Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η βαυαρική αστυνομία προσφέρει δουλειά σε Ελληνες -Δίνει και γερμανική υπηκοότητα

Κάθε Κυριακή η ορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Μόναχο είναι γεμάτη από Ελληνες πιστούς. Τίποτα το παράξενο. Ολοι γνωρίζουν τη γίνεται στην οδό Μονάχου. Αυτό που δεν γίνεται εύκολα κατανοητό, είναι η παρουσία τριών αστυνομικών. Τι μπορεί να θέλουν;


Ο ιερέας Απόστολος Μαλαμούσης, όμως, δεν δείχνει προσβεβλημένος ή ανήσυχος. Ξέρει ότι οι αστυνομικοί έχουν έρθει για... καλό σκοπό. Οπως αναφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ του Greek Reporter, έχουν έρθει για να βρουν άντρες και γυναίκες που θα ήθελαν να δουλέψουν στη βαυαρική αστυνομία.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί και οι αστυνομικοί συγκεντρώνονται σε έναν χώρο της εκκλησίας και συζητούν για το ενδεχόμενο να δουλέψουν κάποιοι στην αστυνομία.

Η βαυαρική αστυνομία έχει σημαντική έλλειψη προσωπικού. Κοινώς: ζητάει νέο... αίμα στο Σώμα. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθεί να προσελκύσει ακόμα και Ελληνες δεύτερης γενιάς ή ακόμα και Ελληνες που μόλις έφτασαν στη Γερμανία, «διωγμένοι» από την κρίση που πλήττει τη χώρα.

Ενα επιπλέον δέλεαρ για τους επίδοξους αστυνομικούς είναι ότι μπορούν να λάβουν γερμανική υπηκοότητα, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, αν και οι αρχές πιστεύουν πως οι Ελληνες γι' αυτό ακριβώς το λόγο επιλέγουν τη συγκεκριμένη δουλειά.

Με στόχο να κάνουν την αστυνομία περισσότερο προσφιλή τους, οι Αρχές στέλνουν Ελληνες αστυνομικούς κάθε Κυριακή στην εκκλησία των Αγίων Πάντων προς... άγραν εργαζομένων. Ητοι: οι συγκεκριμένοι τρεις που στέκουν στην είσοδο της εκκλησίας είναι ο Ανδρέας, ο Χαράλαμπος και η Αθανασία και όχι Γερμανοί αστυνομικοί.

Η αλήθεια είναι ότι οι Βαυαροί έχουν δείξει πραγματικά βαθύ σεβασμό προς τον ελληνικό λαό. Έλληνες μετανάστες κατέχουν πολλές θέσεις στις υπηρεσίες του Μονάχου, όχι μόνο στον τομέα της Αστυνομίας, αλλά και στον βιομηχανικό τομέα.

Ο δεσμός μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και των ντόπιων είναι μοναδική. Να σκεφτεί κανείς πως ακόμη και ο αναπληρωτής δήμαρχος του Μονάχου είναι Ελληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...