Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Μυστικό δείπνο Σαμαρά – Καραμανλή

Συνάντηση με στόχο την εσωκομματική και ενδοκυβερνητική ηρεμία


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό της ΝΔ και να υπάρξει ενδοκυβερνητική ηρεμία.


Μετά το γεύμα που είχε ο Κώστας Καραμανλής με την Ντόρα Μπακογιάννη, η νέα του συνάντηση, που αποκαλύπτει το «Βήμα», με τον Πρωθυπουργό πρόκειται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης.


Και αυτό, διότι οι σχέσεις τους, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την αλλαγή φρουράς στην προεδρία της ΝΔ, ήταν περίπλοκες και κατά καιρούς έχουν περάσει διάφορες διακυμάνσεις. Επί της ουσίας κατʼ ιδίαν ουσιαστική επικοινωνία δεν υπήρχε, γεγονός που δημιουργούσε εκ των πραγμάτων πολλές συγχύσεις και ενίοτε και παρεξηγήσεις που είχαν πολιτικό αντίκτυπο.

Ο κ. Σαμαράς με την κίνησή του αυτή αποδεικνύει ότι βρίσκεται προ αναζήτηση συμμάχων και δόθηκε στους δύο άνδρες η δυνατότητα της ανταλλαγής απόψεων για τα κρίσιμα  θέματα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Στη συνάντηση των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή έγινε εκτενής ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με τον Πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για τις κινήσεις που θα κάνει στο προσεχές διάστημα.

Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε στον Πρωθυπουργό ότι κατάφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να πετύχει την πολιτική σταθερότητα και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις.

Επίσης κατά την συζήτησή τους κατέστη σαφές πως ορισμένες κινήσεις μερικών στελεχών και βουλευτών που προσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», γίνονται εν αγνοία του και δημιουργείται μείζον θέμα στα ΜΜΕ που ενισχύει την εσωστρέφεια.

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής που καθημερινά συναντά βουλευτές και στελέχη στο πολιτικό του γραφείο όπου έχει εκφραστεί και αρνητικά για τον υπουργό Οικονομικών κ.  Ι. Στουρνάρα, υπογράμμισε σε συνομιλητές του, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά, ενώ έχει αρνηθεί κάθε σενάριο, όπως αυτά που διακινήθηκαν, περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...