Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ρουμπινί: Έπεσα έξω στην πρόβλεψη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, παραδέχεται ότι έπεσε έξω στην πρόβλεψη του για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Γνωστός και με τα προσωνύμια «προφήτης της κρίσης» και «Δρ. Συμφορά», καθώς θεωρείται ο πρώτος που είχε προβλέψει την αμερικανική κρίση του 2006, ο Νουριέλ Ρουμπινί, μόλις πέρσι στη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, είχε προβλέψει ότι «η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες».

Σε συνέντευξή του προς την Online έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ο Ρουμπινί απαντά σε σχετική ερώτηση: «Πού οφείλεται το γεγονός ότι ο «προφήτης της κρίσης» διαψεύδεται;»

Η απάντηση του Ρουμπινί: «Την περασμένη χρονιά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματοποίησε μία σχετικά ριζοσπαστική στροφή με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Νομίζω ότι όλοι εξεπλάγησαν από αυτό. Αλλά και η ίδρυση του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας βοηθά τα ευρωπαϊκά κράτη και τις τράπεζες. Με τη δημοσιονομική και τραπεζική ένωση οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μία ενίσχυση του ενοποιητικού σχεδίου τους. Και εν τέλει έχει αλλάξει η στάση των Γερμανών: αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι εφικτή μία συντεταγμένη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ενόσω βρίσκονται σε κίνδυνο η Ιταλία και η Ισπανία. Και ότι η κρίση της Ελλάδας θα μπορούσε να επεκταθεί σε χώρες όπως η Κύπρος».
Από την πλευρά του, ο Νουριέλ Ρουμπινί, θεωρεί αποφασιστική την παρέμβαση Ντράγκι για τη διάσωση του ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίζει τη διατύπωση προβλέψεων. Έχει ιδρύσει άλλωστε και συμβουλευτική εταιρία που ειδικεύεται σε προβλέψεις του είδους.

Αλήθεια, ρωτάει ο δημοσιογράφος του Spiegel Online, μήπως τυχόν διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι πελάτες του επειδή εισάκουσαν τις συμβουλές του και πόνταραν σε έξοδο της Ελλάδας; «Όχι» απαντά ευθέως ο Ρουμπινί και εξηγεί: «Κάνω ιδιαίτερα λεπτομερείς προβλέψεις, οι οποίες όμως πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές, παρά μόνο ως τίτλοι. Για παράδειγμα ήμουν ένας από τους πρώτους που προέβλεψαν τις ακριβείς επιπτώσεις του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και της ενδεχόμενης τραπεζικής ένωσης. Δεν υπάρχουν πολλοί που ταξιδεύουν, όπως εγώ, για δύο εβδομάδες και συνομιλούν (με τους υπευθύνους) στη Μαδρίτη, τη Ρώμη, το Βερολίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και την Αθήνα, για να βγάλουν στη συνέχεια τα συμπεράσματά τους».

Τι θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω συρρίκνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας; Ο Νουριέλ Ρουμπινί δηλώνει στο Spiegel Online, ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες της κρίσης, ώστε να εξυγιάνουν τους προϋπολογισμούς τους. Επιπλέον, τονίζει ο «προφήτης της κρίσης», χώρες όπως η Γερμανία θα πρέπει να ενισχύσουν την εσωτερική τους ζήτηση μειώνοντας τη φορολογία, ενώ η ΕΚΤ θα πρέπει να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο την νομισματική της πολιτική.
Πηγή: Deutsche Welle

Enhanced by Zemanta

Κυριακή: 3 δημοσκοπήσεις "σπρώχνουν" πιο κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ


Τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο επιβεβαιώνουν την αλλαγή πολιτικών συσχετισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μετά την οριστικοποίηση της αποφυγής της χρεοκοπίας, την οποία πιστώθηκε στη συνείδηση των πολιτών η κυβέρνηση Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της “Κάπα Research”για το “Βήμα της Κυριακής”, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 1,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (22,9%-21,2%) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%.

Σε δημοσκόπη της “Alco” για το “Πρώτο Θέμα”, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 1,5% (24,9%-23,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή έχει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η Δημοκρατική Αριστερά 4,8%.

Σε δημοσκόπηση της “MRB” για τη “Real News”, η Νέα Δημοκρατία έχει “αέρα” 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23,1%-22%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Ν.Υόρκη: Απόπειρα επίθεσης στον Α.Τσίπρα από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής


Νέα Υόρκη, Ανταπόκριση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του Θανάση Τσίτσα

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν. Την παρουσία και τις κινήσεις τους αντιλήφθηκαν εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης τα οποία και προστατέψαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια. Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει  εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, o οποίος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στις ΗΠΑ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δέχθηκε πυρά ελληνικό πλοίο στο Πόρτ Σάιντ


Πυρά από αγνώστους δέχθηκε στο Πόρτ Σάιντ στην Αίγυπτο το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes", κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς. Ασφαλής είναι ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ένταση στο Πόρτ Σάιντ μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος -ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό- και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.

Ένας στους δυο ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσουν είτε να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστούν για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Αυτά είναι τα αποτελεσματα έρευνας της Kapa Research που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ άλλο ένα 32% δηλώνουν ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι.

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

Οι δυσκολίες ήταν ήδη εμφανείς από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς στην ερώτηση ποιους φόρους πλήρωσαν τα τελευταία τρία χρόνια, το 9,3 % των ιδιοκτητών δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του τέλους ακινήτων («χαράτσι»), το 8,1% απαντούν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ 2010 και το 5,1% το ΕΤΑΚ του 2009.

Το 5-7%, ανά κατηγορία, έχουν προχωρήσει εξάλλου σε ρυθμίσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ειδικά για το «χαράτσι», το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το πλήρωσαν μεν αλλά με δυσκολία.

Είναι ενδεικτικό ότι το 54% των ιδιοκτητών δεν έχουν εισοδήματα από τα ακίνητά τους και πληρώνουν μόνο φόρους. Επίσης, ένας στους τέσσερις διαθέτει πάνω από το 30% των εσόδων από ενοίκια για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου (έκτακτες εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ) χωρίς να υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Άπλετο φως στον τραυματισμό των δύο νεαρών ζητούν οι αστυνομικοί

Να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση με το ατύχημα στην παραλιακή του Ηρακλείου που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό δύο νεαρών ατόμων μετά από καταδίωξή τους ζητούν η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των τραυματισθέντων και εύχονται ταχεία ανάρρωση, ενώ δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους οποίους, όπως αναφέρουν, εμπιστεύονται.

Επίσης, καλούν οποιονδήποτε είδε ή αντιλήφθηκε κάτι, να προσέλθει στις αρμόδιες αρχές συμβάλλοντας ώστε να ριχτεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και να μην αρκείται, όπως τονίζουν, στις ραδιοφωνικές καταγγελίες και στις ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής δικαστική διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη ο συγκεκριμένος τραυματισμός «ούτως ώστε να προστατευτεί αφενός μεν το αγαθό της σωματικής υγείας και αφετέρου η τιμή και η υπόληψη των δύο συναδέλφων μας» όπως αναφέρουν.

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους η Παγκρήτια ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου προτρέπουν τους συναδέλφους τους, της ομάδας ΔΙΑΣ, « να συνεχίσουν να επιτελούν το δύσκολο έργο τους, χωρίς να καμφθεί το ηθικό τους, συνεχίζοντας να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αφού αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και να είναι σίγουροι ότι το έργο τους έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο της κοινωνίας»

Κύπρος: Αυξήθηκαν οι δολοφονίες το 2012

Οι δολοφονίες στην Κύπρο το 2012 υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας τους δεκαοχτώ σε σύγκριση με οκτώ το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Κυπριακής Αστυνομίας. Ωστόσο, παρά την οικονομική κρίση μόνο δύο φόνοι αποδίδονται σε οικονομικές διαφορές. Πέντε φόνοι αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, έξι σε λογομαχία/αντιπαράθεση και άλλοι τρεις σε οικογενειακές διαφορές ή ζήλια.

Μεγάλη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εμπρησμών το 2012 που ανήλθαν σε 210 σε σχέση με 163 το 2011 όπως και οι ληστείες και εκφοβισμοί που ανήλθαν σε 173 το 2012 από 137 το 2011.

Εξάλλου, παρά την οικονομική κρίση, μείωση παρουσιάζουν οι κλοπές και διαρρήξεις, οι οποίες το 2012 ανήλθαν σε 1.548 και 2.954 αντίστοιχα από 1.687 και 3.379 το 2011.

Μείωση, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιστορική», σύμφωνα με την Αστυνομία, παρουσίασαν τα θανατηφόρα δυστυχήματα το 2012, αφού ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των θανατηφόρων δυστυχημάτων μειώθηκε κάτω από το μισό του μέσου όρου από την ίδρυση της Δημοκρατίας. Ειδικότερα, τα θανατηφόρα δυστυχήματα παρουσίασαν μεγάλη μείωση που φτάνει στο 24%, ενώ ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 28%.

Σε σχέση με τις υποθέσεις ναρκωτικών, τα στοιχεία καταδεικνύουν αύξηση, τόσο στις υποθέσεις όσο και στα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές. Ειδικότερα, οι υποθέσεις ανήλθαν στις 1.032 από 1.245 εμπλεκόμενα πρόσωπα σε σύγκριση 940 και 1.045 αντίστοιχα το 2011.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου χαρακτήρισε ανησυχητική την αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών από νεαρά πρόσωπα και ειδικότερα στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 14-18, που αυξήθηκε σοβαρά κατά 41%, ενώ στην ομάδα μεταξύ 19-24 ετών αυξήθηκε κατά 12,4%.

Στις επιτυχίες της αστυνομίας το 2012, ο κ. Παπαγεωργίου περιέλαβε την εξιχνίαση του πενταπλού φονικού στην Αμμόχωστο στις 23 Ιουνίου, τον βιασμό ανηλίκου στη Λάρνακα, την καταστολή τρομοκρατικής ενέργειας στη Λεμεσό, την αποτροπή της απόπειρας δολοφονίας κατά της ζωής του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη, την εξάρθρωση σπείρας εμπορίας ναρκωτικών με τη σύλληψη σπείρας 4 ατόμων ύστερα από καταδίωξη, αλλά και τη ληστεία χρυσοχοείου στη Λεμεσό με λεία ύψους 800.000 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο, υπόθεση για την οποία η αστυνομία έχει συνδέσει ένα αλλοδαπό, ενώ αναμένονται και συλλήψεις άλλων προσώπων.

Κύπρος: Καταζητείται ο επιχειρηματίας Φουάτ αλ –Ζαγιάτ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Κυπριακή Αστυνομία για τη σύλληψη και έκδοση στην Ελλάδα του Σύρου επιχειρηματία Φουάτ αλ - Ζαγιάτ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Τζοχατζόπουλου, για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-MI.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι κυπριακές αρχές έλαβαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Ζιγιάντ αναζητήθηκε στην κατοικία του, που βρίσκεται στον δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας, αλλά μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε εντοπιστεί και τέθηκε στην λίστα των καταζητουμένων προσώπων.

Ο Σύρος επιχειρηματίας είναι κάτοχος συριακής και πορτογαλικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καταγράφεται η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος (32.404.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων Αμερικής), που φέρεται να κατέληξε στον κ. Τσοχατζόπουλο μέσω δύο εταιρειών, που είχαν έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι «μίζες» εκταμιεύονταν από κοινό λογαριασμό του Ζιγιάντ και της συζύγου του σε υποκατάστημα ελβετικής τράπεζας στη Γενεύη.

ΤΩΡΑ-Μπλόκο των αγροτών στην Εγνατία


Απέκλεισαν την Εγνατία οδό, με περισσότερα από 250 τρακτέρ οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία.

Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριο.


Πηγή: thesstoday.gr

Συγκλονιστικό: Πήρε τηλέφωνο στη Νικολούλη, ενώ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας! -ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν αργά τη νύχτα κι ενώ η Αγγελική Νικολούλη ξετύλιγε το κουβάρι της πολλαπλής δολοφονίας στον Λόγγο Αιγίου, η ροή της εκπομπής διακόπηκε ξαφνικά. Ένα τηλεφώνημα είχε αναστατώσει τους πάντες στο πλατό.

"Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από έναν συνάνθρωπό μας, ο οποίος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Ηλικιωμένος στον Κολωνό με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ζει μόνος του. Πήγε να απαγχονιστεί και έσπασε η αλυσίδα!", εξήγησε η Αγγελική Νικολούλη η οποία έκανε έκκληση στις αρχές να σπεύσουν στο σημείο.

Ευτυχώς, λίγο αργότερα η παρουσιάστρια μας ενημέρωσε για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Στα αζήτητα η σορός της 11χρόνης

Στα αζήτητα, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου "Γεννηματάς", παραμένει η σορός της 11χρονης που το μεσημέρι της Τρίτης παρασύρθηκε από σχολικό λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη.

Μία κυρία, Βουλγαρικής υπηκοότητας, που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού, τελικά δεν ήταν και ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το άτυχο κορίτσι.

Στη συνέχεια προσήχθη στην αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το παιδί. Το διαβατήριο που προσκόμισε στην Αστυνομική Διεύθυνση και υποστήριξε ότι ανήκει στην 11χρονη ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Οι αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να εντοπίσουν τους γονείς της 11χρονης που μέχρι σήμερα είναι άφαντοι, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσης του.

Το μεσημέρι η υποδιεύθυνση εγκληματολογικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση του παιδιού ώστε με βάση αυτά τα στοιχεία να αναζητηθεί η ταυτότητά του. Μάλιστα, θα ζητηθεί και η συνδρομή της Ίντερπόλ και του ελληνικού προξενείου στη Βουλγαρία.

Η σορός της άτυχης 11χρονης παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης στο νεκροτομείο του νοσοκομείου "Γεννηματάς", χωρίς μέχρι τώρα οι γονείς της να έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής κι ενδιαφέροντος για το παιδί τους.

Η σορός της 11χρονης θα παραμείνει στο νεκροτομείο του νοσοκομείου "Γεννηματάς" έως ώτου οι αστυνομικές αρχές δώσουν την απαιτούμενη εντολή για το τί θα γίνει.

Πηγή: thesstoday.gr

Οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

ΤΟΝΙΣΕ Ο Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "BACKLOADING" ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Την έντονη αντίδραση του Θόδωρου Σκυλακάκη, ευρωβουλευτή της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), προκάλεσε για μια ακόμη φορά, η συζήτηση του θέματος του “backloading” από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το ενδεχόμενο να προκληθεί νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα (πιθανώς κατά 3-4%), εάν εγκριθεί η σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποσυρθούν 900 εκ τόνοι δικαιωμάτων ρύπων και να επανέλθουν στην αγορά το 2019-2020 (“backloading”).

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ως μέλος της Επιτροπής, επανέλαβε τις έντονες αντιρρήσεις του κατά της πρότασης (η οποία την ίδια μέρα απορρίφθηκε από την Επιτροπή Βιομηχανίας του Κοινοβουλίου), ήταν ο μόνος Έλληνας που μίλησε για το θέμα αυτό και κάλεσε τους συναδέλφους του να την καταψηφίσουν, εγκρίνοντας την σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει.

Τα βασικά σημεία που διατύπωσε, κατά της πρότασης για το “backloading”, ήταν:

- Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις που θα οδηγήσουν χωρίς λόγο, σε πρόσθετες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε χώρες όπως η Ελλάδα, όταν στην Ελλάδα για παράδειγμα, ο κόσμος υποφέρει οικονομικά και περίπου 250.000 άνθρωποι πηγαίνουν καθημερινά στο συσσίτιο, για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν ενοίκιο, λογαριασμούς και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις.

- Αποκάλυψε ότι η προτεινόμενη αφαίρεση 900 εκ. τόνων δικαιωμάτων (που θα επανέλθουν στην αγορά το 2019-2020), δεν έχει να κάνει με τις μελλοντικές επενδύσεις στην καινοτομία, όπως ισχυρίζεται η Επιτροπή, διότι οι σημερινές επενδυτικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται με βάση τις ισχύουσες τιμές, αλλά με τις τιμές που εικάζονται για τα επόμενα χρόνια, όταν θα επανέλθουν στην αγορά τα σχετικά δικαιώματα. Ο πραγματικός λόγος της πρότασης για το "backloading" στοχεύει στη συγκέντρωση εσόδων από συγκεκριμένες χώρες (π.χ. Γερμανία) που θα τα δώσουν πίσω στις βιομηχανίες τους, με τη μορφή κρατικής βοήθειας, εις βάρος των χωρών όπως η Ελλάδα, που δεν έχει την σχετική δυνατότητα. Κι αυτό είναι εις βάρος και του ισότιμου ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά, με συνέπεια χώρες όπως η Ελλάδα να χάσουν κι άλλο μερίδιο αγοράς αλλά και θέσεις εργασίας που θα προστεθούν στην ήδη εφιαλτική ανεργία.

-Τόνισε επίσης πως το γεγονός ότι η τιμή των δικαιωμάτων ρύπων έχει πέσει (περίπου στα 4 ευρώ) σημαίνει ότι το σύστημα της αγοράς ρύπων λειτουργεί. Και σ΄αυτό επηρέασε θετικά η πώληση των CDM στην τιμή των 0,4 ευρώ μόλις, ενώ κάποτε χρεώνονταν στους ευρωπαίους καταναλωτές με 12 ευρώ (ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, με ερώτηση του Θόδωρου Σκυλακάκη τον Ιούλιο του 2010 και εκστρατεία που ακολούθησε στο ευρωκοινοβούλιο και οδήγησε στην απαγόρευσή τους από τον Μάιο του 2013 και μετά, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι αυτών των δικαιωμάτων, κυρίως στην Κίνα, να σπεύδουν σήμερα να τα ξεφορτωθούν στην πραγματική τους τιμή πριν αρχίσει η απαγόρευση). Μια εξέλιξη που έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για τον Ευρωπαίο και Έλληνα καταναλωτή, στον οποίο κατέληγε αυτό το υπερβολικό κόστος, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στις 19 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά για ψηφοφορία, σε μια συνεδρίαση όπου ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα επιμείνει στις προαναφερόμενες αντιρρήσεις του, έστω κι αν είναι για την ώρα ο μόνος που τις υποστηρίζει από την πλευρά της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και άλλες κυβερνήσεις που βλέπουν με καλό μάτι την είσπραξη πρόσθετων εσόδων για τα κρατικά ταμεία τους, επιβαρύνοντας πάλι τους καταναλωτές (μέσω της νέας αύξησης που θα προκύψει στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αν εγκριθεί η πρόταση για το backloading) ακόμη δεν έχει αντιδράσει για το θέμα.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Λάρισα: Έφαγε ξύλο από τρεις συμμαθητές του στο προαύλιο του Λυκείου!


Το περιστατικό συνέβη στο 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας...
Όλα έγιναν στο προαύλιο του σχολείου και μάλιστα, την ώρα που οι μαθητές βρίσκονταν σε διάλειμμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" οι τρεις μαθητές του ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στο επεισόδιο ξυλοδαρμού σε βάρος του συμμαθητή τους, θα τιμωρηθούν με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Την απόφαση, πήρε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μετά και την αναστάτωση που προκλήθηκε από το συμβάν.

Ο Τζον Κυριακού, πρώην στέλεχος της CIA, καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση


Central Intelligence Agency Seal
Central Intelligence Agency Seal (Photo credit: DonkeyHotey)
Ένας πρώην πράκτορας της CIA, ο Τζον Κυριακού, καταδικάστηκε σήμερα σε 30 μήνες φυλάκιση επειδή αποκάλυψε την ταυτότητα ενός μυστικού πράκτορα της υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η καταδίκη του Κυριακού σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια που κάποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μυστικού πράκτορα.

Ο Κυριακού καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάνδρειας, στην πολιτεία Βιρτζίνια, σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρώην πράκτορας είχε παραδεχθεί την ενοχή του τον Οκτώβριο.

Ο Κυριακού, που εργαζόταν για την αμερικανική μυστική υπηρεσία από το 1990 μέχρι το 2004, αποκάλυψε το όνομα του πράκτορα της CIA σε ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε αποστείλει σε δημοσιογράφο το 2008. Ο ίδιος βοήθησε επανειλημμένα δημοσιογράφους παρέχοντας τους πληροφορίες για θέματα όπως η ανάκριση του Αμπού Ζουμπέιντα, μέλους της αλ Κάιντα, από τη CIA.

Enhanced by Zemanta

Mέσω Facebook ψάχνει τη δίδυμη αδελφή της 30χρονη Θεσσαλονικιά


«Βοήθησε με να βρω» ονομάζεται το προφίλ στο Facebook που δημιούργησε μια 30χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, με μοναδικό σκοπό να βρει τη χαμένη δίδυμη αδελφή της.

Σύμφωνα με τα ipeirotika.gr, και όπως γράφει η 30χρονη στο εν λόγω προφίλ στο Facebook, η αδελφή της, αμέσως μετά τη γέννησή της δόθηκε με παράνομη υιοθεσία.

Δεδομένου ότι είναι μονοζυγωτικά δίδυμα οι δύο αδελφές πρέπει να μοιάζουν αρκετά και για το λόγο αυτό η 30χρονη στο προφίλ «Βοήθησέ με να βρω» έχει δημοσιεύσει και φωτογραφίες της, ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει την έρευνά της.

Στο status της στο προφίλ της στο Facebook, η 30χρονη γράφει συγκεκριμένα:

«Γεννήθηκα δίδυμη στις 22/11/1982, στη Θεσσαλονίκη στην κλινική «Τατιάνα», αλλά δεν γνώρισα ποτέ την αδελφή μου! Είμαστε μονοζυγωτικά δίδυμα, δηλαδή ίδιες! Κάποιοι επέλεξαν να μας χωρίσουν, δίνοντας την αδελφή μου με παράνομη υιοθεσία. Το γεγονός ότι είμαστε ίδιες διευκολύνει την προσπάθειά μου.

Μήπως γνωρίζετε κάποια που μου μοιάζει; Μήπως την είδατε κάπου;

Αν γνωρίζετε κάτι σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου! Αν πάλι όχι προωθήστε αυτό το προφίλ όσο μπορείτε!

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη αλλά επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό σας παρακαλώ όχι άλλα αστεία!

Για μένα δεν έχει πια σημασία γιατί έγινε όλο αυτό. Ούτε θέλω να αποδώσω ευθύνες σε κανέναν. Απλά θέλω να γνωρίσω την αδελφή μου που στερήθηκα τόσα χρόνια!

Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη!»

Enhanced by Zemanta

Άγνωστη οργάνωση δολοφονεί ηλικιωμένες χριστιανές στην Κωνσταντινούπολη


Δύο παρόμοιες δολοφονίες χριστιανών της Κωνσταντινούπολης έχει σκορπίσει ανησυχία στους Έλληνες που ζουν εκεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το agioritikovima.gr, υπάρχει αποκαλυπτιό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal που αναφέρει πως μια άγνωστη τουρκική οργάνωση φέρεται να έχει δολοφονήσει δυο χριστιανές μεγάλης ηλικίας στην περιοχή των Ψωμαθιών (Σαμάτυα).

Η πρώτη δολοφονία έγινε στις 28 Δεκεμβρίου όπου βρέθηκε νεκρή η 84χρονη Μαρίτσα Κιουτσούκη, για να ακολουθήσει η στυγνή δολοφονία της 80χρονης Σουλτάνας Αϊκάρ στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής αστυνομίας έχουν σημειωθεί επιθέσεις εναντίον χριστιανών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, και σε άλλες περιοχές της Πόλης, προκαλώντας πανικό στην ελληνική και στην αρμένικη μειονότητα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Εφέ, οι επιθέσεις εναντίον χριστιανών κατοίκων της Πόλης, γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου από μια καλά οργανωμένη εγκληματική ομάδα.

Όλα αυτά συμβαίνουν, λίγο καιρό μετά τις καταγγελίες της βουλευτού κουρδικής καταγωγής Σεμπαχάτ Τουντσέλ που δήλωσε πως τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί γεγονότα που θυμίζουν το πογκρόμ του Σεπτεμβρίου του 1955.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι «σφραγίζουν» τις εξώπορτες σπιτιών που ανήκουν σε χριστιανούς, Ελλήνων και Αρμενίων, γεμίζοντας με ανασφάλεια και ανησυχία τις μειονότητες που κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ετικέτες αυτές βοηθούν τις παρακρατικές τουρκικές ομάδες όταν χτυπάνε κυρίως τις νυχτερινές ώρες, να ξέρουν ότι θα χτυπήσουν σπίτια «απίστων Γκιαούρηδων».

Γκάλοπ Σαββάτου: Πρωτιά της ΝΔ με 0,4% - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρωτιά για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση της Raas για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.

Το προβάδισμα για τη ΝΔ είναι μόλις 0,4% καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει25,5% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία σε δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου (18-20/12) έδινε προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% έναντι 24,8% της ΝΔ.

Η πρωτιά της ΝΔ, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκύπτει και από τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας σε θέματα αιχμής,όπως η τρομοκρατία, οι καταλήψεις, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κ.λπ.

Στη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,8% (από 9.1% τον Δεκέμβριο) και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 5,3% (από 5,7%), ΔΗΜΑΡ 5,3% (5,0%), ΚΚΕ 5% (4,8%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8% (2,8%), Δημιουργία Ξανά 1,6% (1,2%), Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% (1,4%), Άλλο 2,4% (3,8%), Άκυρο – Λευκό 2,6% (3,2%) ενώ η Αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 13,3% (12,7%).

Οι πολίτες λένε «ναι» στην επιστράτευση για τους εργαζόμενους του Μετρό με ποσοστό 54,1% έναντι 41,9% ενώ στο θέμα της ανακατάληψης των δημόσιων κτιρίων το ποσοστό που συμφωνούν είναι αρκετά υψηλό φτάνοντας το79,5% έναντι 17,6% που εκφράζουν την διαφωνία τους.

Ανάκληση αυτοκινήτων BMW με πρόβλημα στον ιμάντα του κινητήρα

BMW X6
BMW X6 (Photo credit: Wikipedia)
Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων BMW σειρές Χ5 και Χ6 για προληπτική αντικατάσταση της βίδας συγκράτησης της τροχαλίας του ιμάντα του κινητήρα, πραγματοποιεί η εταιρεία BMW HELLAS AE, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 750 οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η BMW HELLAS AE θα ενημερώσει με επιστολή τους κατόχους των συγκεκριμένων οχημάτων, ώστε να επισκεφθούν οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το επίσημο δίκτυο εμπόρων της BMW HELLAS AE.



Πηγή: iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ 80ΧΡΟΝΟΥ: Εδώ παπάς, εκεί... μισό εκατομμύριο

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δωρεά με το ζόρι δεν γίνεται, όπως έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε για «απάτη» έναν ιερέα και το συγγενή ενός 80χρονου, ο οποίος «χάρισε» 500.000 ευρώ στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων στον πρώτο, τεσσάρων χρόνων και τεσσάρων μηνών στον εξάδελφο του θύματος, ο οποίος κατηγορείται επιπλέον και για «ψευδορκία», ενώ αθώωσε άλλα τρία μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Στους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του «πρότερου έντιμου βίου» και των «μη ταπεινών ελατηρίων». Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο δωρητής μεταβίβασε τα μετρητά που κατείχε με τη θέλησή του, και ότι όλο το χρηματικό ποσό δαπανήθηκε για την αποπεράτωση και τον εξωραϊσμό του ναού.

Ο τραπεζικός υπάλληλος, που κατέθεσε ως μάρτυρας, επιβεβαίωσε τα λεγόμενά τους, ενώ τα ανίψια, που διεκδίκησαν την περιουσία μετά το θάνατο του θύματος, ανέφεραν ότι ο θείος τους έγινε πολιτικός πρόσφυγας, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, και ότι δεν είχε τόσο καλές σχέσεις με την Εκκλησία, έτσι ώστε να δωρίσει μισό εκατομμύριο ευρώ. Η ποινική δίωξη κινήθηκε μετά την έγκληση που υπέβαλε η σύζυγος του θύματος, η οποία ήταν παρούσα κατά τη μεταβίβαση του χρηματικού ποσού και υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα.

Σε σύγχυση

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι «εκμεταλλεύτηκαν την εξασθένηση της σκέψης και την κατάσταση συγχύσεως, στην οποία βρισκόταν ο σύζυγος της εγκαλούσας, λόγω καρκίνου του προστάτη και κίρρωση ήπατος από τα οποία έπασχε, για την αντιμετώπιση των οποίων ελάμβανε το φάρμακο Inderal, το οποίο μπορεί να επιφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως είναι νευροψυχικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, ψύχωση, ψευδαισθήσεις, σύγχυση κ.ά.

»Ετσι τον έπεισαν να προβεί στη δωρεά μικρού, μη εξακριβωθέντος χρηματικού ποσού, υπέρ του Ιερού Ναού και τον μετέφεραν στο υποκατάστημα της τράπεζας. Ανέλαβε ολόκληρο το ποσό, ύψους 500.000 ευρώ, που υπήρχε κατατεθειμένο σε κοινό, με τη σύζυγό του, λογαριασμό και το μετέφερε στον τραπεζικό λογαριασμό του ανωτέρω Ιερού Ναού». Οι συγγενείς έχουν κερδίσει την αγωγή αποζημίωσης και η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει στα πολιτικά δικαστήρια, όπου «κατέθεσε ψευδώς» ο εξάδελφος του θύματος ότι ο δωρητής-συγγενής του είχε πλήρη γνώση για τη μεταβίβαση των χρημάτων.

«Οι επίτροποι του Ι.Ν. Αγίου Ραφαήλ αθωώθηκαν επειδή αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες εναντίον τους ήταν αβάσιμες. Το δυστύχημα σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, πριν από την αθώωσή τους, έχασαν τα σπίτια τους επειδή επισπεύστηκαν οι πλειστηριασμοί και χρειάζεται πλέον μεγάλος και πολυέξοδος αγώνας για την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση.

»Ολα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εκδιώχθηκαν και έχασαν τις περιουσίες τους όχι για πράξεις που αφορούσαν το δικό τους όφελος, αλλά το όφελος του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών απέδειξε ότι τα χρήματα της δωρεάς του δήθεν εξαπατηθέντος δωρητή καταναλώθηκαν μέχρι τελευταίου ευρώ στη δαπάνη κατασκευής του Ι. Ναού, των χώρων παρασκευής και διανομής του συσσιτίου στους άπορους και τα ορφανά της ενορίας», δήλωσε στην «Ε» ο ποινικολόγος Χαράλαμπος Αποστολίδης.

24ωρες επαναλαμβανόμενες σε ΟΣΕ και Προαστιακό - Τι θα γίνει με τα εισιτήρια


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγων των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν απο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για το τριήμερο Σάββατο 26 - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά για τις ημέρες των απεργιών καταργούνται τα ακόλουθα δρομολόγια:

Παρασκευή 25.01.2013
1. Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα καταργούνται τα δρομολόγια των συρμών 500 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).
 
2. Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια καταργείται το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη - Δίκαια).
 
3. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα - Θεσσαλονίκη καταργούνται τα δρομολόγια 743 και IC 85.
 
4. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη, κατργούνται τα δρομολόγια 3593 και 3592.
 
5. Στη γραμμή Λάρισα - Βόλος - Λάρισα καταργούνται τα δρομολόγια 2576 και 2577.
   Σάββατο 26/01/2013 - Κυριακή 27/01/2013 και Δευτέρα 28/01/2013 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών)

Καταργούνται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιών του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στη διαδρομή Διακοπτό - Καλάβρυτα - Διακοπτό, που κυκλοφορούν βάσει προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι:

Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, τη Δευτέρα (28/01/2013) προς Τρίτη (29/01/2013) οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.
 
Την Τρίτη 29/01/2013 (επόμενη ημέρα των απεργιών)
 
Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.
 
Στη γραμμή Φλώρινα - Θεσσαλονίκη ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82.

Ειρήνη Κουμαριανού: Πέθανε η γιαγιά Σοφία του «παρά πέντε»


Σε ηλικία 82 ετών πέθανε η δημοφιλής ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς. 

Η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, ενώ μια από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με την Κάτια Δανδουλάκη.


Γεννήθηκε στο Γαλάτσι και  ήταν μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της.

Έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: "Ιστορία μιας ζωής", "Κορίτσια για φίλημα" (1965), "Δάκρυα για την Ηλέκτρα" (1966), "Πολύ αργά για δάκρυα", "Καπετάν φάντης μπαστούνι" (1968), "Η νεράιδα και το παλικάρι" (1969) , "Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης", "Κρίμα το μπόι σου" (1970), "Ο κατεργάρης", "Η εφοπλιστίνα" (1971), "Η Μαρία της σιωπής", "Στον αστερισμό της παρθένου" (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό "Θέατρο της Δευτέρας".

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) "Προδοσία" (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 - 1998),Alma libre" (2001) και Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες του Γιώργου Καπουτζίδη. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006 με την σειρά Στο παρά πέντε.

Αυτό συνετέλεσε στην επιλογή της τον επόμενο χρόνο για τη σειρά Στο Παρά 5 του ίδιου σεναριογράφου όπου και συμπρωταγωνιστεί με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης πρωταγωνιστεί στην Ελληνοαμερικανική ταινία Όπα!.

Από τον Φεβρουάριο του 2007 συμμετέχει στην θεατρική παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο κ.ά.

Συλλήψεις μετά από έρευνα για τον εμπρησμό στα σπίτια του Μπόμπολα στα Σφακιά


Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία σε χωριά των Σφακίων, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εμπρησμό στα σπίτια του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr στους Κομιτάδες συνελληφθησαν ένας 65χρονος και οι δυο του γιοί επειδή βρέθηκαν στο σπίτι τους δύο πιστόλια, σφαίρες και μία σιδηρογροθιά.

Επίσης περισυλλέχθηκε γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων. Τα πιστόλια εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται:

«Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 65, 35 και 37 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε επαγγελματικό χώρο των συλληφθέντων, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Δύο (2) πιστόλια,
• Τρείς (3) γεμιστήρες,
• Δεκατρία (13) φυσίγγια και
• Μία (1) σιδερογροθιά

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων"

Ελεύθεροι αστυνομικοί του κυκλώματος ναρκωτικών


Στην δ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογήθηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από λίγο καιρό από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Πλ. Δημοκρατίας και τον διοικητή του ίδιου Τμήματος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της άμεσης συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση και της κατάχρησης εξουσίας. Ο πρώτος φέρεται ότι συνέλαβε καθ' υπόδειξιν του κυκλώματος αλλοδαπό για διακίνηση ηρωίνης, ενώ σε παρόμοια υπόθεση εμπλέκεται και ο δεύτερος.

Απολογούμενοι οι δύο αστυνομικοί φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσαν υπηρεσιακά καθήκοντα.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια, με σύμφωνη γνώμη, τους άφησαν ελεύθερους. Στον υπαρχιφύλακα επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ ο αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων.

Την ίδια ώρα, απολογήθηκε κι ένας δικηγόρος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Ήδη για την παραπάνω υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο διοικητές τής δίωξης ναρκωτικών Βόλου και Αγρινίου και δύο αρχιφύλακες. Τις επόμενες μέρες θα λογοδοτήσει ενώπιον της ανακρίτριας κι ένας αξιωματικός που παλιότερα υπηρετούσε στη δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και φέρεται να έπαιρνε «μίζα» από τα μέλη του κυκλώματος.

ΕΚΑ: Παναττική πανεργατική στάση εργασίας την Παρασκευή

Την προκήρυξη παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας την Παρασκευή, καθώς και την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.


Επίσης σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στις 12.00 της Παρασκευής, συμμετέχοντας στην παναττική στάση εργασίας, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στάση εργασίας εξήγγειλε και η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή έως τις 5μμ (έχει αρχίσει από τις 11πμ)

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, στην έκτακτη συνεδρίασή του της 24ης Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε την προκήρυξη:

» α) παναττική πανεργατική στάση εργασίας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το μεσημέρι με αίτημα: α) να ανακληθεί άμεσα το βάρβαρο και αντιεργατικό μέσο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και β) να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη νέων συλλογικών συμβάσεων στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και

» β) 24ωρη απεργία την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου με τα ίδια αιτήματα στους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ και τις Οδικές Συγκοινωνίες Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΣΥ ΑΕ).

» Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας, παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την, ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης».

Λάρισα: Στον εισαγγελέα οι 8 συλληφθέντες για ρατσιστική επίθεση

Σε μίνι μάρκετ Πακιστανών, που το είχαν ως «στέκι» τους, επιτέθηκε ομάδα νεαρών γύρω στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα. Για το επεισόδιο συνελήφθησαν 8 άτομα, ο ένας 23 ετών και οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου 17-18 ετών που αναγνωρίστηκαν ως δράστες της επίθεσης.

Οι δράστες προκάλεσαν φθορές πετώντας πέτρες εναντίον του καταστήματος που διατηρούσε Πακιστανός. Στη συνέχεια κινήθηκαν εναντίον της παρέας των αλλοδαπών κρατώντας ξύλα από κλαδιά και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας υπήκοος Πακιστάν ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί και προέβησαν σε προσαγωγές 18 ατόμων, Ελλήνων και αλλοδαπών.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Μετρό

Στις ράγες και πάλι οι συρμοί του Μετρό, αφού όπως φαίνεται η επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς είχε αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του Μετρό μετά από οκτώ ημέρες απεργίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σιούφο πρόεδρο της ΑΜΕΛ τα δρομολόγια του Μετρό έχουν ξεκινήσει και πάλι από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ μέχρι το απόγευμα δρομολόγια θα πραγματοποιήσουν το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος.

Παράλληλα στις 15:30αναμένεται να πραγματοποιήσει δήλωση ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης για την επαναλειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

«Πάρτι» προσλήψεων στο Μετρό: Τι αναφέρει η Εκθεση Ρακιντζή

Προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες που εξυπηρετούσαν την εκλογική «πελατεία» της εκάστοτε κυβέρνησης έγιναν όλα τα χρόνια λειτουργίας του Μετρό. Η Εκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή αποκαλύπτει πώς βρέθηκαν ...μουσικοί στη θέση του οδηγού συρμών. Αποκαλύπτει και τους μισθούς στο Μετρό.

Τα ευρήματα της εκθεσης Ρακιντζή για τον τρόπο προσλήψεων και για τα πρόσωπα που εισήλθαν στην επιχείρηση είναι εντυπωσιακά. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι:
  • Εντοπίστηκε πρόσληψη οδηγού συρμών ο οποίος εμφανίζεται ότι είναι μουσικός.
  • Βρέθηκε υπεύθυνος σταθμών ο οποίος πριν προσληφθεί εργαζόταν σε τοποθέτηση τεντών
  • Εγινε πρόσληψη οδηγού σε συρμό με μοναδική πρότερη εμπειρία του dealer σε καζίνο
  • Τελειόφοιτος του ΤΕΙ Νοσηλευτικής επιλέχτηκε για να καλύψει το πόστο του τεχνίτη συντήρησης
  • Απόφοιτος ΤΕΛ ο οποίος εργαζόταν ως οικοδόμος-πλακάς προσελήφθη για τη θέση του υπεύθυνου σταθμού
Υπάρχουν περιπτώσεις προσληφθέντων που έδωσαν συνέντευξη από 9 ως 21 ημέρες μετά την πρόσληψή τους. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την έκθεση Ρακιντζή.

Οι μισθοί στο μετρό

Εντύπωση προκαλεί επίσης και το πολύ υψηλό μισθολόγιο που ίσχυε για τους εργαζόμενους στο Μετρό. Σύμφωνα με την έκθεση Ρακιντζή το 2009, πριν από την κρίση, οι αποδοχές ανά ειδικότητα στο Μετρό ήταν οι εξής:

Ο χαμηλότερος μισθός για υπάλληλο προμηθειών ήταν 1.825 ευρώ το μήνα

Πωλητές εισιτηρίων: 1.915 ευρώ

Οδηγοί συρμών: 2.443 ευρώ

Υπεύθυνοι σταθμών: 2.545 ευρώ

Επόπτες: 3.268 ευρώ

Μηχανικοί τεχνικής υποστήριξης: 4.038 ευρώ

Γενικός διευθυντής: 7.942 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν υποστεί μειώσεις που κυμαίνονται από 30% ως και 50%.

Συγκέντρωση των εργαζομένων του Μετρό στα Σεπόλια και πορεία στο Σύνταγμα

Μπορεί η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Μετρό να έληξε μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ και οι εργαζόμενοι να έλαβαν τα φύλλα πορείας, ωστόσο οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις δεν φαίνεται να σταματούν.

Ήδη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο στις 13:00, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα για πορεία στο Σύνταγμα στις 16:00 το απόγευμα.

Την ίδια στιγμή η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση της επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ψυχρούς εκτελεστές της δημοκρατίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Παράλληλα τονίζει ότι «η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί μέρος του συνολικότερου μνημονιακού σχεδίου για την κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, για την ισοπέδωση των "απομειναριών" των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Απέναντι σε αυτό τον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των αστυνομικών επιχειρήσεων καταστολής, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς για να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους».

Επεισόδιο μεταξύ του Γ.Καμίνη και δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής

Έντονη φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Γ.Βουλδής κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη και συμβούλων άλλων παρατάξεων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, την ώρα της συζήτησης για την έκρηξη της ρατσιστικής βίας μετά και την πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα.

Όλες οι παρατάξεις, εκτός της Χρυσής Αυγής, καταδίκασαν τη δολοφονία του 27χρονου αλλοδαπού, ενώ κατά τη συζήτηση τονίσθηκε ότι στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σοφιανός πρόσθεσε ότι παρά τις εξαγγελίες για δημιουργία ειδικών τμημάτων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας στην Αστυνομία, οι μετανάστες που προσέρχονται σε αστυνομικά τμήματα για να καταγγείλουν ξυλοδαρμούς ή επιθέσεις και δεν έχουν άδειες νομιμότητας, συλλαμβάνονται προκειμένου να απελαθούν και τα περιστατικά αποσιωπώνται.

Ο κ. Βουλδής διαμαρτυρήθηκε για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, ενώ εκτός μικροφώνου είπε,  μεταξύ άλλων: «Σιγά μην κάνουμε και ερωτική εξομολόγηση στους μετανάστες». Μίλησε απαξιωτικά αναφερόμενος σε συμβούλους άλλων παρατάξεων, ενώ διέκοπτε συνέχεια όταν ο δήμαρχος Αθηναίων ανακεφαλαίωνε τα αίτια των φαινομένων βίας.

Ο κ. Βουλδής συνέχισε τα σχόλια την ώρα της ομιλίας του δημάρχου, ο οποίος κάποια στιγμή είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος: «Εάν συνεχισθεί αυτό, σας ζητώ να τον βγάλετε καροτσάκι έξω». Τότε ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε και απευθυνόμενος απειλητικά προς το δήμαρχο είπε: «Έλα να με βγάλεις έξω», ενώ τρία άτομα που ήταν κοντά του άρχισαν να εκστομίζουν ύβρεις εναντίον του δημάρχου, πριν τελικά αποχωρήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ

Με "ντου" της Αστυνομίας απομάκρυναν τους απεργούς από το αμαξοστάσιο του Μετρό

Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. 
 
Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις. 
 
Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. 
 
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.  
 
Στο μεταξύ ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
 
Στις 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο των εργαζομένων και των συνδικάτων που τους συμπαρίστανται.

Μια επιστολή ρίχνει φως στην ομαδική δολοφονία στο Αίγιο…


Το θρυλικό  και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Αυτή την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, το Φως στο Τούνελ επιχειρεί να φωτίσει την υπόθεση ενός ομαδικού εγκλήματος που πάγωσε την Ελλάδα.

Ο άντρας που πληρώθηκε για να εκτελέσει το χρυσό συμβόλαιο. Το παιδί που έγινε μάρτυρας του  αποτρόπαιου εγκλήματος. Η επιστολή που χρόνια μετά ρίχνει φως στην ομαδική δολοφονία…

Η Αγγελική Νικολούλη αποκαλύπτει  την αθέατη πλευρά του φρικτού  εγκλήματος στον Λόγγο Αιγίου. Μία οικογένεια ξεκληρίστηκε μπροστά στα μάτια δύο παιδιών. Το μεγαλύτερο κατέγραψε την εικόνα του πληρωμένου εκτελεστή. Μία επιστολή που έφτασε στην εκπομπή αποκαλύπτει πρόσωπα και πράγματα και ανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης από την αρχή.

Τι στοιχεία φέρνει στο φως το απόρρητο σήμα της Ιντερπόλ; Τι αποκαλύψεις μεταφέρει ο μάρτυρας που έφθασε στην εκπομπή, για τη δολοφονία;

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Θυροκολλούν τα φύλλα πορείας στα σπίτια των απεργών


Ξεκίνησε η επίδοση των περίπου 2.500 φύλλων πορείας στους απεργούς του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ, την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά τη σύλληψη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, των απεργών, για παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.

Καθώς ωστόσο οι απεργοί παραμένουν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, οι δικαστικοί επιμελητές θυροκολλούν τα φύλλα πορείας στις οικίες τους, αφού δεν τους βρίσκουν!

Την ίδια ώρα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, διαβίβασε στην κρατική ασφάλεια τις δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό είχαν κριθεί παράνομες και παράλληλα απαγορεύτηκε και η συνέχιση τους.

Βάση των αποφάσεων αυτών, οι αστυνομικές αρχές έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν και να οδηγούν στο αυτόφωρο εργαζομένους του μετρό που απεργούν και κατά συνέπεια παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Οι απεργοί πάντως παραμένουν στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, αρνούμενοι να εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις, την ώρα που η κυβέρνηση, διά στόματος Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι θα σκληρύνει την στάση της απέναντι στους απεργούς.

Κατέρρευσε γέφυρα στην Αχαΐα


Κατέρρευσε η γέφυρα που συνδέει την Κλειτορία Αχαΐας με την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ενώ μέρος της συγκεκριμένης γέφυρας είχε αποκολληθεί την περασμένη εβδομάδα μετά από την υπερχείλιση του ποταμού Κλείτορα.



Πηγή: thebest.gr

Κεδίκογλου: «Ξεπαγώνουμε» τις ελληνορωσικές σχέσεις


Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μόσχα ετοιμάζεται το αμέσως προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να υποστηριχθεί το «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελληνική Σύνταξη της «Φωνής της Ρωσίας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. 

Μιλώντας σε ένα από τα ιστορικότερα ΜΜΕ της Ρωσίας, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε αρχικώς τη λύπη του γιατί «επί 2,5 χρόνια, περίπου από τον Οκτώβριο του 2009, έως τον Ιούνιο του 2012 οι ελληνορωσικές σχέσεις ήταν ουσιαστικά παγωμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε το διάστημα αυτό καμία επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα και οπωσδήποτε μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2010 δεν συνέβη απολύτως τίποτε μεταξύ των δύο χωρών μας».

«Πιστεύουμε στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, γι΄ αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση, πρόκειται για σαφή απόφαση της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου, που θα περιλαμβάνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τα τέλη Φεβρουαρίου να είναι η ημερομηνία που έχει προταθεί στη ρωσική πλευρά.

Εικονικές συνταγογραφήσεις και σε νεκρούς


Εικονικές συνταγογραφήσεις ακόμα και σε νεκρούς και διπλές και τριπλές εκτελέσεις των ίδιων συνταγών εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση των ασφαλισμένων, κατέδειξαν μεταξύ άλλων οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών (ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ΗΔΙΚΑ, ΚΜΕΣ). Από τα αποτελέσματα των ελέγχων, προκύπτει ότι τα κυκλώματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και προς το παρόν δεν «αποθαρρύνονται» από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας. Διαπιστώθηκε η εμπλοκή επτά γιατρών και αρκετών φαρμακοποιών και όπως προέκυψε τόσο η συνταγογράφηση όσο και η εκτέλεση των συνταγών για τα συγκεκριμένα φάρμακα ήταν εικονική. Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν ελάμβαναν σχετική με τα συγκεκριμένα φάρμακα θεραπεία και δεν επισκέπτονταν τα εμπλεκόμενα φαρμακεία.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι με αφορμή στοιχεία ερευνών εικονικών συνταγογραφήσεων και σημαντικών περιπτώσεων απάτης στο χώρο της υγείας, εναντίον των ασφαλισμένων και του Οργανισμού, o ΕΟΠΥΥ δημοσιοποίησε σήμερα στοιχεία των ερευνών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με τη συνδρομή της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ, σε πανελλαδικό επίπεδο:

1. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας και διαπιστώσαμε την εμπλοκή 7 ιατρών που είχαν συνταγογραφήσει τα φάρμακα αυτά και αρκετών φαρμακοποιών που εκτέλεσαν τις συνταγές. Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η συνταγογράφηση και εκτέλεση των συνταγών αυτών ήταν εικονική. Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν ελάμβαναν τέτοιου είδους θεραπεία, δεν έπασχαν από τις νόσους που αναγράφονταν στις συνταγές και δεν ελάμβαναν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία στα οποία είχαν εκτελεστεί οι συνταγές αυτές.

2. Στη Ρόδο, τα αποτελέσματα ερευνών έδειξαν εμπλοκή ενός ιατρού και δύο φαρμακείων στην εκτέλεση εικονικών συνταγών.

3. Στη Μυτιλήνη, πλασματική συνταγογράφηση με εμπλοκή δύο ιατρών του ΕΣΥ και ενός φαρμακείου.

4. Στην Ανατολική Αττική, διαπιστώθηκε μεγάλου εύρους εικονική-πλασματική συνταγογράφηση, με άλλου είδους όμως φάρμακα και με εμπλοκή ενός ιατρού ο οποίος είχε συνταγογραφήσει εικονικά για 23 ασφαλισμένους, 123 συνταγές, εν αγνοία τους, ενός ελεγκτή και αρκετών φαρμακοποιών.

3. Στο Ηράκλειο Κρήτης, σε μεγάλη Υγειονομική Μονάδα έχουν κατατεθεί για αποζημίωση σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους. Η υπόθεση σχετίζεται με προηγούμενη που αφορούσε χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής ακόμη και σε νεκρούς και έχει διαταχθεί πλήρης έλεγχος.

4. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η έρευνα έχει αναδείξει πλήθος από στοιχεία που κρίνονται τουλάχιστον ύποπτα κυρίως αναφορικά με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών από ιατρούς του Οργανισμού. Ο έλεγχος συνεχίζεται σε πιο μεγάλο βάθος διότι οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί και η οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού μεγάλη.

5. Σε μεγάλες Ιδιωτικές Ιατρικές Μονάδες διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και εκ πλαγίου παράβαση των συμβάσεων διά της πολλαπλής χρέωσης ΚΕΝ. Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

6. Επίσης, διαπιστώθηκε εκτέλεση ιδίων συνταγών, ταυτόχρονα, χειρόγραφα και ηλεκτρονικά σε διαφορετικά φαρμακεία ή εκτέλεση της ιδίας συνταγής δύο και τρεις φορές από το ίδιο φαρμακείο. Σημαντικός αριθμός περιπτώσεων συνταγογράφησης χωρίς την παρουσία ιατρών ή ιατρών εκτός ειδικότητάς τους και σε ποσότητες πέραν της θεραπείας μηνός, καθώς και παρακράτηση βιβλιαρίων ασθενείας.

7. Επιπλέον, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους που δεν είναι εν ζωή, συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους εν αγνοία τους, συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια που έχουν κλαπεί και σε ασφαλισμένους που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα.

Μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων, ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Εγκληματικής Δραστηριότητας, τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες, κατά των υπευθύνων, για τον καταλογισμό και την απόδοση πάσης φύσεως ευθυνών. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος και το όφελος που θα προκύψει για τον Έλληνα ασφαλισμένο από την εξοικονόμηση πόρων λόγω διαφθοράς, δεδομένου ότι επίσημες μελέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμούν ότι χάνονται ετησίως 56 δισ. ευρώ από φαινόμενα απάτης και διαφθοράς, αποφάσισε να εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στο χώρο της Υγείας (European Healthcare Fraud and Corruption Network EHFCN).

Τα οφέλη της συμμετοχής αυτής εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλά με την αμφίδρομη ενημέρωση, εκπαίδευση και εξασφάλιση τεχνογνωσίας για τις αποτελεσματικότερες πρακτικές καταπολέμησης των φαινομένων αυτών και την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

skai.gr

Αγρότες της Ημαθίας με τρακτέρ κατά μήκος της Εγνατίας Οδού


Στον κόμβο Κουλούρα, στην Εγνατία Οδό, έχουν συγκεντρωθεί αγρότες της Ημαθίας, οι οποίοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και έχουν παρατάξει περίπου 40 τρακτέρ στο σημείο.

 Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στις 30 Ιανουαρίου η ΠΑΣΕΓΕΣ συγκαλεί ευρεία πανελλαδική σύσκεψη προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο δράσης για την άρση της «αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Mall


Με προκήρυξή της στο διαδίκτυο, η οργάνωση "Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων", ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση την Κυριακή στο εμπορικό κέντρο Mall  στο Μαρούσι.

"Για εμάς το mall και το κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και   αληθινών αξιών.  Για αυτό και το χτυπήσαμε", αναφέρουν στην προκήρυξη, ενώ απορρίπτουν τις κατηγορίες ότι με το χτύπημα τους ήθελαν θύματα μεταξύ των πολιτών κάνοντας λόγο για συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εκφράζουν ονομαστικά την αλληλεγγύη τους σε αρκετούς φυλακισμένους και καταζητούμενους αναρχικούς.

Μεσσηνία: Παράτησε τα δίδυμα βρέφη στη φίλη της και εξαφανίστηκε!


Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τη νεαρή μητέρα που έχει να δώσει σημεία ζωής, από την περασμένη Κυριακή...

Άφησε τα δίδυμα μωρά της και εξαφανίστηκε. Ο λόγος για μία γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία ζούσε στο χωριό Χορεύτρα του πρώην Δήμου Αριστομένους, στη Μεσσηνία.

Η γυναίκα άφησε τα δύο παιδιά σε φίλη της την περασμένη Κυριακή (20-01-2013), έφυγε και δεν γύρισε ποτέ πίσω να τα πάρει. Σύμφωνα με το patrisnews.com, η φίλη της απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία την Τρίτη μετέφερε τα δύο παιδιά, 22 μηνών, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, τα παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους, φιλοξενήθηκαν προχθές (22/1) τη νύχτα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου είχαν όλη την απαραίτητη φροντίδα και ζεστασιά, με την προσοχή αποκλειστικής νοσηλεύτριας, ενώ χθες μεταφέρθηκαν, επίσης με συνοδεία νοσηλεύτριας, στο ίδρυμα «Μητέρα» στην Αθήνα.

Η μητέρα των δύο παιδιών αναζητείται από την Αστυνομία.

Συνελήφθη οπαδός του Ολυμπιακού για την δολοφονία Φιλόπουλου


Ένας από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην αιματηρή συμπλοκή με οπαδούς του Παναθηναϊκού στις 29-3-2007 στην Παιανία και ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία, με μαχαίρι, του 22χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου, συνελήφθη χθες το βράδυ στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν 28χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, συνολικής ποινής κάθειρξης 12 ετών, για συνέργια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν, ο 26χρονος αρχικά τράπηκε σε φυγή και, όταν εγκλωβίστηκε, φέρεται να αντιστάθηκε και να προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δίπλωμα οδήγησης

Χειρόφρενα σε ολα τα ΜΜΜ-Αποσύρονται και τα τρόλεϊ

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους δεύτερους να τραβούν χειρόφρενο ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη. Τα τρόλεϊ, που μέχρι πριν από λίγο εκτελούσαν κανονικά τα δρομολόγιά τους, αποσύρονται από τους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν από το πρωί τις προγραμματισμένες τους στάσεις εργασίας (σε ηλεκτρικό και τραμ από 12.00 έως 16.00 - στα λεωφορεία από 11.00 έως 17.00), ωστόσο αναμένονται αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και μετά τις ώρες λήξεως των στάσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο χακί»


 «Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο "χακί" και με ένα νέο "πραξικόπημα" κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του Μέτρο προσπαθώντας με "στρατιωτικού" τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας «οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη 'κινεζοποίηση' τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα».

Σχολιάζοντας την απόφαση επιστράτευσης των απεργών του Μετρό, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι «οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

«Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικής και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει» καταλήγει στη δήλωσή του.

ΔΗΜΑΡ: «Ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης»


 Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΚΚΕ: «Ωμή πράξη αυταρχισμού η επίταξη»


«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Καλεί το λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς όπως επισημαίνει «πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».

ΓΣΕΕ: «Να αποσυρθεί το μέτρο της κυβέρνησης»


Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους, ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων».




Enhanced by Zemanta

Χρειάστηκαν 11 χρόνια για να διώξουν προϊσταμένη που ζημίωσε εκατομμύρια το ΙΚΑ

Συνολικά έντεκα χρόνια χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από τη θέση της προϊσταμένη του ΙΚΑ που με τις πράξεις της επέφερε ζημιά εκατ. ευρώ στο Ιδρυμα.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2001 και αφορά γυναίκα υπάλληλο του ΙΚΑ, προϊσταμένη στο τμήμα εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δώσει ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές στο Ιδρυμα.

Η οφειλή ήταν 10 εκατ. ευρώ ωστόσο η προϊσταμένη χορήγησε κανονικά ασφαλιστικές βεβαιώσεις. Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση το θέμα έφθασε στο πειθαρχικό, ωστόσο δεν υπήρξε τιμωρία. Μάλιστα η προϊσταμένη άσκησε και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχασε.

Τελικά χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της η συγκεκριμένη υπάλληλος, όπως αποκάλυψε στο Εθνος ο διοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος ανέφερε ότι στο στόχαστρο του Ιδρύματος βρίσκονται συγκεκριμένοι υπάλληλοι όπως μια υπόθεση που αφορούσε τη χορήγηση πλαστών αναρρωτικών αδειών από υπαλλήλους του Ταμείου στην Κρήτη

Με βούλευμα και 30.000 ευρώ εγγύηση αποφυλακίζεται ο Σταύρος Ψωμιάδης

Αποφυλακίζεται ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Με το βούλευμά η κράτηση του Σταύρου Ψωμιάδη αντικαθίσταται με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Παράλληλα ο πρώην ισχυρός άντρας της Καβάλας θα καταβάλει χρηματική εγγυοδοσία 30.000 ευρώ.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων του ποδοσφαίρου, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή για την εμπλοκή του σε παράνομες, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, επιχειρηματικές δραστηριότητες του προσωρινά κρατούμενου πατέρα του.

Πηγή: iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...