Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Παγίδες κρύβονται στις φορολογικές δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών

Κυριολεκτικά σε "φορο-μέγγενη" βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς... η φετινή φορολογική δήλωση υποκρύπτει «παγίδες» έξτρα φόρων.

Τι ισχύει για περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες;

Πρώτο και κύριο είναι η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, ενώ ακολουθούν τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης και η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων, όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων για τα εισοδήματα (τεκμαρτά ή δηλωθέντα) που απέκτησαν το 2012, ενώ μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα καταβάλλουν και:

1. Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:

- 1% για εισοδήματα από 12.000 – 20.000 ευρώ.

- 2% για εισοδήματα από 20.000 - 50.000 ευρώ.

- 3% για εισοδήματα από 50.000 - 100.000 ευρώ.

- 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Με την υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων (τόκοι από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων) οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012.

2. Το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε:

- 800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

- 650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

- 600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ θα εξακολουθούν να καταβάλλουν οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο.

Από το τέλος εξαιρούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.

Επίσης, εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται 3 έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης εκτιμάται το 65ο έτος της ηλικίας.
star.gr

Συνελήφθη 46χρονη για 16 εμπρησμούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών


Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία αλλά 8 αυτοκίνητα και 6 μοτοσικλέτες είχε κάψει μία 46χρονη στην Καλλιθέα και στα Πετράλωνα. 

Η 46χρονη συνελήφθη χτες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά από πολύμηνη έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η 46χρονη είχε προκαλέσει στις 28-4-2012 τα ξημερώματα, στην περιοχή των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, συνολικά 16 εμπρησμούς με χρήση εύφλεκτου υγρού.

Ειδικότερα, έβαλε φωτιά σε οκτώ ΙΧ αυτοκίνητα και έξι μοτοσικλέτες, τα οποία ήταν σκεπασμένα με προστατευτικά καλύμματα, καθώς και σε αντικείμενα σε χώρο πυλωτής πολυκατοικίας και σε μία ομπρέλα που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο καφετέριας.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενη για εμπρησμούς κατ' εξακολούθηση και διακεκριμένες φθορές.

Αδιανόητο! Οι ληστές είχαν "μαρκάρει" το σπίτι που σκότωσαν τον 30χρονο


Απίστευτο έγκλημα στη Δάφνη! Ένας 30χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στην οδό Φαίδωνος 9.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο βρήκε ο πατέρας του δεμένο και φιμωμένο.

Στην πόρτα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ωστόσο βρέθηκε παραβιασμένο το χρηματοκιβώτιο και γι' αυτό η αστυνομία κάνει λόγο για ληστεία.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του άτυχου νεαρού που εργαζόταν στο δήμο Δάφνης. Αυτήν την ώρα διεξάγεται ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Newsit, οι ληστές είχαν "βάλει στο μάτι" το διαμέρισμα του 2ου ορόφου που έμενε ο άτυχος 30χρονος και όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, είχαν "μαρκάρει" με μπλε μελάνι το δεύτερο κάγκελο, παραπέμποντας έτσι προφανώς στο 2ο όροφο.

Ανάλογο "μαρκάρισμα" είχε και ο αριθμός της οδού έξω από την πολυκατοικία.

Δείτε τι δήλωσαν οι γείτονες στο Newsit

 

Αντίστοιχα "μαρκαρίσματα" βρέθηκαν και στην απέναντι πολυκατοικία.

Έτσι θα γίνουν οι απολύσεις


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, εκτιμήθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2013 μπορεί να έχουν φύγει από το Δημόσιο 4.000 υπάλληλοι.
  Οι ομάδες των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο φαίνεται ότι χωρίζονται ως εξής: Οι επίορκοι για τους οποίους τελεσιδικούν δικαστικές αποφάσεις, οι μονίμως απόντες που θα αντικατασταθούν και αυτοί που θα επιλέξουν να αποδεχθούν μια εθελουσία με κίνητρα που θα ικανοποιούν.

Θρίλερ με τραγικό τέλος για ζευγάρι που γνωρίστηκε στα "Παρατράγουδα"!


Θρίλερ με τραγικό τέλος για ζευγάρι που γνωρίστηκε στα "Παρατράγουδα"!
Γνωρίστηκαν στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, η γνωριμία τους κατέληξε σε γάμο, όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, το τέλος ήρθε με το χειρότερο τρόπο... εκείνος νεκρός και εκείνη κατηγορούμενη.

Πρόκειται για την ιστορία του Παναγιώτη Τσόπελα και της Παναγιώτας Καψή που συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2006 στα Παρατράγουδα. Ο 90χρονος αναζητούσε γυναίκα τονίζοντας ότι διέθετε αρκετά χρήματα "για να την κάνει βασίλισσα". Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η κατά τέσσερις δεκαετίες μικρότερη του γυναίκα και σύντομα ανέβηκαν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ένα σπίτι, ένα οικόπεδο και αρκετά χρήματα πέρασαν στα χέρια της νιόπαντρης, όπως γράφει η Espresso. Λίγο καιρό αργότερα, ο 90χρονος γλιστράει από τις σκάλες και πέφτει στο σπίτι του στην Αμαλιάδα. Στο νοσοκομείο οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η μεταφορά του έγινε με καθυστέρηση και ο Παναγιώτης Τσόπελας καταλήγει πριν υποβληθεί σε εγχείρηση.

Οι συγγενείς του θύματος κινήθηκαν άμεσα κατηγορώντας τη σύζυγό του ότι με τις παραλείψεις της τον εξέθεσε σε κίνδυνο. Οι κατηγορίες οδήγησαν στο δικαστήριο και τελικά η Παναγιώτα Καψή καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Χθες ξανακάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη...

BBC News: Ποια η σχέση του Βατικανού με τη Νο.1 γκέι σάουνα στην Ιταλία;


Σύμπτωση ή απόρροια πρακτικού πνεύματος; 35 εκ. δολάρια πλήρωσε πρόσφατα το τμήμα αποστολικών δραστηριοτήτων του Βατικανού για να στεγάσει τους αξιωματούχους του σε κτίριο που φιλοξενεί επίσης την «Νούμερο 1 γκέι σάουνα της Ιταλίας».

Ο λόγος για το Europa Multiclub, ένα κλαμπ γνωριμιών για γκέι άνδρες το οποίο στεγάζεται σε ιστορικό παλάτσο της Ρώμης, μαζί με άλλα 20 διαμερίσματα τα οποία αγόρασε η Καθολική Εκκλησία το 2008 για στελέχη ενός από τα σημαντικότερα διοικητικά τμήματά της.

Οι εγκαταστάσεις του κλαμπ περιλαμβάνουν τούρκικα χαμάμ, φινλανδικές σάουνες, τζακούζι και χώρους μασάζ, ενώ διοργανώνονται επίσης «γυμνά πάρτι».

Το Βατικανό αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.



Πηγή:  iefimerida.gr

Μήνυσε το Mega ο Βλαστός!


Ο βαρυποινίτης των φυλακών Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός που επιχείρησε πρόσφατα να αποδράσει ανεπιτυχώς, φιλοδώρησε – μέσω του συνηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, το μεγάλο κανάλι με μια μήνυση, συνοδεία αγωγής.

Ο έγκλειστος των φυλακών κατηγορεί το Mega για την προβολή του ερασιτεχνικού video που δείχνει την προσπάθεια του ελικοπτέρου να προσεγγίσει στο προαύλιο της φυλακής, με την αιωρούμενη σκάλα, στην οποία ποτέ δεν κατέφερε να ανέβει! Ο βαρυποινίτης στην αγωγή του κατά του Mega, υποστηρίζει ότι η συνεχής προβολή του video προσβάλει την προσωπικότητά του.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό έχει την υπογραφή τοπικού site και μέσω αυτού, περιήλθε και στην κατοχή του Mega. Φυσικά το ίδιο υλικό αναπαρήχθη, σχεδόν από το σύνολο των καναλιών, καθώς επίσης και από το διαδίκτυο.

Πηγή: enimerosi24.gr

ΚΑΒΑΛΑ: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε!


Οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την νέα Πέραμο Καβάλας, καθώς ένας 43χρονος σκότωσε την 33χρονη σύζυγο του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

 Όπως αναφέρει το kavalawebnews.gr όλα ξεκίνησαν, όταν ο δράστης και αυτόχειρας εισέβαλε στο σπίτι των γονιών της συζύγου του οπλισμένος με μια κυνηγετική καραμπίνα. Στην αρχή πυροβόλησε μια φόρα στον αέρα όμως τη δεύτερη φόρα σημάδεψε τη σύζυγο του και την πυροβόλησε μπροστά σε όλη την οικογένεια.

 Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Ο Άκης αποφάσισε να “δώσει” το ΠΑΣΟΚ!


Από την πρώτη στιγμή που ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στη φυλακή, η… μεγάλη απορία ήταν αν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και… παρ’ ολίγον πρωθυπουργός το 1996, θα επέλεγε να μιλήσει με διευθύνσεις και τηλέφωνα. Κοινώς, “να δώσει” άλλους που ενδεχομένως έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε μια σκανδαλώδη διακυβέρνηση, την οποία διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη.

Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News” (την εφημερίδα του Ομίλου Χατζηνικολάου-Κουρή που συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου) που κυκλοφορεί αύριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται ότι αποφάσισε να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Και να αρχίσει να γίνεται περισσότερο συγκεκριμένος.

“Δεν μπορούσα να αγοράζω υποβρύχια μόνος μου”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του, που εμπλουτίζεται με την επισήμανση ότι στις σχετικές, κρίσιμες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ στις οποίες αποφασίστηκαν οι εξοπλιστικές προμήθειες για τις οποίες διώκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, συμμετείχαν τόσο ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, όσο και άλλοι, κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, και “δείχνει” τον Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι κάποια θέλουν να τον κάνουν “σύγχρονη Ιφιγέναια”, στο βωμό της λαϊκής αντίδρασης για την οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διαχρονικά, για χάρη του οποίου το Κίνημα έφτασε μια ανάσα από τη διάσπαση το 1990, με τα περίφημα γεγονότα του Πεντελικού, παραδέχεται ότι ήταν λάθος του να αγοράσει το διαμέρισμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και τονίζει ότι τον εκβιάζουν με την προφυλάκιση της γυναίκας του, Βίκυς Σταμάτη.


Συνελήφθη ο πρόεδρος της NEOSET


Συνελήφθη στην Παλλήνη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NEOSET, Κωνσταντίνο Αλεξανδράκη για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ.


Το ύψος των οφειλόμενων φτάνει τις 526.840.07 ευρώ.

Αντρόγυνο μετέφερε μαζί με τα παιδιά του και… 53 κιλά χασίς!


Ένα αντρόγυνο από την Αργολίδα συνελήφθη το πρωί στο Καλπάκι κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, να μεταφέρει 53 κιλά χασίς με αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβαιναν τα δυο τους παιδιά ηλικίας 5 ετών και 15 μηνών.

 Μαζί τους συνελήφθησαν ακόμη δύο Έλληνες που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο είχε το ρόλο προπομπού, δηλαδή να ελέγχει το δρόμο για τυχόν αστυνομική παρουσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες φόρτωσαν τους σάκους με το χασίς κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η σύλληψη τους έγινε λίγο αργότερα στην περιοχή Καλπακίου Ιωαννίνων όπου οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών είχαν στήσει μπλόκο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτοπυρπολήθηκε άνδρας στα Βριλήσσια


Τραγωδία το πρωί στα Βριλήσσια, όταν ένας άνδρας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν Έλληνας, αυτοπυρπολήθηκε στην οδό Αναπαύσεως.


Στο σημείο του τραγικού περιστατικό έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δεν έχουν  γίνει γνωστά τα στοιχεία του άνδρα, ούτε και η αιτία που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ Ομογενή στην Αργυρόκαστρο Αλβανοί ληστές

Νέο θύμα ληστείας μεταξύ των ομογενών στην Αλβανία. Ο 76χρονος Παντελής Μαγκλάρας, κάτοικος του ελληνικού μειονοτικού χωριού Βοδίνο νομού Αργυροκάστρου, έχασε τη ζωή του στη μάχη με τους ληστές για την υπεράσπιση του σπιτιού του. Την προσπάθεια του συνέχισε η 70χρονη σύζυγός του, η οποία έμεινε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικές κακώσεις.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ύποπτοι κατά την αστυνομία είναι δύο Αλβανοί νεαροί, οι οποίοι εργάζονταν τελευταία στο χωριό. Το περιστατικό τόνωσε περισσότερο το φόβο μεταξύ των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Τελευταία πλήθυναν τα κρούσματα ληστειών, ιδιαίτερα κατά των περιουσιών των Ελλήνων μειονοτικών. Οφείλεται στο γεγονός ότι κάτοικοι των ελληνικών κοινοτήτων είναι οι υπερήλικοι, ή επειδή οι ληστοσυμμορίες γνωρίζουν ότι πολλά σπίτια Ελλήνων είναι κλειστά, λόγω της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Πηγές από την αστυνομία Αργυροκάστρου αποδίδουν την αύξηση τελευταία των ληστειών στην επιστροφή πολλών Αλβανών μεταναστών από Ελλάδα. Η αστυνομία, μάλιστα δείχνει αδύναμη στην αντιμετώπιση του κύματος ληστειών, τόσο λόγω της αύξησης του αριθμού τους, όσο και επειδή δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το προερχόμενο από την Ελλάδα νέο αίμα ληστών.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΣΟΚ στη Πάτρα: Έκοβε τις φλέβες του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών!

​Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της περιοχής της Αγυιάς στην Πάτρα και οι διερχόμενοι οδηγοί από την οδό Νοταρά, όταν είχαν μπροστά τους έναν νεαρό άνδρα να έχει πάρει ένα αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να κόψει τις φλέβες του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 σήμερα το απόγευμα κοντά σε σούπερ-μάρκετ λίγο πιο μακριά από το γήπεδο της Παναχαϊκής και άμεσα οι περαστικοί, που έβλεπαν τον νεαρό να είναι γεμάτος αίματα, ενημέρωσαν τόσο το ΕΚΑΒ όσο και την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Ο νεαρός διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον, όπου και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Αφγανό, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προσπαθήσει να αυτοτραυματιστεί
Πηγή: PatrasTimes

Reuters: Η Ελβετία δέσμευσε 10 εκατ. φράγκα του Τσοχατζόπουλου


Οι Αρχές της Ελβετίας πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 8,2 εκατ. ευρώ) τα οποία συνδέονται με τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο και ερευνούν αν άτομα στην Ελβετία τον βοήθησαν σε ξέπλυμα χρήματος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της, η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας ερευνά πολλές καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος που αναφέρθηκαν από τις τράπεζες μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού πέρυσι.

Δύο συλλήψεις σε κατάληψη στο Χαλάνδρι


Ένας 28χρονος και 21 χρονος συνελήφθησαν το πρωί σε κτίριο που τελεί υπό κατάληψη, επί των οδών Ηρώδου Αττικού και Θρασυβούλου στο Χαλάνδρι, μετά από αίτημα που υπέβαλλε εκπρόσωπος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς το κτίριο αποτελεί κληροδότημα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από έρευνα στο κτίριο βρέθηκε ένα αντίγραφο της προκήρυξης για ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο ‘The Athens Mall’ και διάφορες σημειώσεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ο Λάκης Γαβαλάς στο δικαστήριο και πίσω στον Κορυδαλλό


Σχεδόν έναν χρόνο μετά την προφυλάκισή του ο μόδιστρος και επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του Νότα, κάθισαν την Παρασκευή στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας για να δικαστούν, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο η δίκη δεν ξεκίνησε καν· διεκόπη λόγω ωραρίου και θα επαναληφθεί την Τρίτη 23 Απριλίου. Οι δυο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Εφετείο από τον Κορυδαλλό όπου κρατούνται, συνοδευόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης οι δυο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς να κάνουν καμία δήλωση.

DNA αλόγου σε 10.420 κιλά κρέας στον Πειραιά


Από τους εντατικούς ελέγχους, των ελεγκτών τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που γίνονται ενόψει και του Πάσχα, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στην ποσότητα των 10.420 κιλών κρέατος Ρουμανίας, που είχαν κατασχέσει στις 05/04/2013, ως ακατάλληλο για κατανάλωση.

Η ποσότητα του κρέατος που ήταν σε τρείς παρτίδες και είχε κατασχεθεί σε ψυκτικές αποθήκες, εξετάστηκε από ελληνικό εργαστήριο, διαπιστευμένο από την Γερμανία.

Όπως αναφέρει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, η πρώτη παρτίδα ήταν 211 χαρτοκιβώτια συνολικού βάρους 4.708 κιλών κατεψυγμένου βοείου κρέατος, η δεύτερη 47 χαρτοκιβώτια συνολικού βάρους 1.064 κιλών κατεψυγμένου κρέατος αλόγου και η τρίτη 304 χαρτοκιβώτια βοείου κατεψυγμένου κρέατος συνολικού βάρους 4.648 κιλών.

Ο Στέφανος Χρήστου, αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, δήλωσε: «Προκειμένου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό ενόψει και του Πάσχα οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς».

Σε απολογία καλούν Έλληνες ανακριτές 13 πρώην στελέχη της μητρικής Siemens

Siemens logo
Siemens logo (Photo credit: Wikipedia)
Του Παναγιώτη Στάθη

Δεκατρία πρώην στελέχη της μητρικής Siemens καλούνται για πρώτη φορά απολογία από τους Έλληνες ανακριτές, για συμμετοχή στην υπόθεση των «μαύρων» ταμείων.

Οι εφέτες ανακριτές Μαρία Νικολακέα, Ιωάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας έστειλαν κλήσεις στον πρώην πρόεδρο της Siemens, δυο άλλοτε μέλη του κεντρικού συμβουλίου και υψηλόβαθμα στελέχη του τηλεπικοινωνιακού τομέα, της περιόδου 1998-2004 .

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία και αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού αλλά και τις επεκτάσεις της, η οποία φέρεται να προκάλεσε μεγάλη ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Όλοι καλούνται να απολογηθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο και, αν δεν εμφανιστούν, τότε οι δικαστές θα προχωρήσουν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Αυτός είναι ο Ρώσος κροίσος που αγόρασε τον Σκορπιό

Η περιουσία του φτάνει τα 10 δισ. δολάρια, είναι στη λίστα του Forbes με τους 80 πλουσιότερους ανθρώπους φέρεται να είχε το 10% της τράπεζας Κύπρου και είναι ο νέος ιδιοκτήτης του νησιού του Ωνάση.

Ο 47χρονος Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης βιομηχανίας λιπασμάτων και της Μονακό

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Ριμπολόβλεφ είναι ο αγοραστής του θρυλικού νησιού και η αγορά έχει ήδη συντελεστεί, μέσω μιας αρκετά πολύπλοκης διαδικασίας που «εμπλέκει» νομικά και επιχειρηματικά αρκετό κόσμο στην Κύπρο, στις Βρυξέλλες, στη Γενεύη και στο Λουξεμβούργο.

Το παρασκήνιο για το πέρασμα του Σκορπιού στα χέρια του αμφιλεγόμενου Ριμπολόβλεφ είναι μεγάλο. Καταρχήν, η συμφωνία έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που για τον κροίσο είναι μάλλον σύνηθες: η πανέμορφη μεγάλη του κόρη, η 24χρονη Γιεκατρίνα, είχε σχετικά πρόσφατα αγοράσει ένα απίστευτο διαμέρισμα στο Μανχάταν έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανήκε πριν στον πρώην πρόεδρο της Citigroup, Σάνφορντ Βάιλ. Οπότε, τα πάνω από 100 εκατ. ευρώ για ένα νησί με την ιστορία και τις ομορφιές του Σκορπιού δεν θα πρέπει να ξενίζουν κανένα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγινε σαφές πως ολοκληρώθηκε η αγοροπωλησία στα «κέντρα» των συγκεκριμένων εξελίξεων με την πρόσφατη -μεσούσης της κυπριακής κρίσης- αλλαγή διοικητικών συμβουλίων στις εταιρείες «Αριστοτέλης» και «Αριστείδης» οι οποίες ελέγχουν τις εταιρείες «Μυκήνες» και «Αγαμέμνων» στις οποίες ανήκουν τα δύο νησιά.

Η όλη, δε, διαδικασία κινήθηκε μέσω του πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου «Γιώργος Κωστακόπουλος και Συνεργάτες», το στέλεχος του οποίου Νίκος Κορογιαννάκης ταξίδεψε αρκετές φορές από τις Βρυξέλλες στη Γενεύη για να ολοκληρώσει την συμφωνία.

Στη συμφωνία, σύμφωνα με την «Καθημερινή», φέρεται να εμπλέκεται και το γνωστό δικηγορικό γραφείο της Κύπρου που ανήκει στον Ανδρέα Νεοκλέους, δικηγόρο που πρόσφατα κατηγόρησε τους Ολλανδούς για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Ο Νεοκλέους έχει επίσης δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλές και, μάλιστα, κατά σύμπτωση στο ίδιο κτίριο με τον Κωστακόπουλο. Δεν ήθελε, λοιπόν, και ...πολύ να προκύψει η συνεργασία των δύο γραφείων, από τη στιγμή που ο πωλητής ήταν ελληνικής καταγωγής και ο αγοραστής είχε σημαντικά συμφέροντα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρόσωπα που απαρτίζουν πλέον τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που πουλήθηκαν από την πλευρά Ωνάση αποτελούν συνεργάτες του ίδιου του Νεοκλέους.
Enhanced by Zemanta

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Άφησαν προκήρυξη,στην Καισαριανή μέσα σε στικάκι


Άγνωστοι τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση και ενημέρωσαν ότι έχουν αφήσει προκήρυξη σε στικάκι στην περιοχή της Καισαριανής.

English: This is a hardware based USB keylogger.
 (Photo credit: Wikipedia)
Το τηλεφώνημα ενημέρωνε την αστυνομία πωςστην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή, κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη υπάρχει ένα USB στικ μέσα στο οποίο βρίσκεται μία προκήρυξη.

Οι άνδρες της αστυνομίας πήγαν στην οδό Αναξαγόρα, εντόπισαν το στικάκι και πλέον αναμένεται να το ανοίξουν και να δουν ποιο χτύπημα αφορά η προκήρυξη.

Αναμένεται ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Enhanced by Zemanta

ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΟΡΓΙΟ με τις αξονικές τομογραφίες σε όλη την Ελλάδα



Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η υπόθεση με τους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αξονική τομογραφία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. 

Σύμφωνα με το Έθνος, νοσοκομεία του κέντρου και της περιφέρειας υποβάλλουν σωρηδόν ασθενείς σε αξονική.

Την πρώτη θέση στη λίστα των εξετάσεων κατέχει το «Ασκληπιείο» της Βούλας, όπου το 43% των ασθενών υποβλήθηκαν σε αξονική τομογραφία. Ακολουθούν τα νοσοκομεία Βόλου, Λάρισας και Φιλιατών (42%) και τα νοσοκομεία Τρικάλων (41%), Χαλκιδικής (40%), Αγρινίου (39%) και Ρεθύμνου (38%). Στον αντίποδα, πολύ πιο χαμηλά ποσοστά παρουσιάζουν νοσοκομεία πρώτης γραμμής, όπως το «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης (19%), το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου (26%) και το «Αττικόν» (28%). Κοντά στο 30% βρίσκονται και άλλα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης (30%), το Πανεπιστημιακό της Λάρισας (31%) και το «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης (31%), ενώ το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει ποσοστό 34%.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τεράστια ποσά επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων από δαπανηρές εξετάσεις, που διενεργούνται χωρίς προφανή λόγο. Ωστόσο ενδεχομένως και οι γιατροί πλέον να θεωρούν σε πολλές περιπτώσεις όλο και πιο επιβεβλημένη εξέταση την αξονική, για να αποκλείσουν άλλες παθήσεις ή ασθένειες που δεν μπορούν να διαγνωστούν με διαφορετικό τρόπο.

Πραγματοποιήθηκαν 322.805 αξονικές τομογραφίες

Τα στοιχεία των αξονικών τομογραφιών που έγιναν το 2012 σε 47 δημόσια νοσοκομεία πάντως είναι αποκαλυπτικά. Στα 47 νοσοκομεία που αξιολογήθηκαν, πραγματοποιήθηκαν πέρυσι συνολικά 322.805 αξονικές τομογραφίες. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τον πληθυσμό της Πάτρας και της Λάρισας!

Στη χώρα μας πραγματοποιούνται ετησίως 320 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (123,8). Χαρακτηριστικό είναι ότι η αναλογία στην Αυστρία είναι μόλις 145 προς 1.000, στη Δανία 105, στη Γαλλία 145, στη Γερμανία 117, στην Ολλανδία μόλις 66 και στην Ισπανία 82,8 ανά 1.000 κατοίκους. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο λόγω της απουσίας πλαισίου για τη λειτουργία αξονικών και μαγνητικών τομογράφων στη χώρα μας. Ο τομέας αυτός γνώρισε μία «έκρηξη» την τελευταία δεκαετία. Το 2005, αναλογούσαν 25 αξονικοί ανά εκατομμύριο πληθυσμού και το 2010 η αναλογία διαμορφώθηκε στο 34,3 ανά εκατομμύριο (22,6 ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ)

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Συνελήφθη Γερμανός για παράνομη διακίνηση χρυσού και ασημιού


Ένας Γερμανός πολίτης, ηλικίας 31 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με την κατηγορία της διακίνησης 8,5 κιλών χρυσού και της κατοχής 300.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enet.gr από πηγές του ΣΔΟΕ, ο ίδιος εμπλέκεται στη διακίνηση 470 κιλών ασημιού με πλαστά εταιρικά έγγραφα που εντοπίστηκε σε φορτίο cargo της Λουφτχάνσα, στο ελληνικό αεροδρόμιο.

«Αργά αλλά σταθερά βήματα» για να κλείσει το θέμα των «κόκκινων» δανείων



Tα ενήμερα δάνεια, το ύψος του επιτοκίου της περιόδου χάριτος αλλά και της αξίας των ακινήτων που θα αφορά η νέα ρύθμιση για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε το βράδυ της Πέμπτης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

Όπως σχολίασαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη του υπουργείου, «γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα προκειμένου να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν διότι μπορεί να μην αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, πλην όμως η εκκρεμότητα γύρω από το θέμα επηρεάζει όχι μόνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά συνολικά την οικονομία μας». Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ώστε να προχωρήσει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι αν και ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, η κυβέρνηση πιέζει την τρόικα ότι θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των «κόκκινων δανείων» λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία μας.

Η τρόικα φέρεται να ζητά να μην είναι σταθερό το επιτόκιο της περιόδου χάριτος στο 1,5%, όπως αρχικά πρότεινε το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά να ακολουθεί το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στην χρονική διάρκεια της περιόδου χάριτος για τους δανειολήπτες που θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στα 4 χρόνια (48 δόσεις), στα κριτήρια για την ένταξη στις ρυθμίσεις με εκτίμηση της συνολικής περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη (κινητής και ακίνητης περιουσίας) καθώς και στο ύψος του ανεξόφλητου δανείου το οποίο θα αφορά η ρύθμιση, ενώ στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μόνο ενήμερα δάνεια για πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, τρόικα και κυβέρνηση συμφωνούν στο ύψος του ποσού ακίνητης και κινητής περιουσίας που θα μπορούν να έχουν όσοι εντάσσονται στις ρυθμίσεις. Το ποσό αυτό να είναι μικρότερο των 300.000 ευρώ, ενώ για το ύψος του ανεξόφλητου δανείου αυτό να μην ξεπερνά τις 125.000 ευρώ, δηλαδή 5 φορές περισσότερο από το εισόδημα του δανειολήπτη.

Τέλος, η ελληνική πλευρά φέρεται να εμμένει στη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των δανειοληπτών που θα ευνοηθούν από τις ρυθμίσεις, καθώς οι μισθοί δεν πρόκειται να αυξηθούν σύντομα, ενώ η ανεργία ολοένα μεγεθύνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του εισοδηματικού κριτηρίου είναι ένα ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης (εφόσον η μηνιαία δόση στην διάρκεια των 4 ετών δεν αφορά μόνο την πληρωμή τόκων αλλά και μέρος του ανεξόφλητου κεφαλαίου του δανείου).

ENET.GR

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ: Προηγείται η ΝΔ - ΟΛΑ τα ποσοστά


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, καταγράφει το βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 28,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 11% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ επίσης με 6,5% και τέλος το ΚΚΕ με 5,5%.

Στην παράσταση νίκης αποτυπώνεται προβάδισμα για τη ΝΔ με 45% έναντι 43% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάλληλος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 26%.

"Κανένας" απαντά το 31% των ερωτηθέντων.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης με ποσοστό 43%, ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ με 39%, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με 36%, η Αλέκα Παπαρήγα με 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, ο Πάνος Καμμένος με 22% και τέλος ο Ν. Μιχαλολιάκος με 15%.

Όσον αφορά στη γνώμη για την Ε.Ε. και το ευρώ, μόλις το 31% των ερωτηθέντων έχει θετική και το 66% αρνητική.

Oμαδικός βιασμός 13χρονης από 29 άνδρες!


Σοκάρει το δημοσίευμα της τουρκικής Μιλιέτ, σύμφωνα με το οποίο μία 13χρονη από το Γκιολτσούκ της Τουρκίας, έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 29 άνδρες! Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ανήλικη κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους άνδρες, εκ των οποίων και ένας αστυνομικός.

Έπειτα από έρευνες, που ξεκίνησαν χάρη στην πρωτοβουλία της καθηγήτριάς της, εντοπίστηκαν οι δράστες, ενώ οκτώ από αυτούς συμπεριλαμβανομένου και του αστυνομικού συνελήφθησαν. Το νεαρό κορίτσι, το οποίο φοβόταν να μιλήσει για την επίθεση καθώς δεχόταν απειλές από τους βιαστές της, βρίσκεται υπό ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.
Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη λίγες εβδομάδες μετά την ανάλογη υπόθεση ομαδικού βιασμού 12χρονης από 26 άνδρες στην περιοχή Μαρντίν της Τουρκίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνες οι σεξουαλικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 400% στην χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια. Το 2011 καταγράφηκαν 33.000 καταγγελίες επιθέσεων, ενώ το 2008 είχαν καταγραφεί 8.000. Ωστόσο, όπως φαίνεται η τουρκική δικαιοσύνη θυμίζει…Ινδία, μια και οι 23 από τους 26 άνδρες που είχαν συλληφθεί για τον βιασμό της 12χρονης αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι να ξεκινήσει η δίκη. Το κορίτσι, μάλιστα, έγραψε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας του: «Δεν έχετε κόρη; Τι θα κάνατε αν η κόρη σας πάθαινε αυτό που έπαθα εγώ; Όλοι οι ένοχοι είναι ελεύθεροι. Τι θα απογίνω;»

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τους 23 ενόχους σε ποινή φυλάκισης από ένα έως έξι χρόνια, καθώς οι ένοχοι υποστήριξαν ότι η ανήλικη είχε συναινέσει στην σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση αυτή και έδωσε εντολή για επανάληψη της δίκης.

Εννέα συλλήψεις για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο


Συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εννέα (9) ημεδαποί για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Αναλυτικά:

1. Συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 66, 69 και 70 ετών, διευθύνοντες σύμβουλοι ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 12.721.895,50 ευρώ.

2. Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, 39χρονος ημεδαπός, πρώην διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 4.450.401,01 και μη καταβολή εισφορών στο Ι.Κ.Α. ύψους 357.738,19 ευρώ.

3. Συνελήφθη στο Παγκράτι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Παγκρατίου, 57χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 2.363.992,82 ευρώ.

4. Συνελήφθη στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κολωνού, 64χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας ειδών ένδυσης-υπόδησης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 646.209,42 ευρώ.

5. Συνελήφθη στην Αίγινα, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αίγινας, 43χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 266.399,02 ευρώ.

6. Συνελήφθη στο Παγκράτι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Παγκρατίου, 62χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 198.956,50 ευρώ.

7. Συνελήφθη στο Παγκράτι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Παγκρατίου, 50χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 184.389,54 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Spiegel: Οι ναζί κατέστρεψαν την Ελλάδα όσο καμία άλλη χώρα

Για το θέμα φιλοξενείται σήμερα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα TagesSpiegel του Βερολίνου. Ο αρθρογράφος περιγράφει με συγκεκριμένους αριθμούς τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

«Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα.

130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».

Στο άρθρο περιγράφεται το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:

Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραιτηθεί από τις αξιώσεις, τότε στην Ελλάδα θα προκαλούνταν κύματα αγανάκτησης. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις του με τη Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο αποκατέστησε τελευταία, ζητώντας της δισεκατομμύρια ευρώ.

Η άποψη ότι με αυτό το ποσό θα μπορούσε να ξεπληρώσει η χώρα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους της είναι ελκυστική, αλλά ελάχιστα ρεαλιστική. Τη στιγμή μάλιστα που όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες διεκδίκησης αποζημιώσεων με αγωγές Ελλήνων ενώπιον γερμανικών, ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων, έχουν αποτύχει.

Δεν είναι ρεαλιστική ιδέα

Η ελληνική κυβέρνηση σπρώχνει μακριά αυτό το ευαίσθητο θέμα. Μετά το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει την άποψη των νομικών του κράτους. Θα κρατήσει σε μάκρος η υπόθεση, καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

«Οχι» και από τον Σόιμπλε

Σήμερα δια στόματος Σόιμπλε το Βερολίνο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο ζήτημα, μετά την πρόσφατη ανακίνηση των αξιώσεων.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε μέσω της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Τι ζητάει η Ελλάδα

Το άκρως εμπιστευτικό πόρισμα στο οποίο κατέληξε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μιλά για πολεμικές αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων που οφείλει να καταβάλει το Βερολίνο στην Αθήνα, για το κατοχικό δάνειο αλλά και τις απώλειες που είχε η χώρα κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Το σύνολο των αποζημιώσεων (162 δισ. ευρώ) θα μπορούσε να είναι αρκετό για να λύσει το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, αλλά η ελληνική κυβέρνηση διστάζει να «ανοίξει καβγά» με τον βασικό δανειστή της.

H διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναδημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Οσα μας χρωστά η Γερμανία» από «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», φέρνοντας έτσι το θέμα στην επιφάνεια και στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναδημοσιεύει το Spiegel, η έκθεση βασίζεται σε 761 τόμους από αρχειακό υλικό, μεταξύ αυτών συμφωνίες, νομοθετικά κείμενα και δικαστικές αποφάσεις. Βέβαια, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται απρόθυμη να εγείρει αξιώσεις και να χαλάσει τις σχέσεις της με το Βερολίνο. Την άποψη αυτή όμως δεν συμμερίζεται η ελληνική κοινή γνώμη.



Enhanced by Zemanta

Φρενίτιδα με τις λίρες. Ακόμη και φθαρμένες τις αγοράζουν οι Ελληνες


Αυξημένη είναι η ζήτηση, το τελευταίο διάστημα, για χρυσές λίρες που, όμως, φαίνεται να παρουσιάζουν έλλειψη, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή λίρες «του κουτιού», αλλά μόνο με μικροφθορές.

Από το πρωί σήμερα έχουν επισκεφτεί την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 150 άνθρωποι για να αγοράσουν ή να πουλήσουν χρυσές λίρες.

Το ενδιαφέρον για τις λίρες φαίνεται πως έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που τις επιλέγουν ως επένδυση, ενώ υπάρχει και κόσμος που ρευστοποιεί λίρες για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αυτή τη στιγμή άφθαρτες χρυσές λίρες, αλλά μόνο λίρες με μικροφθορές (π.χ. γδαρσίματα). Αυτό δεν επηρεάζει την αξία του χρυσού, αλλά τη νομισματική αξία κάθε λίρας.

Η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας από την ΤτΕ είναι αυτή τη στιγμή 317 ευρώ/λίρα, ενώ, εάν κάποιος θέλει να μετατρέψει πάνω από 10.000 ευρώ σε λίρες, τότε θα κληθεί να πληρώσει κάθε λίρα 337 ευρώ, ενώ θα του ζητηθούν και μία σειρά από δικαιολογητικά.

Η τιμή στην οποία η ΤτΕ αγοράζει τις χρυσές λίρες σήμερα είναι 262,88 ευρώ/λίρα.

Συγκριτικά, εάν υπήρχαν προς διάθεση άφθαρτες λίρες, η τιμή πώλησης της λίρας από την ΤτΕ θα ήταν 326 ευρώ και η τιμή αγοράς κάθε λίρας από την Τράπεζα 271 ευρώ.

Την τελευταία διετία, η τιμή της χρυσής λίρας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 100 ευρώ.

Μάλιστα, η ζήτηση για χρυσές λίρες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη μέχρι τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, εν συνεχεία επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα και παρουσιάζει αναζωπύρωση το τελευταίο διάστημα. Πηγή Ημερησία

DNA και τρίτου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων ταυτοποιήθηκε στο λευκό βαν


Συμμορία στην φυλακή, αλλά και έξω από αυτοί ήταν οι κακοποιοί που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων, αφού τρεις από αυτούς είναι οι δράστες της ληστείας στην Κόρινθο και τις δολοφονίας 25χρονης κοπέλας στην Εθνική οδό.

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως στο λευκό βαν VW Transporter, το οποίο εντοπίστηκε στις 7 Απριλιου στη Μάνδρα Αττικής εντοπίστηκε και ταυτοποπιήθηκε γενετικό υλικό τριών καταζητούμενων δραπετών. Πρόκειται για τους Kupa Ilir (αριστερά στη φωτο), Kola ή Kolia ή Golia ή Marko Marian ή Eduart ή Marjan ή Zan ή Jan (στο κέντρο της φώτο) και Cala Klement (δεξιά στη φώτο).


Στοιχεία σοκ: Ρεκόρ ανεργίας 27,2% τον Ιανουάριο

Στο 27,2% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2013, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ)

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, όπου αυξήθηκε σε 59,3% από 51% που ήταν τον Ιανουάριο του 2012. Ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-34, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 34,2% από 29%, και 35-44, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 23,5% από 18,2%.

Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτει πως οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 281.048 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (+26,3%) και κατά 95.709 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (+7,6%) και ανήλθαν στα 1.348.742 άτομα.

Αντίστοιχα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 270.629 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (-7,0%) και κατά 11.653 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (-0,3%) και διαμορφώθηκαν σε 3.617.771 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 878 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μηδενική μεταβολή) και κατά 535 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (μηδενική μεταβολή) και διαμορφώθηκαν σε 3.346.423 άτομα.

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 31,4% από 25,4% τον ίδιο μήνα του 2012, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε σε 23,9% από 18,6%.

Κόντρα Σόιμπλε - Αβραμόπουλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις- "Η Διεθνής Δικαιοσύνη θα τις κρίνει"


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε τις δικές του… προειδοποιήσεις αναφορικά με το θέμα που έχει ανακινηθεί σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που αξιώνει η Ελλάδα από τη Γερμανία. Άμεση απάντηση στον Σόιμπλε έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα να πάρει τις πολεμικές αποζημιώσεις που αξιώνει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, με τις δηλώσεις του να αναδημοσιεύει η  Deutsche Welle, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει οι Έλληνες να οδηγούνται σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θεωρώντας ως ανεύθυνες τις δηλώσεις περί αποζημιώσεων. Παράλληλα, επέμεινε στο ίδιο… μοτίβο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία.

Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία.

Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων.

Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού», αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Θρίλερ με την 23χρονη: Συνελήφθη η αδερφή και ένας φίλος της


Νέα εξέλιξη παίρνει η υπόθεση της 23χρονης καλλονής από τη Νέα Μάκρη που βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένη και νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην εντατική. 

Στον εισαγγελέα έχει οδηγηθεί η αδελφή της κοπέλας και ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο για ψευδομαρτυρία και για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σύμφωνα με το star. Διευκρινίζεται ότι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό αλλά για ψευδή κατάθεση.
Έχει εκδοθεί ακόμη ένταλμα σύλληψης για έναν φίλο της 23χρονης Φαίης που αναζητά η αστυνομία από το Σάββατο.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ η 23χρονη Φαίη Μπάχλα βρισκόταν σπίτι της στη Νέα Μάκρη με την άρρωστη μητέρα της, τον πατέρα της, την οικιακή βοηθό που προσέχει τη μητέρα, την 27χρονη αδελφή της και τον άνδρα της.

Τότε η 23χρονη καλλονή δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον φίλο της που αναζητήται και βγήκε από το σπίτι.


newsbomb.gr

Απόδραση από ΑΤ τον Άγιο Δημήτριο Αττικής, με ριφιφί


Άνοιξαν τρύπα στα κρατητήρια, πέρασαν σε μια αποθήκη που δεν χρησιμοποιούνταν και από εκεί έφυγαν ανενόχλητοι.

Η απόδραση των τριών ποινικών κρατουμένων, αφρικανικής καταγωγής, από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, έγινε τα ξημερώματα.

Οι δραπέτες αναζητούνται.

Σύλληψη ατόμου με τατουάζ της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε σε αστυνομικό


Η αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Τετάρτης άτομο που έφερε τατουάζ της Χρυσής Αυγής και οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικό που επιχείρησε να τον ελέγξει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο 30χρονος συνελήφθη στις 9.30 το βράδυ στη γωνία των οδών Χρ. Σμύρνης και Λαμπράκη στη Νίκαια όταν στα πλαίσια ελέγχου "αντιστάθηκε και βιαιοπράγησε κατά αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ."

Πηγή και φωτό: enet.gr

Μαθητές πληρώνουν το ενοίκιο και βρίσκουν δουλειά σε οικογένεια στο Τυμπάκι

Μάθημα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς έδωσαν τα παιδιά του εσπερινού γυμνασίου και λυκείου Τυμπακίου με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους πριν μερικές μέρες, απέναντι σε μία οικογένεια που βρέθηκε στα νύχια της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας.

Μαθητές και καθηγητές δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στις αγωνιώδης προσπάθειες μίας οικογένειας να μη βουλιάξει, βασανισμένη από την ανεργία και την έλλειψη των βασικών αγαθών. Η οικογένεια αυτή υπό την απειλή της έξωσης, αφού δεν υπήρχε ούτε δουλειά και άρα ούτε λεφτά για το ενοίκιο του σπιτιού, έβλεπε το μέλλον να ανοίγεται μπροστά της σκοτεινό και αβέβαιο.

Η οικογένεια βρέθηκε, κυριολεκτικά, στο δρόμο και χωρίς δουλειά για κανένα από τα μέλη της. Έτσι τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, αφού ενημερώθηκαν για τη δραματική οικονομική κατάσταση της οικογένειας από το Τυμπάκι, φρόντισαν να συγκεντρώσουν χρήματα με τα οποία πλήρωσαν το πρώτο ενοίκιο του σπιτιού ενώ παράλληλα φρόντισαν να βρουν ακόμα και δουλειά στη μητέρα της οικογένειας προκειμένου να μπαίνει στο σπίτι ένα μικρό εισόδημα και να εξασφαλίζεται έτσι, τουλάχιστον, ένα πιάτο φαγητό.

Η περίπτωση έγινε γνωστή ενώ παράλληλα μικροί και μεγάλοι φρόντισαν να υπάρξει μία διακριτικότητα γύρω από το όνομα της ταλαιπωρημένης οικογένειας που βρέθηκε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Ένα μπράβο είναι λίγο για αυτά τα παιδιά που στήριξαν με αξιοθαύμαστο τρόπο αυτή την οικογένεια, ωστόσο είναι και χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει πλέον στην περιοχή μας. Τα φαινόμενα αυτά έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται και πολλές φορές ο κόσμος αυτός δεν έρχεται από υπερηφάνεια και από αξιοπρέπεια να ζητήσει βοήθεια από τους διάφορους φορείς που υπάρχουν, προσπαθούν να το παλέψουν αλλά είναι πολύ δύσκολο. Τα βιβλιάρια απόρων αυξάνονται συνεχώς στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Φαιστού, κατέληξε η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη.
prismanews.gr

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά


Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο φοιτητών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

Οι 7 συνελήφθησαν κατά την αποχώρηση τους από το ΠΑ.ΠΕΙ. Όταν εντοπίστηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να επιβαίνουν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Αφού προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, αναγνωρίστηκαν από φοιτητές που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η "Συμμορία των 3" εκβίαζε επιχειρηματία με το ΣΔΟΕ και άρπαξε 200.000 ευρώ


Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε απάτη και απόπειρα εκβίασης συνελήφθησαν στην Αττική μία 52χρονη, ένας 68χρονος και ένας 49χρονος.

Ειδικότερα, στις 4 Απριλίου επιχειρηματίας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει ώστε να αποτραπεί έρευνα του ΣΔΟΕ για καταγγελία η οποία, όπως επικαλέστηκε, εκκρεμεί σε βάρος του.

Στα τέλη Μαρτίου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχτηκε να συναντήσει την 52χρονη και τον 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, οι δύο τελευταίοι, αφού «επιβεβαίωσαν» την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε «γνωστούς» τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες.

Μετά από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, το ποσό μειώθηκε στις 200.000 ευρώ και ορίστηκε συνάντηση για την καταβολή του στις 9 Απριλίου.

Σε ταυτόχρονες, ωστόσο, αστυνομικές επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν στην Πολιτεία η 52χρονη και ο 68χρονος, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και σε έρευνες στα σπίτια τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία, υπεύθυνες δηλώσεις οικονομικών συναλλαγών, φωτοαντίγραφα και πρωτότυπες τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων.

Επίσης, φωτοαντίγραφα Αστυνομικών Δελτίων Ταυτοτήτων και σημειώσεις με χρηματικά ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο πρόσκλησης από το ΣΔΟΕ για προσκόμιση Βιβλίων-Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ στο σπίτι της ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και 9 κροτίδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή ή εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αστυνομικός και μετανάστης εκβίαζαν ... μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος 28χρονου αστυφύλακα που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ενός 41χρονου Σύριου, καθώς επιχείρησαν να εκβιάσουν 35χρονο Ιρακινό, υπάλληλο καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός είχε μεταβεί την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο συγκεκριμένο όπου εργάζεται ο 35χρονος και δηλώνοντάς του την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, χωρίς διαταγή και εκτός αρμοδιότητας της υπηρεσίας του.

Χθες το μεσημέρι, μαζί με τον 41χρονο Σύριο, μετέβησαν εκ νέου στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, εκβιαστικά απαίτησαν αρχικά 7.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια 2.000 ευρώ, με την προϋπόθεση της καταβολής των χρημάτων ώς το βράδυ.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν χθες βράδυ, όταν μετέβησαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν μέσα σε φάκελο από τον 35χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.

Στο σπίτι του αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα έγγραφο-υπόδειγμα υπηρεσιακού οχήματος, ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και μία εκτύπωση από την ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ. για Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απόπειρα εκβίασης από κοινού, την παθητική δωροδοκία, την υπεξαίρεση στην υπηρεσία και την παράβαση καθήκοντος.

Θρήνος στην Ηγουμενίτσα: Αυτοκτόνησε 17χρονος από ερωτική απογοήτευση


Συγκλονισμένη είναι η Ηγουμενίτσα από την αυτοκτονία ενός 17χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με ένα όπλο στο χέρι.

Το αγόρι με καταγωγή από την Σκορπιώνα αυτοκτόνησε μετά από ερωτική απογοήτευση, όπως έγραφε και στο σημείωμα που βρήκαν οι γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής ήταν πολύ καλός αθλητής και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.

Πηγή: epirusonline

VIDEO - Ένας τραυματίας έπειτα από έφοδο κουκολουφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έπειτα από έφοδο κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 άτομα με ρόπαλα και μάσκες εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε περίπτερα της παράταξης ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, τα οποία έχουν στηθεί εν όψει των φοιτητικών εκλογών.

Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

Μετά το περιστατικό το Πανεπιστήμιο εκκενώθηκε.
Επεισόδια στο πανεπιστήμιο Πειραιά από fon1972

Θρίλερ: Μάχη για τη ζωή δίνει η 23χρονη Αθανασία μετά από ξυλοδαρμό


Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια μια 23χρονη κοπέλα στη Νέα Μάκρη και την πέταξαν στο δρόμο λίγα μέτρα μακρυά από το σπίτι της. 

Την άτυχη κοπέλα βρήκε η αδελφή της όπου την μετέφερε εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό και μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κοπέλα λέγεται Αθανασία - Ευθυμία Μπλάχα και έχει βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι.
Ωστόσο, η υπόθεση παραμένει μυστήριο αφού κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στην 23χρονη και δεν έχει γίνει και καμία καταγγελία στην αστυνομία.

Αυτή τη στιγμή η 23χρονη Αθανασία έχει μεταφερθεί στην Κεντρική Κλινική Αθηνών.
newsbomb.gr

Κρητικιά άλλαξε φύλο, έγινε άντρας και θα πάει και φαντάρος!


Αποφασισμένος να τηρήσει όλες τις τυπικές υποχρεώσεις ενός άντρα είναι 30χρονος που μέχρι πρόσφατα ήταν γυναίκα, όμως άλλαξε φύλο και το επικύρωσε και με απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Οπως γράφει η εφημερίδα Πατρίς και μεταδίδει η κρητική ηλεκτρονική σελίδα flashnews, ο 30χρονος μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, θα υπηρετήσει και την στρατιωτική του θητεία. Αμέσως μετά θα παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο της αγαπημένη του.


Ο Στουρνάρας απαντάει στη συγκλονιστική επιστολή 17χρονου μαθητή - Δια χειρός Ράδιο Αρβύλα [βίντεο]


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι συζητήσεις με αφορμή το γράμμα που έστειλε μαθητής από τα Χανιά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή την οικονομική κρίση.

Η πολυαναμενόμενη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο γράμμα του 17χρονου μαθητή από το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από 5 μέρες, δόθηκε... αργά χθες το βράδυ, δια χειρός Ράδιο Αρβύλα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...