Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΤΈΛΟΣ για 180.000 αιώνιους φοιτητές: Διορία μέχρι τον Ιούλιο αλλιώς διαγράφονται

Ασφυκτικά γεμάτα αναμένεται να είναι τα αμφιθέατρα στις προσεχείς εξεταστικές περιόδους, καθώς οι «αιώνιοι φοιτητές» έχουν διορία μέχρι την καλοκαιρινή εξεταστική για να πάρουν πτυχίο.


Οπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην παγκόσμια αυτή ελληνική πρωτοτυπία και καλούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα έως το 2003 να στρωθούν στο διάβασμα.


Υπολογίζεται ότι οι «αιώνιοι φοιτητές» στα ΑΕΙ είναι περίπου 180.000, δηλαδή, αισθητά περισσότεροι από τις 170.000,ενώ άλλοι 70.000 υπολογίζεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα ΤΕΙ.

«Θα βάλουμε εξετάσεις έως αργά τη νύχτα» ανέφερε στην εφημερίδα αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων μεγάλου ΑΕΙ, καθώς τα Ιδρύματα θα επιβαρυνθούν και από την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει την εξέταση και μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου τον Φεβρουάριο.

Ο λόγος βέβαια για τον οποίο τα Ιδρύματα «καίγονται» να ξεμπερδεύουν με τους «αιώνιους» είναι πως η παρουσία τους, ή η απουσία τους, αποτελεί αγκάθι για την αξιολόγησή τους, όπως αναφέρει και η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) για το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...