Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Επίθεση Χρυσαυγιτών σε συνεργείο του STAR -Προκλητική απάντηση Παναγιώταρου [βίντεο]

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν ο δημοσιογράφος του STAR, Παναγιώτης Μπούσιος και ο εικονολήπτης του καναλιού, σε πορεία Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Με γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα, τα μέλη της οργάνωσης προσπάθησαν να εμποδίσουν τον ρεπόρτερ να κάνει τη δουλειά του.


Η πορεία έγινε στη μνήμη των δύο νεαρών που εκτελέστηκαν στο Νέο Ηράκλειο πριν από ένα μήνα. Ολα ξεκίνησαν όταν το συνεργείο προσπάθησε να καταγράψει μία λογομαχία μελών της Χρυσής Αυγής με κάτοικο της περιοχής, με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση.


Προκλητική ήταν η τοποθέτηση του Ηλία Παναγιώταρου για το ζήτημα. Αφού πρώτα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως δεν ήταν παρών στο γεγονός, σε επισήμανση πως δεν ήταν η πρώτη φορά που μέλη του κόμματος είναι επιθετικοί απέναντι σε δημοσιογράφους- με αναφορά στο περιστατικό με την Ελένη Ζαρούλια- ο κ. Παναγιώταρος απάντησε: «Οταν υπερβαίνετε τα νόμιμα, κάποια στιγμή ο άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά».

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε το νέο περιστατικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτή τη φορά θύμα των Χρυσαυγιτών ήταν ο δημοσιογράφος του «STAR» Παναγιώτης Μπούσιος, ο οποίος χτυπήθηκε άνανδρα και αναίτια. Ο συνάδελφος κάλυπτε εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, όταν μέλη της τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ προπηλάκισαν και τον εικονολήπτη, που κατέγραφε την εκδήλωση απαγορεύοντας παράλληλα τη δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται από τους εγκληματίες ναζί της «Χρυσής Αυγής». Προκαλεί, όμως, απορία η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρ' όλο που βρίσκονταν στην εκδήλωση δεν έκαναν το παραμικρό. Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κλιμάκωση της βίας εκ μέρους της «Χρυσής Αυγής», καθώς από τις φραστικές απειλές έχουμε φτάσει στους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς.

Κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να εργάζεται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Για το λόγο αυτό ζητούμε από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να πράξουν το καθήκον τους, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να επιτελούν το έργο τους χωρίς προπηλακισμούς και απειλές βίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...