Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Σοκ στην Ευρώπη: Κρέας αλόγου από πειράματα και φαρμακευτικές αγωγές σε πιάτα

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί από σήμερα ευρεία επιχείρηση στο πλαίσιο έρευνας, που αφορά κυρίως την Ισπανία, για παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγων, ορισμένα από τα οποία είχαν περάσει από επιστημονικά εργαστήρια πριν καταλήξουν στο πιάτο του καταναλωτή.


Οι έρευνες αφορούν την εμπορευματοποίηση του κρέατος αλόγων που προηγουμένως είχαν χρησιμοποιηθεί στην επιστημονική έρευνα φαρμακευτικών εταιρειών, σε εργαστήρια ή σε κέντρα ιππασίας. 


«Για παράδειγμα, ένα άλογο σε ένα κέντρο ιππασίας, το οποίο θα έπρεπε να τελειώσει τη ζωή του ήσυχα σε ένα λιβάδι, καταλήγει στο σφαγείο, ενώ έχει υποβληθεί σε φαρμακευτικές αγωγές που καθιστούν το κρέας του ακατάλληλο προς κατανάλωση», τόνισε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

«Ύστερα υπάρχει το άλογο του εργαστηρίου. 'Η το χρησιμοποιούν για αιμοληψίες προκειμένου να παρασκευαστούν φάρμακα η χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Η πηγή αυτή τόνισε ότι εκατοντάδες άλογα, ορισμένα από τα οποία είχαν αγοραστεί από τη φαρμακοβιομηχανία Sanofi, πωλήθηκαν προς κατανάλωση μετά την πλαστογράφηση ή την εξαφάνιση των κτηνιατρικών πιστοποιητικών τους.

Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από μια ανώνυμη καταγγελία στα τέλη του 2012 σε μια τοπική διεύθυνση προστασίας του καταναλωτή. Σήμερα το πρωί περίπου 100 αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στη νότια Γαλλία στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν περίπου 20 άνθρωποι.

Η νέα αυτή υπόθεση για το κρέας αλόγων απειλεί εκ νέου τον τομέα αυτόν, ο οποίος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα με την αποκάλυψη, στις αρχές του 2013, ότι μια επιχείρηση στη νότια Γαλλία, η Spanghero πωλούσε κρέας αλόγου αντί για βοδινό. Το κρέας αυτό είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκατομμυρίων προμαγειρεμένων γευμάτων μεγάλων εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...