Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ESET: Trojan έκλεψε στοιχεία εισόδου χιλιάδων χρηστών του Facebook


Róbert Lipovský
Ένα νέο trojan κοινωνικής εξαπάτησης που κατόρθωσε να κλέψει τις πληροφορίες εισόδου από περισσότερους από 16.000 λογαριασμούς χρηστών στο Facebook ανακάλυψε η ESET. Στόχος του κακόβουλου λογισμικού υπήρξε η κλοπή προσωπικών στοιχείων εισόδου στο Facebook (login details) και, σε περίπτωση που έπαιζε το παιχνίδι Texas HoldEm Poker, να δημιουργήσει link των στοιχείων με τα στατιστικά των χρηστών του δημοφιλούς και νόμιμου παιχνιδιού της Zynga Inc, που διαθέτει πάνω από 35 εκατ. ενεργούς χρήστες. Σύμφωνα με τα στατιστικά ανίχνευσης της ESET το malware εξαπλώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο Ισραήλ.

Η ESET ξεκίνησε να ερευνά το Trojan στις αρχές του 2012, ωστόσο, οι χρήστες των λύσεων ασφαλείας ESET ήταν προστατευμένοι ήδη από το Δεκέμβριο του 2011, χάρη στην προληπτική ανίχνευση αυτής της απειλής. Επίσης, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά ανίχνευσης η απειλή διαδιδόταν μόνο στο Ισραήλ, η ESET είχε ενημερώσει την Ισραηλινή CERT (Computer Emergency Response Team) και τις αστυνομικές αρχές από τις αρχές του 2012. Πλέον οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, η απειλή έχει εξουδετερωθεί και η ESET είναι σε θέση να αποκαλύψει πληροφορίες για την ανατομία της επίθεσης.

Η επίθεση στηρίχθηκε στη χρήση του malware για την απόκτηση των στοιχείων εισόδου του χρήστη στο Facebook, το σκορ του στο παιχνίδι του πόκερ, καθώς και των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στις ρυθμίσεις του Facebook αναφορικά με τον αριθμό των πιστωτικών καρτών και τη δυνατότητα αύξησης της πίστωσης στο Texas HoldEm Poker, αφού το παιχνίδι διέθετε μία λειτουργία που επέτρεπε την αναπλήρωση της αξίας της μάρκας με πραγματικά χρήματα, εισάγοντας τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή του λογαριασμού PayPal. Για να αποκτηθούν τα στοιχεία εισόδου, κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένας «στρατός» 800 υπολογιστών, που είχαν όλοι μολυνθεί και ελέγχονταν από τον επιτιθέμενο, εκτελώντας εντολές από το C&C (Command&Control) server. Οι μολυσμένοι υπολογιστές λάμβαναν εντολές να συνδεθούν στους λογαριασμούς Facebook του χρήστη και να αποκτήσουν το σκορ του στο Texas HoldEm, καθώς και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν είχε πιστωτική κάρτα ή είχε χαμηλό σκορ, ο μολυσμένος υπολογιστής λάμβανε οδηγίες να μολύνει το προφίλ του Facebook του θύματος με ένα link που οδηγούσε σε έναν ιστότοπο phishing, ο οποίος άμεσα ή έμμεσα δελέαζε τους φίλους του χρήστη να επισκεφθούν ένα website που έμοιαζε με την αρχική σελίδα του Facebook. Αν οι ίδιοι έβαζαν σε αυτή τη σελίδα τα στοιχεία εισόδου τους, τότε επίσης μολύνονταν. Η ESET εκτιμά ότι με την επίθεση αυτή αποκτήθηκε πρόσβαση στα στοιχεία εισόδου 16.194 λογαριασμών, επισημαίνει ωστόσο ότι οποιαδήποτε εφαρμογή του Facebook θα μπορούσε να μολυνθεί κατά αυτόν τον τρόπο, και όχι μόνο το Texas HoldEm Poker.

«Δεν αρκεί μόνο μία καλή λύση ασφαλείας για να είμαστε ασφαλείς από τις επιθέσεις που βασίζονται σε μεθόδους κοινωνικής εξαπάτησης, χρειάζεται επίσης να είμαστε οι ίδιοι προσεκτικοί σε τέτοια τεχνάσματα,» επισημαίνει ο Róbert Lipovský, Security Intelligence Team Lead στην ESET, προσθέτοντας «Ο χρήστης θα μπορούσε να αναγνωρίσει την ψεύτικη σελίδα Facebook αν έλεγχε το URL του site.»

Ο αριθμός  των απειλών που εμφανίζονται στο Facebook αυξάνεται ταχύτατα. Για το λόγο αυτό, η ESET διαθέτει δωρεάν μία νέα εφαρμογή ασφαλείας, το ESET Social Media Scanner, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει links με κακόβουλο και phishing περιεχόμενο στο προφίλ του χρήστη καθώς και στο χρονολόγιο των φίλων του στο Facebook. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα: http://blog.eset.com/2013/01/29/pokeragent-stealing-over-16000-facebook-credentials.

Enhanced by Zemanta

Αυτοί είναι οι τέσσερις ληστές της Κοζάνης


Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τις εικόνες και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Ιωάννη Μιχαηλίδη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 31-05-1988 στο Μαρούσι.


Μπουρζούκος Ανδρέας – Δημήτριος του Ιωάννη και της Παντελιάς , ο οποίος γεννήθηκε στις 22-11-1989 στον Χολαργό Αττικής.


Πολίτης Δημήτριος του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής.


Ρωμανός Νικόλαος του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 27-01-1993 στην Αθήνα.


Στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. Βρέθηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας.

Συγκεκριμένα στην κατοχή των Ιωάννη Μιχαηλίδη, γνωστού και ως «Τοξοβόλου του Συντάγματος», και του Δημήτρη Πολίτη βρέθηκαν τα εξής πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας:

Το υπ' αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής

Το υπ' αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του iefimerida.gr που δημοσίευσε από το βράδυ της Παρασκευής ότι δύο εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα στοιχεία των συλληφθέντων δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης.

Ολα τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των Μιχαηλίδη και Πολίτη

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του Ιωάννη Μιχαηλίδη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Παράλληλα, σε βάρος του Δημήτρη Πολίτη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ποιες ποινικές διώξεις τους ασκήθηκαν

Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
Enhanced by Zemanta

Εισαγγελική πρόταση 340 σελίδων «καίει» Τσοχατζόπουλο και Σταμάτη.

Ο εισαγγελέας Εφετών κάνει λόγο και για πακτωλό «μαύρου» χρήματος που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, αναφέρεται εκτενώς στα ποσά από μίζες που «ταξίδεψαν» σε Κίνα, Λιβύη και Σιγκαπούρη και εκθέτει την Βίκυ Σταμάτη, καθώς καταλήγει στο πόρισμά του, ότι είχε γνώση για την προέλευση των χρημάτων που ξόδευε αφειδώς για μία υπερπολυτελή διαβίωση. Η κα Σταμάτη φέρεται , τώρα, να έχει ζητήσει διαζύγιο από τον Άκη.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» της προηγούμενης Κυριακής, στην πολυσέλιδη έκθεση του, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Καραγιάννης υπέβαλε πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, για παραπομπή σε δίκη 20 κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένου και του άλλοτε ισχυρού υπουργού Άμυνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι σχεδόν πεπεισμένος, πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατάφερε με τη βοήθεια των συγκατηγορουμένων του, να μεταφέρει μεγάλα ποσά από μίζες, σε τραπεζικούς λογαριασμούς μεταξύ άλλων σε Κίνα, Λιβύη, Λίβανο και Σιγκαπούρη.

Στην εισαγγελική έκθεση, θεωρείται βέβαιο πως η σύζυγος του πρώην υπουργού είχε απόλυτη γνώση των χρημάτων που ξόδευε, καθώς στο γραφείο και στο σπίτι του Άκη, βρέθηκαν έγγραφα στα οποία της κατέβαλλε εξαιρετικά μεγάλα ποσά.

Χαρακτηριστικό σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι πως η Βίκυ Σταμάτη άλλαξε διεύθυνση, ώστε η τράπεζα UBS στην Ελβετία, στην οποία είχε λογαριασμό από το 1999, να της στέλνει την αλληλογραφία στη διεύθυνση του αδερφού της και όχι στο δικό της σπίτι, στοιχείο που αποδεικνύει πως γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων, και δεν ήθελε να εμφανίζεται ως κάτοχος του εν λόγω λογαριασμού.

Ακόμη, στην εισαγγελική έκθεση αναφέρεται, ότι ο ξάδερφος του κ Τσοχατζόπουλου έδειξε πρόθεση να συνεργαστεί αλλά επιχείρησε να συσκοτίσει την έρευνα, όταν είδε ότι στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις.

Όσον αφορά στους συγκατηγορούμενους του πρώην υπουργού, Οικονομίδη, Λαμπροπούλου, Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου Σταμάτη και Σμπώκο, ο Εισαγγελέας τονίζει πως αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το οτιδήποτε για τις διαδρομές και τη φύλαξη του μαύρου χρήματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός ότι δεν διαθέτουν πρόσβαση σε τέτοιο δίκτυο και σε χρήματα τοποθετημένα στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πλέον υπάρχει και ένταλμα σύλληψης και σε βάρους του Σύρου επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάτ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-M1.

Ληστές με Καλάσνικοφ άρπαξαν 250.000 ευρώ από χρηματαποστολή στην Κίσσαμο!


Ένοπλη ληστεία με μεγάλη λεία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (02/02) στην Κίσσαμο Χανίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretalive, τρεις ένοπλοι με καλάσνικοφ, επιτέθηκαν σε δύο υπαλλήλους των ΕΛΤΑ και έναν αστυνομικό συνοδό, την ώρα που έκαναν ανάληψη χρημάτων από την Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να προχωρήσουν σε πληρωμές.

Κατά πως φαίνεται, όμως, η αστυνομική συνοδεία δεν ήταν αρκετή και έτσι οι ένοπλοι δράστες, όχι απλώς άρπαξαν εύκολα τις περίπου 250.000 ευρώ που κουβαλούσαν οι δύο ταχυδρόμοι, αλλά απέσπασαν και το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού.

Ρύθμιση - «ανάσα» σε συνταξιούχους με αναπηρία


«Ανάσα» σε περισσότερους από 50 χιλιάδες συνταξιούχους με αναπηρία αναμένεται να δώσει διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός.

Με τη νέα ρύθμιση επιδιώκεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας ή του προνοιακού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αναμονής για την επανεξέτασή τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Το περιεχόμενο της ρύθμισης, είχε αναπτύξει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Όπως προκύπτει από αντίστοιχο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εξακολουθεί να χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματός τους. Θα χορηγείται ακόμη για ένα εξάμηνο, δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης, το οποίο θα παρατείνεται εφόσον διαρκεί η ασθένεια.

Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% από την πρωτοβάθμια επιτροπή, θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν, σε περίπτωση προσφυγής, τη δευτεροβάθμια υγειονομική κρίση.

Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης σύνταξης λόγω αναπηρίας και έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης.

Δίνεται, τέλος, το δικαίωμα στους γιατρούς του Ειδικού Σώματος να αποφαίνονται για την επ' αόριστον διάρκεια της αναπηρίας εφόσον διαπιστώνουν ότι είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όπως π.χ. σε περιπτώσεις υπερηλίκων που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας και είναι μονίμως κλινήρεις ή πάσχουν από άνοια, Αλτσχάιμερ κλπ.

Άφησε το τόξο και έπιασε το καλάσνικοφ


Γνώριμος των άρχων είναι ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στις δυο ένοπλες ληστείες χθες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πρόκειται για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» όπου τον Φεβρουάριο του 2011 με ένα τόξο σημάδευε τη Βουλή. Τότε είχε συλληφθεί όμως είχε αφεθεί ελεύθερος.

Λίγες μέρες μετά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για συμμέτοχη του στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς εντοπίστηκε δικό του γενετικό υλικό σε γιάφκες της οργάνωσης στη Νέα Σμύρνη και το Βόλο.

Εδώ και δυο χρόνια οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον αναζητούσαν και χθες η τύχη ήταν με το μέρος τους καθώς μετά από καταδίωξη συνελήφθη στη Βέροια.

Αυτή την ώρα οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο ανακριτή Κοζάνης.

Συγκέντρωση ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία παραβρέθηκε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι στον Αγ. Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες, οι οποίοι εξήγγειλαν χθες νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που λήγει στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Η χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, απέβη άκαρπη, ενώ αύριο η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να καθορίσει τη περαιτέρω στάση της.

Οι ναυτεργάτες, που ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, θεωρούν ότι με τις νέες διατάξεις του, πολλοί ναυτικοί θα οδηγηθούν στην ανεργία, ενώ τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Μέλη της ΠΝΟ, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περί επικείμενης δρομολόγησης πλοίου από την Κρήτη για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων μετά από συμφωνία, τόνισαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και τα πληρώματα όλων των πλοίων απεργούν κανονικά.

Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα των ναυτεργατών και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους, ωστόσο η μη διεξαγωγή, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους των νησιών, όπως την έλλειψη βασικών ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός στη συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κάλεσε τους ακτοπλόους να προχωρήσουν στην υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους ναυτεργάτες και να καταβληθούν προσπάθειες για πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς.

Και τρίτος ύποπτος για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς από τους συλληφθέντες της Κοζάνης

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εμπλοκή των δραστών της διπλής ληστείας στην Κοζάνη με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Μετά τον Τοξοβόλο και τον «Δ.Κ.», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ένας ακόμη άτομο από τους συλληφθέντες φέρεται να έχει συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ο νεαρός που είναι εγγονός διάσημου και πολύκροτου συγγραφέα συμμετείχε στη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης και τώρα ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος τους και η εμπλοκή του στους πυρήνες της φωτιάς


Πηγή: iefimerida.gr

Η Σταμάτη ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον Άκη

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα “Παραπολιτικά” σε σχετικό ρεπορτάζ της, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με άλλες δικηγορικές πηγές… το έχει ήδη κάνει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι, με υπόμνημα που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε διάσταση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, επιβεβαιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τις σχετικές φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα, και εμφάνιζαν το ζευγάρι που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, να έχει συναισθηματική απόσταση.
Enhanced by Zemanta

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες

Δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί σε τρία σημεία στην Αχαΐα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ακόμη κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης είπε ότι όσο περνά η ώρα η συμμετοχή των αγροτών στα σημεία των κινητοποιήσεων αυξάνεται.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μετακινηθούν αργότερα οι αγρότες, στην περιμετρική οδό της Πάτρας.

Πάντως, η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα, και περιπολικά οχήματα βρίσκονται και στους τρεις κόμβους, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες.
           
Την ίδια ώρα, σε θέση μάχης παραμένουν και τα τρακτέρ στη Λαμία, τη Δράμα, τη Χρυσούπολη Καβάλας, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη.

Την Παρασκευή, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και τις επόμενες μέρες, σε νέα συνάντηση, αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.

Συνελήφθη ο οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε η 2η Ειδική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS Γιάννης Παπαβασιλείου.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στελέχους της πλέον γνωστής εταιρίας του ομίλου Λαυρεντιάδη εκδόθηκε καθώς από τα στοιχεία της ανάκρισης προέκυψε σημαντικός ρόλος του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK σε εταιρίες του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία.

Η ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί ο κατηγορούμενος, θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Παπαβασιλείου συναυτουργό του Λαυρεντιάδη στην απάτη σε βάρος της τράπεζας καθώς φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για σημαντική συνδρομή του στον σχεδιασμό και στην μεθόδευση που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν ώστε να χορηγηθούν από την τράπεζα τα επίμαχα δάνεια ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.
 
 
 http://ysterografa.gr
Enhanced by Zemanta

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Σπυρόπουλος

Δύσκολες ώρες περνά ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος που βρίσκεται από χθες σε ιδιωτικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται λόγω προβλήματος που είχε στο πόδι του. Ο γνωστός ηθοποιός αναμένεται να μπει εκτάκτως στο χειρουργείο.
 
Το εν λόγω πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί τον γνωστό ηθοποιό από παλιά, δεδομένου του το ότι έπαιζε και μπάσκετ. Και παρόλο που ο ίδιος προσέχει πολύ φαίνεται πως δεν θα γλυτώσει το χειρουργείο.
 
Όπως ακούσαμε στο “Μες στην καλή χαρά”, ο γνωστός ηθοποιός τον τελευταίο καιρό, άρχισε να νιώθει ενοχλήσεις και πήγε στον γιατρό. Εκείνος του είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά αν ο πόνος συνεχίσει και το συγκεκριμένο σημείο του ποδιού του αλλάξει χρώμα, θα πρέπει να εξεταστεί ξανά. Έτσι και έγινε και μόλις ο ίδιος είδε πως η κατάστασή του επιδεινώθηκε βρέθηκε ξανά στον θεράποντα ιατρό του, που κατέληξε στο ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.
 
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι πάσχει από μία μεγάλη φλεγμονή που λέγεται υποδερματίτιδα και θα υποβληθεί σε εγχείρηση, πιθανότατα τη Δευτέρα.
 
Εμείς να ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση!

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος έχει διατάξει τον εντοπισμό και τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη καθώς εμφανίζεται να χρωστά στο δημόσιο 200,000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία ο Γιώργος Κιμούλης δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές και προσπαθεί να αποφύγει την σύλληψη προσπαθώντας να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό έτσι ώστε να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του και τελικά να μη βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το ποσό που οφείλει στο Δημόσιο προέρχεται από απλήρωτους φόρους προηγούμενων ετών.



Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ξηλώνουν 300 περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας για περισσότερο πεζοδρόμιο


Επιχείρηση «ελεύθερα πεζοδρόμια» ξεκινάει σε πολλούς δήμος της χώρας με στόχο την απομάκρυνση κλειστών περιπτέρων ώστε να εξοικονομηθεί περισσότερος χώρος, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου τριακόσια κιόσκια.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι δήμοι, οι οποίοι από 1/1/2013 φέρουν την αρμοδιότητα για τα περίπτερα που μέχρι πρότινος ανήκε κυρίως στο Υπουργείο Αμυνας, θα αρχίσουν να ξηλώνουν τα περίπτερα που παραμένουν κλειστά.

Στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου τριακόσια κιόσκια από κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Σταδίου, η Αχαρνών και η Πατησίων όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και πολλές κλειστές επιχειρήσεις.

Στόχος βέβαια είναι και η εξοικονόμηση χώρου για τους πεζούς και η αποσυμφόρηση των πάλαι ποτέ εμπορικών δρόμων.

Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση που έχει πλήξει τις επιχειρήσεις, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο δίνονταν οι άδειες περιπτέρων τις τελευταίες δεκαετίας με αποτέλεσμα να επικρατεί «κακός χαμός» στις μεγάλες πόλεις.

Χαρακτηριστικό είναι ,σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι κάποτε έφτασαν να λειτουργούν στην Αθήνα περίπτερα σε 1.080 σημεία.

Εκτός από τα τριακόσια περίπτερα για τα οποία δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον αναζητείται τρόπος για να την απομάκρυνση ή επαναλειτουργία και άλλων πολλών που παραμένουν κλειστά.

Νεκρός από πτώση στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο

Σκοτώθηκε τελικά το άτομο που έπεσε το βράδυ στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία του θανάτου είναι πιθανόν η ηλεκτροπληξία.

Στο σημείο μετέβησαν τόσο αστυνομικοί όσο και πυροσβέστες, ενώ τα δρομολόγια στο σταθμό έχουν διακοπεί.

Αυτοκτόνησε 27χρονος λοχίας στο Διδυμότειχο

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 27χρονος λοχίας ΕΠΟΠ ο οποίος υπηρετούσε στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου ως μάγειρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν τα ξημερώματα όταν ο νεαρός στρατιωτικός κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Αλεποχώρι, απ’ όπου και καταγόταν, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Μάλιστα λέγεται ότι στο σπίτι εκείνη την ώρα δεν ήταν μόνος, αλλά βρισκόταν και η μητέρα του.

Η σορός του 27χρονου δεν μετακινήθηκε καθόλου από το σπίτι αλλά έσπευσε το εγκληματολογικό για να διεξάγει έρευνες για τα αίτια του θανάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος βρέθηκε στο νοσοκομείο Διδυμότειχου για να επισκεφτεί τον πατέρα του, ο οποίος είναι ιερέας και νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: e-evros.gr

Διασύνδεση των ληστών του Βελβεντού με την τρομοκρατία ερευνούν οι Αρχές

Πιθανή διασύνδεση των ένοπλων ληστών τού Βελβεντού Κοζάνης με εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ερευνούν αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά και ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Νωρίτερα, συνελήφθησαν τέσσερις από τους 10 δράστες της διπλής ληστείας με καλάσνικοφ στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στα ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής. Ο ένας ληστής συνελήφθη στην Κοζάνη και οι άλλοι τρεις στη Βέροια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις.
Μέχρι στιγμής, οι συλληφθέντες, που έχουν οδηγηθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αρνούνται να μιλήσουν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την ανάκριση.
Το «δίδυμο» χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πάνοπλοι δράστες λήστεψαν ταυτόχρονα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. στο Βελβεντό, απειλώντας τους υπαλλήλους και τους πελάτες και σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.
Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αγροτική Τράπεζα άρπαξαν 200.000 ευρώ ενώ από τα ΕΛ.ΤΑ. περίπου 5.000 ευρώ.
Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και δύο ώρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις εξ αυτών στη Βέροια και τους συνέλαβαν. Ανας ακόμη δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε όχημα που ήταν «μεταμφιεσμένο» σε ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. 
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των συνεργών τους στην προσπάθεια να διαφύγουν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε Κοζανίτης οδοντίατρος και εκινείτο στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας. Αφού τον αποβίβασαν μπήκαν μέσα και εξαφανίστηκαν.
Οπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Αλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.

Συνελήφθη 48χρονος για χρέη 22.639.988,88 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος εκπρόσωπος εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο ύψους 22.639.988,88 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον ύποπτο του εμπρησμού της Marfin

Αντίθετες ήταν οι γνώμες ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι του 30χρονου κατηγορούμενου για τον εμπρησμό στην τράπεζα Marfin στις 5 Μαϊου 2010, μετά την απολογία του.

Το θέμα της διαφωνίας αναμένεται να λυθεί σήμερα, με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών και γι' αυτό ο 30χρονος παραμένει κρατούμενος στα δικαστήρια.

Η εισαγγελέας έκρινε επαρκή τα στοιχεία της δικογραφίας και ζήτησε την προφυλάκισή του, ενώ ο ανακριτής θεώρησε ότι οι καταθέσεις και το φωτογραφικό υλικό δεν επαρκούν για να κρατηθεί προσωρινά και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και που περιλαμβάνουν και τις ανθρωποκτονίες των τριών υπάλληλων της τράπεζας.

Υποστηρίζει ότι την επίμαχη μέρα και ώρα ήταν στην Ομόνοια και ότι δεν φορούσε τα ρούχα που εικονίζονται σε φωτογραφίες του δράστη με καλυμμένο πρόσωπο, που διαθέτει η αστυνομία, ενώ τονίζει ότι στη δικογραφία υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες από διάφορες κάμερες που τον εικονίζουν με ακάλυπτο πρόσωπο και τα ρούχα που πράγματι φορούσε.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας 32χρονος για τον Ιανό


Ο άλλος κατηγορούμενος, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, έπειτα από την απολογία του στον 2ο τακτικό ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που αφορούν όμως την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός που είχε προηγηθεί της τράπεζας.

Αυτό που «οδήγησε» τον ανακριτή σε αυτή την απόφαση ήταν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που ενώ είχαν βρει ομοιότητες του κατηγορουμένου με έναν από τους δράστες σε φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. από το πλήθος των διαδηλωτών, στη συνέχεια όταν τους δόθηκαν οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου ανασκεύασαν.

Σάλος στην Κρήτη! Μαροκινός κατηγορείται ότι προσπάθησε να ασελγήσει σε 10χρονο αγόρι!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ένα 10χρονο αγόρι, το περασμένο Σάββατο, ένας 45χρονος απο το Μαρόκο το παρέσυρε στο σπίτι του, με την πρόφαση να του δείξει κάποια παιχνίδια.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο μικρός πίστεψε στα λεγόμενα του 45χρονου που μένει στο χωρίο και... πήγε στο σπίτι του.

Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αλλοδαπός άρχισε να του δείχνει διάφορα DVD με πορνογραφικό υλικό και να χαϊδεύει τον 10χρονο πάνω από τα ρούχα. Το παιδάκι πανικοβλήθηκε και έφυγε από το σπίτι.
Το περιστατικό εξιστόρησε στους γονείς του ο μικρός λίγες ημέρες αργότερα και αυτοί απευθύνθηκαν στις αρχές.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έκαναν έρευνα στο σπίτι του 45χρονου όπου εντόπισαν πορνογραφικό υλικό για ενήλικους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αγοριού, ο Μαροκινός είχε προσπαθήσει να κάνει κάτι ανάλογο και με άλλα παιδιά,
ενώ στο κινητό του βρέθηκαν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα, στα οποία φαίνονται παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά της περιοχής.

Ο 45χρονος έχει ήδη συλληφθεί, και σε βάρος του έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία.

Κέρκυρα: "Ξηλώθηκε" Κύκλωμα τοκογλυφίας 63 ατόμων

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη συστηματική και διεξοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τέσσερις επιμέρους δομημένες ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια, ενέχονται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων τοκογλυφίας, πλαστογραφίας, εκβιάσεων, απάτης και ξέπλυματος «μαύρου» χρήματος.

Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται συνολικά 63 άτομα, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, ενώ τρία άτομα έχουν αποβιώσει.

Από τους εμπλεκομένους, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στην Κέρκυρα 24 ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα ηγετικά στελέχη, καθώς και μεγάλο μέρος των βασικών συνεργατών τους, που αποτελούσαν τους κεντρικούς «βραχίονες» των επιμέρους ομάδων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ -ΣΟΚ: Δύο νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, που σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία. Δεκάδες ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλη σώματος που βρέθηκαν διασκορπισμένα έξω από την δευτερεύουσα είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας, υποδηλώνουν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας νεκρός είναι φρουρός της πρεσβείας και ο άλλος ο δράστης.

Η βόμβα φαίνεται πως εξερράγη στο χώρο της εισόδου, όπου ελέγχονται οι επισκέπτες της πρεσβείας.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ειδικά δωμάτια ασφαλείας.

Στην πρεσβεία έσπευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούμ Σινιρλίογλου.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, δεν υπάρχουν ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό και τις δολοφονίες στη Marfin


Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό και του υποκαταστήματος της τράπεζας της Marfin στη οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2012 που είχε ως αποτέλεσμα να να καούν ζωντανοί οι Αγγελική Παπαθανασοπούλου έγκυος 32 ετών, Βιβή Ζούλια 35 ετών και Νώντας Τσακάλης 36 ετών. Ο πρώτος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνει βαρύτατα αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη.

Αρχικά είχαν κληθεί τέσσερα άτομα ως ύποπτοι, αλλά τελικά οι αρχές κατέληξαν στους συγκεκριμένους δυο κατηγορούμενους μετά και τις καταθέσεις μαρτύρων, αναλύοντας στοιχεία από φωτογραφίες και οπτικό υλικό από το σημείο του εγκλήματος. Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο του εμπρησμού είναι συγκλονιστικές.

Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών, μάλιστα σε μία περίπτωση κατά 97%, ενώ, σε καταθέσεις οι μάρτυρες έκαναν λόγω και για την παρουσία μίας γυναίκας αλλά και ενός «καθοδηγητή».


Enhanced by Zemanta

Η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου τίθεται σε διαθεσιμότητα


Η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, Πηνελόπη Παπαϊωάννου τίθεται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπεγράφη στις 21.1.2012, όπως προκύπτει από έγγραφο του Αντώνη Μανιτάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή καταγγέλλοντας «εξαίρεση ημετέρων από τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων». Η βουλευτής είχε ζητήσει από τον κ. Μανιτάκη να ενημερώσει τη Βουλή με ποια δικαιολογητικά που προσκόμισαν υπάλληλοι κατέστη δυνατή η μη υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αν η Πηνελόπη Παπαϊωάννου εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα.

Στην έγγραφη απάντηση του ο κ. Μανιτάκης παραθέτει τις ειδικές διατάξεις βάσει των οποίων είναι δυνατό να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας υπάλληλοι για να ενημερώσει τελικά την βουλευτή ότι «η εν λόγω υπάλληλος που αναφέρεται στην ερώτηση τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα με την από 21.1.2012 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Στην ερώτησή της που είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2012 η Ραχήλ Μακρή επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου, ήταν στην αρχική λίστα των υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για διαθεσιμότητα (διότι δεν διορίστηκε με ΑΣΕΠ) αλλά εξαιρέθηκε. Αυτό, μάλιστα, το «κάρφωσαν» οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου, όπως αναφέρει.

Στην ερώτησή της η Ραχήλ Μακρή ζητάει να μάθει αν η Πηνελόπη Παπαϊωάννου όταν έφυγε από την Ολυμπιακή, όπου είχε προσληφθεί, πήρε εφάπαξ 50.000 ευρώ παρότι δεν παραιτήθηκε.



Πηγή:  iefimerida.gr

Πειραιάς: Ημίγυμνος νεαρός απειλούσε να πέσει από σκαλωσιά


Τελικά είχε αίσιο τέλος το περιστατικό που σημειώθηκε στις 10:30 περίπου στον Πειραιά όταν ένας νεαρός είχε σκαρφαλώσει στη σκαλωσιά του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα από το δημοτικό θέατρο στον Πειραιά και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Ο νεαρός που ήταν ημίγυμνος αφού πέταξε στο κενό την κιθάρα και ένα πανό που είχε αναρτήσει στη συνέχεια αποφάσισε να κατέβει μόνος του και συνελήφθη από τις Αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου.

Φωτογραφία: mellon.gr

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Βουτσάς


Με ελαφρά λοίμωξη του αναπνευστικού  νοσηλεύεται ο Κώστας Βουτσάς  στο νοσοκομείο «Υγεία». 

Ο αγαπητός ηθοποιός είχε εξαντλητικά εξωτερικά  γυρίσματα την Τετάρτη το βράδυ, για τις ανάγκες του νέου σήριαλ του Mega, με αποτέλεσμα  την επόμενη μέρα να παρουσιάσει συμπτώματα υψηλού πυρετού και ατονίας.

Πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί για προληπτικούς λόγους αποφάσισαν να παραμείνει μέχρι την Κυριακή.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη


Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με χαρακτηριστικό του καιρού να είναι η υγρασία, ενώ θα σημειωθούν ομίχλες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 το απόγευμα νοτιοδυτικοί τοπικά στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μειον 1) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις αργότερα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 με εξασθένηση. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί στα βόρεια 3 με 5 και στα νοτιά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος. Αργότερα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Σάββατο 02-02-2013
καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία 7 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα στο Αιγαίο.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 03-02-2013
καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες μικρής διαρκείας.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 04-02-2013
καιρός: αρχικά σε όλη τη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Τρίτη 05-02-2013
καιρός: στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Τετάρτη 06-02-2013
καιρός: βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λιγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πυροβολισμοί στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή


Σύλληψη 22χρονου για τους πυροβολισμούς

Συνοδεία πυροβολισμών και παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή στο Α'Νεκροταφείο.« Ηρωας ο Ντερτιλής», δήλωσε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος αφού τόνισε ότι "ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη" έκανε αναφορά στη σύγχρονη Ελλάδα, λέγοντας πως "το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει, είναι ότι έχει μια παραποιημένη δημοκρατία". Αναφερόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης, εξάλλου, δήλωσε : "θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλώ".

Στην κηδεία-εκτός των βουλευτών της Χρυσής Αυγής- παρέστησαν επίσης, ο Κώστας Πλεύρης, ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και ο ναύαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης.

Αμέσως μετά την τελετή και έξω από την εκκλησία, νοσταλγοί της Επταετίας φώναξαν τα συνθήματα «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», «Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή» και «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Την ώρα του ενταφιασμού ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι προήλθαν από αδιευκρίνιστο σημείο.

Μετά την κηδεία συνελήφθη ένας 22χρονος, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται στην Κρατική Ασφάλεια, που διενεργεί έρευνα για τους πυροβολισμούς. Ο 22χρονος συνελήφθη καθώς έφευγε από το νεκροταφείο, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 21 κάλυκες κι ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Ο Ν. Ντερτιλής ήταν επί 37 χρόνια έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973.


Τα σχόλια των κομμάτων

"Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και τονίζει: "Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους".

Για μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικολάου Ντερτιλή "σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή", κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως "απαράδεκτο", το οποίο "όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει". Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι "οι πυροβολισμοί και τα έκτροπα που σημειώθηκαν με την παρουσία βουλευτών της ΧΑ και την στήριξη του Μητροπολίτου και κήρυκα του μίσους Αμβρόσιου, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγείλει, για την ανάγκη αντιμετώπισης του νεοναζισμού και της βίας της ακροδεξιάς".

Σε δική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι "η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα".

"Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους»" επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ .

Στον αντίποδα, για μη σεβασμό στη μνήμη "ενός παρασημοφορημένου Στρατηγού" κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.


Enhanced by Zemanta

Τρίκαλα: Καταγγέλλουν ρασοφόρο για σεξουαλική παρενόχληση και εκβιασμό - Δείτε το βίντεο!


Οι τρεις νεαροί πήγαν στο γραφείο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών και έκαναν την καταγγελία - ''Η δράση του ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και πρέπει να μπει ένα τέλος'' ανέφεραν...

Σε προφορική καταγγελία προχώρησαν αργά χθες το βράδυ (30-01-2013) στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικάλων Αγίου Νέστορα, για υπόθεση που αφορά, σεξουαλική παρενόχληση, άσκηση ψυχολογικής βίας και εκβιασμό, από ρασοφόρο των Τρικάλων.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου, εκτός από τον Σεβασμιότατο, παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νέστορα, ο νομικός τους σύμβουλος, ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης, καθώς και τρεις νεαροί καταγγέλλοντες, περίπου 30 ετών.

Έξω από την Μητρόπολη είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα, μέλη του Αγίου Νέστορα και συγγενείς των θιγόμενων.  Η υπόθεση απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και 10 με 12 χρόνια. Οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα έναν και μόνο ρασοφόρο.

''Οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ρασοφόρο είναι πολλές και δεν είναι μόνο τρεις'', δηλώνει στο trikalaola.gr ο κ. Πολυγένης. Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Νέστορα κ. Στέφανος Πολυγένης και ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών κ. Δήμος Θανάσουλας

Ερευνάται για φοροδιαφυγή και στοιχηματισμό ο Ραφίκ Τζεμπούρ


Του Παναγιώτη Στάθη

Καταγγελίες για μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων επί σειρά ετών και εισροή χρηματικού ποσού από στοιχηματική εταιρεία σε λογαριασμό του στην Ελλάδα, σε βάρος του επιθετικού του Ολυμπιακού και της Εθνικής Αλγερίας Ραφίκ Τζεμπούρ, διερευνούν οι δικαστικές αρχές. Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος και του Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, βρίσκεται στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων τρεις μόλις ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό για ακόμη τρία χρόνια.

Αιχμή της έρευνας είναι ο έλεγχος  «ύποπτου» εμβάσματος  ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που εντοπίστηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα. Το έμβασμα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προέρχεται από στοιχηματική εταιρεία του εξωτερικού με αποδέκτη τον 28χρονο σέντερ φορ. Τα χρήματα φέρονται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό  το 2011.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, με παραγγελία τους προς την Οικονομική Αστυνομία ζητούν να διερευνηθεί πως έφτασε το 1 εκατομμύριο ευρώ στον Αλγερινό παίκτη και αν πίσω από αυτό κρύβεται πιθανή έκνομη δραστηριότητα του η οποία συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό.

Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανό  οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν και στην υποβολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τη χώρα όπου εδρεύει η εταιρεία στοιχημάτων προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το επίμαχο έμβασμα.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι  ο ποδοσφαιριστής φέρεται να μην έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση στη χώρα μας από το 2007 (!). Βέβαια υπό διερεύνηση θα τεθεί και το ερώτημα αν ήταν υποχρεωμένος καθώς έχει εισόδημα στην Ελλάδα να υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις ή όχι.



Πηγή:www.capital.gr

Ελεύθερος ο Μαρτίνης για τα χρέη του Ερρίκος Ντυνάν προς το ΙΚΑ


Αναβολή για τις 13 Φεβρουαρίου προκειμένου να δικαστεί από Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έλαβε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάς» Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος συνελήφθη χθες για οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. 

Οι δικηγόροι του Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος μετά την δικάσιμο που έλαβε για τις 13 Φεβρουαρίου αφέθηκε ελεύθερος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Απόστολος Ανδρεουλάκος, ανέφεραν πως η οφειλή των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ι.Κ.Α. αποτελεί οφειλή του «Ερρίκος Ντυνάν» και σε καμία περίπτωση του εντολέα τους.

Χαρακτηριστικά οι δυο δικηγόροι ανέφεραν σε δήλωσή τους: «Αν το ΙΚΑ είχε εξοφλήσει τις οφειλές του ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ προς το «Ερρίκος Ντυνάν», αν ομοίως ο ΕΟΠΥ είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ύψους 12 εκατομμυρίων προς το «Ερρίκος Ντυνάν» και αν το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» είχε καταβάλει το ποσό των 20 και πλέον εκατομμυρίων που οφείλει επίσης στο «Ερρίκος Ντυνάν, τότε το νοσοκομείο δεν θα όφειλε ούτε ένα ευρώ στο ΙΚΑ και δεν θα διασύρετο ο κ. Μαρτίνης».

Πέθανε η ηθοποιός Βίλμα Κύρου


Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 88 ετών, η παλαίμαχη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Βίλμα Κύρου. Η κηδεία της θα γίνει αύριο από το Β΄Νεκροταφείο στις 14:30.

Μεγάλη ηθοποιός του θεατρου, η Βίλμα Κύρου είχε για πολλά χρόνια δικό της θίασο. Από το 1950 έως το 1982 έλαβε μέρος σε 17 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες «Όμορφες μέρες» (1970), «το όνειρο της Κυριακής» (1970), «Αγωνία» (1969), «Οικογένεια Χωραφά» (1968) και σε πολλές ταινίες της τηλεόρασης.

Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού


Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, η οποία θα διεξαχθεί από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου Πολωνού κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Πολωνός, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος, πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο, σήμερα το πρωί στο κελί του στη Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών, όπου και απεβίωσε. Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση και το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, ενώ από την ιατροδικαστική έκθεση θα επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου.

Εφιάλτης από 117.000 κατασχέσεις

Η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων κρέμεται πάνω από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εφόσον έχουν εκδοθεί εντολές πληρωμής. Η απειλή κλιμακώνεται, καθώς η τρόικα αξιώνει επιστροφή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Οταν η αγορά ακινήτου έχει γίνει με στεγαστικό δάνειο και ο πλειστηριασμός γίνεται από τρίτο πρόσωπο, είναι προφανές ότι η τράπεζα θα επιδιώξει την απόκτηση του ακινήτου για να περιορίσει τη ζημιά από τη χορήγηση του στεγαστικού δανείου

Ο εφιάλτης της κατάσχεσης επικρέμαται πάνω από 117.300 πολίτες. Τα χρέη προς πιστωτικές κάρτες, για καταναλωτικά δάνεια, ενοίκια και λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας προκάλεσαν προσφυγές στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Αθήνας, με αποτέλεσμα την έκδοση ισάριθμων διαταγών πληρωμής.

Το συνολικό χρέος φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με δικηγόρους αποτελεί μία «ωρολογιακή βόμβα» εσωτερικού χρέους, η οποία συνιστά απειλή για τα σπίτια των χρεωμένων πολιτών μόλις απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι οποίοι απαγορεύονται με νόμο ως το τέλος του 2013 (υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος» την περασμένη Δευτέρα, η τρόικα έθεσε επιτακτικά θέμα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας).

Οι ίδιοι δικηγόροι διευκρινίζουν πως πλειστηριασμοί των σπιτιών για τα προαναφερόμενα χρέη είναι τελευταία πράξη και προσθέτουν ότι προηγούνται προσπάθειες είσπραξης των χρημάτων από άλλες πηγές εσόδων του οφειλέτη.

Η κατάσταση αυτή φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η κρίση, η σκληρή λιτότητα που εφαρμόστηκε στη χώρα και η υπερφορολόγηση των πολιτών.

Ειδικότερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις για την έκδοση διαταγής πληρωμής που υπέβαλαν τράπεζες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έφτασαν τις 74.830 ολόκληρο το 2012 έναντι 73.259 τον προηγούμενο χρόνο.

ethnos.gr

Ειδοποιητήρια σε 140.000 δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

Ειδοποιητήρια σε 140.000 φορολογούμενους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, αλλά δεν έχουν αξιοποιήσει έως τώρα τη δυνατότητα αυτή αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πηροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικων.

Οι φορολογούμενοι αυτοί παρότι είναι δικαιούχοι του επιδόματος δεν το γνωρίζουν και καλούνται απο τη Γενική Γραμματεία να υποβάλλουν μέσω του Ιντερνετ, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, αίτηση προκειμένου να επωφεληθουν του μέτρου.

Σημειώνεται ότι, ενώ για το 2012 (από την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης) είχε προβλεφθεί κονδύλι στον προϋπολογισμό για το επίδομα θέρμανσης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, τελικά διετέθησαν 7 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο το κονδύλι που διατέθηκε για επίδομα ήταν 15 εκατ. ευρώ, ενώ για όλο το έτος η πρόβλεψη δαπάνης από το υπουργείο είναι 270 εκατ. ευρώ. Βεβαίως στην εξέλιξη αυτή συμβολή έχει και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων που έχει σημειωθεί λόγω της κρίσης.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ώς 25.000 ευρώ όριο που αυξάνεται στα 35.000 ευρώ για οικογένειες, χωρίς παιδιά. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα απο τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα για οικογένεια με παιδιά.

Η ακίνητη περιουσία των δικαιούχων του επιδόματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει (αντικειμενική αξία) τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για το ζευγάρι.

Στην Ευελπίδων οι 35 συλληφθέντες - Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί οι 35 συλληφθέντες της κατάληψης του Υπουργείου Εργασίας, όπου θα δικαστούν στο Αυτόφωρο κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.

Στα δικαστήρια μετέβη και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από την οποία ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε για λόγους τυπικής διαδικασίας, να μην βρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Παράλληλα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και πραγματοποίησαν πορεία προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αυτήν την ώρα γίνεται συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Κλειστή αυτή την ώρα η Ευελπίδων από Κ. Τσαλδάρη εώς Μουστοξύδη.

Όλα άρχισαν χθες στις 10.30 το πρωί, όταν 30-40 μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του 8ου ορόφου ζητώντας να συναντηθούν με τον Υπουργό προκειμένου να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις δηλώσεις του ότι η κοινωνική ασφάλιση δομήθηκε σε πελατειακές σχέσεις.

Για περισσότερες από δύο ώρες επικράτησε ένταση εντός και εκτός του κτηρίου του υπ. Εργασίας, σημειώθηκαν ζημιές στο εσωτερικό, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και πρχώρησαν σε συλλήψεις Ακόμη διαδηλωτές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και ένας ηλικιωμένος που αισθάνθηκε δυσφορία.

"Κατεβάζει ρολά" όλη η Ελλάδα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ΣΗΜΕΡΑ οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης τους το βράδυ της Τρίτης.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν ΣΗΜΕΡΑ και αύριο οι ναυτεργάτες με αποτέλεσμα τα πλοία να μείνουν δεμένα 2 μέρες στα λιμάνια, αλλά και οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε νέα ταλαιπωρία θα υποβληθεί για άλλη μια φορά το επιβατικό κοινό, αλλά και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς πλήθος επαγγελματικών κλάδων εισέρχονται στο χορό των κινητοποιήσεων.

«Αρρυθμίες» στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ προκαλούν οι κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων, καθώς οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προχωρούν σήμερα σε πανυγειονομική 24ωρη απεργία. Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν ΣΗΜΕΡΑ και την Παρασκευή και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε η ένωση του κλάδου (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ).

Σε στήριξη των κινητοποιήσεων των γιατρών, η ΑΔΕΔΥ προχωρά ΣΗΜΕΡΑ σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας προχώρησε και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Καταγγελία ΣΟΚ:Χρήματα για αυτιστικά παιδιά σε προεκλογικές εκστρατείες

Με καταγγελίες για ψηφοθηρική χρήση πόρων που προορίζονταν για την εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών, από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε στην Υποεπιτροπή της Βουλής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, ο Γιάννης Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος.

Οι καταγγελίες του κ. Σταυρόπουλου, προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Ενώπιον της Υποεπιτροπής της Βουλής, ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε ότι η Πολιτεία υιοθέτησε μέρος των προτάσεων της Ομοσπονδίας για την εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών, σε νόμο της το 2008, τον οποίον στη συνέχεια, άρχισε να τον αναιρεί.

«Για να καλύψει το κενό εκπαίδευσης για τον αυτισμό, η Πολιτεία πήρε μερικά ειδικά σχολεία που απευθύνονται στη νοητική στέρηση και όχι στον αυτισμό, τα βάφτισε “Ειδικά Σχολεία Αυτισμού” χωρίς να είναι, με αποτέλεσμα να γίνουν νέα άσυλα και να τους κάνουν ζημιά», υποστήριξε ο κ. Σταυρόπουλος και συνέχισε:

«Το ελληνικό κράτος, έπρεπε να κάνει μια εκπαίδευση 1.200 ωρών σε ψυχολόγους, καθηγητές και δασκάλους που έχουν σπουδάσει κάτι σχετικά με τον αυτισμό, και να πάρουν μια επιπρόσθετη εκπαίδευση. Αντ' αυτού πήρε 35 εκατ. από την ΕΕ προορισμένα για παράλληλη στήριξη των αυτιστικών μαθητών, έκανε προεκλογικούς διορισμούς ανθρώπων ημιμαθών και επικίνδυνων, καθώς πολλοί απ' αυτούς απεχθάνονται το αντικείμενο, αλλά μπροστά στο φάσμα της ανεργίας αναγκάστηκαν να μπουν εκεί και υποτίθεται να εκπαιδευτούν. Τα 35 εκατ. ευρώ δόθηκαν για να γίνουν έξι ώρες εκπαίδευσης, όπου αναμασήθηκαν αυτά που λέγονται ως αρχικές γνώσεις σε έναν άσχετο άνθρωπο. Είναι άπειρες οι καταγγελίες για την καταπίεση που υπέστησαν τα παιδιά αυτά από τους δασκάλους τους, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα, καθώς δεν επέλεξαν ποτέ να πάνε στην ειδική αγωγή».

Οι καταγγελίες του προέδρου της Ομοσπονδίας του Αυτιστικού Φάσματος, προκάλεσαν την αντίδραση της παριστάμενης πρώην υφυπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία δήλωσε «οργισμένη και αγανακτισμένη».

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας, τόνισε πως «η παράλληλη στήριξη ξεκίνησε με προσπάθεια δική μας -δεν υπήρχε καθόλου προηγουμένως ως θεσμός, ούτε πόροι» και πως «όταν η χώρα ήταν στο πρόβλημα που ήταν, έπρεπε να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι». Η προκήρυξη για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού ετοιμάστηκε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, «αλλά έπεσε θύμα των γενικών προκηρύξεων». Από κει και πέρα, ο πίνακας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν ήταν δυνατόν να παραβιαστεί - «εξ ου και το πρόβλημα ότι πάνε δάσκαλοι ανειδίκευτοι και καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει οποιαδήποτε επιμόρφωση», ισχυρίστηκε η κ. Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας: «Επιφυλάσσομαι να συντάξω έκθεση, την οποία θα υποβάλω προς κρίση στα μέλη της Επιτροπής - και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου». Αμέσως μετά αποχώρησε από την αίθουσα.

Ανταπαντώντας, ο κ. Σταυρόπουλος επέμεινε στις απόψεις του, ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα της κ. Διαμαντοπούλου χρηματοδότησε προεκλογικές εκστρατείες» - ενώ επικαλέστηκε και σχετικό ψήφισμα που έχει σταλεί στον πρωθυπουργό, «το οποίο υπογράφουν 8.162 γονείς και ειδικοί».

Σχολιάζοντας τα λεχθέντα, η πρόεδρος της Υποεπιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα, συμφώνησε με την κ. Χριστοφιλοπούλου πως «πράγματι υπάρχει ένας απαράβατος όρος και δεν χωράει καμία είδους παρέμβαση στους πίνακες των εκπαιδευτικών - και ευτυχώς». Διευκρίνισε δε τα εξής: «Το θέμα, λοιπόν, της εκπαίδευσης, θα πρέπει να τίθεται στην Πολιτεία, ώστε στους εκπαιδευτικούς που εντάσσονται στο σύστημα εκπαίδευσης, να μπαίνουν και εκπαιδευτικοί που μπορούν να πάρουν εκπαίδευση για θέματα Ειδικής Αγωγής».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...