Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Περίπολος θανάτου για 43χρονο αστυνομικό στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Τα δραματικά λεπτά που οδήγησαν στην εν ψυχρώ εκτέλεση Έλληνα αστυνομικού στη μικρή Πρέσπα από δύο Αλβανούς κακοποιούς - Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού ο άτυχος άντρας - Νεκροί από τις σφαίρες των συναδέλφων του έπεσαν οι δράστες - Συλλυπητήρια από Δένδια και ΣΥΡΙΖΑ, που όμως αναφέρει: Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας η υποστήριξη των αστυνομικών


Ο 43χρονος Ηλίας Κωστένης που έπεσε στο καθήκον ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού
Ένα ανήλικο παιδί περιμένει μάταια στη Φλώρινα να επιστρέψει ο αστυνομικός πατέρας του από την υπηρεσία του...

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. έχασε τη ζωή του, εκτελώντας το καθήκον που είχε αναλάβει -να προστατεύει τα σύνορα από τις επιδρομές αλβανικών συμμοριών-, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μία από αυτές.

Η τριμελής ομάδα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. περιπολούσε στην περιοχή Βροντερό της Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όταν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, διέκριναν ύποπτες κινήσεις σε μια καλύβα που βρίσκεται στην άκρη της μικρής Πρέσπας.

Οι δύο από τους αστυνομικούς ακροβολίστηκαν γύρω από το παράπηγμα, ενώ ο τρίτος μπήκε μέσα, κρατώντας στο ένα χέρι το υπηρεσιακό του πιστόλι και στο άλλο ένα φακό, για να κάνει έλεγχο.

Όμως, από το εσωτερικό ακούστηκαν απανωτοί πυροβολισμοί και ο 43χρονος υπαρχιφύλακας δεν πρόλαβε να καλυφθεί.

Οι σφαίρες τον «γάζωσαν» και έπεσε αιμόφυρτος, ενώ την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί του απαντούσαν στα πυρά των δύο ενόπλων που βρίσκονταν μέσα στην καλύβα, καλώντας ταυτόχρονα ενισχύσεις.

Μόλις σταμάτησε η αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι οι δύο κακοποιοί από την Αλβανία που βρίσκονταν στην καλύβα είχαν πέσει νεκροί και προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 43χρονο συνάδελφό τους. Όμως, ήταν αργά, καθώς οι σφαίρες του είχαν κόψει το νήμα της ζωής…

Στο σημείο της συμπλοκής έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων κλιμάκιο της Ασφάλειας από τη Φλώρινα που διερευνά αν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας από την ομάδα των αστυνομικών, αλλά και την ταυτότητα των Αλβανών δολοφόνων, που εικάζεται ότι ήταν λαθρέμποροι ή μέλη σπείρας που κάνει ληστείες στο ελληνικό έδαφος.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα των δύο νεκρών εστάλησαν στην αλβανική αστυνομία, για να ταυτοποιηθούν και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να γίνει νεκροτομή.

Συλλυπητήρια Δένδια για τη δολοφονία του 43χρονου αστυνομικού

Τα συλλυπητήριά του στη σύζυγο, την κόρη και τους οικείους του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ο οποίος τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανών κακοποιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας η υποστήριξη των αστυνομικών

Τα συλλυπητήριά του για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή στην οικογένειά του, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Κυριακής. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...