Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοιήσουν το μεσημέρι της Κυριακής στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας στη Νίκαια Λάρισας. Έχουν προειδοποιήσει για κλιμάκωση του αγώνα τους, καθώς δεν ικανοποιούνται από τις προτάσεις της κυβέρνησης. Τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν κλείσιμο των δρόμων για μία ώρα καθημερινά έως τη Δευτέρα, ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και στην Εθνική Οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τρακτέρ. Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στο Νέστο, Γιάννης Κοντός, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι ο αγώνας συνεχίζεται, με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη από το Άγαλμα του Βενιζέλου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, διοργάνωσε το Σάββατο το μεσημέρι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης των αγροτών βρέθηκε η 8η έκθεση κτηνοτροφίας - πτηνοτροφίας Zootechnia.

Επισκεπτόμενος την έκθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος αναγνώρισε μεν τα αιτήματα του κλάδου ως δίκαια, αλλά κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να αναλογιστούν τα ασφυκτικά δημοσιονομικά περιθώρια, απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή στην εκπόνηση του σχεδιασμού της επόμενης διετίας, όπως είπε, με έμφαση στα έργα υποδομών του πρωτογενούς τομέα.

"Ξήλωσαν" τη διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης που είχε..."κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή"


Την αποπομπή της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Ελένης Σιουρούνη αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος όταν ενημερώθηκε για τη στάση της διοίκησης, κατά την οποία νομιμοποιεί επί της ουσίας «έλεγχο» μελών της Χρυσής Αυγής στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Υγείας αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την Πέμπτη η διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, Ελένη Σιουρούνη, ενώ είχε ενημερωθεί για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο, έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους, δηλώνοντας μάλιστα στο «ArcadiaPortal.gr» ότι έχει κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, κ. Παπασταματάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε ό,τι αφορά τη στάση της κ. Σιουρούνη, κατηγορώντας την ότι αναζητά «εξωθεσμικούς "βοηθούς" εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία».

Υπενθυμίζουμε ότι η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν ομάδα 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.

Κατά την έφοδό τους, και ενώ απαιτούσαν να μάθουν την εθνικότητα όσων ήταν στους θαλάμους, ζητούσαν αποδεικτικά χαρτιά από αλλοδαπούς. Τελικά έδιωξαν διά της βίας τέσσερα άτομα που δεν είχαν ή δεν έδειξαν τα χαρτιά τους.

«Φακελωμένοι» 350 έφηβοι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Τουλάχιστον 350 νεαροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία, είναι «φακελωμένοι» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως «ικανοί να αναπτύξουν τρομοκρατική δράση».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή» τα άτομα αυτά είχαν προσαχθεί ή κατηγορηθεί για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα το διάστημα 2008-2009 με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί των τμημάτων Επιχειρήσεων και Πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρίσκονται σε διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των ατόμων αυτών, τα οποία ζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Οι περισσότεροι εκ των «υπόπτων» είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών την περίοδο 2008-2009, ενώ οι υπόλοιποι είχαν προσαχθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Βόλου, της Λάρισας, της Κομοτηνής, της Κοζάνης και άλλων μικρότερων πόλεων.

Ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας είχε αγγίξει τους 800.

5-6 Τρομοκράτες κοιμήθηκαν στο Βόλο πριν τη ληστεία

Πέντε ως έξι άτομα που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στον Βελβεντό διέμεναν τα δύο προηγούμενα βράδια της ληστρικής επιδρομής - έχοντας μαζί και τον οπλισμό τους - σε δύο τρίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου «Αργώ» στην οδό Δημητριάδος στο κέντρο του Βόλου, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου έρευνα στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο δωμάτια νοικιάστηκαν από τον συλληφθέντα Δημήτρη Πολίτη με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, που ανήκει σε έναν 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί κουβαλούσαν τσάντες και σακίδια πιθανόν με όπλα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν μαρτυρίες και στοιχεία από τις κάμερες στο σημείο αυτό προκειμένου να συνθέσουν τις κινήσεις των δραστών και να βρουν στοιχεία για τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2011 είχε εντοπισθεί στην οδό Ελλησπόντου στον Βόλο γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην οποία εντοπίστηκαν προσφάτως τα αποτυπώματα ορισμένων από τους συλληφθέντες στον Βελβεντό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι άλλοι 2-3 συμμετέχοντες στα γεγονότα στον Βελβεντό πιθανόν να αναχώρησαν από την Αθήνα την ίδια ημέρα που διέπραξαν τη ληστεία.

Σιωπή από το υπουργείο Υγείας για την έφοδο χρυσαυγιτών σε νοσοκομείο

Σιγήν ιχθύος από το υπουργείο Υγείας για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Η στάση της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου να νομιμοποιήσει επί της ουσίας «έλεγχο» μελών της Χρυσής Αυγής στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Υγείας αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ενημερωθεί για το θέμα αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από την πλευρά του. Δεν είναι λίγοι όσοι αποδίδουν τη στάση του αυτή στο γεγονός ότι η διοικητής είναι σε νοσοκομείο της εκλογικής του περιφέρειας.

Την Πέμπτη 7/2 η διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη Ελένη Σιουρούνη ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους, δηλώνοντας μάλιστα στο «ArcadiaPortal.gr» ότι έχει κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει το δικαίωμα από τον νόμο να προβεί σε ελέγχους των στοιχείων επικαλούμενη θέμα προσωπικών δεδομένων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Γ. Παπασταματάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της κυρίας Σιουρούνη, κατηγορώντας τη ότι αναζητεί «εξωθεσμικούς "βοηθούς" εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία».

Η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 6/2. Η ομάδα των 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.

Κατά την έφοδό τους, καθώς ζητούσαν να μάθουν την εθνικότητα όσων ήταν στους θαλάμους, ζητούσαν αποδεικτικά χαρτιά από αλλοδαπούς. Τελικά έδιωξαν διά της βίας τέσσερα άτομα που δεν είχαν ή δεν έδειξαν τα χαρτιά τους.
 
Γιατροί του Κόσμου: «Αρνούμαστε να τρομάξουμε»

Η Χρυσή Αυγή πάντως ήταν παρούσα και σε άλλο ένα περιστατικό που αφορά τον χώρο της Υγείας. Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, κοντά στα μεσάνυχτα, περίπου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν για λίγο έξω από το Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, την ώρα που βρόσκονταν περισσότεροι από 40 ασθενείς, φτωχοί και ανασφάλιστοι, Έλληνες και μετανάστες.

Οι Γιατροί του Κόσμου σε ανακοίνωσή τους θεωρούν «επιθετική και προκλητική κίνηση εκφοβισμού την ενέργεια της Χρυσής Αυγής που στρέφεται ευθέως κατά των ασθενών αλλά και των εθελοντών μας. Οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη δέσμευσή τους στον όρκο του Ιπποκράτη, συνεχίζουν να περιθάλπουν ανθρώπους χωρίς διακρίσεις ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκευτικές πεποιθήσεις. Δηλώνουμε πως αρνούμαστε να "τρομάξουμε" και θα συνεχίσουμε αμετακίνητοι να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην υγεία, όπου υπάρχουν άνθρωποι. Θεωρούμε - και για αυτό θα ενημερώσουμε και τις αρμόδιες αρχές - πως στο εξής για οτιδήποτε συμβεί στα Πολυϊατρεία μας την ηθική ευθύνη θα φέρει η Χρυσή Αυγή. Καλούμε τους Έλληνες που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές αλληλεγγύης με εμάς να στηρίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας».

Aλέξης Κούγιας:" Άφησα έγκυο πασίγνωστη πολιτικό"

Ο Αλέξης Κούγιας άφησε για λίγο τα έδρανα των δικαστηρίων και με όρεξη για αποκαλύψεις μίλησε στην εφημερίδα Νews και τη Τζώρτζια Συρίχα για την προσωπική του ζωή, το γάμο του, τα παιδιά του, τον μεγάλο του έρωτα, αλλά και για τη σχέση του με γνωστή πολιτικό!

Ο γνωστός ποινικολόγος γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω και μιλάει για τον πρώτο του έρωτα, την Μαριαλένα, κόρη διάσημου κονφερασιέ της εποχής Γιώργου Οικονομίδη! “ Τότε που είχα το ατύχημα και ήρθα αντιμέτωπος με το θάνατο, είχα έναν μεγάλο έρωτα με την κόρη του Γιώργου Οικονομίδη, την Μαριαλένα, μια καλλονή της εποχής. Ήταν απίστευτα ερωτευμένη μαζί μου και ήμουν απίστευτα ερωτευμένος μαζί της. Είχαμε μαλώσει, λοιπόν, γιατί εγώ φλέρταρα και εκείνη ήταν πολύ τίμιο κορίτσι. Καταλαβαίνεις η ζωή μου ήταν σαν παραμύθι, ήμουν φοιτητής, στο ποδόσφαιρο ήμουν πολύ καλός, είχα ένα από τα ωραιότερα κορίτσια της εποχής Αθήνας και αγαπιόμασταν από μικρά. Παρά τα όσα της είχα κάνει, αυτή η κοπέλα μου συμπαραστάθηκε στο νοσοκομείο και ήταν μαζί μου.” δήλωσε!

Του λείπει μια σύντροφος από τη ζωή του; “ Δεν είμαι ο άντρας που θα σκεφτεί μεγαλώνοντας ότι αύριο θα είμαι μόνος μου. Σκέφτομαι να πεθάνω μέσα στα δικαστήρια όρθιος, έχοντας όλον αυτόν τον κόσμο να με περιβάλλει. Δυστυχώς και αυτός ήταν ένας λόγος που χώρισα με τη γυναίκα μου και δεν το ήξεραν πολλοί. Ήθελα μια γυναίκα να τρέχει πίσω μου. Εγώ τρέχω με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η πρώην γυναίκα μου ήταν συντηρητική κατά βάθος. Δεν είχε κάνει ούτε μια γυμνή φωτογράφιση και μου είπε “ Σε παντρεύομαι για να φτιάξω ένα σπίτι , για να κάνουμε παιδιά.” Ζήσαμε 7 χρόνια μαζί, με μια διαφορά. Έπρεπε να τρέχω στα δικαστήρια όλης της Ελλάδας και δεν ήρθε ούτε σε ένα μαζί μου. Είχα την απαίτηση να είναι δίπλα μου. Και συνεχίζει, “ Η μόνη γυναίκα που σκέφτηκα να ξαναπαντρευτώ ήταν μια πανέμορφη Σέρβα, αλλά δεν μπορούσα να αγνοήσω τα παιδιά μου. Όταν είμαι μαζί τους δεν τους έχω εμφανίσει πότε κάποια γυναίκα.”

Ο Αλέξης Κούγιας μιλάει για τις δσυκολες στιγμές που πέρασε όταν έχασε την πρώτη του γυναίκα που έχασε σε τροχαίο “Έχω ξεπεράσει έρωτες με την εργασιομανία. Έχω περάσει 17 χρόνια μόνος μου, χωρίς σοβαρή σχέση μετά το θάνατο της πρώτης μου γυναίκας, της Τίλντας, που την έχασα σε μικρή ηλικία δυόμιση μήνες μετά το γάμο μας. Είχα τύψεις επειδή είχαμε τσακωθεί όταν σκοτώθηκε και κάηκε μέσα στο αυτοκίνητο της. Έχασα 12  κιλά σε ένα μήνα”...

Για τη σχέση του με τη γνωστή βουλευτίνα που είχε μείνει έγκυος, είπε: “ Κάποτε ήμουν με μια πασίγνωστη σήμερα πολιτικό. Εκείνη έμεινε έγκυος και ήθελε να παντρευτούμε. Εγώ δεν ήθελα και χωρίσαμε..."

Διάβασε περισσότερα στην εφημερίδα News

Διαδήλωση ομολογιούχων έξω από το σπίτι του Σαμαρά


Έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά βρίσκονται αυτή την ώρα οι ομολογιούχοι, οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πανελλήνια συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία του enikos.gr , στο σημείο βρίσκονται παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Απεβίωσε η 20χρονη ηθοποιός Π. Κελεμπεσιώτη που είχε χτυπηθεί από περιπολικό στον Κορυδαλλό

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της 20χρονης ηθοποιού Πωλίνας Κελεμπεσιώτη από τον Κορυδαλλό, που χτυπήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από περιπολικό καθώς πήγαινε στην πρόβα της Θεατρικής Ομάδας Εφήβων Κορυδαλλού. Όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Η ιστορία της συγκίνησε πολύ κόσμο και άτομα του περιβάλλοντός της κοινοποίησαν το γεγονός προσπαθώντας να βρεθεί κάποιος μάρτυρας.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδινε 20χρονη κοπέλα, που παρασύρθηκε από περιπολικό (αριθμός πινακίδας Ε.Α. 23542) στη λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη, στον Κορυδαλλό, το μεσημέρι τη Παρασκευής

Η οικογένεια και οι φίλοι της Πωλίνας Κελεμπεσιώτη, αναζητούσαν μάρτυρες του ατυχήματος, που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκάλεσε περιπολικό που παραβίασε το "κόκκινο" και στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο.

Μέσω του διαδικτύου και των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η οικογένεια και οι φίλοι μιας 20χρονης κοπέλας από τον Κορυδαλλό αναζητούσαν αυτόπτες μάρτυρες ατυχήματος που συνέβη την Παρασκευή το μεσημέρι στην Λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ισμήνη Καρύδη Swensson: Μια Ελληνίδα στο πλάι του Ομπάμα

Άρωμα Ελλάδας στο Λευκό Οίκο φέρνει η Ισμήνη Καρύδη Swensson, αφού κατάφερε να είναι στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου...

Η Ισμήνη είναι γεννημένη νικήτρια. Περπάτησε όταν οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν θα περπατήσει, τέλειωσε το Πολυτεχνείο και αναζήτησε την τύχη της στο εξωτερικό.Πώς βρέθηκε, όμως, στην προεκλογική καμπάνια του Μπάρακ Ομπάμα;

Η ίδια περιγράφει τη συνάντησή της με τον πρόεδρο...
" Τον συνάντησα κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο. Κατά τη συζήτησή μας με εντυπωσίασε ο θαυμασμός του για την Ελλάδα και η ένθερμη υποστήριξή του στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσει την κρίση και να επιβιώσει υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες".
Και συνεχίζει: " Θα έλεγα ότι είναι μια χαρισματική προσωπικότητα, ιδιαίτερα απλός και ευγενής προς τους συνομιλητές του".

Η Ισμήνη ήταν ένα από τα σημαντικά στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα. Παράλληλα έχει και μεγάλη φιλανθρωπική δράση.

Πηγή: Espresso

Σκάνδαλο-Αγόραζαν 2 φορές υλικά για τους Ολυμπιακούς


«Στην Ολυμπιάδα του 2004, με έβαλαν να υπογράψω προϋπολογισμό για την αγορά υλικών που τα είχαμε ήδη από χορηγίες», είπε στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, στον Real fm, o Κώστας Τουρναδίτης, competition manager εκείνη την εποχή, στο άθλημα του πεντάθλου.

Όπως είπε ο κ.  Τουρναδίτης, δεν υπέγραψε τον συγκεκριμένο προυπολογισμό και μετά εξεδιώχθη και ο ίδιος και οι αθλητές που στη συνέχεια προπονούσε.

Μαζική η αντιφασιστική πορεία


Κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του φασισμού, πλήθος κόσμου στη συμβολή της Κηφισίας και Αλεξάνδρας, όπου πραγματοποιείται αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Συνέλαβαν 32 οδηγούς ταξί


Στην σύλληψη 32 οδηγών ταξί προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής.

Οι 29 από τους οδηγούς συνελήφθησαν καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στην ταμειακή μηχανή, τοποθετώντας ειδικό καλώδιο με το οποίο προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμιακή.

Ο ένας εκ των οδηγών ταξί συνελήφθη διότι είχε αποσυνδέσει την ταμειακή από το ταξίμετρο, ενώ δυο από τους συλληφθέντες κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Μέλη της Χρυσής Αυγής συνέλαβε η Ασφάλεια Κορίνθου

Τη σχέση δυο νεαρών με ποινικά αδικήματα ή και με επιθέσεις των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής διερευνά η Ασφάλεια Κορίνθου μετά τη σύλληψή τους με οπλισμό, κουκούλες και κράνη.

Μαζί τους ήταν και μία 38χρονη γυναίκα για την οποία δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Οι  δύο νεαροί έπεσαν σε μπλόκο ανδρών της Αστυνομίας που σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό τους και τους υπέβαλαν σε σωματική έρευνα.

Πάνω στον 26χρονο οδηγό βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, ένα πτυσσόμενο γκλομπ και ένας σουγιάς μήκους 14 εκατοστών.

Ο 18χρονος συνοδηγός του είχε κι αυτό πάνω του ένα σουγιά μήκους 13,5 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο γκλομπ και μια ολοπρόσωπη κουκούλα.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και δύο μαύρα κράνη χωρίς πλαστικό κάλυμμα.

Η έρευνα έφερε στο φως φωτογραφίες  που είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο 18χρονος, από τις συγκρούσεις μελών της Χρυσής Αυγής και αστυνομικών δυνάμεων το περασμένο καλοκαίρι έξω από το στρατόπεδο φιλοξενίας μεταναστών στην Κόρινθο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το νεοσύστατο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που κάνει τις δικές του έρευνες.

protothema.gr

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε ξενοδοχείο στο Βόλο

Έρευνα διενεργεί η Αντιτρομοκρατική σε ξενοδοχείο στο Βόλο, όπου διέμειναν οι τρεις ληστές της Κοζάνης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ελέγχονται δύο δωμάτια όπου διέμειναν στις 30 και 31 Ιανουαρίου οι δράστες.


 Δυο γυναίκες, 3 άνδρες, τουλάχιστον 3 διαμερίσματα – γιάφκες σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και δυτική Μακεδονία - , καλάζνικοφ,  εκρηκτική ύλη, πυροκροτητές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αυτοκίνητα, μηχανές και φυσικά χιλιάδες ευρώ που «απαλλοτριώθηκαν» από τράπεζες ψάχνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να ρίξουν φως στο φαινόμενο «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς το «παιχνίδι» τώρα κάνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ που καλούνται να αναλύσουν και να ταυτοποίησουν περισσότερα από 300 ευρήματα από τις γιάφκες σε Μαρούσι και Παγκράτι, τα οχήματα που πήραν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τα όπλα, αλλά και το υλικό από τις κάμερες του MALL και 4 τραπεζικών υποκαταστημάτων που ‘επισκέφθηκαν’ οι συλληφθέντες… «Είμαστε βέβαιοι πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις. Ξέρουμε πλέον πολλά, αλλά η έρευνα χρειάζεται υπομονή για να αποδώσει…» επισημαίνει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει με νόημα «ήδη ψάχνουμε για τη νέα γενιά των Πυρήνων…»

Παράλληλα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε πινγκ πονγκ ανακοινώσεων με αφορμή το πόρισμα των Αδιάφθορων  που «λέει» ότι οι 3 από τους 4 συλληφθέντες στην Κοζάνη δεν κακοποιήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομίας, αλλά τραυματίστηκαν στη μάχη με τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους. Πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υποστήριξε στο protothema.gr πως η σκληρή γραμμή που ακολουθεί ο υπουργός και η απαντήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτουν πόντους στην κυβέρνηση και δίνουν την εικόνα πως επιτέλους κάτι γίνεται με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία. Από την άλλη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρουν στην ανθρώπινη ευαισθησία και στην κακό παρελθόν των Σωμάτων Ασφαλείας για να κερδίσουν πιο «προοδευτικούς» ψηφοφόρους.

Η κοντή και η ψηλή των Πυρήνων 
 
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τον εντοπισμό του διαμερίσματος στο Παγκράτι που νοίκιασε το Δεκέμβριο ο Νίκος Ρωμανός, οι έρευνες επικεντρώνονται στις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν συχνά τον πιτσιρικά των Πυρήνων παρέα με μια ψηλόλιγνη νεαρή γυναίκα. Το μελαχρινό κορίτσι αυτό δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη περίπτωση και η εικόνα της δεν ταιριάζει με αυτή της γυναίκας που πήρε μέρος στις ληστείες σε Φλώρινα και Κοζάνη και στα «χτυπήματα» σε MALL και στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω. «Η κάμερες έχουν καταγράψει μια νεαρή κοπέλα αδύνατη γύρω στο 1 και 60 ύψος. Σίγουρα δεν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά της με αυτά που μας δίνουν οι μάρτυρες στο Παγκράτι. Σίγουρα μιλάμε για δυο διαφορετικές γυναίκες, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε αν η ψηλόλιγνη ήταν απλός φίλη του Ρωμανού και τίποτα παραπάνω…».

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Τρελές» ιστορίες φοροδιαφυγής - Κομπίνες μαμούθ μέσα στον Ιανουάριο


«Λαμογιές» που κόστιζαν στο δημόσιο τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ αποκάλυψε, μόνο μέσα στον μήνα Ιανουάριο, το ΣΔΟΕ. Εκτός από λαθρέμπορους τσιγάρων πιάστηκαν «στα πράσα» (αν και πουλούσαν …κρεμμύδια) αγρότες, αλλά και φαρμακοποιοί, βιοτέχνες, ακόμα και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων του λιανεμπορίου! 

Συγκεκριμένα, τον μήνα Ιανουάριο 2013 διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων και οι ακόλουθες παραβάσεις:

Στην Αττική 

• 10 επιχειρήσεις πιάστηκαν να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια ύψους 42.500.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές. Το Δημόσιο έχανε έτσι έσοδα από Φ.Π.Α ύψους 10 εκατ. ευρώ και πολλά ακόμα από φόρους εισοδήματος. Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών, αλλά το ΣΔΟΕ τα επιβάλλει χωρίς να είναι αρμόδιο για να τα εισπράττει κιόλας. Πρόκειται για επιχειρήσεις Μεταλλικών Κατασκευών και Αλουμινίου, Εμπορίου Σιδήρου, εργασίες επιχωματώσεων, εμπόριο Ξυλείας και επιχείρηση ιατρικών υπηρεσιών.

• 16 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 27.000.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν συναλλαγές για τις οποίες δεν κατείχαν νόμιμα φορολογικά και τελωνειακά έγγραφα. Πρόκειται για τρείς εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, μια εταιρεία κατασκευής ψυκτικών μηχανημάτων, επιχείρηση εμπορίας και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών, έναν Πολιτικό Μηχανικό, ένα εστιατόριο πολυτελείας και μια επιχείρηση εμπορίας χρωμάτων.

• Από το ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής συνελήφθησαν τρεις Ιταλοί υπήκοοι για παράνομη διακίνηση 1.400.000 τσιγάρων. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο ποσό των 232.436 ευρώ. Από τους συλληφθέντες επ΄ αυτοφώρω, ο ένας συνελήφθη στο χώρο μεταφόρτωσης στην περιοχή Ασπροπύργου, ενώ οι άλλοι δύο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών κατά την ώρα διαφυγής τους.
 
Στην Ήπειρο

Το ΣΔΟΕ Ηπείρου αποκάλυψε υπόθεση εικονικών αγορών αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια), ύψους 1.403.000 ευρώ από αγρότες της Θήβας. Ο εκδότης των εικονικών τιμολογίων ήταν οπωροπωλείο στην Πρέβεζα.

Στην Πελοπόννησο

Σε 16 φαρμακεία, τα οποία ελέγχθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε, Π.Δ. Πελοποννήσου, διαπιστώθηκε ότι, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις σε φαρμακευτική επιχείρηση – φαρμακαποθήκη να σχηματίζει απόθεμα φαρμάκων ώστε, είτε απευθείας είτε μέσω Κύπρου, να πραγματοποιεί αποστολές- εξαγωγές φαρμάκων προς την Γερμανία. Επίσης ορισμένα από τα ελεγχθέντα φαρμακεία εξήγαγαν τα φάρμακα στην Γερμανία χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες αγορές. Ερευνάται η προέλευση των φαρμάκων για τα οποία δεν υπήρξαν παραστατικά. Η υπόθεση κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Υγείας για τις δικές του έρευνες

Εικονικά τιμολόγια τύπου «carussel» 

Την ίδια ώρα όμως το Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής βρίσκεται και στα ίχνη κυκλώματος εικονικών τιμολογίων τύπου «carussel», στην οποία εμπλέκονται πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών. Πρόκειται για εικονικά τιμολόγια ύψους 300.000.000. ευρώ, με ζημία του Δημοσίου από ΦΠΑ που αγγίζει τα 70.000.000 ευρώ. Ήδη έχουν προσέλθει και καταβάλλει τον ΦΠΑ, μαζί με τα πρόστιμα, οι μισές και πλέον επιχειρήσεις και ένα μεγάλο μέρος έχει ζητήσει συμβιβασμό με το Υπουργείο Οικονομικών. Αιτία του ελέγχου στάθηκε η ξαφνική εμπορική γιγάντωση της εκδότριας εταιρείας, της οποίας ο τζίρος μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ. Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε λεωφορείο με μαθητές


Αναστάτωση προκλήθηκε στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διώροφο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε εξήντα τρεις μαθητές.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία η φωτιά εκδηλώθηκε στη μηχανή, πιθανόν λόγω βραχυκυκλώματος, την ώρα που το λεωφορείο, με τους μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Κατερίνης, κινούνταν με κατεύθυνση δυτικά, στο ύψος της διασταύρωσης Αγίου Παύλου. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής και η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα, ενώ νωρίτερα ο οδηγός και οι συνοδοί - καθηγητές αποβίβασαν τους μαθητές.

Τα παιδιά είχαν επισκεφθεί νωρίτερα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και αυτή την ώρα επιβιβάζονται σε άλλο λεωφορείο, με προορισμό την Κατερίνη.

Ο Μιχαλολιάκος φωτογραφίζεται μέσα στην Βουλή με Γερμανούς νεοναζί


Οι Γερμανοί νεοναζί διαψεύδουν έμπρακτα τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, η οποία απαντώντας σε άρθρο του Spiegel είχε αρνηθεί ότι έχει σχέση με ξένες οργανώσεις και κόμματα, καθώς σε ιστοσελίδα τους δημοσεύουν φωτογραφίες με τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο εντός της Ελληνικής Βουλής και κάνουν εκτενή αναφορά στις επαφές τους με το ακροδεξιό κόμμα.

Η ιστοσελίδα Freies Netz Süd, βαυαρικό παρακλάδι του νεοναζιστικού Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας, παραθέτει ένα εκτενές «οδοιπορικό» στελεχών του κόμματος κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα και δείχνουν εντυπωσιασμένοι από την συμμετοχή τους στην πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια.

Δημοσιεύουν, μάλιστα, και φωτογραφίες που έβγαλαν με τον Νίκο Μιχαλολιάκο εντός της ελληνικής Βουλής, αλλά και με τον Ηλία Κασιδιάρη στα γραφεία της Χρυσή Αυγής.

Κάνουν λόγο, ακόμη, και για τις επαφές που είχαν με μέλη της Χρυσής Αυγής κατά το άνοιγμα του παραρτήματός της στη Νυρεμβέργη.

Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του είχε κάνει λόγο για ανησυχία των γερμανικών αρχών από τις επαφές της Χρυσής Αυγής με ακραία νεοναζιστικά στοιχεία στη Βαυαρία, ενώ είχε ακολουθήσει η οργισμένη αντίδραση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου που τόνιζε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με ξένες πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.



iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Ανεμοστρόβιλος στο Τατόι έφερε τούμπες στον αέρα δύο Τσέσνα


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στο Τατόι, όταν κατά τη διάρκεια της μεγάλης καταιγίδας σηκώθηκε ένας μικρός ανεμοστρόβιλος που σήκωσε κυριολεκτικά στον αέρα δύο μικρά αεροπλάνα Τσέσνα.

Σύμφωνα με το greekhelicopters.gr, ο ανεμοστρόβιλος διαμέτρου περίπου 15 μέτρων εμφανίστηκε στην αρχή του διαδρόμου 03. Αρχικά ξερίζωσε ένα δένδρο και στη συνέχεια, «περνώντας» από το χώρο των Αερολεσχών σήκωσε στον αέρα δύο Τσέσνα, αφού «έκοψε» τα σχοινιά που τα συγκρατούσαν.

Τα αεροσκάφη «προσγειώθηκαν ανώμαλα» 70 μέτρα βορειότερα, ένα εκ των οποίων πανω στο κτίριο της Αερολέσχης Δεκελειας!

Μέσα στα αεροπλάνα βρίσκονταν δύο άτομα τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.


Φωτογραφίες: greekhelicopters.gr

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο "Ξένιος Ζευς" - 78.413 προσαγωγές


Εχθές (07-02-2013), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Προσήχθησαν 436 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Προσήχθησαν 78.413 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 4.440 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Συνελήφθησαν 59 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, λαθρεμπόριο, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα, κλοπές, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
Διενεργήθηκαν 525 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία:
Ελέγχθηκαν 207 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
Βεβαιώθηκαν 94 φορολογικές παραβάσεις.
Συνελήφθησαν 14 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί).
Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.

Επιπλέον:

Εντοπίστηκαν 13 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 213 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 253 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «φρουτάκια», 39 ηλεκτρονικές «ρουλέτες» και 16 επιτραπέζιες ρουλέτες, 76 Η/Υ (μεταξύ των οποίων μονάδες και server για τα παιγνιομηχανήματα και τις κάμερες), 5 οθόνες, 24 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 18.775 μάρκες, 10 τηλεοράσεις, 45 κάμερες επιτήρησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων (με χειριστήρια και ηλεκτρονικούς καταγραφείς) και 15.865 ευρώ.
Εντοπίστηκαν 11 αποθήκες και λοιποί χώροι με πάνω από 3,5 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου και λαθραία προϊόντα.

Ελέγχθηκαν 121 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία, 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1 νυχτερινό κέντρο και συνελήφθησαν 276 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 126 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 2.547 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Με χτύπησε αστυνομικός!...




H Δήμητρα Αλεξανδράκη έζησε την εμπειρία του κρατητηρίου! Το μοντέλο συνελήφθη κατά την επιστροφή της από βραδινή έξοδο.

Η Δήμητρα βγήκε να διασκεδάσει με μια φίλη της στη Γλυφάδα. Όταν αποφάσισε όμως να γυρίσει στο σπίτι πέρασε με κόκκινο ένα φανάρι. Οι αστυνομικοί όμως την εντόπισαν και την σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων.

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 6 τα ξημερώματα. Όταν την σταμάτησαν οι στυνομικοί της ζήτησαν να κάνει αλκοτέστ και σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη άρχισε να μιλά άσχημα, να τους βρίζει και να σπρώχνει με αποτέλεσμα να την συλλάβουν.


Η Δήμητρα Αλεξανδράκη δίνει μία διαφορετική εκδοχή του περιστατικού που συνέβη τα ξημερώματα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το μοντέλο αποκαλύπτει στην Τατιάνα ότι οι αστυνομικοί την ειρωνεύτηκαν και άρχισαν να της μιλούν για τις φωτογραφίσεις της και την τηλεόραση.

Παρόλο που η ίδια ζήτησε συγνώμη για τον φωτεινό σηματοδότη, όπως υποστήριξε, τα όργανα της έκαναν επίθεση και στην συνέχεια της πέρασαν χειροπέδες. Μάλιστα η Δήμητρα καταγγέλλει ότι ο ένας αστυνομικός την τράβηξε και έχει μώλωπες στα χέρια της.

Παραδέχθηκε ότι στο αλκοτέστ που έγινε ήταν μία βαθμίδα παραπάνω από το κανονικό αλλά παρόλα αυτά δεν ήταν καθόλου επιθετική απέναντι τους και το μόνο που τους είπε ήταν ότι θα τους κάνει αναφορά στην υπηρεσία τους.

Κ. Βουτσάς: Βγήκε από το νοσοκομείο και δηλώνει: "Το Σάββατο θα παίξω στο θέατρο"!


Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Κώστας Βουτσάς, στο οποίο νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα. Με πάντα καλή διάθεση, επέστρεψε στο σπίτι του κι ετοιμάζεται να συνεχίσει κανονικά τις παραστάσεις του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε στο TLIFE κάνοντας το γνωστό του σε όλους μας, χιούμορ: Είμαι στο σπίτι και είμαι πολύ καλά! Βγήκα σήμερα από το νοσοκομείο και θα πάω το Σάββατο να παίξω στο θέατρο! Είμαι πολύ καλύτερα, πετώ!

Είχα πνευμονία και η πνευμονία αυτή προήλθε από την αγάπη του κοινού και του κόσμου! Αυτή η ανιδιοτελής αγάπη του κόσμου, που έρχεται και με φιλάει συνέχεια έκανε τη ζημιά! (γέλια). Δεν μπορώ να τους κρατήσω σε απόσταση, τώρα θα φοράω μια μάσκα και θα τους λέω ελάτε να με φιλήσετε να σας κολλήσω κι εσάς!

Δεν χρειάζεται να προσέχω κάτι... Στο νοσοκομείο πέρασα ωραία. Είχε κι ωραίες νοσοκόμες, καλούς γιατρούς... (γέλια) Όλα καλά!

Εμείς ευχόμαστε περαστικά!

Δείτε το βίντεο από τη σύλληψη που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία

«Δεν υπήρξε κακοποίηση. Οι τραυματισμοί των νεαρών προήλθαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τους αστυνομικούς», δήλωσε ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης, αναφερόμενος στις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. 

«Επιβεβαιώθηκε από μάρτυρες η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο της σύλληψης», δήλωσε ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων προσθέτοντας ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Οι συλληφθέντες φωτογραφήθηκαν από αστυνομικούς με κινητό τηλέφωνο και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή την ημέρα της σύλληψης.

Το βίντεο από τη σύλληψη που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, αντίσταση κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες. Ο τέταρτος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και δεν έφερε κακώσεις. Επίσης, ο κ. Στάθης υποστήριξε ότι ο 20χρονος συλληφθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Βέροιας, εξετάστηκε από ιατρούς και «η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται σε εμπεριστατωμένη ιατρική γνωμάτευση».

Ο κ. Στάθης υποστήριξε ότι σύμφωνα με στοιχεία και προφορικές μαρτυρίες «προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή, πάλη, για να καταβληθεί η αντίσταση των δραστών, να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να ελευθερωθεί ο απαχθείς ιατρός όμηρος, τον οποίον οι δράστες είχαν επιβιβάσει βίαια σε κλειστό φορτηγάκι που επέβαιναν».

«Η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών, στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια» συνέχισε ο κ. Στάθης «προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα».

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, ο απαχθείς ιατρός δηλώνει ότι δεν αντιλήφθηκε με ποιο τρόπο εξήλθαν από το φορτηγάκι οι τέσσερις νεαροί. «Η μαρτυρία του, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών και του ρόλου του -συγκινησιακό στρες, κατάσταση αιχμαλωσίας- εκτιμάται ως ειλικρινής» είπε ο κ. Στάθης.

Ο κ. Στάθης επικαλέστηκε και μαρτυρίες αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, που δεν συμμετείχαν άμεσα στην επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων αλλά ήταν αυτόπτες μάρτυρες κατά την προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση, οι οποίοι -όπως είπε- υποστήριξαν ότι είδαν τους συλληφθέντες να φέρουν μώλωπες, τραύματα και ίχνη αίματος στα πρόσωπά τους «κατά το χρόνο της αρχικής μεταφοράς στο αστυνομικό κατάστημα».

«Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο από τις καταθέσεις τις προφορικές, τις μαρτυρίες των μαρτύρων, τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων, όπου εμφανίζονται τα πρόσωπά τους, όπως ήταν το χρόνο που μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση» κατέληξε ο κ. Στάθης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται η προδικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμού των συλληφθέντων μετά τη σύλληψη, για την οποία όμως, τόνισε πως δεν μπορεί να προβεί σε δηλώσεις. Διευκρίνισε επίσης, ότι στην έρευνα έχει κληθεί και ιατροδικαστής.

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της αλυσίδας Καρούζου που έντυνε την κοσμική Αθήνα!


Για χρέη στο Δημόσιο που αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ συνελήφθη χθες ο Μανώλης Καρούζος, γιος του ιδρυτή της πολύ γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης, Αντώνη Καρούζου.

Τα καταστήματα Carouzos που άλλαξαν τα δεδομένα στην αντρική ένδυση και δραστηριοποιούνται στο χώρο για τέσσερις δεκαετίες, έχουν φιλοξενήσει τις πιο επώνυμες μάρκες ενδυμάτων και εξυπηρετούσαν επώνυμους πελάτες από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοσμικό χώρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Μανώλης Καρούζος συνελήφθη στο σπίτι του στο Ψυχικό, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., μη απόδοση Φ.Μ.Υ. (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών) και μη απόδοση εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους περίπου 7 εκατομμύριον ευρώ

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σύντομα αναμένεται να περάσει και το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso”, ο 32χρονος επιχειρηματίας ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και συνέχισε την “παράδοση” της οικογένειας. Όταν ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 63 χρόνων, εκείνος και ο αδελφός του ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης.

Ανάμεσα στους πλέον τακτικούς πελάτες ήταν και ο προφυλακισμένος Άκης Τσοχατζόπουλος, γνωστός άλλωστε για την αδυναμία του στα κομψά και ακριβά ρούχα, αλλά και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη.

Πετούν από το ΙΚΑ 500 εργαζόμενους!


Την έξοδο και, μάλιστα, με συνοπτικές διαδικασίες βλέπουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι μετά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, μετατάχθηκαν στο ΙΚΑ.

 Οι 500 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ  που εδώ και δύο μήνες διεκδικούν με νύχια και με δόντια τη δουλειά που κατέκτησαν μέσω του ΑΣΕΠ και για την οποία είχαν λάβει καθησυχαστικές πολιτικές διαβεβαιώσεις, έλαβαν σήμερα τις απολύσεις τους ... μέσω e-mail. (σ.σ. πριν λίγες ημέρες οι διοικητικοί προϊστάμενοι είχαν λάβει εξώδικα για τη διατήρηση των 13 στα πόστα τους.)

Η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού από την Αθήνα κοινοποίησε στους εργαζόμενους της απόλυσης τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Σύμφωνα με το άρθρο 95 του Συντάγματος, περί συμμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης επί των δικαστικών αποφάσεων, καλείστε από 6 Φεβρουαρίου 2013 να αποχωρήσετε από την υπηρεσία".

Στο ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι στο οποίο βρίσκονται, σήμερα, σε απεργία, επικρατεί έντονη αναταραχή και αγωνία για το μέλλον των συναδέλφων τους...

Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν


Στα όριά τους έχει φέρει τα ελληνικά νοικοκυριά η οικονομική κρίση σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ. Η κοινωνία του 50% κάνει πλέον την εμφάνισή της καθώς ο μισός πληθυσμός κινδυνεύει να βρεθεί στο οικονομικό περιθώριο (δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστάει δάνειο, αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις).

Σύμφωνα με την έρευνα, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί στο μισό καθώς το 50% δεν μπορεί να καλύψει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, χρωστάει δάνεια, αγοράζει προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας, ενώ δεν διαθέτει επαρκές εισόδημα.

Το 93,1% έχει υποστεί μείωση τους εισοδήματός του τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να μειώσει την αγοραστική του δύναμη. Το 40% των νοικοκυριών δηλώνει ότι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο.

Το 72% αναμένει νέα μείωση τους εισοδήματος εντός του 2013, ενώ το 40% βρίσκεται στα όρια αποφυγής πληρωμών και δηλώνει πλήρη αδυναμία.

Το 42,5%, σύμφωνα με την έρευνα, στρέφεται σε προσφορές προϊόντων χαμηλότερης ποιότητας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας των προϊόντων.

Δεκτικό στην αγορά προϊόντων χωρίς απόδειξη με στόχο το οικονομικό όφελος, είναι το 47%, ενώ το 50% σκέφτεται να καταναλώσει χωρίς απόδειξη. Το 70% περιμένει τις εκπτώσεις για να αγοράσει βασικά αγαθά.

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των νοικοκυριών κάνει περικοπές στις δαπάνες για διατροφή ενώ το 92% περιόρισε τις δαπάνες του για ένδυση – υπόδηση.

Πιο αναλυτικά:

Δραματική εικόνα παρουσιάζεται σε σχέση με τα ποσοστά απασχόλησης. Σχεδόν το 40% των νοικοκυριών έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία. Συνακόλουθα, οι συντάξεις αποτελούν για το 40% των νοικοκυριών την κυριότερη πηγή εισοδήματος.

Το 50% των νοικοκυριών αντιμετωπίζει πλέον σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αφού για την κάλυψη των βασικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πόρους από πηγές πέραν του τρέχοντος εισοδήματος- δανεισμό από φίλους/συγγενείς, κάρτες, αποταμίευση.

Το 40% περίπου των νοικοκυριών, λόγω της απομείωσης των εισοδημάτων, ανέφερε ότι έχει καθυστερημένες οφειλές, μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τις πάγιες ανάγκες του νοικοκυριού (φως, νερό, ενέργεια), τις οφειλές προς εφορία και τις δανειακές υποχρεώσεις.

Δραματική επίπτωση έχει επέλθει στις καταναλωτικές συνήθειες. Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει περικοπές ακόμη και στα είδη διατροφής (το ποσοστό φθάνει ακόμη και το 80% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ). Επιπλέον, το 80% έχει κάνει περικοπές στις μετακινήσεις, το 92% στις δαπάνες ένδυσης - υπόδησης και το 83,2 στη θέρμανση του νοικοκυριού. Σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει κάνει περικοπές σε ό, τι αναφέρεται ως δαπάνες για «διασκέδαση και διαχείριση ελεύθερου χρόνου» (εστιατόρια, καφέ, σινεμά, ταξίδια, αρτοποιεία). Επιπλέον, το 42,5% των νοικοκυριών δήλωσε ότι αγοράζει προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας.

Η άμβλυνση της φορολογικής συνείδησης επιτείνεται λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της ανάγκης για επιβίωση, σημειώνεται στην έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Συγκεκριμένα, το 47% των νοικοκυριών παραδέχεται ότι μπορεί και να μη λάμβανε απόδειξη προκειμένου να επιβαρυνθεί λιγότερο.

Παράλληλα, από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά παρατηρείται επίσης μεγάλη αστάθεια όσον αφορά τη συμπεριφορά του 52% που προς το παρόν επιθυμεί τη φορολογική ευταξία. Το 49% αποδοκιμάζει την υιοθέτηση πολιτικής κοινωνικού αυτοματισμού για τη δυνατότητα μη πληρωμής σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η αγορά οδηγείται σε μια παρατεταμένη «ετήσια χειμερία νάρκη». οι καταναλωτές σε μεγάλο ποσοστό (68,8%) αναμένουν τις εκπτώσεις προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους. Τούτο σηματοδοτεί για το εμπόριο μια νεκρή, αγοραστικού ενδιαφέροντος, περίοδο πέραν των 10 μηνών.

Αυτό που προκύπτει, είναι ότι οι καταναλωτές σαφέστατα και δεν αναζητούν περισσότερο χρόνο για έρευνα αγοράς αλλά ενδιαφέρονται για οικονομικές και συμφέρουσες λύσεις. Όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ, τα στοιχεία αναδεικνύουν το έωλο της επιχειρηματολογίας (τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια) σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων (Κυριακές).



Πηγή: imerisia.gr


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

To βίντεο με το “ευχαριστώ” των ισπανών στην Ελλάδα


“Ευχαριστούμε Ελλάδα” κληρονομιά μας (“Gracias, Grecia” Nuestra herencia) είναι ο τίτλος ενός συγκινητικού βίντεο που έφτιαξαν ισπανοί μαθητές με καθηγητές τους, αφιερωμένο εξαιρετικά στη χώρα μας.

“Η Ελλάδα είναι παρούσα σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής” αναφέρουν οι πρωταγωνιστές του βίντεο, παρουσιάζοντας επιτεύγματα της χώρας μας σε γλώσσα, επιστήμες, τέχνες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους ακόμα και σήμερα.

Οι Ισπανοί λένε “gracias” (ευχαριστώ) στην Ελλάδα σε ένα βίντεο που απεικονίζει τους στενούς δεσμούς των δύο λαών της Μεσογείου. Ευχαριστούμε κι εμείς λοιπόν!

Επίθεση της Χρυσής Αυγής στους Γιατρούς του Κόσμου


Ήταν γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν 60 με 70 μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας τον τρόμο στους περίπου 50 ηλικιωμένους ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο ιατρείο.

«Ήταν μια ευθεία επίθεση από τη Χρυσή Αυγή προς τους Γιατρούς του Κόσμου», δηλώνει στο protothema.gr ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε προηγηθεί παρέμβαση των Χρυσαυγιτών στη λαϊκή της περιοχής, όπου βρίσκονταν και μικροπωλητές.

«Είναι προφανές», λέει ο κ. Κανάκης, «πως πέρασαν επί τούτου από το πολυιατρείο, για να στείλουν το μήνυμα τους και για να μας πουν : ΄΄Σας βλέπουμε΄΄. Δε νιώθουν, προφανώς, άνετα με τους Γιατρούς του Κόσμου, αφού εδώ και χρόνια έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν κάνουμε διακρίσεις, καθώς επίσης έχουμε πολλές φορές πει ότι τασσόμαστε ενάντια στη ρατσιστική βια». Και συνεχίζει: «Εχουμε θορυβηθεί με αυτό που συνέβη. Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Ήρθαν εσκεμμένα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου οι ασθενείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ αρχικά τρομοκρατήθηκαν, δήλωσαν έτοιμοι να αποκρούσουν την όποια κίνηση των ακροδεξιών, και να υποστηρίξουν το πολυιατρείο.

Θυμίζουμε πως «καταφύγιο» στο πολυιατρείο του Περάματος βρίσκουν ανασφάλιστοι, άποροι, άστεγοι, άνεργοι, αλλοδαποί, οι οποίοι δέχονται  δωρεάν ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, τρόφιμα και ρούχα.

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά με 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ


"Nτέρμπι" δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή για τον Φεβρουάριο, καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29% έναντι 28,5% της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%,ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7% , η ΔΗΜΑΡ με 6% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται η ΝΔ με 48%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με 38% .

 Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 48%, όμως το ποσοστό του είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον Ιανουάριο (-2). Το ποσοστό του Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα, ανέβηκε κατά μία μονάδα φτάνοντας το 25%.

Σε ότι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πιο δημοφιλής παραμένει ο Φώτης Κουβέλης, όμως με μειωμένο ποσοστό σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, το ποσοστό του οποίου είναι επίσης μικρότερο. Αυξημένο ήταν το ποσοστό των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, με την μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στην δημοτικότητα της Αλέκας Παπαρήγα.

Enhanced by Zemanta

Απάτη 244 εκατ. με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες


Στο μικροσκόπιο των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών έχει μπει μια υπόθεση απάτης ύψους 244 εκατομμυρίων ευρώ με την επιστροφή του ΦΠΑ σε 37.000 αγρότες. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, για το 2012 292.000 δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ εισέπραξαν επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 37.000 πήραν 244 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων για τη φετινή επιστροφή του ΦΠΑ που πια έχει κατέβει στο 6% έδειξαν πως σε αυτές τις περιπτώσεις είχαν εισόδημα από ΦΠΑ μέχρι και τετραπλάσιο του δηλωθέντος εισοδήματός τους.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο δικαιολογείται αυτή η επιστροφή του ΦΠΑ. Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης σημείωσε πως για φέτος μετά την απόφαση της κυβέρνηση για οριζόντια περικοπή του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ στα 250 εκατομμύρια ευρώ γίνεται προσπάθεια ώστε τα ποσά από αυτούς τους 37.000 αγρότες να μοιραστούν σε όλους. Έτσι, είναι πιθανό το ποσοστό της επιστροφής αντί για 6% να πάει στο 8%.

Τραγωδία στην Κρήτη: Πατέρας πήδηξε στο κενό

Νέο περιστατικό αυτοκτονίας συγκλονίζει την κοινωνία της Κρήτης.

Ένας 50χρονος άνδρας, ιδιωτικός υπάλληλος και πατέρας δύο παιδιών πήδηξε από την ταράτσα του σπιτιού του, στην περιοχή του Γαζίου, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ο αυτόχειρας είχε βρεθεί τον τελευταίο καιρό σε αδιέξοδο, ενώ σύμφωνα με το Cretalive.gr αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Δήμαρχοι με τζιπάκια 4Χ4 και πούρα... 5.300 ευρώ!


Απίστευτο πάρτι διαφθοράς στους Δήμους αποκάλυψε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010

Ατέλειωτο... χορό διαφθοράς στο δημόσιο αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010. Παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα το «Έθνος», η κρατική μηχανή συνέχισε την κακοδιαχείριση, τις σπατάλες και τις παρανομίες σε Προμηθείς, έργα, υπηρεσίες κ.ά. «Πρωταθλητές» στη διαφθορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήμοι με τζιπ 4Χ4 – Πούρα... 5.300 ευρώ

Ανάμεσα στις δαπάνες που το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» είτε εντοπίζοντας παρατυπίες, παράβαση νόμου κ.λπ. είτε θεωρώντας ότι είναι υπερβολικές και ξεπερνούν το αναγκαίο μέτρο στη φάσης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος»:

• Η προσπάθεια τριών δήμων στη Βόρεια Ελλάδα να αγοράσουν τζιπ 4Χ4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους, ενώ δεν προβλέπεται στο νόμο (συνολική δαπάνη 79.700 ευρώ).
• Νοσοκομειακές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς αξιολόγηση τιμών σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες ή την κατάσταση στην αγορά, με λανθασμένες συνθέσεις επιτροπών κ.λπ.
• Εξοδα κηδείας 36.700 για τ. δήμαρχο Γλυφάδας, που κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο. Έξοδα κηδείας 5.400 ευρώ για τ. πρόεδρο τοπικού συμβουλίου στη Β. Ελλάδα, χωρίς να προβλέπεται από τον νόμο.
• Μη νόμιμη κατάτμηση έργων ασφαλτόστρωσης (1,6 εκατ. ευρώ) σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παράνομη ανάθεση άλλου αντίστοιχου έργου σε υπερεργολάβο κατά 100%, απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου στα Δωδεκάνησα (205.000 ευρώ) χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη κ.λπ.
• Εκτός λειτουργικών αναγκών κρίθηκε δαπάνη 4.500 ευρώ για φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος τ. δημάρχου και υπουργού για την αίθουσα του Δήμου Πειραιά.
• Προμήθεια πούρων 5.300 ευρώ για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρχε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη.
• Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών δημοτικού συμβουλίου, ενώ τον μήνα εκείνο δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις.

Κονδύλια για βενζίνη σε δήμο που δεν είχε... βενζινοκίνητα ΙΧ

Σε νησιωτικό δήμο δεν εγκρίθηκε δαπάνη για πολλά λίτρα βενζίνης, αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ, μολονότι ο δήμος δεν διαθέτει βενζινοκίνητα οχήματα! Σε άλλη περίπτωση ζητήθηκε η έγκριση δαπάνης για βενζίνη σε όχημα άλλου δήμου, που διαπιστώθηκε (από την κατάσταση κίνησης) ότι δεν είχε μετακινηθεί καθόλου σε όλη τη διάρκεια του μήνα...

Μπλοκαρίστηκε άλλη δαπάνη (14.700) για γενική επισκευή απορριμματοφόρου γιατί τρεις εβδομάδες νωρίτερα καταβλήθηκε δαπάνη 11.500 ευρώ για εκτεταμένη επισκευή του ίδιου. Επίσης, πολλοί δήμοι παρείχαν σε χρήμα την αξία του γάλακτος που έπρεπε να δίνουν στους υπαλλήλους, κάτι που κρίθηκε παράνομο, ενώ άλλοι έδιναν εβαπορέ αντί για φρέσκο, που προβλέπει ο νόμος.

Ακόμη μια περίπτωση που αποτελεί τρανή απόδειξη διαφθοράς αποτελεί αυτή περιφερειακού ΤΕΕ που είχε δαπάνη 23.100 ευρώ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Υποθαλάσσια σήραγγα Θεσσαλονίκης: Πληρώσαμε 73 εκατομμύρια ευρώ για μια μακέτα


- Τι έγινε και "βούλιαξε" το περίφημο έργο
- Υποχρεωμένο το Δημόσιο να αποζημίωσει την κοινοπραξία που είχε αναλάβει την κατασκευή
- Η υποθαλάσσια σήραγγα σκόνταψε σε...διατηρητέα κτίρια
- Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Αντώνης Μανιτάκης και άλλοι πολίτες της Θεσσαλονίκης
- Οι παθογένειες του Δημοσίου μπλοκάρουν την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν...Γεφύρι της Άρτας έγινε ένα ακόμη έργο, αυτό της υποθαλάσσια σήραγγας Θεσσαλονίκης. Δεν είναι το μόνο αλλά σίγουρα είναι ενδεικτικό της ανοργανωσιάς, της γραφειοκρατίας και της αντίληψης του ελληνικού Δημοσίου για την περιβότητη ανάπτυξη. Το ακόμη χειρότερο είναι πως το μάρμαρο για τα έργα φαντάσματα καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες πολίτες.

ΠΩΣ "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΤΟ ΕΡΓΟ
Εχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο αρχιτέκτονας του ΑΠΘ Γιώργος Κύρου εμπνεύστηκε και σχεδίασε το έργο της παρακαμπτήριας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης με υποθαλάσσια σήραγγα στο πλαίσιο της επιχείρησης πολεοδομικής ανασυγκρότησης, που είχε οργανώσει ο αείμνηστος οραματιστής Αντώνης Τρίτσης.

Η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη του έργου παρουσιάστηκε το 1992 ενώ το Μάρτιο του 2002 έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ επίσημη παρουσίαση του έργου στους φορείς της Θεσσαλονίκης και στα ΜΜΕ. Η σήραγγα μήκους 6,5 χιλιομέτρων θα συνέδεε υποθαλάσσια τη δυτική με την ανατολική πλευρά της πόλης συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των λεωφόρων που την διασχίζουν, όπως η Εγνατία και η Τσιμισκή.

Στις 31 Οκτωβρίου 2006 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και της αναδόχου εταιρείας δηλαδή της κοινοπραξίας "Θερμαϊκή Οδός". Η σύμβαση κυρώθηκε από τη Βουλή τον Ιανουάριο του 2007 και τον Μάρτιο του ίδιου έτους επρόκειτο να αρχίσει το έργο, με προϋπολογισμό 472 εκατ. ευρώ και ολοκλήρωση 48 μήνες μετά την έναρξή του ενώ η σύμβαση παραχώρησης του έργου ειχε διάρκεια 30 ετών.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ
Θύελλα αντιδράσεων για το έργο άρχισε να εκδηλώνεται από το 2003. Μάλιστα συγκροτήθηκε κίνηση πολιτών με την επωνυμία "Πολίτες κατά της υποθαλάσσιας", η οποία ζήτησε την ακύρωση του έργου. Μαζί με τους πολιτες στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και σημερινός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κύριος Μανιτάκης ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής της υποθαλάσσιας σήραγγας, καθώς προβλεπόταν η κατεδάφιση τριών κτιρίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το 1994 ως διατηρητέα.Μετά την προσφυγή του Α.Μανιτάκη τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να αλλάξουν τη χάραξη της διαδρομής της σήραγγας και ανακάλεσε τις κατεδαφίσεις των κτιρίων.
Ωστόσο αυτές οι καθυστερήσεις τίναξαν το έργο στον αέρα. Οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν την κατασκευή της σήραγγας άρχισαν να αντιδρούν με αποτέλεσμα να καταγγελθεί η σύμβαση και το έργο να ακυρωθεί.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 73 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΕΤΑ

Το Δημόσιο φυσικά έπρεπε να αποζημιώσει την κατασκευάστρια εταιρεία για τα έξοδα που είχε ήδη κάνει. Μετα απο πολλές δικαστικές διαμάχες αποφασίστηκε πως το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς, έπρεπε να καταβάλλει στην εταιρεία αποζημίωση 73 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

"Μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει εισπράξει ουτε ένα λεπτό του ευρώ" δήλωσε στο Newsit εκπρόσωπος της κοινοπραξίας "Θερμαϊκή Οδός".

Ηράκλειο: Χωρίς ρεύμα οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά


Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται η οικογένεια στο Ηράκλειο. Εδώ και δύο εβδομάδες, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι που μένει, για απλήρωτους λογαριασμούς που συσσωρεύτηκαν, ύψους 1.500 ευρώ.

Και όμως, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, το... σκοτάδι δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την τρίτεκνη οικογένεια καθώς μετά βίας κάθε μέρα έχουν φαγητό για τα παιδιά τους.
Ο πατέρας είναι άνεργος και δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και το μόνο που ζητάει είναι δουλειά. Στο παρελθόν η οικογένεια δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης...

Ο πατέρας πάντοτε έβρισκε μεροκάματο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να βρει δουλειά με αποτέλεσμα τα έσοδα στο σπίτι να είναι μηδενικά. Τις τελευταίες 15 ημέρες η οικογένεια ζει στο ... σκοτάδι και αναζητάει λύση για να βρεθεί μία ρύθμιση για να αποκτήσει και πάλι ηλεκτρικό.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει την οικογένεια που επιβιώνει σε καθεστώς ανέχειας.
Μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος του ΕΚΗ δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθεί βοήθεια στην οικογένεια, την ώρα που στην κοινωνία που μαστίζεται από την κρίση, κάθε μέρα οι ανάγκες είναι και μεγαλύτερες...

Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο Κιμούλης


Στη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη στο Κολωνάκι προέβησαν την Τετάρτη το βράδυ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος μετά το τέλος της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί. 

Η σύλληψη του κ. Κιμούλη δεν αφορούσε την υπόθεση των χρεών του προς το Δημόσιο, αλλά παλαιότερη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του η οποία δεν είχε εκτελεστεί και αφορούσε ακάλυπτες επιταγές.

Ο Γιώργος Κιμούλης είχε καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές ερήμην σε φυλάκιση 15 μηνών, απόφαση η οποία επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο.

Την Πέμπτη το πρωί ο κ. Κιμούλης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, κατέβαλε 4.418 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης 15 μηνών, ρύθμισε και την παλαιότερη υπόθεση της καταδίκης του για ακάλυπτες επιταγές και αφέθηκε ελεύθερος.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωσή του για δημοσιεύματα του Τύπου που τον ήθελαν να κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη. Έκανε λόγο για προσπάθεια «δημόσιου εξευτελισμού» και «κατασκευασμένα θεάματα». Όσον αφορά την οφειλή του ανέφερε πως πρόκειται για ζημιές από τη λειτουργία δύο θεατρικών σκηνών επί 12 χρόνια και από θεατρικές περιοδείες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι


Απότομη μεταβολή του καιρού προβλέπεται σήμερα Πέμπτη, αφού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις βραδυνές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και τα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Συνελήφθη για χρέη ρεκόρ ύψους 65 εκατ. ευρώ!


Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την οικονομική αστυνομία καθώς μέσα σε ένα τριήμερο προέβησαν σε εννέα συλλήψεις για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες δεν πρέπει να είχε πληρώσει ποτέ αφού χρωστούσε το αστρονομικό ποσό στο δημόσιο των 64.891.068,57 ευρώ!

Ο πρωταθλητής των χρεών ήταν ένας 43χρονος επιχειρηματίας ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών από το Καπανδρίτι και συνελήφθη από τους άνδρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Βρέθηκε κι άλλο κρησφύγετο του Νίκου Ρωμανού


Άλλο ένα κρησφύγετο του Νίκου Ρωμανού εντόπισε η αστυνομία, αυτή τη φορά στο Παγκράτι. Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει με τα πραγματικά του στοιχεία και αποτελούσε το ακριβώς προηγούμενο από εκείνο που βρέθηκε απέναντι από το νοσοκομείο «Υγεία».

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Ρωμανός, έμεινε εκεί μόνο για έναν μήνα. Ο στόχος ήταν προφανής: να χάνονται τα ίχνη του.

Το διαμέρισμα βρέθηκε άδειο, αλλά οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να συλλέξουν αποτυπώματα και, ίσως, dna

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τσίπρας "ξήλωσε" τον Θεοδωρίδη


Σαφές μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος ότι δεν μπορούν πλέον να κάνουν του κεφαλιού τους απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς παύθηκε από εκπρόσωπος του κόμματος στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής ο Νάσος Θεοδωρίδης, για τις θέσεις που εξέφρασε για τα Ίμια.

Την απόφαση μετέφερε στον Ν. Θεοδωρίδη ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω του twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνησή του αυτή προειδοποίησε ουσιαστικά και άλλα στελέχη να σταματήσουν τις διαφοροποιήσεις σε θέματα που έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις, ενώ δείχνει αποφασισμένος να ξεμπλέκει με ακραίες απόψεις εντός του κόμματός του.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Αργά το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του κόμματος το εξής non paper:

«Η διαρροή γίνεται με Non Paper από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποτελεί απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής».

Πατέρας Μπουρζούκου: Αν αντιστεκόταν, οι 3 αστυνομικοί θα ήταν νεκροί


Υπερήφανος για τον γιο του και την ιδεολογία του δηλώνει ο πατέρας του κατηγορούμενου για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση « Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» Ανδρέα Μπουρζούκου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alphe ο πατέρας του συλληφθέντα καταγγέλλει κακοποίηση του παιδιού του από τους αστυνομικούς ενώ αναφέρει πως εκείνος μεγάλωσε σωστά το παιδί του. « Άλλοι γονείς κάνουν λάθος» λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημειώνει πως ο γιος του γνωρίζει την πολεμική τέχνη μάι-τάι και πως αν είχε αντισταθεί τρεις αστυνομικοί θα ήταν στο νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο!

Πυρήνες της Φωτιάς: Δεν είναι δικοί μας αυτοί που συλλάβατε


Με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» διαψεύδει ότι οι οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη είναι μέλη της οργάνωσης, ενώ τονίζει την ευθύνη για τη ληστεία έχουν οι ίδιοι και όχι οι «Πυρήνες».

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τα ήδη φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και ανέβηκε στο διαδικτυακό χώρο indymedia κάνει λόγο για «κρατική προπαγάνδα», ενώ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και προειδοποιεί ότι δημιουργούνται συνεχώς νέοι πυρήνες.

Οι φυλακισμένοι των «Πυρήνων» τονίζουν ότι: «Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε «καλά παιδιά», ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας».

Καταλήγουν ότι «στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και την κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες , οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν «χτυπήθηκε» η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι...

Όμως επειδή ο κρατικός μηχανισμός της προπαγάνδας αναφέρεται διαρκώς στη Συνωμοσία, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας.

Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε «καλά παιδιά», ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας.

Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε ότι η αναρχική βία ενάντια στο καθεστώς είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση. Όσοι διστάζουν να οπλιστούν, θα αποδειχθούν δειλοί για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μακριά από την ανθρωπιστική ρητορεία και τα κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στα χτυπημένα πρόσωπα των συλληφθέντων, χτυπήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές. Η επιλογή μιας ληστείας τράπεζας με σκοπό την ενίσχυση παράνομων αφορμαλιστικών αναρχικών πυρήνων ήταν, είναι και θα είναι μια αναρχική πρακτική.

Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και στην κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό. Οι αναρχικοί της πράξης δεν σέβονται καμία αστική νομιμότητα. Το ζήτημα δεν είναι να μιλήσει κανείς για αυθαιρεσία αστυνομικής βίας, αλλά να περάσει πρώτος στην επίθεση εδώ και τώρα. Άλλωστε η ζωή θα ανήκει πάντα σε ένα είδος ανθρώπων, τους ανθρώπους της δράσης.

Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους που διώκονται για την ληστεία στην Κοζάνη.

Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές τους και παραμένουν αμετανόητοι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ...

ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF)

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Τα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.

Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του».



Πηγή: iefimerida.gr

Πως οι πολιτικοί αρχηγοί «πάγωσαν» το νέο φόρο στα ακίνητα


Την απόφαση να αποσυρθεί το σενάριο που βγήκε στη δημοσιότητα για το νέο φόρο ακινήτων πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως φαίνεται, είδαν ότι το σχέδιο για αφορολόγητο μόλις στις 50.000 ευρώ προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά ακόμα ανοιχτά «μέτωπα» για το υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η μέχρι στιγμής πρόταση και να κατατεθούν εκ νέου άλλες στο τέλος του μήνα.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «το θέμα δεν βιάζει την κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως «δεν ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας, όταν ρωτήθηκε για το ύψος του νέου φόρου και τη σύγκρισή του με το ΕΕΤΗΔΕ που ισχύει σήμερα, υπογράμμισε πως «ακόμα τρέχουν σενάρια και η γενική δήλωση που έχω κάνει πως ότι παίρναμε θα παίρνουμε, ισχύει».

Με την «αναλογία» αυτή, ήταν αντίθετες οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος για το θέμα της φορολόγησης ακινήτων, αφού είπε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το φόρο ακινήτων, σημείωσε: «Να είστε βέβαιοι ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες για τα ακίνητά τους».

Τι δήλωσαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Κύρια θέματα στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής όπου θα συζητηθεί το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Σχέδιο της ΕΕ, τα αιτήματα των αγροτών και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.

«Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα προσεγμένο ώστε να είμαστε δίκαιοι. Τώρα μπορούμε να αρχίσουμε την ανακούφιση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τα Ίμια «Καρντάκ»


«Καρντάκ», όπως δηλαδή τα λένε οι Τούρκοι, αποκαλεί τη βραχονησίδα των Ιμίων ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, που έγινε μάλιστα την ημέρα εκείνης της θλιβερής επετείου του 1996.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ίμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».

Ακόμη, υποστηρίζει ότι το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών, που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζει ότι μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων, που κοστίζουν ζωές και χρήμα, αλλά και να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ που, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κατήγγειλε το γεγονός ότι «ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!! Και όλα αυτά σε μία περίοδο που  η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα».

«Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά  τα κλειδιά της Κερκόπορτας. Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει» καταλήγει η ΝΔ.

Με ανάρτησή στο twitter, ο Νίκος Κοτζιάς, που υπήρξε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού και πλέον διατελέί ατύπως χρέη συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε: «Προς ΣΥΡΙΖΑ: Αμόρφωτα παιδάκια που παίζουν με θέματα του Διεθ. Δικαίου Θαλάσσης, κάνουν κακό σε ολόκληρο το δημοκρατικό κίνημα. Μαζέψτε τους».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...