Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κρατούμενοι επιτέθηκαν σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού

Επίθεση από ομάδα Ελλήνων κρατουμένων δέχθηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζόμενων Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σωματείου, που χαρακτηρίζει την επίθεση απρόκλητη, οι εργαζόμενοι των φυλακών "προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας την  Δευτέρα (08:00 - 11:00 π.μ. & 15:00 - 18:00μ.μ.) και καταγγέλλουν το υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας".

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το περιστατικό συνέβη όταν o συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος θέλησε να κλείσει να βάλει τους κρατούμενους από το προαύλιο στα κελιά. Τότε εκείνοι αντέδρασαν και άρχισαν να τον χτυπούν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του STAR πρόκειται για κατηγορούμενους από τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" αλλά και κατηγορούμενος για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες από την πλευρά των δραστών ότι όλο αυτό έγινε επειδή την προηγούμενη μέρα ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε μπει χθες στα κελιά τους έχοντας εριστική συμπεριφορά.

Κάποιοι από αυτούς μετά το περιστατικό έχουν μεταφερθεί στην απομόνωση και στο πειθαρχείο των φυλακών και έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...