Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Εισαγγελέας: Πρόκληση η αθώωση των 42 για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

«Είναι πρόκληση η απόφαση» είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφερόμενη στην αθώωση των 42 για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και τόνισε πως σκοπεύει να καταθέσει αναίρεση μόλις καθαρογραφεί η απόφαση.


Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ η κ.Κουτζαμάνη ζήτησε να της παραδώσουν την απόφαση μόλις αυτή καθαρογραφεί ώστε να προχωρήσει στην αναίρεση το συντομότερο δυνατόν.


«Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών», πρόσθεσε. «Δεν γνωρίζω τα στοιχεία επί των οποίων βασίστηκαν για να εκδώσουν την απόφασή τους και θέλω να τα μελετήσω και εγώ. Διότι οι εισαγγελείς οι οποίοι διενέργησαν την κύρια ανάκριση και με τους οποίους επικοινώνησα, μου ανέφεραν ότι υπήρχαν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία στοιχειοθετούσαν τις κατηγορίες».

Φοβάται την παραγραφή της υπόθεσης

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ όμως, για να καθαρογραφεί μια απόφαση χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες οπότε στα μέσα του 2014 «θα τρέχει ο χρόνος παραγραφής» αφού για τα αδικήματα αυτού του είδους, ο χρόνος παραγραφής είναι τα 15 χρόνια.

Η απόφαση για τους 42 του Χρηματιστηρίου

Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από μεγάλο σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων,ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ουσιαστικά λεηλατήθηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος.

Και ενώ μετά από τόσα χρόνια πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μία καταδίκη για τους ενόχους - εμπλεκόμενους ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου για να αφήσει άφωνους τους πάντες.

Ετσι λοιπόν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου μετατράπηκε σε δικαστικό σκάνδαλο αφού το δικαστήριο αθώωσε 42 άτομα που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη, διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρεάσαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.

Ποια είναι τα πρόσωπα που αθωώθηκαν

Οι δικαστές αθώωσαν τους

Παναγιώτη Κονταλέξης – χρηματιστής
Γεώργιο Μπατατούδη - μέτοχος της Ιντερσάτ
Παναγιώτη Πανούση - μέτοχος της Άττι-κατ
Κωνσταντίνο Στέγγο (της Τεχνικής Ολυμπιακής)
Χρυσή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής)
Στυλιανή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής)
Σπυρίδωνα Τασόγλου της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας
Ηλία Τσοτάκο – χρηματιστής
Δημήτρη Ράνιο – χρηματιστής
Ηλία Μπογδάνο της Active Επενδυτική
Ελένη Ζησιμοπούλου
Θεοφάνη Ράνιο (χρηματιστής)
Ιωάννη Σφακιανάκη
Αγγελική Ζησιμοπούλου
Βασίλειο Μανιό (εφοπλιστής)
Αναστασία Κολλακή (σύζυγος εφοπλιστή)
Παντελή - Ελευθέριο Κολλάκης (εφοπλιστής)
Σταύρο Γαλανάκη
Ιωάννη Τσούρτη
Γεώργιο Στέγγο (Τεχνική Ολυμπιακή)
Βαρβάρα Τσούρτη
Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου
Ιορδάνη Αρζόγλου
Ζωή Στέγγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...