Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Σοκαρισμένος ο πατέρας της 12χρονης από την επίθεση του Καιάδα


"Η Μαρία και ο μικρός μου γιος σοκαρίστηκαν. Δε θα ήθελα κανείς να βρεθεί στη δική μου θέση. Την ώρα που η Μαρία βρισκόταν κοντά στο δήμαρχο και είχε μαζί της το 2χρονο αδερφάκι της, μπήκε στην αίθουσα το συγκεκριμένο άτομο και άρχισε να βρίζει. Τότε η μικρή μας δέχτηκε το χτύπημα. Η γυναίκα μου κι εγώ την ακούσαμε να φωνάζει ότι τη χτύπησαν στο μάτι. Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα τη μικρή να κλαίει".

Ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έγινε το περιστατικό, ο πατέρας της 12χρονης χτυπήθηκε κατά την εισβολή του βουλευτή τη Χρυσής Αυγής, Γιωργο Γερμενή, τη Μεγάλη Πέμπτη στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων.

Όπως περιγράφει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το “Έθνος”, είχε πάει με τα 4 παιδιά του στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων για την πασχαλινή εκδήλωση κατά την οποία ο δήμαρχων Αθηνών θα έδινε δώρα σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη.

Όπως συμπλήρωσε ο πατέρας της μικρής Μαρίας "Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κανείς έχει σκοπό να επιτεθεί σε παιδί", ενώ υποστηρίζει ότι το παιδί του βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η 12χρονη χτυπήθηκε πάνω από το φρύδι και λίγο στο μάτι ενώ το χτύπημα σύμφωνα με τον πατέρα της δεν είναι σοβαρό. Ο ίδιος θεωρεί το περιστατικό λήξαν και στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία δήλωσε πως δε ζητάει τίποτα παραπάνω.

Δηλώνει σοκαρισμένος και εύχεται “κανένας πατερας να μη βρεθεί στη θέση που βρέθηκα εγώ, κανένα παιδί να μην υποστεί τη βία από κανέναν".

Καλαμάτα: Δάσκαλος ζήτησε να παραιτηθεί και δεν τον αφήνουν!


Μια από τις πιο «τρελές» ιστορίες παράνοιας του ελληνικού δημοσίου φιλοξένει σήμερα η Independent και μας… ξεφτιλίζει! Πρόκειται για την ιστορία του 36χρονου Αλέξη Χριστοδούλου, ενός δασκάλου από την Καλαμάτα, που ζήτησε να παραιτηθεί από την θέση του εκπαιδευτικού και δεν τον αφήνουν!!!

«Η Ελλάδα θέλει να μειώσει το δημόσιο τομέα. Αυτός ο άνδρας θέλει να παραιτηθεί. Γιατί λοιπόν του πήρε δύο χρόνια;», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που ασκεί αυστηρή κριτική στην ελληνική πολιτική στο ζήτημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γολγοθάς του ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν προσπάθησε να παραιτηθεί από το σχολείο, στο οποίο εργαζόταν.

Αρχικά, το σχολείο δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. «Μου είπαν ότι ήταν πολύ αργά για να παραιτηθώ και πως θα έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω!», λέει ο 36χρονος και εξηγεί ότι οι περισσότεροι του έλεγαν πώς θα χάσει τη σύνταξή του εξαιτίας της παράλογης συμπεριφοράς του.

«Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιος θα παραιτούνταν γιατί θα ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του», εξομολογείται.
Του είπαν πως αν ήθελε να φύγει από τη δουλειά του, θα έπρεπε να απουσιάσει για 21 συνεχόμενες σχολικές ημέρες και τότε θα απολύονταν. Όταν πέρασαν δύο μήνες χωρίς να εμφανιστεί στο χώρο εργασίας του, δεν υπήρχε καμία αντίδραση από το σχολείο.

Επικοινώνησε ο ίδιος μαζί τους, ρωτώντας πότε θα απολυθεί. Τότε τον ενημέρωσαν ότι θα περνούσε από πειθαρχική επιτροπή και πως κινδύνευε με αγωγή. Η αποχή συνεχίστηκε για επτά μήνες, μέχρι που τελικά του έκαναν την «χάρη» να παραιτηθεί!!!

Αν νομίζετε όμως ότι το δράμα του τελείωσε εκεί κάνετε λάθος! Δύο χρόνια έχουν περάσει και η περιπέτεια συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε κλήση από υπουργείο Παιδείας που τον ενημέρωναν ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ο μισθός του θα επανέλθει και ότι αντιμετωπίζει πειθαρχική διαδικασία και απόλυση. Με απλά λόγια, «ήθελαν να τον επαναφέρουν στη θέση του, ώστε να τον απολύσουν προκειμένου να συμπεριληφθεί στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτείται να απολύσει η Ελλάδα»!

«Δεν θέλω να υπολογίζομαι ως απολυμένος. Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθώ επειδή παραιτήθηκα. Είναι τρελό ακόμη και για την Ελλάδα!», είπε ο Χριστοδούλου, που ήδη έχει φτιάξει μία εφαρμογή για smartphone και πλέον σχεδιάζει τη ζωή του… πολύ μακριά από το δημόσιο.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ακόμα: «Στα 9 χρόνια της διδακτικής του εμπειρίας, έμαθε από πρώτο χέρι το δυσλειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Για να αυξήσουν τα έσοδά τους, κάποιοι συνάδελφοί του δίδασκαν πραγματικά μόνο στα μαθήματα μετά από το σχολείο, στα φροντιστήρια όπου πάνε οι περισσότεροι μαθητές. Κάποιοι έφταναν στο σημείο να δίνουν κακούς βαθμούς στα παιδιά ώστε να τους ενθαρρύνουν να πληρώσουν για επιπλέον μαθήματα», αναφέρει το κείμενο, ενώ για την κατάσταση στο δημόσιο επισημαίνει πως: «Περιπτώσεις σαν κι αυτή δείχνουν πόσο λίγο έχουν επηρεάσει το πελατειακό κράτος της Ελλάδος οι διαλαλούμενες μεταρρυθμίσεις. Για δεκαετίες θέσεις στο δημόσιο δίνονταν ως αντάλλαγμα για ψήφους. Πολιτικά είχε μικρότερο κόστος να επιβάλλονται φόροι από το να αναμορφωθεί η ακριβή και κατάφωρα αναποτελεσματική γραφειοκρατία της χώρας».

Enhanced by Zemanta

«Άλλος πυροβόλησε την Κατερίνα» λέει ο συλληφθείς δραπέτης των φυλακών Τρικάλων


Tην Τετάρτη θα μεταχθεί στον 19ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί ο 35χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, που συνελήφθη χθες μετά την ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διακεκριμένη οπλοκατοχή και απόδραση κρατουμένου.

Ο Εισαγγελέας άσκησε επίσης σε βάρος του συνεργού του συλληφθέντα ,ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, ποινική δίωξη για ληστεία και παράνομη οπλοφορία.

Ο 35χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία του και παραμένει υπό κράτηση.

Ο 35χρονος αδίστακτος κακοποιός,Αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας.

Ο Lita ή Drebata Ermal ή Litor ή Deo αρνείται να αποκαλύψει οτιδήποτε στους αστυνομικούς. Κατά την κατάθεσή του, λίγο μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στην καταδίωξη της Κορίνθου αλλά αρνείται πως είναι εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη και έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης 25χρονης κοπέλας, που βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά των δραπετών και της αστυνομίας.

Πάτρα: Tον έβαζα να βιάζει τη μάνα του για να τον κάνω άντρα

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συνταράξει την κοινωνία της Πάτρας με δύο γονείς ηλικίας 40 ετών να κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους.

Σε βάρος των δύο έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της ασέλγειας σε ανηλίκους, της αποπλάνησης ανηλίκων, του βιασμού κατ' εξακολούθηση και της αιμομιξίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας είπε ενώπιον του εισαγγελέα ότι ήθελε «να κάνει άντρα» τον γιο του και γι' αυτό τον «έβαζα να βιάζει τη μάνα του».
Η μητέρα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι φοβόταν τις αντιδράσεις του συζύγου της και γι' αυτό συναινούσε στις πράξεις στις οποίες την υποχρέωνε. Από την πλευρά του ο 40χρονος πατέρας υποστηρίζει ότι είχε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού.
Οι δύο γονείς πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθούν.
Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δύο κόρες, ηλικίας 17 και 16 ετών κατήγγειλαν στο Χαμόγελο του Παιδιού το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, τα κορίτσια φαίνεται πως δεν τα είχε διακορεύσει, όμως προφανώς και έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους, σύμφωνα με το PatrasTimes ενώ όπως έχει καταγγελθεί, προσπάθησε να βιάσει τη μεγαλύτερη από τις κόρες του. Ο ίδιος πάντως, φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς πως βίαζε και τις δύο.
Το εξίσου ανατριχιαστικό είναι πως ο 15χρονος γιος είχε σεξουαλικές επαφές με την ίδια του τη μητέρα καθ' υπόδειξη του πατέρα του, η οποία το δεχόταν, μη μπορώντας, όπως φέρεται να υποστηρίζει, να κάνει αλλιώς, γιατί φοβόταν τον άνδρα της, ο οποίος έβγαινε εκτός εαυτού, όταν έπινε.
Σύμφωνα με το PatrasTimes, ο 40χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είναι άνεργος και κάνει μερικά μεροκάματα ως οικοδόμος, ενώ έχει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού.
Οι ίδιοι οι γονείς φέρονται να έχουν παραδεχθεί πως έκαναν αυτές τις απεχθείς πράξεις στα τρία από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 17, 15 και 12 χρονών, ενώ έχουν και ένα μικρότερο ηλικίας μόλις 8 ετών. Και οι δύο πάντως εμφανίζονται τώρα μετανιωμένοι για όσα έκαναν τόσα χρόνια...
Οι γείτονες και όσοι γνωρίζουν την οικογένεια ανέφεραν πως έξω από το σπίτι τους είχαν ψηλά λουλούδια και δέντρα και έτσι κανείς δεν μπορούσε να δει τι γινόταν μέσα από αυτά και πραγματικά δε μπορούσαν να φανταστούν την αρρωστημένη κατάσταση στην οποία φέρεται να ζούσε αυτή η οικογένεια.

Economist: Τα μέτρα στην Ελλάδα αποδίδουν. Η ανάπτυξη θα έρθει


Αισιόδοξα μηνύματα, αλλά και ορισμένους ενδοιασμούς για την τόλμη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στέλνει ο βρετανικός Economist με άρθρο του για την Ελλάδα.

Ο τίτλος του άρθρου στον Economist είναι ''Τολμά να ελπίζει, φοβάται να αποτύχει''.
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του.

''Οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στο κέντρο της Αθήνας δεν θυμίζουν αυτές του παρελθόντος. Ο πεζόδρομος της Ερμού έχει κίνηση, νέα καταστήματα έχουν ανοίξει στο Κολωνάκι, ενώ έχουν λιγοστέψει οι «κράχτες» των εστιατορίων που θερμοπαρακαλούν τους περαστικούς να προτιμήσουν τα άδεια μαγαζιά τους.

Το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο, οπότε είχαν κορυφωθεί οι φόβοι για ένα Grexit. Παρότι η βελτίωση καταγράφεται περισσότερο στις επιχειρήσεις, παρά στους καταναλωτές, ο σύνθετος δείκτης για την οικονομική εμπιστοσύνη που καταρτίζει η Κομισιόν έχει επιστρέψει στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2009, πριν δηλαδή ξεσπάσει η κρίση χρέους.

Οι τουριστικές κρατήσεις έχουν αυξηθεί για την καλοκαιρινή σεζόν, ξανάρχισαν τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, σταδιακή επιστρέφει η ρευστότητα με την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης που στα τέλη του 2012 ξεπερνούσαν το 4% του ΑΕΠ ενώ ανακάμπτουν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που από πέρυσι τον Ιούνιο έχουν αυξηθεί 9%.

Μια ανάκαμψη θα πρέπει να συμβεί αργά η γρήγορα, ωστόσο οι δοκιμασίες για τη χώρα δεν έχουν τελειώσει, δεδομένου ότι η οικονομική παραγωγή αναμένεται να συρρικνωθεί κατά επιπλέον 4,4% το τρέχον έτος υπό το βάρος της λιτότητας. Ωστόσο τα μέτρα αποδίδουν, όπως η μείωση του ελλείμματος και η αναμενόμενη εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος.

Καθοριστικό ρόλο για την επιστροφή στην ανάπτυξη θα παίξουν οι τράπεζες. Η ανακεφαλαιοποίησή τους, που κρίνεται αναγκαία μετά και τη συμμετοχή τους στο PSI, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και τα 50 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί λογικά θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ζημιών και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όμως οι καταναλωτές δεν θα γίνουν οι «μπροστάρηδες» της ανάκαμψης. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 27,2%, οι μισθοί έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ τα χαμηλότερα εισοδήματα πιέζονται από τους φόρους.

Αυτό που μπορεί να αλλάξει τις προοπτικές είναι οι ξένες επενδύσεις. Αλλά η Ελλάδα παραμένει ακόμα ένα επικίνδυνο μέρος για τους ξένους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα. Ένα κρίσιμο τεστ θα είναι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει σημασία λιγότερο για τα έσοδα που θα αποφέρει και περισσότερο για το ευρύτερο άνοιγμα της οικονομίας που σηματοδοτεί''.

Enhanced by Zemanta

Στο μισό ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων. Καταργούνται τα έξοδα

Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Έθνος της Κυριακής.
"Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς", δήλωσε ο κ.Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι "οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα".

Ελαφρύνσεις στο κόστος για την απόκτηση ακινήτων με μείωση στο μισό του φόρου μεταβίβασης και την πλήρη κατάργηση των αμοιβών δικηγόρων στη σύνταξη των συμβολαίων προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την τόνωση της «χειμαζόμενης» κτηματαγοράς. Η νέα ρύθμιση, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα συνδυασθεί με τις επικείμενες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Ο φόρος μεταβίβασης θα μειωθεί στο 4% από 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι 20.000 και στο 5% από 10% για το ποσό πάνω από τις 20.000 ευρώ. Ετσι αν κάποιος αγοράσει ακίνητο αξίας 150.000 ευρώ, θα καταβάλει για φόρο μεταβίβασης 7.300 ευρώ, ενώ με το σημερινό καθεστώς θα πληρώσει 14.600 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως τον Ιούλιο έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και αναμένεται να αποτελέσουν “ρυθμιστή” για το εύρος της μείωσης του φόρου στα ακίνητα.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση έχει έλθει σε συμφωνία με την τρόικα για μείωση των συντελεστών του ΕΕΤΗΔΕ κατά 10% (δεν αποκλείεται το ποσοστό να είναι υψηλότερο και να φθάσει στο 15%). Όμως σε αρκετές περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές είναι ορατό το ενδεχόμενο τον Ιούλιο να προκύψουν αυξήσεις τιμών επί των οποίων υπολογίζεται ο φόρος ακινήτων και έτσι η έκπτωση να εκμηδενιστεί.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε και αύξηση του φόρου.

Αντίθετα σε περιοχές που σήμερα οι αντικειμενικές είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αναμένεται να πέσουν μέσα στο καλοκαίρι συμπαρασύροντας και την φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών τους.

Για παράδειγμα για ένα ακίνητο 100 τετραγωνικών 27ετίας και τιμή ζώνης 1.000 ευρώ το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 ήταν 400 ευρώ και με την φετινή έκπτωση 10% στο συντελεστή ο φόρος πέφτει στα 360 ευρώ.

Με αύξηση των αντικειμενικών η τιμή ζώνης πάει πάνω από τα 1.000 ευρώ και ως εκ τούτου αλλάζει το κλιμάκιο υπολογισμού του φόρου. Πάει πλέον από τον συντελεστή 4 στον συντελεστή 5.

Ο φόρος για το 2013 υπολογίζεται στα 5.000 ευρώ και ακόμη και μετά την μείωση του 10% θα είναι 450 ευρώ υψηλότερα δηλαδή από το 2012.

Στον αντίποδα σε περιοχές με πολύ υψηλή τιμή ζώνης για παράδειγμα άνω των 2.500 ή των 3.000 ευρώ η πτώση των αντικειμενικών θα οδηγήσει σε χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών νέες αντικειμενικές τιμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι αυξημένες .

Όπως εξηγούν παρά παρά την κατακόρυφη πτώση των τιμών στην αγορά την τελευταία τετραετία η «ψαλίδα» αντικειμενικών – εμπορικών παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο σε περιοχές όπου οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα των τιμών ζώνης, οι αντικειμενικές αξίες θα μειωθούν.

Με τα σημερινά δεδομένα το νέο καθεστώς αντικειμενικών αξιών αναμένεται να φέρει:

Μειώσεις στις τιμές ζώνης σε πολλές αστικές περιοχές και κυρίως ακριβά προάστια της Αττικής (Γλυφάδα, Ψυχικό, Διόνυσο Κηφισιά κ.λ.π.) στα οποία σήμερα ισχύουν υψηλές αντικειμενικές αξίες οι οποίες όμως δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία μεσιτικών γραφείων οι τιμές που γίνονται οι αγοραπωλησίες έχουν υποστεί καθίζηση και πλέον οι εμπορικές είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.

Μειώσεις τιμών για τα εμπορικά ακίνητα όπου οι αγοραίες τιμές έχουν συρρικνωθεί εξαιτίας και της ανεμικής ζήτησης.

Αυξήσεις αξιών, που θα κυμανθούν από 20% έως και 40%, σε περιοχές που ακόμη και σήμερα οι αντικειμενικές τιμές βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τις αγοραίες (π.χ. Περιστέρι , το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα ,το Πέραμα η Δάφνη ).

Ταυτόχρονα μεγάλες επιβαρύνσεις θα υποστούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της επέκτασης του συστήματος των αντικειμενικών τιμών σε όλη τη χώρα . Εκατοντάδες οικισμοί, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται περιοχές σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο ακόμη και στην Αττική θα υπαχθούν στο νέο σύστημα.

Τρομακτική έκρηξη στο κέντρο της Καλαμάτας


Μεγάλης ισχύος έκρηξη στο κέντρο της Καλαμάτας, στην οδό Κολοκοτρώνη, συνέβη το πρωί του Μ. Σαββάτου, στις 09.05, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει τραυματίας από την έκρηξη, ενώ ένα κατάστημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και σε πολλά παρακείμενα  καταστήματα έχουν σπάσει τζάμια. 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες τις Πυροσβεστικής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι Χρυσαυγίτης που σκότωσε την 23χρονη Φαίη από τη Νέα Μάκρη


O 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 είχε επιτεθεί με ένα πιτ μπουλ σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο του η άτυχη Φαίη.

Παρότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για τις βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες που προκάλεσε στην 23χρονη κοπέλα από τη Νέα Μάκρη και ενώ ο 15ος ειδικός ανακριτής έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης από τις 8 Απριλίου, ο Βαγγέλης Στεφανάκης θα γιορτάσει ελεύθερος το Πάσχα, ενώ η Φαίη είναι στο χώμα! Τι και αν η φάτσα του φιγουράρει στα αστυνομικά τμήματα Νέας Μάκρης και Αγίας Παρασκευής, ο Στεφανάκης συνεχίζει κανονικότατα τη ζωή του!

Το φοβερό είναι ότι, ο 25χρονος δε διστάζει ακόμη και να διαρρέει απειλές στους συντετριμμένους συγγενείς της Φαίης, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως όσο η κοπέλα ήταν στην εντατική αυτός δήλωνε πως ότι «και να βγει ζωντανή, θα τη σκοτώσω».

Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μπλεξίματα με την ΕΛ.ΑΣ. Τον Ιούνιο του 2012 ο Στεφανάκης μαζί με ένα φίλο του και ένα καλά εκπαιδευμένο σκυλί επιτέθηκαν πριν τις επαναληπτικές εκλογές σε περίπτερο του ΚΚΕ, τραυματίζοντας τον 31χρονο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη! Μολονότι, τότε ο δράστης ταυτοποιήθηκε και εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης ο Στεφανάκης δεν συνελήφθη ΠΟΤΕ !!!

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που χτύπησε  θανάσιμα τη Φαίη;

Ο 25χρονος ζει μόνιμα στο Γέρακα μαζί με τον πατέρα του που είναι συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων !΄Εχει τη φήμη του "νταή", του άντρα που χτυπά με το παραμικρό και προκαλεί φασαρίες χωρίς αιτία!  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Στεφανάκης περνά την περισσότερο χρόνο του στα γυμναστήρια, προκειμένου να κρατιέται σε φόρμα για τις περιπέτειες του!

Όσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για έναν τύπο που με το αντριλίκι του ξέρει να γοητεύει τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες όμως μόλις καταλάβουν την "τρέλα" που κουβαλάει τρέχουν να γλιτώσουν! Όσες πάλι κάνουν το λάθος να προχωρήσουν το φλέρτ, τότε αντί για έρωτα ζουν μια κόλαση !!

Αυτός είναι ο Στεφανάκης που θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και τώρα το μόνο που μένει είναι να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: Έθνος Της Κυριακής

Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Προφυλακιστέος και ο τρίτος από τους πέντε συλληφθέντες στη Ν.Φιλαδέλφεια


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο τρίτος από τους πέντε νεαρούς που είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία εντοπίστηκε γενετικό υλικό που τον συνδέει με το περιστατικό.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Εφέτη-ανακριτή και του Εισαγγελέα ο τρίτος εκ των πέντε συλληφθέντων κρίθηκε προφυλακιστέος, αφού απολογήθηκε τυπικά καθώς αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή για όσα του αποδίδονται.

Οι πέντε συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της 2ης Ειδικής ανακρίτριας εντός της ημέρας, για τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους και αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών αλλά και -κατά περίπτωση- αντίσταση, κατα της Αρχής ,ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Τρία πρώην στρατόπεδα γίνονται φυλακές για οικονομικά εγκλήματα

Τρία εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα σε Γιάννενα, Μαλακάσα, και Ασπρόπυργο πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους κράτησης καταδίκων για μικρής ποινικής απαξίας εγκλήματα κυρίως οικονομικά.

Στα στρατόπεδα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα δημιουργηθούν χώροι κράτησης για καταδίκους με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά.

Τις ανάγκες για τους νέους χώρους κράτησης επιβάλλουν, σύμφωνα με την Καθημερινή, τα νέα μέτρα που έχει έτοιμα το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο ριζικών αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες καταργείται η μετατροπή των ποινών έως 5 χρόνια σε χρηματικές.

Στο εξής οι ποινές που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια θα είναι ή χρηματικές ή ποινές φυλάκισης που θα εκτελούνται έστω και αν είναι ακόμα δέκα ημερών. Επίσης θα εισαχθεί σύστημα συνδιαλλαγής για όσους αποζημιώνουν το θύμα προτού η υπόθεση οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Το σύστημα της μετατροπής των ποινών φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε χρηματικές κρίνεται αναποτελεσματικό και αντίθετο με την έννοια της ποινικής τιμωρίας, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί, απαξιώνει την επιβολή της ποινής για σοβαρά αδικήματα, στερώντας ουσιαστικά το θύμα από τη βασική υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να του εξασφαλίσει δικαιοσύνη.

Τα άδεια στρατόπεδα που θα παραχωρηθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να είναι περισσότερα, καθώς θα εκκενωθούν πολλά στο πλαίσιο της αναδιάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων, και τα τρία πρώτα από αυτά θα χρησιμοποιηθούν έως το τέλος του χρόνου για την κράτηση εκείνων που θα φεύγουν από το ποινικό δικαστήριο με κάποια ποινή.

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα προβλέπεται αντί της εκτέλεσης της ποινής η παροχή εργασίας για κοινωφελείς σκοπούς κυρίως στην αποκομιδή σκουπιδιών, σε ιδρύματα και ΟΤΑ.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα συζητηθούν στη Βουλή όλες οι μεταβολές στην ποινική νομοθεσία. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται και εκείνες που εισάγουν σύστημα συνδιαλλαγής όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μικρής και μεσαίας ποινικής αξίας εγκλήματα.

Προβλέπεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα και πριν η υπόθεση πάρει τον δρόμο για το δικαστήριο, ο ενδιαφερόμενος, αν συναινεί στην κατηγορία, θα πληρώνει επιτόπου την ποινή που προβλέπεται, ικανοποιώντας πλήρως το θύμα, και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του θα σταματά.

Ανάλογες διατάξεις ποινικής συνδιαλλαγής, όπως λέγεται αυτό το σύστημα, προβλέπονται και για βαρύτερα εγκλήματα οικονομικής φύσεως που διώκονται ως κακουργήματα.

Πρόκειται για τα εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες -ξέπλυμα μαύρου χρήματος- και της δωροδοκίας. Αν υπάρξει πλήρης επιστροφή των χρημάτων που αποτελούν το αντικείμενο της παράνομης συμπεριφοράς, ο κατηγορούμενος θα έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:

Διαψεύδει το Υπ. Δικαιοσύνης για τα στρατόπεδα ως χώροι κράτησης

Ποιοι είναι οι επώνυμοι που πωλούν πολυτελή ακίνητα


Θύματα της οικονομικής κρίσης έχουν πέσει πολλοί επώνυμοι σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχει μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο να βγαίνουν στο σφυρί πανάκριβα ακίνητα πολύ γνωστών Ελλήνων.

Πολιτικοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, ηθοποιοί και άλλοι αστέρες του πάλαι ποτέ ελληνικού lifestyle, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το «χαράτσι» το οποίο θα μονιμοποιηθεί αναφέρει η «Ημερησία του Σαββάτου», με αποτέλεσμα να προσπαθούν απεγνωσμένα να «ξεφορτωθούν» περιουσιακά στοιχεία τους.

Ποιοι είναι οι επώνυμοι που βγάζουν στο «σφυρί» πολυτελείς κατοικίες:
  • Στο «σφυρί» βγήκε μία από τις ομορφότερες και πιο πολυτελείς βίλες «στην ελληνική Ριβιέρα», όπως έχει χαρακτηριστεί το Πόρτο Χέλι. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κόβας και η σύζυγός του Ηρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, έβαλαν αγγελία στους Financial Times στην οποία αναφέρεται: «Πωλείται χερσόνησος απέναντι από το νησί των Σπετσών ανάμεσα σε κρυστάλλινα νερά και στην εξαιρετική από πλευράς ομορφιάς ακτή της Πελοποννήσου. Τρεις μοναδικές κατοικίες μπροστά στη θάλασσα με 14 δωμάτια, 17 μπάνια, 2 ιδιωτικές προστατευόμενες παραλίες, πανέμορφοι κήποι, πισίνες, εξωτερικό σινεμά, γήπεδα τένις, εκκλησία, με προβλήτα για γιοτ, ελικοδρόμιο και ευκολίες για υπηρετικό προσωπικό», ενώ αναφέρεται ότι είχε και άμμο από τις Μαλδίβες. Η τιμή εκκίνησης είναι 70 εκατ. ευρώ.
  • Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει δηλώσει αδυναμία να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα καθώς διαθέτει, λόγω κληρονομιάς, μεγάλη περιουσία, η οποία ωστόσο δεν του αποφέρει ιδιαίτερα κέρδη. Ως αποτέλεσμα έχει βγάλει στο «σφυρί» ήδη αρκετά ακίνητα. Τα ακίνητα που θέλει να πουλήσει ο πρώην αντιπρόεδρος είναι ένα διαμέρισμα στην πλατεία Κολωνακίου με αξία πάνω από 500 χιλ. ευρώ, ένα διαμέρισμα 122 τ.μ. στο Παγκράτι στην οδό Ριζάρη με τιμή γύρω στα 250 χιλ. Ευρώ, καθώς και ένα παλιό σπίτι στο σταθμό Λαρίσης με αξία άγνωστη αφού πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτίριο, καθώς και γραφεία στην οδό Πειραιώς.
  • Από τον πολιτικό κόσμο, άλλος ένας που προσπαθεί απεγνωσμένα να πουλήσει ένα ακίνητο, είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό δήλωε πως επιθυμεί να «σκοτώσει» όσο όσο την βίλα του στην Ανω Μερά της Μυκόνου και μάλιστα επιπλωμένη. Ο βουλευτής αγόρασε τη βίλα το 2004 και διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, μπάνια και πωλείται έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Γιακουμάτος είχε πουλήσει το 2007 στο ίδιο νησί αγροτεμάχιο 4.000 τετραγωνικών μέτρων για 55.000 ευρώ.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι επίσης στη λίστα των πολιτικών που προσπαθούν να πουλήσουν ακίνητα. Μετά την πώληση των γραφείων του στο Κολωνάκι, ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να ενοικιάσει έναντι 2.000 ευρώ το μήνα το πατρικό του σπίτι στη Φιλοθέη. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 230 τ.μ. στην οδό Μπιζανίου το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θα μπορούσε να πουλήσει εφόσον δινόταν ένα ποσό πάνω από 700.000 ευρώ.
  • O επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος είναι φυλακισμένος εδώ και μήνες για χρέη στο Δημόσιο, έχει ζητήσει να πάρει το κράτος τα πολυτελή γραφεία του στην Παιανία αντί 20 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση αγοράς έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής έναντι 18,5 εκατ. Παράλληλα, ο Γαβαλάς για να ξεχρεώσει πουλά και την υπερπολυτελή βίλα 1.100 τ.μ. στη Φτελιά της Μυκόνου, καθώς και ακίνητα που έχει στο Κολωνάκι και την Κηφισιά.
  • Ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, πρόσφατα πούλησε ένα νεοκλασικό σπίτι στο Λυκαβηττό 160 τ.μ., έναντι 500.000 ευρώ, ενώ παράλληλα πωλητήριο έχει βάλει σε ακίνητα στην Αράχοβα ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαραγυρόπουλος, ο έγκλειστος στις φυλακές Γιάννης Καρούζος και άλλοι επώνυμοι.
  • Η κρίση χτύπησε και τον Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος δήλωσε «ζεστός» στο ενδεχόμενο να πουλήσει μια τριώροφη μονοκατοικία στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας 200 τ.μ., για ποσό πάνω των 600.000 ευρώ, ενώ και ο Τραϊανός Δέλλας με την Γωγώ Μαστροκώστα μετά τις απώλειες που υπέστησαν από το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων, προσπαθούν εδώ και μήνες να πουλήσουν δύο μεζονέτες στην Αράχοβα.

Απίστευτο: Ο Τομ Χάνκς, ντυμένος με μαύρο κοστούμι σήκωσε τον Επιτάφιο [εικόνες]


kristin.eonline.com - HBO Post-Emmys Party, Pa...
 (Photo credit: Wikipedia)
Στο ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Αντζελες, σχεδόν κάθε Μεγάλη Παρασκευή ο σούπερ σταρ Τομ Χανκς, με την ελληνοαμερικανίδα ορθόδοξη Χριστιανή γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον, συμμετέχει στη λειτουργία και μάλιστα σηκώνει και τον επιτάφιο.

Σύμφωνα με το greekreporter μαζί του είναι συνήθς και η Νία Βάρνταλος αλλά και ο πρόεδρος της 20th Century Fox Τζιμ Γιαννόπουλος (φαίνεται πίσω του στη φωτογραφία) . 

Ο Tom Hanks με τον φίλο του Τζιμ Γιαννόπουλο μάλιστα κρατούν κάθε χρόνο και τον επιτάφιο. 

Ο Tom Hanks συνηθίζει επίσης να παρακολουθεί στην ίδια εκκλησία και την Ανάσταση.




Enhanced by Zemanta

Αιγάλεω: Η 14χρονη κόρη μαχαίρωσε την μητέρα της


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Αιγάλεω, καθώς μια 14χρονη τραυμάτισε με μαχαίρι την 35χρονη μητέρα της.


Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι δημιουργήθηκε αναστάτωση και προκλήθηκε το οικογενειακό επεισόδιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η κόρη συνελήφθη.

Στη Βουλή η δικογραφία για την επίθεση Γερμενή κατά Καμίνη

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάζει, άμεσα στην Βουλή,τη δικογραφία που σχηματίστηκε,για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή, σχετικά με την χθεσινή επίθεση,σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη. 

Ο φάκελος με το προανακριτικο υλικό έφτασε, απο την Αστυνομία, στην Εισαγγελία και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γ. Γερμενή, για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει, προηγουμένως, η Βουλή να έχει άρει τη βουλευτική του ασυλία,οπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έστειλαν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εντοπίστηκε μίνι «καζίνο» στον Άλιμο - 49 Συλλήψεις!


Συνελήφθησαν συνολικά σαράντα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο προσωρινά υπεύθυνοι, πέντε υπάλληλοι (κρουπιέρηδες) και σαράντα δύο παίκτες

Ένα μίνι «καζίνο» εντόπισαν χθες (1-4-2013) το βράδυ, στον Άλιμο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Αλίμου, εντός του οποίου διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά σαράντα εννέα (49) άτομα (40 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί), ενώ αναζητείται και η ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο (2) προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, πέντε (5) υπάλληλοι (κρουπιέρηδες) και σαράντα δύο (42) άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες στα παράνομα παίγνια.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Επτά (7) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τη διεξαγωγή των τυχερών παιγνίων .

-Σαράντα τρεις (43) δέσμες παιγνιόχαρτων.

-Το χρηματικό ποσό των 383,5 ευρώ.

-3.591 μάρκες.

Επισημαίνεται ότι, μέσω κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας που είχαν εγκαταστήσει οι υπεύθυνοι, γινόταν έλεγχος των χώρων και των εισερχομένων και εξερχομένων ατόμων.

Επίσης σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για υπεξαίρεση και ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο ΣτΕ η υπόθεση απόταξης ανθυπαστυνόμου που φέρεται να έκανε πάρτι με κρατούμενες στο Μεταγωγών


Το ΣτΕ θα αποφανθεί για την απόταξη ανθυπαστυνόμου που φέρεται να έκανε πάρτι με αλλοδαπές κρατούμενες στο Μεταγωγών το 1998.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αποφανθεί αν η πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε σε ανθυπαστυνόμο για πράξη του 1998, είναι νόμιμη ή όχι.

Ο ανθυπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας αποτάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛΑΣ, ενώ καταδικάστηκε και από τα ποινικά δικαστήρια σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή για ελευθέρωση κρατουμένων εξ αμελείας. Ο ανθυπαστυνόμος, σύμφωνα με αποφάσεις δικαστηρίων, έκανε πάρτι με αλλοδαπές κρατούμενες στο Μεταγωγών με αποτέλεσμα να αποδράσουν δυο και άλλες δυο να τραυματιστούν κατά την απόπειρα απόδρασής τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί, καθώς ο ανθυπαστυνόμος άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί ως παράνομη η πειθαρχική ποινή του.

Σύμφωνα με το Πειθαρχικό Συμβούλιο ο ανθυπαστυνόμος υπέπεσε σε αντιπειθαρχική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα λόγω της καταφανούς παραμέλησης και παράβασης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, να καταστεί υπαίτιος απόδρασης δύο κρατουμένων προς απέλαση αλλοδαπών γυναικών από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών (ΥΜΔΑ), να βλάψει δε και να προσβάλει κατ' αυτό τον τρόπο, όχι μόνο την τιμή και υπόληψή του ως αστυνομικού, αλλά και το κύρος της υπηρεσίας του, η οποία εξετέθη ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη εξ αιτίας των δυσμενών δημοσιευμάτων όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, το πρώτο δεκαήμερο του 1998 ο ανθυπαστυνόμος, ενώ «εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας και αφού διαπίστωσε ότι στα κρατητήρια κρατούνταν αλλοδαπές γυναίκες, διοργάνωσε μέσα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας στο ισόγειο του κτιρίου, γιορτή (πάρτι), διατάσσοντας τον βοηθό δεσμοφύλακα να βγάλει από τα κρατητήρια του υπογείου έξι αλλοδαπές κρατούμενες, προκειμένου αυτές να συμμετάσχουν στη διασκέδαση».

Ενεργώντας «κατά τρόπο ασυμβίβαστο προς την ιδιότητά του προσκάλεσε τρεις συναδέλφους του και έναν ιδιώτη για να συμμετάσχουν και αυτοί στη γιορτή». Μάλιστα, όπως του αποδίδεται, μερίμνησε για την αγορά μεγάλης ποσότητας ουίσκι (πέντε φιάλες), αναψυκτικών και φρούτων, τα οποία καταναλώθηκαν μέσα στο γραφείο του, «υπό τους ήχους μουσικής». Κατά τη διάρκεια του πάρτι, «παραμελώντας σοβαρά τα καθήκοντά του, που αφορούσαν όχι μόνο την ασφαλή κράτηση των προς απέλαση αλλοδαπών γυναικών και των λοιπών περίπου 26 ανδρών κρατουμένων, αλλά και την ασφάλεια γενικότερα του κτιρίου της ΥΜΔΑ, συμμετείχε ενεργά στη διασκέδαση, έχοντας κοντά του μία αλλοδαπή, την οποία κατά διαστήματα τοποθετούσε στα γόνατά του, ενώ διαρκούσης της μουσικής ανέβηκε μαζί με αυτή πάνω στο έπιπλο του γραφείου και χόρευε, επιδιδόμενος σε άσεμνες πράξεις».

Συγχρόνως, «ανέχθηκε την ενέργεια παρόμοιων πράξεων και εκ μέρους των υπολοίπων παρισταμένων, οι οποίοι είχαν μεταβάλει τον χώρο σε αίθουσα κακόφημου μπαρ, ενώ οι κρατούμενες περιφέρονταν ανεξέλεγκτα σε όλους τους χώρους του ισογείου χωρίς περιορισμούς».

Με τη λήξη της γιορτής, «η οποία διήρκεσε μέχρι την 4η ώρα περίπου και ενώ όλοι οι συμμετέχοντες τελούσαν σε μέθη από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, διέταξε έναν αρχιφύλακα, ο οποίος διέμενε σε δωμάτιο του πέμπτου ορόφου του οικήματος, να οδηγήσει δύο εκ των κρατούμενων γυναικών στα λουτρά του πέμπτου ορόφου, προκειμένου αυτές να κάνουν, όπως ισχυρίσθηκαν, μπάνιο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιχειρήσουν απόδραση περί ώρα 4.45 της 10.10.1998 από την ταράτσα του κτιρίου της ΥΜΔΑ, στην ταράτσα διπλανού κτιρίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τον συνοδό αστυνομικό, με τον οποίο προηγουμένως είχαν έλθει σε σαρκική επαφή εντός του δωματίου του στον πέμπτο όροφο». Οι αλλοδαπές, σύμφωνα πάντα με την πειθαρχική απόφαση, «εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία ελέγχου εκ μέρους των αστυνομικών, επιχείρησαν να αποδράσουν πηδώντας στην ταράτσα διπλανού κτιρίου, ανεπιτυχώς όμως, λόγω τραυματισμού από την πτώση τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αργότερα, ύστερα από ενημέρωση της υπηρεσίας από ιδιώτιδα που διαμένει παραπλεύρως».

Τέλος, υπογραμμίζεται στην πειθαρχική απόφαση: «Ο ανθυπαστυνόμος επιδεικνύοντας έτσι βαρύτατη αμέλεια, δεν φρόντισε να επανεγκλησθούν ασφαλώς στα κρατητήρια οι υπόλοιπες τέσσερις αλλοδαπές οι οποίες κατέβηκαν μόνες τους, ευρισκόμενες σε μέθη, και εισήλθαν στο κρατητήριο, του οποίου η πόρτα στη συνέχεια παρέμεινε ανασφάλιστη και ανοικτή. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να αποδράσουν δύο κρατούμενες».

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι συνάδελφοι του ανθυπαστυνόμου κατέθεσαν ότι ήταν εξαίρετος αστυνομικός και δεν αδιαφορούσε για τα καθήκοντά του, αλλά λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης στο κτίριο της υπηρεσίας του, για λόγους ανθρωπιστικούς συνέδραμε τους κρατούμενους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τηλεφωνούν και να κάνουν μπάνιο στον 5ο όροφο. Ο ίδιος, απολογούμενος, αποδέχθηκε την ευθύνη του, όχι όμως στον υπέρτατο βαθμό που του αποδόθηκε, ενώ ισχυρίστηκε ότι «δεν στοιχειοθετείται η διαφθορά χαρακτήρα ελλείψει αποδείξεως της σαρκικής επαφής». Το Συμβούλιο, τελικώς, έκρινε ότι ο ανθυπαστυνόμος με τις πράξεις και παραλείψεις του παραβίασε τις διατάξεις του άρθρου 9 του π.δ. 22/1996, πράξεις που μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα, σε συνδυασμό με το άρθρο 172 του Ποινικού Κώδικα που αφορά ελευθέρωση κρατουμένων εξ αμελείας κατ’ εξακολούθηση.

Από ποινικής πλευράς, στον ανθυπαστυνόμο επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή, αλλά τελικά παραγράφηκε με ευεργετική διάταξη νόμου (3346/2005).

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η διαδρομή της πειθαρχικής διαδικασίας. Αναλυτικότερα, στις 31.3.1999 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε στον ανθυπαστυνόμο την ποινή της απόταξης, ενώ στις 25.10.1999 το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση. Το 2001 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση του ανθυπαστυνόμου και ακυρώθηκε η πειθαρχική του ποινή για παράβαση της προδικασίας, καθώς δεν του χορηγήθηκαν αντίγραφα εγγράφων της ΕΔΕ που διεξήχθη.

Μετά την αναπομπή της υπόθεσης στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα στις 13.10.2004 εκδόθηκε απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού, η οποία επέβαλε και πάλι την ίδια ποινή, δηλ. αυτή της απόταξης. Όμως και η απόφαση αυτή ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους το 2006 από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο ανέπεμψε για δεύτερη φορά την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. Στις 10.9.2007 εκδόθηκε νέα απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού που επέβαλε για ακόμη μια φορά την ποινή της απόταξης. Ο ανθυπαστυνόμος στις 30.5.2008 προσέφυγε και πάλι στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο στις 13.12.2010 συζήτησε την αίτησή του στο ακροατήριο και στις 24 Ιανουαρίου 2011 εξέδωσε τη σχετική απόφασή του με την οποία απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του ανθυπαστυνόμου. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη την πειθαρχική απόφαση και απέρριψε την αίτηση του ανθυπαστυνόμου.

Όμως ο ανθυπαστυνόμος άσκησε αναίρεση στο ΣτΕ κατά της εφετειακής απόφασης, η οποία όμως άργησε να προσδιοριστεί λόγω αλλαγής της νομοθεσίας.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο πάρεδρος Δ. Βανδώρος και οι δικαστές του Γ' Τμήματος του ΣτΕ θα αποφανθούν επί της πειθαρχικής ποινής.

Για κακούργημα κατηγορούνται οι συλληφθέντες για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

(φωτό αρχείου)

Νέες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο νεαρών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση « Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο προφυλακισμένοι νεαροί, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες στη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια .

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Ο Εισαγγελέας άσκησε επιπλέον και κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για αντίσταση κατά της Αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι νεαροί κατά την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων φώναξαν «Ζήτω η αναρχία. Τίποτα δεν τελείωσε» και απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους ανέφεραν «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι θα φάτε σφαίρες».

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια και ο ένας για χρήση πλαστού εγγράφου, ενώ μεταξύ τους είναι αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή στην περιοχή της Κυψέλης.

Η δικογραφία για τους πέντε διαβιβάστηκε σε ανακριτή. Ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκκας.

Το νέο ένταλμα που θα εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες στην χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, έδωσαν τυπική απολογία στον ανακριτή, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες χθες από τη Ν. Φιλαδέλφεια κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια και ο ένας για χρήση πλαστού εγγράφου.

Μεταξύ των τριών συλληφθέντων είναι αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί την 11η Φεβρουαρίου για οπλοκατοχή στην περιοχή της Κυψέλης. Είχε προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από τους συλληφθέντες ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA. Μετά από εξέταση των βιολογικών υλικών στο Εργαστήριο DΝΑ της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψαν τα εξής:

-συγκεκριμένα, ο γενετικός τύπος του ΝΤΑΛΙΟΥ Ανάργυρου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:

•σε φορτιστή, ζεύγος γυαλιών ηλίου, διακόπτη-πόμολο ντουλάπας, τσαντάκι, σκούφο, ξυραφάκι και οδοντόβουρτσα σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα

•σε πόμολο πόρτας εισόδου, διακόπτη φωτισμού, θυροτηλέφωνο και ιμάντα από πατζούρι σαλονιού σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87 στον Κολωνό

•σε γάντι που βρέθηκε σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Κορδελιού 30, στο Βύρωνα

•σε μπουκάλι από απορρίμματα της γιάφκας Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου

•σε χαρτομάντιλα, μπουκάλια, παντελόνι, αποσυμφορητικό μύτης, χερούλι πόρτας συνοδηγού στο υπ’ αριθ. ΙΖΜ-9344 Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας

•σε γάντι, σάκο, κινητό τηλέφωνο, κράνος, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε αδιάβροχο παντελόνι, εντός του ΚΖΧ-2236 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε εξωτερική χειρολαβή πόρτας συνοδηγού αυτοκινήτου NISSAN χρώματος λευκού, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε φορητό πομποδέκτη, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε γάντι, ληστεία ΕΛΤΑ Νέο Φάληρο Αττικής

•σε αναπηρικό αμαξίδιο, ληστεία ΑΤΕ Νέο Ηράκλειο Αττικής

•σε ελαστικό ύφασμα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής

-ο γενετικός τύπος του ΧΑΡΙΣΗ - ΠΟΥΛΟΥ Φοίβου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:

•σε αποτσίγαρα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87, Κολωνός

•σε μπουκάλι, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας

•σε γάντι, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε κλείστρο όπλου CREVNA ZASTAVA, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε ξυραφάκι, σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι

•σε πουκάμισο, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής

-γενετικός τύπος του 31χρονου ημεδαπού ταυτίζεται με γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε κηλίδες αίματος (ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας) και σε ακουστικά κινητού τηλεφώνου (Ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας)

-ο γενετικός τύπος του 30χρονου ημεδαπού εμπεριέχεται σε γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε σε βαριοπούλα (ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας)

Τέλος, ο γενετικός τύπος του 40χρονου ημεδαπού είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε όπλο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φακό μετώπου, κουκούλα τύπου full face και γάντια, που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε προηγούμενη σύλληψή του το 2011.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται.

H σύλληψη

Τους 2 καταζητούμενους νεαρούς για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο συνέλαβε χθες το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σε βάρος τους εκκρεμεί από τις 15 Φεβρουαρίου ένταλμα σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση – Πούλο και τον 22χρονο Ανάργυρο Ντάλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ την 18ης Φεβρουαρίου.

Εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από καφετέρια στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας. Στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προσήχθησαν τέσσερις ακόμα νεαροί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ένας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι τρεις συνελήφθησαν. Θεωρείται πιθανή η ανάμειξή τους στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, πριν από τρεις μήνες και η παρουσία τους σε κρησφύγετο που η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στις 20 Φεβρουαρίου, στα Τουρκοβούνια.

Το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου, λίγες ώρες μετά τη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας οι Χαρίσης και Ντάλιος είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς να κινούνται ύποπτα στο οδικό δίκτυο Φλώρινας – Έδεσσας, οδηγώντας Ι.Χ που είχαν νοικιάσει από την Αθήνα. Στην περιοχή της Έδεσσας υποβλήθηκαν σε αστυνομικό έλεγχο αρνούμενοι ωστόσο να συνεργαστούν με την Αστυνομία. Συνελήφθησαν και την επομενη ημέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για απείθεια. Εκεί, δήλωσαν αναρχικοί και τελικά αποχώρησαν. Κατά πληροφορίες, στο διάστημα κράτησής τους, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητό τους και εντόπισαν ίχνη του καταζητούμενου τότε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Γιάννη Μιχαηλίδη ή «Τοξοβόλο».

Ο τελευταίος συνελήφθη τελικά την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου μετά την επεισοδιακή όπως εξελίχθηκε ληστεία τράπεζας στον Βελβεντό Κοζάνης. Μαζί του είχαν επίσης συλληφθεί ο επίσης καταζητούμενος τότε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Δημήτρης Πολίτης καθώς και οι Νίκος Ρωμανός και Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος. Αντίθετα, είχαν διαφύγει τέσσερα άτομα που φέρονται να είχαν συμμετοχή στη ληστεία. Ίχνη τους είχαν εντοπιστεί στο κρησφύγετο στα Τουρκοβούνια καθώς και σε ξενοδοχείο στο Βόλο, όπου είχαν διανυκτερεύσει την παραμονή της ληστείας στην Κοζάνη.

Συνελήφθη 37χρονος φυγόδικος, κατηγορούμενος για 34 ληστείες

Mέλος σπείρας που είχε διαπράξει τριάντα τέσσερις ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και δημόσιων οργανισμών, καθώς και σε χρηματαποστολές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας, συνέλαβε η αστυνομία στο Περιστέρι

Τα μέλη της σπείρας στις δύο από τις ληστείες, είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών, στην μία εκ των οποίων είχαν τραυματίσει σοβαρά τέσσερις.

Σε βάρος του 37χρονου φυγόδικου που συνελήφθη εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών, για λαθρεμπορία και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Πιο αναλυτικά, ο συλληφθείς μαζί με άλλα τρία μέλη της σπείρας που έχουν συλληφθεί, διέπραξαν 29 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε χρηματαποστολές ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας. Στη ληστεία της Ηλιούπολης στις 17-1-2011, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να μην συλληφθούν από αστυνομικούς που τους είχαν εντοπίσει, πυροβόλησαν εναντίον τους. Στη ληστεία της Καλαμάτας στις 7-5-2012, αφού αφαίρεσαν από τράπεζα 89.020 ευρώ, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά τέσσερις .

Ο 37χρονος συμμετείχε σε πέντε ακόμη ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος χρηματαποστολών και υπαλλήλων τραπεζών και δημόσιων οργανισμών, που πραγματοποιούσαν ανεφοδιασμό ΑΤΜ, στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Περιστερίου, του Παλαιού Φαλήρου και στο Νυδρί Λευκάδος. Επιπλέον, αφαίρεσε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες από την περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε δύο πιστόλια με δύο γεμιστήρες, φυσίγγια, περίστροφο, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, πλαστό δελτίο ταυτότητας με επικολλημένη φωτογραφία του, είκοσι έξι χαρτονομίσματα εμποτισμένα με μπογιά χρωματισμού, κόκκινου και μπλε χρώματος, η οποία χρησιμοποιείται από τις τράπεζες σε περίπτωση ληστείας για την παγίδευση-καταστροφή των χαρτονομισμάτων.

Στο υπόγειο πάρκινγκ στο Ίλιον, το οποίο χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί δύο πολυτελή αυτοκίνητα, αυτοσχέδιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, τετράτροχο όχημα και μία μοτοσικλέτα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρώτο από τα πολυτελή αυτοκίνητα το είχε αφαιρέσει στις 31-1-2012 από την Ηλιούπολη. Λίγες ημέρες μετά είχε αγοράσει ένα ολικώς κατεστραμμένο αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και τύπου με το κλεμμένο. Στη συνέχεια τροποποίησε τους αριθμούς πλαισίου και τον κινητήρα ώστε να κυκλοφορεί το κλεμμένο αυτοκίνητο «νόμιμα», με την άδεια κυκλοφορίας του κατεστραμμένου. Το δεύτερο όχημα, το αφαίρεσε από την περιοχή του Βύρωνα στις 5-3-2012 και είχε παραποιήσει και σε αυτό τον αριθμό πλαισίου, ο οποίος αντιστοιχούσε σε όχημα που κατά το παρελθόν κατείχε νόμιμα.

Όπως επίσης ομολόγησε ο συλληφθείς, προέβαινε σε κατά παραγγελία κλοπές μοτοσικλετών, κυρίως από περιοχές της Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε στην περιφέρεια και άφηνε σε προκαθορισμένα σημεία, με σκοπό αυτές να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις ληστειών από τους συνεργούς του.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ερευνάται η συμμετοχή του σε περισσότερες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πέθανε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής


Απεβίωσε σήμερα ο σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαιώνει το νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρακολούθησε το Ράινχαρτ Σεμινάρ στη Βιέννη και τελείωσε τη Σχολή Κ.Μιχαηλίδη στην Αθήνα. Η πρώτη του εμφάνιση στο χώρο του θεάτρου ήταν το 1973. Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις, συνεργαζόμενος με τον Σπύρο Ευαγγελάτο, την Ελεύθερη Σκηνή και την Έλλη Λαμπέτη. Επίσης, ίδρυσε την Εταιρεία Θεάτρου «Η Σκηνή» το 1981 και τη νέα «Σκηνή» το 1988.

Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο επικεντρώνεται στις ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης:
"Ένας σπουδαίος θεατράνθρωπος, ο Λευτέρης Βογιατζής, έφυγε σήμερα από κοντά μας.Ο Λευτέρης υπήρξε ένας πολυτάλαντος εργάτης του Θεάτρου, με ήθος, τόλμη και ασίγαστη ανησυχία.Υπηρέτησε το Θέατρο με ιδεώδη, την Τέχνη χωρίς σύνορα, χωρίς ταμπού, χωρίς στρατεύσεις και λαϊκισμό.Στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Σοκ: Την θεωρούσαν νεκρή και γύρισε σπίτι της μετά από 11 χρόνια!


Φανταστείτε να βλέπατε έναν δικό σας άνθρωπο μετά από 11 χρόνια, ενώ νομίζατε ότι είχε χαθεί για πάντα! Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Μπρέντα Χέιστ, μιας 54χρονης γυναίκας, η οποία είχε κηρυχθεί νομικά νεκρή, όπως είχε ανακοινώσει και ένας ντεντέκτιβ ονόματι Τζον Σκόφιλντ, ο οποίος τώρα αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη!

Όπως έγινε γνωστό, η Χέιστ χώρισε και δεν είχε που να πάει. Μια μέρα, εκεί που καθόταν σε ένα παγκάκι την πλησίασαν τρία άτομα και τους αποκάλυψε το πρόβλημα της.

Δέχτηκαν να την βοηθήσουν στην αρχή, όμως μετά αναγκάστηκε να ζει σε  μια κοινότητα αστέγων, την ώρα που ο άντρας ξαναέφτιαξε την ζωή του, αφού ξαναπαντρεύτηκε και μαζί με τα δύο τους παιδιά από τον γάμο με την Χέιστ πήραν τα χρήματα από το συμβόλαιο ζωής της!

Από την αστυνομία αναφέρθηκε ότι ο Λι είχε εξεταστεί ως ύποπτος, αλλά συνεργάστηκε με τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μην εμπλέκεται με την υπόθεση εξαφάνισης της.

Η Μπρέντα Χέιστ ανακαλύφθηκε  τώρα, μετά από 11 χρόνια, σε άσχημη κατάσταση , αφού ζούσε τα τελευταία χρόνια σε σκηνή στο δάσος της Φλόριντα σε μια κοινότητα αστέγων.

«Η κατάστασή της ήταν πολύ άσχημη. Είχε φτάσει στα όρια του υποσιτισμού και ήταν αρκετά ταλαιπωρημένη από το τρέξιμο και το μακροχρόνιο περπάτημα στους δρόμους», δήλωσε ο Σκόφιλντ.

«Για επτά περίπου χρόνια έζησε με έναν άνδρα σε τροχόσπιτο στο Key West και εργάστηκε σε δουλειές του ποδαριού. Ποτέ δεν είχε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, ούτε σε τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με κάποιον», πρόσθεσε ο ντεντέκτιβ.

Η Ανάσταση ήρθε νωρίτερα: Κέρδισαν από 3,2 εκατομμύρια ευρώ στο Τζόκερ!


Ανάσταση νωρίτερα έκαναν δύο υπερτυχεροί, που κέρδισαν το Τζόκερ! Το ποσό, που μοιραζόταν την Μ. Πέμπτη ήταν 6.514.342,39 και θα διανεμηθεί σε δύο άτομα, δηλαδή θα πάρουν από… 3,257.171,19 ευρώ!!!

Εκτός από αυτούς άλλα 23 άτομα νίκησαν στην κατηγορία «5+1» από 15.475,92 ευρώ.

8, 28, 32, 38, 41 ΤΖΟΚΕΡ: 14

Η επόμενη κλήρωση είναι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στις 16:30.

Ψάχνουν γενετικό υλικό στα νύχια της αστρολόγου

Εξαιρετικά περίεργη τροπή πήρε η υπόθεση με το θάνατο της αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη στην Κηφισιά. 

Ο εγγονός βουλευτή Πολυζώης Οικονομίδης αφέθηκε ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη αφού αρνήθηκε κάθε κατηγορία και υποστήριξε ότι στο αυτοκίνητο υπήρχε και τρίτο άτομο και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τον φρικτό θάνατο που βρήκε η αστρολόγος κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

Κοινός φίλος του ζευγαριού αντίθετα μίλησε για βίαιη σχέση μεταξύ των δυο και πρόσθεσε ότι τρίτο άτομο στο μικρό αυτοκίνητο δεν χωρούσε.

Παραβάτης ένας στους τρεις που πουλά αρνιά και κατσίκια


Ένας στους τρεις αισχροκερδεί εν όψει Πάσχα πουλώντας αρνιά και κατσίκια σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ελέγχων, που διενήργησε το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι παραβάσεις ουκ ολίγες και... εντυπωσιακές. Στη Ρόδο σημειώθηκε περιστατικό με ένα ολόκληρο φορτίο με αρνιά που δεν ήταν σφραγισμένα και δεν διέθεταν στοιχεία προέλευσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, άκουσον άκουσον, φορτίο αρνιών που έφτασε από την Κρήτη συνοδεύτηκε μέχρι τα σφαγεία προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν τα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς και προελεύσεων για τυχόν Ελληνοποίηση ομοίων φορτίων από άλλες Βαλκανικές χώρες.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν 196 παραβάτες και καταλογίσθηκαν 382 παραβάσεις.

Το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο μαζί με το Λιμενικό Σώμα και τις υπηρεσίες Αστυκτηνιατρικής προέβησαν σε καταστροφή φορτίου αμνοεριφίων γιατί δεν διέθεταν στοιχεία προέλευσης και δεν ήσαν σφραγισμένα από την κτηνιατρική υπηρεσία.

Φορτίο ζώντων αμνοεριφίων προέλευσης Κρήτης στην Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε μέχρι τα σφαγεία προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν τα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς και προελεύσεων για τυχόν Ελληνοποίηση ομοίων φορτίων από άλλες Βαλκανικές χώρες.

Στην Πάτρα από φορτηγό που μετέφερε αμνοερίφια χωρίς παραστατικά αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και επεβλήθη πρόστιμο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με μικτά συνεργεία ΣΔΟΕ, Υπουργείου Ανάπτυξης και Διεύθυνσης Κτηνιατρικής σε όλη τη χώρα και κυρίως στα σύνορα και τα λιμάνια και τις κεντρικές αγορές.

Χωρίς τρένα και προαστιακό - ΟΛΕΣ οι ακυρώσεις δρομολογίων


Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο αλλά και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε προαστιακό και σιδηρόδρομο πραγματοποιούν στάση εργασίας το Μ. Σάββατο από 18:00 έως 24:00, την Κυριακή του Πάσχα 24ωρη απεργία και τη Δευτέρα του Πάσχα στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα 00:00 έως 12:00 το μεσημέρι.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. Κανονικά, όμως, τις ημέρες αυτές θα γίνονται τα δρομολόγια των τουριστικών και εκδρομικών αμαξοστοιχιών. Με προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα κινείται το μετρό, καθώς οι συρμοί θα τερματίζουν στον σταθμό και δεν θα συνεχίζουν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών τους.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών τις μέρες αυτές θα έχουν ως εξής:

Το Μ. Σάββατο (6ωρη στάση από 18:00 – 24:00)

Μεταξύ Αθηνών – Λειανοκλαδίου – Καλαμπάκας – Θεσσαλονίκης – Αθηνών: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 58, IC 60, IC 61, 500, 501, 1510, 885.

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αθήνα – Θεσσαλονίκη :14:18

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη- Αθήνα : 15:04

Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1556, 1558, 2530, 2532, 2536, 2531, 2533, 2535, 2537, 2539, 1554.

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αθήνα- Χαλκίδα: 15:50

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Χαλκίδα- Αθήνα : 17:28

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αθήνα – Οινόη : 16:50

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 90, 611,1684, 1685, 1686.

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη- Αλεξ/λη: 07:11

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αλεξ/λη- Θεσσαλονίκη: 07:25

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αλεξ/λη- Δικαία : 08:03

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Δικαία- Αλεξ/λη :11:32

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 739, 742, 743, IC 85

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη-Φλώρινα :12:23

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2596, 2597, 2598, 2599, 3590, 3591, 3592, 3593, 591

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη – Λάρισα : 15:37

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Λάρισα – Θεσσαλονίκη : 16:45

Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2572, 2573, 2574, 2575, 2576, 2577

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Βόλος- Λάρισα :17:25

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Λάρισα – Βόλος:16:30

Μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλου – Λάρισας: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 886, 887, 888, 889, 562

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Καλαμπάκα -Παλαιοφ/λος:17:32

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Παλαιοφ/λος- Καλαμπάκα: 12:22

Μεταξύ Λειανοκλαδίου- Λαμίας – Στυλίδας – Λειανοκλαδίου: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 6522, 6523, 6524, 6525, 6526, 6527

Μεταξύ Αγ. Αντρέα – Πάτρας – Ρίου – Αγ. Βασιλείου Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 3305, 3306, 3307, 3308, 3309, 4300, 4301, 4302, 4303, 4304.

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αγ. Ανδρέας-Αγ. Βασίλης: 17:30

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αγ. Βασίλειος- Αγ. Ανδρέας: 18:01

Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4426, 4428, 4430, 4432, 4427, 4429, 4431, 4433.

Επίσης, ματαιώνονται τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου-Πάτρα & αντιστρόφως: Λ 09, Λ 11, Λ14 EX

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αεροδρόμιο- Κιάτο: 17:44

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Κιάτο- Αεροδρόμιο: 17:25

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Πάτρα-Κιάτο: 13:50

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Κιάτο-Πάτρα: 19:30

Μεταξύ Αεροδρομίου – Α. Λιοσίων – Αεροδρομίου: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4250, 4252, 4254, 4256, 4258, 4260, 4262, 4264, 4251, 4253, 4255, 4257, 4259, 4261, 4263, 4265

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αεροδρόμιο- Α.Λιόσια: 17:26

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Α.Λιόσια-Αεροδρόμιο: 18:02

Την Κυριακή του Πάσχα ( 24ωρη απεργία)

Ματαιώνονται οι διαδρομές όλων των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου. Κανονικά θα γίνονται οι διαδρομές των τουριστικών και εκδρομικών αμαξoστοιχιών.

Επίσης, σε ότι αφορά το μετρό, δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία με τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ από Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Την Δευτέρα του Πάσχα 06.05.2013 (12ωρη στάση από 00:00 – 12:00)

Μεταξύ Αθηνών – Λειανοκλαδίου – Καλαμπάκας – Θεσσαλονίκης – Αθηνών: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50, IC 52, IC 51, IC 53, IC 55, 1511, 884

Η αμαξοστοιχία IC 54, θα αναχωρήσει μετά την λήξη της στάσης.

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αθήνα-Θεσσαλονίκη: 12:18

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη-Αθήνα: 12:04

Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1530, 1532, 1534, 1536, 1538, 1540, 1542, 1544, 1533, 1535, 1539, 1541, 1543, 1545, 1547, 1549, 1551.

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αθήνα-Χαλκίδα: 12:50

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Χαλκίδα-Αθήνα: 14:28

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 91, 610, 1681, 1682, 1683.

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη-Αλεξ/λη: 16:10

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αλεξ/λη- Θεσσαλονίκη: 15:43

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αλεξ/λη-Δικαία: 14:42

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Δικαία-Αλεξ/λη: 18:22

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 730, 733, 736, 735, 738, IC 81, IC 82, IC 84

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη-Φλώρινα: 12:23

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Φλώρινα-Θεσσαλονίκη: 16:12

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 1590, 1591, 1592, 1593, 1594, 1595, 1596, 1597, 1598, 1599, 2590

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη-Λάρισα: 12:28

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Λάρισα-Θεσσαλονίκη: 14:50

Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 1570, 1571, 1572, 1573, 1574, 1575,

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Βόλο-Λάρισα: 12:25

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Λάρισα-Βόλο 11:30 ( Η αμαξοστοιχία θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης)

Μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλου – Λάρισας: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 561/880, 881, 882, 883, 590.

Μεταξύ Λειανοκλαδίου- Λαμίας – Στυλίδας – Λειανοκλαδίου: Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών : 4522, 4523, 4524, 4525, 4526, 4527, 4528, 4529, 5522, 5523, 5524, 5525

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Λειανοκλάδι-Στυλίδα: 15:15

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Στυλίδα-Λειανοκλάδι: 15:57

Μεταξύ Αγ. Αντρέα – Πάτρας – Ρίου – Αγ. Βασιλείου: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 1300, 1302, 1304, 1306, 1308, 2300, 1301, 1303, 1305, 1307, 1309, 2301

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αγ. Ανδρέας-Αγ.Βασίλειος: 12:30

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αγ.Βασίλειος-Αγ.Ανδρέας: 12:00

Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4400, 4402, 4404, 4406, 4408, 4410, 4412, 4401, 4403, 4405, 4407, 4409, 4411.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου-Πάτρα & αντιστρόφως: Λ 02, Λ 04, Λ 06, Λ 01, Λ 03

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αεροδρόμιο-Κιάτο: 12:44

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Κιάτο- Αεροδρόμιο: 12:25

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Κιάτο-Πάτρα: 15:30

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Πάτρα-Κιάτο: 11:30

Μεταξύ Αεροδρομίου – Α. Λιοσίων – Αεροδρομίου: Ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 4200, 4202, 4204, 4204, 4206, 4208, 4210, 4212, 4214, 4216, 4218, 4220, 4222, 4224, 4201, 4203, 4205, 4207, 4209, 4211, 4213, 4215, 4217, 4219, 4221, 4223, 4225

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Αεροδρόμιο-Α.Λιόσια: 12:11

Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Α.Λιόσια-Αεροδρόμιο: 12:47

Aυτός είναι ο σύντροφος της αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη που την πάτησε με το αυτοκίνητο [εικόνα]


Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην σύντροφος της άτυχης αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη η οποία βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κηφισιά, όταν την πάτησε αυτοκίνητο, το οποίο πιθανότατα οδηγούσε ο πρώην σύντροφος της ή ένας φίλος του.

Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν ποιος μπορεί να το έκανε, ο σύντροφος της άτυχης Νατάσας Λιβάνη έδειξε ένα άλλο άτομο, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του βρισκόταν μαζί τους στο αυτοκίνητο τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με το Star το ιδιο υποστήριξε και ενώπιον του εισαγελέως, καταθέτοντας πως δεν θυμάται τίποτα, πως δεν την σκότωσε εκείνος και ισχυρίστηκε πως υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, όμως θα δικαστεί για οπλοκατοχή.

Την ίδια ώρα, ένας καλός φίλος της αστρολόγου, ο Πάνος Σταμάτης, αποκάλυψε, μιλώντας στον Alpha, ότι η αστρολόγος φοβόταν τον πρώην σύντροφό της και για αυτό ήθελε να ξεκόψει μαζί του.



Η κομπίνα της χρονιάς με τον στόλο των 56 πολυτελών ΙΧ -Τα έκλεβαν και τα πουλούσαν ξανά |


Τέλος στην μεγάλη κομπίνα με τις κλοπές πολυτελών οχημάτων, τη μεταπώληση τους και την παράνομη είσπραξη των ασφάλιστρων από τους ιδιοκτήτες τους έβαλε η ΕΛ.ΑΣ με τη σύλληψη των μελών της σπείρας.

Συγκεκριμένα ηγετικό στέλεχος της σπείρας είναι 48χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, μέσω του οποίου διέθεταν προς πώληση τα «μαϊμού» αυτοκίνητα.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε τρία άτομα ηλικίας 36, 39 και 53 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Παράλληλα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων, ηλικίας 25-65 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης σχετικά με τις ασφάλειες και παράβαση των Νόμων «περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και «περί όπλων».

Πως δρούσε η σπείρα

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, ο οποίος αναζητείται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, έδινε εντολές σε τρίτα άτομα να κλέβουν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργεία-φανοποιεία. Εκεί, άλλα μέλη της οργάνωσης φανοποιοί, είτε παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμό πλαισίου) και τα επέστρεφαν εκ νέου στο κατάστημα του ανωτέρω για πώληση, είτε τα διέλυαν και διέθεταν τμήματά τους για ανταλλακτικά. Σε μερικές περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες πολυτελών οχημάτων δήλωναν ψευδώς ότι τους είχαν κλέψει το αυτοκίνητο, με σκοπό να εισπράξουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες και στη συνέχεια τα διέθεταν στον 48χρονο προς πώληση.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 29-4-2013, ταυτόχρονα σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία, σε τρία (3) συνεργεία-φανοποιεία στους Αγίου Αναργύρους, τις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση και σε κατοικίες μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πενήντα έξι πολυτελή οχήματα με παραποιημένα στοιχεία.
  • Δύο πιστόλια με γεμιστήρες.
  • 223- φυσίγγια πυροβόλων όπλων.
  • Ένα jet ski.

Τριάντα έγχρωμα αντίγραφα, αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή:  iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Προσπάθησε να βγάλει όπλο ο βουλευτής Γερμενής στη συμπλοκή με τον Καμίνη λέει μάρτυρας [video]

Ολο το χρονικό της επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Γιώργο Καμίνη καταγράφει καρέ καρέ αυτόπτης μάρτυρας μπροστά στην κάμερα λέγοντας πως ο Γιώργος Γερμενής είχε μαζί του και περίστροφο.

Σοκ στην Πάτρα: Κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του και έβαζε το γιο του να βιάζει τη μητέρα του

Σοκάρει την τοπική κοινωνία η καταγγελία που έφθασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και αναφέρει την αρρωστημένη δράση ενός πατέρα, αν μπορεί κανείς να τον αποκαλέσει έτσι.

Όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του PatrasTimes, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, φέρεται εδώ και αρκετό καιρό κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο και τις δύο κόρες του, ενώ, όπως καταγγέλλεται, έβαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τον γιο του να βιάζει τη μητέρα του μπροστά του ώστε να τον βλέπει.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ενημερώθηκε για τη δράση του πατέρα και της μητέρας μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα ανηλίκων.

Λίγες ημέρες αργότερα έγινε επώνυμη καταγγελία από την μεγάλη κόρη της οικογένειας, η οποία περιέγραψε στη συνέχεια στους αστυνομικούς αναλυτικά στα όσα φρικιαστικά τους υποχρέωναν να κάνουν ο πατέρας και η μάνα τους.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα ανέφερε χαρακτηριστικά: "Τριανταένα χρόνια στην υπηρεσία τέτοιο περιστατικό δεν έχω ξανασυναντήσει. Μάνα και πατέρας να εξαναγκάζουν σε όργια τα παιδιά τους, τα οποία είναι απερίγραπτα. Δεν μπορώ να τα φανταστεί ούτε ο πιο νοσηρός εγκέφαλος".

Ένταση στο Σύνταγμα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής - Προπηλακισμός του Καμίνη

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο Σύνταγμα, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν για να σταματήσουν τη διανομή τροφίμων που είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή. 

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, απο την αρχή είχε δηλώσει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση και αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος στη Χρυσή Αυγή, για διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.

Για τον λόγο αυτό στο σημείο μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει στο σημείο.

Περίπου 40 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών και έκλεισαν η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας.

Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα γραφεία τους στο σταθμό Λαρίσης.


Καμίνης στον ΣΚΑΪ: Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει

Απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διανομή αγαθών σε άπορους δημότες.


«Το ζήτημα που τίθεται είναι ποιος κυβερνάει αυτή την πόλη... Ο οποιαδήποτε τυχάρπαστος ή η δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή;» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή την κίνηση της Χρυσής Αυγής να επιχειρήσει να μοιράσει «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Έλληνες πολίτες», στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να έχει ζητήσει τη σχετική άδεια.

«Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και ευχαρίστησε την αστυνομία για την παρέμβασή της στην απομάκρυνση του φορτηγού της Χρυσής Αυγής, από το Σύνταγμα. Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε την πόλη όρθια και να εμποδίσουμε την κατάρρευση της εικόνας της», σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. «Κληρονομήσαμε ένα δήμο με χιλιάδες προβλήματα» είπε ο κ. Καμίνης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι με διακριτικότητα και σεβασμό στους ανθρώπους, ο δήμος προσφέρει 9000 γεύματα ημερησίως, ενώ δίνει και 1000 γεύματα σε σχολεία.

«Άλλο η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «η πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη διανομή αγαθών από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε» τονίζοντας ότι «η πλατεία ανήκει στους κατοίκους της. Τις τύχες της τις καθορίζει η δημοτική αρχή».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...