Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αντ. Κάντας: Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών

Σε τρεις επιπλέον αντιπροσώπους εταιρειών που πουλούσαν εξοπλιστικά και που του έδωσαν «μαύρο χρήμα» φέρεται να αναφέρθηκε κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς ο Αντώνης Κάντας.


Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει ήδη κατονομάσει άλλους πέντε αντιπροσώπους που πουλούσαν εξοπλιστικά, ενώ έχει ήδη αναφέρει ότι έχει χρηματιστεί για άλλα επτά εξοπλιστικά προγράμματα.


Ο Αντώνης Κάντας  απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου, αλλά και του εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου για τον ρόλο πολιτικών προσώπων, χωρίς να προσκομίζει αποδείξεις, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θεωρεί απίθανο  εφόσον πληρωνόταν ο ίδιος, να μην πληρώνονταν όσοι βρίσκονται  σε θέσεις πάνω και κάτω από εκείνον.

«Αν πήρα εγώ θα πήραν και άλλοι» φέρεται να υποστηρίζει ο Αντώνης Κάντας. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση των μαύρων χρημάτων που δόθηκαν για αγορές όπλων.

Ο κατηγορούμενος, που παρέμεινε στην θέση του επί τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Αμυνας από τον κ. Παπαντωνίου, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, φέρεται να δήλωσε ότι επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου δεν υπέγραψε καμία σύμβαση, καθώς ο υπουργός ουσιαστικά «τον είχε στον πάγο».

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου την περίοδο 1996-2002 που χθες κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του λογαριασμού στην Σιγκαπούρη, φέρεται ήδη να «μίλησε» στον κ. Μαλλή για διακίνηση «πολλών εκατομμυρίων μαύρου χρήματος», ενώ φέρεται να έχει δώσει στην ανάκριση στοιχεία για περίπου 10 εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έγιναν «ωφέλιμες πληρωμές» πολλών εκατομμυρίων.

Επίσης ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στοιχεία με «ονοματεπώνυμα» για εμπλεκόμενους που είχαν ρόλο μεσαζόντων και να έχει κατονομάσει εκπροσώπους εξωχώριων εταιριών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...