Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινά η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους

Αρχίζει αύριο η δίκη για το έγκλημα της Marfin που στοίχισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους. Οι δύο άνδρες που θα οδηγηθούν στο εδώλιο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας. 


Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι Θεόδωρος Σίψας και Επαμεινώνδας Τσακάλης για το έγκλημα της 5ης Μαΐου 2010.


Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζου, αφορούν τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου όπου το κτήριο τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, περιγράφεται λεπτομερώς πώς ενήργησαν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Marfin, Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Στο βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία "MARFIN-EGNATIA BANK" και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη».

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...