Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αλυσοδεμένοι και ξυλοκοπημένοι βρέθηκαν 8 αλλοδαποί στο Κορωπί

Οκτώ μετανάστες που οι οποίοι κρατούνταν αλυσοδεμένοι, υπό απάνθρωπες συνθήκες, σε διαμέρισμα στο Κορωπί απελευθέρωσε η Αστυνομία.


Οι οκτώ, υπήκοοι Συρίας, και δύο ακόμα ομοεθνείς τους, έπεσαν θύματα κυκλώματος αρπαγής και παράνομης διακίνησης μεταναστών.


Τέσσερα μέλη της συμμορίας, υπήκοοι Πακιστάν, συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους.

Το κύκλωμα υποσχέθηκε στους 10 συνολικά Σύρους πως θα τους προωθούσε παράνομα στην Ιταλία, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.000 έως 3.000 ευρώ ανά άτομο. Στη συνέχεια ωστόσο, τα θύματα απήχθησαν, την περασμένη Πέμπτη, αφότου οι δράστες τα παρέλαβαν από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Οι απαγωγείς αλυσόδεσαν και φυλάκισαν τα θύματά τους στο διαμέρισμα, όπου τους ξυλοκοπούσαν «συνεχώς», ενώ παράλληλα τους έδιναν ελάχιστο φαγητό και νερό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δύο από τους απαχθέντες κατόρθωσαν να λύσουν τα δεσμά τους και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αστυνομικοί έσπευσαν στο διαμέρισμα, όπου απελευθέρωσαν τους υπόλοιπους οκτώ κρατούμενους, και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης των Νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος» και «περί Αλλοδαπών». Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...