Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

 Παρουσιάστρια του Fox αντέδρασε σε σεξιστικά σχόλια

Η παρουσιάστρια του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox, Γκρέτα Φαν Σούστερεν, ξέσπασε κατά των ανδρών συναδέλφων της, οι οποίοι επιδόθηκαν εσχάτως σε σεξιστικά σχόλια κατά των γυναικών.

“Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν τα έχουν χάσει. Δουλειά μας είναι να κάνουμε απονευρωμένες και εμπεριστατωμένες κρίσεις, ώστε να δίνουμε την ευκαιρία στους πολίτες να κρίνουν και να αποφασίζουν μόνοι τους”, ήταν η απάντηση της Φαν Σούστερεν.

 Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών

Ένα αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, χωρίς ωστόσο να προκληθούν περαιτέρω προβλήματα, λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει την ώρα που έπιασε φωτιά, από την οποία και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο όχημα.

24 συλλήψεις στην Πελοπόννησο – Κατασχέθηκαν καραμπίνες και ψηφιακοί δίσκοι

Στην σύλληψη 24 ατόμων κατέληξε η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις νομούς της Πελοποννήσου, από χθες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Συνολικά, στη διάρκεια της επιχείρησης σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, ελέγχθηκαν 701 άτομα και 435 οχήματα.

Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς και 291 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 104 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και εννέα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Οι Αυστριακοί αποθεώνουν τους κρυμμένους παραδείσους της Ελλάδας [εικόνες]


 Ο έρωτας της Αυστρίας για την Ελλάδα και τις ομορφιές της φουντώνει. Σε ένα καλοκαίρι όπου η Βιέννη αναμένεται να μετακομίσει στην χώρα μας για διακοπές, ο αυστριακός Τύπος συνεχίζει τα τα αφιερώματα στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά επικεντρώνει την προσοχή του σε λιγότερο προβεβλημένα, αλλά εξίσου όμορφα μέρη, όπως η Χίος, η Καβάλα και η Θάσος.


«Τα φώτα πέφτουν πάνω στο νησί του ούζου», γράφει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, των 3 εκατ. αναγνωστών, «Χίος, η μεγάλη άγνωστη», σεκοντάρει η Kurier Zeitung. Διακεκριμένοι ταξιδιωτικοί συντάκτες βρέθηκαν στη Χίο αλλά και στην Καβάλα, με αφορμή την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Βιέννη, και κατέγραψαν γλαφυρά την εμπειρία τους. Εκτοτε, τα τηλέφωνα στα ταξιδιωτικά γραφεία της Βιέννης δεν σταματούν να χτυπούν, «θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτούς τους κρυμμένους παραδείσους».

«Το πέμπτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας γοητεύει με το άρωμα των λεμονιών του, την εγκαρδιότητα των κατοίκων του και την απουσία τουριστών. Μια μυστική επιλογή, ακόμα!», προλογίζει το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ ο συντάκτης της ΟÖNachrichten. «Η Χίος μπορεί να αναπτύξει τον ποιοτικό τουρισμό και τον οικοτουρισμό», επισημαίνει ο δημοσιογράφος της Kurier, κ. Claudius Rajchl, «μην κάνετε το λάθος να αντιγράψετε το τουριστικό μοντέλο της Τουρκίας, που άλλωστε δεν ανταποκρίνεται στην ελληνική νοοτροπία».


Δυνατό «χαρτί» της Χίου θεωρεί τη γαστρονομία και φυσικά τη μαστίχα. «Είχα δοκιμάσει ελαιόλαδο με μαστίχα σε σπίτι φίλων μου στη Βιέννη και είχα ενθουσιαστεί». Παράλληλα, ο Αυστριακός δημοσιογράφος Martin Swoboda, φιλέλληνας που γνωρίζει τη χώρα εκ των έσω, διακρίνει έναν αέρα «αλλαγής» στο νησί. «Συνάντησα πολλούς νέους Χιώτες που επέστρεψαν στην πατρίδα τους ύστερ από χρόνια», διηγείται, «αυτοί είναι κομιστές μιας νέας νοοτροπίας, μπορούν να αποστασιοποιηθούν και να κρίνουν τα κακώς κείμενα του τόπου τους αλλά και να καταθέσουν νέες ιδέες».

Τις εντυπώσεις έτερης δημοσιογραφικής αποστολής κέρδισε και η Aνατολική Μακεδονία. «Γύρω από την Καβάλα σάς περιμένουν επιμήκεις, συχνά ερημικές παραλίες, κρυστάλλινη και καθαρή θάλασσα, ειδυλλιακά ψαροχώρια, πράσινα βουνά ή δασώδεις λόφοι όπως και μικρές πόλεις με αρχαίους θησαυρούς». Ο συντάκτης του περιοδικού TAI συστήνει στους αναγνώστες και τη Θάσο, «για όσους αναζητούν ησυχία και απλότητα στις διακοπές». Οι δημοσιογράφοι, που επισκέπτονται επαγγελματικά την Ελλάδα για δεκαετίες, διαπιστώνουν αλλαγές. «Πέρυσι η Ελλάδα με λιγότερους τουρίστες με γύρισε πίσω στον χρόνο», υπογραμμίζει ο κ. Rajchl, «αποκόμισα μια αίσθηση χαλάρωσης, όπως τη δεκαετία του '80, που ανακαλύπταμε τη χώρα».

Η συγκλονιστική εξομολόγηση πασίγνωστης Ελληνίδας ηθοποιού: Με βίασαν στα 15

– Μιλάς ανοιχτά για θέματα που ακόμα θεωρούνται ταμπού. Έχεις βιαστεί σε ηλικία 15 ετών, έτσι δεν είναι;

«Ναι, και μπορώ να αναφέρομαι σε αυτό, γιατί ένας βιασμός σε μικρή ηλικία καθορίζει τη μετέπειτα ζωή».

– Τη ζωή γενικότερα και τη σεξουαλική ζωή ειδικότερα;

«Βεβαίως. Με καθόρισε… Πάρα πολύ. Δεν το σκέφτεσαι συνέχεια αυτό, ούτε σκέφτεσαι ότι ο καθένας θα σε βιάσει, αλλά κάνεις κάποιες σχέσεις –βέβαια, καταλαβαίνεις αργότερα γιατί το κάνεις– με σκοπό πάνω απ’ όλα να μην είσαι μόνη σου. Από εκεί ξεκινάς, έχεις ανάγκη να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, να αισθανθείς σιγουριά. Εκεί γίνονται και τα πολλά λάθη, οικτρά λάθη».

– Τα έκανες αυτά τα λάθη;

«Τα έκανα. Την πρώτη φορά μένεις σε ένα λάθος μεγάλο διάστημα, τη δεύτερη φορά μικρότερο διάστημα κι έφτασα στο σημείο να καταλαβαίνω τα λάθη μου από τον πρώτο μήνα».

– Θεωρείς ότι ο βιασμός σε έκανε να λειτουργήσεις με αυτό τον τρόπο;

«Ναι, πιστεύω ότι λειτούργησε και λειτουργεί σε κάθε γυναίκα που βιάζεται με διαφορετικό τρόπο στην καθεμία. Σ’ εμένα ήταν αυτό, δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου μόνη μου. Ώσπου ανακάλυψα κάπου στα 40 ότι είναι καλύτερα να είσαι μόνη σου, παρά να είσαι με κάποιους ανθρώπους που κάποια στιγμή ανακαλύπτεις ότι δεν σε θέλουν είτε ότι σε χρησιμοποιούν ή ότι δεν τους θέλεις κι εσύ, δεν τους έχεις αγαπήσει και είσαι μόνο και μόνο γιατί νιώθεις ανασφάλεια. Ο βιασμός συνέβη το 1975, ήμουν 15 χρονών τότε και δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι ο άλλος θα με δει πονηρά».

– Θέλει μαγκιά να βγαίνεις και να μιλάς για όλα αυτά, χωρίς να σκεφτείς ότι ίσως κάποιοι δεν τα βλέπουν όπως εσύ, με αποτέλεσμα να βγάλουν λάθος συμπεράσματα για το σκοπό που το κάνεις.

«Τώρα τελευταία έχω δει ότι δεν είναι θέμα μαγκιάς… Όλοι, για να βγουν προς τα έξω, άρχισαν και λένε τις πιο ενδόμυχες σκέψεις, που μπορεί να ήταν και πράξεις στο παρελθόν. Το τόλμησαν».

– Δεν σκέφτεσαι ότι ίσως πουν το ίδιο και για σένα, ότι δηλαδή το κάνεις για τον ίδιο λόγο;

«Δεν τα λέω για το λόγο αυτό. Δεν με… καίει καθόλου να βγω στο… γυαλί. Θα ήθελα να περνάω απαρατήρητη σε ό,τι έκανα. Είμαι χορτασμένη. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να πεις το πρόβλημά σου, αν δεν είσαι αναγνωρίσιμος; Πας να πεις κάτι για να δούνε και οι άλλοι ότι δεν συνέβη μόνο σε αυτούς. Ότι δεν είναι η μοναδική γυναίκα που βιάστηκε, δεν είναι η μοναδική γυναίκα που έχει χειροδικήσει ο άντρας της, που την έχουν δείρει. Υπάρχουμε κι εμείς, που μπορεί να είμαστε στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά το έχουμε πάθει. Κι εμένα με έχουν δείρει».

– Ακούγεται περίεργο μια γυναίκα όμορφη, λαμπερή, ταλαντούχα να τρώει ξύλο από το σύντροφό της.

«Μπορεί να σου δημιουργηθούν τραύματα για την πορεία της ζωής σου από τον τρόπο που σου φέρεται ο άλλος. Δεν είναι μόνο το ξύλο και η κακοποίηση, αλλά και ο λεκτικός βιασμός».

– Σου έχουν δημιουργηθεί τέτοια τραύματα από τις σχέσεις σου;

«Πάρα πολλά. Μπορώ να σου πω ότι τα είχα για αρκετά χρόνια. Με έχουν κακομεταχειριστεί στις σχέσεις μου – όχι όλοι βέβαια».

– Γιατί έμενες, όμως, σε τέτοιες σχέσεις;

«Κάθε γυναίκα μένει για το δικό της λόγο, δεν νομίζω ότι είναι ερωτευμένη με τον άνθρωπο που είναι μαζί. Είναι αρρώστια να αγαπάς αυτόν που σε κακοποιεί».

Αυτά εξομολογήθηκε στο Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού η Καίτη Φίνου.


Λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία - Κλονίζεται το μοντέλο Ερντογάν


 Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα σήμερα, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου χθες έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.


Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα «Ενωμένοι κατά του φασισμού» ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει τη γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση χθες κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες. Ο Ερντογάν με νέες δηλώσεις του, πάντως, φαίνεται πως δεν κάνει βήμα πίσω, αφού τόνισε πως το εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ θα γίνει ανεξαρτήτως των αντιδράσεων.


Ταραχές σημειώθηκαν και στην Αγκυρα, όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν την οποία κατηγορούν για αυταρχισμό και ζητούν περισσότερη δημοκρατία.

Και στη Σμύρνη, εκατοντάδες νέοι άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς που προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.

Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την ανησυχία της, για την υπερβολική χρήση βίας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως συλλέγει στοιχεία για να διαπιστώσει, κάτω απο ποιες συνθήκες ξεκίνησαν τα επεισόδια καθώς και αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας απο την πλευρά της αστυνομίας.

Υπάρχει άνθρωπος που έδωσε 12.000 δολάρια για να αγοράσει ένα νύχι της Lady Gaga [εικόνες]

 
Δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Οσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά τους και δίνουν 12.000 δολάρια για να αγοράσουν ένα ψεύτικο νύχι, δεν ελπίζουμε σε τίποτα. Ηταν συλλεκτικό το νύχι θα πείτε. Το είχε φορέσει ολόκληρη Lady Gaga.

Της έπεσε στη σκηνή σε συναυλία στο Δουβλίνο, το βρήκε ένας τυχερός από το συνεργείο, πήγε να το πετάξει γιατί νόμιζε ότι ήταν πένα από κιθάρα, το ξανασκέφτηκε και έκανε την τύχη του.


Το έβγαλε σε δημοπρασία και κατάφερε να το πουλήσει έναντι 12.000 δολαρίων. Το ψεύτικο νύχι της γνωστής εκκεντρικής τραγουδίστριας, βέβαια, δεν ήταν και κανένα τυχαίο. Ηταν σχεδιασμένο από την γιαπωνέζα μανικιουρίστ Ανα Φουκούντα. Ο περήφανος αγοραστής εκτός από το χρησιμοποιημένο vintage νύχι πήρε και μια φωτογραφία της Lady Gaga όπου φαίνεται πως της λείπει το δημοπρατημένο αντικείμενο. Δεν πάει καλά ο κόσμος.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δράση: Νέος πρόεδρος ο Θόδωρος Σκυλακάκης

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Δράσης. Μετά την ψηφοφορία της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, ο Σκυλακάκης πήρε το 70% των ψήφων, συγκεντρώνοντας την προτίμηση 70 μελών από τους 100 που ψήφισαν. 

Συνυποψήφιοι του για την προεδρία ήταν η Αντιγνη Λυμπεράκη (22 ψήφους) και ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης (8 ψήφους).  Μετά από την ανάδειξή του σε πρόεδρο ο Σκυλακάκης είπε στα μέλη του κόμματος «Θέλω να είμαι ο πρώτος μεταξύ ίσων στην προσπάθειά μας να ευοδώσουμε το όραμα του μεταρρυθμιστικού χώρου».

Αντιπρόεδροι του κόμματος μετά την ψηφοφορία της κεντρικής επιτροπής εκλέχθηκαν οι: Αντιγόνη Λυμπεράκη με 33 ψήφους, Τάσος Αβραντίνης με 27 ψήφους και Στρατής Μούγερ με 21 ψήφους). Γραμματέας, αναδείχθηκε η Μελίνα Δασκαλάκη.

Νεαρή γυναίκα κάηκε ζωντανή σε διαμέρισμα στην Κυψέλη

Απανθρακωμένο άτομο εντόπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Λέλας Καραγιάννη, στην Κυψέλη, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στο σημείο επιχειρούσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρή είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία διέμενε μαζί με το σύζυγό της και ήταν ρακοσυλλέκτρια.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρoύ

Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες μετά από αρκετές ημέρες, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ του Σαββάτου, ως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά : Από το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε νησιά του Ιονίου Πελάγους αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Προς τα ξημερώματα αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένεται να σημειώνονται και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Θράκη και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

Βροχές τοπικού κυρίως χαρακτήρα, θα συνεχίσουν να σημειώνονται στη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να σημειώνονται στο Ιόνιο Πέλαγος.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και περίπου ως και τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα σημειώνονται στα νησιά του βόρειου Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα θα έχουν λίγο πιο έντονο χαρακτήρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

 Ταξιδιωτική οδηγία από το Foreign Office για… αποφυγή της Τουρκίας

Το Foreign Office εξέδωσε την πρώτη ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς πολίτες, συμβουλεύοντάς τους να αποφύγουν να επισκεφτούν το επόμενο διάστημα την Τουρκία, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στην Κωνσταντινούπολη.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για “επικίνδυνες ζώνες” στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, καθώς στο Λονδίνο υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ταραχές θα επεκταθούν, και δεν πρόκειται να καταφέρει να τις περιχαρακώσει σύντομα η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

 Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας μαζεύει συστατικές επιστολές από ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΣΕΒ

Την πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους, καθώς και των Μνημονίων οικονομικής στήριξης που υπεγράφησαν μετά το 2010, καταθέτει ο Γενικός Γραμματέας του Περισσού Δημήτρης Κουτσούμπας, με συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”.

“Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ – που γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια- εκφράζει και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιός, ποιά κυβέρνηση συνεργασίας, με πυρήνα τη ΝΔ ή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προφανώς, με παραλλαγές, την καλύτερη συνταγή διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ”, είναι τα λόγια του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο διάδοχος της Αλέκας Παπαρήγα στον Περισσό, βάζει και πάλι στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας με νόημα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… μαζεύει συστατικές επιστολές από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΣΕΒ, δίνοντας συνεχώς εξετάσεις, ώστε να κυβερνήσει μελλοντικά τη χώρα.

 ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάκαμψη δεν έρχεται με τα «συγχαρητήρια» της τρόικας

Με αφορμή τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να σταθεί πάνω στα μνημονιακά συντρίμμια. Η συνέχιση του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης και φορολογικής αφαίμαξης που πνίγει την εσωτερική ζήτηση και απονεκρώνει την αγορά είναι ασύμβατη με τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ούτε η ύφεση και η ανεργία αντιμετωπίζονται από τη χρήση της ίδιας συνταγής που μας έφερε μέχρι εδώ, ούτε η εικόνα της τραγικής κατάστασης της οικονομίας αλλάζει από τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων της τρόικας προς τον υπάκουο μαθητή της, την ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικά όταν αυτά τα «συγχαρητήρια» συνοδεύονται από την υποσημείωση ότι δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση του μνημονιακού προγράμματος, καμία μείωση φόρων και, έτσι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να περιμένει μάταια το τρένο της ανάκαμψης, μέσα στο σταθμό της ανεργίας και της φτώχειας».
Enhanced by Zemanta

Στην Ελλάδα σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος


Στην Ελλάδα φθάνει σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας από 1 έως 7 Ιουνίου. Τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος...

Στις 19.00 του Σαββάτου θα τελεστεί στον Ιερό Ναο Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου επίσημη Δοξολογία για την άφιξη του Πατριάρχη και της συνοδείας του στην Ελλάδα και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17.00, ο κ. Κύριλλος θα παραδώσει αποτμήματα ιερών λειψάνων των Οσίων Σεραφείμ του Σάρωφ και Ματρώνης, στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η υποδοχή του Πατριάρχη θα γίνει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα γίνει παρασημοφόρηση του Πατριάρχη.

Θα ακολουθήσει κοινή σύσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, των μελών της Ιεράς Συνόδου και του προέδρου και των μελών της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαρχιστιανικών Σχέσεων με τον Πατριάρχη Μόσχας και τα μέλη της συνοδείας του.

Στις 12.30 ο κ. Κύριλλος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αμέσως μετά ο Πατριάρχης Μόσχας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Πατριάρχης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος.

Θηλυκή "συμμορία" έταζε πολυτελή αυτοκίνητα από κατασχέσεις ως υπάλληλοι τράπεζας


«Θηλυκή συμμορία», τα μέλη της οποίας εμφανιζόνταν ως υπάλληλοι τμήματος κατασχέσων μεγάλης τράπεζας και με πρόσχημα ότι πουλούσαν κατασχεμένα πολυτελή αυτοκίνητα εξαπατούσαν πολίτες και τους άρπαζαν χρήματα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. 

Συνελήφθησαν μία 48χρονη που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ένας 77χρονος, ενώ αναζητούνται άλλες δύο γυναίκες, 30 και 52 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, εξιχνιάσθηκαν δώδεκα περιπτώσεις απάτης και πέντε απόπειρες.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι η 52χρονη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με διάφορα άτομα, εμφανιζόμενη ως υπάλληλος του τμήματος κατασχέσεων τράπεζας.
Έπειτα, με το πρόσχημα ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την αγορά κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων από την τράπεζα σε χαμηλή τιμή, τους έπειθε να καταβάλουν σε λογαριασμούς που τους έδινε από 2.000 έως 5.500 ευρώ.
Δικαιούχοι των λογαριασμών ήταν η 48χρονη και ο 77χρονος, μέλη της σπείρας.

Από την έως τώρα έρευνα εξακριβώθηκε ότι πέτυχαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο εξάμηνο, δώδεκα πολίτες και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους πέντε.
Το ποσό που άρπαξαν, φθάνει τα 41.070 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες και η 52χρονη που αναζητείται έχουν κατηγορηθεί, κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και απόπειρας απάτης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και παράβαση του Ν. «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Εγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια: Εβαλε φωτιά στο συγκάτοικό του την ώρα που κοιμόταν

Ενα άγριο έγκλημα με αφορμή οικονομικές διαφορές αποκαλύφθηκε, μόλις η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα στο δωμάτιο έναν 24χρονο Πακιστανό τον οποίο είχε κάψει ζωντανό την ώρα που κοιμόταν 41χρονος ομοεθνής του.

Το φρικτό έγκλημα έγινε σε διαμέρισμα επί της οδού Σερίφου. Οι άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα έναν 24χρονο Πακιστανό ο οποίος έφερε βαριά εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα του. Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς κατέληξε.

Ο 41χρονος δράστης συνελήφθη και ομολόγησε τις πράξεις του καταθέτοντας πως οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή γιατί είχε οικονομικές διαφορές με τον 24χρονο καθώς επίσης και γιατί τον είχε προσβάλει.

Σε βάρος του 41χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του εμπρησμού και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Έκρηξη βόμβας στο κέντρο διασκέδασης"Μούσες", στην Καλλιθέα


Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 8 το πρωί στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου «Μούσες» στην Καλλιθέα. στην οδό Πραξιτέλους 67, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές...

Το κέντρο δεν λειτουργούσε εκείνη την ώρα και δεν βρισκόταν κανένας μέσα.

Η βόμβα που αποτελείτο από δυναμίτιδα και βραδύκαυστο φιτίλι όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κέντρου.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του κέντρου και περιορισμένες υλικές ζημιές στην απέναντι πολυκατοικία και σε παρακείμενο βενζινάδικο.

Nέα αρπαγή της 14χρονης Βούλας από την Αγία Βαρβάρα


Από το απόγευμα της Τετάρτης 29/5/2013 η 14χρονη Βούλα Νικολαΐδου από την Αγία Βαρβάρα, δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Η οικογένειά της μιλάει για «απαγωγή» καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που λέει πως διαθέτει, το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας, η 14χρονη κοπέλα πήγαινε σε κάποιο φαρμακείο της περιοχής μαζί με τη μικρότερη αδελφή της, όταν, ένα λευκό αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός του, που είναι γνωστός στην οικογένεια, την πήρε με τη βία.

Η Βούλα Νικολαΐδου έχει ύψος 1.60 και την ημέρα εκείνη φορούσε τζιν σορτς, άσπρη μπλούζα και αθλητικά παπούτσια. Την ώρα της εξαφάνισής της δεν είχε μαζί της κινητό τηλέφωνο.

Δράμα: Απόφαση - σταθμός για νεαρό δανειολήπτη - Του διέγραψαν το 75% των οφειλών!

Μία σημαντική ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του απαλλαγμένος από το βάρος του δανείου του σε ποσοστό 75% έδωσε σε νεαρό δανειολήπτη από τη Δράμα η απόφαση του Ειρηνοδικείου της πόλης.

Σύμφωνα με το thousandnews.gr, το Ειρηνοδικείο Δράμας αποφάσισε τη διαγραφή του 75% της οφειλης και την εξαίρεση του αυτοκινήτου του 30χρονου δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος είχε λάβει δάνειο ύψους 42.751 ευρώ.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο δανειολήπτη ποσό αποπληρωμής ύψους 12.000 ευρώ το οποίο θα κληθεί να αποπληρώσει σε βάθος τετραετίας.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ιδαίτερα σημαντικό στοιχείο αυτής της απόφασης είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νεαρό άνθρωπο ο οποίος στο ξεκίνημα της ζωής του, της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής καταφέρνει μετά από αυτή τη δικαστική απόφαση να απαλλαγεί από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αστατος ο καιρός και το Σάββατο με βροχές σε Βόρεια και Δυτικά

Αστατος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο με την ΕΜΥ να προβλέπει βροχοπτώσεις στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, τα φαινόμενα στα Δυτικά αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Δτη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4, οι όποιοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους τοπικά 5 μποφόρ.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχτούν νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Βρήκαν πάνω από μισό εκατ. ευρώ σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της αρχιεπισκοπής

Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια καθώς εντοπίστηκε σε τυχαία έρευνα υπάλληλος της αρχιεπισκοπής να έχει στο αυτοκίνητό του μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά. 

Συγκεκριμένα, πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ είχε στην κατοχή του μέσα σε κουτιά, σε δεσμίδες και όπου μπορεί να φανταστεί κανείς ο 40χρονος υπάλληλος της αρχιεπισκοπής.

Επίσης είχε και κάποια κοσμήματα.

Ο 40χρονος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη ενός τόσο μεγάλου ποσού και έτσι συνελήφθη ενώ ερευνάται από πού βρήκε όλα αυτά τα χρήματα.

Συνελήφθη ο 23χρονος στην Καβάλα - Kατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης

Συνελήφθη ο 23χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης Χριστίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργοδότης του συνεργάστηκε με την αστυνομία για τη σύλληψή του. Ο εργοδότης και ο αλλοδαπός συναντήθηκαν στο δάσος και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη.

Θυμίζουμε, ότι η 13χρονη Χριστίνα εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καβάλας

Βρήκε λύση η ΕΥΔΑΠ που ήθελε να βγάλει στο "σφυρί" σπίτι άνεργου για 831 ευρώ

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ το σπίτι ενός άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ.

Ο άνεργος μεταλλεργάτης, πατέρας δύο παιδιών, δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ τους λογαριασμούς από το 2012, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη.

Η εταιρεία, αφού του έκοψε την παροχή του νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε την ακίνητη περιουσία του στα υποθηκοφυλακεία και εντόπισε ότι διαθέτει ένα σπίτι. Έτσι στις 29 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία της κατάσχεσης.

Την Πέμπτη έγινε μία πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία».

Άργησε αλλά βρήκε την λύση η ΕΥΔΑΠ για τον άνεργο

Έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση του θέματος, η ΕΥΔΑΠ ευαισθητοποιήθηκε υπόθεση του ανέργου από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ο οποίος κινδύνευε να χάσει τον σπίτι του για οφειλή 831 ευρώ προς την εταιρεία.

«Η Εταιρεία κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια του συγκεκριμένου καταναλωτή, προχώρησε ήδη στην εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη διευθέτηση της οφειλής», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΕΥΔΑΠ στην ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία έχει ως εξής:

«Στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε, η ΕΥΔΑΠ έχει αποδείξει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο, με πλήθος ενεργειών. Μεταξύ αυτών, υπάρχει ειδική μέριμνα εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ για τους πελάτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς την Εταιρεία, μέσω ενός εξαιρετικά ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμού οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία έχει υιοθετήσει οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με την εφαρμογή των οποίων, έχουν ήδη γίνει τον τελευταίο χρόνο 18.000 διακανονισμοί, και δεν έχει προβεί ποτέ σε κατάσχεση ακινήτου, απόδειξη της κοινωνικής της ευαισθησίας.

Ειδικότερα, για την περίπτωση που αφορά στον συγκεκριμένο καταναλωτή που παρουσιάζει το δημοσίευμα, το μέσο της κατάσχεσης είναι το έσχατο μέσο, μετά από πλήθος ενεργειών, για την εξασφάλιση της απαίτησης, που υποχρεούται να εφαρμόσει η Εταιρεία βάσει του νόμου.  Ωστόσο, η Εταιρεία κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια του συγκεκριμένου καταναλωτή, προχώρησε ήδη στην εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη διευθέτηση της οφειλής.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΥΔΑΠ, ως Εταιρεία με κοινωνική ευαισθησία και πρόσωπο, εξετάζει με κάθε πρόσφορο τρόπο, την ανακούφιση όχι μόνο του πληττόμενου από την οικονομική κρίση καταναλωτή, αλλά και γενικότερα των πολιτών, διασφαλίζοντας όμως και την εφαρμογή των νόμων».

Η «κοινά αποδεκτή λύση» που επικαλείται η ΕΥΔΑΠ στην ανακοίνωσή της είναι, όπως είπε στο enikos.gr ο άνεργος, η καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε περισσότερες από έξι δόσεις. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος της εταιρείας, του ζήτησε συγνώμη και του πρότεινε να γίνει ένας εξάμηνος διακανονισμός, τον οποίο δεν δέχθηκε  ο άνεργος. «Θα κάνουμε περισσότερες δόσεις, δεν χάθηκε και ο κόσμος», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ.

Πέθανε η Μαρία Βουτσινά - Η διατροφολόγος των επωνύμων

Πέθανε την Τετάρτη 29 Μαϊου η Μαρία Βουτσινά, η οποία έγινε γνωστή από τη δουλειά της ως διατρoφολόγος σε πολλούς διάσημους Έλληνες.

Ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 15:00 από το δεύτερο νεκροταφείο Αθηνών.

Στο πελατολόγιo της διαιτολόγου ανήκαν μεταξύ άλλων οι: Βάνα Μπάρμπα, Δήμητρα Λιάνη, Απόστολος Γκλέτσος, Αγγελική Νικολούλη, Παναγιώτης Τσάκος κ.α.

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση του θανάτου της γνωστής διαιτολόγου, Μαρίας Βουτσινά, στον χώρο της showbiz, καθώς, όπως σας είχαμε πει, «έφυγε» ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς.

Η Μαρία Βουτσινά είχε παντρευτεί μία φορά και από τον γάμο της απέκτησε μια κόρη, η οποία είναι σήμερα 23 ετών.

Παρά το ότι έγινε γνωστή κρατούσε πάντα χαμηλούς τόνους, γιατί όπως είχε πει «έχω ένα διαφορετικό ψυχισμό».

«Στα χέρια μου πέθανε ο μπαμπάς μου, όταν ήμουνα παιδί»

Τα παιδικά της χρόνια δεν ήταν εύκολα… Όπως είχε αποκαλύψει η μητέρα της σε παλαιότερη εκπομπή, η γνωστή διαιτολόγος είχε χάσει τον πατέρα της σε πολύ μικρή ηλικία. «Στα χέρια της πέθανε… Εκεί έπαθε σοκ η Μαρία για πολλούς μήνες», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως είχε αποκαλύψει τότε, ο πατέρας της έφυγε ξαφνικά, όταν την ώρα που πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ένα μηχανάκι. «Για να σώσει τον σκύλο, χτύπησε θανάσιμα. Πέθανε μετά από τέσσερις ώρες στα χέρια της Μαρίας», προσθέτει η μητέρα της.

Το στήριγμα της ήταν πάντα η μητέρα της. Όπως είχε πει η ίδια η Μαρία «στα δύσκολα και στα εύκολα ήταν πάντα δίπλα μου. Αν δεν την είχα δεν ξέρω τι θα έκανα. Δεν θα εμπιστευόμουν σε κανέναν άλλο να κρατάει το παιδί μου, για να κάνω καριέρα… Είναι ο φύλακας – άγγελος μου».

Η διαιτολόγος των επωνύμων τα τελευταία χρόνια απουσίαζε από τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω ενός σκανδάλου με το οποίο είχε συνδεθεί το όνομα της.

Συνελήφθη ξανά ο Αρβανιτίδης

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του 52χρονου ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση απομιμητικών προϊόντων, τα οποία εκτιμάται ότι διακινούσε στο λιανικό εμπόριο μέσω των καταστημάτων του.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον εντοπισμό χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού» που κατασχέθηκαν σε δύο αποθήκες, ιδιοκτησίας του, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, υπόθεση για την οποία ο επιχειρηματίας συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, οι διωκτικές αρχές τον συνέλαβαν εκ νέου, αυτήν την φορά με σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε από τον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, στον οποίο παραπέμπεται να απολογηθεί.

Η διαδικασία για τη δεύτερη σύλληψή του δρομολογήθηκε μετά τον εντοπισμό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, το βράδυ της Πέμπτης, το οποίο ήταν κρυμμένο σε ρέμα σε περιοχή κοντά στις δύο αποθήκες.

Μέσα στο φορτηγό οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καλλικράτειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής βρήκαν 1.032 φιάλες υγρού απορρυπαντικού, που, όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της παθούσας εταιρείας, ήταν πλαστό και αμφιβόλου ποιότητας.

Κατόπιν αυτού, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία και τα αδικήματα που αντιμετώπιζε μετατράπηκαν σε βαθμό κακουργήματος.

Με δεδομένο μάλιστα ότι εκκρεμούσε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αρχική υπόθεση, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απέσυρε την υπόθεση από το πινάκιο και έδωσε εντολή να γίνει κύρια ανάκριση.

Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του 52χρονου επιχειρηματία, με βάση το οποίο συνελήφθη το μεσημέρι. Μαζί με τον επιχειρηματία, αδελφό ιδιοκτήτη ΠΑΕ, συνελήφθησαν, εκ νέου, οι δύο συγκατηγορούμενοί του. Πρόκειται για έναν 45χρονο κι έναν 33χρονο Βούλγαρο. Ο πρώτος από τους δύο διαπιστώθηκε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του παραπάνω φορτηγού.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου στον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν εντοπίσει στις δύο αποθήκες τρεις μονάδες εμφιάλωσης υγρών καθώς και μεγάλες ποσότητες «μαϊμού» απορρυπαντικών ρούχων, τα οποία πιθανολογείται ότι προορίζονταν για τα σούπερ μάρκετ.

Νέα καρφιά Ζήγρα κατά Ακη για τις χρυσές μίζες

Νέα καρφιά του κατηγορούμενου Νίκου Ζήγρα με στόχο τον Ακη Τσοχατζόπουλο,στη δίκη για τις χρυσές μίζες. Ο πρώην δεν είναι ούτε σήμερα παρών στο εδώλιο, σε αντίθεση με τη Βίκυ Σταμάτη η οποία είναι παρούσα. 

«Η Blubell είμαι εγώ. Δεν πληρώθηκε κανένα τίμημα για την αγορά του ακινήτου στη Δεινοκράτους», ισχυρίστηκε ο κ. Ζήγρας, ο οποίος επανέλαβε όσα είπε χθες ο δικηγόρος του περί μαύρης βαλίτσας. Ο κατηγορούμενος παίρνοντας τον λόγο ισχυρίστηκε ήταν μπροστά όταν την άνοιξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και είδε οτι είχε μέσα σε μετρητά ογδόντα εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, διευκρίνισε σε σχέση με την αγορά του επίδικου ακινήτου που αγοράστηκε στο όνομα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, ότι δεν είχε καμία επαφή μαζί της, παρά μόνο με τον πατέρα της, αρνούμενος ότι ο ίδιος έχει οποιοδήποτε λόγο στην αγορά των επίδικων ακινήτων.

Από την πλευρά του ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμώκος σε δική του παρέμβαση στη δίκη αντέτεινε ότι τα 25 εκατ που αντιστοιχούν το 10 τοις εκατό μέρους του τιμήματος για τα εξοπλιστικά , δεν ήταν προκαταβολή μίζας,όπως ελέχθη , αλλά νόμιμη προμήθεια στο πλαίσιο της υλοποίησης των αντισταθμιστικών για τα TOR M-1 .Για το λόγο αυτό μάλιστα είχε μάλιστα συμπεριληφθεί και στη σχετική σύμβαση. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του εφοριακού Παναγιώτη Βλάχου..

tanea.gr

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος από τους εργαζόμενους της ΠΝΟ, της ΟΛΜΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο ενώ την ίδια στιγμή η Εκτελεστική Επιτροπή της συνδικαλιστικής οργάνωσης έλαβε εξουσιοδότηση να προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, το επόμενο διάστημα, με κεντρικά αιτήματα την απόκρουση, μεταξύ άλλων, των χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών.
Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στο ΙΚΑ - Κόπηκαν συντάξεις χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Χάος επικρατεί σε πολλά υποκαταστήματα του ΙΚΑ  από νωρίς το πρωί, καθώς σε πολλούς συνταξιούχους δεν έχει καταβληθεί η σύνταξη ενώ σε άλλους έχει καταβληθεί μειωμένη .
Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ έχουν μείνει 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος» δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ τόνισε ότι οι συνταξιούχοι, των οποίων η σύνταξη έχει διακοπεί, θα μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων των υποκαταστημάτων του ιδρύματος.
Η ρύθμιση αφορά τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και ΤΑΠΙΛΤ, οι οποίοι θα μπορούν να πληρωθούν από το υποκατάστημα τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.
Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, τα ακόλουθα υποκαταστήματα λειτουργούν από τις 8.00 πμ έως τις 5.00 μμ.
Δείτε το Βίντεο από την εκπομπή της ΝΕΤ, «ΝΕΤ στα γεγονότα»:


Αναγνωρίστε τα ψεύτικα προφίλ στο facebook

Τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook το τελευταίο διάστημα είναι πάρα πολλά. Καθημερινά νέοι λογαριασμοί που εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, κατακλύζουν το διαδίκτυο και πολλές φορές αποτελούν κίνδυνο...

Υπάρχει τρόπος να ανακαλύψετε ποιοι λογαριασμοί είναι ψεύτικοι;

Ακολουθεί ένα μικρός οδηγός με 7 μικρά βήματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ή αν έχετε υποψίες να επιβεβαιώσετε ποιοι λογαριασμοί είναι ψεύτικοι...

1) Κοιτάξτε τις φωτογραφίες του/της. Έχει πολλές φωτογραφίες; Ανεβάζει φωτογραφίες με φίλους ή φίλες; Επίσης, τις ανανεώνει ή έχει την ίδια φωτογραφία εδώ και χρόνια; Στα περισσότερα αυθεντικά προφίλ υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του ατόμου στο οποίο ανήκει το προφίλ.

2) Πολύ σημαντικό είναι να κοιτάτε τα σχόλια στις αναρτήσεις και στις φωτογραφίες. Αν φαίνεται ότι σχολιάζουν πολλά διαφορετικά άτομα τα οποία δείχνουν να γνωρίζουν το άτομο, τότε πιθανότατα το προφίλ δεν είναι ψεύτικο. Οσο λιγότερα σχόλια υπάρχουν, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα το προφίλ να είναι ψεύτικο.

3) Τα περισσότερα ψεύτικα προφίλ δημιουργούνται από άνδρες που το… παίζουν γυναίκες. Μια γυναίκα θα κάνει πιο εύκολα αποδοχή φιλίας σε μια άγνωστη γυναίκα, παρά σε έναν άγνωστο άνδρα. Αυτό το γνωρίζουν οι άνδρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ψεύτικα, γυναικεία προφίλ με την ελπίδα να δημιουργήσουν φιλίες με κοπέλες. Αν βλέπετε γυναικεία προφίλ με φωτογραφίες με λίγα ρούχα, σώματα στην παραλία και με σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά...

4) Δείτε αν ανανεώνει το προφίλ του/της συχνά. Αν έχει ελάχιστες αναρτήσεις και μάλιστα με σπάνια ανανέωση, τότε κι αυτό είναι ύποπτο.

5) Υπάρχουν ορισμένοι που ανεβάζουν πολλές φωτογραφίες που βρίσκουν είτε από το google, είτε από άλλα ξένα προφίλ στο facebook. Συνήθως, οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες στο εξωτερικό και αρκετές φορές αυτό μπορείτε να το διακρίνετε...

6) Αρκετοί δημιουργούν προφίλ για διαφημιστικούς σκοπούς. Ανεβάζουν τη φωτογραφία μιας οποιαδήποτε κοπέλας στη κεντρική φωτογραφία του προφίλ τους και απλά αναρτούν είτε το προϊόν τους, είτε το site που διαφημίζουν....

7) Ορισμένοι άνδρες δεν ανεβάζουν φωτογραφίες δικές τους, αλλά ανεβάζουν γλυκές φωτογραφίες από σκυλιά, λιοντάρια, έξυπνες παροιμίες κτλ με σκοπό να επικεντρωθούν στον συναισθηματικό τομέα μιας κοπέλας. Και αυτά τα προφίλ είναι συνήθως ψεύτικα και δεν αντιπροσωπεύουν το όνομα που έχουν δώσει στο συγκεκριμένο προφίλ...



Πηγή: whos.gr

Σύνταξη ανάσα για 200.000 επαγγελματίες


Σύνταξη «βλέπουν» οι ελεύθεροι επαγγελματίες που συμπλήρωσαν μέχρι το τέλος του 2012 το 60ό έτος της ηλικίας τους. Προϋπόθεση αποτελεί να καλύπτονται από τουλάχιστον δύο Ταμεία.

Δημοσιεύθηκε η διορθωτική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ.

Διασώζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, που καλύπτονται από τουλάχιστον δύο ασφαλιστικά ταμεία. Χθες υπήρξε διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, που αποσαφηνίζει τον φορέα που έχει την ευθύνη για την έκδοση της σύνταξης στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης.



e-go.gr

Φως στο Τούνελ: Μία μητέρα κόντρα στους κινδύνους, ψάχνει το μονάκριβο παιδί της

Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται και αυτή την Παρασκευή, 31 Μαΐου στις 23:15 να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Μία μητέρα κόντρα στους κινδύνους, ψάχνει απεγνωσμένα το μονάκριβο παιδί της. Οι πόρτες που χτυπάει, κλειστές… Μένει στη ζωή μόνο και μόνο για να πάρει τις απαντήσεις που την καίνε, για τον στρατιώτη γιο της που κάποιοι τον εξαφάνισαν…

Η απίστευτη περιπέτεια μιας αγνοούμενης που πάλεψε με τον θάνατο τέσσερα μερόνυχτα, σ’ ένα άγριο μέρος… Ποιοι και πως τη βρήκαν;

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στον Alpha.

Αστατος ο καιρός και την Παρασκευή - Βροχές και καταιγίδες σε Δυτικά και Βόρεια

Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός και την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι επτά μποφόρ προβλέπεται να πλέουν στα πελάγη. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές στη Μακεδονία. Πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα, είναι καλά στην υγεία της

Με μία λιτή ανακοίνωση η οργάνωση "το Χαμόγελο του Παιδιού" ενημέρωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά και γυρίζει τώρα με το ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού στο νοσοκομείο της Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται πως είχε ξεκινήσει γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας για να εντοπισθεί στο Παγγαίο όρος στην Καβάλα η 13χρονη καθώς και ένας 23χρονος Αλβανός ο οποίος διέμενε στην περιοχή και ήταν μαζί της.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ψάχνουν αγνοούμενο μέσα στα σκουπίδια του ΧΥΤΑ στη Φυλή

Κλειστός θα μείνει την Παρασκευή ο ΧΥΤΑ στη Φυλή, καθώς αναζητείται αλλοδαπός που είχε εισέλθει στο χώρο απόρριψης των απορριμμάτων. 

Η σχετική καταγγελία έγινε από ομοεθνή του αγνοουμένου στην Αστυνομία, η οποία αφού πέρασαν 24 ώρες από την καταγγελία της εξαφάνισης, ξεκίνησε διαδικασία αναζήτησης του αγνοουμένου.

Ο ΕΔΣΝΑ ενημέρωσε τους εξυπηρετούμενους δήμους και ανακοινώνει ότι το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα παραμείνει κλειστός ο ΧΥΤΑ, εξαρτάται από την πορεία των ερευνών.


Αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένα σακουλάκι με πιθανή ναρκωτική ουσία μικτού βάρους 224,8 γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα, ένας φορτιστής, ένα hands free και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, βρέθηκαν σε κελιά κρατουμένων κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που διενεργήθηκε σήμερα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη Β' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα επίμαχα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αμέσως ειδοποιήθηκαν ο επόπτης εισαγγελέας και οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τις περαιτέρω ενέργειες.

Πρόστιμα 178.500 ευρώ για «μπάλες πλυσίματος ρούχων» - Και τα κορόιδα αγόραζαν...

Πρόστιμα συνολικού ύψους 178.500 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 16 επιχειρήσεις που πωλούν στην αγορά «μπάλες πλυσίματος ρούχων» μετά από εκτεταμένη αυτεπάγγελτη έρευνα για παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. 

Συγκεκριμένα οι εταιρείες διαφήμιζαν τα συγκεκριμένα προϊόντα υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα είναι οικολογικά, αντιμικροβιακα, απορρυπαντικά χωρίς χημικές ουσίες.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία «κατά την προώθηση και διάθεση στους καταναλωτές των προϊόντων «μπάλες πλυσίματος ρούχων» χρησιμοποιήθηκαν ισχυρισμοί που αφορούσαν στην οικολογική, αντιμικροβιακή, απορρυπαντική και καθαριστική δράση τους καθώς και την μη παρουσία χημικών σε αυτά κλπ, χωρίς ωστόσο να προσκομιστούν στις υπηρεσίες μας αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ακρίβεια των ισχυρισμών αυτών, παραπλανώντας έτσι τον καταναλωτή ».

Συγκεκριμένα επεβλήθησαν πρόστιμα στις εταιρείες:
-DIAMANT ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. (μπάλα πλυσίματος ρούχων “LARAEXCELWASHBALL”) 65.000 ευρω,
-ΒΑΣΙΛΙΚΗ & ΜΑΡΙΝΑ Γ. ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΠΕ» (με δ.τ. «VI.MA ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΠΕ) (μπάλα πλυσίματος ρούχων “ECOBALL”) 35.000 ευρω
- ΑΚΤ ΣΟΥΙΝΤΕΝ ACT SWEDEN ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με δ.τ. ECO HOUSE HELLAS A.E.) (μπάλα πλυσίματος ρούχων “MAGIC BALL”) 15.000 ευρω
-ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Α.Ε. (μπάλα πλυσίματος “ECOGENIE BALL”) 15.000 ευρω
-MΑΡΓΙΩΛΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ PRIMATO HELLAS ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (μπάλα πλυσίματος ρούχων “PRIMATO”) 10.000 ευρω
-ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΘ. – ΦΩΤΙΟΥ ΜΑΡ. Ο.Ε. (με δ.τ. ALPHA-TEAM O.E.) (μπάλα πλυσίματος ρούχων “CLEAN BALLZ SUPER”) 10.000 ευρω
-DIXONS SOUTH EAST EUROPE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 4.000 ευρώ
-ΔΕΛΦΙΤΖΗΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 4.000
ADD ONE ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και δ.τ. “ADD ONE ΕΠΕ”,4.000
-ZINASTAREΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛ/ΚΩΝ ΕΙΔΩΝ-ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ –ΕΠΟΧΙΑΚΑ»,3.000 ευρώ
-GROUPON GREECE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥΜΟΝ. ΕΠΕ,3.000 ευρώ
- ΠΕΤΡΟΣ.ΔΑΜ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑΕ.Ε. – CENTRONET GROUP,3.000 ευρώ
-ΠΑΝΟΣ Σ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ- ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, 3.000 ευρώ
-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ “SMARTSTORE”,3.000 ευρώ
-ΔΙΟΝΥΣΙΑ Γ. ΒΟΥΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» με δ.τ. «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ GR» ,1.500 ευρώ

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή τα προϊόντα “PRIMATO” και “ECOBALL” με βάση τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, παρόλο που δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό, ζητήθηκε από τις εταιρίες εισαγωγής η άμεση απόσυρση τους από την αγορά, για την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων και περιβάλλοντος

Συνελήφθη 54χρονος που λάμβανε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Ενας 54χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της απάτης, καθώς συνέχιζε σχεδόν επί δεκαετία να εισπράττει παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του, η οποία είχε πεθάνει στις 31 Μαΐου 2004.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος συνέχιζε μετά το θάνατο της μητέρας του να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, αξιοποιώντας τον κοινό τραπεζικό τους λογαριασμό και ψεύτικες εξουσιοδοτήσεις.

Ο επιτήδειος 54χρονος είχε απογράψει τη μητέρα του ως συνταξιούχο δύο φορές μετά το θάνατό της (στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 και 18 Σεπτεμβρίου 2012) στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Τρίπολης, υποβάλλοντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο, έναντι συνολικής αμοιβής 400 ευρώ.

Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον ανωτέρω λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 65.000 ευρώ, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα από τον 54χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Αμετανόητη για το ρατσιστικό tweet η Παπαχρήστου: «Ο Κασιδιάρης προκλήθηκε από την Κανέλλη»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι νέες προκλητικές δηλώσεις της Βούλας Παπαχρήστου, της ελληνίδας πρωταθλήτριας του στίβου που πέρυσι το καλοκαίρι είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου της στο twitter. 

Στο περιθώριο της συμμετοχής της στο Γκαλά Στίβου της Φιλοθέης - μια επιστροφή που χαιρετίστηκε ως «μεγάλη» από τον αθλητικό Τύπο - η Παπαχρήστου εμφανίστηκε αμετανόητη για το επίμαχο tweet, επανέλαβε ότι έκανε «πλάκα» – λέγοντας μάλιστα ότι δεν τους είπε «μαύρους», αλλά Αφρικανούς –, τόνισε ότι ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, με τον οποίο έχει φιλική σχέση, «εκφράζει τα λόγια του απλού πολίτη» και προσέθεσε για το περιβόητο επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη, ότι οποιαδήποτε γυναίκα προκαλεί έναν άνδρα πρέπει να είναι και έτοιμη για την απάντηση!

Εναν χρόνο μετά την τιμωρία της από την ΕΟΕ η Παπαχρήστου εμφανίστηκε βέβαιη ότι ο Κασιδιάρης εκφράζει τα λόγια του απλού πολίτη και τα περνάει μέσα στη Βουλή, αλλά όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Star αν θεωρεί πως ο χρυσαυγίτης βουλευτής περνάει κάποιες στιγμές τα όρια η απάντησή της ήταν: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να κρίνω».

Οσο για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη στην επεισοδιακή εκπομπή του ΑΝΤ1 πέρυσι το καλοκαίρι, η Παπαχρήστου απάντησε: «Θυμάμαι ότι δεν το ξεκίνησε πρώτος εκείνος». Και όταν ρωτήθηκε πώς εκείνη θα αντιδρούσε αν τη χαστούκιζε ένας άνδρας η ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος εις τριπλούν, είπε: «Νομίζω ότι αν ήμουν προκλητική απέναντι σε έναν άντρα και τον έβριζα, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε. Αλλά νομίζω ότι όταν προκαλείς πρέπει να είσαι έτοιμος για την απάντηση».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...