Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δουλειά με 925 ευρώ το μήνα για 75.000 νέους έως 29 ετών μέσω ΟΑΕΔ!

Η πρώτη ευκαιρία που δίνει ο ΟΑΕΔ σε νέους ηλικίας ως 29 ετών επεκτείνεται από το νέο χρόνο και αναμένεται να ωφελήσει περίπου 75.000 άτομα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να απασχοληθούν σε εταιρίες για την απόκτηση εμπειρίας για τέσσερις μήνες με συνολικές αποδοχές 3.700 ευρώ.


Οι νέοι ως 29 ετών που για πρώτη φορά αναζητούν δουλειά μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr και να δουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται αλλά και τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης που “τρέχουν” το πρόγραμμα.


Αμέσως μετά την υποβολή των στοιχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σύστημα μοριοδοτεί τον υποψήφιο και ο δικαιούχος παίρνει μια επιταγή για την είσοδό του στην αγορά εργασίας. Ο υποψήφιος επιλέγει από τον κατάλογο των εταιρειών που μετέχουν στο πρόγραμμα 10 εταιρείες στις οποίες επιθυμεί να εργαστεί και η τελική επιλογή γίνεται από τον ΟΑΕΔ.

Με την επιταγή ο δικαιούχος πηγαίνει για την πρακτική του στην επιχείρηση που έχει επιλεγεί.
Ήδη παρόμοιο πρόγραμμα τρέχει στη χώρα από την Άνοιξη. Ήδη 35.000 νέοι έχουν κάνει την πρακτική τους το 2013, ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς συνέχισαν να εργάζονται στις επιχειρήσεις όπου εργάστηκαν για το εκπαιδευτικό τετράμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...