Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανοί νεοναζί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής: Οι Έλληνες ας υπολογίζουν σε εμάς

Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Neues Deutschland επισημαίνεται ότι «ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη των Ευρωπαίων νεοναζί».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τη Χρυσή Αυγή οργανώθηκαν στη Γερμανία, στη Μαδρίτη, στη Στοκχόλμη, στο Λονδίνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, ως αντίποινα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ γίνεται λόγος για τα ενισχυμένα εκλογικά ποσοστά του κόμματος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στις τελετές συμπαράστασης που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Γερμανία με αφορμή τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής ως αντίποινα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δύο πολίτες και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη Στοκχόλμη, κατά την διάρκεια αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου. Οι τραυματίες δέχθηκαν επίθεση από 40 οπαδούς της ακροδεξιάς, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με μαχαίρια, με την αστυνομία να πραγματοποιεί 28 προσαγωγές.

Μόνο στη Γερμανία έχουν λάβει χώρα τρεις δράσεις συμπαράστασης. Στο Ντόρτμουντ περίπου 70 ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν και σχημάτισαν με κεριά το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, ενώ κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Αλληλεγγύη στη Χ.Α». Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Άαχεν και στο Φουρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...