Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πλήθος κόσμου στη Βοστώνη στην εκδήλωση για τη 16χρονη Μυρτώ

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι και νέες, παρευρέθησαν στη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ που διοργάνωσε η ομάδα νέων «Οι Φίλοι της Μυρτώς» υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας.


Στόχος της εκδήλωσης, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, ήταν η οικονομική στήριξη της 16χρονης Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, η οποία νοσηλεύεται στη Βοστώνη.


Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη νοσηλεύεται από τον περασμένο Ιούνιο στο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης έπειτα από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον παράνομο μετανάστη Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδελφή της.

Τα έξοδα της νοσηλείας στο «Σπόλτιγκ», τα οποία ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα καλύπτει η Ελλάδα, ενώ η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας θα καλύψει τα έξοδα της αγοράς του ειδικού μηχανήματος Tobii Speech Recognition Device για να μπορεί να επικοινωνεί, καθώς και της εγχείρησης, στην οποία υποβλήθηκε αρχές Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε η μητέρα της 16χρονης, Μαρία Κοτρότσου, η οποία ευχαρίστησε στους ομογενείς για τη συμπαράστασή τους.

«Ξέρω ότι κουράστηκαν πάρα πολλά άτομα για να γίνει αυτή η εκδήλωση, πραγματικά νιώθω βαθύτατα υποχρεωμένη. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσφέρει για το παιδί μου του οποίου η ζωή μέσα σε δέκα λεπτά ανατράπηκε πριν 16,5 μήνες και μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα αλλά δεν μιλάει και δεν περπατάει.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή, δεν ξέρω πόσο, πότε, και πώς αλλά σίγουρα θα γίνει καλύτερα», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα «σας ευχαριστώ που συμβάλλετε με τις δυνατότητες που έχετε γιατί δυστυχώς η κατάστασή της απαιτεί συνεχή φροντίδα. Μόλις πριν δύο μέρες έκανε ένα χειρουργείο που δεν το περιμέναμε. Η Ομοσπονδία μπορώ να πω ότι με περιέβαλλε με πολλή αγάπη και προσπάθησε να με βοηθήσει μαζί με τη Σοφία (Λαμπροπούλου) και τα άλλα κορίτσια που έχω μάθει ότι κάνουν αυτή την παρέα που λέγεται "Φίλοι της Μυρτώς" και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους».

Η οργάνωση «Φίλοι της Μυρτώς» ξεκίνησε από τη 16χρονη Σοφία Λαμπροπούλου. Την προσπάθεια ενίσχυσε και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Ολυμπιακού από τη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...