Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Υιοθετούσε σκυλιά για να τα σκοτώνει - Έδινε ψεύτικα στοιχεία και μετά εξαφανιζόταν


Μια απίστευτη ιστορίας αγριότητας και μίσους στο Περιστέρι. Μια γυναίκα υιοθετούσε ζώα από διαφορετικά φιλοζωικά σωματεία ανά την Ελλάδα για να τα σκοτώνει.

Η γυναίκα χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα και ψεύτικα στοιχεία και εμφανιζόταν σε ανθρώπους που έκαναν προσπάθεια να σώσουν τα αδέσποτα ζωάκια εξαπατώντας τους.

Άνδρες του Α΄ Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου κατάφεραν να την εντοπίσουν και να τη συλλάβουν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zoosos.gr, πριν λίγες ημέρες η γυναίκα υιοθέτησε ένα κουτάβι από τη Σαλαμίνα και δέχτηκε να φιλοξενήσει ένα ακόμα ζώο, υπογράφοντας τα σχετικά συμβόλαια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και η επικοινωνία μαζί της ήταν αδύνατη, καθώς τα στοιχεία που είχε δηλώσει ήταν ψευδή.

Η γυναίκα τελικά εντοπίστηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου “Η Αγκαλιά” στην προσπάθειά της να υιοθετήσει ένα κουταβάκι, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά πλαστά στοιχεία και διαφορετική ταυτότητα.

Αμέσως έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Περιστερίου και η γυναίκα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά, κατά τη συνάντηση για την υιοθεσία του κουταβιού.

Όταν ρωτήθηκε τι απέγιναν τα ζώα που είχε υιοθετήσει, η γυναίκα απάντησε πως το ένα κουτάβι πέθανε από θερμοπληξία επειδή το είχε αφήσει στο αυτοκίνητο, ενώ το δεύτερο δήλωσε ότι κάπου το άφησε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την περιοχή.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και μαζί με τον σύζυγό της θα απολογηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις κατηγορίες της κακοποίησης, θανάτωσης, εγκατάλειψης και εμπορίας ζώων καθώς και για πλαστογραφία σε ταυτότητες.

news.gr

Μπροστά η ΝΔ σε 2 δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες.

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 2,4% . Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, Χρυσή Αυγή 9,5%, ΠΑΣΟΚ 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΚΚΕ 4,4%, ΔΗΜΑΡ 3,5%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος) 1,9%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος) 1,7%, Οικολόγοι -Πράσινοι 1,4%, άλλο κόμμα 5,2%, ενώ οι το ποσοστό των αναποφάσιστων φτανει το 10%.

Παράλληλα, το 52% έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

 Την ίδια στιγμή, ίδιο προβάδισμα, 2,4%, στη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δίνει και η δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,2% και έπονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%, η Νέα Έλλάδα με 1,1%. Το 3,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα , το ποσοστό για το "άκυρο-λευκό" είναι 4,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 15,2% .

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.

Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

Κρήτη: Καταδικάστηκε νεαρός επειδή βίασε την κατσίκα του γείτονα!

Σκηνές απείρου κάλλους σε δικαστήριο - Ο δράστης βίασε την κατσίκα σε στάβλο συγχωριανού του...

Μια περίεργη υπόθεση βιασμού εκδικάστηκε πριν λίγες μέρες σε επαρχιακό δικαστήριο της Κρήτης, όπου κατηγορούμενος ήταν ένας 25χρονος και θύμα του… η κατσίκα του γείτονα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός συνελήφθη επ ΄αυτοφώρω να βιάζει την κατσίκα μέσα στον στάβλο που διατηρούσε ο γείτονας του, έξω από το χωριό.

Σύμφωνα με το mellon.gr, ο εικοσιπεντάχρονος κατ’ επανάληψη ερχόταν σε σεξουαλική επαφή με το τετράποδο και κίνησε τις υποψίες σε άλλο συγχωριανό, που έβλεπε πολλές φορές τις απογευματινές ώρες, να βγαίνει από τον στάβλο.

Ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη και η συνέχεια... ήρθε στο δικαστήριο, που επέβαλε στον δράστη ποινή φυλάκισης 16 μηνών και μετά από την έφεση που άσκησε ο καταδικασθείς, αφέθηκε ελεύθερος.

Είκοσι συλλήψεις για πειραγμένα ταξίμετρα

 
Συνελήφθησαν στην Αττική είκοσι οδηγοί ταξί που είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία στα οχήματά τους, με την οποία αύξαναν πλασματικά το ποσό στο ταξίμετρο και προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή, με καλώδιο τηλεφώνου, ώστε να μην εκδίδονται αποδείξεις.

Οι συλλήψεις έγιναν στο Σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Αγ. Δημητρίου, σε επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ένας οδηγός ταξί επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και πλαστή ειδική άδεια ικανότητας οδήγησης ταξί.

Όλοι οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών. 

137 απίστευτα επιδόματα του Δημοσίου

Για τα επιδόματα του ελληνικού Δημοσίου έχουμε ακούσει όλοι. Το απίστευτο είναι πως ξεπερνούν τα 137...

Γνωρίζετε πως υπάρχει "επίδομα πλυσίματος χεριών στο ΟΣΕ"; Ότι κάποιοι στο Υπουργείο Παιδείας έπαιρναν "επίδομα νέας διαδρομής";

Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση




Δραματικές ώρες για τον 17χρονο που σκότωσε τη μάνα του


Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στα κρατητήρια της Α/Δ Ακαρνανίας, όπου για πρώτη φορά μετά το έγκλημα στον Άγιο Κωνσταντίνο, ο 17χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τη μητέρα του συναντήθηκε με τον πατέρα του...
Η συνάντηση είχε σύντομη διάρκεια αφού είναι δεδομένο πως πατέρας και γιος βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι και τα δυο μοναδικά άτομα που γνωρίζουν τι έγινε τη μοιραία νύχτα στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το agriniopress.gr, οι δυο τους συναντήθηκαν και δεύτερη φορά χθες, ενώ μετά από αίτημα του τον 17χρονο συνάντησε και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανιας κ.κ. Κοσμάς.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας αναχώρησε για το εξωτερικό χωρίς να δει τον αδερφό του.

Ο 17χρονος τρέφεται ελάχιστα στα κρατητήρια και στις ερωτήσεις που του τίθενται απαντά μονολεκτικά, χωρίς να έχει καμιά διάθεση για κουβέντα. Δείχνει ακόμη να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει.

Το ψιλόλιγνο αγόρι, βρίσκεται στην κυριολεξία στον κόσμο του κι όποιος το δει δεν αργεί να καταλάβει την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση αλλά και να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να διέπραξε τέτοιο έγκλημα.

Από εκεί και πέρα η υπεράσπιση του δίνει όλο το βάρος στην ψυχική του υγεία και στην ανάγκη να τύχει ειδικής αγωγής και προσοχής και όχι να εγκλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα. Ήδη πάντως έμπειρος ψυχίατρος έχει συναντηθεί με τον ανήλικο και την Δευτέρα θα παραδώσει τις δικές του επιστημονικές διαπιστώσεις και το πόρισμα του απευθείας στον Ανακριτή. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που έχει ζητηθεί και από τις Δικαστικές Αρχές του Αγρινίου, ενώπιον των οποίων ο μαθητής θα παρουσιαστεί επίσης την Δευτέρα.

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν: 51 πολιτικοί με το όπλο στην τσέπη- ΟΝΟΜΑΤΑ

Οι μισοί σχεδόν βουλευτές οπλοφορούν είτε νόμιμα είτε παράνομα. 51 από τους 300 βουλευτές έχουν άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής. Άοπλος ο Μιχαλολιάκος, οπλοφορεί η Ελένη Ζαρούλια

Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων, διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς, 15 είναι τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια.

Άγνωστος, ωστόσο παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια. Οι 51 βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

Δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

"Με δεδομένο ότι ένας αλκοολικός ή ένας ψυχασθενής δεν θα μπορούσε να ασκήσει επαρκώς τα θεσμικά του καθήκοντα και θα εξαναγκαζόταν σε παραίτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και από την πολιτική γενικότερα, όλες ανεξαρτήτως οι αιτήσεις οπλοφορίας έχουν εγκριθεί και τούτο γιατί οι έλεγχοι είναι υποτυπώδεις ή και ανύπαρκτοι!", αναφέρει το δημοσίευμα.

Από τους 36 βουλευτές, πλην αυτών της Χρυσής Αυγής, που οπλοφορούν εκείνης που το έχει δηλώσει δημοσίως είναι Λιάνα Κανέλλη, η οποία ενώ είχε χρόνια να το κουβαλήσει μαζί της υποχρεώθηκε να το κάνει μετά από το γνωστό επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη στο στούντιο του Αντέννα.

Παράλληλα, περίστροφο κουβαλάει και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όμως σύμφωνα με την εφημερίδα δεν έχει ανανεώσει την άδεια τουλάχιστον επί 5 χρόνια. Κάτοχος νόμιμων όπλων υπήρξε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος διέθετε άδεια οπλοφορίας και μάλιστα αρκετά χρόνια ενώ συνήθιζε να ασκείται στο σκοπευτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα, μέχρι να ξεσπάσει ο πρόσφατος σάλος με την υπόθεση της οπλοφορίας των βουλευτών, οι περισσότεροι από όσους διαθέτουν άδεια κουβαλούσαν όπλα μέχρι και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων καθώς σχεδόν πάντοτε δεν περνούσαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης όπλων αλλά και όταν περνούσαν δεν ήταν κάποιος αστυνομικός εκεί να τους ελέγξει.

Και όλα αυτά παρά τις συστάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους γραμματείς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων να ενημερώσουν τους βουλευτές πως δεν πρέπει να βάζουν τα όπλα στο Κοινοβούλιο.

news247

Μαφία της νύχτας στην «Ibiza της Αθήνας»

Ανεξέλεγκτη, πουλά προστασία σε καταστήματα και καίει σπίτια στα Πετράλωνα

Η βιομηχανία της νύχτας μετακινείται και σαρώνει τις τελευταίες γειτονιές της Αθήνας. Τα κέντρα διασκέδασης επεκτείνονται και στην περιοχή των Πετραλώνων, χωρίζοντας τη γειτονιά σε δύο στρατόπεδα: τους καταστηματάρχες, που στο βωμό της κρίσης κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν, και τους κατοίκους, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται. Βροντερή η απουσία του κράτους, που αρέσκεται να παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις.

Πως η παλιά ήσυχη γειτονιά έχει εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο κέντρο διασκέδασης, με του κατοίκους να "πνίγονται" και τους μπράβους της νύχτας  να καίνε ως και τα σπίτια όσων διαμαρτύρονται.

Στο μεταξύ, οι ψίθυροι έγιναν φωνές χθες το βράδυ, στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μερκούρη. Ήταν όλοι εξοργισμένοι με την μεσημεριανή προβοκάτσια: οδηγός μηχανής πέταξε χιλιάδες φέιγ βολάν στους δρόμους, στα οποία κατονόμαζαν 2 κατοίκους που έχουν δεχτεί εμπρηστικές επιθέσεις. "Είδα το όνομά μου στα χαρτιά. Γράφουν ότι έχω βλέψεις να γίνω δημοτική σύμβουλος και ότι χρηματίζομαι από μαγαζιά του Κολωνακίου.  Αν είναι δυνατόν!" λέει η μία εκ των δύο κατοίκων. Δεν έχει περάσει μήνας από τότε που της έκαψαν το σπίτι. Την επόμενη Παρασκευή στις 9 το βράδυ, οι κάτοικοι καλούν όλες τις γειτονιές της Αθήνας, να δώσουν το παρών στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στα Άνω Πετράλωνα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Τζαβέλλα στη Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που κυκλοφορεί

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μαγνητική καταιγίδα θα «σαρώσει» τη χώρα στις 28 Μαΐου - Ποιοι οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία

Σε κατάσταση επιφυλακής (έχει σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμός, μια κλίμακα κάτω από τον «κόκκινο») βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι επιστήμονες για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «σαρώσει» την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της 28ης του ίδιου μήνα.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ το φαινόμενο, όπως έχουν αποδείξει ανάλογες έρευνες, ενδεχομένως να επηρεάσει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Μιλώντας στην «Espresso» ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός, ανέφερε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα είναι πιθανό να επηρεάσει «τις τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».

Οσον αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο στην ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά ο κ. Κατσαρός τόνισε πως είναι πιθανό να επηρεάσουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν «από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία, έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.«Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση» προσθέτει ο κ. Κατσαρός.

Τι είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες

«Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φτάνουν στη Γη» εξηγεί ο επιστήμονας. «Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα, και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν».



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Αίγιο: Ανήλικος με τη μητέρα του εκβίαζαν 44χρονο για φωτογραφίες της πρώην συζύγου του


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μητέρα και γιος, ηλικίας... 40 και 14 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Ειδικότερα οι δράστες απαίτησαν εκβιαστικά από 44χρονο την καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ προκειμένου να μην δημοσιεύσουν φωτογραφίες της πρώην συζύγου του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του 14χρονου με το παθόντα σε παραλία της Αιγιαλείας όπου ο δράστης παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθη ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 40χρονη μητέρα του.

Κατά τη συναλλαγή ο 14χρονος παρέδωσε στον παθόντα ένα ψηφιακό δίσκο με τις φωτογραφίες, ο οποίος όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ήταν κενού περιεχομένου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
patrastimes.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει και αποσυναρμολογήσει 3.000 ΙΧ σε τέσσερα χρόνια

Περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα μικρού κυβισμού είχαν κλέψει σε μία τετραετία στην Αττική τα μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό να διαθέτουν προς πώληση τα εξαρτήματά τους.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που συνέλαβαν στα Ανω Λιόσια συνολικά 10 άτομα, 3 Ελληνες και 7 Πακιστανούς, ηλικίας 19-42 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 32χρονος Ελληνας, ο οποίος φέρεται ως το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι 4 Ελληνες.

Οπως προέκυψε, ο 32χρονος ήταν ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων, στην περιοχή Σκαλιστήρι στα Ανω Λιόσια. Τη χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ενώ στρατολογούσε μέλη, τα οποία κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων πόλης.

Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγησή του, τα κλεμμένα αυτοκίνητα, από 2 έως 5 κάθε βράδυ, μεταφέρονταν στη μάντρα του στα Ανω Λιόσια.

Εκεί οι δράστες αφαιρούσαν, σε διάστημα μίας-δύο ωρών κάθε φορά, τμήματα και εξαρτήματά τους, όπως ρόδες, καθίσματα, ηλεκτρονικά συστήματα, κινητήρες, πόρτες και άλλα ανταλλακτικά και τα διέθεταν προς πώληση.

Με τη μέθοδο αυτή, μόνο τις τελευταίες ημέρες έκλεψαν και διέλυσαν συνολικά 14 Ι.Χ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων του 32χρονου στα Ανω Λιόσια και στο σπίτι του στη Δροσιά Αττικής, καθώς και στους υπόλοιπους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 8 οχήματα και ένα δίκυκλο, ένα ηλεκτρονικό τσιπ που θέτει σε λειτουργία κινητήρες οχημάτων, 50 κινητήρες διαφόρων τύπων, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της οργάνωσης περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της παράβασης του Νόμου που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Γρονθοκόπησε αστυνομικό για να αποφύγει τη σύλληψη

Δύο Φιλιππινέζοι, ηλικίας 31 και 35 ετών, συνελήφθησαν στους Αμπελοκήπους από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ), την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο.

Κατά την ακινητοποίησή τους, ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει και γρονθοκόπησε αστυνομικό.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο όπλο, αποτελούμενο από δύο μεταλλικούς σωλήνες, ενωμένους με ισάριθμους μεταλλικούς σφιγκτήρες. Για κλείστρο είχε χρησιμοποιήσει επαναληπτικό ελατήριο και κυλινδρικό μεταλλικό σωλήνα, εντός του οποίου είχε τοποθετήσει ένα κυνηγητικό φυσίγγιο, ένα άλλο ένα φυσίγγιο βρέθηκε και στην τσέπη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Πράσινο φως από την ΕΚΤ για το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών

Το πράσινο φως ώστε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή έδωσε τελικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με την παρατήρηση ότι θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος καθόλη την διάρκεια που τα νοικοκυριά θα έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα στη γνωμοδότηση της η ΕΚΤ δεν προβάλει ενστάσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις περί ενήμερων οφειλετών που βρίσκονται σε αδυναμία λόγω της μείωσης των εισοδημάτων του.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες με σχέση εξαρτημένης εργασίας καθώς και άνεργους που έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή έως και 25.000 ευρώ εφόσον το εισόδημα αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% σε σχέση με το 2009.

Η περίοδος χάριτος θα είναι 48 μήνες, δηλαδή 4 χρόνια και η μηνιαία δόση προς την τράπεζα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος ενώ θα περιλαμβάνει τόκους και μέρος του κεφαλαίου .Το επιτόκιο στην περίπτωση αυτή θα είναι το συμβατικό επιτόκιο του δανείου.

Τα δάνεια που θα ρυθμίζονται δεν θα πρέπει να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και θα πρέπει να είναι ενυπόθηκα για πρώτη κατοικία της.

Επίσης θα λαμβάνεται υπόψη και η συνολική περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη ο οποίο για να ενταχθεί στις ρυθμίσεις.

Ωστόσο πιο ευνοϊκές θα είναι οι ρυθμίσεις για νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω των 15.000 ευρώ για τα οποία προβλέπεται ότι το επιτόκιο θα είναι 1,5% ( 0,75+ βασικό επιτόκιο ΕΚΤ).

Επίσης όσον αφορά τους άνεργους ( εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ) με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας θα παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για συνολικό διάστημα 6 μηνών εντός της περιόδου χάριτος .

Σε ότι αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην γνωμοδότηση της η ΕΚΤ σημειώνει ότι « επικροτεί το σχέδιο των διατάξεων» επισημαίνοντας όμως προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η ορθή εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου απαιτεί και τη διάθεση επαρκών πόρων αλλά και τη θέσπιση αποτελεσματικών διαδικασιών για την διευκόλυνση των εξωδικαστικων συμβιβασμών.

Υπενθυμίζεται ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο στις ρυθμίσεις του περιλαμβάνει:

Τη βελτίωση της αποτελεσματικότητα ς του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50%+1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούσε μέχρι σήμερα Προβλέπει επίσης καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, με το καταβληθέν ποσό να συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο.

Τέλος, καταργεί τη διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού και θεσπίζει ο θεσμός της διαμεσολάβησης με στόχο την ταχύτερη εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ύδρα

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην Ύδρα γύρω στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Πολίτες συμμετέχουν στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις: τρία επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, ένα αεροσκάφος τύπου «Canadair» και ένα ελικόπτερο «Super Puma»
Enhanced by Zemanta

ΤΩΡΑ: Πλήθος κόσμου λένε το τελευταίο αντίο στον Τόμας (photos)


To τελευταίο «αντίο» λένε αυτή την ώρα φίλοι και συνάδελφοι στον Τόμας Πρωτόπαπα στην Παναγία Μαρμαριώτισσα στο Χαλάνδρι.



Πλήθος κόσμου, ακόμα και θαυμαστές του 25χρονου ηθοποιού, που δεν τον είχαν γνωρίσει ποτέ από κοντά, συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετίσουν, πριν η σορός του μεταφερθεί στο Λονδίνο.

Φίλοι και θαυμαστές φορούν μαύρα και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούν τον άτυχο ηθοποιό.

Απερρίφθη το αίτημα Τσοχατζόπουλου για άμεση κατάθεση Σημίτη


«Oχι» είπαν οι δικαστές στο αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου για άμεση κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη . 

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι του επανέφεραν το αίτημα για εξέταση πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ .Θέλοντας να δείξουν την αναγκαιότητα της εξέτασης των συγκεκριμένων μαρτύρων χαρακτήρισαν την παρουσία τους ως το «μαύρο κουτί της υπόθεσης».

Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα για διακοπή της δίκης και κατάθεση του Κ. Σημίτη και επιφυλάχθηκαν όπως την πρώτη φορά, αν στο μέλλον κριθεί αναγκαίο να καταθέσουν μάρτυρες πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και για την αξιολόγηση εγγράφων που έρχονται στο δικαστήριο και αφορούν τη ροή μαύρου χρήματος. Στο άκουσμα της απορριπτικής απόφασης για την εξέταση Σημίτη οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζοπουλου ζήτησαν διακοπή της δίκης προκειμένου να επανεκτιμήσουν, όπως είχαν πει από χθες, τα δεδομένα μαζί με τον εντολέα τους.

«Δεν θα μείνω θεατής. Η παρουσία μου αν είναι ρόλος θεατή δεν είναι απαραίτητη» είπε ο πρώην Υπουργός Ακης Τσοχατζοπουλος ανακοινώνοντας την πρόθεση του να αποχωρήσει από το δικαστήριο μετά την απόρριψη του αιτήματος να μην έρθει εδώ και τώρα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Διευκρίνισε βέβαια ότι οι δικηγόροι του θα μείνουν να τον εκπροσωπήσουν. Πάντως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου εξέφρασε και το παράπονο οτι «δεν αφήνετε να προχωρήσει η διαδικασία. Αν οι σκιές μείνουν σκιές οι κατηγορούμενοι να πάνε στο καλό, αν όμως γίνουν αποδείξεις ενοχής ο καθένας θα πληρώσει το τίμημα»

Έγγραφο - προάγγελος απολύσεων στους Δήμους


Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων θεωρείται έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται πλήρης καταγραφή των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι δήμοι. Τα στοιχεία πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός ολίγων 24ώρων και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαΐου. Οι δήμαρχοι, πάντως, δεν φαίνεται να συναινούν στη σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με το Έθνος, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους την καταγραφή των μόνιμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και αντίστοιχα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Επιπλέον, ζητείται η καταγραφή όλων των φορέων με την επωνυμία τους και τη νομική μορφή τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νέα απογραφή θα συμβάλει στον προγραμματισμό για καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των ΟΤΑ, από όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο ποσοστό για τις 25.000 διαθεσιμότητες και τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν ως το τέλος του έτους.

Πάντως, οι δήμαρχοι μέχρι στιγμής αρνούνται να προχωρήσουν στη διαδικασία, καθώς εκτιμούν ότι η αναλυτική καταγραφή του προσωπικού συνδέεται με τις επικείμενες απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Με στόχο, δε, να διασώσουν τους υπαλλήλους τους, οι δήμοι επισπεύδουν τις διαδικασίες μεταφοράς αρμοδιοτήτων από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Στόχος είναι να μεταφερθούν μαζί με τις υπηρεσίες και οι δημοτικοί υπάλληλοι, προκειμένου να σωθούν από τη διαθεσιμότητα.

Πανελλήνιες: Το άγχος ''λύγισε'' μαθήτρια - Έπεσε λιπόθυμη την ώρα των εξετάσεων!


Η μαθήτρια  από την Πρέβεζα που λιποθύμησε την ώρα των πανελλαδικών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο - Σοκαρισμένοι από τις εικόνες οι υποψήφιοι φίλοι της...

Ήταν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί όταν μια μαθήτρια της Γ' Λυκείου λιποθύμησε την ώρα που έγραφε πανελλήνιες εξετάσεις, στο 1ο Λύκειο της πόλης. Το πιθανότερο είναι να μην άντεξε το άγχος και την πίεση όλων αυτών των ημερών και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των συμμαθητών της.

Για λίγα λεπτά στο σχολείο επικράτησε πανικός. Καθηγητές αλλά και υποψήφιοι έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες και άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το mypreveza.gr, λίγα λεπτά αργότερα η μαθήτρια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και πλέον προσπαθεί να συνέλθει από την περιπέτειά της...

Η φοιτήτρια έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα στο σπίτι της


Σε κατάσταση σοκ εντόπισαν οι πυροσβέστες τη νεαρή φοιτήτρια...

Η φοιτήτρια δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, όταν επιστρέφοντας στο διαμέρισμά της, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο Αγρίνιο, ανακάλυψε πως μέσα στο δωμάτιο της, ένα φίδι... έκανε βόλτες!

Όπως ήταν φυσιολογικό η νεαρή κοπέλα πανικοβλήθηκε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική για να απομακρυνθεί το φίδι από το διαμέρισμα. Στο σημείο, όπως αναφέρει το agriniopress.gr, έφτασε όχημα της Πυροσβεστικής, άνδρες της οποίας, ψέκασαν με πυροσβεστήρα διοξειδίου το ερπετό και τελικά το απομάκρυναν από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε σε μία γειτονιά, στην οποία υπάρχουν πολλά οικόπεδα γεμάτα με χόρτα και σκουπίδια που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καθαρίσει.

Τούνελ: Ντοκουμέντο-φωτιά σ’ ένα θρίλερ δίχως τέλος για τον Μάριο…


Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται και αυτή την Παρασκευή, 24 Μαΐου να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου. 

Ντοκουμέντο-φωτιά σ’ ένα θρίλερ δίχως τέλος για τον Μάριο… Ένα σημαντικό στοιχείο που όλοι έβλεπαν επί μήνες, αλλά κανείς δεν κατάλαβε την αξία του… Ούτε η ίδια η αστυνομία.

Η οικογένεια ζητάει επίμονα  απαντήσεις για τις σοβαρές παραλείψεις της επίσημης έρευνας. Για μία ακόμα φορά η εκπομπή φέρνει στο φως στοιχεία που θα σοκάρουν σε μία πολύκροτη υπόθεση που έχει αναστατώσει μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.

Παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά η 25η Μαΐου. Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ μιλάει για μια αποκαλυπτική έρευνα στην Ελλάδα που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για το βιβλίο της με τα παρασκήνια της υπόθεσης του παιδιού της, που διαδραματίστηκε στην Κω και συγκλόνισε τον κόσμο.

Έλληνας ξαναβρήκε το φως του μετά από μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστικών κυττάρων


Tου τα χάρισε η αδελφή του!!!

Η πρωτοποριακή μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστικών κυττάρων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  πριν από έξι μήνες από Έλληνα διαπρεπή χειρουργό οφθαλμίατρο και παρουσιάστηκε σήμερα στο 46ο  Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στην Πύλο Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Costa Navarino .

« Ο ασθενής είχε επανειλημμένως χειρουργηθεί για πτερύγιο στον δεξιό του οφθαλμό, αλλά κάθε φορά η νόσος υποτροπίαζε με αποτέλεσμα ολόκληρη η πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς να είναι καλυμμένη από ουλώδη ιστό και να μη βλέπει καθόλου» τονίζει ο χειρούργος οφθαλμίατρος  Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας Ιωάννης Μάλλιας, που πραγματοποίησε την πρωτοποριακή μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με τον Δρ Μάλλια- που έχει εξειδικευτεί στις μεταμοσχεύσεις του κερατοειδούς και  βλαστικών κυττάρων στο Πανεπιστήμιο Columbia  των ΗΠΑ, ο 57χρονος είχε σχεδόν τυφλωθεί αφού και το άλλο μάτι του είχε καθολική βλάβη.

« Η μόνη λύση, συμπλήρωσε, για να ξαναβρεί το φώς του ήταν  να γίνει μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων. Δυστυχώς όμως  δεν μπορούσαν να ληφθούν κύτταρα από το άλλο μάτι του γιατί αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα .Η δυσμενής αυτή κατάσταση μας οδήγησε να αναζητήσουμε πιθανό ιστoσυμβατό δότη μεταξύ των συγγενών του».

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις  ιστοσυμβατότητας ανάμεσα στους συγγενείς πρώτου βαθμού, η μόνη που ήταν ιστοσυμβατή με τον 57χρονο ήταν η αδελφή του, η οποία δέχτηκε να δώσει βλαστικά οφθαλμικά κύτταρα.

      Η  ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ  ΕΓΙΝΕ  ΣΕ  ΔΥΟ  ΣΤΑΔΙΑ

Η πρωτοποριακή μεταμόσχευση, όπως εξήγησε ο Δρ Μάλλιας,  πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια, τα οποία έγιναν την ίδια ημέρα. Στο πρώτο στάδιο, το οποίο διήρκεσε 45 λεπτά, έγινε η λήψη των βλαστοκυττάρων από την αδελφή του ασθενούς, μετά από τοπική αναισθησία. Στο δεύτερο στάδιο, το οποίο διήρκεσε τρείς ώρες,  έγινε τοποθέτηση των βλαστοκυττάρων στον ασθενή, αφού πρώτα προηγήθηκε επιμελής καθαρισμός του ουλώδους ιστού του πάσχοντος οφθαλμού.

Για την πρόληψη της  απόρριψης του μοσχεύματος ο Δρ Μάλλιας χορήγησε στον ασθενή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα , αφού υπήρχε κίνδυνος απόρριψης λόγω της αντιγονικότητας των μοσχευμάτων.

 Ο ασθενής χειρουργήθηκε το πρωί και πήρε εξιτήριο το βράδυ της ίδιας ημέρας. Μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο ήταν περιπατητικός (όχι κλινήρης) από την πρώτη μέρα.

Το χειρουργημένο μάτι του παρέμεινε κλειστό με οφθαλμικούς επιδέσμους για μια εβδομάδα. Ο ασθενής άνοιγε τον οφθαλμικό επίδεσμο μόνο για να βάλει τα κολλύρια( αντιβιοτικά και κορτιζόνη) και κατόπιν ξαναέκλεινε τον επίδεσμο.

Μια εβδομάδα μετά την επέμβαση , μετά από εξέταση, διαπιστώθηκε ότι τα μοσχεύματα των  βλαστοκυττάρων  είχαν γίνει αποδεκτά από το μάτι του 57χρονου .

Η όραση του ασθενούς βελτιώθηκε από την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα και η βελτίωση συνεχίστηκε για τον πρώτο μήνα. Είκοσι  ημέρες μετά την επέμβαση ο ασθενής επέστρεψε στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η αποκατάσταση της οφθαλμικής επιφάνειας του οφθαλμού με χειρουργική  επέμβαση καθαρισμού του κερατοειδούς και μεταμόσχευσης βλαστικών  κυττάρων του ΣΚΟ είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού η όραση του ασθενούς έχει αποκατασταθεί πλήρως.

«Η δωρεά των βλαστικών κυττάρων από την αδελφή του 57χρονου δείχνει πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να κατανοήσουμε τη μεγάλη σημασία που έχει η δωρεά ιστών και οργάνων για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας» συμπλήρωσε ο Δρ Μάλλιας και κατέληξε

«Για  να μην τυφλώνονται κάθε χρόνο  εκατοντάδες συμπατριώτες μας  άμεσα  θα πρέπει να δημιουργηθεί ολοκληρωμένη τράπεζα οφθαλμικών μοσχευμάτων, για την κάλυψη των αναγκών της χώρας και να σταματήσει η εισαγωγή μοσχευμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι για τη λήψη συμπαγών οργάνων  χρειάζεται  ο δότης να είναι  εγκεφαλικά νεκρός. Η λήψη των οφθαλμικών μοσχευμάτων  μπορεί να γίνει όχι μόνο σε εγκεφαλικά νεκρούς αλλά και σε ανθρώπους που πεθαίνουν από φυσιολογικό θάνατο μέχρι έξι ώρες μετά  τον θάνατο τους!!!



     ΑΣΘΕΝΕΙΣ   ΠΟΥ   ΧΡΗΖΟΥΝ   ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε μεταμόσχευση βλαστικών οφθαλμικών κυττάρων πρέπει να υποβάλλονται ασθενείς που πάσχουν από :

Αμφοτερόπλευρο χημικό έγκαυμα των οφθαλμών,
Πλήρη έλλειψη βλαστοκυττάρων της οφθαλμικής επιφάνειας, λόγω επανειλημμένων χειρουργικών επεμβάσεων.
Την κληρονομική νόσο  ανιριδία
Αξίζει να σημειωθεί  ότι παρόμοιες επεμβάσεις πραγματοποιούνται περίπου 1000 κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, κυρίως στο Cincinnati των ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη χώρας μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 1000 νέα περιστατικά με σοβαρή βλάβη του κερατοειδούς χιτώνα, τα οποία για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται είτε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων της οφθαλμικής επιφάνειας, είτε επέμβαση μεταμόσχευσης του κερατοειδούς χιτώνα.

Όταν  οι ασθενείς δεν υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μοιραία οδηγούνται στην τύφλωση.

www.malliaseye.gr     Τηλ 2109320215, 6977273425

E.Π.Κ.ΚΡΉΤΗΣ : " Νικήτρια βγήκε, οικογένεια ανέργων δανειοληπτών , με Δικαστικό Συμβιβασμό


 Πρωτοφανές!!! Η   τύχη ήταν  με την οικογένεια δανειοληπτών ,(σύζυγος και σύζυγος) ανέργων ,οι  οποίοι προσέφυγαν στο ν.3869/2010,  έκαναν την Εξωδικαστική διαδικασία μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας αμφότεροι τυγχάνουν μέλη, αλλά μη αποδεχόμενες οι Τράπεζες τις προτάσεις των δανειοληπτών για ρύθμιση του χρέους τους, οι δανειολήπτες προχώρησαν  στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, όπου εκεί πλέον ενώπιον του Δικαστή "κέρδισαν"  βάσει νόμου,  την επικύρωση του σχεδίου, λόγω του ότι  οι Τράπεζες δεν προέβαλλαν νόμιμα αντιρρήσεις για το αρχικό σχέδιο  διευθέτησης οφειλών.
 Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται  για δανειολήπτες οι οποίοι έχουν χρέος σε τέσσερις  Τράπεζες 203.111 Ευρώ, ¨τα τελευταία χρόνια,ένιωσαν αδυναμία πληρωμής του χρέους τους, αποφ'ασισαν και  μπήκαν στην διαδικασία που ορίζει ο ν.3869/2010 καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, κλήθηκαν δε  οι Τράπεζες  να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός προθεσμίας δύο μηνών ως ο νόμος ορίζει (ν.3869?2010), όμως στην προκειμένη περίπτωση οι Τράπεζες δεν προέβαλλαν στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία αντιρρήσεις για το αρχικό σχέδιο  διευθέτησης οφειλών, έτσι  τεκμαίρεται ότι συμφωνούν  και συνεχίζοντας  την διαδικασία, το Δικαστήριο επικύρωσε το σχέδιο του δανειοληπτών,  όπως αυτό υπεβλήθη. δηλ. επήλθε δικαστικός  συμβιβασμός  γινόμενο δεκτό το σχέδιο ρύθμισης (προτάσεις του δανειολήπτη), η αίτηση για ρύθμιση και απαλλαγή  του δανειολήπτη από τις οφειλές θεωρείται ότι ανακλήθηκε(ως ποτέ δεν υποβλήθηκε).
Αναλυτικότερα, πρόκειται για οικογένεια ανέργων δανειοληπτών ,με  τρία  σπουδάζοντα τέκνα ,που είχαν δανειστεί για να αποκτήσουν ένα σπίτι, την εποχή που το εισόδημα τους μηνιαία έφθανε τις 5000 Ευρώ, όμως τα πράγματα άλλαξαν , η οικονομική κρίση που"δέρνει" την Χώρα 'αγγιξε και αυτούς, με αποτέλεσμα από την μια μέρα ως την άλλη, να χάσουν τις δουλειές τους και σήμερα να βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα χρέη τους, όμως ,  στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών ,είχαν προτείνει συνολική δόση μηνιαίως ο καθένας ξεχωριστά 120 Ευρώ μηνιαίως, σε χρέος  203.111 Ευρώ ,με ένα ζητώντας ακόμα ένα χρόνο περίοδο χάριτος.
 Συμπερασματικά: ¨Ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  ,οφείλουμε να περάσουμε στην κοινωνία ότι, ο Νόμος 3869?2010 ,έχει θεραπευτικές διατάξεις, που βοηθούν να ανασάνουν τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" όπως στην προκειμένη περίπτωση  , που "πεντακάθαρα" αποτυπώνεται    με τις  υπαρ.161 και 162 /2013, αποφάσεις του, Ειρηνοδικείου Χανίων, που αφενός  Επικύρωσε  το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών των δανειοληπτών ,όπως αυτό υποβλήθηκε από αυτούς, αφετέρου δε θεωρείται ότι  η αίτηση τους είναι, σαν να μη υποβλήθηκε ποτέ!!! Δηλαδή η οικογένεια των δανειοληπτών έχει την δυνατότητα να ξαναπροσφύγει στο Νόμο 3869/2010 , όπως αναφέρεται στις διατάξεις αυτού, εάν νοιώσει περαιτέρω αδυναμία.Στην προκειμένη περίπτωση η οικογένεια των δανειοληπτών , σώζει την μοναδική της κατοικία 140 τ.μ , απαλλάσσεται από την  καθημερινή όχληση και ενόχληση των εισπρακτικών εταιρειών, και ικανοποιεί τις Πιστώτριες Τράπεζες μόνο με το δικό της Μπορώ!!! Δηλαδή μόνο με 120 Ευρώ/μήνα έκαστος.
                                                               
        Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                           
                                                  Ιωάννα Μελάκη

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αστατος ο καιρός την Παρασκευή με βροχές σε δυτικά και βόρεια


Βροχερός αναμένεται να είναι και την Παρασκευή ο καιρός στα δυτικά και στα βόρεια, ωστόσο, εντός της ημέρας τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν. Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως μέχρι επτά μποφόρ αναμένεται να πνέουν στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορεια.γρηγορη βελτίωση από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες

Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ανταλλαγή πυροβολισμών και σύλληψη 42χρονου στο Παγκράτι


Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού κατέληξε επιχείρηση της Αστυνομίας, στην περιοχή του Παγκρατίου, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NEWS 247, o δράστης λήστεψε νωρίτερα τρία φαρμακεία, ένα στον Νέο Κόσμο, ένα στον Υμηττό κι ένα στον Βύρωνα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, ενώ κινείτο με ταξί.

Από το όχημα, πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τα πυρά να πετύχουν έναν αστυνομικό, ο οποίος δεν τραυματίστηκε καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Οι άνδρες της αστυνομίας ανταπέδωσαν τα πυρά και εγκλώβισαν τον δράστη σε προαύλιο χώρο κτιρίου, στην οδό Χρεμωνίδου 43, στο Παγκάτι.

Λίγο αργότερα συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο.

Δεύτερη κλοπή κοσμημάτων συγκλονίζει τις Κάννες


Νέα κλοπή σημειώθηκε στη Γαλλική Ριβιέρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, μόλις πέντε ημέρες μετά την κλοπή κοσμημάτων αξίας ενός εκατ. δολαρίων (περίπου 800.000 ευρώ).

Αυτή τη φορά εκλάπη ένα πανάκριβο κολιέ αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Το κολιέ έκανε φτερά - υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες - κατά τη διάρκεια ενός γκαλά που οργάνωσε το ελβετικό κοσμηματοπωλείο De Grisogono σε πολυτελές ξενοδοχείο στο θέρετρο Καπ ντ' Αντίμπ των Καννών, σύμφωνα με τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Πολλές διασημότητες, μεταξύ των οποίων η Πάρις Χίλτον, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν το πανάκριβο κολιέ παρά το γεγονός ότι για τη φύλαξη της εκδήλωσης είχαν επιστρατευθεί 80 φρουροί.

Οι γαλλικές Αρχές ερευνούν την κλοπή του κολιέ, το οποίο στοιχίζει 1.924.000 ευρώ. Τη φύλαξή του είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.

«Μόνο τον Χρυσό Φοίνικα δεν έχουν κλέψει» σχολίασε δηκτικά χρήστης του Twitter.

Την περασμένη Παρασκευή, άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας ενός εκατ. δολαρίων (περίπου 800.000 ευρώ), παραβιάζοντας το χρηματοκιβώτιο ενός δωματίου του ξενοδοχείου Νοβοτέλ στις Κάννες που είχε κλείσει ένας εργαζόμενος στην ελβετική εταιρεία πολυτελών κοσμημάτων Chopard.

Enhanced by Zemanta

Την Παρασκευή η επιμνημόσυνη δέηση για τον Τόμας Πρωτόπαπα


Την Παρασκευή στις 12 στην εκκλησία Παναγία Μαρμαριώτισσα Χαλανδρίου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τον Τόμας Πρωτόπαπα, η οικογένεια διαμηνύει ότι αντί για στεφάνια και λουλούδια προτιμά να διατεθούν δωρεές στα παιδικά χωριά SOS.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της οικογένειας του ηθοποιού αναφέρει:

"Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Τόμας, θα ψαλλεί δέηση αύριο Παρασκευή στις 12 στην εκκλησία παναγία Μαρμαριώτισσα Χαλανδρίου. Η οικογένεια μας δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια, όσοι θέλουν μπορούν να προφέρουν δωρεές στα παιδικά χωριά SOS, σε εκπρόσωπο που θα βρίσκεται στην εκκλησία".

Στα παιδικά χωριά SOS άλλωστε είχαν διατεθεί και τα χρήματα του τελευταίου πυγμαχικού αγώνα στον οποίο είχε συμμετάσχει ο Τόμας Πρωτόπαπας. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν η κηδεία θα γίνει στην Ελλάδα ή στην Αγγλία, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει.

Λάρισα: Της έριξε μολότοφ γιατί είχαν διαφορές


Έριξε βόμβα μολότοφ στην αυλή του σπιτιού 71χρονης, στην περιοχή της Λάρισας, επειδή έχει οικονομικές διαφορές με συγγενή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία δράστης της εμπρηστικής επίθεσης είναι ένας 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα του εμπρησμού.

Από την ανάφλεξη της βόμβας μολότοφ προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά, χωρίς να σημειωθούν φθορές.

Στάη: Δεν δέχομαι μαθήματα από τη Χρυσή Αυγή


Η Έλλη Στάη δεν άφησε ασχολίαστη την επίθεση που της έκανε η Χρυσή Αυγή, αναφορικά με όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ τη Δευτέρα για την οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η γνωστή παρουσιάστρια σήκωσε το γάντι, και έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας- πολύ περισσότερο, δε, φόβου- ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού.

Η Χρυσή Αυγή «εξανέστη» επειδή τη χαρακτήρισα «νεοναζιστική ακροδεξιά». Απαντώ ξεκάθαρα ότι της απέδωσα - και θα το ξανακάνω - την ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους. Είναι η ίδια ταυτότητα που πλείστα όσα ακόμη μέλη του εν λόγω κόμματος «τιμούν» με την καθημερινή, ακραία συμπεριφορά τους. Εάν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής επιθυμούν να αποκρύψουν και να καλύψουν αυτή την ταυτότητα για να παρασύρουν και να παραπλανήσουν μια εξουθενωμένη κοινωνία, χρέος δικό μου, και όλων ημών των δημοσιογράφων, είναι να την αποκαλύπτω σταθερά και σθεναρά.

Μαθήματα «δημοκρατίας» δεν δέχομαι απ’ όσους κατακρεουργούν κάθε δημοκρατική αξία σε καθημερινή βάση. Δεν «αγοράζω» υβριστικά παραληρήματα σε συσκευασία «ενάρετης δεοντολογίας». Και δεν εκχωρώ δικαίωμα συλλογής …πιστοποιητικών δημοκρατικών φρονημάτων σε όσους πωλούν το δικαίωμα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης με βάση το χρώμα του διαβατηρίου.

Είδα με κοινωνιολογικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον το ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά της ίδιας της γυναικείας υπόστασης. Για να επιβεβαιώσω, για μια ακόμη φορά, ότι το ρατσιστικό DNA του εν λόγω κόμματος δεν εξαντλείται στους ατυχείς μετανάστες αλλά καλύπτει το σύνολο του μη αρεστού πληθυσμού - με πρώτες τις γυναίκες.

Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι οι κύριοι της Χρυσής Αυγής θέλησαν, με ένα ακόμη παραλήρημα, να φιμώσουν την ελευθερία της γνώμης. Εκείνοι που, υποτίθεται, ότι διεκδικούν ακριβώς το δικαίωμα έκφρασης της «διαφορετικής» γνώμης. Είναι ίδιον, άλλωστε, κάθε ανελεύθερου μορφώματος να προβάλει ως μοναδική αλήθεια τη δική του αλήθεια.

Τα υπόλοιπα μπορεί να τα απαντήσει, και θα τα απαντήσει, η Δικαιοσύνη. Κι αυτό, επειδή πιστεύω βαθιά στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη λειτουργία του νόμου. Κι επειδή ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εκεί ακριβώς που παραβιάζεται”.

Μπαράζ συλλήψεων για φοροδιαφυγή- Είκοσι σε μια ημέρα


Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 20 συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής μόλις το τελευταίο 24ωρο.

Το μεγαλύτερο ποσό που όφειλε επιχειρηματίας ήταν 2.069.000 ευρώ, ενώ συνελήφθη και διαχειριστής εταιρείας για 43.000 ευρώ.

Πρόκειται για :

74χρονο διευθύνοντα σύμβουλο Ανώνυμης Εταιρείας στην Κηφισιά, για 2.069.765,64 ευρώ.

74χρονη πρόεδρο Ανώνυμης Εταιρείας στον Χολαργό, για 982.290,30 ευρώ.

39χρονη διευθύνουσα σύμβουλο εταιρείας στο Χαλάνδρι, για 941.764,56 ευρώ.

57χρονο διευθύνοντα σύμβουλο Ανώνυμης Εταιρείας στη Φιλοθέη, για 674.080,31 ευρώ.

39χρονο μέλος ετερόρρυθμης εταιρείας στον Χολαργό, για 639.659,04 ευρώ.

42χρονο στη Ραφήνα, για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 335.581,66 ευρώ.

47χρονο στη Ραφήνα, για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 241.890,30 ευρώ.

50χρονο ομόρρυθμο μέλος εταιρείας στο Ηράκλειο, για 241.890,30 ευρώ.

61χρονο διαχειριστή εταιρείας στην Κηφισιά, για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 215.722,58 ευρώ.

69χρονο στην Αγία Παρασκευή, για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 185.944,71 ευρώ.

41χρονο στην Παλλήνη, για 182.323,84 ευρώ.

45χρονο στην Αγία Παρασκευή, για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 171.944,71 ευρώ.

50χρονη και 45χρονο, διαχειριστές ετερόρρυθμης εταιρείας στην Κηφισιά, για 164.819,84 ευρώ ο καθένας.

72χρονο στο Νέο Ψυχικό, για 154.373 ευρώ.

45χρονη διαχειρίστρια ετερόρρυθμης εταιρείας στον Χολαργό, για 106.775,34 ευρώ.

37χρονο διευθύνοντα σύμβουλο Ανώνυμης Εταιρείας στη Νέα Χαλκηδόνα, για 106.002,21 ευρώ.

Επιχειρηματία στο Ψυχικό, για 93.124,25 ευρώ.

64χρονο στην Αγία Παρασκευή, για 75.462,09 ευρώ.

47χρονο νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή ετερόρρυθμης εταιρείας στο Μαρούσι, για μη καταβολή Φ.Π.Α. ύψους 43.082,96 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών


«Απαγορευμένο» το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ για τα αυτόματα μηχανήματα του Μετρό


«Αγνωστο» νόμισμα θεωρείται για τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων των γραμμών 2 και 3 του Μετρό, του τραμ και του προαστιακού σιδηροδρόμου το καινούργιο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί κανονικά και στη χώρα μας.

Τα μηχανήματα δεν έχουν αποκτήσει ακόμη το κατάλληλο λογισμικό που θα «διαβάζει» το καινούργιο χαρτονόμισμα, με αποτέλεσμα να μην το αποδέχονται.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του λογισμικού των αυτόματων πωλητών εισιτηρίων αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Μέχρι τότε, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να χρησιμοποιεί άλλα χαρτονομίσματα για την αγορά εισιτηρίων ή να απευθύνεται στα γκισέ με τους υπαλλήλους του Μετρό που πωλούν εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων, θα πρέπει να παραδοθεί στους τεχνικούς ειδική μήτρα του νέου χαρτονομίσματος των πέντε ευρώ, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πάντως, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να προλάβει κι άλλες αλλαγές χαρτονομισμάτων (συζητείται να αλλάξει και αυτό των 10 ευρώ εντός του 2013), ζήτησε από την εταιρεία που θα αναβαθμίσει το λογισμικό των μηχανημάτων να υπάρξει σχετική (καταρχήν) πρόβλεψη.

Το κόστος αναβάθμισης του συνόλου των αυτόματων πωλητών (170 σε λειτουργία και 27 εφεδρικοί) στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό υπολογίζεται σε περίπου 21.000 ευρώ. Επίσης, για την αναβάθμιση των περίπου 100 πωλητών του τραμ θα χρειαστούν περίπου 11.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη γραμμή 1 της ΣΤΑΣΥ (των πρώην ΗΣΑΠ) δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση, καθώς οι πωλητές εισιτηρίων δέχονται μόνο κέρματα.

Σύλληψη οδοντίατρου στην Αθήνα που δεν έκοψε απόδειξη


Έναν 58χρονο οδοντίατρο που διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα, συνέλαβε η αστυνομία, καθώς φέρεται να έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον έλεγχο που έκανε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας στο ιατρείο του, διαπιστώθηκε ότι ο οδοντίατρος-περιοδοντολόγος δεν έδινε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ως όφειλε από το νόμο και ότι είχε υποπέσει και σε άλλες φορολογικές παραβάσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιατρός το 2012 δεν είχε εκδώσει εξήντα μία αποδείξεις, για την παροχή υπηρεσιών στο οδοντιατρείο (αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και διοικητικές φορολογικές παραβάσεις, για τις οποίες θα ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να επιβάλει τις προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις.

ΕΛ.ΑΣ.: Καθημερινά και μία εξαφάνιση παιδιού


Ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Παρουσιάζοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων, ο αστυνόμος Β' Αντώνης Παπαντώνης, από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων και το Γραφείο Εξαφανίσεων Ατόμων, τόνισε ότι ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο.
Το ποσοστό εξαφανίσεων ανηλίκων στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο από ό,τι στην Αττική, σε αντίθεση με το παρελθόν, τόνισε ο κ. Παπαντώνης. Υπογράμμισε, δε, ότι στον κατάλογο με τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά, ενώ επισήμανε ότι είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται σε σχέση με τα αγόρια.

Αναφορικά με τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού, που παρουσίασε η Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000/Amber Alert Hellas, Ιωάννα Λαγουμιντζή, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013, μέσω της γραμμής 116000, ο σύλλογος δέχθηκε 41 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Το 80% αφορούσε φυγές εφήβων, το 5% γονικές αρπαγές, το 10% ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων και το 5% εξαφανισμένους ασυνόδευτους ανήλικους. Σε ποσοστό πάνω από 80% ήταν Ελληνόπουλα και ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 13 έως 18. Από τις 34 περιπτώσεις, στις οποίες το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες βρέθηκαν και τα 34 παιδιά, δηλαδή επιτυχία 100%, ενώ βρέθηκε ακόμη ένα παιδί που είχε εξαφανιστεί το 2012. Στις αιτίες εξαφάνισης ανηλίκων, το 46% αφορά τις σχέσεις με την οικογένεια, το 30% σχέσεις με το άλλο φύλλο και ακολουθούν προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 14%, καθώς και άλλοι παράγοντες.

«Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ελλάδα πρωτοστατούν σε μία προσπάθεια για την ανεύρεση παιδιών και για την κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε φαινόμενα και προβλήματα εξαφάνισης παιδιών. Πραγματικά αποτελούμε πρότυπο για την Ευρώπη» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Αναφερόμενος στο πρόβλημα των εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι είναι υπαρκτό αλλά δεν είναι μεγάλο. «Υπάρχουν εξαφανίσεις παιδιών αλλά όχι αυτό που διαδίδεται. Ούτε ισχύουν οι φήμες ότι παιδιά απαγάγονται, τους αλλάζουν τα ρούχα, μέσα σε πολυκαταστήματα. Δεν ισχύει. Μην τρομοκρατείται ο κόσμος. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλο. Έχουμε συντονιστεί όλοι μαζί, πολλοί φορείς. Κινητοποιούμαστε για την ανεύρεση ενός παιδιού. Παράλληλα, έχουμε ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει την κοινωνία. Όταν υπάρχει Amber Alert, υπάρχει κινητοποίηση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε τους πολίτες να αναζητήσουν συμβουλές για το συγκεκριμένο θέμα στο site του Χαμόγελου του Παιδιού, www.hamogelo.gr.

Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία για εξαφανισμένα παιδιά, 800.000 εξαφανίσεις παιδιών δηλώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, δηλαδή 2.000 παιδιά την ημέρα, 100.000 παιδιά αναζητούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία, 20.000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα κάθε χρόνο στην Αυστραλία και 45.000 παιδιά στη Βραζιλία. Το 2012 εξαφανίστηκαν 13.455 παιδιά στη Ρωσία, με τα 1.382 να αναζητούνται ακόμη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης που ονομάστηκε «Κώστας Μακρής» στη μνήμη ενός εκ των ιδρυτών της, στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία Notfound. Εάν κάποιος κατεβάσει την εφαρμογή, η εικόνα ενός εξαφανισμένου παιδιού θα δημοσιεύεται αυτόματα σε κάθε «σελίδα σφάλματος 404» της ιστοσελίδας του. Επίσης, παρουσιάστηκε video με την εκπαίδευση για την αναζήτηση εξαφανισμένων παιδιών, που πραγματοποιήθηκε από το «Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά» με κεντρικό εισηγητή τον Alain Remue, επικεφαλής του τμήματος Εξαφανισθέντων Ατόμων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου.

«Η πολιτεία οφείλει και προσπαθεί να είναι αρωγός στις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος» σημείωσε στον χαιρετισμό της η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή. Την υποστήριξή τους στο έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και της πολιτείας αναφορικά με το πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών, εξέφρασαν οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, Daniel Bennett Smith, του Βελγίου, Marc Van Den Reek, του Καναδά, Robert Peck και της Σερβίας, Dragan Županjevac.

Επίσης, παρόντες ήταν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη των Κυνοφιλικών Ομάδων του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Enhanced by Zemanta

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δράση της «μαφίας του Θερμαϊκού»


Το μαρτύριο που βίωσε ούσα παγιδευμένη στα δίχτυα του τοκογλυφικού κυκλώματος, του οποίου φέρεται να ηγείτο ο 60χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού».

Πρόκειται για εξωτερική συνεργάτιδα τράπεζας, η οποία το 2010 μεσολάβησε προκειμένου να πάρει ο 60χρονος δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού, εγχείρημα που τελικά «ναυάγησε», πλην όμως ο κατηγορούμενος είχε ξοδέψει ήδη 23.000 ευρώ για διαδικαστικά έξοδα, αξιώνοντας την επιστροφή αυτών των χρημάτων και επιπλέον άλλα τόσα ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

«Με εκβίασαν και με απείλησαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια, ζητώντας με κάθε τρόπο πίσω τα χρήματα. Μου έλεγαν θα πουλήσεις τα παιδιά σου, τον πατέρα σου, την μητέρα σου, τα σπίτια σου. Είχα κυνηγητό όλη την ημέρα. Μέχρι να δώσω και το τελευταίο κατοστάρικο γινόμουν αποδέκτης ύβρεων και απειλών», κατέθεσε.

Όπως εξήγησε, κατάφερε να συγκεντρώσει «μόνο» 30 χιλιάδες ευρώ και τότε ο 60χρονος επιχειρηματίας μαζί με τον κατηγορούμενο-τραπεζικό τής ζήτησαν να προσημειώσει το σπίτι της (αξίας 120.000 ευρώ), αφού πρώτα σκηνοθετήθηκε η λήψη τραπεζικού δανείου για να φαίνεται νομιμοφανής η προσημείωση.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα με την εξέταση της ίδιας μάρτυρος.

Προηγουμένως, πάντως, ένας ακόμη μάρτυρας κατηγορίας ανασκεύασε την προανακριτική του κατάθεση περί λήψης τοκογλυφικών δανείων από το κύκλωμα και το δικαστήριο τού ζήτησε να παρακολουθεί μέχρι τέλους τη δίκη, οπότε θα αποφασίσει εάν θα κινηθεί σε βάρος του διαδικασία για ψευδορκία.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας δήλωσε μανιώδης τζογαδόρος και εξαιτίας του πάθους του προσέφυγε στον κατηγορούμενο, από τον οποίο φέρεται να δανείστηκε τμηματικά σχεδόν 900 χιλιάδες ευρώ, ποσό που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει με αποτέλεσμα να μεταβιβάσει στον 60χρονο επιχειρηματία το πατρικό του σπίτι. Ο ίδιος ομολόγησε ότι είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι δανείστηκε με τοκογλυφικούς όρους «επειδή με είχε πικράνει» (σ.σ. ο κατηγορούμενος).

Στο μεταξύ, παρά τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο προσχώρησε στην ανάγνωση της προανακριτικής κατάθεσης βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος με επιστολή του είχε ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει το παρών του στο δικαστήριο, διότι, όπως είπε, εάν επιστρέψει θα συλληφθεί για χρέη. Πρόκειται για επιχειρηματία που προανακριτικά δήλωσε θύμα τοκογλυφίας.

H καλλονή αστυνομικίνα που κλέβει την παράσταση στη δίκη του Ακη [εικόνες]



 Οχι μόνο δεν περνάει απαρατήρητη, αλλά συχνά κλέβει την παράσταση και από τους βασικούς κατηγορούμενους στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η νεαρή μελαχροινή ένστολη, εντυπωσιάζει με την ομορφιά της, αλλά και με το άψογο και αυστηρότατα επαγγελματικό της στυλ.


Πάντα με τα μαλλιά πιασμένα σε ψηλή αλογοουρά με λαστιχάκια σε χρώματα που ξαφνιάζουν (π.χ. ροζ), διακριτικότατο μακιγιάζ (συνήθως τερακότα και κραγιόν στο χρώμα των χειλιών), η αστυνομικός βρέθηκε μοιραία στο κέντρο των φωτογραφιών, αφού έχει χρεωθεί τη συνοδεία των κατηγορούμενων στην αίθουσα.


Την ίδια ώρα η δίκη συνεχίζεται σήμερα, με τον δικηγόρο του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Παγουρόπουλο να υποβάλλει ξανά αίτημα για άμεση κλήση για κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ανέφερε επίσης ότι σύλληψη Τσοχατζόπουλου δεν έγινε γιατί ήταν ύποπτος φυγής, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς και ζήτησε διακοπή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα ώστε η υπεράσπιση του πρώην Υπουργού να επανακαθορίσει την στρατηγική της. Τόνισε ότι όλα οδηγούν σε μια δίκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να είναι το εξιλαστήριο θύμα.


Αδίστακτοι Αλβανοί απαγωγείς κρατούσαν όμηρο επί 2 μήνες άνδρα και του έκοψαν τρία δάχτυλα


Κακοποιοί κράτησαν για δύο μήνες όμηρο 55χρονο άνδρα προκειμένου να εκβιάσουν τη σύζυγο του και να τους δώσει λύτρα και μάλιστα δεν δίστασαν να του κόψουν τρία δάχτυλα από το χέρι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, η συμπεριφορά των Αλβανών απέναντι στο θύμα τους, ήταν απάνθρωπη καθώς απήγαγαν τον 55χρονο ομογενή από την Αλβανία και τον κρατούσαν για δύο μήνες όμηρο σε επαρχιακή πόλη, ενώ σε μια προσπάθεια να πείσουν τη σύζυγο του θύματος για να τους δώσει 130.000 ευρώ ως λύτρα, του έκοψαν το ένα δάχτυλο και το έστειλαν σε πακέτο, ενώ κατά τη διάρκεια της ομηρίας του, του έκοψαν και άλλα δύο δάχτυλα.

Οι αξιωματικοί ασφαλείας Αττικής, ύστερα από ένα μήνα ερευνών, έφτασαν στον εντοπισμό των δραστών.

Στη Γερμανία σε νευροχειρουργικό κέντρο μεταφέρθηκε ο 12χρονος Ρώσος


Στη Γερμανία συνεχίζεται η νοσηλεία του 12χρονου Ρώσου που δέχθηκε την άγρια επίθεση με μαχαίρι από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ στην Κρήτη. Ο μικρός μεταφέρθηκε στη Γερμανία μετά από επιθυμία της μητέρας του.

Σύμφωνα το protothema ο μικρός μεταφέρθηκε σε νευροχειρουργικό κέντρο προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση του από Γερμανούς ειδικούς για τις βλάβες του νωτιαίου μυελού.



Πώς σκότωσε τη μητέρα του ο 17χρονος στο Αγρίνιο – Τι είπε στους αστυνομικούς


Λίγες ώρες πριν μπει στην αίθουσα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν είχε ύπνο. Ηταν στο σαλόνι του σπιτιού του, έβλεπε τηλεόραση και καθάριζε φρούτα. Η μητέρα του ξύπνησε, τον είδε και του είπε να πάει αμέσως να κοιμηθεί. Ουδείς, εκτός από τον ίδιο, βεβαίως, μπορεί να γνωρίζει τι ειπώθηκε μεταξύ τους τα κρίσιμα λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ισως να μν θυμάται καν.

«Δεν ξέρω τι έγινε. Θόλωσα. Πήρα το μαχαίρι. Ολα έγιναν γρήγορα...», είπε σαν χαμένος στους αστυνομικούς ο 17χρονος από το Αγρίνιο. Το μαχαίρι είναι αυτό που καθάριζε φρούτα, γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα, την ώρα που παρακολουθούσε τηλεόραση.

Στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας, όπου κρατείται μέχρι τη Δευτέρα που αναμένεται να απολογηθεί, έπειτα από έκκληση του πατέρα, δίπλα του βρίσκεται και ψυχολόγος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο 17χρονος είχε πει στους γονείς του ότι δεν είχε γράψει καλά στα Μαθηματικά την περασμένη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων δε, κι ενώ βρισκόταν στο εξεταστικό κέντρο, έπεσε λιπόθυμος λόγω στρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...