Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αιθαλομίχλη - δηλητήριο στον ουρανό της Αθήνας

Αίσθηση προκαλεί η πρωτόγνωρη ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και ΥΠΕΚΑ την Κυριακή το απόγευμα αναφορικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο από τη χρήση τζακιών. 


Τα υπουργεία, ως μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη χρήση τζακιών - που είναι έσχατο μέσο θέρμανσης για πολλούς ανθρώπους πλέον - συστήνουν σε χιλιάδες ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 65 να παραμείνουν ουσιαστικά ακίνητοι στα σπίτια τους ενώ όσοι έχουν άσθμα, να είναι έτοιμοι να λάβουν μεγαλύτερες δόσεις από τα ανακουφιστικά φάρμακα που χρησιμοποιούν.

Τα δύο υπουργεία, διαβεβαιώνουν ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον αέρα δηλητήριο στον αττικό ουρανό, «παρακολουθούν» την εξέλιξη του θέματος και πως θα ενημερώνουν τακτικά τους πολίτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης αναφέρει ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα».

«Η Γενική Γραματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...