Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πως έστησαν τη μεγάλη κομπίνα υπάλληλοι και ασφαλισμένοι στο Ταμείο Υπαλλήλων Τραπεζών

Τα ταμεία αιμορραγούν αλλά υπάλληλοι και ασφαλισμένοι συνεχίζουν να εμπλέκονται σε κομπίνες και να «αρπάζουν» με κάθε τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οπως αποκαλύφθηκε σε κύκλωμα εμπλέκονται τουλάχιστον εννέα υπάλληλοι και ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ, που ήδη είναι κατηγορούμενοι για βαριά κακουργήματα


Στο στόχαστρο της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου μπήκε κύκλωμα τουλάχιστον εννέα υπαλλήλων και ασφαλισμένων υπαλλήλων τραπεζών του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).


Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν αρπάξει πάνω από 150.000 ευρώ με τη μέθοδο των ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους, καθώς και με τη χρήση διπλοείσπραξης ενταλμάτων πληρωμών.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως σε πολλές περιπτώσεις χορηγούνταν χρήματα σε ασφαλισμένους για παθήσεις για τις οποίες ωστόσο δεν έπασχαν.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως μέσα σε ένα τρίμηνο είχαν χορηγηθεί 900 ενέσεις για οστεοπόρωση.

Τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με βαρύτατα κακουργήματα όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάση τον νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, τελεσθείσα από κοινού και κατεξεκολούθησην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...