Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην μείνετε άφραγκοι Χριστουγεννιάτικά

Κατασχέσεις καταθέσεων με το πάτημα .... μερικών πλήκτρων στον υπολογιστή του Taxis ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.  Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 300 ευρώ και δεν προχωρούν σε ρύθμιση. Μόνο τον Οκτώβριο άλλοι 100.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτη την εφορία !!

 
Καλό λοιπόν θα είναι όσοι χρωστούν στο δημόσιο να γνωρίζουν πως από αύριο Πέμπτη η εφορία αγριεύει, καθώς μπαίνει και επίσημα σε εφαρμογή το σύστημα των ηλεκτρονικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών καθώς και το μητρώο καταθετών.
Έτσι η κατάσχεση του τραπεζικού υπολοίπου που διατηρεί ένας οφειλέτης θα γίνεται με συνοπτικές ηλεκτρονικές διαδικασίες .

Κατάσχονται καταθέσεις για:
-Φόρο Εισοδήματος
-Κλήσεις τροχαίας
-Χαράτσι
-Τέλη Κυκλοφορίας

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Καλό θα είναι οι φορολογούμενοι να προσφύγουν σε δήλωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα, δηλαδή να δηλώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν θα μπορεί να γίνει κατάσχεση, γιατί αν υπάρχουν χρέη προς το δημόσιο η εφορία θα μπορεί να κατάσχει χρήματα ακόμη και από λογαριασμό μισθοδοσίας 

Ήδη σήμερα εκδόθηκε πιλοτικά το πρώτο ηλεκτρονικό κατασχετήριο για εταιρεία της Αττικής που χρωστούσε στην εφορία 100.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις της .

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως ποντάρει πολλά στο νέο σύστημα … προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...