Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Βαρύ κατηγορητήριο για τον Παπαχρήστου μετά την απολογία Κάντα για τις μίζες

Μετά το ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλης η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου μετά τη μαραθώνια απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα (φωτό), στην οποία κατανόμαστε πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα.


Ο κ. Παπαχρήστου, εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN συνελήφθη από τις αρμόδιες αρχές με τις κατηγορίες της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα αδικήματα.

Ο προσωρινά κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού κ. Κάντας στο πλαίσιο της απολογίας του υποστήριξε για τον κ. Παπαχρήστου τα εξής:

«Ενα άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα για το οποίο έλαβα προμήθεια ήταν τα αυτοκινούμενα πυροβόλα της γερμανικής εταιρείας WEGMANN. Το ΓΕΣ είχε εισηγηθεί στον υπουργό την προμήθεια ενός αριθμού των συγκεκριμένων αυτοκινούμενων πυροβόλων. Εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής στην Ελλάδα ήταν ο κύριος Δημήτρης Παπαχρήστος. Εκείνη την περίοδο, δηλαδή περί τα μέσα του 2000, εκτελούσα χρέη Γενικού Διευθυντή λόγω παραίτησης του κυρίου Σμπώκου μέχρι την τοποθέτηση του νέου Γενικού Διευθυντή, κυρίου Κολίρη.

Τότε ζήτησε και με επισκέφθηκε στο γραφείο μου ο αντιπρόεδρος της WEGMANN ο κύριος Ολαβ Εσλερ, συνοδευόμενος από τον κύριο Παπαχρήστο τον οποίο συνάντησα τότε για πρώτη φορά. Ο κύριος Παπαχρήστος με επισκέφθηκε και άλλες φορές. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης της προσφοράς της WEGMANΝ από την επιτροπή που συνόδευε τότε τα στελέχη της WEGMANΝ. Σε κάποια από αυτές τις επισκέψεις στο γραφείο μου ο κύριος Παπαχρήστος μού είπε ότι η εταιρεία μού προσφέρει 0,5% του κόστους της σύμβασης το οποίο ήταν περίπου 150.000.000 ευρώ.

Ο κύριος Παπαχρήστος δεν μου είπε σε ποια πρόσωπα της επιτροπής ή της ΓΔΕ ή του Στρατού είχε κάνει ανάλογη προσφορά, μου άφησε όμως να εννοηθεί ότι σε υψηλό επίπεδο είχε αναλάβει η εταιρεία. Μόλις ολοκληρώθηκε η σύμβαση και μετά περίπου από ένα εξάμηνο μου έφερε έντυπα της τράπεζας UBP Ζυρίχης για να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζα αυτή, αρχές του 2002. Σε αυτό τον λογαριασμό ο κύριος Παπαχρήστος μέσω μιας εταιρείας OXYLOS ιδιοκτησίας του, κατέθεσε μέσω της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου περίπου 500.000 ευρώ και από μία άλλη εταιρεία GRAMON SERVICE άλλες 50.000 ευρώ. Ακόμη κατέθεσε άλλες 100.000 ευρώ στην DRESDNER BANK στον λογαριασμό που μου είχε ανοίξει ο Λυγινός. Τα χρήματα νομίζω ότι ήρθαν και αυτά μέσω της OXYLOS και άλλες 100.000 ευρώ μου έδωσε ο Παπαχρήστος μετρητά στην Ελλάδα σε ένα γραφείο που είχα στη Βουκουρεστίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...