Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κατατέθηκαν 30.000 αιτήσεις για 500 θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ

Ξεπερνούν τις 30.000 οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για τις 500 θέσεις τεχνικών πεδίων, πωλητών καταστημάτων και εταιρικών πωλητών που η εταιρεία προκήρυξε την περασμένη εβδομάδα. 


Οι προσλήψεις των υπαλλήλων που θα επιλεγούν θα γίνουν σταδιακά από τις αρχές της νέας χρονιάς, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν και επιπλέον νέες θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου και μηχανικούς.


Στο μεταξύ, διπλάσιοι θα είναι τελικά οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που θα αποχωρήσουν με το φετινό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού έως το τέλος της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι χρήση του τρέχοντος προγράμματος εθελουσίας εξόδου θα κάνουν συνολικά 2.040 εργαζόμενοι αντί για περίπου 1.100 που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός. Σήμερα στον ΟΤΕ απασχολούνταν 8.700 εργαζόμενοι.

Προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη συμμετοχή των υποψηφίων στο πρόγραμμα -δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των αιτήσεων- το Δ.Σ. του ΟΤΕ ενέκρινε δαπάνη ύψους 340 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του κόστους της εθελουσίας εξόδου ήταν 190 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι του Οργανισμού ανέφεραν ότι 104 από τα 340 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το πρόγραμμα, θα πάνε στο Δημόσιο, καθώς τα 82 εκατ. θα κατευθυνθούν στα ασφαλιστικά ταμεία και 22 εκατ. αντιστοιχούν σε φόρους προς το Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση ύψους 236 εκατ. ή περίπου 115.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Στον ΟΤΕ απασχολούνταν 8.700 εργαζόμενοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...