Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τσουχτερό κρύο προβλέπει η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία – Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα


Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από το Σαββατοκύριακο, με τις χιονοπτώσεις να υποχωρούν και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ωστόσο από Δευτέρα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 


Ειδικότερα, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 3 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου και οι  άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη, τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Κυριακή

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή, καθώς η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ιδιαίτερη μεταβολή. Ωστόσο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς, οι οποίοι τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη τη Δευτέρα

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια τμήματα της χώρας. Επίσης νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες.

Μάλιστα θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...