Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πλαστή ταυτότητα αστυνομικού είχε ο στρατιωτικός, αδελφός του Κασιδιάρη


Δεν έχουν τέλος τα λαβράκια από την έρευνα στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη: Οπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή, ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη Αλέξανδρος απεικονίζεται στην μπροστινή όψη της ταυτότητας που βρέθηκε στα ψηφιακά αρχεία του βουλευτή. Αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας αναφέρουν πως το αρχείο αυτό μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων.


Στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για την Καθημερινή αναφέρεται πως στην έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex».

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, υπήρξαν αρχεία και με τις δυο όψεις της τυπικής ταυτότητας αστυνομικών. Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου - αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του ρεπορτάζ, τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία. Στην έκθεσή της η ΔΕΕ αναφέρει πως τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Για την κατασκευή της πλαστής ταυτότητας χρησιμοποιήθηκε ως μήτρα η ταυτότητα 25χρονου που υπηρετεί στην ΕΛΑΣ ως αρχιφύλακας, ο οποίος δεν έχει δηλώσει απώλεια ταυτότητας. Σύμφωνα με την Καθημερινή τα αρχικά του είναι Κ.Χ. Και εκπροσωπεί την αστυνομία σε αγώνες κολύμβησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...