Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

O φοιτητής που επέζησε από το θάνατο με μαγκάλι: Οι γιατροί με είχαν ξεγράψει αλλά ζω

Ο 23χρονος Λευτέρης Κλήμης είναι ο φοιτητής που μια πολύ κρύα νύχτα του περασμένου Φλεβάρη, είδε μπροστά στα μάτια του να πεθαίνουν δύο φίλοι του από ένα μαγκάλι που τους ζέσταινε. Η περίπτωση των πέντε φοιτητών που προσπαθούσαν να ζεσταθούν με μια αυτοσχέδια ψησταριά συγκλόνισε τη χώρα κι έφερε στην επιφάνεια τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.


Τον 23χρονο φοιτητή Λευτέρη Κλήμη οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει. Εμεινε 33 μέρες στην εντατική, την 22η μέρα ξύπνησε από κώμα και νοσηλεύθηκε σε κέντρο αποκατάστασης επί οκταμήνου. Η περίπτωσή του καταγράφεται στα ιατρικά χρονικά ως ένα θαύμα, αφού είχε ανεπάρκεια οργάνων, ο εγκέφαλός του είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες, εθεωρείτο τετραπληγικός, κι όμως έζησε, σηκώθηκε στα πόδια του και σήμερα είναι υγιέστατος.

«Τα παιδιά είχαν βάλει την ψησταριά από νωρίς, έτρωγαν και έπιναν. Εβαλαν την ψησταριά μέσα για να ζεστάνουν τον χώρο καθώς δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο. Εγώ πήγα αργά, κάθισα στον καναπέ και άρχισα να παίζω στον υπολογιστή», λέει ο Λευτέρης, τελειόφοιτος Λογιστικής στα ΤΕΙ Λάρισας, στο Εθνος της Κυριακής.

Ξαναζεί τον εφιάλτη

Η νύχτα που έζησε μόνο ως εφιάλτης περιγράφεται: «Κάποια στιγμή ένιωσα δυσφορία και σαν να μην μπορώ να αναπνεύσω. Ο Σάββας, που έφυγε από τη ζωή, με είδε και σηκώθηκε να με ρωτήσει τι έχω, πριν προλάβει σωριάστηκε στο πάτωμα. Είδα και τους άλλους να πέφτουν, ενώ εγώ έμεινα να κοιτάζω το ταβάνι, μην μπορώντας να αναπνεύσω κι ενώ είχα παραλύσει. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, το τηλέφωνο ήταν δίπλα μου και δεν μπορούσα να το πιάσω. Είχα πάθει παράλυση...
Πόνεσα πολύ όταν έμαθα ότι έχασα τα δύο φιλαράκια και ιδιαίτερα τον Σάββα από τα Χανιά με τον οποίο είμαστε μαζί από το πρώτο εξάμηνο. Το έμαθα εντελώς τυχαία από νοσηλευόμενη στο "Κέντρο Αποκατάστασης Animus"... Πονάω ακόμη. Αυτό που έγινε είναι ανεξίτηλο μέσα μου».
Οι γονείς του Λευτέρη, Αντώνης και Ελένη δεν έλειψαν λεπτό από το πλευρό του γιου τους που έδωσε μάχη για τη ζωή. «Ο Λευτέρης βγήκε από την περιπέτειά του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε καμία στιγμή δεν χάσαμε την πίστη μας ότι το παιδί μας θα επανέλθει και θα βγει αλώβητο από αυτή τη δοκιμασία. Η γυναίκα μου μάλιστα τον έβλεπε όρθιο, ακόμη κι όταν ήταν στο κρεβάτι σε κώμα. Δεν δέχθηκε ποτέ ότι ο γιος μας δεν θα στέκεται υγιής στα πόδια του, και αυτή η δύναμη της θέλησης μας κράτησε ζωντανούς. Είναι θαύμα ότι υπάρχει και ευχαριστούμε θεό και ανθρώπους γι' αυτό. Ο διευθυντής της σχολής Ηλίας Σαντουρίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσος και ο διευθυντής της ΜΕΘ, Απόστολος Κομνός, ήταν κάθε μέρα δίπλα μας», λέει ο Αντώνης Κλήμης.
Με το μήνυμα «επιστροφή στη ζωή» που έγραψε στο facebook, o Λευτέρης συνεχίζει τη ζωή του, λέγοντας: «Να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι σημαίνει να χρησιμοποιείς μαγκάλια, τζάκια ή οτιδήποτε άλλο, που μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Δεν είναι δυνατόν να χάνονται ζωές από φτώχεια εν έτει 2013».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...