Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Οι εγγονές του Τσε Γκεβάρα είναι Ελληνίδες και ζουν στην Αθήνα

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ήταν και παραμένει το απόλυτο σύμβολο επανάστασης, ενώ η εικόνα του αποτέλεσε έμβλημα αντίστασης για τουλάχιστον τρεις γενιές ανθρώπων.


Μια από τις πιο άγνωστες πτυχές της ζωής του είναι ότι η νύφη του είναι Ελληνίδα και ζει στην Αθήνα μαζί με τον άνδρα και τις δύο κόρες της.



Ο Ερνέστο Γκεβάρα, γιος του μεγάλου επαναστάτη, και η σύζυγός του Μαρία Ελενα έφεραν πριν από μερικές ημέρες στο κόσμο τη δεύτερη κόρη τους, και εγγονή του Τσε, η οποία αναμένεται να αποτελέσει και την καλύτερη συντροφιά για την 10χρονη Ελενα.

Η πρώτη κόρη της οικογένειας εδώ και μερικούς μήνες φοιτεί σε ελληνικό σχολείο, αλλά, ούτως ή άλλως γνώριζε από πριν άπταιστα ελληνικά.

Η απόβαση της οικογένειας Γκεβάρα στην Ελλάδα έγινε, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» το καλοκαίρι, όταν όλοι είχαν έρθει για να επισκεφθούν τη γιαγιά και το μεγαλύτερο κατά δύο χρόνια αδελφό της Μαρίας-Έλενας, μητέρας των δύο κοριτσιών.

Οι επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη δεύτερη εγκυμοσύνη της τελευταίας την ανάγκασαν να παρατείνει την παραμονή της στη γενέτειρά της και να κρατήσει και κοντά της τη μικρή Έλενα, επειδή δεν ήθελε να την αποχωριστεί.

Στο μεταξύ, ο σύζυγός της, Ερνέστο Γκεβάρα, πηγαινοέρχεται όλο αυτό το διάστημα στην Κούβα, καθώς έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες, μάλιστα, δεν του επέτρεψαν να είναι παρών ούτε στη γέννηση της δεύτερης κόρης του.

Η Μαρία-Έλενα ασχολείται καλλιτεχνικά με τη σκηνοθεσία και έχει επαφές με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάζεται κυρίως σε ελληνοκουβανικά θέματα.

Ο σύζυγός της, Ερνέστο Γκεβάρα, είναι ο τέταρτος και μικρότερος γιος του Τσε, από τη δεύτερη γυναίκα του, Αλέιδα Μαρτς, με την οποία έκανε τέσσερα παιδιά. Ο μεγαλύτερος είναι ο Καμίλο, δικηγόρος στο επάγγελμα, όπως και ο Ερνέστο, η δεύτερη είναι η γιατρός Αλέιδα, που επίσης επισκέπτεται τη χώρα μας και η τρίτη η κτηνίατρος Σέλια.

Όλα τα αδέλφια ζουν και εργάζονται στην Κούβα και στηρίζουν το Κέντρο Μελετών "Τσε Γκεβάρα" στην Αβάνα. Πρόκειται για ένα κέντρο που σκοπό του έχει να εκδώσει όλο το έργο του Τσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...