ, πρωθυπουργό και προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε ξεκάθαρα, ότι κόμμα του είναι ο Πειραιάς, ότι έχει βάλει το συμφέρον του Πειραιά και των Πειραιωτών πάνω ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια και ότι θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων πιο μαχητικά από ποτέ!

Απουσία Γιάννη Μίχα

Ηχηρή η απουσία του Γιάννη Μίχα και της μείζονος μειοψηφίας με φωτεινή εξαίρεση την Ελένη Κούβαρη, που προς τιμήν της έδωσε το παρών σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.

Αποχώρηση Μειοψηφίας

Η μειοψηφία ζήτησε να βγει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση, κάτι που δεν προχώρησε, αφού εδώ που τα λέμε έχουμε χορτάσει από ψηφίσματα τα οποία τελικά δεν προσφέρουν και καμία ουσιαστική στήριξη...

Ψήφισμα δεν εξεδόθη και η μειοψηφία επίλεξε το δρόμο της φυγής-αποχώρησης από τη συνεδρίαση...

''Ξύλο'' στο θεωρείο!

Ο συνήθης ύποπτος του ΣΥΡΙΖΑ, που περιφέρεται από πλαζ σε πλαζ του Πειραιά, σε πλατείες, προκαλώντας αναστάτωση και φασαρίες, τώρα έκανε την εμφάνισή του και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, χτυπώντας σχολικούς φύλακες με τους οποίους προφανώς διαφωνούσε ιδεολογικά! Αυτός και μόνο ο λόγος αρκούσε για να αρχίσει να γρονθοκοπά αδιακρίτως!!!

Τότε ήταν και η στιγμή που η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθεί ο συνήθης ύποπτος ταραξίας!

Η μήνυση του Δημάρχου!

Ο Δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να απομακρυνθεί από τη Δημοτική αστυνομία ο θερμόαιμος Γαλλοτραφής αγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ, και να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες εναντίον του.

Αυτή είναι άραγε η Δημοκρατία που ευαγγελίζεται η 5η Δημοτική Παράταξη ''Το λιμάνι της Αγωνίας''; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Νίκου Λεγάκη...

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του Δημάρχου Πειραιά σχετικά με το πρωτοφανές συμβάν που εκτυλίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


piraeuspress.gr

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για το τρομοδέμα

Σε δύο συλλήψεις προσώπων που φέρονται να ενέχονται στην πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος σε πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης. 

Νωρίτερα το απόγευμα, πάντως, είχε γίνει ανάληψη της ευθύνης για το τρομοδέμα από την οργάνωση Aτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Επίθεση Γλέζου στον Τσίπρα για την κατάργηση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος προσωπικά κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σε μια ομιλία - καταπέλτη κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την ηγετική ομάδα ότι πάει να μετατρέψει το κόμμα σε «αρχηγικού τύπου» με μέλη - χειροκροτητές.

Η επίθεση του Μανώλη Γλέζου έφερε σε εμφανη αμηχανία το ηγετικό επιτελείο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά των καθισμάτων τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας να αποδομεί ένα προς ένα τα επιχειρήματά του για τη δημιουργία του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μανώλης Γλέζος εκτός του ότι εμμένει στην απόφασή του για μη διάλυση των συνιστωσών έκανε προτάσεις με τις οποίες «πήρε φωτιά» όλο το Συνέδριο.

Πρότεινε να μην υπάρχει κανένα μονοπρόσωπο όργανο - ούτε καν η ηγεσία του κόμματος. Πρότεινε να υπάρχει συλλογική ηγεσία την οποία να απαρτίζουν ο πρόεδρος, ένας αντιπρόεδρος και ένα ακόμα μέλος ώς τρίτο στην ιεραρχία.

Πρότεινε επίσης εναλλαγή προσώπων σε όλα τα όργανα - χωρίς να εξαιρείται η ηγεσία.

Ο Μανωλης Γλέζος χειροκροτήθηκε θερμά απο τους συνέδρους.  

Σοκ στο Βόλο από δύο αυτοκτονίες σε μία ημέρα

44χρονη έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, 76χρονος έπεσε σε πηγάδι

Σοκ στο Βόλο από την είδηση ότι δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν το πρωί της Πέμπτης. Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 12:15, όταν μία 44χρονη γυναίκα, αφού ξέφυγε της προσοχής της μητέρας της, ανέβηκε στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε στην οδό Κυρίλλου στη Ν. Ιωνία Βόλου και από υπερυψωμένο παράθυρο, μεταξύ των 5ου και 6ου ορόφων της οικοδομής, έπεσε στο κενό. 

Από γείτονες της άτυχης οικογένειας κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, με ασθενοφορά του οποίου μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου, τόσο η 44χρονη, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της, όσο και η ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία υπέστη σοκ, αφού την ώρα του συμβάντος σιδέρωνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 44χρονη γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, γεγονός για το οποίο λάμβανε ιατροφαρμακευτική αγωγή και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο διεξάγεται προνανάκριση για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν την 44χρονη στο απονενοημένο διάβημα.
Νεκρός μέσα σε πηγάδι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού Μαγνησίας

Λίγες ώρες νωρίτερα, δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι κλήθηκαν από γυναίκα, η οποία συζούσε με 76χρονο άνδρα στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Αλμυρού, διότι ανησυχούσε από την αδικαιολόγητη απουσία του 76χρονου, όταν αναζητώντας τον, βρέθηκαν μπροστά σε πηγάδι, βάθους 20 περίπου μέτρων και μάλιστα εντός του οικοπέδου της οικίας του 76χρονου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν νεκρός.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε τον 76χρονο στο Νοσοκομείο Βόλου, για να διαπιστωθεί και επίσημα ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 76χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, γεγονός που κάνει τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να αποκλείουν τα ενδεχόμενα, τόσο της εγκληματικής ενέργειας, όσο και του ατυχήματος, διενεργώντας προανάκριση ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον 76χρονο στο να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Πηγή: e-volos.gr

Με κινητοποιήσεις «απαντούν» οι εργαζόμενοι στην Υγεία

Την κήρυξη απεργιών ενάντια στην ένταξη 2.500 υγειονομικών στο πρόγραμμα κινητικότητας αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ

Με κινητοποιήσεις «απαντά» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην κυβερνητική πρόθεση να ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας 2.500 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιουλίου μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Τρίτη 16 Ιουλίου, διευκρινίζοντας ότι εφόσον το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου, είναι πιθανόν να κηρυχθεί και νέα 24ωρη απεργία. Τέλος, για την Τετάρτη 24 Ιουλίου έχουν προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

«Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι «οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται εξοργιστικό να μπαίνει το προσωπικό του ΕΣΥ σε διαθεσιμότητα, τη στιγμή που 470 άτομα ήρθαν στα νοσοκομεία λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού από το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων (ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού). «Η πολιτική της υποβάθμισης-απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει η Ομοσπονδία και ανακοινώνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αναγκαστική προσγείωση ελληνικού αεροσκάφους με 170 επιβάτες στο Τελ Αβιβ

Αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Μπεν Γκουριόν", έχοντας παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα στα υδραυλικά συστήματα

Αναγκαστική προσγείωση στο Τελ Αβίβ πραγματοποίησε αεροσκάφος ελληνικών συμφερόντων που εκτελούσε πτήση τσάρτερ και μετέφερε 170 επιβάτες και πλήρωμα.

Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Μπεν Γκουριόν", έχοντας παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε στα υδραυλικά συστήματα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα ο πιλότος να ζητήσει άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου που επικαλείται το Associated Press, "το αεροδρόμιο τέθηκε σε συναγερμό μετά το SOS του κυβερνήτη αλλά τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα".

Όλοι οι 170 επιβαίνοντες είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ.

Πάντως,δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ο τύπος του αεροσκάφους ή η εταιρεία στην οποία ανήκει.
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: «Φυγάδευσαν» τον Βενιζέλο λόγω των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών

Είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όμως για λόγους ασφαλείας οι συναντήσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο 

Σε κλοιό διαδηλώσεων η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Κρήτη.

Σήμερα στις 17.00 ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί και για λόγους ασφαλείας, αλλά και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων, έγινε αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο το πρόγραμμα των συναντήσεών του θα γίνει κανονικά.

Το πρόγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Πέμπτη 11 Ιουλίου

17:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου (Ξενοδοχείο Galaxy)

18:15 Συζήτηση με εκπροσώπους Φορέων για τον Τουρισμό (Ξενοδοχείο Galaxy)

20:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι - Κοινωνικό Ιατρείο

Παρασκευή 12 Ιουλίου

10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση - συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)

18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)

19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

19:45 Πολιτική Εκδήλωση - Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...