Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σοκ: Ανήλικο αγόρι χαιρετάει ναζιστικά

Η φωτογραφία περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής - Ποια είναι η ομάδα «Κένταυρος» που στρατολογούσε μαθητές από σχολεία της Αττικής  


Σοκ εξακολουθούν να προκαλούν οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, που βρίσκεται προφυλακισμένος, όπως επίσης και του προφυλακισμένου γραμματέα του ναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.


Κι αν στις προηγούμενες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζονται ενήλικα μέλη της ΧΑ σε δράση, αποτροπιασμό και ανησυχία για την έκταση και την στόχευση της δράσης της ΧΑ προκαλούν δύο νέα ντοκουμέντα με «πρωταγωνιστές» μικρά παιδιά.

Στην πρώτη εμφανίζεται ένα αγόρι να χαιρετά ναζιστικά ενώ στη δεύτερη μέλος της ΧΑ δείχνει σε μαθητές νηπιαγωγείου πώς να φτιάχνουν σβάστικες και άλλα σύμβολα του ναζισμού.

Οι φωτογραφίες αυτές έρχονται να συμπληρώσουν το ρεπορτάζ της Άριας Καλύβα και του Δημήτρη Πώποτα που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο το protothema.gr για τη δράση της ομάδας Κένταυρος που στρατολογούσε και εκπαίδευε παιδιά 14, 15 και 16 ετών στα σχολεία της Αττικής.

Μάλιστα όπως έγραφε το protothema.gr η ομάδα αυτή αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο στόχο της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Στις έρευνες, μάλιστα, αναμένεται να συμμετέχει και το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...